Canon PowerShot SX740 HS

Anonyymi

Mitä mieltä olette Canon PowerShot SX740 HS- kamerasta 11- vuotiaalle tytölle ensikameraksi. Meille tärkeää tietty kuvan laatu, kääntyvä näyttö ja 4K- videokuvaus. Riittävätkö ominaisuudet vähän pidemmällekin? Periaatteella huonoa ei haluta ostaa. Hinta juuri alle 400 €, joka kipuraja.

11

3072

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ostaisi. Itse toki olen saanut ja myöhemmin ostanut ensikamerat noin viisi-/kuusivuotiaana, jolloin tuollainenkin kelpaisi, kunhan siinä olisi etsin. Kymmenvuotiaan ensikamerassa pitää olla etsin ja säädöt: aika, aukko ja ISO, niin että sillä voi opetella perusasiat.

      Neljäsataa on kovin tiukka hinta, mutta ihan järkevä, kun miettii, että lapsella voi vielä kamera kolhiintua. Muistan kun vanhin tyttö tuli aikoinaan varovasti kertomaan, että kamera putosi ja hajosi. Ensimmäinen reaktioni oli, saitko haluamasi kuvan? Oppi että kuvat ovat tärkeitä, eivät kamerat. Kameroita ei kannata kuitenkaan pudotella, koska sitten ollaan pitkään ilman kameraa, kun se on huollossa.

      Jos sinulla on järjestelmäkamera ja siihen jotain muuta kuin kittilinssi, niin yksi hyvä vaihtoehto on ostaa saman merkkinen käytetty ja pienikokoinen runko sekä siihen pannari objektiivi.

    • Tuo on superzoom kamera. Lajissaan hyvä, mutta tyypillä on rajoitukset. Kuvanlaatu ei ole kehuttava. Hinta on varsin kova, jos nimenomaan ei hae noita ominaisuuksia. Pikkuveli SX620 maksaa vain puolet. Siinä zoom on 25x eikä 40x, näyttö kiinteä ja manuaslisäädöt puuttuu, samoin toki 4K.

      Vaikka tuossa on säädöt, niin ei niitä paljoa kannata säädellä, kun aukon pienentäminen heti syö kuvanlaatua.

      Samoin Canon G9X Mark II maksaa suunnilleen saman kuin tuo SX740 HS. Se on paljon parempi kamera. Zoom tosin on vain 3x eikä 40x.

      • Jos 4K on todella tärkeää, kannattaa katsoa muita kuin Canoneita, Canoneissa 4K on kamaralla kropilla. Se on mukana lähinnä, jotta voi panna mainokseen 4K.


    • Anonyymi

      Eli mikähän olisi se hinta/laatusuhteeltaan hyvä kamera? Nuo alussa mainitsemani kriteerit; kuvan laatu, kääntyvä näyttö ja 4K- videokuvaus täyttyisivät. Hinta mielellään alle 400 €. Löytyykö tuolla hinnalla?

      • Anonyymi

        Kirjoittaessani yritin katsella muutamalla haulla, enkä ainakaan heti löytänyt mitään. Joku käytetty Fujin runko (edullisista kameroista parhaat säädöt tällä hetkellä) olisi kyllä löydettävissä esimerkiksi Rajalasta, mutta Fujiin ei ole saatavissa halpoja = huonoja objektiiveja.

        Canonin ja Nikonin peilillisistä pikkujärkkärestä on välillä tarjouksia alta 400 €, päätyisin sellaiseen, vaikka mukana tuleva kitti objektiivi (merkistä riippumatta) on huono. Gigantissa on esimerkiksi Canon 4000D on 379 €. Kun ostaa tuollaisen kamera, pitää ymmärtää, että se on todellinen hinnat alkaen malli, eikä esimerkiksi 4K:ta ole mukana.

        Halvin 4K runko saattaa olla Panasonicin GX-80, mutta siitä puuttuu mikrofoniliitäntä, mikä taas pitää olla, jos oikeasti haluaa kuvata videoita. Eli pitäisi olla pykälää parempi kamera. Jos jostain vielä löytyy Canonin 200D, siinä olisi mikkiliitin, mutta siitä taas puuttuu 4K.


    • Anonyymi

      Olisiko Panasonic Lumix DMC-TZ100 hyvä valinta? 1":n kennokin. Hinta menee hieman yli 400 €.

      • Anonyymi

        Säädöt hankalasti valikoissa, joidenkin testien mukaan huono etsin ja mikkiportti puuttuu. Noilla rajoituksilla ei mahdoton, jos tyytyy 1" kennoon.


      • Anonyymi

        Mutta eikö 1 tuuman kenno tuossa hintaluokassa ole jo hyvä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta eikö 1 tuuman kenno tuossa hintaluokassa ole jo hyvä?

        Tuuman kenno ei ole hyvä. Se on tavallaan väliinputoaja. Liian pieni kunnolliseen kuvalaatuun muuten kuin todella kirkkaalla ilmalla ja sen verran iso, että kamerasta tulee jo suuri. Itse ostaisin tuohon käyttöön sitten APS-C/MFT järjestelmärungon pannarilla.

        Pannarizoomit ovat huonoja, joten oma valintani olisi APS-C runkoon joku todella pienikokoinen, mutta laadukas prime. Niitä on saatavissa kohtuu hintaan. Sen rinnalle sitten viisikymppinen (vaikka käytettynä) niitä on saatavissa kaikkiin merkkeihin kohtuu hinnalla.

        Onko Fujin X-T30 täysin poissa laskuista? Se on tällä hetkellä Rajalasssa 1270 € pienikokoisella 16 mm objektiivilla. Siinä on kaikki, mitä tarvitset ja vielä paljon enemmän. Samassa paikassa on Canon 200D kittilinssinä IS-versio hintaan 530€. Siitä puuttuu 4K, mutta muuten se on pieneen käteen sopiva peruskamera.

        Kittilinssi saattaa jopa riittää videoihin, mitä nyt on vääristymiä melko paljon. Canoniin on kuitenkin saatavissa optisesti hyvät ja kohtuuhintaiset f/2.8 24 mm pannari ja f/1.8 50 STM lyhyt tele myöhemmin, jolloin käytössä on optisesti moitteettomat objektiivit tärkeimmillä alueilla..


    • Hintaa ei saisi olla yli 400 €. Joten itse tällä hetkellä ajattelen lähinnä Panasonic Lumix DMC-TZ100 tai Panasonic Lumix DMC-TZ90. Parempia tuohon hintaan paperilla en ole löytänyt. Kertokoon hän, joka löytää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe