Eivätkö kantasuomalaiset enää käy kahviloissa?

Anonyymi

Kahvitellaanko nykyään vain kotosalla?

Kiertelin eilen Hesan Itiksessä ostoksilla. Kaikki kahvilat olivat lähes täysiä, mutta ainakaan ulkonäöllisesti kanta-suomalaisten näköisiä ihmisiä niissä ei näkynyt lainkaan.

Onko kahviloiden kahvi liian kallista matti ja maija meikäläisille?

Paljonko olet valmis maksamaan kupposesta?

Itse kävin kotimatkalla tunnelmallisessa pienessä kahvilassa, cappuccino ja pieni pala juustokakkua maksoi 8,60 ... aika kallista, ei ole usein varaa moiseen itseni hemmotteluun.

35

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä minä, vaikka lähden viemään roskia, otan mukaan evästermarin ja nautin kahvia esim parkkipaikalla.
      Asiasta asiaan lähtökohtaisesti kahvi ja pulla ovat liian kalliita peruseläkeläisille, koska he ovat niin pihejä.
      Itse en laske kustannuksia jos tulee himo tai muuten vaan mieli poiketa kahvilaan. 4 - 6 kertaa kuukaudessa sitä harrastan. Työkeikoilla 3-4 kertaa päivässä.
      Mahdollista on pihistellä kuluissa kun käy tarpeeksi erilaisissa paikoissa, oppii hinnat. R-kioskeiltakin saa siedettävän hyvää termoskahvia jopa kermalla. Aina käännyn tiskeiltä jos ei ole kermaa siinä tai kysyttyäni.

      • Baareissa käyn vain tapaamassa ihmisiä - en juoman takia. Kahvit ja pullat tulevat halvemmaksi kotona itse valmistettuna. Verotus vaikuttaa.


    • Anonyymi

      Meikäläinen käy silloin tällöin.
      Kyllä vastaavaan annokseen periferiassakin joutuu likimain saman pulittamaan. Vuokranantaja kahviloiltakin napsii fyrkkaa.

      Beng

      • Anonyymi

        Cittareissa on kahvipisteitä, joissa irtoaa kupponen hintaan 50 centtiä. Löytyy takalistollekin lepotasoa eli tuoleja pöytineen.


    • Anonyymi

      Ennen poikkesin kahviloissa melko usein, mutta laskeskeltuani menojani totesin, että osan noin tonnista vuodessa vois käyttää järkevämminkin.

    • Anonyymi

      Eihän noista kuppiloita jää mikään hyvä fiilis kun tiedät maksaneesi sikamaisen hinnan kahvikupposesta , niin miksi moisia rikastuttaisi . aikoinaan vietettiin paljon aikaa noissa ja tavattiin frendejä , nyt on äänestettävä jaloin hintakehitykselle !

    • Anonyymi

      Suomalaiset juo keskaria.

      Kyllä suomalaiset juo kahvia. Mutta ulkona useimiten kyse huoltsikan paarista, tai kostain kaupanpaistopisteen paarista. Varsinaisia kahviloita aika vähän. Ja ne useimiten just jonkin leipomon sivutoimintoja. Muutama iso ketju. Kahvissa kyllä hyvä kate, mutta pelkkä kahvilan pyörittäminen piirakoineen ja leivoksineen on kallista puuhaa, pitää olla muutakin. Ja kun laittaa kaljahanan, sitten kyse onkin kaljapaarista.

      Snakareille kävin vähän samalla lailla. Pitseriaa ja mäkkäriä joka nurkassa, ei hampurilaisen myynnillä helpolla elä.

      Parissa tsadilaisessa kahvilassa käynyt. Itiksessä oli jotenkin pikakahvilan tuntua, sumppi ja viineri naamariin kiireessä. Ja joku Waynescoffee on sitten oikeesti pikakahvila. Jossain suomessa oli kiva, oikea kahvila, en muista paikkaa. Siis valkoiset pöytäliinat, tarjoilijattarilla essut ja hilkat. Siis oli tarjoilijat. Rauhallisella ja hiljaisella paikalla, vanha rakennus. Oisko Rauma, tai Pori?

      Hikiällä oli kahvila. Se toimi työväentalolla, kaljapaarin yhteydessä. Leipomon paikka. Mäkin kävin siellä. Sitten se muutti omaan kiinteistöön paraatipaikalle. Noh, pieni paikkakunta, vuodessa nurin. Kylän juoru-ukot ei ottaneet makseen, kulkivat autoilla naapuripitäjän ABC.llä, asiakkaita ei ollut, menoja kyllä. Ikävää, tais mennä leipomokin siinä samassa.

      Laskin joskus, Kun juoru-ukko käy päivittän kahvilla huoltsikalla. Polttoaine, kahvi ja viineri, iltalehti, tulee muuten kahvilla käymiselle hintaa. Vaan sellaista se on. Huoltsikat pysyi ennen elossa kahvia myymällä, kumpikaan ei ois kannattanut ilman toista. Pelkkä kahvila ei tahdo pärjätä pelkkänä kahvilana.

      Noh, mä en juuri juo kahvia. Siks oiskin kiva kun kahviloita ois enenpi, vois sen xpesson käydä silloin tällöin juomassa vaivattomasti. Mutta mun kahvinjuonti ei kyllä pitäis mitään kahvilaa pystyssä.

      =DW=

    • Anonyymi

      seisonu kahvi ei ole hyvää, käyn siellä missä paljon porukkaa, saa tuoretta kahvia

    • Stadi ei ole enää paikka aikuisille.
      Sinne ei tahdo päästä mitenkään omalla autolla, saati sitten löytää ilmainen, maan-päällinen pysäköinti-paikka.
      Ja koska veroja ei enää kerry, on valtion nostettava hintaa.
      Asikkaille jotka poikkeavat veroilla alkuun-pannuille Kebab- ja Kahviloille.
      Ja jos kahvila on täynnä hupullisia Hattivatteja...niin en minä.
      Ennen kyllä kävin usein, asunhan täällä Stadissa.
      Stadi on nyt lasten leikki-kenttä.
      Sinänsä ei hinta minulle merkitse yhtään mitään.

      H.

    • Anonyymi

      Meillä Cittarissa euron kuppi. Pullan voi ostaa pussiin punnittavista pullatuotteista ja maksaa siinä, tai ottaa siitä kohtuuhintaisen leivoksen, usein haen altaasta kahvin kanssa jätskin. Siellä on seuraa sekä Iltalehti ja Iltasanomat. Ja siitä sitten ostoksille hyvillä mielin.
      Kahviloiden kahvi- ja pullahintoja pidän itselleni liian kalliina, vaikka niinhän se on että sille joka ostaa, tuote on kallis, sille joka myy, tuote on halpa kun on ne vuokrat sun muut menot. Hyvä kun on niitä jotka kahviloissakin pystyvät käymän.

    • Anonyymi

      Nuorena tuli istuttua ja juotua paljon baarien kahvia. Matkatöissä ollessa tulivat kahvipaikat todella tutuiksi, ja oppi tietämään, misä hyvä sumppi ja sämpylät.
      Nyt ostan kahvit ja pulla kotia, ja juon omassa rauhassa.
      Itiksen kuppilat täyttyvät noista merten takaa tulleista, joista ehkä yhdellä sumppikuppi edessä muiden säestäessä suureen ääneen jotain.

      • Anonyymi

        Niin. Se jengi. Kahvin kanssa sävy sävyyn. Sumppi-Humpit.


    • Anonyymi

      Ei tule kaupungilla useinkaan käytyä kahvilla, mutta reissunpäällä pysähdyn useinkin, mutten koskaan aakkospaikkaan (paitsi joskus vessaan).

      Netistä tutkailen jo etukäteen mihin pysähdyn matkallani, torstaina kun lähden kohti pohjoista, niin ensimmäinen kaffepaikka on Leivonmäellä, (en laita nimeä ettei syytetä mainostamisesta) ja toinen pysähdys on Pyhäjärvellä, lähes naurettavan niminen paikka ;) matkan päätepisteessä odottaa velipojan emännän suussa sulavat herkut ja kunnon kahvit plöröjen kera.

      • Anonyymi

        Minulla on vissiin niin kuiva suu, ettei siinä sula mikään. Hyvä että saa alas kahvilla tai muulla juomalla.
        Mutta vatsassa sulaa - säännöllisestä vatsantoiminnasta päätellen.


      • Anonyymi

        Plöröt tarkoittanee retaa?

        Beng


      • Anonyymi kirjoitti:

        Plöröt tarkoittanee retaa?

        Beng

        grädde

        H.


      • Anonyymi

        Kyllä se plörö tarkoittaa viinaa.....väkevä kahviplörö.....jalluplöro.....
        mimmimum-..mi


    • Anonyymi

      Ulkomailla, jossa on herkkuleivonnaisia, jota ei kotona osaa tai viitsi valmistaa, niin siellä käyvät kahvilla.

    • Voiko jos jostain sais oikeaa haudutettua teetä, ei mitään Keisarin mornsianta, joka ei ole teetä nähnytkään.

    • Anonyymi

      Lehdessä näin mainostettavan Vehmaan kartanossa olevaa teehuonetta, joka on erikoistunut teen tarjoiluun oikein siihen opiskelleen henkilön johdolla.
      Paikka on Juvalla .

      • Anonyymi

        Jyväskylässä myös teen tarjoiluun erikoistunut kahvila, Teeleidi, suosittelen jos siellä suunnalla liikkuu. Tosin jotkut tykkää että on liian syrjässä kun ei ole keskustassa


    • Anonyymi

      käyn useasti kahvilassa, mutta itiksen kuppiloihin en enää poikkea, siellä kun muualta tulleet ovat vallanneet joka jakkaran ja yksi ostaa ja muu suku sitten istuu sen ympärillä tuntikaupalla. ei luulisi olevan kovin kannattavaa yrittäjällekään, mutta pois ei voi käskeä, kun syytettäisi rasismista.

    • Anonyymi

      Ennen oli toista, silloin 60 kymppiset rouvat istuivat hienoissa kahviloissa hienosti pukeutuneina, puhuivat hienosti välillä ruotsia nokka pystyssä katsoivat nenänvartta pitkin rahvasta.

      • Suunnilleen noinhan se meni. Tosin itsekin silloin, vaikka olinkin paljon nuorempi, poikkesin aina välillä Ekbergin kahvilaan ruokatunnilla, kun aina ei virastoruokalaan huvittanut mennä. Nuo hienot rouvat joivat kahvit baakkelsin tai tanskalaisen voileivän kera, joten siellä ei markkoja säästelty, en tosin minäkään silloin kun sinne poikkesin.


    • Anonyymi

      Viime viikolla kävin ystäväni kanssa kahvilassa, jossa työskenteli myös kehitysvammaisia.
      Kaksi isoa mukillista kahvia ja kaksi reilunkokoista porkkanaleivospalaa yhteensä 8.20 euroa.
      Emme pitäneet kalliina, edullista keittoakin oli tarjolla.

    • Anonyymi

      Aamukahvit juon kotona ja laihduttamista ehdottanut lekuri sanoi, että ensimmäisenä pitää jättää pois iltapäiväkahvit ja viineri. Sanoin hänelle, että helppoa kun heinänteko, kun en muutenkaan juo iltapäiväkahvia, enkä ainakaan viineriä syö.

      • Anonyymi

        Asun kaupungin keskustassa, eipä tule kahviloissa istuskeltua, koska juon myös aamukahvin kotona, enkä sen jälkeen juo kahvia. Joskus, siis hyvin harvoin, iltapäivällä kupillisen. Jos ja kun on asioilla, ostoksilla, on vihoviimeistä taiteilla kassiensa ja kahvikuppinsa kanssa jonnekin pöytään, eipä houkuttele.

        Lounaalla sen sijaan käymme muutaman kerran kuukaudessa lempiravintolassamme. Silloin nautimme lounaan päälle kahvikupillisen.

        Maailmalla tulee käytyä kahviloiden terasseilla, mukava katsella ihmisiä, ja katsella ympärilleen. Kahvin saa pöytään tarjoiltuna, ei tarvitse kuppeja kanniskella. Eikä hintakaan päätä huimaa.


    • Kun tekee mieli jotain oikein hyvää ja makeaa,
      poikkean yhteen mumminpullapuotiin.

      Etsin paikallisen konditorian muualla liikkuessani,
      lähiseutujen kuppilat jo tiedän ja tunnen,
      googlemapsi on hyvä etsimään hyvän kahvilan vieraalla paikkakunnalla..
      En koskaan juo kahviani apseilla, tylsiä paikkoja,
      sen vuoksi ei ehkä kahvikaan siellä maistu hyvältä.

      Tähän vuodenaikaan houkuttimeksi riittää mustikka-tai mansikka piirakka, sellainen pullaan leivottu, en voi vastustaa.
      Mutta joskus musta kahvi sellaisenaan maistuu tosi hyvältä.

    • Anonyymi

      Eihän sielä viihdy kun ulkomaalaiset pitää niin kamalaa mölinää. Suomalaiset pitävät seesteisestä hiljaisuudesta ja rauhallisesta keskustelusta. Eikä yritykset uskalla rasisti syytösten ja koston pelossa antaa heille porttikieltoja.

    • Anonyymi

      On sen verran arvokasta tuo sähkökaapeli, jota kaivetaan sinne tänne ympäri tyhjenevää Suomea.

      • Sanos muuta ,
        ihan olisi oman aloituksen paikka.
        Purpattaisin moisesta puoli päivää.


    • Anonyymi

      Kaikki kantikset ovat kesäteattereiden katsomoissa, supisuomalaisessa kansanhuvissa ;)

    • Anonyymi

      Ymmärrän kyllä että yrittäjällä on paljon menoja ....kahvilansa kanssa ---mutta jos kahvikupillisen hinta on sama kuin kahvipaketin...silloin juo kupillisen kotona ...nauttien...
      Tuli mieleeni Fingerporin juttu....Kahvilan myyjä sanoi asiakkaalle että santsikupin saa sitten samaan hintaan....asiakas meni hakemaan santsikuppia ....myyjä osoitti hintaa...jossa luki 4.99...eli sama hinta kuin ensimmäisessäkin.
      mimmimum-..mi

    • Anonyymi

      Olin keväällä etelässä lomalla , ja tilasin kahvit baarimikolta, joka pyysi mennä istumaan ja toi kahvit tykotarpeineen pöytään. Tuntui aluksi oudolta Suomen itsepalvelun jälkeen tuo palvelu, kun hintaakin kertyi vähemmän kuin aakkos-paikoissa.

      • Anonyymi

        Ranskassa kahvi baaritiskillä on edukkaampaa kuin pöytään tarjoiltu.
        Beng
        Pahvimukikahvista en pidä. Take away-kahvit ja pahvimukit pitäisi kieltää. Vain porsliinista. Samoin hampurilaispaikoissa pitäisi syödä
        tai tilaus kotiin olisivat ok. Ei mukaan, koska jätöksiä parkkipaikoilla jne. Mikä nautinto sekin on? Syödä autossa parkiksella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      61
      4760
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      72
      3446
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      98
      3006
    4. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      42
      2781
    5. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

      Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
      Luterilaisuus
      165
      2495
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      154
      2123
    7. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      174
      1850
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      616
      1727
    9. Kuvaile kaivattusi ulkonäköä?

      Asiallista keskustelua kiitos! Itse vastaan, naisella on isot rinnat.
      Ikävä
      107
      1720
    10. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      150
      1590
    Aihe