Loma aina yllättäen, missä menee raja?

nerdd

Lomakausi alkaa taas ja saa taas jännittää että koska pääsee lomalle.
Kuukausi ennen pitää työnantajan ilmoittaa loma, ja jos se ei ole mahdollista niin kaksi viikkoa ennen.
Mutta jos sekään ei ole mahdollista? Viime vuonna kun oli viimeisiä päiviä aloittaa loma, niin pomo tuli ja sanoi että lomasi alkaa huomenna. Ja sitä edeltävänä vuonna ja sitä edeltävänä vuonna jne. Onko missään määrin laillista? Kun meillä kävi joku helvetin näihin erikoistunut henkilö töissä niin sanoi että pomoa totellaan aina.

12

<50

Vastaukset

 • Työnantajalla on tulkintaetuoikeus eli erimielisyystapauksessa pomoa totellaan, kunnes todistetaan, että ei ole. http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:työnantajan_tulkintaetuoikeus

  Pomo pitää saada noudattamaan vuosilomalakia ja työehtosopimusta. Jos se ei onnistu lukemalla pomolle pykäliä vuosiloman ajankohdan ilmoittamisesta, niin sitten pyydetään apua
  vuosilomalain noudattamista valvovalta työsuojeluviranomaiselta https://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/yhteystiedot. Ne jotka kuuluu liittoon ottaa yhteyttä sinne.

 • Jos pomolla on pomo, niin ylemmän puheille ensin ja sitten vasta apua ulkopuolelta.
  Luottamusmies/luottamus tai työsuojeluvaltuutettu asialle, jos sellainen löytyy.

  • Korjaan. Piti olla luottamusmies/luottamusvaltuutettu


 • saakohan se itsekin tietää lomansa vasta niin myöhään. Eihän siinä voi tehdä mitään lomasuunnitelmia ollenkaan. Ei voi varaa reissua, tai mitään suunniteltua menoa mihinkään, tai kaikki parhaat paikat on jo puukattu. Noi pomot voisi ajatella joskus itsensä toisten asemaan. Luulisi työntekijän toiveitakin hiukan kuunneltavan, eikä aina tehdä silleen, kuin ylempi taho käskee. Parhaat johtajat kuuntelevat alaisiaan, eivätkä jakele vain määräyksiä.

 • Hei!
  Niin se kapitalisti usein tekee sellaisille joojoo-miehille ja -naisille, jotka eivät valvo etujaan ja todennäköisesti eivät kuulu edes ammattiliittoon. Kannattas joskus kurkistaa, mitä siellä työehtosopimuksessa mainitaan vuosilomasta ja muistakin työehdoista.

  • Aallon Riku tulee varmasti mielellään valvomaan lomiesi toteutumista, jos lomiltaan joutaa. Miksikä ei tulisi kun vääntää itselleen 60% palkankorotuksen samalle periodille josta itse saat kolmisen prosenttia. Inflaatio ja mahdollinen vihervasurien hallituspolitiikan muassaan tuomat veronkorotukset tekevät liittoon kuulumisesta entistä tärkeämmän. Maksa kiltisti ay-jäsenmaksusi, minä tulen ihan sujuvasti siivellä ilman maksuja :)


 • Tutulta kuulostaa. Olen ollut samassa työpaikassa yli kaksikymmentä vuotta ja kertaakaan ei ole pystynyt perheen kanssa tekemään mitään lomareissua, kun kesäloma aina syyskuussa ja se viikon talviloma taas huhtikuussa, noh kohta on lapset jo parikymppisiä niin ei niiden kanssa tartte enää mihinkään lähteä. Välillä käy kateeksi ihmiset joilla on niin hyvä työpaikka, että lomat tiedetään tarpeeksi ajoissa tai jos on lomareissua tekemässä niin siihen voi ottaa palkatonta. Liitostakin kysytty neuvoa, niin tämä meidän tilanne on kuulemma ihan ok ja kyseessä siis entinen metalliliitto.

 • Haluaisin pitää lomani syyskuussa mutta kukaan ei tiedä ehdinkö.
  Onko minulla oikeutta pitää lomani viimeisenä lomakuukautena vai onko pomolla suurempi oikeus määrätä lomani alkavaksi vaikka marraskuussa.
  Lomani alkavat yleensä aina päivän varoitusajalla. ennen olin nuori ja tottelin mutta nyt alkaa järkeä löytymään että osaan todeta ettei se aina voi noin mennä.

 • Toivoa on, jos työnantaja noudattaa lakia.

  Kesäloma eli 24 arkipäivää vuosilomasta on sijoitettava lomakaudelle, joka on 2.5.–30.9. Muu osa lomasta eli talviloma on annettava viimeistään seuraavan lomakauden alkuun mennessä.
  Sekä kesäloma että talviloma on annettava yhdenjaksoisena, ellei työn käynnissä pitämiseksi ole välttämätöntä jakaa 12 arkipäivää ylittävää osaa kesälomasta pidettäväksi yhdessä tai use￾ammassa osassa. Vähintään 12 arkipäivää vuosilomasta on siis annettava aina yhdenjaksoisesti.
  Jos loman antaminen lomakaudella aiheuttaa kausiluontoisessa työssä olennaisia vaikeuksia
  työnantajan toiminnalle, kesäloma voidaan antaa lomakauden ulkopuolella saman kalenteri￾vuoden aikana eli joko ennen lomakauden alkua tai sen jälkeen saman kalenterivuoden aikana

  Lataa TEM:n vuosilomalakiesite ja lue sitä myös esimiehellesi. https://tem.fi/tyolainsaadantoesitteet

 • Jippii saatana.
  Ilmoitettiin tänään että lomani alkaa ensiviikolla. Saan pitää viikon, sitten tulen töihin kahdeksi viikoksi ja taas lomalle viikoksi. Loput lomat katsotaan myöhemmin.
  Liittoon soitto.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.