Tsernobylin ydin juttu

Anonyymi

En jaksa ettiä entistä kesuani, ja en ole varma onko se poistettu jotsn teen uuden.


Ok, se koe oli tarpeellinen, mutta jos se yksi olisi niitä paria fiksumpaa ja netompaa kuunnellut niin tätä Tshernobylin ydin katastrofi olisi voitu jotwnkin edes välttäö ihan takuu varmasti. Saamme kiittää kuitenkin niitä kahta, koska olivat edes nerompia ja fiksumpina yrittäneet yhdelle en viitsi sanoa kille, mutta järkeä kuitenkin. Oli kuinka tärkeä koe hyvänsä, sen ei kuuluisi johtaa ydin katastrofiin. Sellainen yksi kun oli siellä töissä olisi voinut painua muualle töihin, koska ei nähtävästikkään osannut tuollaista työtä muutenkaan tehdä tupsta päätellen. Olisi fissiin tällä yhdellä tkaa ajatuksena kuitenkin, että nöin tapahtuisi ja yllätys se tapahtui. En älyä miksi kahta fiksumpaa ja nerompaa, jotka kuitenkin olisivat tehneet kokeesta onjistuvat mikseivät saaneet tehdä omin sitä. Ei kai siinä nyt töydy väitellä mikä on oikein ja mikä väörin, kun se mitä ne kaksi muuta sanoivat olivat oikeassa. Tottahan se olisi, ja koko souvilta olisi vältytty.

Nooh, tässä oli pidempi siihe mun entisee gerrattuna. Moi sit.

20

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Avaajalle: älä ota enää - Raittiina teet vähemmän kirotusvirheitä.

      • Anonyymi

        Tiedätkö mitä? Olwn raitis ja olen 14v, ja mua ei vois kirjoitusvirheet vähempää kiinnostaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö mitä? Olwn raitis ja olen 14v, ja mua ei vois kirjoitusvirheet vähempää kiinnostaa.

        Mulla tulee paljon kirotusvihreitä kun on langaton näppis. Panovirepakolaisia tulisi jos olisin kirapainossa duunissa.


      • Anonyymi
        stuxnet kirjoitti:

        Mulla tulee paljon kirotusvihreitä kun on langaton näppis. Panovirepakolaisia tulisi jos olisin kirapainossa duunissa.

        Itse oon muutenki tosi huono äikässä, ja tabletil on vähä hankala kirjottaa vaik tähä on tottunu. Joskus ku oli viel läppäri, nii tuntu paljon taas itseasiassa helpommalta.
        Hyvä etten oo ainoa kuitenkaan.😊


    • Anonyymi

      Aloitukseen ja muutamaan viestiinkin liittyen voin todeta että oppia on otettu myöhemmissä ohjeistuksissa lähinnä Venäjällä.Enää ei mitään koekäyttöjä eikä muutakaan toimintaa tehdä juovuksissa. Kun juopuneet lähtivät tekemään koetta ja käskyn oli antanut esimies,jonka tärkein pätevyys oli kommunistisen puolueen jäsenyys, diktatuurisessa Neuvostoliitossa kun oltiin silloin. Monenmoista selitystä kommunismin kannattajilta löytyy jälkikäteen , mutta alkoholin käytön totesivat jo 70-luvulla suomalaiset jotka olivat opiskelemassa voimaloiden käyttöä Loviisan voimaloita varten. Asiasta on kerrottu useissa tv-dokumenteissa ja lehdissä viime vuosina heidän toimestaan.

      • Anonyymi

        Linkkiä asiasta, että olivat muka olleet juovuksissa? Ne tiedot mistä itse olen lukenut, ei ole ollut mainintaa siitä, että he olisivat olleet juopuneita.
        Mutta oli miten oli, jos tämä yksi ei olisi silti tehnyt ja pakottanut, että joo näin eiku sittenkin npin niin siltä olisi vältytty. Se mitä ne pari juuta sanoi asiasta, olivat oijeassa. Niiden ansiosta tämä kyllä olisi varmasti vältytty. Jos ei, niin ainakin pienemmillä tuhoilla.


    • Anonyymi

      Reaktorin käyttämisestä vastanneista henkilöistä jäi henkiin vain varapääinsinööri Dyatlov, joka vastasi onnettomuusajankohtana koko laitoksen käytöstä. Reaktorin ohjaamisesta vastanneet insinöörit kuolivat säteilyyn. Joidenkien tietojen mukaan vuoron päällikkö Akimov olisi vastustanut kokeen tekemistä mutta suostunut potkujen pelossa.
      Meillä on siis vain Dyatlovin tarina tapahtumista, jonka hän kertoi oikeudessa ja vankeusaikanaan kirjoittamassa kirjassa. Hänen mukaansa käyttöhenkilöstöllä ei ollut harmainta aavistusta reaktorin käyttäytymisestä tuollaisessa tilanteessa, ja hän syytti reaktorin suunnittelijoita sekä koulutuksesta ja ohjeistuksesta vastanneita tahoja.

      • Anonyymi

        *****tti mikä *****tti, ei se miksikää muutu.


    • Anonyymi

      "Meillä on siis vain Dyatlovin tarina tapahtumista, jonka hän kertoi oikeudessa ja vankeusaikanaan kirjoittamassa kirjassa. "

      Akimov ja toiset kaksi vuorossa ollutta insinööriä ehtivät antaa lausuntonsa ennen kivuliasta kuolemaansa. Dyatlov vetosi, ihan oikein, siihen ettei kukaan tuntunut ymmärtävän reaktorin käyttäytymistä. Toisaalta hän oli juuri se henkilö, joka vaati ajamaan reaktoria sääntöjen vastaisesti.

      Tsernobyl räjähti siksi, että se oli ydinvoimala. Syy-ja seurausketjut olivat teknistä epäonnistumista(normaali tekijä teollisissa onnettomuuksissa) sekä myös inhimillisen tekijän aiheuttamia virheitä (myöskin normaali tekijä teollisissa onnettomuuksissa). Hiilivoimalankin voisi saada sähläämisellä räjähtämään, mutta siitä ei koituisi maalimanlaajuista katrastrofia.

      Tärkein opetus olisi se, että ydinvoimala voi räjähtää, niin lännessä kuin idässäkin. Eikä siihen paljoa tarvita.

      • Anonyymi

        Maalimanlaajuinen katastrofi? Seurasiko sinulle siitä yökastelua? Onnettomuuden seuraukset ulottuivat enimmillään noin 100 km päähän. Muualla oli aiheetonta pelottelua, joka sekin voi tietysti vaikuttaa terveyteen.


      • Anonyymi

        Tärkein opetus oli, että RBMK - tyyppinen grafiittimoderoitu reaktori oli 1980 - luvulla mahdollista ajaa katastrofitilanteeseen rikkomalla samanaikaisesti useampaa turvallisuusmääräystä. Muista kuin grafiittihidasteisista reaktoreista tuo ei kertonut mitään.

        Yksi oppi onnettomuudesta tuli: Vaikka ydinreaktorin radioaktiivisuudesta suuri osa levisi taivaan tuuliin ei siitä aiheutunut siltikään suurta tuhoa muuta kuin aivan lähiseudulla. Suurimmat haitat sekä Tshernobylissä että Fukushimassa aiheutuivat siitä, että ydinvoimaloiden rakentaminen pysähtyi ja niiden sijaan rakennettiin lisää hiili- ja kaasuvoimaa tupruttelemaan hiilidioksidia ilmakehään.


      • Anonyymi

        No ei niis insinööreissä, ja Akimovssa ollu se vika.


      • Anonyymi

        Djatlov oli pahin sähläri paikan päällä, mutta todellinen syyllinen onnettomuudelle oli Neuvostoliiton salaileva byrokratia, joka aiheutti RMBK-reaktorin puutteet ja henkilökunnan tietämättömyyden vaaroista. Tuontyyppinen reaktori oli pelottavan korkean positiivisen tyhjiökertoimensa kanssa vaarallisempi kuin mikään ydinvoimala, joka saisi länsimaissa rakennusluvan. Jäljelläolevat on tehty turvallisemmiksi, mutta mitä nopeammin niistä päästään eroon, sen parempi. Viimeiset ajetaan alas suunnitelmien mukaan vasta 30-luvulla.

        Tšernobyl ei ole edes ainoa RMBK-reaktorissa tapahtunut onnettomuus, mutta se oli ensimmäinen niin suuri, että Neuvostoliitto ei voinut salata sitä.


      • Anonyymi

        No kyllä se lähtee ihan siirä yhdestö myös kyllä.


    • Anonyymi

      Tshernobyl mielenkiintoinen, turvallinen turistikohde:

      " Vierailulla Tshernobylin suojavyöhykkeelle henkilö saa kahden mikrosievertin annoksen, yksi oppaista vakuutteli ja vertasi sitä vuorokauden normaaliin säteilyannokseen.
      Suomalaisen keskimäärin vuodessa saama säteilyannos on Säteilyturvakeskuksen mukaan 3 200 mikrosievertiä. Siitä murto-osa, noin 20, on peräisin Tshernobyl-onnettomuuden tai ydinasekokeiden laskeumasta."

      https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/ukrainan-uusi-presidentti-haluaa-muuttaa-tshernobylin-turistikohteeksi-meidan-taytyy-nayttaa-tama-paikka-maailmalle/823360/

      • Anonyymi

        Ja kitäs siellä onkaan... säteilyä edelleen.


    • Anonyymi

      Säteilyä on kaikkialla. Jokainen ihminen ja eläin on luonnostaan radioaktiivinen..

      • Anonyymi

        Linkkiä jolla voit todeta? Jos ei, valehtelet ja oot väärässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linkkiä jolla voit todeta? Jos ei, valehtelet ja oot väärässä.

        T. Keskustelun aloittaja vuotta vanhempana ja fiksumpana.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe