Uusia hienoja lakeja säätämään

Nonni, uusi eduskunta uhkuu työintoa ja hallituskin kohta valmiina laatimaan uusia hienoja lakiehdotuksia eduskunnan hyväksyttäväksi. Ei kun odotellaan, mitä arkea helpottavia pilkunviilauksia sieltä taas tulee.

Kävin tänään kaupassa tekemässä loppuviikon ja viikonlopun ruokaostokset. Poikkeuksellisesti aamulla jo puoli yhdeksän aikoihin kun puolisko valittaa, ettei ole mitään syötävää, vaikka muutenkin on syönyt pahasti liikaa.

Ajattelin lauantaina avata grillauskauden, noin varovasti ihan vaan grillimakkaralla. No, grillimakkara vaatii juomaksi oluen, siispä yksi Kaski kylmäsavulager 4,6% Alc. kärryyn sen vakion alkoholittoman saunaoluen lisäksi.

Kassarouva sanoi, että tätä en voi myydä vielä ja nosti Kaski-pullon sivuun. Kello oli n. 8:50. Pienestä se alkaa joskus ketutus. Piti oikein guuglettaa, että kuka oli sosiaali- ja terveysministeri tuolloin 2007, jolloin tuo hieno alkoholin haittojen vähentämiseksi laadittu alkoholipoliittinen kokonaisuudistus astui voimaan. Sosiaali- ja terveysministeriö uskoi uuden asetuksen auttavan ryyppyputken katkaisemiseen. No, ei se ole tehonnut ainakaan niihin kahteen paikalliseen täyspäiväiseen kaljaveikkoon, jotka istuivat kaupan penkillä odottamassa kello yhdeksää ja päivittäistä olutannostaan. Ei siinä nyt niin isoa eroa ole, onko päissään jo aamukahdeksalta vai vasta puoli kymmeneltä. Mutta tällaisen tavallisen tallaajan se kyllä sai pahalle päälle. Joutua nyt syömään grillimakkaraa ilman olutta, yhden typerän lain takia.

20

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo alkoholilaki on taitanut suututtaa kansaa aina....kautta aikojen...ennen oli tiukat pyhäpäivä säännökset että milloin sai olla auki ja milloin ei....
      Mielestäni kaupan pitäisi saada myydä kaikkia tuotteitaan kaupan aukioloaikana ....tuskinpa siellä yhdeksän jälkeenkään illalla käy paljoa keskarin ostajia...

      mimmimum-..mi

    • Varmaan hyvin pitkien ja monimutkaisten neuvottelujen tulos tuollainen laki.
      Saatu mukavasti kulumaan aikaa, enemmänkin kuin eduskunnan istumapaikkojen muuttamiseen.
      Ja palkka juoksee ...

    • Anonyymi

      Ennen vanhaan oli kaikki paremmin. Pimeän viinan myyntiä myöten. Ei tarvinnut tuijottaa aukioloaikoja.
      Sitä paitsi 70/80 luvulla oli yleistä, että oli täysin kuivia kuntia. Keppanaa ei saanut edes kaupoista. Muka raittiuden vuoksi.

    • Anonyymi

      Satunnainen matkaaja se joutuu aina kärsimään näistä tiukoista rajoista. Sama on ylinopeudessa tienpäällä, kun joutuu mittaria tuijottamaan tarkemmin kuin liikennetapahtumia. Vaikka ei olisi meininkikään ajaa ylinopeutta tai alkaa juopotella, niin lait tehdään niiden juoppojen ja ammatikseen ylinopeutta ajavien takia.

    • Anonyymi

      Joop

      Hallituksilla tapana nuijia pöytään jokin isompi laki niin nopeesti, että ihmiset hokaa mitä tapahtui paljon myöhemmin. Viimeks tais olla kiky, Aholla oli jotain eu.iin liittyvää, kaikilla ollut jotain. Sitten alkaa nillittäminen muista asioista. Jotkut sote-tyyppisiä, joita ei saa ikinä valmiiksi ja sitten pienempiä keissejä, joista isot metelit ja lopputulos mitä lie.

      Alkoholilaithan net ikiliikkujia. Enpä tiedä, ei niitten muutokset meitsin elämään oikein mitää ole vaikuttaneet. Huvitti toi hirvee vääntö lonkeron saamisesta kauppoihin. Vapuksi ostin sikspäkin, yhtä ylimakeaa, kuin aina ennenkin. Neloskaljaa en ole ostanut, juon keskaria, tai harvemmin sitten pari kunnolla vahvaa alkosta.

      Mutta toi myyntiaika, sillä voi olla isompaa merkitystä joillekin. Kun on vuorotyöläisiä, eip saa paria keskaria kaupasta töitten jälkeen, jos on aamu. Ammattideekuihin asia ei vaikuta, ne osaa muuntaa elämäänsä tarpeen mukaan.

      Mun mielestä kyseessä alkon monopoli, josta halutaan pitää kynsinhampain kiinni. Vapaa-alkoholimyynti lopettaisi koko alkon. Toki tilastoja voi esittää kulutuksesta ja terveyshaitoista, mutta vaikka myynti vapautunut paljon, nuorison dokaaminen vähentynyt. Että siinämielessä pitäis enenpi kiinnittää huomiota muihin päihteisiin. Hassis apteekkeihin ?

      =DW=

      • Anonyymi

        Kyllä dokaamien on vähentyny ihan koko kansalta ja se johtuu siitä ettei dokaajia kyylätä. Mää kuulin, et nyky alkolilain säädännössä on pykälä jonka mukaan hömsyt saapi ottaa julki paikoillakin jos ei häiritse alueen varsinaista käyttö tarkoitusta. Kiljun teko vapautettiin ja se on ihan mojova juoma. Mää oon maustanu kiljun tiiviste mehulla ja 100% sitruuna mehulla. KIljusta tulee näin maustettuna kuten viini on
        Nyt kun Lodring, se vahvempi tuli Marketteihin niin ootettiin, et siitä se ny riemu repeäis Suomessa ja kaikki rientäs osuus kaupan jonoon, vaan toisin siinä kävi, alkoholin kulutus on Suomessa lasku suunnassa. Luulis raittius väkee korpeevan tämä suunta kun tämä liike on ollu aina sillä kannalla, että viinan saantii pitää rajottaa. Eurooppa taolla Suomi on vasta 14 sijalla alkoholin kulutuksessa yhdessä Latvian kanssa.
        Täällä mun kotikaupungissa on kävely ja oleskelu katu kesällä yleisön vapaasti käytettävissä ja meitä on siellä satamäärin, melko usei olin siellä, niin yhtään känniläistä en nähny koko kesässä siellä olevan.
        No nii suojelkoo ny vaan Alko niitä viinojaan se on suojellu niitä viinojaan meiltä kansalaisilta jo ainaskii 100 vuotta. Kohta alkaa itku siitä valtion ja Alkon itkemänä, kun viina ei enää mäne kaupaksi


    • Holhousyhteiskunnassa eletään uusienkin hallitusten ja lakien aikaan.

      Hulluimmasta päästä nuo piirun tarkat alkoholisäädökset, niin kuin niillä
      kansanterveyttä kohennettaisiin.
      Jos rapajuoppo haluaa juoda niin hänhän odottaa sinne kello yhdeksään ja pahimmat tapaukset eivät ole yhdeksään mennessä ole edes heränneet.

      Mainiosti riittäisi kuin luotettaisiin myyjän arviointikykyyn, että hän ei myy alaikäisille ja juopuneille, myyjiä ja kauppiasta vasta holhotaankin.

      • Anonyymi

        Mutta paljonko se piiru on, vai pilkuntarkkaako tarkoitit? Alkoholilait ovat kyllä juurikin pilkuntarkkoja, ja lakien tulisi yleensäkin olla tarkkoja. Ainoastaan tarkkuus voi edes teoriassa taata lain olevan samansisältöinen kaikille. Jos sallittaisiin harkinnanvaraisuutta esim. siihen, milloin kauppa saa alkaa myymään tiettyä olutta, mitä siitäkään tulisi. Yksi joustaisi ensin vähän, toinen vähän enemmän jne., jne.
        Myyjien arviointikykyynhän luotetaan jo nyt, eihän alkoholia saa myydä alaikäisille tai humalaisille!
        Minustakin nuo pykälät ovat lapsellisia ja turhia, mutta minusta niitä on tarkkaan noudatettava kunnes niistä joskus päästään eroon. Noudatetaan lakia eikä ryhdytä sooloilemaan.


    • Anonyymi

      Ai niin

      Oli lehdessä. Lauma koululaisia oli pyrkinyt kauppaan. Ollut häiriöitä, oli estänyt. Yhdellä diabetes, ei ollut auttanut. Tai oli päässyt sitten vähän ajan kuluttua. Vanhemmat luonnollisesti nostivat lööppimetelin.

      Vastaavaa oli aikanaan tsadin slummikioskilla. Kakarat kävi riehumassa kioskilla, mäkin näin net kerran siellä. Lappu oveen "Vain yksi teini kerrallaan". No, piti poistaa, se kun oli jotenkin syrjivä. Sitten oli jokin suuri viranomaisoffensiivi, missä oli poliisit, sosiaaliväki, koulut jne. Tilanne rauhoittui.

      Noh, noi menee kotikasvatuksen piikkiin.

      Mutta minkähän kasvatuksen piikkiin mennenee se, jos joku haluaa aamulla kaljaa, eikä saa ostaa sitä?

      =DW=

      • Anonyymi

        Unohtui

        Nämät siis jonkinlaisia aasinsiltoja alkoholipolitiikan toimimisesta.

        Eilen oli otsikoissa. Kakaralla oli koulussa Petri Nygordin- fanipaita. Opettaja patisti kotiin vaihtamaan. Paidassa teksti "Kaljaaaaaaa". Vanhemmat nosti lööppimetelin.

        Mutta kun toi paitakeissi ei liity mitenkään mihinkään kasvatukseen, tai kieltoihin. Jos joku skidi diggaa Nygordia, se digaa sitä. Vähän samaa kaljan kans, jos joku haluaa juoda sitä, se juo. Kumma kun kukaan politiikko ei ole alkanut ajamaan puliukkojen asemaa mitenkään. Sentään narkomaaneillekin suunnitellaan piikityshuoneita.

        =DW=


    • Anonyymi

      Mitäpä mieltä olette siitä, että yksityisellä ulkomaisella rahalla voidaan rakentaa rata Suomen maaperälle, siis Jäämeren rata? Auotaanko väylä ystävyksille Jinpingille ja Putinille? Eikö maisemien pilaamisella ja paikallisilla tarpeilla ole väliä?

      • Anonyymi

        Kiintoisa skenaario.

        Se toi Vesterbacka on kova hämmentämään. Sooloilee tunneleittensa ja junaratojensa kanssa isolla tohinalla. Nethän on hyvinkin samantapaisia hankkeita ja rahoitusidea tuntuu olevan sama.

        Mun käsitys on, tunneli kyllä tarpeellinen, mutta mennenee valtiovetoisesti.

        Rata epäselkeempi asia. Tarvetta on, mutta kristallipallo tulevaisuuden tarpeisiin ei sano mitään. Viimeisten laskelmien mukaan liian kallis idea. Mutta muuttuuko se tarpeellisemmaksi, vaikka kiinalaisella rahalla rakennettaisiin, pitäis kai sitä käyttöastettakin olla.

        On Vesterbackan suunnitelmissa radan osalta muutakin haahuilua. Joopa luotijunia, häh, lapin lumiin ja pakkasiin?

        Ympäristöasioihin, tai porotalouteen jne ota kantaa. Jos rata päätetään tehdä, tollaset ennenkin jyrätty. Ja päätöksen, sen tekee suomen valtio, jotta suhtaudun asiaan epäilevästi. Sitäpaitsi, taitaa olla useamman kymmenen vuoden vääntö, ennenkuin junat puksuttelisivat pitkin tundraa.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiintoisa skenaario.

        Se toi Vesterbacka on kova hämmentämään. Sooloilee tunneleittensa ja junaratojensa kanssa isolla tohinalla. Nethän on hyvinkin samantapaisia hankkeita ja rahoitusidea tuntuu olevan sama.

        Mun käsitys on, tunneli kyllä tarpeellinen, mutta mennenee valtiovetoisesti.

        Rata epäselkeempi asia. Tarvetta on, mutta kristallipallo tulevaisuuden tarpeisiin ei sano mitään. Viimeisten laskelmien mukaan liian kallis idea. Mutta muuttuuko se tarpeellisemmaksi, vaikka kiinalaisella rahalla rakennettaisiin, pitäis kai sitä käyttöastettakin olla.

        On Vesterbackan suunnitelmissa radan osalta muutakin haahuilua. Joopa luotijunia, häh, lapin lumiin ja pakkasiin?

        Ympäristöasioihin, tai porotalouteen jne ota kantaa. Jos rata päätetään tehdä, tollaset ennenkin jyrätty. Ja päätöksen, sen tekee suomen valtio, jotta suhtaudun asiaan epäilevästi. Sitäpaitsi, taitaa olla useamman kymmenen vuoden vääntö, ennenkuin junat puksuttelisivat pitkin tundraa.

        =DW=

        Entä kun tiedotusvälineissä on puhuttu ettei Kiinan "silkkitie" ole ihan vain kaupallisia tarkoituksia varten, vaan Kiina haluaa edelleen mahtivaltioksi kuten muinoin oli. Se haluaa perustaa sotilaallisia tukikohtia ympäri maailmaa.
        Hulluuttahan tämä sapelinkalistelu on tietenkin, mutta hulluutta on nyt monessa maassa ja joskus voi tulla onneton räjähdys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä kun tiedotusvälineissä on puhuttu ettei Kiinan "silkkitie" ole ihan vain kaupallisia tarkoituksia varten, vaan Kiina haluaa edelleen mahtivaltioksi kuten muinoin oli. Se haluaa perustaa sotilaallisia tukikohtia ympäri maailmaa.
        Hulluuttahan tämä sapelinkalistelu on tietenkin, mutta hulluutta on nyt monessa maassa ja joskus voi tulla onneton räjähdys.

        Kiina ON jo mahtivaltio, ei tietenkään vielä samassa mitassa kuin ennen muinoin, siinä kun ovat muutkin ehtineet suurentua, USA tietysti etunenässä. Ympäri maailmaa sijoitettuja voimakkaita sotilastukikohtia Kiinalla ei sen sijaan ole koskaan ollut, Mongolivalta oli suuri hetken aikaa, mutta maailmanlaajuinen ei heidänkään herruutensa ollut.
        Kiina kehittää asevoimiaan, totta, mutta näkisin että se yhä mahtavammaksi mahtivaltioksi nouseminen heillä sujuu sittenkin nimen omaan kaupallisen toiminnan kautta.


    • Anonyymi

      kalastuslakikin on hauska, kun saat vääränlaisen kalan väärään aikaan
      voi sille tulla 7000€ hinta
      njjj

    • Kyllä tässä maassa ihmesääntöjä riittää.
      Siinä sääntöSuomi ohjelmassa taannoin niitä esiteltiin.
      Olihan siinä joku sellainenkin juttu, ettei voinut itse viedä katuterassille tuoppiaan, vaan tarjoilijan piti kantaa se perässä.
      En nyt kyllä muista mikä siihen oli syynä. Sen muistan, että älytön juttu.
      Usein tulee tunne, että asiat tehdään ihan suotta vaikeiksi.
      Viimeviikolla, kun purin jääkaappia pakkauksesta, ehdin jo ajatella, että täytyy hakea poika avuksi.
      Oli hieno yllätys, kun sidenauhat katkaistessani havaitsin, ettei se ollutkaan laatikko, vaan pohja oli irtonainen, ei tarvinnut, kun nosta vaan pahvikehikko pois ja vähän kallistaa kaappia.
      Oli helppo homma.

    • Anonyymi

      Itse asiaan sen kummemmin kommentoimatta mutta tuo Takatalo & Tompurin Kaski Kylmäsavulager on kyllä loistava ostos saunaolueksi.

    • Anonyymi

      Tämä aloitus on mainio esimerkki siitä, millaista palstakirjoittelu oli v.2019 verrattuna tähän vuoteen.

      Ryhdyin lukemaan tätä aloitusta sen aiheen ja aloittajan nimimerkin vuoksi.
      En katsonut lainkaan sitä, milloin aloitus oli tehty. Kun olin lukenut muutaman kommentin , tein erään merkittävän huomion ja sitten katsoin aloitusvuoden.

      Osaako kukaan arvata, minkä huomion tein?

      kylmätotuus

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe