Miksi Google kerää laitetietoja ?

Anonyymi

Eilen kun kirjauduin Youtube-tililleni yleensä käyttämälläni kannettavalla, tunnuksen ja salasanan annon jälkeen eteen ilmestyi monimutkainen valintaruutu, jossa tivattiin puhelinnumeroa.

Valitsin siitä kolmannen ylhäältä olleen vaihtoehdon, johon sitten piti näpytellä se jo Googlella tiedossa oleva puhelinnumeroni. Muut vaihtoehdot olikin todella kummallisia ja epäselvästi ilmaistuja. Pelkäsin jo että ettei YT:ssa enää edes omalle tilille voi kirjautua ilman soittoa johonkin kiskurikalliisiin ulkomaan numeroihin.

Mutta kaikki tuo häslinki liittyy siis siihen, että Google nähtävästi kerää tietoja siitä, mitä kaikkia laitteita YT/Google tilinhaltijalla on käytössään.

Google pystyy ilmeisesti yksilöimään palveluidensa käyttäjän pelkkien laitetietojen perusteella vaikkei tämä olisi edes kirjautunut mihinkään Googlen palveluun.

Mutta mihin ja ketä varten Google noita laitetietoja kerää? Epäilen ettei kyseessä ole Googlen palveluiden käyttäjän turvallisuus ainakaan.

Turvallisuus ei ainakaan sikäli, että kuka hyvänsä, jos olisi ensin saanut tietoonsa YT-tilini tunnuksen ja salasanan, olisi voinut kirjautua tililleni näpyttelemällä myös puhelinnumeroni. Ei puhelinnumero yleensä edes mitään salaista tietoa ole.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Artikkeli ei kylläkään koskettele mitenkään Googlen keräämiä laitetietoja, eikä sitä, miten Google voi seurata Googlen palveluihin kirjautumatonta käyttäjää.


      • Anonyymi

        Varmaan ihan siksi, kun USA. Microsfrtkin windows 10 kerää ihan kaiken, jopa jokaisen näppäin painalluksesikin. katselee ja kuuntelee.
        W10 vie jopa tekemiäsi tiedostoja. Erityisen kiinostunut DWG kuvista, mutta sehän on sitä vakoilua!


      • Anonyymi

        Windows 10 -käyttäjät voi poistaa käytöstä taustalla oletuksena toimivan DiagTrack -palvelun.
        Löydät sen Palvelut -ikkunasta otsikolla Yhdistetyt käyttökokemukset ja telemetria.
        Jos haluat ettei Windows lähetä koneeltasi käyttötietoja Atlantin taa, niin vaihda DiagTrackin käynnistystavaksi Ei käytössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windows 10 -käyttäjät voi poistaa käytöstä taustalla oletuksena toimivan DiagTrack -palvelun.
        Löydät sen Palvelut -ikkunasta otsikolla Yhdistetyt käyttökokemukset ja telemetria.
        Jos haluat ettei Windows lähetä koneeltasi käyttötietoja Atlantin taa, niin vaihda DiagTrackin käynnistystavaksi Ei käytössä.

        Mitä paskaa! W10 telemetriaa ei saa pois, mutta kai tiedet että mitä helvettiä sillä tiedolla Microsoft tekee, ei mitään, NSA sen kaappaa siinä välissä ja tallentaa Utahiin Data keskukseen ja tulkitsee miten haluaa ja vokoilee ohdennetusti jos kiinotavaa.

        Vakoilua ei saa pois edes Eterprise versiosta, se on testattu.
        Eli eipäs valehdella!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä paskaa! W10 telemetriaa ei saa pois, mutta kai tiedet että mitä helvettiä sillä tiedolla Microsoft tekee, ei mitään, NSA sen kaappaa siinä välissä ja tallentaa Utahiin Data keskukseen ja tulkitsee miten haluaa ja vokoilee ohdennetusti jos kiinotavaa.

        Vakoilua ei saa pois edes Eterprise versiosta, se on testattu.
        Eli eipäs valehdella!

        Apple, Microsoft, Google, Facebook, Amazon yms kaikki USA jutut on NSA velvoitanut kerään tietoa, jota NSA vetää välistä.
        Mitään Usa juttua ei kuulu käyttää, jos haluaa välttyä massavakoilulta!


    • Google lisääntyvässä määrin nykyään lähettää puhelimeen pikaviestejä mikäli sen tutkat havaitsee jotain outoa tapahtuvan. Outoudeksi riittää että Googlen tietämillä tunnuksilla kirjaudutaan jollain aiemmin käyttämättömällä laitteella johonkin palveluun. Palvelua perustellaan turvallisuudella. Amerikan jätti on ikäänkuin turvamies joka vahtii käyttäjien selustaa 24/365. Usein se hälyyttää tekstarilla siitä kun itse toimii netissä (vanha palvelu - uusi laite). Suomalaisissa tuollainen ylikiltti turvamies aiheuttaa pahaa mieltä. Kun sodistakin selvittiin ilman Googlen apua niin selvitään kyllä rauhankin aikana.

      • Anonyymi

        Eli Google siis PITÄÄ rekisteriä siitä, mitä yksilöitävissä olevia laitteita joku tiettyjä tunnuksia käyttävä henkilö käyttää.

        Ts. se voi seurata käyttäjää vaikkei tämä edes olisi mihinkään kirjautuneena ja tekisi "anonyymisti" kirjautumattomana vaikka Google-hakuja tai katselisi Youtube-videoita.


      • Anonyymi

        Youtube on Googlen omistama palvelu ja se tottavie pitää kirjaa siitä mitä "kaikenmaailman dosentit" omistamissaan palveluissa puuhaa. Veikkaan että jos nimimerkki "Anonyymi" olisi luonut globaalin palvelun joka nousee kaikkien huulille ja toimii vieläpä ilman lompakon fyysistä avaamista, niin laittaisit tutkia päälle vähän joka suuntaan. Turvallisuussyistä, koska milloin tahansa voi turvallisuuspalvelu kiinnostua jostain vaaralliseksi katsomastaan nettitoiminnasta ja silloin palvelun tarjoajan on oltava avulias ja kertottava polku havaitun uhkan lähteille.


      • Anonyymi

        Googlen pitää vielä tehostaa vakoilua jotta se tietäisi, oletko se sinä vai joku muu, joka kirjautuu sinun tunnuksilla joltain tuntemattomalta laitteelta.

        Vai haluatteko että ei tule mitään tietoa vaikka joku muu käyttelee teidän tunnuksia? Ja kuitenkin olette niin tiukkana tietoturvan perään?


      • Anonyymi

        Juuri näin. Voi sitä itkua jos mitään valvontaa ei olisi ja rikolliset juhlisi kuin hiiret pöydällä kissan ollessa poissa. Henk.koht. pidän sitä hyvänä että normista poikkeava login ilmoitetaan havaituksi minulle meilitse tai tekstiviestitse. Asiaan on sitten mahdollisuus nopeasti reagoida jos/kun tulee päivä kun itse en ole ollutkaan loggautumassa.


      • Anonyymi

        Jaahas, Pataatilla taas uusi nimimerkki mutta valehtelu varmasti jatkuu!


    • Anonyymi

      Kai googlellakin sitä puhelinnumeroa käytetään johonkin lisätarkistukseen, esim. niin että siihen numeroon lähetetään joku koodi, joka pitää näpytellä kirjautumiseen tunnusten lisäksi? Sittenpä ei pääse ulkopuolinen kirjautumaan vaikka saisikin sinun tunnukset selville.

      • Anonyymi

        Onneksi ei ole toistaiseksi ainakaan tarvinnut. Jos tulisikin tuollaiset lopettaisin Google/gmail/Youtube-tilini heti.


      • Anonyymi

        Eli se on tuo kaksivaiheinen vahvistus. Pitäisi kai olla jokaisen tietoturvavouhkaajan lempparijuttuja, vai onko teillä jo kolmi- tai nelivaiheisetkin systeemit.

        "Sisäänkirjautuminen kaksivaiheisella vahvistuksella on helppoa.
        1.Avaa kirjautumissivu ja anna käyttäjänimesi ja salasanasi tavalliseen tapaan.
        2.Seuraavaksi sinulta pyydetään vahvistamisen toista vaihetta, esimerkiksi kuusinumeroista koodia, jonka Google lähettää puhelimeesi. Kun syötät koodin, voit halutessasi pyytää palvelua muistamaan tietokoneesi. Tämä tarkoittaa, ettei vahvistuksen toista vaihetta pyydetä enää kirjauduttaessa samalla tietokoneella. Vaihetta pyydetään silti, jos kirjaudut sisään toisella tietokoneella."


    • Anonyymi

      Googlen bisnes perustuu tietojen keräämiseen ja niiden myymiseen. Siksi google kerää sinusta lähes kaiken mahdollisen datan, ja analysoi sen. Se tuo rahaa Googlelle.


      Ei se ole rakettitiedettä, ei se ole NSA, vaan raha. Salaliittoteoreetikot ovat tietenkin toista mieltä, mutta järjen käyttö on aina sallittu.

    • Jokainen vähänkään elämästä viisastunut ymmärtää, että saman asian voi nähdä merkittävän eri tavoilla riippuen siitä millä kokemuspohjalla asiaa tarkastelee. Media on aina lietsonut heitä, jotka eivät metsää puilta näe. Tässä tapauksessa Googlea syytellään palveluidensa käyttävien laitteiden tietojen keräämisestä.

      Joku voisi ajatella sci-fi -henkisesti, että kyseiset tiedot lähetetään jollekin joukolle nyysättäväksi. Joku voisi jopa luulla, että kaiken tämän tiedon tarkasteluun on olemassa toinen planeetallinen ihmisiä, joilla aikaa riittää käydä jokainen kerätty tietue läpi ja ottaa tarvittaessa mukaan ne muutaman sadat tai jopa tuhannet NSA :n työntekijät syynäämään tietoja tarkemmin.

      Joku toinen taasen voisi ajatella, että ehkäpä näin isoja halutessaan anonyymejä ihmisiä pitäisi pystyä valvomaan niin, että toiminta internetissä täyttäisi myös ulkomaailman säännöt. Tätä tuskin sallii moni palstalainen, hehän kun eivät täällä tunnu edustavan sitä mitä he ulkomaailmassa olevat. Mielestäni on silti hyvä idea, että pedofiilit ja murhamiesten suunnitelmat saadaan pidettyä tällä alustalla kurissa.

      Kolmas henkilö voisi jopa ajatella, että netissä on varmaan ihan samanlaisia lurjuksia joka nurkalla väijymässä kuin ulkomaailmassakin ja kuten jokaisella ei ole aikaa tai kiinnostusta opetella mitään itsepuolustuslajeja ulkomaailmassa, niin miksi sitä tekisi tietokoneellakaan. Tässä näkisin sen eduksi, että Google valvoo millä laitteilla mitäkin tunnusta käytetään jotta kun uusi laite tunnistetaan, voidaan siitä lähettää tieto eteenpäin tunnuksen haltijalle.

      Mielestäni tässä koko Google-hömpötyksessä ei ole mitään järkeä. Ihmiset eivät ymmärrä miten nämä järjestelmät toimii muuten kuin loppukäyttäjän perspektiivistä ja valitettavasti tuhat tyhmää päätä lyötynä yhteen sanelee nykyisin yhteiskunnan suunnan sen sijaan, että puhuttaisiin asioista objektiivisesti taikka oikeastaan edes faktuaalisesti.

      Google itseasiassa asettaa tietoturvastandardit, joihin valitettavasti kotimaiset yritykset eivät ole koskaan yltäneet ja joihin ne eivät koskaan myöskään tule yltämään mikäli esimerkiksi Helsingin Uusyrityskeskuksen joulukuista tietomurtoa tarkastelee niin ikään objektiivisesti. Kotimaisissa palveluissamme kun salasanatkin vielä tänäkin päivänä säilötään jostain syystä täysin salaamattomina.

      • Lisäesimerkkeinä kotimaisista sivuista voisi myös antaa tämän Suomi24 :n. Keskustelu.suomi24.fi :ssä on kaksi HTTP protokollaan liityvää asiaa, joita ei ole konfiguroitu ollenkaan. Strict-Transport-Security :n käyttöönotto estäisi MITM tyyppisiä iskuja koska tällöin HTTPS salaus vaadittaisiin aina.

        Sitten taas tuosta aiemmasta nillittäminen on vähän kyseenalaista, kun Suomi24 :llä on jostain syystä edelleen HTTP maailmassa muunmuassa Chatin osalta. Sinne lähetettyjä viestejä ei siis salata millään lailla.

        Lisäksi tuolla chatissa on viisi kriittistä reikää koska webbiserveri taustalla on vanhaa versiota.


      • Anonyymi

        Miksi nää sun kirjoituksesi on aina täyttä VALHETTA?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nää sun kirjoituksesi on aina täyttä VALHETTA?

        Valehtelija luulee kaikkien toistenkin valehtelevan. Vanha totuus.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe