Tuon onnistuminen vaatii jo erikoisvälineitäkin. Eri asia onko jättihauesta enää syötäväksi. https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat
Kala on iäkäs; kerännyt petikalana itseensä mm. elohopeaa. Maku voissa paistettunakin hiukan jo.puun kaltaista. Linkki näkyy 8.30 paikassa.
Sain kerran keväällä verkosta 8.5 kilon hauen. Vein heti tuoreeltaan sen ravintolaan. Elettiin vielä aikaa. ennen €uroa. Sain siitä 40 markkaa.
Pilkkijät vetävät jäälle 14. kilon hauen
8
56
Vastaukset
Hauen makuun vaikuttaa minkälaisessa vesistössä on uinut ja mitä syönyt ravinnokseen, vielä jokuvuosi sitten kalastelin ahkerasti, sittemmin on jäänyt melko vähiin, johtui kun ei ollut ketään kalakaveria.
Pieniä haukia saanut pilkillä, mutta yli kilon ahen, pitkällä siimalla lähes kaksikiloisen ahvenen.
Uistimella 3 vuotta sitten 9 kg hauki, hauen mausta, lapissa joesta saatuja haukia jotka käyttäneet ravinnokseen siikaa ja harjusta on kalan liha ollut aivan toisen makuista jostain järvestä, mökkini on saimaalla jossa vesi erittäin kirkasta, ei isonkaan hauen maku ole mitenkään huono.
Voi olla että vielä verkot laitan järveen, jos kehtoon yksin, kalakaverit on vanhettuneet mittään tekemättömiksi ja osa on hautuun mualla.Olet oikeassa tuosta hauen mausta.
Meidän mökkiärvi ei ole kovin iso ja hauen maku isonakin ihan hyvä, ei tietenkään pienemmän veroinen.
Mutta ja mutta, aina voi maustaa ja voilla paistaminen kruunaa kaiken.
Itse olen uistimella saanut 9 kilon hauen.
Hetki oli niin hieno, että hyvä etten pudonnut veneestä järveen.
- saa_ajatella
Olisivat päästäneet vanhan kalan takaisin. Hauki maistuu muutenkin puulta, saati tuo vanhus....
Hauen maku johtuu juuri niistä asioista mitä pertikki sanoi.
Kotijärvestä kun hauki nostetaan ja syödään, silloin syödään puhdasta ruokaa.
- Railikki
Hauki on mulle ns. roskakala. Toki jos joku tarjoaa valmiin ruuan syön ja piste. Lapissa syntyneenä ja asueena löytyy parempaakin. Miltä tuo voi maistua?
- ehkä.ovat.herkkupeffoja
Laitetaanhan hirvisonnin paistilihaankin joskus possua makua ja rasvaa antamaan. Käy kai se haeunkin kanssa. Isojen petokalojen syömistä ei pitäisi tehdä edes joka viikko.
Lapin isoihin allasjärviin liukenee maaperästä mm. elohopeaa. Porttipadan tai Lokan altaiden pienikasvuiseksi jäävää peled-siikaa arvostetaan ehkä säynävän vertaiseksi eli särkikalaksi.
Penskoina syötiin pannulla voissa paistettuja ruutanoitakin vaikka ruotaisia olivatkin. On ihmisiä, jotka eivät edes lahnaa hyväksy ruokakalaksi.
- Ramoona_
Keväinen kylmästä vedestä pyydystetty hauki on raikkaan ja miedon makuista. Katiskasta ja virvelöimällä niitä on meillä pyydetty, isoin saalis jotain 4-5 kilon luokkaa. Tuosta 14-kiloisen vonkaleen leukaluusta olisi saanut jo pienen kanteleen, kuten Kalevalassa Väinämöinen teki. Aikamoinen peto tuollainen jättihauki on, veden sudeksi ja jänkäkoiraksikin nimetty.
Haukea syrjitään turhaan ruotoisuuden takia. Taitava fileoija saa hyvällä veitsellä pienet y-ruodotkin poistettua, mutta kalapullissa. -pihveissä ja -murekkeissa ne eivät haittaa. Ensin nahattomat fileet hienonnetaan monitoimikoneessa tai lihamyllyssä, lisätään vähän korppujauhoa, muna , kermaa, tilliä tai ruohosipulia, ehkä sitruunapippuria . Hauki on lähes rasvatonta, kärsii paistaa voissa pannulla pihveiksi tai pulliksi tai jos haluaa välttää rasvaa, uunissakin onnistuu pellillä, myös vesihauteessa murekkeeksi. Näin saa lapsetkin pitämään kalaruuista. Talvihauki on varmasti hyvää, saariston kalastajat tuovat aina presidenttiparille jouluhauen. Mitenkähän Jenni sen kokkasi.
Äiti valmisti usein pitkänomaisessa kalakattilassa kokonaisen hauen keittämällä , mausteena suolaa, pippureita. laakerinlehtiä ja sipulia. Liemestä hän teki ihanan kastikkeen suurustamalla ja lisäämällä kovaksi keitettyjä kananmunia pilkottuina, kermaa ja vihersilppua. Itse laitan joskus kokonaisen kuhan vastaavalla tavalla ja herkkua on.Kokonaisen hauen keitinliemestä tulee juuri tuo vahva ja ihana munasilppukastike.
Saaristoaikana oli kerran viikossa tuo keitetty hauki ohjelmassa, ja vieläkin osaan ulkoa hauen ruotorivien sijainnin. 😀 Nuoremmille kun joutui ens'alkuun perkaamaan kalan. Ahvenfileisiin olen tehnyt munakastikkeen täällä mantereella,..enkä vierasta pakasteseinkään käyttöä.
Ihanasti aurinko lämmittää, parvekkeella voi jokahvitellakin kevätsäässä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikan perintö: ennätysvelka, ennätystyöttömyys ja ennätysverotus
Tavallisen keskituloisen suomalaisen verotus on kireintä vuosikymmeniin, ja ensi vuonna palkansaajien käteen jää vieläki2103607Mies, näen sinua hetken
ja olet mielessä ikuisuuden. Toisia näen ikuisuuden ja he eivät jää mieleen hetkeksikään. Muistan jokaisen kohtaamisen143459Riikka Purra on ihana, jämpti
Hän yrittää saada Suomen taas kuntoon. Sanoo asiat suoraan, eikä piiloudu kapulakielen taakse. Riikan kaltaisia päättä872586Antti Lindtman kiitti valtiovarainministeri Purraa
Ministeri Purra kertoi ottavasa vastuun EU:n alijäämämenettelyyn joutumisesta. Hän myös sanoi tietävänsä, että Lindtman102182Henkilökohtaisia paljastuksia Dubaista - Kohujulkkis Sofia Belorf on äitipuoli ja puoliso!
Tiesitkö, että Sofia on äitipuoli ja rakastava puoliso? Sofia Belorf saa oman sarjan, jossa seurataan hänen Bling Bling532107Suomalaisten enemmistö on (ateisteja / fiksuja / sosialisteja)
Tai jokin noiden yhdistelmä, koska S-ryhmän markkinaosuus päivittäistavarakaupasta on yli 50 prosenttia.101914Sorsa: kuvaputki - Lipponen: kaasuputki - Marin: ryppyputki
Nuo kolme demaria ovat poikkeuksia Suomen poliittisessa historiassa. Ovat ainoita, jotka ovat kyenneet nostamaan puolue421728- 901591
- 721163
- 741160