Poikasten ruokinta

Anonyymi

Palstalla joku kirjoittaa ruokkivansa oravaperheen poikasia. Se on julmaa, koska emo alkaa hylkiä ihmisen ruokkimia poikasia. Vain jos poikasilla on todellinen hätä, emo kuollut tms, voi ruokkia ja sekin pitää tehdä asiantuntevasti. Kannattaa kysyä eläinsuojeluyhdistykseltä, jos ei itse ymmärrä ja on luonnosta vieraantunut.On tarkoitus, että kesäaikaan linnut ja oravat hankkivat itse ruokansa luonnosta. Todella itsekästä ja typerää omaksi huvikseen kesytellä ihmisten herkuilla, jotka ovat eläimille vahingollisiakin.

112

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin. Oravan poikaset eivät pidä hernekeitosta.
      Mutta pureskelevat käpylehmiä harrastuksen vuoksi.

    • Anonyymi

      Jep

      Luonnon varassa elävät elukat on luonnonvarassa eläviä elukoita.

      Mä olen kerran ruokkinut siiliä. Turhan pieni ja laiha, että olisi selvinnyt talvesta. Se asusteli meitin kulmilla tsadissa ja oli majoittunut meitin pihalle. Syötin sille kissan murkinaa, että lihois ja kasvais talvia varten.

      Ei siitä hyötyä ollut, nykyisin ei enää näe siilejä meitin kulmilla,

      Noh, tulipahan yritettyä. Typerää toimintaa multa sen ruokkiminen. Jostain syystä sitä kuitenkin jotenkin ajattelee jotenkin auttavansa kuontoa, vaikka asiassa ei ole yhtään mitään järkeä.

      En ruoki pöndellä lintuja. Kun niitten pitää selvitä ilman mun ruokintaa koko vuos. Mä täällä vain satunnaisesti, ei ne mun ruokinnalla voi elää elämäänsä.

      Mua iteasiassa jotenkin jäi tympimään se siilin ruokkiminen- Ajatus tavallaan ehkä oli kiltti jne. Mutta kun luonnon elukan ruokkiminen on oikeestaan luonnotonta. Elää tai kuolee Ihmiselläkin., sellaistapa se.

      • Anonyymi

        Luonnonsuojelu kyllä neuvoo ruokkimaan siilejä syksyllä. Hommaan sopii niin kissan kuin koirankin murot. Ja jos mahdollista, tekemään niille talvipesiä risuista ja havuista kuin laavuja.


    • Anonyymi

      Minä kyllä laitoin lintulaudalle viime talvena paksuimman lumen aikaan auringonkukansiemeniä. Muuten en ruoki mitään eläimiä. Kumppani vuosia sitten syötti lintuja kesät talvet, sinne kerääntyivät myös oravat laudalle ja sen alle syömään. Tulivat tosi röyhkeiksi, piti varoa etteivät pääse sisälle. Itsepäinen kun kumppani oli, en saanut lopetettua vaikka kuinka toruin. Nyt ollaan eri leivissä.

      • Anonyymi

        Eli luonto erotti teidät. Avio/avo ero syntyy joskus mitättömistäkin asioista.


      • Anonyymi

        Yritätkö todella lopettaa sen itsenäisen kumppanin?


    • Anonyymi

      Eläimiä syöttävistä kumppaneista kannattaakiin päästä eroon ja olla eri leivissä jotka aina voi palasina syöttää linnuille jne.

      Meillä on talossa parin aarin rastasbaari
      siellä käy massiivinen kuhina nyt useampi perhe poikasineen
      räkättejä ja mustarastaita jotka opettevat poikasiaan

      baarin nimi on duckinghamin palatsi ja se on rakennetaan vahvistetusta
      lehtikompostista ja sisältää kompostimatoja todella runsaasti

      baaria rakennetaan niin silloin pääosa asiakkaista lekottelee jossain ulkomailla

      talvella lumihankea on ohennettava jotta täällä asuvat asiakkaat mustarastaat
      pystyvät kaivamaan silloinkin

      Matut käyttävät eläimiä rituaaleissaan
      https://www.kansalainen.fi/psn-olli-immonen-ja-rami-lehto-rituaaliteurastetun-lihan-maahantuonti-kiellettava/

      • Anonyymi

        Keski-Euroopassakin pyydystetään muuttolintuja suurilla verkoilla herkkuna syötäväksi, joten ei tarvitse kauas mennä jos halutaan moittia lintujen tappamisesta.


      • Anonyymi

        oletko rituaaliteurastaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oletko rituaaliteurastaja?

        On niitä rituaalipeuhastajiakin.
        Aina sama lähetyssaarnaaja-asento. Pika pikaa.


    • Anonyymi

      Kun oravan ruokkii kesälläkin pihallaan , saa heittää hyvästit pikkulinnuille. Oravat ryöstää munat ja syö ne poikasiakin. Miten oravanpoikanen ikinä oppii etsimään luonnosta ruokansa, kun sille tarjotaan jopa eksoottisia hedelmiä. Kiitokseksi kurre jyrsii talosta eristeet, että pääsee sisälle etsimään niitä mangoja.

    • Anonyymi

      Villieläinten ruokinta pitäisi kokonaan kieltää, rottia saadaan joka kulmalle kun ne maasta löytävät linnuille ja oraville tarkoitettua ruokaa. Tietysti jos omalla pihalla ruokkii, niin silloin saa rottaongelmankin lähinnä omiin nurkkiinsa, se sallittakoon. Eilen juuri huomautin puistossa vanhalle pariskunnalle, että puistossa on eläinten ruokinta kielletty, mutta eihän siitä mitään hyötyä ollut. Ukko vaan tuumasi että "ei täällä rottia ole", mutta sitähän varten ruokinta onkin kielletty, ettei niitä tulisikaan. Tuntuu jotenkin, että varsinkaan vanhat ihmiset eivät ymmärrä asiaa, luulisi kuitenkin, kun ovat varmasti olleet rottien kanssa tekemisissä silloin kun olot oli heidän nuoruudessa toisenlaiset. Ilmeisesti tyhmyys vanhetessa lisääntyy urakalla, täytyy toivoa ettei itselle käy niin, tai että älyän kuolla pois ennen kuin tuo aika koittaa.

    • Jahas, sitä on luettu taas vanhan, itsekkään ja typerän ihmisen kesämökin välikatossa syntyneistä kolmesta suloisesta oravan poikasesta.

      Emo lie hylännyt pikkuiset, ei näy mailla ei halmeilla, tyypillisiä eläinmaailman irtautumisia jälkikasvustaan. Onhan näitä oravia, joka vuosi täällä luonnon keskellä asuessa vilistellyt, ei ne kesyiksi asti ole ikinä lupautuneet, eivät ne tuppaudu syliin.

      Ei pikkuiset osaa vielä minnekään lähteä ovat nyt muuttaneet katonrajasta talon alle ja nukkuvat missä milloinkin.

      Katsoin kymmenen uutisten säätiedot, että voipi tulla yön aikana sadekuuroja. Menin ja nostin isoa karvalankamaton portaitten kaiteelta suojaan. Sinne maton helmoihin olivat pikkuiset menneet unimaan, mutta joutuivat vaihtamaan kortteeria, kirmaisivat haltiakuusen latvuksiin.

      "Oravalla on monipuolinen ruokavalio, vaikka sen pääravintona ovatkin kasvit. Kuusen ja männyn siementen lisäksi orava syö myös sieniä, marjoja, pähkinöitä ja tammenterhoja siellä missä niitä on sekä vihreitä kasvinosia ja linnunmunia. ... Oravat voivat syödä myös kukkia, marjoja ja hedelmiä." Kertoo wiki.

      Ostin mangon itselleni, mutta en tykännyt tuoreen mangon mausta, joten leikkasin pieniä paloja mangosta laitoin ne pieneen kulhoon. Lisäksi mursin myslileipää toiseen kulhoon ja vettä kolmanteen.

      Mango teki kauppansa, ei leipä. Vesi myös vajui.

      Ne mennä vipottavat pitkin tätä niemeä, jossa on useita kesämökkejä. Saannevat makupaloja naapureiltakin kuten sorsapoikueetkin.

      En ole aikonut niitä sänkyyni nukkumaan ottaa kuten moni ottaa koiransa. En ole aikonut niitä naruun kahlita kuten moni kissansa kahlitsee. En ole aikeissa niitä aikuiseksi mangoilla syöttää kalliiksi tulisi. Kävytkin kun näyttää kelpaavan.

      Uskon niiden häipyvän lähi metsään kuten aina ennenkin on pihapiirin elukat lähteneet omille teilleen.

      Kovin ne on pieniä, olisivatko edes viikonkaan vanhoja.

      Mahtavia videoita olen kuvannut ne kun ei suuremmin karkuun lähde kun pirtin oven aukaisen ja istun tuoliin filmaanaan🐿

      On täällä lento-oraviakin. Tulevat lintujen munimisaikaan linnunpesiä ryöstelemään.

      Ihanan vilkas on luonto ympärilläni.

      Nautin lintujen laulusta ja pörröhäntien taiteiluista ikkunakarmien välissä. En minä niitä pois aja. Lähtevät jos haluavat, ei ne minulta kulkulupia kysy.

      • Anonyymi

        Puhuit kyllä aiemmin oravaperheestä, nyt jätit emon pois, kun moitittiin poikasten hoitoon sekaantumisesta. Emo oli siinä vaiheessa kuvioissa kun aloitit tarjoulun, mutta hylkäsi poikaset siksi, kun ihminen sekaantui asiaan. On kesä ja paljon kasveja tarjolla, poikaset olivat emon ruokkimia, pirteitä ja hyväkuntoisia. Sokeripitoinen hedelmä maistuu niille ja lihottaa niitä vaikka arvon frouvalle ei maistunutkaan. Tuskin niistä luonnossa eläjiä enää tulee, ovat nyt mangonsyöjiä ja mökkisi asukkaita. Toivottavasti kaivautuvat talvella vuorivillaan. Muista käyd ä talvellakin mangolla päivittäin ruokkimassa. Aiotko sorsat vierottaa luonnosta tarjoamalla kroissanttia siellä laiturihökötyksellä ?


      • Anonyymi

        "On täällä lento-oraviakin",

        Onko leno-orava vaikka lepakko, koska minä tunen vain liito-oravan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On täällä lento-oraviakin",

        Onko leno-orava vaikka lepakko, koska minä tunen vain liito-oravan.

        Korppiksen jutuissa lehmätkin lentää. Ja juo kiljua korppiksen kanssa.


      • Anonyymi

        Kesällä korppiksen nukkekodissa laiduntaa käpylehmät katkenneine tulitikkujalkoineen.


      • Anonyymi

        Ihastuttava kuva pikkuoravasta on Korppikotkalla! Minusta on hauska seurata mökkielämää, josta hän kertoo niin eläväisesti. Aktiivinen ja tekevä naisihminen, liekö yhtä soma kuin oravainen ?

        mies toiseltä tähdeltä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihastuttava kuva pikkuoravasta on Korppikotkalla! Minusta on hauska seurata mökkielämää, josta hän kertoo niin eläväisesti. Aktiivinen ja tekevä naisihminen, liekö yhtä soma kuin oravainen ?

        mies toiseltä tähdeltä

        Eikös vaan olekkin tosi ronski nainen, kun huussin alusetkin tyhjentää ja timpuroi paskahyysikän uuteen uskoon tosta vaan kuumana hellepäivänä ?!Tekee muutenkin kaikki miesten työt ja vielä ehtii tehdä keramiikkataidetta ja nukkekoteja. Mikä ihmeellisintä , hän ehtii kokopäiväisesti tätä palstaa yllpitämään kun muut vaan helteessä loikoilee rannoilla .Ehkä vaaditaan vähän siroa oravaa rotevampaa olemusta jo tuo huussikulttuurin ylläpito. Mutta ehdottomasti ihmeteltävä nainen , todellinen Ronskilan Reetta. Urhoollisuusmitali korpikselle !!!! Ei hätkähdä vaikka sontaa sataa palstalla kaiken aikaa siilmille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös vaan olekkin tosi ronski nainen, kun huussin alusetkin tyhjentää ja timpuroi paskahyysikän uuteen uskoon tosta vaan kuumana hellepäivänä ?!Tekee muutenkin kaikki miesten työt ja vielä ehtii tehdä keramiikkataidetta ja nukkekoteja. Mikä ihmeellisintä , hän ehtii kokopäiväisesti tätä palstaa yllpitämään kun muut vaan helteessä loikoilee rannoilla .Ehkä vaaditaan vähän siroa oravaa rotevampaa olemusta jo tuo huussikulttuurin ylläpito. Mutta ehdottomasti ihmeteltävä nainen , todellinen Ronskilan Reetta. Urhoollisuusmitali korpikselle !!!! Ei hätkähdä vaikka sontaa sataa palstalla kaiken aikaa siilmille.

        Huomenta@

        Kyllä se ulkoilma ja työn touhuilu nukuttaaki. Ei tarvitse yöllä levottomana hikoilla tai aamuyöstä jo herätä elämää suurempia taivastelemaan.

        Nukun 10-tuntia keskimäärin yössä tuhtin työpäivän päälle. Voihan se tuntua, että palstaakin päivystän, mutta älykännykän aikakautena se jää huilipaikkoihin eli kun istahdan levähtämään tai suupalaa ottamaan tai vettä hörppäämään.

        No, tämä päivä on pyhitetty rauhallisempaan menoon. Ajelemme perukkaan Sotkamon mökille paikkoja talven jäljiltä tarkistelemaan. Siellä isäntä hoitaa työt, minä 😎 istun auringissa.

        Nukahdin illalla ukkosen jyrähtelyihin ja kauniiseen kullanväriseen auringon laskun näkyyn läntisestä ikkunasta. Heräsin auringon säteitten leikkiessä koivun latvoissa näky idän suunnan ikkunasta.

        Aamiaista lähden rakentelemaan sen syön ulkona keskipihan pöydän ääressä. Otan selfien ja laitan facrbookiin kertoen ystävilleni mitä milloinkin.

        Kaunista kesäpäivää kaikille palstalaisille.

        Muistakaa nesteyttää itseänne😜


    • Kyllä luonto omistaan huolen pitää. Katsoa saa, puuttua ei------------

      • Olin kesätöissä Kirjurinluodolla.

        Siellä oli/on tarhassa kilejä, kanoja, riikinkukkoja ja muitakin eläimiä.
        Oli muuten aasejakin.

        Jokiuomassa uiskenteli/uiskentelee sorsia.
        Isot kyltit olivat aitauksien vieressä.
        "Eläinten ruokkiminen ehdottomasti kielletty"

        Tehosiko?
        Ei todellakaan.

        Mummot tulivat pullapussien ja lastenlastensa kanssa ruokkimaan sorsia ja kilejä.

        Kun heille meni ilmoittamaan asiallisesti, että Luodon oma henkilökunta huolehtii ruokinnan, mummot suuttuivat.

        Sai monet haukkumiset päivän mittaan.

        Marmattivat, että sorsia on aina syötetty pullalla jne.

        Jälleen kerran oli tällainen tapaus.
        Mummo syötti uhallakin kilejä.

        Siihen lehahti iso lokkiparvi osingolle.
        Lokkien jälkeen tulivat naakat.

        Mummo ihmettelemään pullapussi kädessään, että:

        "Mistä nuo linnut tulivat juuri nyt kiliaitaukseen ja lasten leikkipuistoon.
        Paskovat jokapuolelle ja häiritsevät kimeällä äänellään"

        Totesin viileästi:
        "Ketjureaktio ruokintaan.
        Se on ehdottomasti kielletty"

        Mummo lähti suuttunena pois.

        Sorsista vielä, että ne linnut joita ihmiset ruokkivat, lihoivat ja sairastuivat.

        Joenpoukaman toisessa päässä sorsat sukeltelivat, hakivat itse ruokansa.
        Niitä ei ihmisten pullamössöt tavoittaneet.


      • 2lesken kirjoitti:

        Olin kesätöissä Kirjurinluodolla.

        Siellä oli/on tarhassa kilejä, kanoja, riikinkukkoja ja muitakin eläimiä.
        Oli muuten aasejakin.

        Jokiuomassa uiskenteli/uiskentelee sorsia.
        Isot kyltit olivat aitauksien vieressä.
        "Eläinten ruokkiminen ehdottomasti kielletty"

        Tehosiko?
        Ei todellakaan.

        Mummot tulivat pullapussien ja lastenlastensa kanssa ruokkimaan sorsia ja kilejä.

        Kun heille meni ilmoittamaan asiallisesti, että Luodon oma henkilökunta huolehtii ruokinnan, mummot suuttuivat.

        Sai monet haukkumiset päivän mittaan.

        Marmattivat, että sorsia on aina syötetty pullalla jne.

        Jälleen kerran oli tällainen tapaus.
        Mummo syötti uhallakin kilejä.

        Siihen lehahti iso lokkiparvi osingolle.
        Lokkien jälkeen tulivat naakat.

        Mummo ihmettelemään pullapussi kädessään, että:

        "Mistä nuo linnut tulivat juuri nyt kiliaitaukseen ja lasten leikkipuistoon.
        Paskovat jokapuolelle ja häiritsevät kimeällä äänellään"

        Totesin viileästi:
        "Ketjureaktio ruokintaan.
        Se on ehdottomasti kielletty"

        Mummo lähti suuttunena pois.

        Sorsista vielä, että ne linnut joita ihmiset ruokkivat, lihoivat ja sairastuivat.

        Joenpoukaman toisessa päässä sorsat sukeltelivat, hakivat itse ruokansa.
        Niitä ei ihmisten pullamössöt tavoittaneet.

        Hyvää kai sillä ihmiset tarkoittavat, kun syöttävät linnuille leipää.

        Mutta kun eivät ymmärrä linnuille tulevan puutostauti, kun maha on täynnä leipää ja pullaa, eivätkä sitten muuta jaksa enää syödäkään. Ne eivät saa niitä tarpeellisia ravintoaineita, joita niitten kuuluu luonnosta saada itse hakemalla.

        Meillä kotona isä kyllä syötteli lentokyvyttömiä pääskysenpokasia joka kesä kunnes nousivat siivilleen. Aina tippui räystään alta kokonaisia pesiä maahan, kun poikaset siellä temmelsivät. Isä otti ne sisälle pieniin pahvilaatikoihin ennenkuin joutuivat kissojen ateriaksi.
        Mitä kaikkea hän niille syötti, en tiedä varmaksi, mutta ainakin pieniä jauhelihan pätkiä, madon kokoisia. Lääkepipetillä hän niille antoi vettä suuhun.
        Kyllä ne siitä sitten itse lähtivät vähitellen lentoon avonaisesta ikkunasta, kun siivet kasvoivat ja luultavasti itse alkoivat löytää ruokansa luonnosta, koska eivä tulleet takaisin kärkkymään ruokaa.


      • Tellukka kirjoitti:

        Hyvää kai sillä ihmiset tarkoittavat, kun syöttävät linnuille leipää.

        Mutta kun eivät ymmärrä linnuille tulevan puutostauti, kun maha on täynnä leipää ja pullaa, eivätkä sitten muuta jaksa enää syödäkään. Ne eivät saa niitä tarpeellisia ravintoaineita, joita niitten kuuluu luonnosta saada itse hakemalla.

        Meillä kotona isä kyllä syötteli lentokyvyttömiä pääskysenpokasia joka kesä kunnes nousivat siivilleen. Aina tippui räystään alta kokonaisia pesiä maahan, kun poikaset siellä temmelsivät. Isä otti ne sisälle pieniin pahvilaatikoihin ennenkuin joutuivat kissojen ateriaksi.
        Mitä kaikkea hän niille syötti, en tiedä varmaksi, mutta ainakin pieniä jauhelihan pätkiä, madon kokoisia. Lääkepipetillä hän niille antoi vettä suuhun.
        Kyllä ne siitä sitten itse lähtivät vähitellen lentoon avonaisesta ikkunasta, kun siivet kasvoivat ja luultavasti itse alkoivat löytää ruokansa luonnosta, koska eivä tulleet takaisin kärkkymään ruokaa.

        Tell
        Mitähän hyvää ihmiset tarkoittavat?

        Näyttävät huonoa esimerkkiä mukana oleville lapsenlapsilleen.

        Ei silti.
        Muutama lapsista olikin viisaampia kuin mummonsa.
        Koulussa oltu, luonnontieto vai mikä se nyt onkaan, hereillä.

        Oravista vielä.
        Niitä oli paljon siellä Luodolla puissa vipeltämässä.

        Muutamista röyhkeistä kurreista tuli cityoravia.

        Ne menivät roskiksiin ja plokkasivat sieltä ruoanjämiä.

        Joka aamu ensitöikseni aloin tyhjentämään pikkuroskiksia.

        Laitoin aina kahdet käsineet päällekkäin, onneksi.

        Orava hyökkäsi roskiksesta, tarttui hampaillaan käteeni.
        Vedin nopsaan käden pois ja orava lähti litomaan.

        Päällimäiseen käsineeseen tuli hampaista reikä.

        Olin menossa samana päivänä ottamaan jäykkäkouristusrokotteen.

        Hoitajakaan ei ollut varma, mitä tuollaisen cityoravan purema voisi aiheuttaa.

        Oravien ihasteluni loppui siihen.


      • Tellukka kirjoitti:

        Hyvää kai sillä ihmiset tarkoittavat, kun syöttävät linnuille leipää.

        Mutta kun eivät ymmärrä linnuille tulevan puutostauti, kun maha on täynnä leipää ja pullaa, eivätkä sitten muuta jaksa enää syödäkään. Ne eivät saa niitä tarpeellisia ravintoaineita, joita niitten kuuluu luonnosta saada itse hakemalla.

        Meillä kotona isä kyllä syötteli lentokyvyttömiä pääskysenpokasia joka kesä kunnes nousivat siivilleen. Aina tippui räystään alta kokonaisia pesiä maahan, kun poikaset siellä temmelsivät. Isä otti ne sisälle pieniin pahvilaatikoihin ennenkuin joutuivat kissojen ateriaksi.
        Mitä kaikkea hän niille syötti, en tiedä varmaksi, mutta ainakin pieniä jauhelihan pätkiä, madon kokoisia. Lääkepipetillä hän niille antoi vettä suuhun.
        Kyllä ne siitä sitten itse lähtivät vähitellen lentoon avonaisesta ikkunasta, kun siivet kasvoivat ja luultavasti itse alkoivat löytää ruokansa luonnosta, koska eivä tulleet takaisin kärkkymään ruokaa.

        Ei ole minunkaan tontille yksikään alkuun ruokittu jäänyt asumaan. Piipahtavat joskus kylässä, mutta asuvat lähimetsissä. Profiilikuvassani yksi poikasista aterialla, huom. kupit avat hyvin pieniä, joten vauvoja vielä poikaset ovat, emo on häippässyt. Nämäkö jättäisin oman onnensa nojaan?


      • 2lesken kirjoitti:

        Tell
        Mitähän hyvää ihmiset tarkoittavat?

        Näyttävät huonoa esimerkkiä mukana oleville lapsenlapsilleen.

        Ei silti.
        Muutama lapsista olikin viisaampia kuin mummonsa.
        Koulussa oltu, luonnontieto vai mikä se nyt onkaan, hereillä.

        Oravista vielä.
        Niitä oli paljon siellä Luodolla puissa vipeltämässä.

        Muutamista röyhkeistä kurreista tuli cityoravia.

        Ne menivät roskiksiin ja plokkasivat sieltä ruoanjämiä.

        Joka aamu ensitöikseni aloin tyhjentämään pikkuroskiksia.

        Laitoin aina kahdet käsineet päällekkäin, onneksi.

        Orava hyökkäsi roskiksesta, tarttui hampaillaan käteeni.
        Vedin nopsaan käden pois ja orava lähti litomaan.

        Päällimäiseen käsineeseen tuli hampaista reikä.

        Olin menossa samana päivänä ottamaan jäykkäkouristusrokotteen.

        Hoitajakaan ei ollut varma, mitä tuollaisen cityoravan purema voisi aiheuttaa.

        Oravien ihasteluni loppui siihen.

        Ihmiset kuvittelevat antavansa linnuille vähän lisäruokaa, mutta eivät ymmärrä miten täyttävää evästä leipä on. Useinmiten se leipä on vielä valkoista vehnäleipää. Kokeilisivat ensin itseensä, että söisivät vain pullaa mahan täydeltä.

        Tottakai oravakin puolustautuu, kun tuntee olevansa ansassa. Eikä kesken syönnin saa häiritä mitään eläintä, eikä minuakaan ilman että suutun, en nyt ihan pure kuitenkaan.
        Ei oravat muuten kenenkään päälle hyökkää puremaan.


    • Anonyymi

      Koirat kuuluvat koiramaisten petoeläinten muodostamaan petoeläinten alalohkoon nimeltään Caniformia tai Canoidea. Tähän alalohkoon kuuluvat myös sudet, karhut ja jopa mursut. Ominaisuuksiensa puolesta nämä ovatkin lähempänä koiria kuin kissat. Kissat kuuluvat toiseen petoeläinten alalohkoon eli kissamaisiin petoeläimiin, jota kutsutaan Feliformiaksi tai Feloideaksi.

      Voidaan sanoa, että koiralla on isäntänsä, mutta kissalla on henkilökuntaa. Se on helppo huomata käytännössä. Koirat ovat olleet ihmisen seurassa jo hyvinkin pitkään, jopa 100 000 vuotta. Silloin metsästys- ja keräilytaloutta harrastaneet esivanhempamme ottivat kiinni susia ja kesyttivät niitä omia tarkoituksiaan palvelemaan. He etsivät tarkkasilmäisesti suhteellisen kesyjä ja vähemmän vihamielisiä susia, joiden he sitten antoivat paritella keskenään. Modernin koiran jalostus on alkanut jo niiltä ajoilta, ilman kasvatuksen tavoiteohjelmia tai standardeja, valioyksilöiden näyttelyistä puhumattakaan. Nelijalkaisista seuralaisista tuli vähitellen aina tarkoituksenmukaisempia. Niistä oli apua metsästyksessä, vetoeläimenä tai ihmisasumusten vartijana. Nykyään koiran rooliin kuuluu myös toimia täysivaltaisena perheenjäsenenä.

      Toisaalta ihminen ei etsinyt itselleen määrätietoisesti seuraa villeistä pienikokoisista kissaeläimistä. Asia on aivan päinvastoin, eli kissat löysivät tiensä ihmisen luokse aivan itse. Saivathan ne ihmisten vilja-aitoissa ja ruokakellareissa vilisevistä hiiristä ja muista sopivista eläimistä itselleen makoisia aterioita. Ihmiset huomasivat nopeasti, että kissoista oli oikeastaan paljon hyötyä. Noin 9 500 vuotta sitten ihmiset alkoivat kesyttää näitä nelijalkaisia metsästäjiä itselleen. Koiran ja ihmisen yhteinen historia on siis noin 90 000 vuotta vanhempi kuin kissan ja ihmisen. Se ei muuta asioiden laitaa, sillä kuuluvathan kissatkin nykyään ihmisten parhaimpiin ystäviin. Tämä ei ole kuitenkaan sen kummemmin vaikuttanut koiran suosioon lemmikkieläimenä.

      Mistä syystä koiran oli sitten kissaa helpompi liittyä ihmisen seuraan? Miksi se antoi kesyttää itsensä, vaikka sille ei ammoisina aikoina ollutkaan mitään tuntuvaa hyötyä siitä, että se liikkui ihmisten yhteydessä? Koirat ovat laumaeläimiä. Ne elävät, saalistavat ja ruokailevat yhdessä ryhmänsä kanssa. Kissat sen sijaan saalistavat yksinään. Kissaeläimistä ainoastaan leijonan tiedetään saalistavan ryhmässä, kun pienikokoisemmat kissat taas metsästävät ja elävät lähes koko vuoden omissa oloissaan. Syynä tähän on kissan saaliin koko. Hiirestä tai linnusta ei riitä moneen suuhun. Jos niitä pyydystettäisiin laumassa, saalis pitäisi tietysti jakaa palkinnon lailla kaikkien saalistajien kesken, mutta pienen saaliin jakamisesta ei käytännössä tulisi mitään. Saaliskäyttäytyminen on vaikuttanut kissan sosiaalisuuteen.

      Ihminen ei etsinyt seuraa villeistä pienikokoisista kissaeläimistä. Asia on aivan päinvastoin, eli kissat löysivät tiensä ihmisen luokse aivan itse. Saivathan ne ihmisten vilja-aitoissa ja ruokakellareissa vilisevistä hiiristä ja muista sopivista eläimistä itselleen makoisia aterioita. Ihmiset huomasivat nopeasti, että kissoista oli oikeastaan paljon hyötyä.


      Kuin kissa ja koira

      Kissan ja koiran toisiinsa tottuminen ei aina onnista vaikka asian olisi valmistellut täydellisyyttä hipoen ja toiminut erittäin kärsivällisesti. Toisinaan ei saa totutettua toisiinsa edes kahta koiraa tai kahta kissaa, sillä niiden luonteet eivät sovi yhteen tai ne eivät jostain syystä siedä toisiaan. Tällaista voi tapahtua myös kissan ja koiran yhteen totuttelussa. Kenties juuri tietyt eläinyksilöt eivät pysty ystävystymään keskenään. Ehkä kissalla ei ole tarpeeksi kärsivällisyyttä ryhtyä koiran ystäväksi. Enkä koira ei pysty unohtamaan sitä riemua, mikä syntyi kun se ajoi takaa juoksevaa kissaa. Voi olla niinkin, että jompikumpi eläimistä kärsii mustasukkaisuudesta.

      • Anonyymi

        Räkättirastas kuuluu lintusukupolveen lohkosta paskojat / marjanryöstäjät.

        Linnunpelätin vanha rippipuku päällä kuuluu papistoon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Räkättirastas kuuluu lintusukupolveen lohkosta paskojat / marjanryöstäjät.

        Linnunpelätin vanha rippipuku päällä kuuluu papistoon.

        Huomenta@

        Räklät olen saanut karkoitettua pihapiiristä heiielemällä pesät munineen suolle. Suojaan marjapehkot verkoilla, kuitenkin usein joku uhkarohkea yksilö on kuroutunut verkkoon ja kuollut.

        Aamulla laskeuduttuani keittiöön, ikkunan takaa katseli karvapallo, oli käynyt napertelemassa leipämuruja aamiaisekseen.

        Tänään laitoin kirsikkatomaatteja kulhoon, saa nähdä kelpaavatko pienokaisille.

        No, he elävät omaa elämäänsä minä omaani ja jotkut minun elämääni. Tänään ulkohuusin maalaus ja uuden kannen asennus. Kohta kelpaa linnun laulun säestyksellä aamutarpeensa tehdä.

        Puuhakasta päivää sinullekin 🎶


      • Anonyymi

        Kaikki linnut ovat pesintäaikaan rauhoitettuja. Myös räkätit. Luonnonsuojelu-ja eläinsuojelurikos on tullut tehtyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki linnut ovat pesintäaikaan rauhoitettuja. Myös räkätit. Luonnonsuojelu-ja eläinsuojelurikos on tullut tehtyä.

        Näyttää siltä, että kaupunkilaistuminen on kirjoittajien ongelma. Ollaan irrallaan luonnosta ei olla oikeesti tekemisissä vapaan luonnon kanssa. Tieto luonnosta haetaan wikipediasta. Omakohtaiset kokemukset ovat olemattomia. Luonto voi olla julma. Heikompien puolustaminen on osalle kirjoittajista tuntematon käsite, heitteillejättöä suositellaan.

        Osa ampuu villieläimiä, pitäen sitä ihmisen oikeutena luontoon.

        Luin erään naisen purkautumisen, etsi oikeutta ja hykdyntää teolleen. Oli lokakuussa nähnyt rannallaan yksinäisen joutsenen, arvellut sairaaksi. Soittanut.poliisit jotka olivat ampuneet joutsenen.

        Kommentit, teit oikein, teit palveluksen joutsen paralle.

        No, tunnetusti joutsenet talvehtii Suomessa.


      • Korppikotka kirjoitti:

        Näyttää siltä, että kaupunkilaistuminen on kirjoittajien ongelma. Ollaan irrallaan luonnosta ei olla oikeesti tekemisissä vapaan luonnon kanssa. Tieto luonnosta haetaan wikipediasta. Omakohtaiset kokemukset ovat olemattomia. Luonto voi olla julma. Heikompien puolustaminen on osalle kirjoittajista tuntematon käsite, heitteillejättöä suositellaan.

        Osa ampuu villieläimiä, pitäen sitä ihmisen oikeutena luontoon.

        Luin erään naisen purkautumisen, etsi oikeutta ja hykdyntää teolleen. Oli lokakuussa nähnyt rannallaan yksinäisen joutsenen, arvellut sairaaksi. Soittanut.poliisit jotka olivat ampuneet joutsenen.

        Kommentit, teit oikein, teit palveluksen joutsen paralle.

        No, tunnetusti joutsenet talvehtii Suomessa.

        ....oikeutta ja hyväksyntää teolleen


      • Anonyymi

        Luulisi sinunkin ymmärtävän, että luonnonvaraisia eläimiä ei pidä ruokkia kesällä, kun taas hirville ja peuroille voi viedä talviruokintaan sopiville paikoille vaikka ylimääräiset omput ja kuten talven ajan saimme katsella Viron kameraa, niin autolasteittain porkkanoita ja heiniä..

        Toivottavasti saat pian maalattua sen ulkohuusisi ja voit seuraila sieltä niitä "lento-oravia", joita kaupunkilaiset kutsuvat liito-oraviksi!

        Harvoin mikään viesti saa niin hymyn herkistymään, kuin sinun "lento-oravat", josta joku oli kirjoittanutkin kommentin, että lepakoitahan ne on, jotka sekoittavat sinunkin ajatuksen.


      • Anonyymi
        Korppikotka kirjoitti:

        Näyttää siltä, että kaupunkilaistuminen on kirjoittajien ongelma. Ollaan irrallaan luonnosta ei olla oikeesti tekemisissä vapaan luonnon kanssa. Tieto luonnosta haetaan wikipediasta. Omakohtaiset kokemukset ovat olemattomia. Luonto voi olla julma. Heikompien puolustaminen on osalle kirjoittajista tuntematon käsite, heitteillejättöä suositellaan.

        Osa ampuu villieläimiä, pitäen sitä ihmisen oikeutena luontoon.

        Luin erään naisen purkautumisen, etsi oikeutta ja hykdyntää teolleen. Oli lokakuussa nähnyt rannallaan yksinäisen joutsenen, arvellut sairaaksi. Soittanut.poliisit jotka olivat ampuneet joutsenen.

        Kommentit, teit oikein, teit palveluksen joutsen paralle.

        No, tunnetusti joutsenet talvehtii Suomessa.

        Ei tuota Kajaanin kaupungin kyljessä kyhnöttävää mökkitiheikköä voi luonnoksi sanoa. Olen sen nähnyt, ei houkuttelisi. Mutta jotkut on niinvähään tyytyväisiä. Hyviä ulostushetkiä. Meilläkin pihalla linnut laulaa kun avaa kaakeloidun vesiWC ikkunan. Räksiä ei kiduteta verkoissa eikä oravia vieroteta emosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulisi sinunkin ymmärtävän, että luonnonvaraisia eläimiä ei pidä ruokkia kesällä, kun taas hirville ja peuroille voi viedä talviruokintaan sopiville paikoille vaikka ylimääräiset omput ja kuten talven ajan saimme katsella Viron kameraa, niin autolasteittain porkkanoita ja heiniä..

        Toivottavasti saat pian maalattua sen ulkohuusisi ja voit seuraila sieltä niitä "lento-oravia", joita kaupunkilaiset kutsuvat liito-oraviksi!

        Harvoin mikään viesti saa niin hymyn herkistymään, kuin sinun "lento-oravat", josta joku oli kirjoittanutkin kommentin, että lepakoitahan ne on, jotka sekoittavat sinunkin ajatuksen.

        Kyllä se on sinunkin maailmasi helv...tin pieni kun joku lento-orava nimitys saa sinussa noin ison hämmästyksen aikaan.

        Ota nyt se pääsi pois sieltä berseestäsi äläkä roiku kynsin hampain kiinni jossain kirjoitusvirheissä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se on sinunkin maailmasi helv...tin pieni kun joku lento-orava nimitys saa sinussa noin ison hämmästyksen aikaan.

        Ota nyt se pääsi pois sieltä berseestäsi äläkä roiku kynsin hampain kiinni jossain kirjoitusvirheissä.

        Ja onhan se muista kielistä suoraan suomennettuna lento-orava.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Ja onhan se muista kielistä suoraan suomennettuna lento-orava.

        googlasin, joten

        meänkieli lento-orava
        Ruotti liito-orava
        Suomi lento-orava
        Sanaluokka substantiivi
        Paikkaja rovaniemi

        No, olkoon sitten lento-orava, sillä onhan näitä sanontoja muitakin, jotka eroaa Itä- Länsi-suomi murteissa.

        Taidankin pian mennä noita itikota lypsämään, vaikka tuimaa hommaa se on näin helteellä, koska siellä on toiset itikat kiusana, vain onko ne hyttysiä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        googlasin, joten

        meänkieli lento-orava
        Ruotti liito-orava
        Suomi lento-orava
        Sanaluokka substantiivi
        Paikkaja rovaniemi

        No, olkoon sitten lento-orava, sillä onhan näitä sanontoja muitakin, jotka eroaa Itä- Länsi-suomi murteissa.

        Taidankin pian mennä noita itikota lypsämään, vaikka tuimaa hommaa se on näin helteellä, koska siellä on toiset itikat kiusana, vain onko ne hyttysiä?

        flying squirrel englanniksi
        vliegende eekhoorn hollanniksi

        Lento-orava, mutta suomeksi liito-orava.

        Asuin kymmenen vuotta pohjanmaalla katselin itikoita pelloilla ja heitin saunassa napolla löylyvettä.


    • Eräs ystäväni sanoi kun näytin viestejäsi hänelle.

      Korppis olet hänen terapeuttinsa, saat hänet tuntemaan itsensä tarpeelliseksi ihmiseksi.

      No, johan tuon tiedän naurahdin,

      • Anonyymi

        että on sitten tämä palsta tärkeä, kun ihan ystävältäkin haetaan tukea...

        Ei voi olla totta????


      • Anonyymi

        Minun viestejäni ? Tähän ketjuun kirjoitin vain yhden. Muutenkin hyvin harvoin kommentoin viestejäsi. Onko sinulla muuta elämää tai ystäviä ollenkaan, täällähän asut ja elät harhoissasi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minun viestejäni ? Tähän ketjuun kirjoitin vain yhden. Muutenkin hyvin harvoin kommentoin viestejäsi. Onko sinulla muuta elämää tai ystäviä ollenkaan, täällähän asut ja elät harhoissasi.

        Älä yritä!
        Yli kaksikymmentä viestiä tässä ketjussa on sinun kirjoittamiasi. nikistä päätellen.


    • Anonyymi

      Talomme oli kaava-alueen reunassa. Tein takametsään A4:n kokoisen, avoimen mutta katollisen sapuskalavan.
      Keräsin läheisen hautausmaan tammien alta täyden ämpärillisen tammenterhoja.
      Vein safkarasolle puoli karvahatullista kerrallaan.
      Alkoi riivatunmoinen liikenne kun takametsän orkut kuskasivat niitä jonossa jemmoihinsa.
      Tämä toistui jokainen syksy.
      Muutaman vuoden kuluttua alkoi metsikössä nousemaan tammen taimia joten jotain jäi orkuilta löytämättä.

    • Eläinten ruokavalio on varmasti kuten muidenkin olioiden tällä telluksella, olosuhteisiin korreloivan kehitysprosessin tulosta.
      Ei ole kovin hauska eläintenhoitajan esim norsun ripulijätöksiä korjailla, kun joku ihmispolo antaa omia herkkujaan kasvissyökälle.
      (onko norsu kasvissyöjä? ei syö pullamössöä edes juhlapäivinä)

      • En ole vielä norsuja mökkirannassani bongaillut. Jos nyt sattuisi tänne jokunen yksilö eksymään, otanpa neuvosi vastaan, tarjoan heiniä ja vettä.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        En ole vielä norsuja mökkirannassani bongaillut. Jos nyt sattuisi tänne jokunen yksilö eksymään, otanpa neuvosi vastaan, tarjoan heiniä ja vettä.

        Kaikki asiat ei kulminoidu sinuun ja sinun mökkirantaasi. Eikö täällä saa yleisellä tasolla mistään puhua, ettei tuo korppikotka lennä raatelemaan. Miten sinulla voi olla aikaa koko ajan kyylätä, eikö sinulla ole edes perhettä tai ystäviä joiden kanssa viettäisit aikaa ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki asiat ei kulminoidu sinuun ja sinun mökkirantaasi. Eikö täällä saa yleisellä tasolla mistään puhua, ettei tuo korppikotka lennä raatelemaan. Miten sinulla voi olla aikaa koko ajan kyylätä, eikö sinulla ole edes perhettä tai ystäviä joiden kanssa viettäisit aikaa ?

        Tässähän minä vielä ylisillä pötköttelen ja vastailen yön aikana tulleisiin viesteihin. Itse nun nukun yöt.

        Puolilta päivin ähdemme Sotkamon mökille ystäväni kanssa. Mutta nyt llen mennyt minulle suunnatug viestit läpi ja laskeudun keittiöön aamupalan laittoon.

        Olen sinulle jo moniaita kertoja maininnut, että älä sure surkeaa elämääni. Ole onnellinen kun omasi on hyvin, tietty on onnellasi minullakin pieni osuus.


      • korppis kirjoitti:

        Tässähän minä vielä ylisillä pötköttelen ja vastailen yön aikana tulleisiin viesteihin. Itse nun nukun yöt.

        Puolilta päivin ähdemme Sotkamon mökille ystäväni kanssa. Mutta nyt llen mennyt minulle suunnatug viestit läpi ja laskeudun keittiöön aamupalan laittoon.

        Olen sinulle jo moniaita kertoja maininnut, että älä sure surkeaa elämääni. Ole onnellinen kun omasi on hyvin, tietty on onnellasi minullakin pieni osuus.

        Elä korjaile, makuuasento ja pikkuiset näppäimet, sormi ei aina osu oikeaan kirjaimeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki asiat ei kulminoidu sinuun ja sinun mökkirantaasi. Eikö täällä saa yleisellä tasolla mistään puhua, ettei tuo korppikotka lennä raatelemaan. Miten sinulla voi olla aikaa koko ajan kyylätä, eikö sinulla ole edes perhettä tai ystäviä joiden kanssa viettäisit aikaa ?

        Ihmettelet miten korppiks muka on liikaa palstalla.

        Olethan sinäkin jatkuvasti täällä. Vastailet nopeasti Korppiksen viesteihin eli kyyläät koko ajan hänen kirjoituksiaan.

        Monettako kertaa jankutat tuota ihmettelyäsi että onko ystäviä kun kun ehtii tänne kirjoitella???? Eipä niitä kavereita näytä sinullakaan olevan kun joka päivä täällä kyyläät.

        Keksisit nyt kerrankin muuta kirjoitettavaa kuin että toistat ja nälvit Korppiksen tekstejä.


    • Anonyymi

      Minusta ihmisen ei pidä leikkiä luontokappaleiden emoa.
      Hylätyt poikaset pitäisi toimittaa johonkin oikeaan eläintenhoitopaikkaan, mikä osaa palauttaa ne luontoon ja ravitsee oikein.
      Emohan ei yleensä hylkää poikasia. Mutta jos ihminen menee tärkeilemään siihen väliin, hylkää.
      Jänisten poikasista varoitetaan, ettei pidä lähestyä, emojänis on lähellä, vaikkei näyttäydykään.
      Ihmisen 'kesyttämät' eläimet ovat alttiita pedoille.

      Takavuosina siili toi poikaset erään rakennuksen alta, sellaisia minipiikkipalloja. Kuiva kesä, joten oletukseni on, että yritti hakeutua johonkin kosteikkoon. Siilinpoikasia oli siellä ja täällä jalkaköytävillä ja pyöräteillä. No. Ryhdyin pelastamaan, kannoin niitä nenäliinassa emon luo. Kait juttelin siinä viedessä ja kun lähdin pois, niin lähtivät seuraamaan ääntä kohden, joten juoksin liukkaasti pois.
      Voihan olla, että siilit tekevät synnytyspesän jonnekin ja sitten vievät poikaset toisaalle. Niillähän normaalisti voi olla lukuisia pesiä, niinkuin oravallakin, ja liikkuma-alue yllättävän laaja.
      Onhan siitäkin näyttöä, että kun linnut ovat syöneet burgerijätteitä, niin lintujen siivet eivät kasva eivätkä voi lentää.
      Joten jättäkäämme luonto omilleen.
      Niitä pitää muitoin hoitaa koko niiden elon ajan, jos kerran emoksi heittäytyy.

      Beng

      • Pelastit siilinpojat turvaan, paperi nenäliinalla kannoit heitä tien sivuun emon luo. Hyvä ihminen olet.

        Pihapiirissäni on oravan pojille runsaasti luonnon tarjoamaa ruokaa. Kuusia tontilla useita ja isoja, komeita mäntyjäkin pesäpuiksi ja käpyjä puissa ja maassa siinä määrin, että eivät kuole jos en ruoki namipaloilla.


      • Anonyymi

        Kuten totesit, niin oravat tekevät useita pesiä ja kuljettavat poikasiaan pesästä toiseen.

        Tätä ketjua lukiessani tuli mieleeni, että saattaa olla mahdollista, että emo on ollut siirtämässä poikasiaan toiseen pesään ja mahdollisesti ihmisen toiminta on häirinnyt sen työtä ja siksi osa poikasista on voinut tulla emonsa "hylkäämiksi".

        Tämä on vain yksi teoria. Monia muitakin mahdollisuuksia on olemassa.

        Ihmisen ei pitäisi puuttua villieläinten elämään turhan nopeasti.
        Esim. tässä tapauksessa ollsi pitänyt seurata muutama päivä tilannetta ja katsoa palaako emo pesälle, ennenkuin "hätäruokinnan" aloittaa.

        Villieläimet hylkäävät pentunsa, jos niissä on jokin vieras haju.
        Se on luonnonlaki.

        Tässä linkissä on vähän tietoa oravista.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Orava

        Tarkoitukseni ei ole arvostella kenenkään tekemisiä, joten toivottavasti kukaan ei kommentistani pahastu.

        kylmätotuus


    • Täällä meidän kartsalla hiipii parikin tosi lihavaa puolivilliä kissaa ne syö rottia ja varmasti mitä tahansa mitä ne saa kiinni. Hiljakkoin löysin metsäkyyhkyn raadon vuorimäntyjen juurelta. Täysin tyhjennetty. Siilejä en ole nähnyt yhtään kappaletta, en edes oravia. Meillä kotona landella oravanpojat tuli iltalypsylle kärkkymään lämmintä maitoa; mamma laittoi pieneen kippoon niille. Eipä taida olla suuri vahinko oravakannalle, jos joku eläkeläisrouva niitä ruokkii satunnaisesti herkkupaloilla. Pipot taas vähän tunkee korvien yli kireelle.

      • Anonyymi

        joo vähän kuulostaa kummalliselta, oravat on tainneet lähteä
        tähän aikaan jo omille teilleen, eikä äiti orava niitä ruokkimisen takia hylkää
        Joku on taas keksinyt tikuista asiaa.
        Korppis on kyllä hatki syöttelemään elukoita, viimme talvenakin syötteli
        kaloja jään alle, Hylkäsiköhän emo kalat ne korppiksen kärpäsentoukkalla syöttämät pikkukalat
        njjj


    • Jos oravanpojat tulevat hädissään ja nälkäisen näköisinä ovelleni, niin totta kait yritän jotain syötävää keksiä, tarjoan vettä ja jotain mitä huushollista löytyy, heittelen pitkin pihaa, tuskin ensimmäisenä lähden soittelemaan avuttomana, että mitä nyt teen oi auttakaa, oravapoikue on ovellani.

      Ne syö, mikä niille sopii ja sitten hätyyttelen niitä menemään matkoihinsa,
      jos viipyvät kauemmin, ruokin niitä sen aikaa kun ne siinä viipyvät.
      ei niihin koskea passaa, antaa vain pyöriä omissa oloissaan,
      kyllä ne tietää paremmankin paikan kun joku terassin rappu.

      • Anonyymi

        jänis oli hinnoitellut valkosipulia kaupassa
        asikas oli ihmetellyt, mitä jänis tekee kaupassa
        kauppias--- jänö laukkaa lapputtaa
        njjj


      • Anonyymi

        Mulla on jättilaukkoja ikkunan alla. Juuri puhkeavat kukkaan.
        Yksi on 30 - 40 senttiä muita pidempi. Vakoilijalaukka!

        Beng
        P.S.
        Vettä kannattaa laittaa nyt pihalle astiaan. Siitä voivat eläinkunnan juomarit käydä hörppimässä.

        Olennedelleen sitä mieltä, että ihminen tekee virheen ruokkiessaan ja inhimillistäessään villieläimiä.
        Tämä ei ole tiukkapipoisuutta.
        Entäs kun lähdette lomille pariksi kolmeksi viikoksi.
        Mietin sanaa ehdollistuminen ja miten se liittyy tähän kuvioon.
        Räkättirastaisiin suhtaudun joviaalisti: eivät nyt mitään lintumaailman prinsessoja saatikka kultakurkkuja ole, en niitä sortuisi hävittämään.
        Tämä kirjoittajapari virheellisesti toimiessaan yrittävät oman ajattelemattomuutensa taas kääntää ikäänkuin toisten viaksi eli tiukkapipoisuudeksi.
        Kyllä te olette yksiä...

        Beng


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on jättilaukkoja ikkunan alla. Juuri puhkeavat kukkaan.
        Yksi on 30 - 40 senttiä muita pidempi. Vakoilijalaukka!

        Beng
        P.S.
        Vettä kannattaa laittaa nyt pihalle astiaan. Siitä voivat eläinkunnan juomarit käydä hörppimässä.

        Olennedelleen sitä mieltä, että ihminen tekee virheen ruokkiessaan ja inhimillistäessään villieläimiä.
        Tämä ei ole tiukkapipoisuutta.
        Entäs kun lähdette lomille pariksi kolmeksi viikoksi.
        Mietin sanaa ehdollistuminen ja miten se liittyy tähän kuvioon.
        Räkättirastaisiin suhtaudun joviaalisti: eivät nyt mitään lintumaailman prinsessoja saatikka kultakurkkuja ole, en niitä sortuisi hävittämään.
        Tämä kirjoittajapari virheellisesti toimiessaan yrittävät oman ajattelemattomuutensa taas kääntää ikäänkuin toisten viaksi eli tiukkapipoisuudeksi.
        Kyllä te olette yksiä...

        Beng

        Niih...mutta katsos Beng kun me ollaan molemmat maalaistyttöjä ja asuneet metsässä niin nää asiat ei ole meille kauheen kummallisia eikä periaatejuttuja. Kunhan eletään sovussa luonnon ja eläinkunnan kanssa. Viherpiiperöiset ovat kaupunkilaisjengiä joille yhden oravanpojan henki on arvokkaampi kuin miljoona lasta jotka nääntyy nälkään Jemenissä. Älä nyt mee ottamaan itseesi koska olet tolkun ihminen ja sinä et niin ajattele tietenkään, mutta kyllä minä luen jos ei muuten mutta rivien välistä, miten moni suomalainen luontoystävä ei piittaa tuon taivaallista ihmislasten kärsimyksistä. Luonnonsuojelu on tärkeetä, ja mekin kannamme kortemme kekoon, mutta yksi mangonpala kipossa on aika pieni rike jos katsoo asioita noin suuremmassa skaalassa , elikkä isossa kuvassa.
        Nostakaa mekkalaa, mutta asioista joilla on merkitystä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on jättilaukkoja ikkunan alla. Juuri puhkeavat kukkaan.
        Yksi on 30 - 40 senttiä muita pidempi. Vakoilijalaukka!

        Beng
        P.S.
        Vettä kannattaa laittaa nyt pihalle astiaan. Siitä voivat eläinkunnan juomarit käydä hörppimässä.

        Olennedelleen sitä mieltä, että ihminen tekee virheen ruokkiessaan ja inhimillistäessään villieläimiä.
        Tämä ei ole tiukkapipoisuutta.
        Entäs kun lähdette lomille pariksi kolmeksi viikoksi.
        Mietin sanaa ehdollistuminen ja miten se liittyy tähän kuvioon.
        Räkättirastaisiin suhtaudun joviaalisti: eivät nyt mitään lintumaailman prinsessoja saatikka kultakurkkuja ole, en niitä sortuisi hävittämään.
        Tämä kirjoittajapari virheellisesti toimiessaan yrittävät oman ajattelemattomuutensa taas kääntää ikäänkuin toisten viaksi eli tiukkapipoisuudeksi.
        Kyllä te olette yksiä...

        Beng

        no voi voi, stadissa taidetaan soittaa ambulanssi eläinsujeluvirastoo palokunnalle
        lastensujeluvirastoon, jos nähdään yksi kurre.
        Tääläpäin kaikenmailman elukat on arkipäivää, on karhua sutta
        peuraa hirveä kyytä ynnä muuta siiliä näkyvissä päivittäin. Jos
        nyt kurrelle heittää pari pähkinää, niin kyllä se osaa hakea senkin jälkeen
        kävyn puusta vaikka itse olisi kuukauden intokiinassa.
        Mielestäni ei kannata tulla jostain minne paska laskee opettamaan miten eläimien
        kanssa pitää olla ja elää, samoin kuin metsän hoitoa kun ihmiset on täälä hoitaneet
        metsää iät ja ajat njjj


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Niih...mutta katsos Beng kun me ollaan molemmat maalaistyttöjä ja asuneet metsässä niin nää asiat ei ole meille kauheen kummallisia eikä periaatejuttuja. Kunhan eletään sovussa luonnon ja eläinkunnan kanssa. Viherpiiperöiset ovat kaupunkilaisjengiä joille yhden oravanpojan henki on arvokkaampi kuin miljoona lasta jotka nääntyy nälkään Jemenissä. Älä nyt mee ottamaan itseesi koska olet tolkun ihminen ja sinä et niin ajattele tietenkään, mutta kyllä minä luen jos ei muuten mutta rivien välistä, miten moni suomalainen luontoystävä ei piittaa tuon taivaallista ihmislasten kärsimyksistä. Luonnonsuojelu on tärkeetä, ja mekin kannamme kortemme kekoon, mutta yksi mangonpala kipossa on aika pieni rike jos katsoo asioita noin suuremmassa skaalassa , elikkä isossa kuvassa.
        Nostakaa mekkalaa, mutta asioista joilla on merkitystä!

        Paloma vaatii suurempaa skaalaa ja laajempaa näkökulmaa asiaan.
        Ja kuitenkin itse kirjoittaa "yhdestä mangonpalasta kupissa".
        Naurettavaa peesausta ja puolustelua selvästä asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paloma vaatii suurempaa skaalaa ja laajempaa näkökulmaa asiaan.
        Ja kuitenkin itse kirjoittaa "yhdestä mangonpalasta kupissa".
        Naurettavaa peesausta ja puolustelua selvästä asiasta.

        Ei se oravan ruokinta, vaan ne hienot hedelmät jotka ei olleetkaan oman suun mukaisia niin syötettiin orvaille. Se on vähän sama juttu kun kyselee, mitä keittäisin sinisimpukoista. Ja se miten on yliset ja aliset jonne laskeutua ja vielä huussinkin ylinen ja alinen.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Niih...mutta katsos Beng kun me ollaan molemmat maalaistyttöjä ja asuneet metsässä niin nää asiat ei ole meille kauheen kummallisia eikä periaatejuttuja. Kunhan eletään sovussa luonnon ja eläinkunnan kanssa. Viherpiiperöiset ovat kaupunkilaisjengiä joille yhden oravanpojan henki on arvokkaampi kuin miljoona lasta jotka nääntyy nälkään Jemenissä. Älä nyt mee ottamaan itseesi koska olet tolkun ihminen ja sinä et niin ajattele tietenkään, mutta kyllä minä luen jos ei muuten mutta rivien välistä, miten moni suomalainen luontoystävä ei piittaa tuon taivaallista ihmislasten kärsimyksistä. Luonnonsuojelu on tärkeetä, ja mekin kannamme kortemme kekoon, mutta yksi mangonpala kipossa on aika pieni rike jos katsoo asioita noin suuremmassa skaalassa , elikkä isossa kuvassa.
        Nostakaa mekkalaa, mutta asioista joilla on merkitystä!

        No onpahan taas suomalaiset luonnonystvät sitten outoja. Mitenkähän muilla mailla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No onpahan taas suomalaiset luonnonystvät sitten outoja. Mitenkähän muilla mailla?

        Hesassa on joku sairaala, missä oravista tuli oikea riesa.
        Liekkö jokin vanhuslaitos muistaakseni Koskelan sairaala.
        Kas kun oravat ulostavat, tunkevat sisälle ja puraisu vaatii jäykkäkouristusrokotteen. Hygienia.
        Minusta tuntuu, että oravat hävitettiin radikaalisti.
        Ei se, että kasvaa metsässä, tee ihmisestä välttämättä jalompaa.
        Aikoinaan heittelin itsekin ajattelemattomuuksissani pähkinöitä jäniksille, oraville, siileille, viherpeipoille, punatulkuille, vihervarpusille, tiaisille ja lätsäpäille, tikoille.
        No. Yksi oravainen toi poikasia kesällä pihapiiriin ja häirikköäiti pomppi ikkunalaudoilla rättätättätää. Sitten otin kastelukannun ja huiskasin vettä oravaan päin. Siihen loppui oravaystävyys. Eivät tulleet enää. Vesishokki.
        Niistä tuli vaativia. Ja oravaäidin täytyy näyttää poikasilleen normikäytöstä ja -käytäntöjä.
        Tuossa niitä vieläkin pyörii sopivan matkan päässä.
        Yrittävät veikistellä. Tylytän.
        Siilit vähän samanlaisia. Jättivät köyntikortteja terassille ennen kuin oli lasitettu.
        Hiiret tykkäsivät myös.
        Naapuri jatkoi.
        Hiiret tykkäsivät.
        Onhan luonnon eläimiä mukava seurata.
        Niitä ei vain pidä totuttaa palveluksiin.
        Ruokintapaikan pitäjille mielestäni on annettu ohje, että se on sitten koko talvi ruokittava.
        Vettä laitan astioihin kuumimpina päivinä, jos ei ole satanut.
        Tämmöttäs

        Beng


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesassa on joku sairaala, missä oravista tuli oikea riesa.
        Liekkö jokin vanhuslaitos muistaakseni Koskelan sairaala.
        Kas kun oravat ulostavat, tunkevat sisälle ja puraisu vaatii jäykkäkouristusrokotteen. Hygienia.
        Minusta tuntuu, että oravat hävitettiin radikaalisti.
        Ei se, että kasvaa metsässä, tee ihmisestä välttämättä jalompaa.
        Aikoinaan heittelin itsekin ajattelemattomuuksissani pähkinöitä jäniksille, oraville, siileille, viherpeipoille, punatulkuille, vihervarpusille, tiaisille ja lätsäpäille, tikoille.
        No. Yksi oravainen toi poikasia kesällä pihapiiriin ja häirikköäiti pomppi ikkunalaudoilla rättätättätää. Sitten otin kastelukannun ja huiskasin vettä oravaan päin. Siihen loppui oravaystävyys. Eivät tulleet enää. Vesishokki.
        Niistä tuli vaativia. Ja oravaäidin täytyy näyttää poikasilleen normikäytöstä ja -käytäntöjä.
        Tuossa niitä vieläkin pyörii sopivan matkan päässä.
        Yrittävät veikistellä. Tylytän.
        Siilit vähän samanlaisia. Jättivät köyntikortteja terassille ennen kuin oli lasitettu.
        Hiiret tykkäsivät myös.
        Naapuri jatkoi.
        Hiiret tykkäsivät.
        Onhan luonnon eläimiä mukava seurata.
        Niitä ei vain pidä totuttaa palveluksiin.
        Ruokintapaikan pitäjille mielestäni on annettu ohje, että se on sitten koko talvi ruokittava.
        Vettä laitan astioihin kuumimpina päivinä, jos ei ole satanut.
        Tämmöttäs

        Beng

        tottakai riesaa ja harmia niistä saa, mutta ei eläimet siitä tiedå, kärsijät on ruokkiat ja kukin tekee ommalla vastuulla.
        Siiliä tässä olen ruokkinut ja vettä antanut, mitään siemeniä tai pähkinöitä en
        laita tarjolle, kun tässä on fasaaneja.
        Pitävät pirunmoista meteliä, ja kyntävät kaikki kukkapenkin nurin.
        Oraviakin on yks aamu seurasin kun ne leikkivät, menivät puuta ylös ja alas kana perää.
        Punarinta, ja kirjosieppo käy päivittäin pihassa, on jo monea vuotena, liekö
        samat pariskunnat.
        Äsken räkätin hätistelivät variksia, luulen rätkillä olevan poikasia, mitä varikset kyttäävät vesi kielellä
        njjj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tottakai riesaa ja harmia niistä saa, mutta ei eläimet siitä tiedå, kärsijät on ruokkiat ja kukin tekee ommalla vastuulla.
        Siiliä tässä olen ruokkinut ja vettä antanut, mitään siemeniä tai pähkinöitä en
        laita tarjolle, kun tässä on fasaaneja.
        Pitävät pirunmoista meteliä, ja kyntävät kaikki kukkapenkin nurin.
        Oraviakin on yks aamu seurasin kun ne leikkivät, menivät puuta ylös ja alas kana perää.
        Punarinta, ja kirjosieppo käy päivittäin pihassa, on jo monea vuotena, liekö
        samat pariskunnat.
        Äsken räkätin hätistelivät variksia, luulen rätkillä olevan poikasia, mitä varikset kyttäävät vesi kielellä
        njjj

        Unohdin fasaqnit ja sepelkyyhkyt. Ne söivät ahnaasti. Klunksklunks. Fasaanikukko yritti pysyä pensasaidassa. No eihän se. Komensi parin metrin päästä.

        Beng


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tottakai riesaa ja harmia niistä saa, mutta ei eläimet siitä tiedå, kärsijät on ruokkiat ja kukin tekee ommalla vastuulla.
        Siiliä tässä olen ruokkinut ja vettä antanut, mitään siemeniä tai pähkinöitä en
        laita tarjolle, kun tässä on fasaaneja.
        Pitävät pirunmoista meteliä, ja kyntävät kaikki kukkapenkin nurin.
        Oraviakin on yks aamu seurasin kun ne leikkivät, menivät puuta ylös ja alas kana perää.
        Punarinta, ja kirjosieppo käy päivittäin pihassa, on jo monea vuotena, liekö
        samat pariskunnat.
        Äsken räkätin hätistelivät variksia, luulen rätkillä olevan poikasia, mitä varikset kyttäävät vesi kielellä
        njjj

        Pahoja pikkulinturosvoja ovat lokit. Niille maistuu varpuset. Yök.

        Beng


    • Anonyymi

      Mä tykkään syöttää toisinaan variksia.
      Se viisaana ja viekkaana lintuna on hauska seurattava.
      Kääntelee päätään vasemmalle ja oikealle , vilkasee kerran ennen nokkasua.

    • Anonyymi

      "Palstalla joku kirjoittaa ruokkivansa oravaperheen poikasia. Se on julmaa, koska emo alkaa hylkiä ihmisen ruokkimia poikasia. Vain jos poikasilla on todellinen hätä, emo kuollut tms, voi ruokkia ja sekin pitää tehdä asiantuntevasti. Kannattaa kysyä eläinsuojeluyhdistykseltä, jos ei itse ymmärrä ja on luonnosta vieraantunut.On tarkoitus, että kesäaikaan linnut ja oravat hankkivat itse ruokansa luonnosta. Todella itsekästä ja typerää omaksi huvikseen kesytellä ihmisten herkuilla, jotka ovat eläimille vahingollisiakin."

      Ai julmaa vai, höpöhöpö.

      Puolikesyjen tai kesyjen eläimien ruokkiminen on aivan hyväksyttävää ja joskus jopa suotavaa. Täysin villienkin eläinten ruokkiminen voi joskus olla perusteltua, riippuu tilanteista ja tietysti eläimestä.

      Valitettavasti osa eläinten ruokkijoista ei ymmärrä toiminnastaan koituvan huomattavasti enemmän haittaa kuin hyötyä. Toki hyötypuolelle lienee laskettava tämän henkilön (yleensä vain tietämättömän, mutta usein myös esim. järjestyssäännöistä ja ruokkimiensa eläinten hyvinvoinnista piittaamattoman, itsekkään, yksinkertaisen ja itsepäisen) itsensä saama mielihyvä, mutta sitähän hän saisi vielä enemmän toimimalla oikein.

      Kaupunkien puistoissa 'eristyksessä' elävien oravien ruokkiminen oraville sopivalla ravinnolla ja järjestyssääntöjä noudattaen on mielestäni ihan ok. ja tarpeellista. Me aktiiviset aikuiset voisimme suosiolla suoda tämän ilon lähitienoon vanhuksille ja päiväkotiryhmille, eiväthän ne oravat määräänsä enempää ruokaa tarvitse ja meillä sitäpaitsi ja toivoakseni on vielä paljon muitakin ilonaiheita elämässämme. Eli jos menemme puistoon piknikille niin ei syötetä/jätetä niitä tähteitämme oraville tai muillekaan eläimille.
      Eläinten juomavedestä (puistoissa) pitäisi mielestäni kaupungin huolehtia.

      Bessie

    • "Ei se, että kasvaa metsässä, tee ihmisestä välttämättä jalompaa." kirjoittaa bengalitikku.
      Joo ei. Ainoostaan metsänläheisemmän. En sano että me tiedettäis enemmän metsän elämästä, mutta me asennoidutaan eri tavalla ehkä kuin kaupunkilainen.

      • Anonyymi

        Ai päätitte sitten noin.

        Ehkä sana pelasti.

        Olen nimennyt itseni luontohöhläksi. Ihastuin luonnossa liikkumiseen jo pikkuflikkana. Voi, miten haukat, teeret, käen lento, lehtopöllöt, kuikat jne saivat haukkomaan henkeä.
        Ravun tarkkailu järven pohjassa laiturilta käsin.
        Kun oppi erottamaan kyyn ja rantakäärmeen.
        Vesirotan eli biisamin näkeminen järsimässä jotain ulpukan tai lumpeen vierestä.
        Raatteen ja vehkan tunnistaminen.
        Lehdokkien, talvikkien ja maarian kämmeköiden taivastelu.

        Beng


      • Anonyymi

        Taas tyrkkään lusikkani keskusteluunne.

        Olen asunut maalla suurimman osan elämästäni, lukuunottamatta aikaa (n.20 vuotta), jonka vietin Vantaalla.

        Suhteeni ja asenteeni luontoon, villieläimiin ja luonnonlakeihin pohjautuvat kokemuksiin, joita koin lapsuudessani ja nuoruudessani.
        Asenteeni on säilynyt samana, vaikka välillä asuinkin suht`kauan kaupungissa.

        Olen maaseudun kasvatti ja tiedän, että hyvin harvoin tapahtuu mitään hyvää, jos ihminen rupeaa peukaloimaan luononlakeja. Ehkä nuo luonnonlait voivat joskus tuntua julmiltakin, mutta tosiasia on, että luonnossa kaikilla tapahtumilla on tarkoituksensa ja ne pitävät luonnonkiertokulun tasapainossa.
        Hyvänä esimerkkinä siitä on ravintoketju.

        Asenne, jossa ihmiset ovat inhimillistäneet eläimet (ei koske tuotantoeläimiä) on ollut huonoja seurauksia.
        Yleensä nuo ihmiset ovat kaupunkilaisia.

        kylmätotuus


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taas tyrkkään lusikkani keskusteluunne.

        Olen asunut maalla suurimman osan elämästäni, lukuunottamatta aikaa (n.20 vuotta), jonka vietin Vantaalla.

        Suhteeni ja asenteeni luontoon, villieläimiin ja luonnonlakeihin pohjautuvat kokemuksiin, joita koin lapsuudessani ja nuoruudessani.
        Asenteeni on säilynyt samana, vaikka välillä asuinkin suht`kauan kaupungissa.

        Olen maaseudun kasvatti ja tiedän, että hyvin harvoin tapahtuu mitään hyvää, jos ihminen rupeaa peukaloimaan luononlakeja. Ehkä nuo luonnonlait voivat joskus tuntua julmiltakin, mutta tosiasia on, että luonnossa kaikilla tapahtumilla on tarkoituksensa ja ne pitävät luonnonkiertokulun tasapainossa.
        Hyvänä esimerkkinä siitä on ravintoketju.

        Asenne, jossa ihmiset ovat inhimillistäneet eläimet (ei koske tuotantoeläimiä) on ollut huonoja seurauksia.
        Yleensä nuo ihmiset ovat kaupunkilaisia.

        kylmätotuus

        Minun puolestani mielipiteesi ja osallistumisesi on aina tervetullutta. Minäkin olen palannut kaupungista kyläyhteisöön, mutta asenteeni taitavat olla ne samat lapsuudessa opitut.
        Monet varmasti muistavat lapsuudestaan nuo oravanpoikaset jotka eivät pelkää ihmisiä vaan kesyyntyvät todella helposti, puolikesyiksi kuten joskus ketunpoikasetkin. Ottavat mielellään tarjottua ruokaa vastaan ja meillä oli varmaan, ainakin veljilläni, lemmikkeinä muutama viikko kesästä.
        Muuten ei me mitenkään puututtu luonnon omaan järjestykseen. Metsä eli omaa elämäänsä, me omaamme, vierekkäin, symbioosissakin, mutta tekemättä siitä numeroa. Talvella laitettiin lyhde pikkulinnuille, mutta juottoallasta en muista pihassa olisi ollut. Mutta ei kai silloin ja siihen aikaan maaseudulla ainakaan liiennyt kauheesti ylimääräistä tuotantoa metsän karjaa elättämään myöskään ja ne sai pärjää omillaan.


      • Paloma.se01 kirjoitti:

        Minun puolestani mielipiteesi ja osallistumisesi on aina tervetullutta. Minäkin olen palannut kaupungista kyläyhteisöön, mutta asenteeni taitavat olla ne samat lapsuudessa opitut.
        Monet varmasti muistavat lapsuudestaan nuo oravanpoikaset jotka eivät pelkää ihmisiä vaan kesyyntyvät todella helposti, puolikesyiksi kuten joskus ketunpoikasetkin. Ottavat mielellään tarjottua ruokaa vastaan ja meillä oli varmaan, ainakin veljilläni, lemmikkeinä muutama viikko kesästä.
        Muuten ei me mitenkään puututtu luonnon omaan järjestykseen. Metsä eli omaa elämäänsä, me omaamme, vierekkäin, symbioosissakin, mutta tekemättä siitä numeroa. Talvella laitettiin lyhde pikkulinnuille, mutta juottoallasta en muista pihassa olisi ollut. Mutta ei kai silloin ja siihen aikaan maaseudulla ainakaan liiennyt kauheesti ylimääräistä tuotantoa metsän karjaa elättämään myöskään ja ne sai pärjää omillaan.

        "Anonyymi"


        Juu.
        On törkeätä sotkeutua toisen Blogiin tai Chattiin. :)
        -
        Asenteeni koti-eläimiin on:
        "Ruokaa tai Rukkaset"

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Anonyymi"


        Juu.
        On törkeätä sotkeutua toisen Blogiin tai Chattiin. :)
        -
        Asenteeni koti-eläimiin on:
        "Ruokaa tai Rukkaset"

        H.

        Vain puoli vuotta enää jäljellä ennen kuin sinä siirryt tuonne vanhusten puolelle ja saamme blogata, chattailla, keskustella, kertoilla kuulumisia toisillemme /ja anoneille /ihan rauhassa ilman että käyt veetuilemassa välissä.


      • Paloma.se01 kirjoitti:

        Minun puolestani mielipiteesi ja osallistumisesi on aina tervetullutta. Minäkin olen palannut kaupungista kyläyhteisöön, mutta asenteeni taitavat olla ne samat lapsuudessa opitut.
        Monet varmasti muistavat lapsuudestaan nuo oravanpoikaset jotka eivät pelkää ihmisiä vaan kesyyntyvät todella helposti, puolikesyiksi kuten joskus ketunpoikasetkin. Ottavat mielellään tarjottua ruokaa vastaan ja meillä oli varmaan, ainakin veljilläni, lemmikkeinä muutama viikko kesästä.
        Muuten ei me mitenkään puututtu luonnon omaan järjestykseen. Metsä eli omaa elämäänsä, me omaamme, vierekkäin, symbioosissakin, mutta tekemättä siitä numeroa. Talvella laitettiin lyhde pikkulinnuille, mutta juottoallasta en muista pihassa olisi ollut. Mutta ei kai silloin ja siihen aikaan maaseudulla ainakaan liiennyt kauheesti ylimääräistä tuotantoa metsän karjaa elättämään myöskään ja ne sai pärjää omillaan.

        Täällä on yleinen käytäntä kirjoittaa päivänselvyyksiä.

        Villieläinten talviruokinta on ihan samaa kuin kesäruokintakin.

        Luontokuvaajille ja lintubongareille ruokinta palvelee läpi vuoden molempia. Samoin kuin minun almuni minua ja oravia.

        Olen yhtenä kesänä suojellut raskaana ollutta metsähiirirouvaa "punaiselta paholaiselta" kissametsästäjältä. Kokemusta oli, että ei ole kiva mennä aamuistuntosaliin maassa maha auki suolet syötynä makavan hiiren yli.

        Eilen korpimökillä ulkokuistin pöydän pärekorissa oli kaunisulkainen lintu. Nostin sulan kärjistä lintua ylös, jolloin paljastui matojen syömä linnun ruho. Miten lie siihen koriin joutunut.

        Kun kulkee ja elää luonnossa, on nipotus ja nenäliinat vaihdettava työhanskoihin ja pulujen syöttö ja roskisten kaivelut kaupunkiin. On kohdattava maalaisjärellä elämän raadollisuuteen.

        Kun kävin kaatopaikalla kuvasin lokkiparvia, jotka saavat elantonsa jätekasoista. Kuitenkin heidän ruokatottumuksiin kajoamatta tykkään laiturilla istuessani ihailla kauniisti järven pintan yläpuolella liitäviä lokkeja.

        P. sanoi eilen, että harmi täällä korpimökillä ei voi ihailla lokkeja. Niin eipä voi kun ei ole kaatopaikkaa mailla ei halmeilla.

        Erilaisia eläin-ja lintukohtaamisia saamme kokea kesäisin kahden erityyppisen mökin maisemissa. Korpimökillä emme käy talvisin.


      • Paloma.se01 kirjoitti:

        Vain puoli vuotta enää jäljellä ennen kuin sinä siirryt tuonne vanhusten puolelle ja saamme blogata, chattailla, keskustella, kertoilla kuulumisia toisillemme /ja anoneille /ihan rauhassa ilman että käyt veetuilemassa välissä.

        Odotan innolla hänen vanhentumistaan keskustelukelvottomaksi 😁


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Täällä on yleinen käytäntä kirjoittaa päivänselvyyksiä.

        Villieläinten talviruokinta on ihan samaa kuin kesäruokintakin.

        Luontokuvaajille ja lintubongareille ruokinta palvelee läpi vuoden molempia. Samoin kuin minun almuni minua ja oravia.

        Olen yhtenä kesänä suojellut raskaana ollutta metsähiirirouvaa "punaiselta paholaiselta" kissametsästäjältä. Kokemusta oli, että ei ole kiva mennä aamuistuntosaliin maassa maha auki suolet syötynä makavan hiiren yli.

        Eilen korpimökillä ulkokuistin pöydän pärekorissa oli kaunisulkainen lintu. Nostin sulan kärjistä lintua ylös, jolloin paljastui matojen syömä linnun ruho. Miten lie siihen koriin joutunut.

        Kun kulkee ja elää luonnossa, on nipotus ja nenäliinat vaihdettava työhanskoihin ja pulujen syöttö ja roskisten kaivelut kaupunkiin. On kohdattava maalaisjärellä elämän raadollisuuteen.

        Kun kävin kaatopaikalla kuvasin lokkiparvia, jotka saavat elantonsa jätekasoista. Kuitenkin heidän ruokatottumuksiin kajoamatta tykkään laiturilla istuessani ihailla kauniisti järven pintan yläpuolella liitäviä lokkeja.

        P. sanoi eilen, että harmi täällä korpimökillä ei voi ihailla lokkeja. Niin eipä voi kun ei ole kaatopaikkaa mailla ei halmeilla.

        Erilaisia eläin-ja lintukohtaamisia saamme kokea kesäisin kahden erityyppisen mökin maisemissa. Korpimökillä emme käy talvisin.

        Olen käsittänyt, että lokkien ensisijaista ruokaa ovat kalat.
        Eikö metsäjärvessäsi ole kalaa?

        Beng


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Odotan innolla hänen vanhentumistaan keskustelukelvottomaksi 😁

        Keskustelukelvotonhan hän on ollut jo aika pitkään. Hän "keskustelee" lähinnä itsensä kanssa toistamalla itseään ja keksimällä jotain puujalkamatoriimejä joiden postaamista palstalle hän kutsuu "keskusteluksi"!
        Minä luulen että hänellä on jonkinlainen välikausi menossa apaattisuuden ja tyhjyyden välissä.
        No, jospa hänkin keksisi jotain uutta ja luovaa ennen seuraavalle osoiolle siirtymistään.
        Jos siellä ei kukaan blogaa, chattaa eikä kirjoittele toinen toisilleen dialogeja vaan kaikki kilpailevat taas kerran hänen huomiostaan hurmurina ja palstan itsekeksittynä älykkönä. (Sietämättomänä?)
        Minä luulenn että herra H. kaipaa lisää vitamiineja koska jos se syö vain paksestevihanneksia niin äkkiäkös sitä alkaa puutostauteja ilmentyä. Se vois tulla vaikka sille sun mangokupillesi oravanpoikasten kaa että saisi jotain tuoretta ja virkistävää.


    • Beng, ei mitään yhteisiä päätöksiä. Minä puhun vain itsestäni ja oletan että korpikirjailija suhtautuu luontoon ja metsän eläimiin yhtä mutkattoman luonnollisesti kuin itsekin teen. Minulle ne eivät ole mitään elämää suurempaa, ainoastaan osa sitä. Samosin jo alle kouluikäisenä lähiympäristön metsät kilometrien laajuudelta ja soutelin vesistöt vuotavalla ruuhella ennen kuin osasin edes uida. Metsä oli kotini, varsinkin kesäisin, mutta myös talvella hiihdin lumisessa metsässä ja rakentelin kojuja havupuiden alle. Elikkä sellainen metsänkeiju…
      Eläinten ja kasvien tuntemuksessa varmasti voitat minut mennen tullen.

      • Anonyymi

        Voi raukkaa kun metsän armoilla lapsena olit. Ilmankos se kommunistinen alkeellinen köyhä kolmas maailma Kolumbian hahmossa oli sulle parempi vaihtoehto. Eikö vanhemmat huolehtineet kun sait vaarallisesti soudella vuotavalla ruuhella ? Keijua hellitään ja suojellaan ja ne on valon lapsia 🧚‍♀️🧚🏿‍♂️🌞🌞peikot lymyilee havupuiden pimennossa.


      • Anonyymi

        Mä veikkaan, että monet meidän ikäryhmästämme ovat leikkineet noin metsissä, järvillä, joilla, mikäli ovat maatilan aputöistä päässeet, mitä taas ei voi verrata mökkitalkoisiin.
        Moni on voinut rasittaa valmiiksi selkänsä, kun on keskenkasvuisena kantanut liian painavia jutskia.
        No. Eihän tällaisesta kilpailua tarvitse vääntää, kun ei ole aihetta.
        Käytit sanaa me. Siksi vastasin noin.

        Beng
        Kuuntelen mustiksen ujellusta ja odotan, että tämä painostavuus päätyisi raikastavaan sateeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä veikkaan, että monet meidän ikäryhmästämme ovat leikkineet noin metsissä, järvillä, joilla, mikäli ovat maatilan aputöistä päässeet, mitä taas ei voi verrata mökkitalkoisiin.
        Moni on voinut rasittaa valmiiksi selkänsä, kun on keskenkasvuisena kantanut liian painavia jutskia.
        No. Eihän tällaisesta kilpailua tarvitse vääntää, kun ei ole aihetta.
        Käytit sanaa me. Siksi vastasin noin.

        Beng
        Kuuntelen mustiksen ujellusta ja odotan, että tämä painostavuus päätyisi raikastavaan sateeseen.

        Voi...
        Minä olen jo lapsena hankkinut elantoni metsästä:
        Varastin metsurien eväsreppuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi...
        Minä olen jo lapsena hankkinut elantoni metsästä:
        Varastin metsurien eväsreppuja.

        Oliko sulla piiiitkät kynnet? Hyi.

        Beng


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi raukkaa kun metsän armoilla lapsena olit. Ilmankos se kommunistinen alkeellinen köyhä kolmas maailma Kolumbian hahmossa oli sulle parempi vaihtoehto. Eikö vanhemmat huolehtineet kun sait vaarallisesti soudella vuotavalla ruuhella ? Keijua hellitään ja suojellaan ja ne on valon lapsia 🧚‍♀️🧚🏿‍♂️🌞🌞peikot lymyilee havupuiden pimennossa.

        Raukka, parka ja reppana, helluntuutti ja lapsi polonen 🤣


    • Oh my god, miten minun pikkuiset mahtavat pärjätä? Olen teillä tietämättömillä, jättänyt pikkuiset helteen armoille. Täällä olen kelvoton ihminen Sotkamon vaarojen keskellä perukassa tosi korvessa. Onneksi tämän mökin keittiön tiskipöydältä löytyi vain hiirenpaskoja. Vuosi sitten välikatossa oli oravan pesä.

      Täällä umpikorvessa juuri siili löysi unipaikan lehtien alta. Tämä korpimökki on siitä ihana, että täällä ei tarvitse siivota lehtiä tai männyn neulasia, voi vain istua lammen rannan laituriterassilla ja huolehtia nesteytyksestä.

      Muistakaa juoda riittäväsi 😁

      • Anonyymi

        Ihanaa että koditon korppikotka saa välillä kyläillä korpien hyttyspesillä. Pitää olla kokovartalopuudutus että tuollaista kestää, ja seura tosi tylsää kun suoli 24 vie voiton mielenkiinnossa. Useimmat ihmiset osaa kyllä nauttia laadukkaista oloista ja seurasta, ilman jotain kiljuja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ihanaa että koditon korppikotka saa välillä kyläillä korpien hyttyspesillä. Pitää olla kokovartalopuudutus että tuollaista kestää, ja seura tosi tylsää kun suoli 24 vie voiton mielenkiinnossa. Useimmat ihmiset osaa kyllä nauttia laadukkaista oloista ja seurasta, ilman jotain kiljuja.

        Suomessa siili elää asutuksen seuralaisena kulttuuriympäristöss.

        En ole ikään bongannut siilejä kangasmetsissä.

        Istun juuri Helsinki Vantaan lentokentällä, suuntana Portugalin aurinko ja golfkentät
        Hui!


      • Anonyymi

        Kannattaa nesteytyksen ohessa huolehtia myös suolatasapainosta.

        Nopea on liikenneyhteys Sotkamosta Helsinki-Vantaan lentokentälle.
        Aivan ihmetellä pitää.

        Onkohan Portugalissa yhtä kuuma ilma kuin Suomessa? Jos on, niin mikään mahti maailmassa ei saisi minua menemään pelaamaan golfia tällaisella helteellä.

        Muista suojata ihosi, kun menet pelaamaan, ettei hipiäsi kärvenny korpuksi!

        Antoisaa lomamatkaa!

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihanaa että koditon korppikotka saa välillä kyläillä korpien hyttyspesillä. Pitää olla kokovartalopuudutus että tuollaista kestää, ja seura tosi tylsää kun suoli 24 vie voiton mielenkiinnossa. Useimmat ihmiset osaa kyllä nauttia laadukkaista oloista ja seurasta, ilman jotain kiljuja.

        Ja taas vastasit tosi nopeasti korpikirjailijan viestiin. Olet taas koko päivän tuijottanut ruutua hänen viestiään odottaen.

        Toivottavasti persustasi kestää leviämättä tuon kokopäiväisen stalkkauksesi.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Suomessa siili elää asutuksen seuralaisena kulttuuriympäristöss.

        En ole ikään bongannut siilejä kangasmetsissä.

        Istun juuri Helsinki Vantaan lentokentällä, suuntana Portugalin aurinko ja golfkentät
        Hui!

        Sujuiko lentomatka Suomesta Portugaliin hyvin?

        Lissaboniinko matkasi suuntautui vai johonkin muuhun kohteeseen, jossa on laadukkaita golfkenttiä? Niitähän Portugali on tulvillaan, joten valinnanvaraa riittää.

        Golf on minulle lähes tuntematon urheilulaji. Joskus olen sitä telkkarista seurannut, mutta sen hienouksista en ole yhtään perillä.

        Sinähän voit valistaa minua sitten, kun palaat takaisin Suomeen.

        Nauti reissustasi rentoutuen ja unohda koko palsta ja pikkuisesi matkasi ajaksi.

        Kyllä täällä pärjätään joten kuten muutama päivä. Jos ei, niin se on sitten sen lorun loppu.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Suomessa siili elää asutuksen seuralaisena kulttuuriympäristöss.

        En ole ikään bongannut siilejä kangasmetsissä.

        Istun juuri Helsinki Vantaan lentokentällä, suuntana Portugalin aurinko ja golfkentät
        Hui!

        No jopas jotakin. Sinähän pääsit korvesta nopeammin Vantaalle, kuin minä Etelä-Espoosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jopas jotakin. Sinähän pääsit korvesta nopeammin Vantaalle, kuin minä Etelä-Espoosta.

        Eilen se oli lammen rannalla Sotkamossa jossa oli hiiren paskaa pöydällä. Ette kai usko tuota portukaalia ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eilen se oli lammen rannalla Sotkamossa jossa oli hiiren paskaa pöydällä. Ette kai usko tuota portukaalia ?

        Se on sitä mielikuvitusmatkailua :))
        Reissussa rähjääntyy, aamulla voi herätä omasta kyökistä hiirenpaskat pöydällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eilen se oli lammen rannalla Sotkamossa jossa oli hiiren paskaa pöydällä. Ette kai usko tuota portukaalia ?

        Sinun tasoiselle lukijalle nyt voi kirjoitella ihan mitä vaan tuulesta temmattua juttua. Ethän sinä rupipersus erota mikä on herjaa ja mikä ei.


      • Anonyymi

        En osaa kuvitella, että korppis keksi tuon matkan. Voisin kuvitella heidän napanneen äkkilähdön hetken mielijohteesta. Onko P golffari, kaiketi.
        Ihailla täytyy, että vielä tuolla P:n iällä tekee extempore matkoja. Itselläni tuo ilmastonmuutos viimeistään estää turhat lentämiset.

        Ehkä tänään saamme lukea heidän kuulumisistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En osaa kuvitella, että korppis keksi tuon matkan. Voisin kuvitella heidän napanneen äkkilähdön hetken mielijohteesta. Onko P golffari, kaiketi.
        Ihailla täytyy, että vielä tuolla P:n iällä tekee extempore matkoja. Itselläni tuo ilmastonmuutos viimeistään estää turhat lentämiset.

        Ehkä tänään saamme lukea heidän kuulumisistaan.

        Saako se P edes matkavakuutusta korkean ikänsä takia ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En osaa kuvitella, että korppis keksi tuon matkan. Voisin kuvitella heidän napanneen äkkilähdön hetken mielijohteesta. Onko P golffari, kaiketi.
        Ihailla täytyy, että vielä tuolla P:n iällä tekee extempore matkoja. Itselläni tuo ilmastonmuutos viimeistään estää turhat lentämiset.

        Ehkä tänään saamme lukea heidän kuulumisistaan.

        Minun matkavuutuutus loppuu kun täytän 100-vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja taas vastasit tosi nopeasti korpikirjailijan viestiin. Olet taas koko päivän tuijottanut ruutua hänen viestiään odottaen.

        Toivottavasti persustasi kestää leviämättä tuon kokopäiväisen stalkkauksesi.

        No miten on oman takapuolesi kestämisen laita?

        Kirjanpitoa näytät sinäkin tekevän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa nesteytyksen ohessa huolehtia myös suolatasapainosta.

        Nopea on liikenneyhteys Sotkamosta Helsinki-Vantaan lentokentälle.
        Aivan ihmetellä pitää.

        Onkohan Portugalissa yhtä kuuma ilma kuin Suomessa? Jos on, niin mikään mahti maailmassa ei saisi minua menemään pelaamaan golfia tällaisella helteellä.

        Muista suojata ihosi, kun menet pelaamaan, ettei hipiäsi kärvenny korpuksi!

        Antoisaa lomamatkaa!

        kylmätotuus

        Aivan vakavissani kirjoitin, että on tärkeää huolehtia suolatasapainosta.

        Natriumin puute voi aiheuttaa sekavuutta ja "hallusinaatioita".

        Toivottavasti jokainen muistaa, varsinkin hellekausina, syödä jotain suolaista.
        Etenkin he, joilla on esim. verenpainelääke, joka sisältää diureettia.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En osaa kuvitella, että korppis keksi tuon matkan. Voisin kuvitella heidän napanneen äkkilähdön hetken mielijohteesta. Onko P golffari, kaiketi.
        Ihailla täytyy, että vielä tuolla P:n iällä tekee extempore matkoja. Itselläni tuo ilmastonmuutos viimeistään estää turhat lentämiset.

        Ehkä tänään saamme lukea heidän kuulumisistaan.

        Kenenkään kertomuksen todenperäisyyttä ei pidä kyseenalaistaa ilman näyttöä.

        Todellisen äkkilähdön Portugaliin korppis kuitenkin onnistui tekemään. Mutta onhan meillä Suomessa niitä nopeita Hornetteja.

        Kuulumisia matkakohteestaan hän ei ole meille vielä raportoinut. Ehkä voimme lukea niistä myöhemmin tai sitten emme. Aika näyttää.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenenkään kertomuksen todenperäisyyttä ei pidä kyseenalaistaa ilman näyttöä.

        Todellisen äkkilähdön Portugaliin korppis kuitenkin onnistui tekemään. Mutta onhan meillä Suomessa niitä nopeita Hornetteja.

        Kuulumisia matkakohteestaan hän ei ole meille vielä raportoinut. Ehkä voimme lukea niistä myöhemmin tai sitten emme. Aika näyttää.

        kylmätotuus

        Ylipäätään outoa tuo, että yksi kirjoittaja on kaikki tekemisensä vuosikymmeniä tänne kirjannut. Ikäänkuin koko palsta olisi hänen näkyvyyden tarvettaan palvelemassa. Normaalisti elämä jaetaan läheisten ihmisten kanssa, lisäksi facebookissa ja instagramissa koissa voi rajoittaa seuraajia. Mitä joku saa julkisella palstalla elämänsä raatelusta, koska siihen tuo kaiken (myös omaisten ja ystävien asiat) raportointi valitettavasti johtaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenenkään kertomuksen todenperäisyyttä ei pidä kyseenalaistaa ilman näyttöä.

        Todellisen äkkilähdön Portugaliin korppis kuitenkin onnistui tekemään. Mutta onhan meillä Suomessa niitä nopeita Hornetteja.

        Kuulumisia matkakohteestaan hän ei ole meille vielä raportoinut. Ehkä voimme lukea niistä myöhemmin tai sitten emme. Aika näyttää.

        kylmätotuus

        Jaahas, on opeteltava uudet kuvitelmat koskien korppiksen/korpikirjailijan/korppikotkan kirjoituksia.

        Tuolla hän 70 palstalla kertoo olleensa sairaalassa tiputuksessa ja pian matkaavansa mökille.

        Kuvittelija tulevaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaahas, on opeteltava uudet kuvitelmat koskien korppiksen/korpikirjailijan/korppikotkan kirjoituksia.

        Tuolla hän 70 palstalla kertoo olleensa sairaalassa tiputuksessa ja pian matkaavansa mökille.

        Kuvittelija tulevaisuudessa.

        Todella äkkinäisiä käännöksiä korppis tekee, kun on mökillä ja pian Portugalissa golfaamassa ja eikös`vain pian sairaalassa letkuissa, josta pian palaa mökilleen, siis kenen?

        Todella mielenkiintoista! On kuin seuraisi jotain sarjaa luokkaan Kauniit ja Rohkeat, tai Salkkareita, joita en tosin katsele enää, mutta olihan ne joskus aika huvittavia.


    • Huomenta@

      Kotieläimet ovat ihania vai ovatko?

      Usein käy niin, että otetaan kotieläimiä lasten vaatimuksista. Kun lapset ovat pieniä he haluavat lemmikin, mutta eivät kykene alku ihastusten jälkeen niitä hoitamaan.

      Aikuisina ihmiset ottavat perheeseen lemmikkejä, mutta töiden sitovuus tai vapaa-ajan harrastukset ja matkat tuottavat ongelmia. Elukoiden hoidot on yhteensoviteltava oman elämän kanssa.

      Mummona ja ukkinakin sidotaan elämä hoitoa vaativaan kotieläimeen. Ei äkkilähdöt onnistu, vai onnistuuko?

      Itse en sido elämääni eläimiin.

      • Anonyymi

        Olemme sidottuja omaistemmekin elämään, ei voi aina tehdä mitä mieleen juolahtaa. Onhan niitä hyviä lemmikkien hoitoloita, meillä pelaa keskinäinen apu lasten perheiden kanssa lemmikkien hoidossakin. Omat lapsenlapset ovat onnekkaita, kun heillä on lemmikkejä, joille saa osoittaa hellyyttä, harrastaa ja kasvaa vastuuseen. Mutta aina aikuinen on päävastuussa. Pojantyttö harrastaa ratsastusta, on kovin kiintynyt hoitoheppoihinsa ja varsinkin erääseen poniin. Toisen pojan lapset harrastavat koiran kanssa agilityä , äitinsä on siinä myös mukana. Itse harrastamme mieheni kanssa rauniokoiratoimintaa kahden Briardimme kanssa. Monilla matkoilla koirat kulkee mukana, se on vain asennekysymys.

        Kyllä onnistuu äkkilähdötkin, kun on sovittu että voi hauvat tuoda lyhyelläkin varoitusajalla, Toisen pojan perhe asuukin ihan naapurissa.


      • Anonyymi

        "Ihania"?

        Lapset kieltämättä usein kinuavat lemmikkieläintä, mutta aniharvassa ovat vanhemmat jotka noin vain, asiaa huolellisesti pohtimatta ja vain koska lapset vaativat, ottavat "kotieläimen".
        Jokainen täysjärkinen aikuinen tietää vallan mainiosti ettei lapsi yksinään pysty eläintä hoitamaan. Ei 'normaali', lapsensa parasta ajatteleva ja vastuuntuntoinen vanhempi alunperinkään laske sen varaan, että lapsi päivästä toiseen ja vuodesta toiseen huolehtii lemmikkieläimen kaikista tarpeista, puhumattakaan että sellaista vaatisi lapselta sitten kun eläin on otettu. Lemmikkieläimen tarpeet eivät yleensä mene lapsen omien tarpeiden edelle aina ja poikkeuksetta, yleensä tehdään jonkinlainen työnjako.

        Tuskinpa monikaan lemmikkieläimen omistaja tuntee elämänsä olevan sidottu "kotieläimeen"? Valtaosa varmaankin kokee, että eläinkaveri parantaa heidän elämänsä laatua? Siitäkin huolimatta, että se mahdollisesti joskus vähän rajoittaa menemisiä.
        Paljon matkustelevilla ja "äkkilähtöjä" harrastavilla ja silti myös lemmikkieläimiä omistavilla "mummoilla ja ukeilla" varmaankin on ennalta tiedossa olevat ja toimivat hoitojärjestelyt eikä eläimen mukaan ottaminenkaan ole pois laskuista?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olemme sidottuja omaistemmekin elämään, ei voi aina tehdä mitä mieleen juolahtaa. Onhan niitä hyviä lemmikkien hoitoloita, meillä pelaa keskinäinen apu lasten perheiden kanssa lemmikkien hoidossakin. Omat lapsenlapset ovat onnekkaita, kun heillä on lemmikkejä, joille saa osoittaa hellyyttä, harrastaa ja kasvaa vastuuseen. Mutta aina aikuinen on päävastuussa. Pojantyttö harrastaa ratsastusta, on kovin kiintynyt hoitoheppoihinsa ja varsinkin erääseen poniin. Toisen pojan lapset harrastavat koiran kanssa agilityä , äitinsä on siinä myös mukana. Itse harrastamme mieheni kanssa rauniokoiratoimintaa kahden Briardimme kanssa. Monilla matkoilla koirat kulkee mukana, se on vain asennekysymys.

        Kyllä onnistuu äkkilähdötkin, kun on sovittu että voi hauvat tuoda lyhyelläkin varoitusajalla, Toisen pojan perhe asuukin ihan naapurissa.

        Tokihan tiedän mitä tarkoitat.

        "Uusioperheessämme on hevosen omistava ratsastajarouva, joka on ensi viikolla lähdössä jo toisen keran Mongolian matkalle, elämään teltoissa ja ratsastelemaan vuorilla ja laaksoissa. Oma hevonen jää tallille hoitoon.

        On kolmen menestyneen "näyttelykoiran" omistaja ja opiskelijatyttönen, jolla on sekarotuinen vanhaherrakoira, minun lemppari.

        Minulla ja jälkeläisillä ei ole lemmikkejä, erlilaisten allergioiden vuoksi.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tokihan tiedän mitä tarkoitat.

        "Uusioperheessämme on hevosen omistava ratsastajarouva, joka on ensi viikolla lähdössä jo toisen keran Mongolian matkalle, elämään teltoissa ja ratsastelemaan vuorilla ja laaksoissa. Oma hevonen jää tallille hoitoon.

        On kolmen menestyneen "näyttelykoiran" omistaja ja opiskelijatyttönen, jolla on sekarotuinen vanhaherrakoira, minun lemppari.

        Minulla ja jälkeläisillä ei ole lemmikkejä, erlilaisten allergioiden vuoksi.

        Ensin puhuit vain ettet halua sitoutua lemmikkeihin esim matkustelun takia. Kun tuli palautetta lemmikkien hyvistä puolista, oletkin muuttunut allergiseksi.


    • Minä en myöskään halua sitoa itseäni kotieläimiin/lemmikkeihin. Koiria minulla on ollut pitkin elämääni, mutta tuntuu liian suurelta vastuulta nyt. Koira kun on tunnetusti laumaeläin ja valitsee isäntänsä. Kissa taas siitä parempi että on itsenäisempi ja sanotaankin että kissa valitsee henkilökuntansa. Oravat, siilit, ketut ja jäniksenpojat kuuluvat metsän väkeen ja hoitavat itse itsensä.

      Lapsiperheissä lemmikkieläimet opettavat empatiaa ja vastuunottamista. Luovat rutiineja. Tosi paljonhyviä puolia.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe