Kun kirjoittaa niin satunnaisesti hypähtää, ainakin firefoxin osoitekentässä? Ubuntu 14.04 ja 19.04 ainakin. Toinen on että sana keskeytyy jos hiiren kursori ei ole osoitekentässä.
Kolmas juttu on että miten saan hiiren keskipainikkeen toimimaan oikein (erillinen näppäin, läppäri)? Nyt siinä on toimintona "mute".
Kun tuota painoin ohjelmassa Näppäimistö niin ei löytynyt pikanäppäintä, vaan alkoi hakukentään suoltamaan loputtomasti a-kirjainta, kunnes painoin toisen kerran
Kursori hyppää takaisin päin ja muuta
17
107
Vastaukset
- Anonyymi
Ei pidä paikaansa,, Avaus on trollaus!
- Anonyymi
Näitä samanlaisia avauksia tämä kaveri tehtailee jatkuvasti. Tässä ollaan löydetty järjestelmästä "Avustavat teknologiat" vastaa Windowsin "Helppo käyttö" työkaluja. Usein miten tämä sälli kaivelee näitä ongelmia toisilta keskustelupalstoilta tai uutisista jostain sivulta.
eli, olet oikeassa,
Avaus on trollaus! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näitä samanlaisia avauksia tämä kaveri tehtailee jatkuvasti. Tässä ollaan löydetty järjestelmästä "Avustavat teknologiat" vastaa Windowsin "Helppo käyttö" työkaluja. Usein miten tämä sälli kaivelee näitä ongelmia toisilta keskustelupalstoilta tai uutisista jostain sivulta.
eli, olet oikeassa,
Avaus on trollaus!Tämä on selvä kopio tuosta Microsoft Edge kirjoituksesta, mutta sama latvalaho on tämänkin takana.
- Anonyymi
No joo, ei hyppää taakse päin, mutta firefox versiossa 68.0.2 kyllä taas kerran hukkaa näppäinten painalluksia. En tiedä mistä kysymys, mutta jonkinlainen JavaScript ongelma siinä luultavasti on kyseessä eli thread-safe ajo ei onnistu(poissulkemisongelma) tai forkattu prosessi ei ole oikeaan aikaan ajossa ja tästä syystä hukkaa dataa. Siitä pääsee eroon kytkemällä automaattisen haun pois päältä kirjoitettaessa. Koko firefox on niin paisunut muodottomaksi, ettei ole ihme että tällaisia ongelmia tulee. Pitäisi kirjoittaa uusiksi kokonaan alusta alkaen.
- Anonyymi
Selitetäänpä tämä nyt toisin päin: Mikäli linux:n prosessien välisessä kommunikoinnissa tai thread-koodissa olisi jokin virhe, tämä aiheuttaisi heti kaoottista toimimattomuutta varmasti 50% ohjelmista. Näin ei kuitenkaan ole. Thread testiprosessit suoriutuvat niinkuin ennenkin ja prosessien luonti toimii kuten aina. Näin ollen ainoaksi vaihtoehdoksi jää, että firefox:ssa on jotain pahemmin solmussa, kun se hajoaa aina vain uudestaan säännöllisesti.. oisko koodareissa liian suurta vaihtuvuutta, jotta homman luonne tulisi ymmärrettyä myös uusille kavereille ennen julkaisua?
- Anonyymi
Firefox 45.x versiossa ollut osoitekenttä oli omasta mielestäni parempi, ainakin näin näkövammaisen näkökulmasta katsottuna. En muista tuliko tuo uusittu osoitekenttä Firefoxin 52 tai 60.x versioissa tai jotain sinnepäin, mutta jokatapauksessa tuo uusittu osoitekenttä ei kyllä toimi yhtä hyvin kuin vanhempien Firefoxien osoitekenttä. Ihan sama ongelma onWindowsissa ja Linuxissa, eli ainakin siltäosin mitä itse tarkoitan vika on itse Firefoxissa. Tuo uusittu osoitekenttä ei ole yhtä käytettävä ruudunlukuohjelman kanssa, vanha oli parempi. Näkevälle tuo uusi voi olla parempi toki. Eli aina toimintojen uusiminen ei johda parempaa lopputulokseen. Kyllä tuota uuttakin osoitekenttää toki käyttää.
T. miksuh- Anonyymi
Minä olen huomannut että 99,8% parannuksista on paskennuksia, jopa EU:n tasollakin! Liekkö ajanpuute syynä paskennuksiin, että ollaan nyt tekevinä jotain muka tärkeää...
- Anonyymi
Ruudunlukuohjelmaa käyttävän näkövammasen kannalta tuossa Firefoxin nykysessä osotekentässä on vikana etenkin se mitä tapahtuu, jos Firefoxissa on päällä se, että Firefox ehdottaa linkkejä kirjanmerkeistä, selaushistoriasta jne samalla kun osotetta kirjotetaan ositekenttään. Jos kirjotat vahingossa osoitteen väärin ja painat back spacea poistaaksesi väärän merkin ruudunlukuohjelman pitäisi sanoa mikä kirjain tai merkki poistettiin osoitekentästä. Sen sijaan ruudunlukuohjelma joko ei sano mitään tai sitten se alkaa huutamaan linkkiehdotusta kirjanmerkeistä tai selaushistoriasta. Joka kerta kun painat backspacea ruudunlukuohjlma puhuu linkin Firefoxin linkkiehdotuksista tai sitten ruudunlukuohjelma ei sano mitään. Eli sillon ei ole aavistustakaan mikä merkki osoitekentästä lähti, etenkin jos painat nopeasti backspacea muutaman kerran putkeen. Joudut sitten nuolinappuloilla tutkimaan mitä siinä kentässä edelleen lukee. Ei sen noin pitäisi toimia. Ongelmasta pääsee eroon vain ottamalla Firefoxin asetuksista kokonaan pois linkkiehdotukset kirjanmerkeistä, selaushistoriasta jne. Tuolla tavalla osoitekentän saa toimimaan järkevämmin, mutta sillon tietenkin menetetään kokonaan ne linkkiehdotukset.
Vanhemmpien Firefoxien kohdalla tuota ongelmaa ei ollut.
T. miksuh- Anonyymi
Minä vaan kirjottelen FF:ssä edeleenkin hakuja hakukenttään.
- Anonyymi
Se tekstinsyöttökenttä, johon osoitteet kirjoitetaan on englanniksi Address bar, eli suomeksi osoitekenttä. Kokeile vaikka laittaa Firefox englanninkieliseksi. Firefoxissa tosin kai nykyäänkin voi laittaa asetuksista päälle erillisen hakukentän. Aikanaanhan Firefoxissa oli aina erillinen osoitekenttä ja hakukenttä.
- Anonyymi
Saahan sen raahattua; Avaa valikko -> Muokkaa jne.
- Anonyymi
Tuo hyppely loppu kun firefoxin asetuksista internet-haun osoitepalkista. Hiiren painike on sellainen monitoimipainike. Xev näyttää muten lisäksi tulostavan loputtomasti a kirjainta, ellei paina uudelleen ja sitten toisella painalluksella tulostuu Menu, apostrophe, odiaeresis, kirjaimet ö,l,k,j. On siinä Liitä toimintokin :-D Mikälie on tuon keycode, siis hivelylevy jonka yläpuolella 3 painiketta.
- Anonyymi
Tänne kirjoittaminenkin oli yhtä helvettiä, esimerkiksi kun hiirellä oli jotain jostakin kopioinut niin yhtäkkiä kopio lävähti keskelle kirjoitusta vaikkapa a-näppäimestä. Sama kirous useissa muissakin ohjelmissa, jotka käyttävät leikepöytää (tyhjennys xsel -c -p -s -b, poistaa liittelyt).
Löysin syyllisen kun alkoi vika vain pahentua, mutta nyt vika on poissa.
Biosista TrackPoint > disable. Elikkä tappihiiri, mikä on näppäimistön keskustassa.- Anonyymi
Jahas. Hyppely ei loppunut, mutta liittäminen loppui TrackPointin disabloinilla. Hyppelyyn vaikuttaa TouchPad, jonka disablointi biosista lopettaa kursorin hyppelyn, eli kaksi erillistä vikaa ja ne yhteen ;-).
Ei auta Lisäasetuksista sammutella "kirjoittaessa", se ei toimi ikinä. Toiminnot saa sammutettua komennollakin ja niin teenkin, että tekaisen pienen skriptin, joka kytkee päälle tai pois.
Sama vika on ainakin Unity ja Gnome 3 työpöydissä ja eri merkkisissä tietokoneissa, minulla ja kaukana toisellakin.
Kumma että ei ole laajempi ongelma, jonka varmasti olisivat jo korjanneet. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jahas. Hyppely ei loppunut, mutta liittäminen loppui TrackPointin disabloinilla. Hyppelyyn vaikuttaa TouchPad, jonka disablointi biosista lopettaa kursorin hyppelyn, eli kaksi erillistä vikaa ja ne yhteen ;-).
Ei auta Lisäasetuksista sammutella "kirjoittaessa", se ei toimi ikinä. Toiminnot saa sammutettua komennollakin ja niin teenkin, että tekaisen pienen skriptin, joka kytkee päälle tai pois.
Sama vika on ainakin Unity ja Gnome 3 työpöydissä ja eri merkkisissä tietokoneissa, minulla ja kaukana toisellakin.
Kumma että ei ole laajempi ongelma, jonka varmasti olisivat jo korjanneet.Sirullisella hiirellä saa etäohjattua toucpadin pois päältä (ruksi vaan otettu etäohjauksella pois päältä). Käy tarkistaa itse onko asetusruksit paikallaan niin kuin niiden pitäisi mielestäsi olla.
Hiiriä myydään sirullisia ja siruttomia merkistä riippumatta. Osta semmoinen siruton, ei paljoa maksa ja pidä huoli ettei muut pääse niitä kopeloimaan omin päin fyysisesti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sirullisella hiirellä saa etäohjattua toucpadin pois päältä (ruksi vaan otettu etäohjauksella pois päältä). Käy tarkistaa itse onko asetusruksit paikallaan niin kuin niiden pitäisi mielestäsi olla.
Hiiriä myydään sirullisia ja siruttomia merkistä riippumatta. Osta semmoinen siruton, ei paljoa maksa ja pidä huoli ettei muut pääse niitä kopeloimaan omin päin fyysisesti.Samanlailla tekee tepposet, usb-hiiri ja radio-hiiri, ei tuskin hiirestä johdu, kun eri alustoilla eri laitteilla sama vika. Varmasti tekee saman hipelöintialustallakin, jos kokeilisin. Jokin on Linuxissa vikana, tai joku vakoilija on kiinnostunut rehellisestä netin käytöstä ja käynyt asentamassa vakoiluohjelman. Vuosia vanhoja asennuksia, joten aikaa on ollut. Täälläkin kämpässänikin on ollut ihme trafiikkia, jotka etsivät lähes vuosittain jotakin "korjattavaa", kun ei täällä ole edes mitään ilmoitetttavaa korjattavaa. Varmasti ovat vasikoita vasikoita, niitä kapitalistin koiria... ihmissaastaa.
- Anonyymi
Vaihda hiirtä semmoiseen missä ei ole pientä sirulähetintä sisällä.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3724030Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1101461- 941297
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko651104Yksi iso yllätys luvassa The Summit Suomi -finaalijaksossa - Tiesitkö nämä Summit-loppukolmikosta?
The Summit Suomi on tarjoillut yllättäviä pudotuksia ja melkoisen määrän pelkkää kisaajien vaelluksen kuvaamista Norjass14937Perjantaita!
Miltä kaivattusi tuoksuu? Tuli mieleen kun täällä usein mainitaan pahasta hajusta. 🤔58917Voi että! Sergey Hilman paljastaa Race Across the World -kuvauksista: "Tämä oli se paras jekku"
Tykätään! Aikamoinen pari tämä Sergey Hilman ja Sini Sabotage - herättävät varmasti vahvoja tunteita suuntaan sun toise12887- 38880
- 65861
Ei tullut konkurssia, tuli 3 karhua
Olipas hyvä uutinen. Näin sitä vaan tunnetaan. Persut eivät onnistuneet tuhoamaan.. tätäkään60859