Perintörahojen katoilu

Anonyymi

Hei mihin voi valittaa kun edunvalvonnassa olleen omaisen säästämiä perintörahoja on kadonnut tililtä ilman selvitystä? poliisi ei välittänyt puuttua asiaan, sillä kokevat ettei kyseessä ole rikos. Asianajaja jätti selvittämättä mihin rahoja oli kadonnut ja muuttui mykäksi, eikä kertonut tileistä tai summista. Jouduin itse ottamaan selvää että summia oli kadonnut johonkin, nyt pitäisi kai itse selvittää mihin. Tileistä on ollut selvät paperit joissa näkyy summat joita piti olla tallessa. Sukulaisia säästöineen on ollut kaksi ja tuntuu ettei oikeutta saa, kuolleiden omaisuuksille saa selän takana tehdä näköjään mitä vain. Asianajajia on ollut jo useampi, joten en mielelläni palkkaisi taas uutta joka jättää homman kesken/ei selvitä asiaa tarpeeksi.

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maistraattiin.

    • "Edunvalvonnassa olleen omaisen säästämiä perintörahoja"? Nuo ovat olleet omaisen rahaa, eikä mitään perintörahoja. Eiköhän tuon edunvalvojan tehtävä ole ollut huolehtia, että päämies saa sopivan hoiton, huolenpidon ja kuntoutuksen, ei se, että jotain perintörahoja säästettäisiin perillisille. Tällöin myös rahaa on kulunut näihin tehtäviin.

      Käännypä maistraatin puoleen ja selvitä asiaa siellä.

    • Vielä se, että eikös nuo edunvalvojat ole tilivelvollisia maistraatille, ei omaisille?

      • Anonyymi

        Lopputili voi olla velvollisuus antaa omaisuuden seuraavalle haltijalle.


    • Anonyymi

      Maistraattiin annetaan vuositili joka vuosi ja lopputili sitten kun homma päättyy,ilmoita maistraattiin että selvittävät vuositilit.

    • Anonyymi

      Maistraattihan on tarkastanut tilit joka vuosi ja jollei huomautettavaa ole löytynyt, asioiden pitäisi kaiketi olla kunnossa.

      Ja jos useampi asianajajakin on asioita selvitellyt mitään moitittavaa löytämättä, niin voisiko olla, että asiat ovatkin ihan ok?

      Mistä aloittajalle on ylipäätään tullut se käsitys että säästöjä oli ja että ne ovat kadonneet, jos hän itse ei kerran asioita koskaan hoitanut? Ikääntyvällä ihmisellä voi olla paljonkin erilaisia kuluja varsinkin jos ei enää pysty itse hoitamaan asioitaan.

      • Anonyymi

        Se johtuu anheudesta yleensä. Perintö tuntuu liian pieneltä, kun rahat onkin käytetty perittävän hyväksi.


    • Anonyymi

      Asiaa, josta aloittaja kirjoittaa, ei yleensä selvitetä, koska perittävällä ei ole ollut elinaikanaan mitään kirjanpitovelvollisuutta. Myöskään edunvalvojalla EI ole kirjanpitovelvollisuutta vaan tilivelvollisuus, joka on yleensä paljon suurpiirteisempi kuin kirjanpito, jota esim. yritykset pitävät verottajaa varten.

      Edunvalvojan vuositileistä pystyy yleensä päättelemään,mihin varat ovat käytetty. Esim. hoitolaitoksessa olevan perittävän varat on usein käytetty hoitomaksuihin ja tyhjänä olevan asunnon kustannuksiin.

      Omaisilla on oikeus saada vuositilit ja lopputili haltuunsa, kuten myös kuitit.

    • Anonyymi

      "Edunvalvojan vuositileistä pystyy yleensä päättelemään,mihin varat ovat käytetty. Esim. hoitolaitoksessa olevan perittävän varat on usein käytetty hoitomaksuihin ja tyhjänä olevan asunnon kustannuksiin."

      Asuntoja oli useampi, mutta edunvalvojilla ei ollut mitään tietoa mihin yhden asunnon varat on kuluneet. Edunvalvojilla oli tieto vain toisesta asunnosta, mutta toisesta asunnosta ei ole tietoa maistraatissa, edunvalvonnassa eikä sen aikainen asianajaja eli pesänjakaja vastaa. Myöskään poliisi ei suostunut/ehtinyt asiaa selvittämään. Yhden asunnon varat ovat jääneet teille tietämättömille, mutta kukaan ei halua asiaa selvittää vaikka sitä on pyydetty ja pesänjakoa moitittu. Ei ole tehty mitään selvitystä siitä mihin yhden asunnon varat olisivat kuluneet, aikaisemmin asunnon varojen luvattiin olevan tallessa säästössä.

      • Anonyymi

        Onko asunto myyty ennen edunvalvonnan alkamista? Tällöin ev:llä ei välttämättä ole mitään tietoa kyseisen asunnon varoista. Mikäli asunto on myyty EV aikana tai rahat ovat olleet säästössä silloin, on tosiaan edellä kirjoittaja varmaankin oikeassa; rahat on käytetty elämiseen. Erityisesti jos eläke on ollut pieni, ei se välttämättä ole riittänyt kuukausittaisiin menoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko asunto myyty ennen edunvalvonnan alkamista? Tällöin ev:llä ei välttämättä ole mitään tietoa kyseisen asunnon varoista. Mikäli asunto on myyty EV aikana tai rahat ovat olleet säästössä silloin, on tosiaan edellä kirjoittaja varmaankin oikeassa; rahat on käytetty elämiseen. Erityisesti jos eläke on ollut pieni, ei se välttämättä ole riittänyt kuukausittaisiin menoihin.

        Niin ja siis kelle on luvattu että asunnon varat on säästössä ja tallessa?


    • Anonyymi

      Ootkohan sinä aloittelija jälkijunassa? Jos henkilö ollut sairaalassa ja -hoidossa vaikka 10v, niin laskut ovat sitä luokkaa , että yksi asunto on mennyt maksuihin. Et siis tiedä, mitä omisti aikanaan tai vielä vähempi mitä omistaa nyt.

    • Anonyymi

      Ei pidä ottaa hoitopaikkaa mihin ei eläke riitä tavanomainen hoitopaikka eläke riittää hoitomaksuun ei pidä asuntojaan hoitopaikoille antaa.

      • Anonyymi

        Siis jos ihmisellä on säästöjä niin miksi muka niitä ei pitäisi käyttää loppuelämän hoitamiseen? Juuri siihenhän ne kannattaakin käyttää! Ei kukaan ole velvollinen menemään huonompi tasoiseen hoitopaikkaan siksi että jättäisi enemmän rahaa perittäväksi!


      • Anonyymi

        Voi hyvänen aika mikä kommentti!! Itse ainakin haluan sitten aikanaan käyttää asuntoon säästämäni rahat nimenomaan omaan hoitooni, hyvään ja laadukkaaseen hoitoon, jotta vanhuuteni olisi mahdollisimman miellyttävä. Minun varojanihan se asunnon myyntihinta on, eikä siitä pidä hyötyä kenenkään muun kuin minun itseni.


    • Anonyymi

      Omistatkos sen asunnon yksin?

    • Anonyymi

      "Siis jos ihmisellä on säästöjä niin miksi muka niitä ei pitäisi käyttää loppuelämän hoitamiseen? Juuri siihenhän ne kannattaakin käyttää! Ei kukaan ole velvollinen menemään huonompi tasoiseen hoitopaikkaan siksi että jättäisi enemmän rahaa perittäväksi!"

      Kumpa palvelukoti olisikin ollut laadukas, mutta ei ollut. Palvelukoti sijaitsi pellon keskellä kaukana palveluista autottomaa sukulaista varten, siellä ei ollut mitään tekemistä sukulainen valitti tylsyyttä, maksut menivät kunnalle, ainoa ajanviete taisi olla sauna silloin tällöin kun siihen edes pääsi. Retkiä ei järjestetty, ruokakauppaa ei ollut lähellä, ei ollut suomenkielisiä kirjoja tms. Huone oli pieni koppi joka oli hotellihuonetta pienempi. En koe että palvelukodin hinta olisi saanut olla 3000e/kk mutta niin vain oli, tästä ei edunvalvonta tiedottanut edes lähisukulaisia oletimme palvelukodin hinnan olleen noin 900-2000e korkeintaan.

      Sukulainen ei itse päättänyt tuonne menemistä, hänelle tarjottiin surkeaa palvelukotia "ainoana vaihtoehtona" johon hän suostui, muissa ei kuulemma ollut tilaa hänelle. Kyllähän tämä vanhusten kohtelu tiedetään palvelukodeissa, tarjotaan kuraa ja se täytyy vain vastaanottaa mitä saa. Sukulaisella oli useampi eri asunto, joista toisen varoja kyllä kului (eläkkeen lisäksi) ylikalliissa palvelukodissa asumiseen. Mutta pesänjakaja jätti selvittämättä mikä oli sen toisen asunnon kohtalo: mihin kuluihin asunnon mahdolliset varat menivät, miksei tehty tiliselvitystä, miksi asiasta ei tiedotettu jne. Selkeitä virheitä, joihin ei ole puututtu. Palkkasimme asianajajan selvittämään koko perintöasiaa juuri sitä varten että omaiset olisivat saaneet tiedon mihin asunnon varoja on kulunut, näistä kuluista vain yksi on ollut tuo palvelukoti. Asuntoja jäi yli yksi, jonka varoista ei ole mitään tietoa. Toisen asunnon varoja kului palvelukotiin, se on kyllä tiedossa.

      Ja totta, jokainen saa eläessään käyttää rahojaan mihin haluaa mutta palkatulla asianajajalla on vastuunsa selvittää asiaa jos sitä varten palkataan. Mutta on myös sukulaisten kannalta ikäviä tälläiset yllätykset kun selviää että hotellihuoneen kokoisesta minikopista pellon keskellä kehdattiin pyytää 3000e/kk, edunvalvonta jätti asian tiedottamatta koskaan en anna tätä anteeksi heille enkä sukulaiselle joka ei asiaa kertonut. Sillä hinnalla olisi taatusti saanut myös palvelukotipaikan jossa olisi ollut vieressä edes ruokakauppa ja kirjoja. En koe että sukulaistani olisi tässä mitenkään ajateltu, päinvastoin ikään kuin tarjottu kuraa ja maksatettu vain.

      • Anonyymi

        Onhan se palveluasuminen kallista, asui sitten pellon keskellä tai keskellä kaupunkia. Riippuu vielä tarvittavista palveluista. Mahdollisena perillisenä olisit voinut järjestää omaisellesi lukemista ja sirkushuveja, käyttää tai toimittaa kauppa-asioita. Nyt itketään perintöjen perään kun perinnönjättäjä on joutunut kuluttamaan rahansa omaan hyvinvointiinsa. Anteeksi vaan.


    • Anonyymi

      "Onhan se palveluasuminen kallista, asui sitten pellon keskellä tai keskellä kaupunkia. Riippuu vielä tarvittavista palveluista. Mahdollisena perillisenä olisit voinut järjestää omaisellesi lukemista ja sirkushuveja, käyttää tai toimittaa kauppa-asioita. Nyt itketään perintöjen perään kun perinnönjättäjä on joutunut kuluttamaan rahansa omaan hyvinvointiinsa. Anteeksi vaan."

      Helppohan se on huudella, keksipää millä rahalla olisi voinut järjestää "lukemista ja sirkushuveja" ehkäpä ankeaan laitokseen hommaajat olisivat voineet vaivautua niitä hommaamaan. Koko suku kun ei saanut päättää mihin mummo vietiin hänelle vain tarjottiin ankea palvelukoti ainoana vaihtoehtona jossa oli tilaa. Kyllähän nämä palvelukodit ovat jo melko tunnettuja toimistaan. Yleensä palveluasuntoihin kuuluu jo valmiiksi hyvät palvelut, olen tutustunut toisiin palvelukoteihin joissa on kirjoja ja järjestetään konsertteja ohjelmaa ja tekemistä. Mutta ne palvelutalot ovat parempia ja ilmeisesti erittäin kysyttyjä/täysiä, kaikki eivät mahdu. Ilmeisesti niitä täytyisi alkaa jo keski-iässä hakemaan ettei joutuisi vanhana ankeaan koppiin asumaan, tässäpä jollekin idea. Tässä ei ole kukaan itkenyt rahojen perään, mutta turha tälläiseltä palstalta neuvoja kysyä kun moni on vain itse ahne ja rahojen perään ja hyväjsyy sen että vanhoilta ihmisiltä viedään rahoja mihinlie. Lähinnä vain asia ihmetyttää kuten myös viranomaisten kylmyys ja tympeys, ilmeisesti kukaan ei halua käsitellä asiaa kun ei saa siitä jotakin ekstrapalkkaa että asiaa selvittäisi/veisi eteenpäin.

      Kyllähän se olisikin ollut kaikkien kannalta parempi jos vanha sukulainen olisi käyttänyt kaikki rahansa johonkin hänelle mielekkääseen: matkat, kylpylät, lukeminen, kalliit ostokset. Mutta tosiasiassa toinen sukulainen kielsi kaiken kivan häneltä ja määräsi ankeaan palvelukotiin masentumaan.

      • Anonyymi

        "Yleensä palveluasuntoihin kuuluu jo valmiiksi hyvät palvelut, olen tutustunut toisiin palvelukoteihin joissa on kirjoja ja järjestetään konsertteja ohjelmaa ja tekemistä. Mutta ne palvelutalot ovat parempia ja ilmeisesti erittäin kysyttyjä/täysiä, kaikki eivät mahdu." Ja ovat muuten kalliimpia;).


      • Anonyymi

        Asiakas jos itse (tai omaiset) hakeutuvat palvelutaloihin, saavat valita sopivan (halvemman tai kalliimman) ja valitsevat palvelut ja eritoten maksavat sen kokonaan.
        Jos taas palvelutarpeen arvioinnin pisteet riittää niin kunta/kaupunki maksaa hoidosta minkä palvelu maksaa ja asiakas maksaa siitä vain tietyn prosentin tuloistaan.
        Kaksi ihan eri asiaa. Perheettömän ihmisen, jolla säästöjä, voi olla mielekkäämpää asua palvelukodissa vähän parempikuntoisenakin kuin odotella niitä oikein huonoja päiviä, jolloin pääsisi hoitoon. Maksoi sitten säästöt tai ei. Perheelliset useimmin yrittää jättää mieluummin lapsille.


    • Anonyymi

      Ai 3000/kk eli 100/vrk ? Ei tuo kuulosta kalliilta, kun vertaa sitä hotellin vrk-hintaan. Eikä hotellin hintaan sisälly minkäänlaista hoitoa t. konsertteja t. mitään aktivointeja.

    • Anonyymi

      Hotellit maksavat Euroopassa yleensä noin 80-115e vrk kahdelle, jos varaa etukäteen voi löytää hyvän diilin ja saada huoneen 50-70e yö kahdelle. Tosin on myös kaukaisempia maita joissa voi yöpyä vain 10-30e kuten Aasiassa, joten väärässä olet. Kyllä päivittäin siivottuja hotellihuoneita voi saada oikeasti edullisemmin kuin Suomessa palvelukoti jonka hinta 3000e/kk riippuen missä viettää aikansa tai lomansa. Näin ollen hotelliloma 1 kuukauden ajaksi voisi maksaa vaikkapa eläkeläispariskunnalla 2480e kk, tai tarjouksen kanssa 930-1550e kk etelässä, joka on sama summa kuin vuokrat pk-seudulla. Hotellien hintaan (riippuu majoituksesta) saattaa lisäksi sisältyä aamupala/lounas, kuntosali, allas jos varaa hotellin altaalla tai rannan vierestä, päivittäinen tai viikkosiivous, aulatila, etelässä lisänä lämmin sää.

      • Anonyymi

        Voit viedä vanhuksesi minne lystäät kuukaudeksi. Hyvää matkaa! Tosin sinne Etelä-Eurooppaan pitää sitten lentääkin t. muuten matkustaa ja se nostaa hintaa. Ja siellä on usein rappusia enemmän kuin täällä, missä ainakin vanhusten talot rakennetaan pyörätuolilla liikuttaviksi.

        Kotimaassa hotelliviikon hinnasta ei ole kokemusta, puhumattakaan kuukaudesta. Mutta olin nyt 2019 yhdessä hotellissa maalla yhden yön ja hinta oli 105 ilman aamupalaa! Ja vanhoissa hotelleissa tulee vastaan juuri tuo, ettei niitä ole suunniteltu liikuntaesteisille. Uima-allas oli yhdessä kotimaan hotellissa niin kylmä, että jäi menemättä.


      • Anonyymi

        "Hotellit maksavat Euroopassa yleensä noin 80-115e vrk kahdelle, jos varaa etukäteen voi löytää hyvän diilin ja saada huoneen 50-70e yö kahdelle. ". Lisätään vielä, että sinkkuhuone maksaa melkein puolet lisää... perintörahoja katoaa, voivoi...


      • Anonyymi

        Näistä Suomen hinnoista; pyörätuolirouva meni invataksilla alle 20km ja hinta 50€. Kohtelias ja mukava nuori mies kuskasi, kiitokset hänelle. Mitähän yli 100km maksaa? Tämä rouva ei kysele hotellien perään netissä eikä soittelekaan minnekään, kun sormet eivät pysty käyttämään puhelinta. Eipä haluakaan matkustaa minnekään eipä silti!

        Itse olin hotellissa 3 yötä ja 68€ taisi olla a-hinta ja aamupala sisältyi hintaan. Kuntosali oli samassa talossa, en kysynyt hintaa. Ongelma oli, että piti nousta pari kerrosta ylöspäin eikä hissiä ollut. Yhden yön vieraat olivat yhtä kerrosta ylöspäin. Autopaikka oli ilmainen, mutta mitään kameraa ei ollut ja yhden rouvan autoon murtauduttiin eikä voinut ajaa takaisin kotiin eikä muutakaan ajoa voinut tehdä. OLi kai hämäräaluetta? Eli halpishotelleissa on riskinsä ja voiko 65v ottaa riskejä? Tuolle rouvalle taisi tulla kallis reissu, vaikka hotelli olikin halpa.


      • Anonyymi

        Aloittajahan itkee "perintörahojen" perään, joten olisiko tullut halvemmaksi pitää mummo/mummot nurkissaan? Anonyymi tuolla laskee hotellihintoja, kuinka paljon olisikaan säästynyt masseja hänelle, jos mummot olisi asuneet jossain hotlassa esim. Aasiassa. Voi yhen kerran.... mee töihin!


    • Anonyymi

      äkkiä on tilit tyhjät ,kun makaa sairaalassa viikko on lähes 500e

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      42
      3153
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      182
      1791
    3. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      155
      1693
    4. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1605
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      55
      1387
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      351
      1213
    7. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      106
      1057
    8. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      1024
    9. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      94
      1024
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      61
      964
    Aihe