Tuon onnistuminen vaatii jo erikoisvälineitäkin. Eri asia onko jättihauesta enää syötäväksi. https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat
Kala on iäkäs; kerännyt petikalana itseensä mm. elohopeaa. Maku voissa paistettunakin hiukan jo.puun kaltaista. Linkki näkyy 8.30 paikassa.
Sain kerran keväällä verkosta 8.5 kilon hauen. Vein heti tuoreeltaan sen ravintolaan. Elettiin vielä aikaa. ennen €uroa. Sain siitä 40 markkaa.
Pilkkijät vetävät jäälle 14. kilon hauen
8
<50
Vastaukset
Hauen makuun vaikuttaa minkälaisessa vesistössä on uinut ja mitä syönyt ravinnokseen, vielä jokuvuosi sitten kalastelin ahkerasti, sittemmin on jäänyt melko vähiin, johtui kun ei ollut ketään kalakaveria.
Pieniä haukia saanut pilkillä, mutta yli kilon ahen, pitkällä siimalla lähes kaksikiloisen ahvenen.
Uistimella 3 vuotta sitten 9 kg hauki, hauen mausta, lapissa joesta saatuja haukia jotka käyttäneet ravinnokseen siikaa ja harjusta on kalan liha ollut aivan toisen makuista jostain järvestä, mökkini on saimaalla jossa vesi erittäin kirkasta, ei isonkaan hauen maku ole mitenkään huono.
Voi olla että vielä verkot laitan järveen, jos kehtoon yksin, kalakaverit on vanhettuneet mittään tekemättömiksi ja osa on hautuun mualla.Olet oikeassa tuosta hauen mausta.
Meidän mökkiärvi ei ole kovin iso ja hauen maku isonakin ihan hyvä, ei tietenkään pienemmän veroinen.
Mutta ja mutta, aina voi maustaa ja voilla paistaminen kruunaa kaiken.
Itse olen uistimella saanut 9 kilon hauen.
Hetki oli niin hieno, että hyvä etten pudonnut veneestä järveen.
- saa_ajatella
Olisivat päästäneet vanhan kalan takaisin. Hauki maistuu muutenkin puulta, saati tuo vanhus....
Hauen maku johtuu juuri niistä asioista mitä pertikki sanoi.
Kotijärvestä kun hauki nostetaan ja syödään, silloin syödään puhdasta ruokaa.
- Railikki
Hauki on mulle ns. roskakala. Toki jos joku tarjoaa valmiin ruuan syön ja piste. Lapissa syntyneenä ja asueena löytyy parempaakin. Miltä tuo voi maistua?
- ehkä.ovat.herkkupeffoja
Laitetaanhan hirvisonnin paistilihaankin joskus possua makua ja rasvaa antamaan. Käy kai se haeunkin kanssa. Isojen petokalojen syömistä ei pitäisi tehdä edes joka viikko.
Lapin isoihin allasjärviin liukenee maaperästä mm. elohopeaa. Porttipadan tai Lokan altaiden pienikasvuiseksi jäävää peled-siikaa arvostetaan ehkä säynävän vertaiseksi eli särkikalaksi.
Penskoina syötiin pannulla voissa paistettuja ruutanoitakin vaikka ruotaisia olivatkin. On ihmisiä, jotka eivät edes lahnaa hyväksy ruokakalaksi.
- Ramoona_
Keväinen kylmästä vedestä pyydystetty hauki on raikkaan ja miedon makuista. Katiskasta ja virvelöimällä niitä on meillä pyydetty, isoin saalis jotain 4-5 kilon luokkaa. Tuosta 14-kiloisen vonkaleen leukaluusta olisi saanut jo pienen kanteleen, kuten Kalevalassa Väinämöinen teki. Aikamoinen peto tuollainen jättihauki on, veden sudeksi ja jänkäkoiraksikin nimetty.
Haukea syrjitään turhaan ruotoisuuden takia. Taitava fileoija saa hyvällä veitsellä pienet y-ruodotkin poistettua, mutta kalapullissa. -pihveissä ja -murekkeissa ne eivät haittaa. Ensin nahattomat fileet hienonnetaan monitoimikoneessa tai lihamyllyssä, lisätään vähän korppujauhoa, muna , kermaa, tilliä tai ruohosipulia, ehkä sitruunapippuria . Hauki on lähes rasvatonta, kärsii paistaa voissa pannulla pihveiksi tai pulliksi tai jos haluaa välttää rasvaa, uunissakin onnistuu pellillä, myös vesihauteessa murekkeeksi. Näin saa lapsetkin pitämään kalaruuista. Talvihauki on varmasti hyvää, saariston kalastajat tuovat aina presidenttiparille jouluhauen. Mitenkähän Jenni sen kokkasi.
Äiti valmisti usein pitkänomaisessa kalakattilassa kokonaisen hauen keittämällä , mausteena suolaa, pippureita. laakerinlehtiä ja sipulia. Liemestä hän teki ihanan kastikkeen suurustamalla ja lisäämällä kovaksi keitettyjä kananmunia pilkottuina, kermaa ja vihersilppua. Itse laitan joskus kokonaisen kuhan vastaavalla tavalla ja herkkua on.Kokonaisen hauen keitinliemestä tulee juuri tuo vahva ja ihana munasilppukastike.
Saaristoaikana oli kerran viikossa tuo keitetty hauki ohjelmassa, ja vieläkin osaan ulkoa hauen ruotorivien sijainnin. 😀 Nuoremmille kun joutui ens'alkuun perkaamaan kalan. Ahvenfileisiin olen tehnyt munakastikkeen täällä mantereella,..enkä vierasta pakasteseinkään käyttöä.
Ihanasti aurinko lämmittää, parvekkeella voi jokahvitellakin kevätsäässä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r345338Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.4842474Eli jos toisen hiki haisee ns. omaan nenään siedettävältä
Se kertoo hyvästä yhteensopivuudesta. Selvä! Olet mies minun. 🫵🥳271239JOKO OLETTE KUULLET, MITÄ KIURUVEDELLÄ ON SATTUNUT!
Oletteko jo kuulleet, mitä Kiuruvedellä on sattunut, voi hyvänen aika? Aivan viime tuntien aikana olisi sattunut, jos t51035En tiedä miksi kerroin sinusta täällä
Siksi kai, kun meidän juttu on niin alkuvaiheessa, etten voi vielä puhua siitä kenellekään.16957Oho! Queen of Fucking Everything villitsee - Ikean sininen luottotuote nappasi hervottoman idean!
Ikea on ajan hermoilla! Aika hauska idea ja Queen of Fucking Everything -ajatus toimii hyvin tässäkin. Lue lisää: http7934Nainen, tunnetko saman kuin minä
Syvän yhteyden välillämme, silloin kun se tunne tulee. Niinä hetkinä minulla on niin järjettömän suuri ikävä sinua. Ikäv41812HS - Yllätyskäänne Eagle S -tutkinnassa, Supo pitää onnettomuutena
HS:n mukaan esitutkinta joudutaan todennäköisesti keskeyttämään syyttäjän päätöksellä mikäli näyttöä tahallisuudesta ei193774Ei ois kyllä kivaa
Jos miestä ei kiinnostais ollenkaan minun seura. Aina huitelis ties missä tai olis omassa seurassaan. Kaikki muu ois kiv3764Siellä taas pyörin
Nimittäin sinun paikkakunnalla mies. Mutta en vieläkään nähnyt sinua. Miksi sinä olet minulta aina piilossa?8723