Toivontien ruokajakelu vähävaraisille lakkautettu - miksi?

Anonyymi

Toivontiellä arkipäivisin toiminut ruoanjako on katkennut yhtä äkkiä. Oveen on vain ilmaantunut sininen lappu, joka kertoo asiasta parilla sanalla. Aiemmin nähtiin Samarian liiveihin sonnustautunutta väkeä häärimässä paikan päällä. Vähävaraisille asiakkaille ei tietenkään kukaan ole missään vaiheessa vaivautunut kertomaan mitään. Mistä tässä on kyse, ja onko Samarian tapana näin tylysti kohdella asiakkaitaan.

20

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun jättää viinan juomatta niin kelan raha riittää ruokaan.

      • Anonyymi

        Näin absolutistina ja savuttomana lapsiperheellisenä köyhänä kaupungin vuokrakasarmista voin kertoa, että ei riitä.


      • Anonyymi

        Hys hys tuota ei saa sanoa ääneen hyvinvointivaltiossa. Tarja ja Jussi kohtasivat makkaranjaossa köyhyyttä, mutta eniten puutetta oli työstä, ei rahasta ja ruoasta, joten työtä tulee tyyliin Susanna Kosken ja Kim Unin risunkeräys. Sitä tekemällä nälkä unohtuu.


      • Anonyymi

        Sinä joka viinasta ja juopoista puhut, haista paska. Avuntarvitsijoiden leimaaminen ja nimittely juopoiksi on aika härskiä ja törkeää.


    • Anonyymi

      ei haittaa. filatoff järjestää euron duuneja, pääsette harjoittelemaan ilmaiseksi kahvinkeittoa, kopiointia ja kuuntelemaan ämmien ittuilua työttömistä kahvihuoneeseen. Muistakaa että köyhyys johtuu tupakista ja viinasta. Hampaita ei kannata kiristellä, juurihoito maksaa maltaita.

      • Anonyymi

        Implantti oli 700e tosin vain puolikas.


    • Anonyymi

      taitaa mennä lihoiksi koko samaria,Toivontien talo ehkä yksi Hämeenlinnan kalleintontti ja onhan siitä ollut puhetta että talo puretaan.Tupakka ja alko ei maistu mutta punaleimaiset elintarvikkeet kyllä.On se verran kummallinen juttu että ketkä kuuluvat samaria orkainisaatioon saavat edelleen ruoka-apua.Harmittaa todella paljon koska ruoka-apu mitä sai oli todella isossa meidän nelihenkisessä perheessä.Oikein ihanaa kesää Valkoniemi groupille!

    • Anonyymi

      Voiko joku antaa arvion HML tarvittavan ruoka-avun kokonaismäärästä? Haittaako jos ruokajakelun yhteydessä on vähän ns. "hyvää sanaa" tarjolla?

    • Anonyymi

      Jos apua jakaa joku uskonnollinen tai aatteellinen järjestö, niin toki ohjelmaa saa ja voi olla. Eikä suurin osa kävijöistä pane tätä pahakseen. Suomalaisista kun kuitenkin on suurin osa jollakin tavalla uskonnollisia. Jos ohjelma on kovin saarnaavaa, niin ihmisillä on toki tapana äänestää jaloillaan. Monia jonoja Hämeenlinnassa onkin, mutta ruoantarjonta on niin niukkaa. Joku tuorepuuro ja lihapullapaketti ja pari leipäpakettia tunnin odotuksesta pistää miettimään, että kai sen joutoajan voisi paremminkin käyttää.

    • Anonyymi

      Vapuksi hain Tiiriön Cittarista 10 kilon säkin oikein Lopen perunaa jostain Männiköltä. Keitin perheelle ison kattilallisen vappuna ja tein ruskean kastikkeen. Perunat olivat sisältä mätiä ja syömäkelvottomiä. Muutakaan ei ollut, leivän jämillä kaavittiin kastiketta lautaselta suuhun. Onneksi tänään on taas koulupäivä, lapset nälissään. Tupakkaa ei poltetaan eikä kaljaa juoda, sanaa on täytynyt olla kuulevinaan.

      • Ruoka-avun organisoinnissa ongelma on se kuinka ruokaa saa hankittua ja toimitettua todelliseen tarpeeseen eikä hamstraajille. Pitäisi myös tietää tarvittavan avun kokoluokka, jotta ruokaa riittäisi tarpeeksi.

        Onko tällä hetkellä olemassa paikkakunnalla jokin ruokalähde, josta saa ruokaa nälkään joko veloituksetta taikka muodollisella veloituksella eli normaalia huokeammalla hinnalla?


    • Anonyymi

      Hamekansa ja muut trokarit pois ja listan mukaan sisäänpääsy niille joilla on todettu tositteilla ruoka-avun tarve. Toinen ehdotus sosiaalitoimen, diakonian ja järjestöjen kustantama tilausbussi Mäntsälän joka keskiviikkoiseen suurruuanjakoon klo 18, siellä on paljon tavaraa jaossa.

      • Anonyymi

        Siellä on myös isoja tukkupakkauksia jaossa mitkä on tarkoitettu suurtalouskeittiöihin ja ravintoloihin.


    • Anonyymi

      Mitälie ruokaa toivontielläkin jaossa. Köyhälle ja nälkäiselle kelpaa kaikki, ei saa valittaa.
      Näin tietysti ilmaisruoasta ajatellaan.
      Mutta ilmaisruokajakeluun kuuluvia juustopastapusseja, niitä ei voi todellakaan sanoa pastaksi.
      Ne on hakkelukseksi pätkittyä spagettia, jonka seassa on jotain liisterimäistä juustomössöä.
      Ihan kauheaa limapöperöä.

    • Anonyymi

      Ruoan jakelijat luulevat ,että Rinteen lupaamat vappusataset on nyt kaikille vähävaraisille jaettu !

      • Anonyymi

        Voiko sieltä Toivontieltä tai vastaavasta paikasta hakea sitä ilmaista ruokaa ihan kuka tahansa ? Olisi tarvetta kuivatuotteille kun on kesän alussa tulossa isot perhejuhlat ja noissa kuivatuotteissahan päiväykset riittää todella pitkälle. Alkoholituotteitahan siellä ei kai jaeta, vielä?


    • Anonyymi

      juuri näin. jeesuksen suuressa hyvyydessä tällä tavalla toimitaan.jos mikään asia ei tuota porvoon pariskunnalle lue samarialle tarpeeksi rahaa se pyyhitään pois.näin ilmeisesti MYÖS hämeenlinnassa on päässyt käymään.

    • Anonyymi

      Uussuomalaiset tarvitsevat kaiken omakansa tapetaan nälkään. vaik en juo enkä polta ei työmarkkina tuki oikein riitä. töihin ei 60 tä sydänsairasta oteta. mutta nämä uussuomalaiset ajelevat autoilla päivittäin edestakaisin omat autot ja suvakit kuljettaa vielä lisäksi.

    • > ja listan mukaan sisäänpääsy niille joilla on todettu tositteilla ruoka-avun tarve.

      Mieleeni tuli idea, jossa ruoka-apua olisi tarjolla ruuan valmistukseen osallistuville. Eli keittiön tai kasvimaan kautta ruoka-apua.

      Nälkäpalkalla teettämisestä ei olisi kyse, koska vain se ruoka mikä tarvitaan tehdään aina tarpeen mukaan.

    • Toinen seikka mikä varmasti mietityttää tällaiseen toimintaan osallistuvia on kuinka pitkäksi ajaksi ruoka-avun toimittamiseen joutuu sitoutumaan - tehdään heti alussa selväksi jokin aikaperiodi, jonka puitteissa toimitaan.

      Vaikka puoli vuotta tai vuosi alkuun ja sitten aikaperiodin päättyessä katsotaan mikä on tilanne ja todellinen avun tarve silloin.

      Kun on selkeä aikajana tiedossa, ei tule yllätyksiä jos ja kun apu päättyy tietyllä päivämäärällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      143
      3009
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      48
      867
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      213
      822
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      794
    5. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      783
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      780
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      60
      705
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      235
      697
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      34
      646
    10. Jos nainen haluaa oikeasti tutustua

      Niin tämä tekee jotakin konkreettista sen eteen. Luotan siihen. Jos ei tee, mielenkiintoa ei vaan ole riittävästi.
      Ikävä
      43
      614
    Aihe