Oletko juhannushenkinen

Anonyymi

Eli onko sinulla joitakin perinteitä, joista et luovu ? Onko jotain ruokia, jotain perinteistä ohjelmaa, pitääkö suvun olla yhdessä ?
Minä tykkään olla kaupungissa Jussina, on niin hiljaista ja rauhallista , puistoissa ja rannalla tilaa. Jos on huono sää, voi olla lasitetulla parvekkeella. Koivuja on talon pihalla kasvamassa.Harmi että kaikki ravintolat ei ole auki, en edes tykkää grilliruuista varsinkaan makkarasta.

13

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uudet kotimaan perunat, valoisten kesäöiden tilli perunoihin ripoteltuna, lisänä reilusti viipaloitua graavisiikaa. Lautasen reunalle kunnon nokare Oivariini Herkkua, siinä se maukkain yhdistelmä.

      Kevyt kalahyytelö, kuha tai siika & kirjolohi, muutamalla katkapyrstöllä on usein ollut lisukkeina, samoin punajuurisalaatti, milloin sitten Sill a' la Russe, jos en graavia siikaa tai lohta ole suolannut.

      Savukampela saaristossa kuului kuvioon, milloin sitä nousi, pieniähän ne nykyään ovat.
      Jälkipolvella on vakikalastaja jolta ostavat kalat mennessään, me vanhukset minäkin, kalastimme itse kaikki ruokakalamme, aikaa kun oli koko kesää viettävällä. Perunat sai kalastajalta ja ruohosipuli kasvoi ja kukki runsaana kallion raoissa.

    • Anonyymi

      Samaa mitä koko kesä mökillä. Saunomista, grillausta, olutta ja hyttysten tappoa. Makkaraa enimmäkseen grillaillaan, se on helppoa . Emännyys kyllä jonkun mansikkakakun tekee ja syökin sen melkein itse. Silliäja uusia pottuja tietenki.

    • Anonyymi

      Mitä se juhannushenki on ?

      • Anonyymi

        Se on sitä mikä kokolla haisee.
        Itse menen perinteisesti polkupyörällä katsomaan, saako muuan kylä sytytettyä kokon merenrannalle. Joskus onnistuu, toisinaan taas ei. Riippuu puitten kuivuus-/märkyysasteesta. Juhannusheilaa tai edes juhannuspimpsaa sieltä ei saa. Paitsi ehkä matut, joita sielläkin muutamia horjahtelee. Kaljankiskojiakin siellä perinteisesti on, mutta eivät ole häiriöksi.
        Niin ja se perinteinen juhannusaaton sadekin sinne saapuu. Ainakin tihkusateena.


    • Anonyymi

      No vaikka, Kalle Shevens vals, I Roslagets famn på den blommande ön, joka soi Juhannuksena saaristossa😆)) Vanha kalastaja Valterikin tanssi kanssani öljytakki päällään, niin että lattia tömisi!

      https://www.youtube.com/watch?v=5ak8sVkMjms

    • Anonyymi

      Varsinaisia perinteitä minulla ei ole, eikä oikeastaan mitään mistä en voisi luopua jos parempi ja mieluisampi tarjous/tilaisuus tai vain oma mieliteko ja päähänpälkähdys tulee eteen. Oikein pitkällä aikajanalla ajatellen juhannuskokko juhannustanssit lienee ollut se useimmiten toistunut kuvio ja on myös edelleen ehkä se mieluisin.
      Ruokapuoleen en juuri juhannuksina ole koskaan erityisemmin panostanut. Aikoinaan uudet perunat eivät vielä juhannuksena välttämättä olleet minulle sopivia ja mansikoista ei vielä ollut tietoakaan. Nykyään on eri juttu, mutta noista tai mistään muustakaan ei vain ole tullut minulle mitään pakko-olla-juhannuspöydässä juttuja. No, makkaran nyt ehkä voisi ajatella kuuluvan juhannukseeni, mutta ilmankin voin olla.
      Nyt juhannuksena olen päättänyt syödä "juhannushenkisesti". Aion hakea torilta tai hallista "Annabelle" perunoita ja ostaa ensimmäisen kerra pitkästä aikaa myös silliä, Suomessa purkitettua tietysti. (Suomen Sillikonttori>Jalostaja).

      Bessie

    • Se on sillai, että kun teki ikänsä kaiken vuorotyötä, ei ollut juhanusta , eikä joulua, aina melkein oli töissä, kymmenet vudet.
      Lapsuudesta muistan, että tuotiin juhannuskoivut rapunpieleen. Tehtiin myös ns. lehtimaja.

      • Anonyymi

        Sama täällä. Koivut oli porraspäässä (2 kpl). Ja taisi yhden kerran olla lehtimajakin, en ole varma. Jos oli, niin ollessani 3-5 vuotias.
        Kolmivuorotyössä meni noin 33 vuotta. Aika monta joulua ja juhannusta töissä ja mielelläni töissä olinkin. Suurjuhlapyhäkorvaus ja esinahat ei olleet vittuilemassa, siksi mieluummin töissä kuin yksin kämpällä. Tosin loppuaikoina en saanut olla suurjuhlapyhinä töissä, esinahka teki vuorolistat siten, että ruskeakieliset saivat ne suurjuhlapyhäkorvaukset.
        Alkuvuosina oli Joulun aikaan jouluherkkuja vuorotyöläisillekin. Ja oli isot joulupaketit kaikille. Sitten herroille iski ahneus ja kaikki ylimääräinen jäi pois. Edellämainittujen lisäksi palvelusvuosipalkkiot, halvat kesämökkiviikot, pakkasukon suklaarasiat uutenavuotena ja mitähän kaikkea sitä olikaan. Pyyhekumitkin puolitettiin konttorilla...
        Olisin minä saattanut olla työelämässä pitempäänkin jos olisi ollut ihmisarvoinen kohtelu, mutta lähdin eläkkeelle heti kun pääsin.


    • Anonyymi

      Suomen lipun vedän salkoon - onhan se Suomen lipun päivä!
      Kesäpäivän seisaus on tänä vuonna Juhannusaattona (21.6.).

      Hengellistä puolta on enemmänkin 24.6. Silloin on Johannes Kastajan syntymäpäivä (Jussin päivä). Hän puhui Jumalan armollisuudesta ja kastoi ihmisiä Jordan-joessa. Oli tiettävästi kastananut myös serkkunsa Jeesuksen.
      Herodes teloitti Johannes Kastajan.

    • Ajattelin tehdä suuren lasikulhollisen mansikkalimonaadia. Se ei ole (vielä) perinne, mutta jos se on yhtä hyvää kuin kuva linkissä on kaunis, niin siitä tulee. Voihan sitä terästää, jos joku kaipaa lisää potkua.
      Huomenna haetutan nuoret koivut pihan perältä (tontilla kasvaa aivan riittävästi) rapunpieleen ja teen vastan juhannussaunaan.
      Muurinpohjapannua ei ole, mutta lättyjä voisin paistaa ja tarjota mansikkahillon kanssa. Muuten ruokalistalla on härän fileetä, savulohta ,silliä ja uusia perunoita. Salaattia ja hedelmiä. Makkaraa? Miksei, varalle.

    • Anonyymi

      Juhannussaunassa tietysti vihta, ulkoseinällä liehuvat keskellä Skoonen lippu ja sivuilla Suomen ja Thaimaan.- Juhannussalko pihalla jossa pikkanen Ruotsin lippu :)
      Vestan tillisilliä,savuankeriasta, savustettua lohta, uudet perunat,kermaviiliä,leikattua ruohosipulia, koiruoholla maustettua viinaa ja tanskalaista olutta.- Sellaista on suomalaisen eläkeläisen juhannus Skoonessa ,kokkoa ei ole mutta pöydällä marschalli palaa pimeän tullessa :D

    • Anonyymi

      Juhannussimaa en ehtinyt tehdä. Alkosta aion ostaa Helsingfors Fiskehamns Akvavit. Itse asiassa juhannusaaatto on huomenna, siikliä, lohta ja sipulia ostan, jos Oulun tori on auki.

    • Juhannushengen olen löytänyt ennenkaikkea keskikesän yöttömän yön valosta, jota vesi heijastaa. Se on löytynyt hämäläisen järven saaresta, jossa tuoksuu salaperäinen valkolehdokki, jossa savusauna on lämmin koko kesäyön ja saattaa päästä kruunupäähirven seurassa yöuinnille. Hämeen juhannuksina on paistettu aina lettuja muurikkapannulla, saa muistella samalla omia lapsuuden juhannuksia savolaisen järven rannalla , äidin muurikkalettujen tuoksua. Silloin punoimme kukkaseppeleet kaikkien tyttöpuolisten hiuksille, niitä teen vieläkin, täällä Suomenlahden rannikolla, ja olen opettanut sitä muillekin, olenhan kursseja käynyt diletanttifloristi. :)

      Täällä voi juhannuksen aloittaa seuraamalla juhannussalon pystytystä, voi itsekin osallistua sen koristeluun ja sitten tanssia piirissä salon ympärillä. Meren kimallus kutsuu veneilijöitä, iltamyöhään on taianomaista katsella veteen heijastuvia kokkojen kuvajaisia ja taivaalle sinkoavia kipunoita. Purjeveneissä on moniväristen viestilippujen juhlaliputus, perälippu saa olla ylhäällä. kuten muutkin kansallisliput, koko juhannusyön aina juhannuspäivän iltaan asti. Jossain on laituritanssit, joihin voi itsekin osallistua , haitari soi . Kaikkein ihaninta on olla ankkuroituna saaren suojaan, ympärillä kesäyö, meri sulautuu horisonttiin , vain lintujen ääniä ja solahdus uimasilleen niiden elementtiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe