Miten tästä eteenpäin Judoliitto valmennuspälikkö, valmennusvaliokunta?

Anonyymi

Nyt kaikki yksilö kisat seuranneena on todettava että ei meillä hyvin mene. Mitä meinaa judoliitto tehdä että valmiukset paranisivat jotta menestystä alkaisi tulla, miten kohdentaa resurssit oikein. Turha on selitellä että oli vain huono päivä, taso on vain tuo nyt nähty. Ja jos urheilija on tyytyväinen tähän niin kuin annetaan lausunnoissa ymmärtää ja tavoitteena on ottelu voitto niin hukassa ollaan sieläkin valitettavasti. Joten nyt tekoja ja selkeet suunta viivat tekemiseen.

28

<50

  Vastaukset

  • Nyt touhu on aikamoista sillisalaattia ja pieniä ryhmiä. Yhteensä muutama kymmenen kisaajaa ja monta ryhmää. On aikuisten joukkueet, olympiaryhmä, ikäkausijoukkuueet, kadeteilla kakkosjoukkue ja vielä haastajaryhmä.
   Kaikki kadetit yhteen ryhmään, niin riittää leireillä sparreja.
   21:t, U23:t, miehet ja miesten olympiaryhmä samaan maajoukkueeseen, sama naisten kohdalla. Naisille vaikka Sanna valmentajaksi, hänen urheilija pärjäsi parhaiten viikonlopun kisoissa.
   Jokaisesta joukkueesta käydään oman tason ja lompakon mukaisissa kisoissa. Liitto voi maksaa erikseen kisoihin johon se haluaa kunkin urheilijan osallistuvan. Jos liitto pystyy joidenkin urheilun kustantamaan kokonaan, se voi siinä tapauksessa suunnitella kilpailukalenterin.
   Päävalmentajan paikka avoimen hakuun, erikseen voidaan hakukutsuja lähettää sopiville ulkomaisille valmentajille, ne kun ei välttämättä liiton sivuja lue. Pyydetään judokoiden taustavoimista apua rekrytoinnin ammattilaisilta, niitä varmaan löytyy tai palkataan rekryyn ammattilainen. Samanlaista katastrofia ei voi käydä kuin Pascalin tapauksessa, kun homman hoiti liiton ammattilaiset. Pesti kaksivuotiseksi jonka jälkeen tarkastellaan urheilijoiden kehitystä, kuullaan urheilijoita ja päätetään sen perusteella jatkosta.

   • Pärjäsi parhaiten? Ei yksi voitto kerro muuta kuin ettei ole ihan lapanen. Ongelma on se, että porukka perustaa mielipiteet haaveisiin ja unelmiin ja yliarvioi oman lähipiirinsä. Pitäisi miettiä sitoutuneisuutta, määriä ja yhteistyön parantamista ja tietysti aina myös tekniikan monipuolisuutta.


   • Naisille vaikka Sanna valmentajaksi, hänen urheilija pärjäsi parhaiten viikonlopun kisoissa. Edelleen hänkin voitti vain yhden ottelun niinkuin moni muukin. Jos sarjassa on vähän osallistujia sijoitus on korkeampi. Miksi naisilla pitää olla oma valmentaja.... laitetaan se raha kokonaisuutetena nuoremmille. Nyt pitäisi suomi judon toivo laittaa nuoremmille ja satsata rahat heihin, jotta he ovat iskussa 5 vuoden päästä. Judon Aikuiset ja muut aikuisuuden kynnyksellä ovat näytöt anataneet.


  • Kyseinen Sanna on monen epäonnistuneen asian takana mitä on liitossa tapahtunut, esim rekryt ja valmentaja muutokset, lisäksi hänen johtamassaan seurassa on hävinnyt kilpajudo ja hyvät ammatinsa osaavat valkut. Nykyisin seura on leikki/sateenkaari seura. Toivottavasti häviää lajin parista vahinkoa aiheuttamasta enempää

   • Sulla on olla tuota mieltä, mutta me Lahdessa ollaan Sannaan tyytyväisiä ja edelleen samat valmentajat vaikuttavat Lahden seudulla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sulla on olla tuota mieltä, mutta me Lahdessa ollaan Sannaan tyytyväisiä ja edelleen samat valmentajat vaikuttavat Lahden seudulla.

    Seura on mennyt täysin pilalle. Sannan aikana . Ainut jolla on oikea suunta on Manne joka onneksi viitsii jatkaa. Samalla tavalla Sanna sotkenut omalla typeryydellään liitonkin .


   • Sä varmaan hoitaisit paremmin seuran ja liiton ku Sanna? Heh heh... Hyvä kirjoitella täällä itkua, rupee tekee jotain asian eteen...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sulla on olla tuota mieltä, mutta me Lahdessa ollaan Sannaan tyytyväisiä ja edelleen samat valmentajat vaikuttavat Lahden seudulla.

    Kyllä se on Seppo, joka pitää Lahden valmennuksen pystyssä. Ja Tatu hyvänä apuna.
    Mannea vähemmän näkyy kamppiksella.


  • Judoliiton valmennusvaliokunta jättää eroilmoituksen, kuten myös valmennuksesta vastaavat valmentajat!

   Ai niin... ei jätäkään ja homma jatkuu samanlaisena vuodesta toiseen!

   • Tekiskin hyvää kun kaikki eroais, sä varmaan ottaisit kaiken hoitoon ku taidat olla parempi?? Huoh...


   • Tekis hyvää. Huipputekijöitä vois tulla tilalle. Niitä on iso nippu, muttei viitti noiden onnettomien kanssa riidellä "kaikki pelaa" asioista!


   • Ei kukaan liittoon töihin halua ennenkuin vanhat hinurit on poissa. Ja noihan ei lähde mihinkään kulumallakaan. Katsokaa nyt vaikka Lipposta ja Lehdestä. Molemmat parikymmentä vuotta kehissä eikä MITÄÄN tulosta !!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tekis hyvää. Huipputekijöitä vois tulla tilalle. Niitä on iso nippu, muttei viitti noiden onnettomien kanssa riidellä "kaikki pelaa" asioista!

    Suomessa tehdään se mitä näillä rahoilla voidaan. Tilanne sama kuin muissakin pienissä yksilölajeissa: Seurat on pieniä ja usein riitaisia. Ammattivalmentajat tarvittaisiin ehdottomasti junnnutasolle seuroissa, mutta siihen ei ole varaa. Ei riitä että lajin parissa on muutama ammattivalmentaja, sellaisia tarvittaisiin kaikkiin isohkoihin seuroihin luomaan pohjaa. Vanhoilla opeilla ei pitkälle pötkitä. Seuroilla ei ole varaa palkata valmentajia, eikä judossa ammattivalmentajan hommalla tule toimeen. Ulkomainen huipputekijäkään ei tule tänne talkoilemaan, kun Euroopassa on tarjolla huippupestejä isolla palkalla isossa ja näkyvässä lajissa. Sponsoreita ei Suomessa judo juuri kiinnosta. Judosta ei irtoa Suomessa elantoa urheilijallekaan. Ehdotukseni? Nuoria opiskelemaan Eurooppaan Ranskaan ja Saksaan ja muuallekin judomaihin, hakeutumaan uusimpien oppien ja parhaan valmennuksen pariin eri puolille. Stipendejä, apurahoja ja vaihto-ohjelmia! Kyllä sieltä sitten meillekin alkaa syntyä modernin huippu-urheilun uusia osaajia, sekä lajin että urheilun liiketoiminnan pariin.


   • Eiköhän ton ole jotkut jo toteuttanut,mutta ei suomea edustavat.


  • Perustekniikka ja kata kuntoon, huonolla tekniikalla ei pärjää matsissakaan.

   • Eropaperit koko porukalle. Muutos tarvitsee tapahtua heti. 2022 alkaa Olympiakarsinnat, joten kolme vuotta olisi hyvää aikaa saada taso nousemaan mutta muutos on tapahduttava välittömästi muuten seuraaviinkin olympialaisiin ei pääse ketään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eropaperit koko porukalle. Muutos tarvitsee tapahtua heti. 2022 alkaa Olympiakarsinnat, joten kolme vuotta olisi hyvää aikaa saada taso nousemaan mutta muutos on tapahduttava välittömästi muuten seuraaviinkin olympialaisiin ei pääse ketään.

    Olympialaiset :D
    Kata kuntoon :D :D :D

    Hauskoja vitsejä mutta ei liity mitenkään judon harrastamisen kehittämiseen Suomessa.


  • Tarttis olla hieman enemmän tekniikoita tiedossa kuin se yksi mitä yritetään kisoissa ja näillä yhden tekniikan ihmeille annetaan 1.dan. Harrastelijat joutuu viikko/kuukausi tolkulla hiomaan tekniikoita ja kataa jotta ehkä saa suoritettua 1.dan. Tämäkö sitä tasa-arvoista judoa mitä liitto edustaa?

   Jos vaikka ihan kaikki joutuisi suorittamaan vyökokeessa mainitut tekniikat, mitä vaaditaan niin pitäisi myös osata muutakin kuin Uchi Mata ja sekin päin v****a.

   • Vaan toimiiko ne harrastelijoiden tekniikat kamppailutilanteessa?

    Sitten ne samat harrastelijat aikanaan päätyvät opettamaan tekniikoita uudelle harrastelijasukupolvelle, josta pitäisi nousta myös niitä uusia kilpailijoita. Lopputulos on ilmeinen.

    Toisaalta harrastelijan vastakohta on ammattilainen. Kilpailijat ovat varmaan sitten vakavia harrastelijoita.

    Nimimerkillä, harrastelija itsekin.


   • Mielipidettä pukkaa. Yksilölajissa=judossa, jota kuitenkin porukalla treenataan, on vaikeaa menestyä Suomessa. Laji on marginaalilaji verrattuna joukkuelajeihin, kuten jääkiekko, jalkapallo... Harrastajamäärä on melko pieni ja tuntuu valitettavasti pienenevän koko ajan. Jos seurasta löytyy yksi, joka on innostunut kisaamaan ja yhdeksän, jotka eivät kisaa/harjoittele riittävän kovaa, niin vaikeaahan se on menestyä. Voitaisiin unohtaa olympiamitalit ja hakea vauhtia alempaa, eli PM-kisoista ja naapurimaiden kilpailuista. Kun näissä menestytään, toivottavasti, niin armoton mediamyllytys päälle joka kirkonkylällä ja tätä kautta sitten mediahuomiota/markkinointia ja harrastajia lisää. Kenties sitten suuri yleisökin huomaa, että judo on upea laji.


   • Ehkä kannattaisi myös kiertää lähimaiden kisoja ja leirejä ja paljon. Kannattaisi asettaa ne tavoitteet hieman alemmaksi kuin mm tai olympia mitalli. Sitten se monipuolinen tekniikka tai edes se yksi tekniikka kuntoon. Judoliitosta ei tarvitse lähteä yhdenkään pellen "edustamaan" suomea eikä judoliiton edustan perheenjäsenien matkoja maksamaan vaan ne rahat kuuluu urheilijoille, varsinkin niille joilla ei ole rikkaita vanhempia tai sukulaisia maksamassa. Ja kyllä olen samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja, mustaa vyötä ei kuulu saada vaan ansaita, nykyään se annetaan kilpailijoille.


   • Nykyisin 1. dan vyökokeessa testataan muodollisuuksia ja byrokratiaa. Judon osaaminen näkyisi randoreissa ja kilpailuissa. Hyvä kilpailuhistoria kertoo, että judo toimii ja silloin mustan vyön pitäisi tulla ilman kataa, nappulajudon vetämistä ja vokkikursseja. Ne harrastelijat, joiden judo ei toimi edes randorissa, voivat jäädä ruskealle vaikka nagenokatan kämmensyrjälyönnit menisi kuinka hyvin. Hane-goshin ja uchi-matan eroilla viisastelu ei auta, jos ei koskaan pääse edes heittopaikkaan.


   • Se on juurikin noin, olen samaa mieltä mustan vyön kokeesta. Tämä ei sinänsä liity suoraan siihen, miten saadaan mestaruuksia kansainvälisellä tasolla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se on juurikin noin, olen samaa mieltä mustan vyön kokeesta. Tämä ei sinänsä liity suoraan siihen, miten saadaan mestaruuksia kansainvälisellä tasolla.

    Minusta BJJ:n systeemi on paljon parempi; jos ei ole näyttöjä, niin ei tule vyötäkään. En voi ymmärtää, miten judossa varsinkin alkuvaiheessa vöitä jaetaan, vaikka tekniikat ei menisi sinne päinkään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä kannattaisi myös kiertää lähimaiden kisoja ja leirejä ja paljon. Kannattaisi asettaa ne tavoitteet hieman alemmaksi kuin mm tai olympia mitalli. Sitten se monipuolinen tekniikka tai edes se yksi tekniikka kuntoon. Judoliitosta ei tarvitse lähteä yhdenkään pellen "edustamaan" suomea eikä judoliiton edustan perheenjäsenien matkoja maksamaan vaan ne rahat kuuluu urheilijoille, varsinkin niille joilla ei ole rikkaita vanhempia tai sukulaisia maksamassa. Ja kyllä olen samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja, mustaa vyötä ei kuulu saada vaan ansaita, nykyään se annetaan kilpailijoille.

    Ihan urbaanilegendaa toi matkojen maksu. Ei siellä sukulaisten matkoja maksella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minusta BJJ:n systeemi on paljon parempi; jos ei ole näyttöjä, niin ei tule vyötäkään. En voi ymmärtää, miten judossa varsinkin alkuvaiheessa vöitä jaetaan, vaikka tekniikat ei menisi sinne päinkään.

    Hyviä ja huonoja puolia siinäkin systeemissä on... Sitähän ei sinänsä käsittääkseni kauheasti valvota. Kaveri myöntää kaverille vöitä, niin ei oikein kuulosta hyvältä... Ei ole mitään kontrollia vöiden myöntämisessä. Vöitähän siellä myönnetään niin, että vyön myöntäjä tulee vierailemaan salille ja sit väännetään "randoria". Randori ei ole koskaan samaa asia, kuin shiai. Pystyt ottamaan rennommin ja aina ottamaan uudestaan, vaikka epäonnistuisit. Kilpailuissa se on laaki ja vainaa ja jos siellä kuljet voitosta voittoon, niin se on osoitus, että tekniikka toimii myös oikeasti paineen alla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyviä ja huonoja puolia siinäkin systeemissä on... Sitähän ei sinänsä käsittääkseni kauheasti valvota. Kaveri myöntää kaverille vöitä, niin ei oikein kuulosta hyvältä... Ei ole mitään kontrollia vöiden myöntämisessä. Vöitähän siellä myönnetään niin, että vyön myöntäjä tulee vierailemaan salille ja sit väännetään "randoria". Randori ei ole koskaan samaa asia, kuin shiai. Pystyt ottamaan rennommin ja aina ottamaan uudestaan, vaikka epäonnistuisit. Kilpailuissa se on laaki ja vainaa ja jos siellä kuljet voitosta voittoon, niin se on osoitus, että tekniikka toimii myös oikeasti paineen alla.

    Pääsääntöisesti Bjj vyöt perustuu näyttöön, jota on annettu sekä kisoissa että treeneissä jo pari vuotta ennen vyön saamista. Suomessa vyön myöntäjä on lähes poikkeuksetta paininut säännöllisesti vyön saajan kanssa. Lisäksi bjj;ssa kisataan vyösarjoissa, joten kilpailijat eivät halua uutta vyötä liian aikaisin ettei tule kisoissa pelkästään turpaan. Kisaajien hidas vyökehitys heijastuu siihen miten harrastelijat saavat ja haluavat vöitä. Useimmat bjj-harrastelijat ymmärtävät ettei ole kovin hienoa olla 90kg ruskea joka joutuu taputtamaan sparreissa 70kg sinivyö kisaajalle. Bjj:n vyökulttuuri toimii hyvin ja vyöt ovat kovalla osaamisella ansaittuja ja arvostettuja. Jos ongelma pitää sanoa niin se ei ole se että "kaveri myöntää vöitä kavereille" liian helposti, vaan päinvastoin "säkittäjät" eli kilpailijat, joita ei nosteta ajoissa ylemmälle vyölle koska haluavat yrittää voittaa alemman vyösarjan arvokisat vuodesta toiseen.


  • Mulla lähtee hyvin mun tokuiwaza joka suuntaan ja se on ukemi.

  SEISKA.FI

  • Miljonäärikokki Tomi Björck toi perheensä Australiasta Suomeen – katso kuva kesäkämpästä!
  • Seiskan horoskooppi 28.5.-3.6.2020
  • Maisa Torppa järkyttyi Jari-Matti Latvalan miljoonien verosotkusta: &quot;En enää uskalla luottaa exääni!&quot;

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   202
   5478
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   54
   2369