Mikä on sinun "henkinen välipalasi" ja virkistäjäsi ?

Anonyymi

Muistia voi kuulemma virkistää ristikoilla ja sudokuilla.
Mitkä ovat sinun henkiset virkistäjäsi päivän mittaan tai silloin tällöin ?

Meitä valistetaan jatkuvasti kuinka paljon ja mitä pitää syödä ja miten paljon pitää harrastaa erilaista liikuntaa,
mutta ihmisen henkisen vireyden ylläpitoon ei kiinnitetä juuri mitään huomiota
ikäänkuin se ei olisi ollenkaan tärkeää.

Millä sinä virkistät itseäsi henkisesti ?
Mikä on sinun henkinen "kuntojumppasi" ?
Mistä mielesi nauttii ?

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jokapäiväinen metsälenkki, syöttelen sorsia ja viheltelen lintujen kiusaksi :)

    • Anonyymi

      Ramoonan mietteitä puuhakkaan puutarhapäivän iltana . Puutarhan hoito on fyysistä työtä , mutta miten rentouttavaa, palkitsevaa ja mieltä hoitavaa, kun saa käsillään jotain kaunista aikaan ! Saa virikkeitä aisteilleen : tuoksut, värit, kasvien muodot , kasteinen ruoho jalan alla.

      Taide-elämykset ovat virkistäviä, vaikkapa konsertti tai teatteriesitys, jonne valmistaudutaan paneutumalla hieman aiheeseen ja kenties pukeutumiseenkin. Porukalla on aina mukavampaa, voi jälkikäteen ruotia ja eritellä taideannin vaikutusta, kiistelläkin vähän, viinilasillinen tai kahvikupponen ja herkullista syötävää pisteenä i:n päälle. Kotona voi tylsään siivoukseen antaa itselleen potkua laittamalla nappikuulokeilla inspiroivaa musiikkia soimaan tai alakuloisella tuulella jotain hyvin kaunista ja ihania muistoja herättävää. Valokuvien katselu antaa voimaa, vanhat kuvat antavat perspektiivin tunnetta, ja miten kiva saada vahvistusta, että ollaan tässä itsekukin joskus oltu nuoria ja nättejä ja aikaansaavia.

      Luonnossa mieli virkistyy aina. Tietysti liikunta, syvään hengittäminen ja raikas happipitoinen ilma vaikuttavat fyysisesti , mutta myös itsensä kokeminen osaksi suurta luomakunnan kokonaisuutta on eheyttävä kokemus. Välillä on hyvä vetäytyä yksin ajatustensa kanssa varsinkin hälinän ja kiireen keskellä. Näin eläkeläisenä koen hyvin piristäväksi juttelun nuorten kanssa, omat lastenlapset ovat mitä innostavinta ja mutkatonta seuraa. Minulla on mahdollista pulahtaa toisen kotimaisen kielikylpyyn milloin vain ja matkoilla rohkea vähäisenkin kielitaidon osoitus tuottaa mielihyvää palautteena. Kaikki tavallisesta rutiinista poikkeava on kuin raikas suihku mielelle. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle kannattaa vaivautua välillä.

      • Anonyymi

        Vieraan kielen opettelu onkin hyvää aivojumppaa. Myös sen joskus opitun ylläpito.


      • Anonyymi

        Mitä kaikkia kukkalajeja sinulla on puutarhassasi ?


    • Minun aivojumppaani ovat Microsoft Solitairen pasianssipelit.

    • Anonyymi

      Kyllähän ravinnolla ja liikunnalla on vaikutusta myös henkiseen vireyteen, ja kaikkihan on yksilöllistä. Mikä on vireyttä minulle, on pelkkää tylsyyttä toiselle. Eräs ystäväni sanoi, että joka kerta, kun hän saapuu maalta takaisin Helsinkiin, hän suutelee asfalttia.
      Itse saan kiksejä, kun suunnittelen tulevaa marjavuotta. Marjankeruu on kovaa työtä, mutta pienituloisena eläkeläisenä sen hyvä tuotto, n. 2000-4000e/v vaimokullan kanssa antaa hyvät mahdollisuudet toteuttaa niitä kahta maailmaa, joissa elämme. Kun olen talvella noilla marjarahoilla alla oman mangopuun Thaimaassa, nautin olostani siellä eri palmulajien kasvatuksesta siemenestä alkaen. Kävelyt, pyöräily meren rannalla, heittoverkolla kalastus, hyvä thairuoka ja riippumatossa Suomesta tuodut kierrätyskirjat... aah! Niin, ja ne kasvit entiselle puutarhurille!
      Sitten taas toinen maailma, tämä Suomi. Elämä alkaa, kun kevät saapuu. Eka kerrat, kun lämpö auringossa nousee yli 20, tuoli ulos ja shortseissa lukemaan. Ja sitten korvasienet, yrttiteeainekset, kutusärkien pyynti umpioitavaksi--lämpimän paikan leiri Thaimaassa ennen marjanpoimintaa--- sitten mustikat, puolukat, niiden myynti, sienet. Ja sitten on aika taas ajatella , mitä siellä Thaimaassa on korjattavaa, onko termiitit tehneet tuhoja, ehkä maalaan keittiön uudestaan...?
      Niin, entisenä puutarhurina se pieni tontti Thaimaassa on täynnä erilaisia palmuja, ja myös entisenä koruartesaanina on laatikot täynnä käsintehtyjä kookoskoruja. Niiden suunnittelu ja työskentely siinä mangopuun alla on kivaa, enkä paljon murehdi, vaikka ei niitä kukaan halua ostaa. Ovatpahan hyvin haluttuja lahjoja täällä Suomessa, sirppi ja vasara-korvikset erittäinkin haluttuja! Perilliset sitten ihmetelkööt, mitä tekevät sadoilla pareilla kookoskorviksia.
      Näin takuueläkeläisenä on kivaa, kun voi tehdä, mitä haluaa. Ja se minun henkinen "kuntojumppa" kyllä johtuu monipuolisesti tärkeästä luonnollisesta ravinnosta ja hyötyliikunnasta, ja niiden ansiosta yhä jaksan harrastaa lukemista, palmujen kasvatusta ja, aika tärkeää, halpojen lentolippujen metsästystä.
      Saiturointi vaatii paljon, ja se kattaa kaikki elämän alat, ja pitkälle vietynä se rikastuttaa elämää, eikä tunnu taistelulta

      • Anonyymi

        Olipas tuo pitkä! No lyhennettynä:
        -kaksi eri maailmaa
        -saiturointi
        -halpojen lentolippujen metsästys
        Tuossa yo. tiivistettynä.
        Terveisin Sama


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olipas tuo pitkä! No lyhennettynä:
        -kaksi eri maailmaa
        -saiturointi
        -halpojen lentolippujen metsästys
        Tuossa yo. tiivistettynä.
        Terveisin Sama

        Ihana kirjoitus, tulin hyvälle tuulelle ajatuksiasi lukiessa. Samansuuntaisia on omat vuodenaikani ja harrastukseni vuodenaikojen mukaan.

        Joulu aika yhdessä oloa läheisten kanssa. Kevättalvi keramiikkaa ja minimaailmaa. Viime talvena sisällä askartelun vastapainoksi pilkillä istumista Nuksen jäällä.

        Kevään edetessä mökin pihapiirissä puuhastelua valmistelua kesään jolloin asun mökillä luonnon helmassa. Syksyllä syystyöt, viinimarjojen keruuta ja sitten finnairin siivillä Eurooppaan ja sieltä matkoja milloin minnekin. Ensi talvena piipahdamme ohimennen myös Thaimaassa.

        Eli neljä vuodenaikaa on minulle erilaisuudessaan inspiroivia aivojen kokonaisvaltaista käyttöä.

        Englannin kielinen kommunikointi ylläpitää monipuolisen sanavaraston käyttöä ja sudokut taas ylläpitävät matemaattisia valmiuksia ja laskelmointikykyä.

        Palstakirjoittelu kehittää suomen kielen kirjallista ilmaisutaitoa.


    • Seksi, se on elämän suola, vai mitä,?

      • Anonyymi

        Siitä puhe mistä puute.


      • Anonyymi

        Enemmänkin se on elämän sokeri. Sanotaan kyllä, että ei makeaa mahan täydeltä.


    • Anonyymi

      Enemmän suolaa, sanoi Kronblom :D

    • Anonyymi

      Sukututkimus on ollut jo parikymmentä vuotta välipalani. Sukututkimus on niin jännää. Jos antaa pikkusormen se vie koko käden. Koukuttavaa. Kun innostuu jotain etsimään salapoliisin lailla, niin ei huomaa ajan kulumista eikä syödäkään muista.

    • Anonyymi

      Kuntojumppahan voi olla henkistä ja ruumiillista.

      Meikäläisellä siihen kuuluu henkisellä puolella vieraiden kielten harrastus ja mukavan iskelmämusiikin kuuntelu.

      Ruumiilliseen kuntojumpaan kuuluvat ulkoilu, pyöräily ja kuntosalilla käynti.

      Sekä henkinen että ruumiillinen kuntoilu yhdistyvät paritanssissa, johon muuten kuuluu vielä sosiaalinen puoli ja samalla virkistävä ihastuttavien ihmisten tapaaminen.

    • Anonyymi
    • Kaikki samassa paketissa. Terve sielu terveessä ruumiissa.
      Pieniä henkisiä välipaloja lisäksi. Matkustelusta ristikon täyttämiseen vessassa.

    • Anonyymi

      Aloitus pisti miettimään asiaa laajemmin.
      Hengen ravinto on aliarvostettua.
      Henkisiä arvoja yleensäkin korostetaan liian vähän tai ei oikeastaan ollenkaan.
      Materia ja yhä yltyvä kilpailu hallitsee yhteiskuntaa ja elämää.
      Kuinka kauan sitä voi maapallo kestää ?
      Elämän olisi hyvä yksinkertaistua viisaasti.
      Henkiset arvot kunniaan !

      Henkisiä arvoja ei edusta meidän yhteiskunnassamme enää kuin ne psykologit ja terapeutit, jotka vaurastuvat sillä, että huonosti voivat ihmiset käyttävät heidän palvelujaan ja lukevat heidän tee-se-itse-onnellisuus-kirjojaan
      "Miten muuttaisin elämäni paremmaksi/onnellisemmaksi ?"
      Niitä kirjoja on ilmestynyt ehkä sadoittain vuosien varrella,
      eli kysyntää on, henkistä apua etsiviä on paljon.

      Eivätkö ihmiset löydä itse enää hengen ravintoa elämäänsä ?
      Elämän tahtiko ja vaatimukset uuvuttavat varsinkin työikäisen ihmisen niin,
      ettei jää aikaa ja voimia jää henkisen elämän virkistämiseen ?

    • Anonyymi

      Noin olen kokenut jo pitkään minäkin. En tarvitse henkisiä arvoja "välipaloiksi" vaan niihin rakentuu ja on perustunut koko elämäni.
      Lukiessani eri kommentteja, löysin lähinnä elämysten etsijöitä eri maista, mikä kellekin sopii ja siitä hyötyy. On vain etsittävä uusia kohteita sen filosofian mukaan.
      Silti haluan uskoa henkistenkin arvojen seuraavan siinä mukana.

      Sisäisten arvojen löytyminen kirjallisuudessa, taiteessa ja tieteessäkin, usein kanssaihmisten keskusteluissakin, kuuntelemisessa tajuttua, tuo syvää onnellisuutta ja mielenrauhaa.
      Viimeksi Luojamme luonnonkauneuden antama ilo on terveyden ja tyydytyksen lähde.

    • Anonyymi

      Miten karua ja sävytöntä elämä olisikaan ilman niitä asioita, joista mielemme saa
      "ravintoa". Kirjat ovat minulle elinehto. Maalaaminen, musiikki ja myös monenlainen askartelu ja näpertely on hauskaa.
      Ei tarvitse olla mitään korkealentoista korkeakulttuuria, mikä vain sopii mitä ei ole pakko tehdä vaan jota tekee omaksi ilokseen.
      Suurinpiirtein kaikki mikä on siivouksen, pyykinpesun ja pakollisten kotitöitten ulkopuolella on mukavaa ja antaa "virtaa".

    • Anonyymi

      Onhan tämä palstakin henkinen välipala.
      Saa lukea nimettöminä esiintyvien kirjoittajien välistä kiistelyä. Ihan kivaa se on,

    • Anonyymi

      Pelaan Rummy Cubia ja Alfabetia naapurin kanssa. Napsuttelen laskut tietokoneelle, en käytä suoramaksua. Kumppanin tapaaminen on aina suuri ilo.

    • Anonyymi

      "Henkiset" harrastukset ovat elämäntapa. Ne kulkevat luonnollisena osana aina mukana ja rinnalla.
      Se on sisäsyntyistä ihmisessä jos on kiinnostunut pitämään itsensä vireessä ja "elvyttämään" itseään henkisesti.
      Sitä puolta vain yksinkertaisesti tarvitsee tulkoon se mielihyvä vaikka pannulappujen virkkaamisesta tai kirppareilla kiertelemisestä.

      Monet pienet asiat ovat "henkisiä" vaikka emme niitä erikseen pane merkillekään.

    • Anonyymi

      Mitä suurin ilo on kuitenkin tavata tanssissa ihastuttava nainen.

      • Anonyymi

        Ihastuttavia naisia tapaa muuallakin, vaikkapa kirkossa tai kuorossa tai lenkkipolulla tai taidenäyttelyssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihastuttavia naisia tapaa muuallakin, vaikkapa kirkossa tai kuorossa tai lenkkipolulla tai taidenäyttelyssä.

        Eläkeläisten matkoilla samoin kuin usein ikäihmisten synttäreillä ja hautajaisissa niitä tapaa myös usein.


    • Asioiden tutkiminen kiehtoo, aiheiden jotka jostakin syystä on herättäneet kiinnostukseni. Se antaa paljon ajattelemisen aihetta, vie eteenkinpäin seuraavaan kohteeseen. Aikaa on nyt enskerran elämässä valita milloin haluaa syventyä johonkin mieluiseen.
      Hauskuttelu on lähes päivittäistä milloin ajatustasolla, milloin samanhenkisten kanssa.
      Siinäpä tärkeimmät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3672
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1338
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe