Onko Aller-konserni kykenevä Suomi24 sivuston ylläpitoon?

Suomi24 sivustoilla vellovien asiattomien keskustelujen määrästä ja viestien sisällöstä päätellen rohkenen epäillä Allerin kykyä ylläpitää sivuston sisältöä asiallisena. Onko sivuston ylläpidon tarkoitus tehdä asialle jotakin?

13

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä lähetin viestiä Allerille ja kysyin eräiden S24palstojen tolkuttomasta avausten ja viestien poistelusta, jossa syypäänä on ilmeisesti tekoäly. Aller pesi täysin kätensä ja vastasi, että he eivät voi tehdä mitään S24 vastaa asiasta.

      Minusta näyttää siltä että S24 ei vaan osaa tai halua hoitaa moderointia kunnolla, palstoilla on valtavia eroja. Esim. puoluepalstoista Rkp:n palstalle jos kirjoittaa suomenkielisen avauksen, niin todennäköisesti juttu poistuu, ruotsinkieliset eivät. Kun taas vaikka persujen palstalle voi kirjoittaa mitä räävittömyyksiä ja valehteluita hyvänsä - ei poistu.

    • Anonyymi

      Komppaan. Onko suomi24:n tarkoituksena todellakin vain mainostaa porno- ja muita huijaussivustoja, vai mikä?

    • Anonyymi

      Mielestäni S24 on vaan mennyt huonommaksi tuon tekoälyn tulon jälkeen, ei voi kun ihmetellä mikä siellä mättää että foorumista ei saada edes jotakuinkin asiallista.

    • Olen samaa mieltä mm. siitä, että tekoäly on ohjelmoitu siten, että persujen ja muiden oikeistolaisten tekstit ei poistettaan, vaikka siinä olisi selviä lainvastaisuuksia.

      Aikaisemmin huomasin, että suuri osa ydinvoimavastaisia kirjoituksia poistettiin pikaisesti.

    • Anonyymi

      Jos tekoäly osaisi tunnistaa "väärät mielipiteet", sillä olisi paljon muutakin käyttöä tämän foorumin ulkopuolella. Oikeastihan ns. "tekoälyt" eivät yleensä ole mitään muuta kuin datamassoja käsitteleviä tietokoneohjelmia eikä niillä ole mitään "näkemystä" tai "asenteita" kirjoittajia kohtaan vaikka toimisivat kuinka hyvin tai huonosti.

      Minulla on hieman kokemusta moderointityöstä, joten lasketaanpa hieman:

      - Suomi24 kertoo blogissaan, että palveluun tulee 360000 viestiä kuukaudessa = 12000 viestiä päivässä

      Jotta moderointi hoidettaisiin "kunnolla", eli ilmeisesti siten, että jokainen viesti puntaroitaisiin erikseen ihmisvoimin, päädytään seuraavaan:

      - ihmismoderaattori tekee 8 tuntia päivässä töitä, josta puoli tuntia taukoa = varsinaista työaikaa siis 7,5h
      - koska ihminen ei ole kone ja moderointi on (tosi) puuduttavaa työtä, katsotaan vaikka että tästä 7,5 h työajasta tehokasta työaikaa olisi noin 80%, joka on jo erittäin optimistinen arvio
      - 7,5 h * 80% = 6 h varsinaista moderointia per henkilö per päivä
      - tämän keskustelun aloitusviestin lukemiseen minulta meni noin 5 sekuntia ja se on vielä erittäin lyhyestä päästä viestejä, sanotaan siis pyöreyden vuoksi että viestin lukemiseen menisi 10 sekuntia, joka on taas erittäin optimistinen arvio
      - lukemisen jälkeen oletetaan, että moderointipäätös on välittömästi muodostunut ja sen valitsemiseen ja seuraavan viestin esille saamiseen menee vielä yhteensä kaksi sekuntia, eli siis yhteensä 12 sekuntia per viestin käsittely
      - olettaen, että moderaattori toimii väsymättä liukuhihnatyöläisen tapaan eikä esimerkiksi käy vessassa tauon ulkopuolella, yksi ihmismoderaattori pystyy siten käsittelemään työpäivänsä aikana 60/12 = 5 viestiä minuutissa * 60 = 300 viestiä tunnissa * 6 = 1800 viestiä työpäivän aikana
      - moderointiin tarvitaan siis yli-inhimillisiä työläisiä 12000 / 1800 = ~6.7 eli 7 henkilöä ja tämä on teoreettinen minimi

      Käytännössä tuon lukeman voi vähintään nelinkertaistaa jos halutaan laatua ja jos vähänkään pohtii millaista moderointityö käytännössä on ja ottaa huomioon, että ihmiset eivät ole koneita. Voi vaikka kuivaharjoitella valitsemalla satunnaisen ketjun täältä ja ajastamalla omat päätöksensä kaikista sen viesteistä, samalla pohtien millä perustein päätökset teki ja olisivatko kaikki osapuolet tyytyväisiä moderoinnin tarkkuuteen.

      Sanotaan siis, että tarvitaan pyöreästi 25 kokopäiväistä työntekijää käymään viestit läpi. Nämä todennäköisesti haluavat musertavasta kuormastaan palkkaakin ja sovitaan vielä, että palkka olisi sopivan huono, vaikkapa 2000 euroa kuussa, joka työnantajalle on pyöreästi
      tuplat, eli 4000 euroa per moderaattori.

      Näin päädytään lukemaan, että viestien moderointi Suomi24:ssä ihmisvoimin maksaisi heille noin 100 000 e/kk nykyisellä palstan vilkkaudella. Ovelat spammihyökkäykset sitten hetkellisesti ehkä viisinkertaistaisivat tämän lukumäärän.

      Kuinka realistiselta tämä sinusta tuntuu? Kauanko sinulta kesti lukea tämä viesti ja tehdä sen asiallisuudesta päätös? Vai onkohan tämä asiallinen sittenkään?

      Jos taas moderointi hoidetaan pelkästään ilmiantojen perusteella, täällä olisi varmaan entistäkin synkemmin lokeroituneet palstat täynnä vihaviestejä ja laittomuuksia joihin ei puututa mitenkään. Moderointi on oikeasti hankala asia etenkin tällaisilla anonyymifoorumeilla.

      • Anonyymi

        En kyseenalaista laskelmiasi, mutta se myös osoittaa nykyisin vallalla olevaa käytäntöä teettää työt asiakkailla.

        Ensin pitäisi itse suorittaa itse itsehillintää ja jättää soopa kirjoittamatta, toisaalta pitäisi lukiessaan suodattaa näkemänsä roska aivoistaan.


    • Anonyymi

      Poliisi viestit poistetaan pika pikaa jotta rasismi saa rehottaa ja perseenuolenta jatkua ilman kolhuja poliisin maineeseen.
      No rasismi näkyy sukupuoli jakaumassa poliisin todostoissa mutta koksa kaikilla sama ongelma mitään ei tehdä rasimin kitkemiseksi.

    • Kaikki sensurointi kaikissa muodoissaan, kuten itsesensuuriin pakottaminen valtiovallan suojeluksessa on väärää toimintaa, jolle on kauaskantoiset seuraukset, todistaa historia. Joten jos väitämme että historiasta voi jotain oppia, kuten väite kuuluu, on se valhe, todistaa sanavapauden vääristely ja kaikenlaiset sensuurit rankaisu estot!
      Minkäänlaisten rankaisujen ainoa oikea taho jakaa niitä on itsenäinen vapaa oikeuslaitos, ei mikään muu taho millään verukkeella, ei edes poliisin toimesta. Vain älyllä ja täydellä, itsenäisellä tieteellisen käsittelyn täyttävällä vapaudella varustettu oikeuslaitos voi olla minkäänlaisten yhteisölliset ja yksilöihin kohdistuvien rankaisujen päättäjä. Kenelläkään muulla taholla ei ole riittävää kykyä arvioida asioiden kaikkia vaikuttavia puolia ja tehdä se oikeudenmukaisuus periaatteita noudattaen.

      Hannu Rainesto

      • Anonyymi

        No jo on naurettavaa tekstiä ja aiheen vierestä. Ettäkö oikeuslaitos olisi jokin oikeudenmukaisuuden majakka ja pitäisikö jokainen poistettu roskaviesti pistää oikeuden käsittelyyn?


      • Luokkaoikeus on aina omistavan luokan oikeutta, eikä oikeuden käsittelyyn tarvitse päästä yhdenkään viestin saati mielipiteen. Kyse on siitä, että lain ja oikeuden pitää määritellä sensuurille rangaistukset, joiden rikkomisesta sensuuri käyttäjää rangaistaan jätti sakoilla, ei sensuurin uhria!
        Jäädä paitsi mielipiteitä, se on ongelma, sillä vasta mielipiteet varsinkin kriittiset luovat kehitystä. Suomi toimii juuri päinvastoin eli väärin tässäkin asiassa, mutta Suomessa onkin luokkaoikeus vallalla. Luokkaoikeus poistetaan vain poistammalla yhteiskuntaluokat, sillä juuri ne luovat myös luokkaoikeuden!


    • Poliisin älyyn nyt ei ole luottamista, koska he eivät koskaan täytä asioiden tieteellisen käsittelyn tunnusmerkistöjä. Poliisin ainoa todellinen yhteiskunnallinen rooli on vallitsevan vallan sokea säilyttäminen aivan kuten armeijan ja pelastustoimen, vallan antamia komentojen kritiikitön noudattaminen. Vain kone on enää enemmän epäinhimillinen toiminnaltaan!

      Hannu Rainesto

    • Vain Wattenvalilta saa puhdasta ydinvoimaa ja vain ulkomailla, EU:n ulkopuolella saa pian ajaa dieselautoilla. Olemme siirtymässä mopokulttuuriin, joka toimii enää sähköllä sekään. Mitähän vastaavat, kun sairaat eivät enää ehdi hoitoon ja lääkäriin, työläiset työpaikalle, kun ei ole autoja ja akku loppui yöllä niin maar sadasta syystä kaikista laitteista. Puhdasta pakkovaltaa tämäkin sensuurin muoto!

      Hannu Rainesto

    • Anonyymi

      Tekoälyn toiminta on siitä outo, että se sallii määrätyn nikkarin herjaukset poikkeuksesetta, ja saman tein se poistaa kommentit, jotka arvostelevat herjauksista.
      Vaikutelmaksi jää, että tässä mättää pahasti ja keskustelut pilataan ihan näillä konsteilla.
      Taitaa kysymyksessä olla 'väärien' mielipiteiden sensuurointi ja apuna käytetään öykkäröivää menoa?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe