Moraali ja etiikka kirkollisessa päätöksenteossa

Anonyymi

Miten kirkkovaltuuston puheenjohtaja voi olla mukana vaatimassa kirkkoneovostoa käsittelemään häntä ja hänen miestään koskevia asioita? Proo konnevesi vaatii että pappilan vuokrarästejä ei panna perintään ja ex kirkkoherralle hyvitettäisi hänen suorittamat kirkolliset toimitukset. Jos tällainen ei ole valtuuston puheenjohtajalta laitonta toimintaa niin on se vähintäänkin moraalisesti ja eettisesti hyvin arveluttavaa.

38

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaatimukset koskevat vieläpä aikaa jolloin ex-kirkkoherra ei ole ollut seurakunnassa palkattuna. Jos hän on tehnyt seirakunnan jäsenille töitä ilman sopimusta seurakunnan hallinnon kanssa oikea osoite laskuille ovat nämä seurakunnan jäsenet.

      • Anonyymi

        Täytyyhän ex-henkilöiden yrittää jotenkin saada näiden aloitteentekijälle lakimiespalkkioita maksettua.


    • Anonyymi

      Rva Virtanen haastoi asianhoitajnsa Vaittisen kanssa seurakunnan käräjille, ei toisin päin. Kummasti asiat kääntyy päälailleen. Nyt Vaittinen ja Virtanen on hakemassa maksusaatavien mitätöintiä. Voi hyvänen aika!

    • Se tulee olemaan Pron väelle yllätys että piispan/hiippakunnan vaihtumisesta huolimatta suhtautuminen heidän näkemyksiin ei tule muuttumaan...

      • Mix poro Konnevesi? Onx Konnevesi pornohoitoaluetta?


    • Anonyymi

      "Virtasen mielestä nykyistä edellisen kirkkoneuvoston tapahtumia ja niiden seurauksia täytyy selvittää."
      Siinähän Pron aika menee ja lupaukset eteenpäin menevästä ja sopuisasta seurakunnasta unohtuu. Katkeruus johtohahmossa saa omatkin rivit rakoilemaan. Siitä kertoo sekin, ettei Pron jäseniä peukuta pron sivuilla, saatikka kommentoi kommentaattorin juttuja.
      Kuinkahan siloiseksi tie muuttuu kunhan Jalkanen tulee kirkkoherraksi. Kokemuksen puutteesta häntä ei voi ainakaan syyttää. Kyllä minä niin toivon srkunnan liitettäväksi Äänekosken kappeliseurakunnaksi. Päätökset tehtäisiin sitten vallan muualla ja suurimmaksi osaksi muiden kuin Konneveden väen kesken, menisi tuo seurakunnan omaisuuskin sen siliän tien. Sille voin peukuttaa.

      • Anonyymi

        Kyllä konnevedellä pitää olla oma seurakunta !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä konnevedellä pitää olla oma seurakunta !!

        Ja minkähän takia, kysyn vaan. Ajan myötä häviää koko kunta.


    • Anonyymi

      Mitenkähän mahtaa TE-keskus suhtautua ex-kirkkoherran yksityisyritteliäisyyteen.
      Voi jäädä päivärahat saamatta ja karenssia pukkaa päälle.

    • Anonyymi

      Voi tätä ihmisten hyvyyttä!

      • Anonyymi

        Eikä taida tuo verottajakaan kovin ruusuisesti yksityisyrittäjyyteen suhtautua.
        Ennakkoverot ja muut yrittäjämaksut päälle. Niin ja verokorotukset ilmoittamatta jääneistä tuloista.


      • Anonyymi

        Hyvyyttä saa tosiaan Pron käytöksestä ja toimintatavoista turhaan hakea.


      • Anonyymi

        Pron toiminta seurakunnassa alkaa vaikuttaa samalta kuin Konnevedellä on aiemminkin ollut.
        Täällä kiersi uskonlahkon kymmenyksien kerääjä aina vanhusten eläkepäivinä pitkin kylää.
        Loppui vasta kun virkavalta puuttui peliin. ja roisto saatiin kiinni.


    • Miksi Pro ei kutsunut minua tänään salakokoukseen? Edelliseenkään en kutsua saanut, mutta se olikin kneuvoston jäsenille.

      • Anonyymi

        Kysyisin Pro-konneveden yrityksen omistavilta kannattajilta ja toivoisin rehellistä vastausta.
        Kuinka moni teistä joilla on oma yritys hyväksyisitte sen että työntekijänne jolle ei ole annettu valtuuksia alkaisi määritellä toisten työntekijöiden toimenkuvia ja antaa omille kavereilleen teidän firmasta töitä?
        Maksaisitte palkkaa ei teillä palkkalistoilla olevalle henkilölle töistä joita hän on muiden kuin teidän pyynnöstä ystävilleen suorittanut?


      • Anonyymi

        Miksi prolaiset eivät ymmärrä, että virtasten irtisanomisiin ei voi enää vaikuttaa Konneveden seurakunnassa?
        Miksi tuo porukka ei pidä huolta seurakuntansa itsenäisyydestä, vaan katsoo taaksepäin ja jättää tehtävät hoitamatta? Onko heidän agenda niin, että jos ette suostu prolakeihin, niin sit me tuhotaan kaikki. Vanhat rakennukset saate pitää, mutta metsät menee.
        Eivät ihmiset eroa kirkosta myötätunnosta virtasiin vaan päinvastoin.
        Olihan hauskojakin aikoja esim vox festarit ja muut hullutukset. Kalja maistui ja laulu soi. Siitäkö tämä kaikki alkoi?


    • Anonyymi

      Miksi valitatte, erotkaaa kirkosta niin olette vapaita kuin taivaan linnut!

    • Anonyymi

      Olen juuri lähdössä haudankaivuuseen naapurin pyynnöstä joka on ystäväni. Hän nimenomaan haluaa että minä sen teen.
      Kysynkin kirkkoneuvostolta voinko ohjata laskun tehdystä työstä Konneveden seurakunnan maksettavaksi kun naapuriystäväni nimenomaan halusi että MINÄ teen sen työn?

      • Anonyymi

        En minä kirkosta halua erota. Piispa(t) ovat kantansa ilmaisseet ja olen heidän kanssaan samaa mieltä. Evlut kirkko on hyvä. Ongelma on nyt jossain muualla. Kun yhestä päästiin niin .. Mutta eiköhän tuo pian helpota.


      • Anonyymi

        Kaiva ihmeessä kuitenkin tarpeeksi syvä monttu rakkaalle naapurillesi etteivät luut tule kysymään perään härskiä laskua pyyteettömästä touhustasi. ;)


    • Anonyymi

      Minä maksan kirkollisveroni mielelläni. Haluan antaa panokseni diakoniaan, lapsi- ja nuorisotyöhön, lähetystyöhön ja paikallisen seurakuntaelämän tueksi. Eihän se paljon ole, mutta kuitenkin jotain. Jos minä Virtasen tai jonkun muun vuoksi kirkosta eroaisin, niin kärsijä on mm. vaikkapa yksinäinen vanhus, lapset ja nuoret, lähetystyö lähellä ja kaukana.. Vaikka välillä yllytettiin kirkosta eroamaan Virtasen vuoksi, niin en todellakaan sitä tee.. Nämä on asioita joita ei pitäisi sekoittaa keskenään. Mutta näinhän se kuitenkin on, että kukin tekee, ja on tehnyt oman päätöksensä ja tukee joko Virtasta tai sitä apua tarvitsevaa lähimmäistä, joka voit olla joskus sinä itse.

      • Anonyymi

        Hyvä näkökanta! Konneveden srk ei ole yhdenkään kirkkoherran oma. Minä hyväksyn luterilaisen kirkon lait ja tavat. Minulle riittää, että seurakunta pitää niistä kiinni ja tiedän, että sunnuntaisin voin aina halutessani mennä kuuntelemaan evankeliumia. Konneveden seurakunta on paljon enemmän kuin tämä maallinen kisailu siitä mikä on totuus ja mikä ei. Totuuksia on monia, riippuu miltä kantilta asioita katsotaan.


    • Anonyymi

      Minä haluan siunata Jeesuksen nimeen kaikkia jotka tänne kirjoittelevat, niin Prolaisia, Virtasia ja kaikkia muitakin eronneita ja kirkossa vielä olevia. Niitäkin jotka eivät usko Jumalaan. Ihan kaikkia tämän asian tiimoilta kisailevia. Ollaan ihmisiä toisillemme, asiat voivat riidellä.

      • Anonyymi

        Kyllä. Aletaan olla ihmisiä toisillemme. Ja aletaan noudattamaan kirkon lakeja. Niin me saamme vapauden. Silloin seurakunta herää elämään ja luovuus voi kukoistaa. Seurakunta on seurakuntalaisia varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Aletaan olla ihmisiä toisillemme. Ja aletaan noudattamaan kirkon lakeja. Niin me saamme vapauden. Silloin seurakunta herää elämään ja luovuus voi kukoistaa. Seurakunta on seurakuntalaisia varten.

        Sori vaan mutta kirkon lakeja ei uskonnonvapauslaki tunne. Kirkon moraali on lähinnä yli-
        käynyttä etikkaa nykyisin eikä kiinnosta enää kuin huimimpia hihhuleita. Kannattaa erota kirkosta.fi kautta tuosta mielettömyydestä.


      • Anonyymi

        Uskonnonvapauslaki sallii sinun uskoa tai olla uskomatta. Evlut kirkko nojaa kirkkolakiin. Sitä noudatetaan tässä seurakunnassa.


    • Lipilaarit homottajat pois Konneveden seurakunnasta!

      Terveisin: Allekirjoittaneen juuret Hänniskylällä.

    • Anonyymi

      Minä selasin pron johtohahmojen ja muutamien ehdokkaana olleiden fb päivityksiä ennen vaaleja ja vaalien jälkeen. Melkoista paskan heittoa ja sanailua. Oli kirkkovenettä ja ivailua.... Ja vaikka sun mitä. Moraali ja etiikka kaukana. Noinkohan he puhuu lapsilleen tai vanhemmilleen...?

    • Anonyymi

      Aika jännästi on muuttunut tuo pron etiikka ja moraali. He pitävät nyt "matalaa profiilia", jättävät huutelut omaan arvoonsa ja ovat varmoja siitä keitä nuo huutelijat ovat. Ette te ole muuttuneet. Ehkä olette käyneet varovaisemmiksi keskusteluryhmässänne, vahditte kuka on heikoin lenkki, neuvotte Jarkkoa kirjoittelussa jne. Kuitenkin loppujen lopuksi olette se yksi ja sama ryhmä kuin ennenkin. Olalle oikeutta ryhmä. Tosin on sieltä ryhmästä ja tukijoista pois lähteneitäkin. Mutta sellaista aaltoliikettä tämä elämä on. Välillä mennään ylös ja välillä alas.

    • Anonyymi

      Ei ex kirkkoherraa tai lakimiestä kiinnosta enää Konneveden seurakunnan etu. Astinlautana käyttävät saavuttettuja luottamusmiespaikkoja ja hyväuskoisia prolaisia oman maineen puhdistamiseen.

      • Anonyymi

        Ex kirkkoherrahan hölötti hautajaisissakin vainajan lähiomaisista asioita joista ei ollut tarkistanut näiltä omaisilta itseltään saako kertoa ja ovatko asiat totuudenmukaisia.
        Itse tämän lähiomaisena kokeneena.


      • Anonyymi

        Hienovaraisuus ei kuulu hänen vahvuuksiinsa. Samoin olen pettynyt useasti hänen tilannetajun puutteeseen tilanteissa, joihin vitsit eivät sovi. Saattaa möläyttää mitä sylki suuhun tuo.


      • Anonyymi

        Kokemusta on hänen möläyttelystään muissakin yhteyksissään.
        Ensimmäinen kerta jopa niin etten ollut häntä koskaan aiemmin edes tavannut kun hän astui eteeni ja möläytty.


      • Anonyymi

        Voi jiisus miten pikkusieluista meininkiä täällä on. Hyi hyi Ola, kun olet mennyt möläyttelemään väärässä paikassa, ja ihan väärään aikaan. Mitähän vielä!??


    • Anonyymi

      Ei niinkään pikkusieluista. Mietikkää millaisissa tilanteissa kirkkoherra on ihmisten tukena. Läheisen kuoltua, saattohoitotilanteet, kastejuhla, nuoret jne. Kaikissa näissä ihminen saattaa olla hyvinkin herkässä mielentilassa. Kirkkoherran kyky käyttäytyä asiallisesti ja empaattisesti on hyvin tärkeää.

      • Anonyymi

        Muistan eräätkin hautajaiset, joissa jo edesmennyt kirkkoherra paatoksellisella tuomionjulistuksellaan ja helvetintulellaan sai aikaan niin raskaan tunnelman, ettei siinä juuri omaisten tukemisesta voinut puhua. Onneksi on mahdollisuus pyytää sellainen kirkonmies, jonka tyylistä tykkää.


    • Anonyymi

      Tupailloissa yritetään päättää kunnan ja seurakunnan asioista...ei nykyaikana enää voi omille lapsille ja sukulaisille koplailla työtä tai vaikkapa Häyrylänrannan vuokraamista puiil ilmatteeks..ei se vaan käy.

      • Anonyymi

        No ei se kyllä käy. Pitää oikeasti osata asiat, jotta tänä päivänä saa työtä . Häyrylänranta on kyllä tällä hetkellä toimiva ja oikea ilonaihe paikallisille sekä turisteille. Kiitos siitä ahkerille osaaville yrittäjille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe