Uusiin naimisiin keski-iässä vai ei?

Anonyymi

Onko täällä keski-iässä toista tai kolmatta kertaa avioituneita? Mitkä olivat fiilikset ennen ja jälkeen ratkaisun? Epäilyttikö etukäteen?

Olen 45-v nainen, miesystäväni on 49. Olemme seurustelleet n. 6,5 vuotta. Emme virallisesti asu yhdessä miehen huoltajuusjärjestelyn vuoksi. Mies oli aiemmin 18 vuotta naimisissa. Itsellä on takana kaksi lyhyttä nuoruuden avioliittoa, viimeisestä erosin jo 2003.
Pitkään ajattelimme, että emme ehkä menisikään naimisiin. Toisaalta yhteistä taloa olemme etsineet, ja siinä on mietityttänyt, millainen sopimus pitäisi taloa ostaessa tehdä toisen kuoleman varalle, jos ei olla naimisissa, kun lapset ovat kuitenkin miehen perijöitä... Itsellä ei ole lapsia.
Suhteemme on ollut hyvä, vaikkakaan ei mitään tunteiden roihua, millaisesta nuorena haaveili. Paljon kuitenkin yhteisiä harrastuksia ja yhteisiä toiveita tulevaisuudesta. En keksi oikein mitään huonoakaan suhteessamme - vaikka toisessa onkin piirteitä, jotka toisinaan ärsyttävät. Ei kuitenkaan koko aikaa ja joka päivä.
Äskettäin miesystäväni hoksasi, että leskeneläkettä ei saa, jos avioon astuessa on ollut yli 50-v. Hän on yrittäjä, joten työeläkettäkään hän ei tule saamaan. Siksi asialla on merkitystä ehkä tavallista enemmän... Nyt siis olisikin avioiduttava ennen helmikuuta.

Jostain syystä epäröin nyt todella paljon. En tiedä miksi (meneväthän ihmiset naimisiin Ensitreffit alttarilla -ohjelmassakin). Teemme kyllä koko ajan yhteisiä suunnitelmia, eikä minulla ole aikomusta lähteä suhteesta. Jotenkin vain oleminen on ollut helppoa tähän asti. Ja toisaalta: mitä avioliitto lopulta muuttaa. En tiedä, tökkiikö 2 aikaisempaa nuoruuden liittoa takaraivossa... Silloin avioiduin todellakin "kunnes kuolema meidät erottaa" -kuvitelmalla, mutta suhteet olivat lopulta todella huonoja, eli tulin petetyksi ja pahoinpidellyksikin...
Tämä on ollut elämäni paras suhde, jos ajattelen sitä, mikä vaikutus sillä on ollut itseeni ja elämääni.

Lähinnä ajatuksiani halusin selkiyttää tällä kirjoituksella...

12

104

Vastaukset

 • Olen avioitunut 49 vuotiaana. Nuorena solmittu 20 vuoden liitto oli päättynyt muutamaa vuotta aiemmin.
  Uuteen avioliittoon johtanut suhde tuntui niin oikealta ja tuntuu edelleen. En epäröinyt hetkeäkään, ratkaisu on ollut oikea.

 • Riippuu ihmisistä. Itse menin naimisiin 45v .Oltu nyt reilu 5v onnellisia, mutta kaikilla ei onnistu, tuttu pari avioitui vuoden meidän jälkeen ja ovat jo eronneet, Mieti ratkaisua omalta ja puolisosi kannalta,
  Onnea

 • Löysimme toisemme vähän alle viisikymppisenä ja kummallakin tunteena oli että tämä on juuri se oikea ja tätä on aina halunnut ja etsinyt. ikinä ei tarvitse riidellä ja rakkautta ja hellyyttä riittää joka päivä vaikka nyt ollaan naimisissakin oltu jo useampia vuosia, joka aamu yö ja päivä pussaillaan ja sanotaan rakastavamme ja tuntuu niin hyvältä edelleen käpertyä toisen viereen, eli jo se että emmit ja kyselet täällä kertoo ettet ole oikean kanssa yhdessä. Sen kyllä huomaa ja tietää kyselemättä kun ja jos se satumainen onni osuu kohdalle ja se oikea löytyy

 • Olen mennyt toista kertaa naimisiin rakkaudesta 47-vuotiaana, vaikka olin ensimmäisen liiton jälkeen vannonut, etten ikinä enää menisi. Yhdessä edelleen.

 • Kannattaa mennä naimisiin jos on perillisiä. Lennät ulos talosta jos olet pelkkä avokki. Vaikka yhdessä olette sen maksaneet. Vain aviopuolisolla on oikeus jäädä asuntoon ilman että joutuisi muuttamaan. Joten jos hankitte yhteistä omaisuutta pystyy puoliso turvaamaan toisen puolison asumisen. Muutoin muut perijät voivat vaatia esim. Talon myymisen jonka menettää. Vielä on avioliitto vahvempi kuin avoliitto. Selkeä ero näissä kahdessa.

 • Turha murehtia nuoruuden avioliittoja, olet kuitenkin eronnut jo kauan aikaa sitten. Eri asia olisi jos edellisestä avioliitosta olisi vaikka vasta pari vuotta aikaa. Olette olleet yhdessä pitkään ja koet että suhde tuonut paljon hyvää elämääsi. Olen sitä mieltä että sellaiset suhteet pitemmän päälle kestävät paremmin kuin roihuaviin tunteisiin perustuva liitto.
  Itsekin pähkäilen samaa asiaa. On hyvä suhde, mutta ei ehkä sellaisia roihuvia tunteita kuin nuorempana kuvittelin täydellisen suhteen sisältävän. Itse en ole ollut naimisissa mutta haluaisin. Mies on ollut ja erostakaan ei kauheesti aikaa ole.

 • Hassua, että monet perustelevat avioliittoa rakkaudella. Ikään kuin se rakkaus vähenisi tai lisääntyisi avioliiton myötä.

  Käytännön hyötyjä avioliitosta on asiat, jotka rliittyvät lähinnä toisen kuolemaan

  - leskeneläke
  - lesken asumisoikeus
  - alhaisempi perintövero

  Ulkomailla määrätyt asiat saattavat sujua avioparille helpommin. En nyt tarkoita mitään thaikkulanmatkaa, vaan esimerkiksi asumista ja työskentelyä ulkomailla.

  Avioliitossa puoliso automaattisesti perii. Sitä ei tarvitse varmistaa testamentilla. Toisaalta avioliittoon mennessä voi joutua tekemään avioehdon.

  Itse siis 49 ja menossa kesällä naimisiin toista kertaa. Jos asia olisi itsestä kiinni, ei varmasti häitä olisi tullut, mutta koska puoliso kokee naimisiinmenon niin tärkeäksi, niin suostun siihen minäkin.

  • Onneksi olkoon, toivottavasti nyt on hyvälaatuinen, ettei sitten tule napinaa taas luonnevioista, kun arki on muuttunut tylsäksi ja rahatkin vähenemään päin, ettei enää sitenkään kivaa pysty keksimään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onneksi olkoon, toivottavasti nyt on hyvälaatuinen, ettei sitten tule napinaa taas luonnevioista, kun arki on muuttunut tylsäksi ja rahatkin vähenemään päin, ettei enää sitenkään kivaa pysty keksimään.

   Viisi vuotta jo arkea eletty, joten ei tässä ihan alkuhuumassa vihille mennä.


 • Kivat lapsille kun uusi puoliso perii puolet ja jää vielä asumaan kotiin, jota ei saa realisoida. Onnea vaan. Pitäis lopettaa kokonaan tommoinen avioliittopelleily tykkänään.

  • Puolison voi sulkea avioehdolla helposti pois. Toisaalta silloin se puolisokin ehkä haluaa sulkea sinut pois.

   Miksi et haluaisi antaa rakastamallesi ihmiselle mahdollisuutta jatkaa hyvää elämää kuoleman jälkeenkin?


 • Ainakin itse aion avioitua uudelleen. Lapset eivät käy, ei tarvitse kärkkyä perintöäkään. Eivät edes vaivaudu kiittämään joululahjastakaan.

  Miksei siis perintönikin menisi aikanaan ihmiselle jolle olen rakas ja tärkeä?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

 • Koronavirus: jo kolme kaupunkia Kiinassa eristetty

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljoonan asukkaan kaupungin eristäminen on keinona uusi tarttuvan taudin nujertamisessa. Lähde. YLE teksti-tv. Kyllä nyt on TOSI KYSEESSÄ! Näin dramaattisiin toimenpiteisiin jos lähdetään, ovat viranomaiset oikeasti TODELLA huolissaan!

  80
 • Parisuhde toimii, mutta mies kyttää Whatsapp-viestitkin

  Eikö ole ahdistavaa,että toinen kyselee kelle kirjotat ja mitä teet. Siis watsup viestejäkin ukko kyttää. Nyt se nukkuu niin kirjotan tänne salaa ja poistan sivuhistorian. Samoin mies änkeää mukaan,jos on tyttöjen ilta. Kuvitelkaa. Oikeasti. Mietin eroamista tässä. Miten sen nätisti toiselle sanon. Ajattelin maanantaina sen tehdä. Emme asu kirjoilla yhdessä niin ei ole sen kummempaa kuin otan kaikki omat tavarat täältä hänen luota nyt sunnuntaina,kun lähden kotiin ja sitten maanantaina pitää jotenkin sanoa kasvotusten,kun näemme keskustassa...On kyllä ärsyttävää,kun muuten hän on kiva,komea,teemme kaikkea yhdessä,seksi on hyvää. Mutta tämä kyttäys. Epäileekö,että minulla on joku toinen? Jos olisi niin kyllä se olisi tässä pienessä kaupungissa jo tullut ilmi. Täällä kyläpoliiseja riittää. Minulla ei ole edes miespuolisia kavereita nykyään,kun mies ei tykkää,että niitä on.

  80
 • Maisa menee naimisiin!

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisikohan Maisa mennyt naimisiin jos ei Jm olisi perunut häitä?..

  93

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  91
  3516
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  511
 3. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  389