Mitä varten kouluissa on järjestyssäännöt?

Anonyymi

Oppivatko lapset teidänkin koulussanne, että järjestyssääntöjen ei ole edes tarkoitus suojata oppilaita toisten väkivallalta, vaan lähinnä turvata yleistä järjestystä sekä suojella koulun ja opettajien mainetta ja kunniaa, sekä koulun omaisuutta turmeltumiselta. Ja tehdä kaikista oppilaista mahdollisimman (yksin-, sekä) keskinkertaisia.

Vaikka oppilaille kuinka koetetaan tolkuttaa, ettei toisia saa kiusata, niin he aina vain ymmärtävät, että toisia ei YLEENSÄ saa kiusata, tai ketään NORMAALEITA ei saa kiusata, pääasia on, että USEIMMAT oppilaat useimmiten käyttäytyvät siivosti eivätkä kapinoi auktoriteettia vastaan.

Eiväthän he muutenkaan käy sellaisten kimppuun, joita pitävät normaaleina, vai onko teidän koulussanne joku, joka kiusaa tasapuolisesti kaikkia ?

Sen sijaan jos joku oppilas tekee jotain tai muuten toimii sellaisella tavalla, joka ei häiritse muita eikä ole vastoin järjestyssääntöjä, mutta on "tyhmän näköistä", niin usein toiset oppilaat katsovat oikeudekseen tai jopa velvollisuudekseen ojentaa tätä oppilasta. Ei puhettakaan, että kysyttäisiin asiasta opettajalta, koska "ei näin vähäpätöisen asian takia kannata opettajaa vaivata". Ja jos tämä oppilas itse menee kysymään, niin ne toiset ottavat sen kauheana solvauksena, sillä kyllähän enemmistö aina paremmin tietää, mitä säännöt sanovat mistäkin asiasta.

Enemmistö siis määrittelee sen, mikä on kiusaamista ja mikä ei, joten heillä on mielestään myös oikeus rangaista oppilasta, joka on väittänyt heitä kiusaajiksi, siitä hyvästä, että hän on "valehdellut" heistä opettajalle. Ja valehteluahan se on aina, jos väittää jotain, mitä ei pysty todistamaan, riippumatta siitä, pitääkö se paikkansa vai ei.

Nämä käyttäytymissäännöt (jotka on tietysti pidettävä mielessä joka päivä) jäävät varmasti paremmin oppilaille mieleen, kuin ne teoria-asiat mitä oppitunneilla on opetettu. Jos nyt jollain kansalaistiedon tunnilla on kerran tai pari opetettu, että myös uhkailu on rikos, niin kuka sellaista enää vuosien päästä muistaa.

Ja muuten, katsotaanko teidän koulussanne uhkailuksi se, jos ei itse VARSINAISESTI uhkaile, vaan "varoittaa" toista oppilasta, että eräs öykkäri sanoi antavansa turpiin jos teet ,tai et suostu tekemään, jotakin?

Joten tarvitaanko sitten aikuistenkaan maailmassa lakeja ja sääntöjä, kysytään vain öykkäreiltä miten pitää ja kuuluu.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koulun järjestyssäännöt jo suojaa henkilökuntaa ja oppilaita. Uhkaus , kiusaus, salakuvaus, kiristys, väkivalta jne. Näistä kaikista voi tehdä rikosilmoituksen. Tämän jälkeen seuraa tutkinta ja tässä vaiheessa sosiaaliviranomaisetkin kiinnostuvat asiasta. Tutkitaan onko perhe kunnossa, kykenevätkö vanhemmat/vanhempi kasvattamaan itse lastaan. Onko tarve sijaisperheelle. Tässä vaiheessa yleensä vanhemmat viimeistään heräävät kasvattamaan lastaan.

      • Anonyymi

        Entä jos opettaja on esim. kieltänyt pitämästä pipoa päässä sisällä, ja sitten joku kuitenkin pitää, niin saako joku häirikköoppilas mennä omin käsin repimään pipon pois päästä?

        Se on sen mielestä oikeutettua, kun toinen kerran toimii vastoin sääntöjä, mutta jos ympärillä on kymmenkunta muutakin pipopäätä, ja häirikkö pitää kuria (muissakin asioissa) aina vain sille yhdelle, jonka naamasta ei pidä, niin tutkitaanko teidän koulussanne tällaisenkin oppilaan perheen kuntoa?


    • Anonyymi

      Mutta entä sellaiset tapaukset, jotka eivät ilmiselvästi ole väkivaltaa, vaan pikemminkin enemmistön samankaltaistamistoimenpiteitä.

      Jos jollakulla on mopo tai polkupyörä, joka on hassunnäköinen, mutta ei kuitenkaan liikennesääntöjen vastainen, niin. . . . mutta hetkinen, toiset oppilaatko tulkitsevat, onko jokin kulkuneuvo laiton vai ei? Tuskin edes kukaan opettaja muistaa sääntöjä läpikotaisin ulkoa?

      Öykkärit tietysti löytävät laittomuuksia helpommin niiden pyöristä, joiden naamasta eivät pidä. Varsinkin jos niihin on lisätty omatekoisen näköisiä osia (vaikka tuulilasi ja sadekatos), valmiina myytävät mopon viritysosathan ovat aina tietenkin laillisia, kuten esimerkiksi nämä:

      https://www.emc24.fi/tuote-osasto/mopon-varaosat/mopojen-ja-skoottereiden-viritysosat/

      Juu, ja jos ei pyörän omistaja tahdo uskoa, niin öykkäreillähän on velvollisuus rikkoa pyörä tai ainakin estää sen käyttö, ("eihän tässä nyt poliisia tarvita, näkeehän sen tyhmempikin, että täysin laitonhan tuo on") vaikka heidän omissa mopoissaan olisi tehoputki sekä nopeusrajoitin kaukosäätimellä.

      Enemmistö ei siis huomaa jakavansa oman käden oikeutta silloin kun kerran siihen on "hyvä syy", joten olisi parempi, että kouluihin otettaisiin sellainen käytäntö, ettei edes ajatella, mikä luokitellaan "kiusaamiseksi", vaan jokaisella oppilaalla on oikeus vaatia (vaikka ilman perusteluakin), että koulu pitää tietyt oppilaat hänestä kokonaan erossa. Niin etteivät edes puhu hänelle yhtään sanaa. Puhukoot sellaisille, jotka haluavat kuunnella heidän "opetuksiaan".

      Oppilaillahan ei ole tarvetta edes tuntea toisiaan vain siksi, että ovat sattuneet samaan kouluun. He ovat tulleet kouluun oppimaan asioita eivätkä opettamaan toisia.

      • Oletko koskaan ajatellut, että jospa vaan samankaltaistuisit, niin pääsisit paljon helpommalla? Ehdit varmasti hoitaa itsesi ilmaisun vasta koulumaailman jälkeenkin.

        Tämä ei ole vittuilua. Joitain asioita vaan on todella työlästä muuttaa ja kertomasi asiat ovat juuri sellaisia. Periaatteellisella tasolla kannatan sitä, että saat olla juuri sellainen, kuin haluat, mutta minun on myös todella vaikeaa käsittää sitä, jos ihan tieten tahtoen järjestää itsensä silmätikuksi.


    • Anonyymi

      Kiinnostaisi tietää, että lukeeko tätä palstaa myös joku opettaja, joka myös neuvoisi nuoren tuunaamaan kulkupelinsä ennemmin sillä tavalla, että se on oikeasti laiton mutta ei ärsytä kavereita kuin siten, että se on hänelle itselleen mieleinen, mutta kavereiden mielestä vähintäänkin outo, tai että he voivat luulla sitä jopa laittomaksi (viimeisimmän kommentin kirjoittaja luultavasti ei ollut opettaja).

      Jos ei tarkoituksella tule toisten naaman eteen ajelemaan kahdeksikkoa, niin eihän mieleltään terveen ihmisen pitäisi hassunnäköisistä ajopeleistä ärsyyntyä.

      • Mitäpä jos sen kulkupelisi tuunaamisen sijaan keskittyisit vaikka äidinkielen opintoihin - tai ainakin kirjoittamiseesi - koska tuossa ensimmäisen kappaleen tekstissä ei ole mitään tolkkua...

        Oikeasti nyt, jos siitä kulkupelin tuunaamisesta tulee sinulle noin paljon stressiä, niin lopeta sen tuunaaminen! Sillä pääsee tuunaamattomanakin aivan varmasti paikasta toiseen ihan hyvin - ja ehkä jopa paremmin.

        Ei varmaan ole helppoa olla ernu, joten ei sinun tarvitsis ehdoin tahdoin elämääsi lisää vaikeuttaa. Joskus kannattaa lentää tutkan alapuolella.

        Ja joo en todellakaan ole opettaja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe