Pärjään nyt hyvin ilman psyykenlääkkeitä

Anonyymi

Diagnoosin mukaan minulla on 1-tyypin bipolaaritauti. Sairastuin parikymmpisenä ja päädyin työkyvyttömyyseläkkeelle nelikymppisenä tekniseltä alalta insinöörin työstä. Söin koko sortimentin lääkkeitä läpi yli 20 vuoden aikana. Masennuslääkkeitä, neuroleptejä, mielialantasaajia, unilääkkeitä... you name it. Parisen vuotta sitten aloin törmäämään virallisesta tietämyksestä poikkeavaan tietoon. Ihan oikeisiin tieteellisiin tutkimuksiin ja runsaaseen määrään kansainvälistä kokemuspohjaista tietoa. Alkoi ajatukset ja katsantokanta muuttumaan pikkuhiljaa. Ei ehkä olekaan järkevää syödä lopun ikää neuroleptejä, vaikka ammattilaiset niin suosittelevat. Lopulta päätin yrittää vierottumista. Ei se helppoa ollutkaan. Koko prosessi kesti noin puolitoista vuotta. Kerran jouduin palaamaan vähäksiaikaa lääkitykseen unettomuuden vuoksi, mutta opin siitä mitä tein ensin väärin. Loppuvaihe pitää tehdä erityisen hitaasti annosta pienentäen ja lopetetaan yksi lääke kerrallaan. Riippuvuus on sekä fyysinen että psyykkinen. Ammattilaiselta ei apua saa, kun toimitaan käypähoitosuosituksen vastaisesti.
Olin kuitenkin päättäväinen ja tiesin mitä olin tekemässä, koska tunnen itseni niin hyvin. Ammattilaisilta en kysynyt enää mitään. Muodon vuoksi kävin polilla juttelemassa mukavia. Kävin myös vieroitustarkoitukseen perustetussa vertaisryhmässä.
Lopputulos oli onnistunut. Olen ollut ilman neuroleptin murustakaan puolisen vuotta. En tarvitse mitään lääkkeitä. Elämäntapani on rauhallinen ja vietän paljon aikaa luonnossa. En polta enkä käytä mitään päihteitä. Varmuuden vuoksi kaapissa on paketti nukahtamislääkettä, mutta aikomus on elää niin ettei siihen tarvitse koskea. Itsevarmuus on niin hyvä, että ammattilaiset eivät enää omaa tahtoani murra, eivät lääkkeillä eivätkä puhumalla. Olen tyytyväisempi elämääni, kuin koskaan aikaisemmin. Nyt kun olen vapaa elämäni pahimmasta koukusta ja siinä samalla monesta muustakin pahasta, niin aion myös puhua siitä. Toivotan onnea, voimaa ja rohkeutta kaikille mielen ongelmista kärsiville. Minullakaan ei jossainvaiheessa ollut mitään toivoa ja joskus minua pidettiin erittäin vaikeahoitoisena potilaana. Ihmettä ei tarvitse odotella. Sen voi järjestää itsekin. Aikaa, työtä ja kärsimystä se kyllä vaatii, mutta palkinto onnistumisesta on mahtava. Se lähtee siitä että ottaa vastuun toipumisesta omiin käsiin.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onneksi olkoon. On paljon keinoja pärjätä mielenterveyden oireiden kanssa, muutakin kuin mitä valtavirtapsykiatria antaa ohjeeksi. Yleensä aika vaihtoehdottomat ohjeet, pilleriä poskeen ja sitä rataa. Ja jättää potilaan monesti vailla ajatusta että hän pystyisi itse vaikuttamaan asioihin. Toki lääkkeettömyys vaatii kykyä kriittiseen ajatteluun, kykyä tarkastella itseään, ja omaa toimintaansa ja käytöstä, havaita asioita mitkä on riskiksi omalle mielenterveydelle ja hyvinvoinnille, triggereitä ja oppia strategioita pärjätä oireiden kanssa mitkä voi olla kuormittavia. Osan diagnoosi oikeasti onkin vain traumaa, reaktioita raskaisiin elämäntilanteisiin jne ja on tulkittu väärin ja laitettu pitkäaikaislääkityksille. Täytyy olla melkoisen sitkeä sissi päästäkseen lääkkeistä eroon, koska mielenterveyspuolella usein tehdään kaikki että potilas tajuaisi parhaansa ja söisi pillereitä tietyillä diagnooseilla, ja jos niin ei tee niin ei sovi psykiatrian muottiin. Lääkkeiden vieroitusongelmat ja haitat voidaan nähdä mt ongelmina, ja potilas on takaisin lääkkeillä alta aikayksikön. Vaatii kyseenalaistamista ja kriittisyyttä pysyä kannassaan olla lääkkeetön, kun jokainen potilaan kokema kärsimys nähdään heti että puuttuu oikea lääke.

      Tarinastasi tulee mieleen vähän hänen tarinansa:
      https://www.newyorker.com/magazine/2019/04/08/the-challenge-of-going-off-psychiatric-drugs

      Jos pitäisi miettiä keinoja pärjätä mielialanvaihteluiden kanssa, tulisi mieleen lukuisia. Neuroleptit ratkaisuna voi pitemmän päälle ollakin aivoille, terveydelle ja hyvinvoinnille haitallisia.

      • Anonyymi

        Tuo lääkkeiden hidas ja järkevä lopetus on tärkeää. Valitettavasti ohjeet lääkäreiltä ovat usein aivan liian nopeita, ja pudotukset liian isoja ja voivat viedä potilaan huonoon kuntoon, jos uni lähtee tms liian nopealla alasajolla.


    • Anonyymi

      Joo nämä psykiatriheput pitäisi tuomita kansanmurhasta jokainen.
      https://mindfreedom.org/kb/death/

      Antipsykootit lisäävät painoa, saavat aikaan diabetesta, aiheuttavat dementiaa, tuhoavat aivomassaa, vähentävät älyllistä suorituskykyä ja niitä käyttämällä sinulla on paljon suurempi riski sairastua psyykkisesti pitkässä juoksussa. Osittain tämän tuloksena psykiatrian potilaat kuolevat keskimäärin jopa 25 vuotta muuta väestöä aiemmin. Mutta ketäänhän psykiatria ei tästä ole tuomittu kuten ei lobotomioista ynnämuista. 80%:sesti lääketeollisuuden sponsoroimat valikoidusti julkaistut tutkimukset kun näyttävät, että lyhyellä aikavälillä vähän rauhoittavat. Siispä näit suositellaan loppuiäksi.

      Käyttäydy nyt kiltisti! Olet kuitenkin psykiatrien seurannassa loppuelämäsi Kiinan valtion ynnämuuta antamilla opeilla, kun on se jokusen prosentin mahdollisuus, että tila uusiutuu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe