Uusiin naimisiin keski-iässä vai ei?

Anonyymi

Onko täällä keski-iässä toista tai kolmatta kertaa avioituneita? Mitkä olivat fiilikset ennen ja jälkeen ratkaisun? Epäilyttikö etukäteen?

Olen 45-v nainen, miesystäväni on 49. Olemme seurustelleet n. 6,5 vuotta. Emme virallisesti asu yhdessä miehen huoltajuusjärjestelyn vuoksi. Mies oli aiemmin 18 vuotta naimisissa. Itsellä on takana kaksi lyhyttä nuoruuden avioliittoa, viimeisestä erosin jo 2003.
Pitkään ajattelimme, että emme ehkä menisikään naimisiin. Toisaalta yhteistä taloa olemme etsineet, ja siinä on mietityttänyt, millainen sopimus pitäisi taloa ostaessa tehdä toisen kuoleman varalle, jos ei olla naimisissa, kun lapset ovat kuitenkin miehen perijöitä... Itsellä ei ole lapsia.
Suhteemme on ollut hyvä, vaikkakaan ei mitään tunteiden roihua, millaisesta nuorena haaveili. Paljon kuitenkin yhteisiä harrastuksia ja yhteisiä toiveita tulevaisuudesta. En keksi oikein mitään huonoakaan suhteessamme - vaikka toisessa onkin piirteitä, jotka toisinaan ärsyttävät. Ei kuitenkaan koko aikaa ja joka päivä.
Äskettäin miesystäväni hoksasi, että leskeneläkettä ei saa, jos avioon astuessa on ollut yli 50-v. Hän on yrittäjä, joten työeläkettäkään hän ei tule saamaan. Siksi asialla on merkitystä ehkä tavallista enemmän... Nyt siis olisikin avioiduttava ennen helmikuuta.

Jostain syystä epäröin nyt todella paljon. En tiedä miksi (meneväthän ihmiset naimisiin Ensitreffit alttarilla -ohjelmassakin). Teemme kyllä koko ajan yhteisiä suunnitelmia, eikä minulla ole aikomusta lähteä suhteesta. Jotenkin vain oleminen on ollut helppoa tähän asti. Ja toisaalta: mitä avioliitto lopulta muuttaa. En tiedä, tökkiikö 2 aikaisempaa nuoruuden liittoa takaraivossa... Silloin avioiduin todellakin "kunnes kuolema meidät erottaa" -kuvitelmalla, mutta suhteet olivat lopulta todella huonoja, eli tulin petetyksi ja pahoinpidellyksikin...
Tämä on ollut elämäni paras suhde, jos ajattelen sitä, mikä vaikutus sillä on ollut itseeni ja elämääni.

Lähinnä ajatuksiani halusin selkiyttää tällä kirjoituksella...

13

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen avioitunut 49 vuotiaana. Nuorena solmittu 20 vuoden liitto oli päättynyt muutamaa vuotta aiemmin.
      Uuteen avioliittoon johtanut suhde tuntui niin oikealta ja tuntuu edelleen. En epäröinyt hetkeäkään, ratkaisu on ollut oikea.

    • Anonyymi

      Riippuu ihmisistä. Itse menin naimisiin 45v .Oltu nyt reilu 5v onnellisia, mutta kaikilla ei onnistu, tuttu pari avioitui vuoden meidän jälkeen ja ovat jo eronneet, Mieti ratkaisua omalta ja puolisosi kannalta,
      Onnea

    • Anonyymi

      Löysimme toisemme vähän alle viisikymppisenä ja kummallakin tunteena oli että tämä on juuri se oikea ja tätä on aina halunnut ja etsinyt. ikinä ei tarvitse riidellä ja rakkautta ja hellyyttä riittää joka päivä vaikka nyt ollaan naimisissakin oltu jo useampia vuosia, joka aamu yö ja päivä pussaillaan ja sanotaan rakastavamme ja tuntuu niin hyvältä edelleen käpertyä toisen viereen, eli jo se että emmit ja kyselet täällä kertoo ettet ole oikean kanssa yhdessä. Sen kyllä huomaa ja tietää kyselemättä kun ja jos se satumainen onni osuu kohdalle ja se oikea löytyy

    • Anonyymi

      Olen mennyt toista kertaa naimisiin rakkaudesta 47-vuotiaana, vaikka olin ensimmäisen liiton jälkeen vannonut, etten ikinä enää menisi. Yhdessä edelleen.

    • Anonyymi

      Kannattaa mennä naimisiin jos on perillisiä. Lennät ulos talosta jos olet pelkkä avokki. Vaikka yhdessä olette sen maksaneet. Vain aviopuolisolla on oikeus jäädä asuntoon ilman että joutuisi muuttamaan. Joten jos hankitte yhteistä omaisuutta pystyy puoliso turvaamaan toisen puolison asumisen. Muutoin muut perijät voivat vaatia esim. Talon myymisen jonka menettää. Vielä on avioliitto vahvempi kuin avoliitto. Selkeä ero näissä kahdessa.

    • Anonyymi

      Turha murehtia nuoruuden avioliittoja, olet kuitenkin eronnut jo kauan aikaa sitten. Eri asia olisi jos edellisestä avioliitosta olisi vaikka vasta pari vuotta aikaa. Olette olleet yhdessä pitkään ja koet että suhde tuonut paljon hyvää elämääsi. Olen sitä mieltä että sellaiset suhteet pitemmän päälle kestävät paremmin kuin roihuaviin tunteisiin perustuva liitto.
      Itsekin pähkäilen samaa asiaa. On hyvä suhde, mutta ei ehkä sellaisia roihuvia tunteita kuin nuorempana kuvittelin täydellisen suhteen sisältävän. Itse en ole ollut naimisissa mutta haluaisin. Mies on ollut ja erostakaan ei kauheesti aikaa ole.

    • Anonyymi

      Hassua, että monet perustelevat avioliittoa rakkaudella. Ikään kuin se rakkaus vähenisi tai lisääntyisi avioliiton myötä.

      Käytännön hyötyjä avioliitosta on asiat, jotka rliittyvät lähinnä toisen kuolemaan

      - leskeneläke
      - lesken asumisoikeus
      - alhaisempi perintövero

      Ulkomailla määrätyt asiat saattavat sujua avioparille helpommin. En nyt tarkoita mitään thaikkulanmatkaa, vaan esimerkiksi asumista ja työskentelyä ulkomailla.

      Avioliitossa puoliso automaattisesti perii. Sitä ei tarvitse varmistaa testamentilla. Toisaalta avioliittoon mennessä voi joutua tekemään avioehdon.

      Itse siis 49 ja menossa kesällä naimisiin toista kertaa. Jos asia olisi itsestä kiinni, ei varmasti häitä olisi tullut, mutta koska puoliso kokee naimisiinmenon niin tärkeäksi, niin suostun siihen minäkin.

      • Anonyymi

        Onneksi olkoon, toivottavasti nyt on hyvälaatuinen, ettei sitten tule napinaa taas luonnevioista, kun arki on muuttunut tylsäksi ja rahatkin vähenemään päin, ettei enää sitenkään kivaa pysty keksimään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi olkoon, toivottavasti nyt on hyvälaatuinen, ettei sitten tule napinaa taas luonnevioista, kun arki on muuttunut tylsäksi ja rahatkin vähenemään päin, ettei enää sitenkään kivaa pysty keksimään.

        Viisi vuotta jo arkea eletty, joten ei tässä ihan alkuhuumassa vihille mennä.


      • Anonyymi

        Avioliitossa puolisot eivät peri toisiaan. Toisinaan vastaan tulee harhaluuloja tämän osalta.
        Perintö menee lapsillem jos sellaisia jossain vaiheessa on siunaantunut. Jos ei ole avioehtoa, omaisuudelle voidaan tehdä myös tasinko, mutta puolisoa ei peritä.
        Yhteisessä asuinkäytössä olleeseen kiinteistöön leskelle jää asumisoikeus. Leski luonnollisesti vastaa sen jälkeen asumisen kuluista yksin. Näihin kuluihin ei voi käyttää vainajan pesän varallisuutta.


    • Anonyymi

      Kivat lapsille kun uusi puoliso perii puolet ja jää vielä asumaan kotiin, jota ei saa realisoida. Onnea vaan. Pitäis lopettaa kokonaan tommoinen avioliittopelleily tykkänään.

      • Anonyymi

        Puolison voi sulkea avioehdolla helposti pois. Toisaalta silloin se puolisokin ehkä haluaa sulkea sinut pois.

        Miksi et haluaisi antaa rakastamallesi ihmiselle mahdollisuutta jatkaa hyvää elämää kuoleman jälkeenkin?


    • Anonyymi

      Ainakin itse aion avioitua uudelleen. Lapset eivät käy, ei tarvitse kärkkyä perintöäkään. Eivät edes vaivaudu kiittämään joululahjastakaan.

      Miksei siis perintönikin menisi aikanaan ihmiselle jolle olen rakas ja tärkeä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe