immeiset tekkee jos toinen toistaan isompaa terrassia

Anonyymi

ja sisustaa kuin olohuonhet, kaikkea samaa mitä sisällä, mitä kun siitepölyt ja muut pölyt tulee, kuinka ne putsataan joka välissä?
pihalla tulee joka päivä pölyja paljon.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eilen oli todella siitepölyinen päivä ja samaa lajia tänään.
      H & H ohjelmassa rakennetaan kahden kolmen tanssilavan kokoisia terasseja.
      En tykkää yhtään.

      Beng

    • Anonyymi

      Meidänkin taloyhtiössä on yksi, jolla on terassi kuin olohuone. Hän tepastelee päivittäin, ravistelee pölyjä, vie tyynyjä isommilta sateilta suojaan, pienemmillä säilyvät varjon alla ja kastelee kukkia, niitä on tuhottomasti sävy sävyyn pisimmät penkissä takana. On siinä kyllä mukava istuskella kahvivieraana, mutta en itse joutaisi. Terassi sattuu vielä sijaitsemaan niin että näkyy osin tielle. Toivon että se ihmisten silmissä parantaa asuntoyhtiömme ilmettä ja ehkä vaikuttaa myyntiin.

    • Tänään oli kyllä oikein siitepölyn leviämispäivä.
      Lasipöydän pinta oli ihan keltaisena. Terasseja lakaisin, ihan keltaisena.
      Juuri eilen siivosin ulkopaikkoja ja tänään ne olivat kaikki siitepölyn peitossa.
      Kun esim. laskin ulkona terassipöydälle kännyn, hetken päästä se oli siitepölyn peitossa.
      Itse en ole allerginen, mutta porukassammekin on allergiaa.
      Terasseilla kyllä sade huuhtelee sitten aika hyvin.
      Tuolla isolla terassilla sitten on pumppu järvessä, josta vettä nostetaan, on helppo huuhtoa mitä vaan.
      Eihän mitkään pölyt ole kamala ongelma, ongelmaa syntyy silloin, jos on allergiaa.
      Nekin asiat ovat hallittavissa.

      • Anonyymi

        kyll vain ne pölyt noilla nykyisillä tv ssäkin väsäävät noita toinen toistaan hienopmpia terrasseja kuka ne pöly koko aika siivoo, kysyn vaan?


    • Anonyymi

      Vettä

      On jonkinlainen terassi, petonilaattaa, alumiini ja muovikalusteita. Ei ehkä muodikkain mahdollinen, mutta kestävä ja helppohoitoinen. Vaan lippa ja valokate, sinne ei sada, pitää ruiskutella aina joskus vedellä. Itellä lähinnä tupakointi- ja grillauskäytössä.

      Mutta monilla se on olkkarin lisätilana, ihan ymmärrettävää. Just seuraillut, naapurin loispummieläkeläinnen pyyhkii pölyjä, istuttelee kukkia, leikkaa nurtsia. Hö, eihän se oikein edes käytä sitä, mutta tottunut kai puuhaileen. Tokikin sillä erinäköinen terassi, kun mulla, mutta koittanut lopettaa kaikenlaiset tarpeettomat toiminnot. Tälle vuodelle en ole muuta tehnyt, kuin tyhjenttänyt tuhkakupin ja roundupilla myrkyttänyt nokkosia, voikukkaa ja raparperin.

      Ulkona nyt hiton kuuma, hyvä kun viittii tupakilla käydä.

      =DW=

    • Jos laittaa terassin kannattaa laittaa se lasitettuna. Liukulasit niin saapi laittaa laseja kiinni halutessaam ja sillä tavoin jatkuu terassin käytöaika alkukeväästä myöhään syksyyn. Ja siitepölyt pysyy aisoissa.

      • Anonyymi

        Tavallaan.

        Pidentäähän se tavallaan käyttökautta, jopa talveksikin. Mutta kesällä ei mukavin idea. Kuumuus helpolla nousee valtavasti, vaikka pitäis luukkuja aukikin. Kehnoja kokemuksia lasitetuista parvekkeista. Itellä valokate, muista syistä. Toimii tarkoituksessaan, mutta pelkästään se nostaa kuumuutta, eikä ilma kierrä. Lisäks, se kai pitäis joskus pestäkkin, pitäis roudata pöndeltä painepesuri. Taitaa jäädä suunnittelun asteelle.

        =DW=


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tavallaan.

        Pidentäähän se tavallaan käyttökautta, jopa talveksikin. Mutta kesällä ei mukavin idea. Kuumuus helpolla nousee valtavasti, vaikka pitäis luukkuja aukikin. Kehnoja kokemuksia lasitetuista parvekkeista. Itellä valokate, muista syistä. Toimii tarkoituksessaan, mutta pelkästään se nostaa kuumuutta, eikä ilma kierrä. Lisäks, se kai pitäis joskus pestäkkin, pitäis roudata pöndeltä painepesuri. Taitaa jäädä suunnittelun asteelle.

        =DW=

        Meillä edellisessä asunnossa valokate, ei moittimista. Nykyisessä avoterassi ja siitepölyjen kanssa on pärjätty, ja sääskien. Mietinnässä et laittaisko A. Pavoljongin seinillä ja sääskiverkolla B. Lasittais osan terassista, mikä tulee kalliimmaksi.


      • Anonyymi

        Joop

        Terassi etelään, suojaisa paikka, ei oikein koskaan tuule. Valokatteessa lisäks suunnitteluvika, liian rimpula. Oisin tehnyt tukevamman, mutta tollasia olivat tehneet yhtiössä ja luvatkin olemassa. Niin, pitää talvisin pudotella lumia, muutama romahtanut... Lisäks tehtiin naapurin kitupiikkiloispummin kans kimpassa ja tietenkin piti ostaa halvinta abs-muovia. No ei oikein kestävä matsku, helpolla tulee reikiä. Polykarbonaattia koitin ehdotella, mutta se maksaa. Noh, mulla kestänyt ok, naapurille ja parikin kertaa levyjä vaihdettu.

        Kyllä kimppakiva joskus toimiikin, mutta osakeyhtiössä omat huonotkin puolensa.

        =DW=


    • Kesämökilläni oli pieni rannan myöteinen laituri kun ostin mökin keväällä v.1996. Aikaisempi omistaja neuvoi, että en tekisi normaalia pitkää laituria koska keväällä  jäät veisivät sen mennessään. Annoin ajan kulua, seurailin kevätjäiden liikkeitä, mietin ja suunnittelin.

      Keväällä v.1998 rakennutin terassilaiturin, joka on osin maanpäällä ja osin vedessä. Laituriterassini on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Se on käytössä läpi vuoden nyt jo 21-vuotta.
      Syksyisin huollamme laiturin  tukipuut.

      Viikonlopulla kokosin taas  kevyen harsokatoksen terassin ylle, lähinnä aurinkosuojaksi ja keräämään lepän hedenorkoista leviävää siitepölyä. On luonnollista, että terassi vaatii huoltoa, mutta ei sen käytön hyviä puolia kumoa sen ajottainen puhdistaminen.

      Kun lähden mökiltä kirkolle, tai on tulossa sateita nostan istuinosien pehmusteet saunamökkiin ja niille varattuun laatikkoon. Pressun heitän kalusteiden suojaksi.

      Grillipaikalla on pienempi terassi (oma tekemämme) ruokapöydän alla ja lisäksi pari vuotta sitten teetättämäni ilta-aurinkoterassi mökin sisääntulorappujen yhteydessä. Kaikilla pihapiirini terasseilla on tärkeä tehtävä, ne ovat hyötykäytössä.

    • Anonyymi

      Lisää työtä vaan, ja on ikävä nnäköisiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe