Nuorena miehenä vaipat

Anonyymi

Olen 29-vuotias mies ja yliaktiivisen rakon takia vaipat ovat olleet osa elämääni ja arkeani useita vuosia. Käytössä teippivaipat: Molicare Slip Maxi, Tena Slip Active Fit Maxi, Tena Slip Active Fit Ultima.

Mietin onko täällä miten monia muita nuoria miehiä, jotka terveytensä tai pidätyskyvyn ongelmien takia joutuvat käyttämään vaippoja? Miten teillä vaipat ovat vaikuttaneet sosiaaliseen elämään?

83

5140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama vaiva, ja sama ratkaisu eli Tenan "siniset" vaippahousut käytössä mahdollistaen normaalin arjen. Bussikuskina kun työskentelen niin vaiva ei jätä vaihtoehtoa vaippojen sijaan, kun hätä yllättää
      niin housuun lirahtaa, pakkoinkotenssi vaivaa onko se sitten fyysinen vai psyykkinen syys taustalla.

      Olen tottunut jo niiden käyttöön ja en anna vaivan häiritä arkea, sosiaalinen elämä on kylläkin melko
      laimeaa sillä jos et ole vaipoissa on vessan oltava nopeasti saavutettavissa. Ja olen salannut vaivani
      daameilta joita olen tapaillut myös intiimikanssakäymisen yhteydessä jolloin olen pedannut tilanteen
      omilla ehdoillani. Paljastumista /kertomista vaippojen käytöstä en ole ajatellut.

      • Anonyymi

        No etkö ole käynyt lääkärissä vaivasi kanssa, nykyään jo osataan auttaa hyvin monia ihmisiä saamaan näitä asioita kuntoon.


    • Anonyymi

      Kyllähän meitä on nuoriakin, minua poikasena nauratti kun vaarilla oli vaipat mutta kun itselle kävi ensivahinko aikuisena niin aika totiseksi veti. Nyt kohta nelikymppisenä Tena Pantsit ovat kova juttu, eipä tarvi pelätä noloja tilanteita. Voi bailata ja matkustella mutta kuten totesit intiimikanssakäyminen on jäänyt aika vähiin. Ainakin itsellä stressi housuun pissaamisesta enemmän ahdistaa kuin kiihottaa ja saa ennemmin olemaan tutuissa paikoissa mikäli ei ole suojat housussa.
      Onneksemme arki sujuu kun huomaamattomia suojia tarjolla, ja kenenkäänhän ei
      tarvi tietää vaikka olisi päässyt pissa karkaamaan.

      • Anonyymi

        Etkö ole käynyt lääkärissä, nykyään voidaan esin leikkauksella parantaa. Voi olla alikehittynyt virtsarakko ja senkin saa suurennettua sairaalassa.
        Joten hae hyvä hyinen apua vaivaasi , voi olla helposti korjattavissa niin ei tartte kulkea vaipoissa .


    • Anonyymi

      Olen nuori 22 vuotias, harrastan divari jalkapalloa ja virtsaa karkaa tahtomatta jokaisella harjoituskerralla ja peleissä. Tunne kun lämmin liraus tulee juostessa tai
      hypätessä on melkoisen epämiellyttävää mutta minkäs voit. Onneksi kesäisin ollaan
      hien takia ns. paitamärkänä ja muutkin tuoksut peittyy. Talviharkoissa kun pelataan
      verkkareissa on tullut käytettyä Tenoja, mutta jos joku tietäisi niin kyllä nolottaisi.
      Suojia on kokeiltu monenlaisia, pantsit tuntuvat parhaipina käyttää ja huomaamattomimpina. Asia on aika vaikea, itse en ole kertonut kuin yhdelle ystävälle, hänenkin tiesin lapsuudesta olleen yökastelija yli kymmenvuotiaaksi. Hänelläkin on nykyisin pidätys vaikeuksia yliaktiivisen rakon vuoksi ja käyttää pantseja matkustaessaan ja esim. baari-illoissa. Kyllä meitä on ja monenlaisia tarinoita.

      • Anonyymi

        Vieläkö seuraat tätä keskustelua?


      • Anonyymi

        Onko totta että nuorelle ihmiselle vaan kokeillaan vaippoja, eikö näistä asioista tilata aika urologille ja tarkastetaan miksi on virtsan karkailua , onhan monille tehty korjausleikkauksiakin , joten vaikuttaa siltä ettei moni ole edes käynyt lääkärissä näiden asioiden vuoksi .
        Itse kokeilisin ensin kaikki mahdollisuudet saadakseni lääkärin avun ennenkö vasta sitten hyväksyisin vaipan jos ei mitään ole tehtävissä .
        Ei lääkärin käynnillä näitä asioita tarvitse hävetä mitenkään, eikä muutenkaan. Ei kai kukaan sille mitään voi jos on saanut osakseen jonkin virtsan pidätys häiriön , luulisi urologille olevan keinoja millä asian saa kuntoon


    • Anonyymi

      Muita vaipan käyttäjiä näin juhannuksena? Itse olen kaveri porukalla Tahkolla ja tena men active fit jalassa turvaamassa menoa ja bilettämistä.. Ei tarvitse miettiä milloin vessaan vai ehtiikö edes. Ikää 23.

    • Itsellä Tenanslip maxi active ollu käytössä jo vuoden verran ja erittäin tyytyväinen näihin.
      30v aikana kehittyneet vaipat paljon paremmaksi.

    • Anonyymi

      Itsellänikin inkohousut päivittäisessä käytössä ovat korvanneet alushousut. Alkoi
      kyllästyttää ainainen "pikkupyykki" kun joka päivä kalsarit haisi pissalle ja etumuksessa oli lähes aina märkäkohta. Kerran ollessani harrastukseni parissa
      kaverini kanssa hän tokaisi että miksen käytä "suojia" jos ja kun kalsareissa on aina
      läikkä. Kysyin tyhmänä että mitä? Hän kertoi että isänsä käyttää inkohousuja vaivaansa ja voi elellä normaalisti. Siitä innostuneena löysin kaupasta inkohousut
      ja nyt vuoden käyttäneenä en niiden käytöstä luopuisi. Tena Aktiv Fit inkohousut
      on nyt minun alushousuni.

      • Anonyymi

        Minkä ikäinen olet?


    • Anonyymi

      Sikäli hyvä keskustelu, että on inkopotilaita, jotka käyttävät suojia. Huomaavaista muita kohtaan. Nimittäin nykyään on niin paljon kaiken ikäisiä, jotka eivät vaan välitä, vaan kulkevat hajusta päätellen monta päivää sitten pissityissä housuissa. Itselle ainakin tulee mieleen, että ihminen on vaikeasti psykiatrinen potilas tai kärsii alkavasta dementiasta, jollei käytä vaippoja, kun tarvetta olisi. Vanhalta virtsalta haiseva juttukumppani ei ole vakavasti otettava. Toisaalta esim. hyvin hoidetut laitospotilaat eivät haise, eli asiaan voi vaikuttaa.
      I
      Inko-ongelmat ovat tavallisia kaiken ikäisillä naisilla, joten en pitäisi seurustelua ongelmana. Myös nainen saattaa hävetä, ja vaiva estää psyykkisellä tasolla kumppanin etsimistä. Eri asia sitten miten löytää samasta vaivasta kärsivä tai ongelman hyväksyvä, kun näistä asioista ei puhuta. Itsellä ei varsinaisesti inkoa, mutta olen joutunut monesti lähtemään kesken eri tilaisuuksista vessahädän vuoksi ja harrastan puistokyykkypissejä, kun vessaan asti ei ennättäisi. Kiusallista. Kun ikää tulee lisää, tarvitsen varmaan vaippavarmistuksen. Joskus karkaa öisin, joten tuntemattoman kumppanin kanssa en kehtaa nukkua.

    • Anonyymi

      Olen vanhempi mies ,kun jään kauppareissulla bussista alas ,ei mitään hätää, mutta kun kun kävelen lievää ylämäkeä kotiin alkaa kova virtsahätä . Ympärillä kerrostaloja ,ei mihinkään pääse virsalle . Luulen selviytyväni kotiin asti , mutta viimeistään avaimia ottaessa pidätyskyky pettää ja kaikki menee housuihin . Ei muuta kuin kaikki vaihtoon ja itse suihkuun. Tunnen itseni avuttomaksi,mutta näin se on mentävä .

      • Anonyymi

        Vanhempi mies. Viesti 20.10 2019: 0015.

        Minulta meni virtsan pidätyskyky kokonaan epäonnistuneen eturauhasen höyläyksen epäonnistumiseen.
        Koti katetroitaessa meni jotain pieleen. Sain pahan virtsatietulehduksen. Ikää on niin paljon että saan vaipat ilmaiseksi.

        Urologi kirjoitti lääkereseptin. Niillä kapseleilla pidätyskyky palautui suurimmalta osin. Alkuun ne aiheuttivat väsymystä, mutta pöksypyykkikin loppui. Viime kesä meni vaippatouhuissa pilalle.

        Ehdotan pätevälle urologille ajanvarausta. Korvaavan lääkkeen nimi taitaa olla Floxantiini. antti sr


    • Anonyymi

      Täällä kanssa nuori alle 30-vuotais vaippojen käyttäjä. Haluaisiko joku jutella jossakin enemmän privaatisti?

    • Täällä 55v mies joka voisi jutella.

      • Näpäytät nimimerkkii ja laita privaa


    • Anonyymi

      Tämä on aika arkaaihe ainakin minulle, kyllä sitä häpeää jos ja kun housuun pääsee
      pienempikin pisu. Äsken töihin tullessa Kehän jonossa ykskaks tuli pakottava
      pissahädän tunne ja vaikka kuinka yrittipidätellä niin housuunhan se sieltä tuli, ennekuin pääsi työmaalle. Sitä pääsi siis tänään jo ennen töidenalkua vaipanvaihdolle.

      On se onni että on noita suojia, eihän normaalista elämästä tulisi mitään ilman niitä.
      Ja toinen onni lienee se että suojia saa hyvin monesta marketista ja halpakaupasta,
      se tietenkin tarkoittaa että tuotteilla on kysyntää vaikka kukaan ei oikeasti puhukkaan asiasta vaan kärsii vaivojensa kanssa. Itsellä Tenan housuvaipat käytössä niin pärjäilee kun ei valita.

    • Anonyymi

      NO SORI OTAN OSAA ASIA ON IKÄVÄ. TAIDAN OLLA KOHTA PORUKASSA TÄMÄ EI OLE MIKÄÄN VITSI TAI PILKKA KIRJOITUS , MINULLA TULEE PASKAT TAHDOSTA RIIPPUMATI. LEKURIT EI TEE MITÄÄN OON AJATELLUT JO HENKILÖKOHTAISTA RATKAISUA VITTU SITÄ VIIMMEISTÄ... KOETA JAKSAA.

    • Anonyymi

      Elämän tulee olla iloista ja virikkeitä antavaa, ei ole mitään se että housuun pääsee
      ykkönen tai kakkonen verrattuna moniin kroonisiin sairauksiin verrattuna.

      Itse olen housunkastelija, käytän arjessa jokapäiväisesti inkohousuja . Työssä käyn
      normaalisti ja vapaa-ajankin käytän kuten muutkin. Käyn leffassa, otteluissa, rafloissa
      sekä puuhaan kaikenlaista. Eli se on asenteesta kiinni.

      Se tosiasia että ostan ja käytän vaippoja ei kuulu kellekään ja senhän ei tarvi näkyä
      ja siitä ei tarvi huudella. Käyttämäni inkohousut ovat imukykyiset ja huomaamattomat ja ihan mukavat mielestäni käyttää. Satunnaista seuraakin on
      löytynyt omilla ehdoilla mutta pitempiaikaista on tietenkin kaipaa mutta se
      että avautuisiko asioistaan kaipaisi jo syvällisempää luottamusta.

      Elämän tulee olla iloista ja huominen on parempi kuin tämäpäivä, siihen pitää
      uskoa ja toimia sen mukaan.

      • Anonyymi

        Minkä ikäinen olet?


      • Anonyymi

        Juurikin noin, ei ole maailmanloppu vaikka vaipoissa kulkisikin. Samoin toimin itsekin vaikka
        käytänkin 24/7 inkohousuja.


    • Anonyymi

      Voi hyvänen aika! Niinkuin tästäkin ketjusta näkyy, niin yliaktiivisesta rakosta ja virtsanpidätyksestä kärsii moni. Nuo vaivat on korjattavissa leikkauksilla. Häpeäkö se on ainoa syy, ettei muka kehtaa soittaa terveyskeskukseen ja varata aikaa. Ei ne hoitajat teitä langanpäässä tunne. Lääkäreille taas virtsavaivat ovat yhtä tavanomaisia sairauksia kuin muutkin.

      Oletko 29-vuotias ajatellut kulkea vaipoissa seuraavat 50 -60 vuotta? Sehän on tosi ahdistavaa. Mene ja hoida asia ja elä nuo tulevat vuosikymmenet normaalisti. Sama kehoitus koskee kaikkia asiasta kärsiviä.

      Entisen pidätyskyvyttömän vaimo

      Mitä vanhemmaksi tullaan, sitä enemmän virtsanpidätyskyvyttömyyteen sairastuu sekä miehiä että naisia. Nyt häpeältä pää pois! Kannattaa kertoa vaivasta edes yhdelle ystävälle, jo se helpottaa oloa ja antaa rohkeutta kertoa asiasta lääkärille. Ette tosiaankaan ole vaivanne anssa yksin.

    • Anonyymi

      Moi, itse ole 35vuotias ja edelleen yökastelija, koulutukseltani olen akateeminen
      mutta kuukaudessa lasken alleni /inkohousuun useamman kerran viikossa.

      Kun olin lapsi, asiaa tutkittiin ja sanottiin että kyllä se siitä loppuu, teininä sanottiin
      että kyllä se siitä, vaippoja vain suurennettiin, nyt aikuisena kukaan ei enää puhu
      häpeillään nolonvaivan kanssa. Onneksi nykyisin ovat aikuisillekin nämä housuvaipat/
      inkohousut jotka suojaavat hyvin ja ovat mukavat käyttää toisin kun aikaisemmat
      teippi tai kouruvaipat.

      Enää en usko vaivastani pääsevän, mutta olen onnellinen että minulla ei ole vakavampia kroonisiasairauksia kuin virtsankarkailu.

    • Anonyymi

      Ite olen kohta 35 ja vaippahousut on olleet käytössä noin vuoden, kaikki alkoi
      siitä kun laskinalleni elokuvissa ja häpeillen hämärissä menin kotiin ja tiedostin
      ongelman. Itsellä oli jatkunut jo parivuotta että kävi joka välissä vessassa "varmuudeksi" ettei tarvinnut olla kokoajan vessan vieressä. Kävin sitten lääkärissä
      ja mitään "kongreettista" syytä ei löytynyt. Yliaktiivinen rakko diaknoisoitiin, mitähän
      se oikein tarkoittaa, stressiperäistä, rakenteellista vai jotakin muuta syytä ettei
      pysty pidättämään hädän tullessa. Inkohousuista on tullut arkipäivää, alle pääsee
      mutta onneksi kukaan ei huomaa ja pystyy elämään normi arkea.

    • Anonyymi

      Moi, täällä yksi vaippahousu kyselee vinkkejä, että miten olette työssä ja vapaa-ajan riennoissa (itsellä käytössä inkohousut suojina)
      hoitaneet suojien vaihdon ja käytön? Itsellä tuntuu olevan pientä ongelmaa kun
      suoja kastunut niin miten vaihtaa kuivatilalle ja missä ettei ympäristö huomaa.

      • Anonyymi

        Itse ainakin käytän invavessaa jos mahdollista. Yleensä myös yleisissä vessoissa pikku roskikset jonne jätän kastuneen inkohousun. Kuntosalilla jätän myös häpeilemättä vaipan roskiin.
        Saanen kysyä ikääsi ja kauan oot käyttänyt inkohousuja?


    • Anonyymi

      Ostin eilen Lahden Kärkkäiseltä ensimmäisen paketin Tenoja(housumallisia) ja
      nolotti kyllä kassalla. Toivottavasti ne ovat käytössä varmoja kuten muiden kirjoittaneiden tekstistä on havaittavissa. Ajatus Tenojen käytöstä arjessa on
      muhinut jo pitkään mutta ei ole kehdannut hankkia. Jouduin leikkauksen jälkeen
      sairaalassa niitä kokeilemaan/ käyttämään ja olivat ihan okei. Ja nyt aion käyttää
      niitä helpottaakseni stressiä housun kastumisen pelosta. Arveluttaa vain että
      näkyykö vaippa etumuksen pullotuksena ja takamuksessa vai katsooko kukaan
      sillä silmällä. En ole oikein tottunut peittelemään itseäni pitkillä takeilla tai paitojen
      helmoilla. Miten olette huomioineet asiaa?

      • Anonyymi

        Ei paljoa tule mietittyä. Ja harvapa varmaan katselee sinnepäin. Itse käytän tena men active fit housuvaippaa, joka on myös hyvä.


    • Anonyymi

      Mikä on kun miehessä vikana kun ei pysty pidättämään pissaa? Minulta pääsee pissa
      housuun vähintään kerran päivässä, hätä tulee yllättäen ja voimistuu nopeasti ja karkaa. Olen käynyt työterveyshuollossa ja "oikeaa vikaa"ei ole, kuulema stressireaktio. No onneksi se ei ole ärtyneen suolen oireyhtymä että varoittamatta
      tulisi "kakka" housuun. Mutta pissankarkailukin ja vähältäpiti tilanteet ahdistaa.

      Onneksi on inkohousut, olen käyttänyt niitä jokusen vuoden ja yrittänyt rakkokoulutusta, lääkkeitä virtsankarkailuun, ajatellut miten juon ja käyn vessassa
      mutta aina vain pissa pääsee housuun yllättäen. Onhan tähän jo turtunut, mutta
      on ikävää kun menet minne tahansa varaudut että housut kastuu ja mihin pääsee
      vaipanvajhdolle eli aina mielessä teet sitä tai tätä

    • Anonyymi

      Mä oon 36v mies ja joudun myös käyttämään vaippoja. Pidätyskykyni ei aina riitä että ehtisi vessaan ajoissa vaan tulee usein jokunen tippa housuun mut siks käytänkin tenan suojia.

      • Itsel ei tule tippoja joten en pärjää kuin kunnon vaipoilla


      • Anonyymi
        inkontinenssi100 kirjoitti:

        Itsel ei tule tippoja joten en pärjää kuin kunnon vaipoilla

        Oon kolmekybänen jätkä ja viime ajat mulla on ollut yliaktiivinen rakko ja virtsan pidätyskyky ei riitä jos ei muutaman minuutin sisällä hädän tunteen tultua pääse vessaan. Joudun käymään kusella melko usein, ja se hankaloittaa arkea. Käytän nyt inkohousuja, ja helpottaa elämää kun voi laskea kaiken virtsan huoletta vaippaan joka pitää. Muuta terveysongelmaa ei ole ja harrastan liikuntaa ja käyn kuntosalilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon kolmekybänen jätkä ja viime ajat mulla on ollut yliaktiivinen rakko ja virtsan pidätyskyky ei riitä jos ei muutaman minuutin sisällä hädän tunteen tultua pääse vessaan. Joudun käymään kusella melko usein, ja se hankaloittaa arkea. Käytän nyt inkohousuja, ja helpottaa elämää kun voi laskea kaiken virtsan huoletta vaippaan joka pitää. Muuta terveysongelmaa ei ole ja harrastan liikuntaa ja käyn kuntosalilla.

        Samoin täällä 25-vuotias jäbä jolla yliaktiivinen rakko. Vaipat käytössä lähes päivittäin. Liikun ja urheilen säännöllisesti. Yliaktiivisen rakon takia vessassa saa juosta useasti, ellei halua kusta housuun. Vaipat helpottaa tilannetta huomattavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin täällä 25-vuotias jäbä jolla yliaktiivinen rakko. Vaipat käytössä lähes päivittäin. Liikun ja urheilen säännöllisesti. Yliaktiivisen rakon takia vessassa saa juosta useasti, ellei halua kusta housuun. Vaipat helpottaa tilannetta huomattavasti.

        Nuorena miehenä täytyy myös kulkea vaipoissa jos ja kun harrastaa laskettelua. Itsellä
        tuppaa housu/vaippa kastumaan lähes joka kerta kun käyn mäessä. Sukset tai lauta,
        ei vaikutusta virtsankarkailuun, muutoin joskus maastossa juostessa kun alamäessä
        jarruttelee niin on tuntemus että nyt taitaa päästä housuun ja tippa jos toinenkin usein
        pääsee.

        Lääketieteellistä syytä ei ole löytynyt karkailuun, ehkä rakenteellinen vika että paine
        kasvaa ja virtsa karkaa. Onneksi on noita Tenoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuorena miehenä täytyy myös kulkea vaipoissa jos ja kun harrastaa laskettelua. Itsellä
        tuppaa housu/vaippa kastumaan lähes joka kerta kun käyn mäessä. Sukset tai lauta,
        ei vaikutusta virtsankarkailuun, muutoin joskus maastossa juostessa kun alamäessä
        jarruttelee niin on tuntemus että nyt taitaa päästä housuun ja tippa jos toinenkin usein
        pääsee.

        Lääketieteellistä syytä ei ole löytynyt karkailuun, ehkä rakenteellinen vika että paine
        kasvaa ja virtsa karkaa. Onneksi on noita Tenoja.

        Samoin täällä rakenteellista vikaa epäillään. Paine kun on liian suuri niin se vaan karkaa housuun. Onneksi on tenat, olisi ikävä jatkuvaan olla kavereiden nähden housut märkänä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuorena miehenä täytyy myös kulkea vaipoissa jos ja kun harrastaa laskettelua. Itsellä
        tuppaa housu/vaippa kastumaan lähes joka kerta kun käyn mäessä. Sukset tai lauta,
        ei vaikutusta virtsankarkailuun, muutoin joskus maastossa juostessa kun alamäessä
        jarruttelee niin on tuntemus että nyt taitaa päästä housuun ja tippa jos toinenkin usein
        pääsee.

        Lääketieteellistä syytä ei ole löytynyt karkailuun, ehkä rakenteellinen vika että paine
        kasvaa ja virtsa karkaa. Onneksi on noita Tenoja.

        Maastopyöräilen ja siinä hommassa tuppaa housuun pääsemään runsaastikin virtsaa,
        joten olen alkanut käyttää inkohousuja ajaessani. Mutta tuppaa vaan inkohousut
        hajoamaan haaruista ja ovat vuotaneetkin ohi. Mikähän merkki olisi kestävin?

        Muuten inkohousut ovat ok. helppo ostaa ja käyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuorena miehenä täytyy myös kulkea vaipoissa jos ja kun harrastaa laskettelua. Itsellä
        tuppaa housu/vaippa kastumaan lähes joka kerta kun käyn mäessä. Sukset tai lauta,
        ei vaikutusta virtsankarkailuun, muutoin joskus maastossa juostessa kun alamäessä
        jarruttelee niin on tuntemus että nyt taitaa päästä housuun ja tippa jos toinenkin usein
        pääsee.

        Lääketieteellistä syytä ei ole löytynyt karkailuun, ehkä rakenteellinen vika että paine
        kasvaa ja virtsa karkaa. Onneksi on noita Tenoja.

        Samaa käy itsellänikin, maastopyöräilyä kun harrastan niin ajaessa tuppaa housuun
        pissaa lirahtelevan välistä runsaastikin. Olen tiedostanut asian ja alkanut käyttämään
        ajaessani niitä sinisiä inkohousuja alushousuna. Hyvinhän ne toimii, asiasta en ole kyllä
        kenellekään kertonut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa käy itsellänikin, maastopyöräilyä kun harrastan niin ajaessa tuppaa housuun
        pissaa lirahtelevan välistä runsaastikin. Olen tiedostanut asian ja alkanut käyttämään
        ajaessani niitä sinisiä inkohousuja alushousuna. Hyvinhän ne toimii, asiasta en ole kyllä
        kenellekään kertonut.

        Mulle käy noin usein moottorikelkkailemassa, Tuppaa housuun tulemaan tahtomatta
        isotkin pissat kun ajelee vähänkin vauhdikkaammin. Käytän nyttemmin myös noita
        Tenoja.


    • Kehtaisiko joku teistä tutustumaan vanhempaan herrasmiehen jolla samoja ongelmia.

    • Anonyymi

      Olettako töissä.

      • Anonyymi

        Kyllä sitä töissä tulee käytyä :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sitä töissä tulee käytyä :)

        Töissä on käytössä myös


    • Anonyymi

      On se nyt kuiteskin aika noloo kulkea vaipoissa. Mutta on se myös noloo jos kastelee
      housunsa. Kävin tossa justiinsa ostamassa Tokmannilta inkohousupaketin huomisia
      kemuja varten. Aion laittaa varmuudeksi Aktiv Fit housuvaipat kalsareiksi ettei
      satu näkyvää kalsareiden/housujen kastumista kun juhlitaan ja varavaipan otan
      myös messiin jos tarvii vaikka vaihtaa.

      On se kuiteskin aika halpa/helppo vaihtoehto nuo housuvaipat että jääkö yksin
      kotiin vaiko kylälle juhlimaan kaljojen kanssa uuttavuotta.

      • Anonyymi

        Ilmeisesti joskus housut kastunu juhliessa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti joskus housut kastunu juhliessa?

        Tuli juhlajuomaa juotua,
        Hyvin kesti vaippa tämänkin


      • Anonyymi

        Onks noloo jäädä kotiin kun muut juhlii? Juuri laitoin Tenan Super Pantsit inkohousut jalkaan
        joita kävin YA:sta viikolla ostamassa, ja kun opiskelijahaalari päällä niin kukaan ei niitä
        huomaa ja on varmaolo juhlinnassa patsaalla Vapun aattona. Skoolaan tänään aikuisten vaipoille, antavat
        minulle mahdollisuuden olla kuin muut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onks noloo jäädä kotiin kun muut juhlii? Juuri laitoin Tenan Super Pantsit inkohousut jalkaan
        joita kävin YA:sta viikolla ostamassa, ja kun opiskelijahaalari päällä niin kukaan ei niitä
        huomaa ja on varmaolo juhlinnassa patsaalla Vapun aattona. Skoolaan tänään aikuisten vaipoille, antavat
        minulle mahdollisuuden olla kuin muut.

        Ei ole. Haalarien alta vaippa ei varmaan näy kellekkään


    • Anonyymi

      Mut mikähän vaippa ois paras ku mulla on yliaktiivinen rakko ja ku hätä yllättää ni joudun laskemaan hiljalleen koko rakon tyhjäksi ja vaippa painaa sen jälkeen aika paljon. Mikä ois semmone imukykyisin ja samalla kevyin ja vähiten farkkujen sisällä pullottava vaippa nuorelle miehelle?

      • Attends slip classic, Tena slip maxi active fit kokeilisin noita muovipinnalla olevia ainakin.
        dreamcare.fi on laaja valikoima muitakin.
        yhdistä nimimerkkini gmailiin niin voin sitäkin kautta pitkäaikaisen kokemuksen tuomia vinkkejä.


      • Anonyymi

        Tena slip maxi tai ultima olen hyväksi havainnut. Joko kangaspinnalla tai active fit pinnalla. Täällä 25-vuotias mies


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tena slip maxi tai ultima olen hyväksi havainnut. Joko kangaspinnalla tai active fit pinnalla. Täällä 25-vuotias mies

        samaa mieltä noista


    • Anonyymi

      Moottoripyörällä kun ajelen niin housuni aina kastelen. Niin tuppaa käymään,
      että tärinä ja tietty ajamisen jännitys saa pissaa karkailemaan housuun.
      Olen nyt oppinut että inkohousut jalkaan ja baanalle niin hygienia ja varusteet
      pysyvät freesinä. Olen puhunutkin asiasta ja monilla vanhemmilla motoristeilla
      on samoja ongelmia, myös naismotoristeilla.

    • Anonyymi

      Olin Lahes kiekko-ottelussa ja kun tupa oli täynnä yli 4000 katsojaa niin tiesin heti,
      että housuun menee. Tunnelma oli loistava ja kun housussa Tenan inkohousut niin
      ilta sujui fantastisesti, pissaa pääsi housuun mutta Tenat toimi. Voi tällanen
      rakkovaivanenkin nauttia urheilusta.

      • Anonyymi

        Ja kaikesta muusta. Sosiaalinen elämä ei enää kärsi jos pissa tulee housuun. Vaipat suojaa, eikä niitä kukaan näe


    • Anonyymi

      Minulla myös yliaktiivisen rakon takia vaipat käytössä. Joka yöksi laitan, koska kastelen silloin satavarmasti, mutta päivisin riippuu siitä, mihin olen menossa ja kuinka nopeasti on mahdollista päästä vessaan. Stressaavina ajanjaksoina täytyy kuitenkin pitää vaippaa koko ajan, koska silloin rakon hallinta on todella heikkoa. Lääkärin kanssa pohditaan, mitä tälle tehtäisiin, koska en haluaisi käyttää vaippoja, mutta tällä hetkellä en ilmankaan pärjää. Onneksi perhe ja läheiset ystävät tukevat ja ymmärtävät ja heidän kanssaan voin jopa vitsailla vaippojen käyttämisestä. Olen perheeni nuorin lapsi ja vanhempani ovat aina kutsuneet minua perheen vauvaksi ja kyllä se välillä huvittaa, että vauvalla on edelleen vaipat. Mutta ei ole enää kauaa, sen olen päättänyt. Jos jollain kokemuksia leikkauksista, niin voitteko kertoa?

      • Anonyymi

        En ole uskaltanu leikkaukseen mennä. Itellä myös yliaktiivinen rakko ja vaipat käytössä lähes päivittäin ja yöllä. Lääkäri myös hieman epäröi leikkausta. Oon ite ihan ok vaippojen suhteen. Toki ilman elämä olisi varmasti parempaa.


      • Anonyymi

        Vaipoille jouduin keväällä syöksyttyäni fillarilla ajaessani rotkoon.
        Johtui tasapainoelimeen tulleesta häiriöstä, eli kävely muuttui siitä lähtien hoiperteluksi.

        Lisäksi sekä ulosteen, että virtsan tulo muuttui pidäkkeettömäksi.
        Sain sairaslomaa toistaiseksi, mutta luulen vaivan olevan lopunikäinen.

        Kahden tunnin unipätkä on enemmän harvinaista. Mikä tässä eniten harmittaa, on vakuutusuhteen katkaiseminen talvella rahanpuutteessa.

        kyllä jätkää niin ketuttaa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaipoille jouduin keväällä syöksyttyäni fillarilla ajaessani rotkoon.
        Johtui tasapainoelimeen tulleesta häiriöstä, eli kävely muuttui siitä lähtien hoiperteluksi.

        Lisäksi sekä ulosteen, että virtsan tulo muuttui pidäkkeettömäksi.
        Sain sairaslomaa toistaiseksi, mutta luulen vaivan olevan lopunikäinen.

        Kahden tunnin unipätkä on enemmän harvinaista. Mikä tässä eniten harmittaa, on vakuutusuhteen katkaiseminen talvella rahanpuutteessa.

        kyllä jätkää niin ketuttaa,

        Miten voin tällä hetkellä? 😟


      • Anonyymi

        oletko minkä ikänen, oletko kauan käyttäny vaippoja?


    • Anonyymi

      Pöksyt kastui Himos festivaalilla, järkyttävää että tuo vessabisnes. Kyllä nolotti olla
      kastuneissa housuissa festarialueella kun järkkärit esti vessaan menon ja bajamajoihin
      100 metrin jono. Ensivuonna on vissiin pakko laittaa vaippahousut jos meinaa mennä.

      • Anonyymi

        Kastuko pahasti? Oletko minkä ikäinen?


    • Anonyymi

      sun pippeli on tosi iso

    • Anonyymi

      Oon 39v, eli suht nuorella iällä inkontinenssi. Käytän Tena housuvaippoja. Niissä on hyvä imukyky, niin voi koko rakon laskea tyhjäksi :D

      • Anonyymi

        Et ole ainoa. Täällä vasta 26 ja vaipat jo käytössä :/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et ole ainoa. Täällä vasta 26 ja vaipat jo käytössä :/

        hei onko kauan ollut kastelua sulla ?


      • Anonyymi
        inkontinenssi100 kirjoitti:

        hei onko kauan ollut kastelua sulla ?

        3 vuotta


      • Anonyymi kirjoitti:

        3 vuotta

        tuo nimimerkki on postia vailla


    • Anonyymi

      Täällä myös vaipoissa oleva. Yliaktiivinen rakko.
      59v mies.

    • Anonyymi

      Mulle on hiljalleen tullu vuoden sisään tää inkontinenssi. Oon 39v. Aluksi ongelma oli lievempi eli tuli vain muutama tippa housuun mut viime aikoina oon joutunu laskemaan koko rakon käytännössä vaippaan kun kova kusihätä iskee ja pidätyskyky ei riitä ku joitain sekunteja. Mut vaippa on tosi painava ku siihen koko rakon laskee.

      • Anonyymi

        Etkö ole hakenut hoitoa vaivaasi . Nykyään on monia mahdollisuuksia päästä eroon virtsateiden vaivoista .


    • Anonyymi

      joillekin tulee tämmöistä vaivaa anaalisexxin takia.

    • Anonyymi

      Tänään on karkauspäivä, multa karkas jo ennen aamun kahvituntia ja piti tauolla käydä
      vaippahousun vaihdossa. Mutta siitä selvittiin ilman noloa tilannetta kun vaihtosuoja
      oli mukana.

      • Anonyymi

        Täällä myös vaippa pelasti nolon tilanteen kaupassa. Karkasi aivan yllättäen.


    • Anonyymi

      Joo, kyllä nuo inkohousut ovat ok. Ennen kun sitä viritteli housuihinsa milloin vessapaperia tai lasten suorakaide vaippoja niin yleensä housut kumminkin kastui
      ja koskaan ne ei paikallaan pysyneet. Eihän se nyt haittaa jos kaupan kassa näkee
      että ostat itsellesi aikuisten vaippoja sillä kyllä ne sitä omaa oloa ja stressiä varten
      hankkii, eikä muiden huomiota kannata ajatella.
      Ite oon ainakin tyytyväinen Tenoihin.

    • Anonyymi

      Oli hyvä kirjoitus Hesarissa 24.3.2024 aikuisten vaippojen käytöstä. On se melkonen
      tabu tuo suojien käyttö arjessa.
      Itse olen käyttänyt jokapäiväisesti Tenan aktiv fit inkohousuja jo lähes viisi vuotta,
      enkä ole kyllä katunut. Maksaahan ne mutta se mielenrauha on sen väärti.
      Mutta se on kyllä totta että inkontinenssivaivasta en minäkään ole kyllä oikein
      ole kellekään kertonut, tosin muutaman kerran on inkohousut kastuessaan vuotaneet
      näkyvästi haaruista.

    • Anonyymi

      Vähentäkää kaljan juontia niin helpottaa.

    • Anonyymi

      No eikö sitä vaivaa saa lääkärin avulla pois, kai niillä nyt keinot niihin on. Eräällä pojalla oli alikehittynyt rakko ja se korjattiin leikkauksella . Sen jälkeen oli terve. Äaitä on mentävä urologin vastaanotolle keskustelemaan sairaudestaan kyllä heillä on monenlaisia keinoja auttaa ihmisiä näissä vaikeuksissa, se kun jäädään vaippa asteelle koko iäksi.
      Nuoren ihmisen elämä siinä kärsii kovasti

    • Anonyymi

      Ja taas kerran Kehän aamuruuhkassa alkoi pissattaa, hätä yltyi ja housuun karkasi.
      Kyllä inkohousujen päivittäinen käyttö on pakko aloittaa, ei enää riitä että niitä
      käyttäisi vain harkituissa tilanteissa oli se sitten noloa tai ei.

      • Anonyymi

        Kastuiko housut aamuruuhkassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kastuiko housut aamuruuhkassa?

        Tänä aamuna kun oli tuo lumikaaos ja mentiin aamuruuhkassa kävelyvauhtia niin siinä
        minultakin pidätyskyky loppui ja pissa pääsi housuun. Onneksi olin varautunut ja housun
        Tena suoja imi, on pakko varautua ennalta arvaamattomiin tilanteihin mikäli on taipumusta
        virtsankarkailuun. Mieluummin kuljen vaippa housussa kuin märissä housuissa.


    • Anonyymi

      No nyt kävi toistamiseen, olin laulukeikalla ja siinä kesken laulannan aattelin vähän päästää ilmoja ja kuinkas ollakaan siinä ryppynarua löysätessä ykskaks vain tuntui
      lämmin puro valuvan takareisille. Siinä sitten oltiin pasat housussa keskellä esiintymistä. Ei voinut muuta kuin laulaa laulu loppuun ja sitten keskeyttää setti siihen.
      Tämä oli nyt sitten toinen kerta vuoteen, joten ehkä suojien käyttö paikallaan. Oliskohan nuo inkohousut asiansa ajavat?

      • Anonyymi

        Lääkäriin kun menet niin saat avun ei kannata aloittaa vaipan käyttöä enne kun on kokeillut muita keinoja . Usein tälläiset viat ovat korjattavissa . Ja ei tartte hävetä vaivaansa sillä niin monella on juuri tälläisiä vaivoja . Joten mene lääkäriin ennen kun vaiva menee pahemmaksi


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe