Kiitos eduskuntakaudesta! Jotain jäi...

KeisarinVaatteettomuus

Erityinen kiitos siitä, että päätitte avioliittolain tasa-arvoistamisesta kansalaisaloitteen virittämänä - Kirkkohallituksen lausunnossaan ilmaisemasta kielteisestä kannasta huolimatta. (...)
Hyvä kansanedustaja, tässä yhteydessä haluan kiinnittää huomiotanne nyt siihen, että kiireisen ja monille raskaan eduskuntakauden aikanakin suomalaisen yhteiskunnan maallistuminen on jatkunut huomionarvoisella tavalla. Keisarilla ei ole enää vaatteita!?
http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2019/04/05/kiitos-eduskuntakaudesta-jotain-jai-vaalien-jalkeiseen-aikaankin/

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mit

      Toki eduskunta jotain muutakin pientä, myönteistä sääti.. Mitäs ne taas olivatkaan?

      • Tuomarinvala.

        Se poistui vasta tällä vaalikaudella, vaikka todistajanvala poistettiin jo edellisellä.


      • Sitouttamttomuus

        Varhaiskasvatuslaki muuttui 13 päivänä heinäkuuta 2018, mutta uskontokasvatus taisi poistua siitä jo edellisen eduskuntakauden lopulla. Vapaa-ajattelijain liitto esitti, että opetuksen uskonnollinen ja katsomuksellinen sitouttamattomuus nostettaisiin lain tasolle, kun se on nyt OPH:n säätämissä varhaiskasvatuksen perusteissa. Esityksemme ei "mennyt läpi" eduskunnassa. Silti ssäädettyä sitouttamattomuutta toki pitää noudattaa, ja vapaa-ajattelijat edistävät sen toteutumista päiväkodeissa ja muussa varhaiskasvatuksessa (samoin kuin esiopetuksessa).


      • Sitouttamttomuus kirjoitti:

        Varhaiskasvatuslaki muuttui 13 päivänä heinäkuuta 2018, mutta uskontokasvatus taisi poistua siitä jo edellisen eduskuntakauden lopulla. Vapaa-ajattelijain liitto esitti, että opetuksen uskonnollinen ja katsomuksellinen sitouttamattomuus nostettaisiin lain tasolle, kun se on nyt OPH:n säätämissä varhaiskasvatuksen perusteissa. Esityksemme ei "mennyt läpi" eduskunnassa. Silti ssäädettyä sitouttamattomuutta toki pitää noudattaa, ja vapaa-ajattelijat edistävät sen toteutumista päiväkodeissa ja muussa varhaiskasvatuksessa (samoin kuin esiopetuksessa).

        Jos oikein pilkkua viilataan, niin lainmuutos säädettiin viime vaalikauden lopulla, mutta voimaan se ehti tulla vasta tämän vaalikauden puolella. Joka tapauksessa ei siis tämän eduskunnan aikaansaannos tuo.


    • Lukija.huom

      Ehtoollisviinin verovapauden säätämiseen liittyen todisteeksi seuraava sitaatti:
      "Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo toteaa lehdelle. (...)
      Hän mainitsee, että ehtoollisviinien veroon kuluvat rahat olisivat pois esimerkiksi diakoniasta ja nuorisotyöstä." https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/KSML-Ehtoollisviini-ehkä-verolle-Ammutaan-tykillä-hyttystä/908487?

      • Profanointi

        Keskitalo itse erehtyi ampumaan tykillä hyttystä. 160 000 eurosta vuositasolla kyse. Mutta katkera symbolinen arvovaltatapppio, kun valtio ei enää pidä "pyhänä" ehtoollisviinejä.


      • "Hän mainitsee, että ehtoollisviinien veroon kuluvat rahat olisivat pois esimerkiksi diakoniasta ja nuorisotyöstä."

        Tämä onkin todella kauheaa.


    • Sivuhuomiona, päättyvällä vaalikaudella OPH antoi ohjeen jossa todetaan ettei ole pakko olla koulussa hartaushetkiä tms:

      https://uskonnonvapaus.fi/2018/uskonto-oph.html

      Eihän tämä suoraan ole eduskunnan päätös, mutta nojautuu kyllä mm. perustuslakivaliokunnan lausuntoihin. Ainakin osittain voi siis antaa pisteitä myös nykyisille kansanedustajille.

      • KuudesJaYhdestoista

        Enemmän tuo nojautuu perusopetus- ja varhaiskasvastuslakiin sekä opetussuunnitelman perusteisiin ja varhaiskasvatuksen perusteisiin sitouttamattomuudesta.


    • 5854

      Tasa-arvoisen avioliittolain sivutuotteenna muuttui syntyneen lapsen liittäminen uskonnollisen lahkon jäseneksi. Aiemmin äiti sai päättää yksin. Nyt päätökseen vaaditaan molempien vanhempien yksimielinen päätös. Jos yksimielisyyttä ei löydy ei lasta liitetä minkään uskonnollisen lahkon jäseneksi.

      • Hyvä kun muistutit, olin jo unohtanut vaikka itse kirjoitin tästä VA-lehteen. Harva pää minulla.


      • IhanJutussakin
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Hyvä kun muistutit, olin jo unohtanut vaikka itse kirjoitin tästä VA-lehteen. Harva pää minulla.

        Niin, oli se tuossa avauksessa mainitun linkin jutussakin. jota suosittelen kaikille :-)


      • IhanJutussakin kirjoitti:

        Niin, oli se tuossa avauksessa mainitun linkin jutussakin. jota suosittelen kaikille :-)

        Äh, harva pää eikä osaa lukea.

        Rahankeräyslain muutoskin oli positiivinen muutos. ...minun mielestäni ainakin.


    • VanhaaUutta

      Eduskunnan jäsenet (eivät kaikki) kokoontuvat tänään päättäjäisten merkeissä myös Tuomiokirkkoon. Valtiokirkollisuus juhlii.

      Uudelle eduskunnalle on valtiopäivien avajaispäivänä tarjolla myös Tunnustukseton juhlatilaisuus ennen valtiopäivien avajaisia, samaan aikaan kuin Tuomiokirkon jumalanpalvelus.

    • EsaYlikoskelta

      Lainsäädäntö laahaa perässä. "Ei se synny synnyttämättä."
      Äänestä sekulaarimman Suomen puolesta 14.4.2019!
      Ehdokkaiden välillä on eroja.

    • ProET

      Jännittävä vaalitulos. ET:n avaaminen voi riippua hallituskokoonpanosta. KD:lle ei saa antaa veto-oikeutta.

    • Sekulaarist

      Rohkeutta: maallistuminen edennyt, keisarilla ei ole vaatteita!?

      Uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumattomien osuus on neljässä vuodessa noussut hieman yli neljä prosenttiyksikköä ja on nyt 27,4 prosenttia. Ev.-lut. kirkkoon kuuluu alle 70 prosenttia.

      Muodolliset jäsenyydet eivät kerro kaikkea! Vuonna 2016 tehdyn kyselytutkimuksen mukaan 55,5 % väestöstä pitää itseään ”ei-uskonnollisena”, kun ”uskonnollisena” itseään pitää 38,5 % ja ”vahvasti uskonnollisena” 6 %. (Anja Terkamo-Moisio 2016. http://epublications.uef.fi/pub/urn_isbn_978-952-61-2198-7/urn_isbn_978-952-61-2198-7.pdf.)

      Nuorisobarometrin (2018, s. 93) kyselyn mukaan 57 % pitää itseään ”ei-uskonnollisena” ja 27 % ”uskonnollisena”, ja lisäksi 21 % asemoi itsensä niiden väliin. Kahdeksassa vuodessa ei-uskonnollisten osuus on kasvanut noin 20 prosenttiyksikköä.

      Kansainvälisen Pewreserach-tutkimuskeskuksen mukaan (2018) Suomen uskonnollisuuden aste on 25. sijalla 34 maasta Euroopassa; 13% aikuisista on vahvasti uskonnollisia (“highly religious”) ja 10% (27/34) sanoo uskonnon olevan hyvin tärkeää elämässään. http://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/12/05/how-do-european-countries-differ-in-religious-commitment/

      Kansainvälisessä ISSP (International Social Survey Programme) -kyselyssä (2018) teemana oli uskonto ja uskonnollisuuden muutokset. Suomessa kyselyn mukaan 25–34-vuotiaiden ikäryhmässä oli eniten vastaajia, jotka ilmoittivat jumalauskonsa muuttuneen suuntaan tai toiseen. Tämän ikäryhmän naisista 29 prosenttia ja miehistä 22 prosenttia ilmoitti luopuneensa jumalauskosta, kun molempien sukupuolien edustajista 8 prosenttia ilmoitti alkaneensa uskoa Jumalaan.

      Tuoreen suomalaisen tutkimuksen mukaan uskonnollisuuden merkitys identiteetille jakaantuu seuraavasti: erittäin tärkeä 12 %, jokseenkin tärkeä 21%, ei kovin tärkeä 31 % ja ei lainkaan tärkeä 34 %. (Suomalaiset identiteeteiltään yllättävän samanlaisia, s. 11 ja 21. e2 2018. http://e2.fi/article/104.)

      Suomen kulttuurirahasto ja e2 Tutkimuskeskus kysyivät myös, mikä on suomalaisille ”pyhää” (http://e2.fi/publication/68). Pyhiksi asioiksi yli 2/3 valitsi rakkauden ja läheiset ihmissuhteet. Yli 50 %:n kannatuksen saivat rauha, koti, turvallisuus ja ihmisarvo. Luontoa piti pyhänä 48 %. Sen sijaan vain 15 % piti pyhänä uskontoa ja kirkkoa.

      Suomalaisen yhteiskunnan luottamusrankingissa kirkko on sijalla 19/25. Se tosin päivitti puolueet (25/25)., vaikka puolueilla – samoin kuin yhä myös kirkolla – on suuri rooli julkisen vallan käytössä ja yhteiskunnassa.

      Myös kirkon tutkimuskeskuksen Gallup Ecclesiastica -kyselyn (2015) mukaan kristinuskon opettamaan Jumalaan uskoo vain kolmannes sekä Jeesuksen sovitustyöhön ja kuolleista nousemiseen vajaa neljännes kaikista suomalaisista, nuorista vielä vähemmän.

      Kirkollisvaalien äänestysprosentti oli 14,4 % (alle 18-vuotiasta 8,4 %). Se tarkoittaa, että 10 % kaikista äänestysikäisistä suomalaisista äänesti. Kyseessä ei ole kuitenkaan yhtenäinen vaikuttajaryhmä, sillä kirkollisvaaleissa äänestäneet ja tehtäviin valitut ovat monista asioista varsin erimielisiä.

    • Anonyymi

      Jotain jäi tekemättäkin. Tosiaan. Nyt korjaamaan.

    • Anonyymi

      Viime hallituskaudella saatiin ihan kiva nippu parannuksia. Nyt kun seuraava hallituspohja tiedetään, niin odotusarvo on, että saadaan aikaiseksi enemmän. Vaikka odotusarvo tulevalle hallitukselle on parempi, niin jotenkin vaan epäilen ettei se onnistu lunastamaan odotusarvoa, vaan ei saada oikeastaan mitään parannuksia. Toivottavasti olen isosti väärässä.

    • Anonyymi

      Melkomoinen tuo maallistumissetti... Tietoa leviälle.

    • Anonyymi

      Hauska idea muistaa myös kauttaa päättäviä kansanedustajia. Sitä paitsi uusin osa heistä valittiin huhtikuun vaaleissa uudestaan, vaikka putoajiakin oli paljon. Osa putoajista on nyt ministeriöissä ministerien esikunnassa.

    • Anonyymi

      Ihan hyvä idea antaa ensin kiitoksia. Tulee kuitenkin perään "kehittämiskohteita" ihan kyllin.

    • Anonyymi

      Aika hienosti, ensin kiitelllään ja sitten laitetaan pieni lsta jatkoon jääneestä.. Miten saa ystöävä, menstystä ja vaikutusvaltaa. Jakossa ensin kolme kertaa kyllä.

    • Anonyymi

      Eduskunta kaipaa varmaan ihan uutta viestiä ja virikettä, mutta on hyvä pitää tämä jo aimmin lähetetty mielessä, että ei unohda aiemmin tehtyä. Ja kaikki kiinnostuneeet voivat tsekaa ja antaa kommenttia, mitä Vapaa-ajattelijat ovat koittaneet parhaansa mukaan.

    • Anonyymi

      Tämä oli hyvää pohjustusta myös monille uuden eduskunnan kansanedustajille. Toki uudet edustajat eivät ole sitä saaneet, kai? Olisiko pitänyt?

    • Anonyymi

      "Keisarilla ei ole enää vaatteita!?" Mitä tällä tarkkaan ottaen tarkoitetaan?

    • Anonyymi

      Tässä on vielä iso murros eessä, sillä niin kaukana sekularismista on vielä kansanedustajien enemmistö. Pihalla kuin lumiukot ja -akat. Silmät ummussa.

    • Anonyymi

      Tuossa on kritiikki puettu ainakin alussa kivan kohteliaaseen muotoon ja kiitellään ensin. Nä'htäväksi jää, pystyykä tämä nykyinen eduskunta yhtään parempaan. Huomio muissa asioissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta ikuisesti

      Olet niin mukava ja ihana ihminen rakas. ❤️
      Ikävä
      17
      5920
    2. Jouluinen bonus VB:ltä 250 ilmaiskierrosta 0x kierrätys min 20e talletuksella

      No nyt pätkähti! Ainutlaatuinen tarjous VB:ltä. 250 ilmaiskierrosta peliin Blue Fortune, 0x kierrätys ja minimitalletus
      Kasinopelit
      0
      4651
    3. Minä häviän tämän taistelun

      Ikä tekee tehtävänsä. En enää miellytä silmääsi.
      Ikävä
      50
      2959
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      226
      2866
    5. Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi

      En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon
      Ikävä
      33
      2376
    6. Onko muita oman polkunsa kulkijoita

      Jotka ei oikein pärjää kenenkään kanssa eli on niin omat ajatukset ja omat mielenkiinnon kohteet yms. On tavallaan sella
      Iisalmi
      45
      2330
    7. Sydän karrella

      Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme
      Ihastuminen
      22
      1983
    8. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      73
      1757
    9. Miksi halusit

      Tällaisen suhteen?
      Ikävä
      38
      1540
    10. Mikä älykkäissä naisissa pelottaa?

      Miksei heitä uskalla lähestyä?
      Ikävä
      172
      1393
    Aihe