Onko jumala olemassa ?? onko näyttöä asiaan

Anonyymi

Monet ovat menettäneet uskonsa Raamattuun dinosaurusten takia. Tilanne on kuitenkin kääntynyt dinosaurusten eduksi. Niistä on tullut väkeviä luomisen todistajia. Viime vuosina kivettymättömien dinosauruksen luiden sisältä löydetyt pehmytkudokset, verisuonet ja verisolut vahvistavat niiden eläneen joitakin vuosituhansia sitten.
Onko Jumala olemassa?
Onko elämä peräisin sattumasta vai suunnitelmasta? Voiko Jumalan olemassaolon todistaa tieteellisesti?

Jos on todisteita osaako kukaan kertoa missä on jumala pelkkä taivas vastaus ei riitä haluan asiaan tieteellisesti että asia on perusteltu
Luulisi ortodoksella on tähän vastaus olemassa.

55

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jumalan olemassaolon puolesta ei ole esitetty mitään todisteita että olisi olemassa.tieteellisten tutkimusten mukaan jumalan olemassaoloa voidaan pitää todistettavasti epätotena
      Jos jumala olisi olemassa miksi on monia uskonto kuntia
      esim
      Roomalaiskatolliset
      Ortodoksit
      Jehovat
      Vapaakirkko yms
      Juutalaiset
      Yhtälailla asian voisi kysyy onko näitä jumalia olemassa
      Hindulaisuus
      Buddhalaisuus
      Muslimit.
      Kyllä. Raamatussa on vakuuttavia todisteita Jumalan olemassaolosta. Siellä kannustetaan kehittämään uskoa Jumalaan, mikä ei tarkoita sitä, että vain uskoisi sokeasti, mitä eri uskontokunnat opettavat, vaan sitä, että käyttää ”järjenkykyjä” ja ”henkistä havaintokykyä”
      Raamattu vastaa moniin vaikeisiin kysymyksiin, jotka jäädessään vaille tyydyttävää vastausta voivat tehdä ihmisestä ateistin. Se vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Jos Jumala on rakastava ja kaikkivoipa, miksi maailmassa on niin paljon kärsimyksiä ja pahuutta? Miksi uskonnot saavat usein aikaan pahaa eivätkä hyvää?

      kärsimyksen ongelma voidaan kiteyttää kysymykseen: Miksi kaikkivaltias ja täydellisen hyvä Jumala sallii kärsimystä, joka näyttää epäoikeudenmukaiselta

      Jos Jumala on olemassa ja on täydellisen hyvä, Hän estää niin paljon kärsimystä kuin pystyy.

      Jos Jumala on olemassa ja on kaikkivaltias (ja kaikkitietävä), silloin Hän voi estää kaiken kärsimyksen.

      Maailmassa on kärsimystä
      Johtopäätös: Jumala ei ole olemassa, tai Hän ei ole kaikkivaltias ja kaikkitietävä, tai Hän ei ole täydellisen hyvä.

      • Anonyymi

        Oletan että kumpikaan näistä edellisistä kirjailijoista ei ole ortodoksi.

        Surullista että ortodoksien palstasta on tullut tälläinen.
        "Muunmaalaiset" otattelevat täällä ja käyttävät palstaa jonkinlaisena "roskasankkonaan".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletan että kumpikaan näistä edellisistä kirjailijoista ei ole ortodoksi.

        Surullista että ortodoksien palstasta on tullut tälläinen.
        "Muunmaalaiset" otattelevat täällä ja käyttävät palstaa jonkinlaisena "roskasankkonaan".

        Mitä roskaa tämä on aivan aiheellinen kysymys Ei jeesustelu paljoo auta jos on epätietoisuutta jumalan olemassa olosta.

        Eipä roskasangon lähettäjäkään osanut antaa vastausta missä jumala on.


      • Anonyymi

        Monta Jumalaa vain yksi pelastus

        Paavali: "Ei ole pelastusta muissa uskonnoissa, vaikka niin sanottuja jumalia olisi muitakin."Monolatrismin mukaan muitakin jumalia ja herroja voi olla, mutta niitä ei saa palvella. Monolatria (kreikkaa: μόνος, monos, yksi; λατρεία, latreia, palvonta) viittaa uskontoon, jossa tunnustetaan useiden jumalien olemassaolo, mutta palvotaan vain yhtä jumalaa. Monolatria eroaa henoteismistä siinä, että monolatriassa muiden jumalien ei katsota olevan palvonnan arvoisia, vaikkakaan niiden olemassaoloa ei kielletä, kun taas henoteismissä keskitytään yhden jumalaan palvontaan, vaikkakin myönnetään, että myös muut jumalat saattavat olla palvonnan arvoisia. Pyhä sana sanoo muista uskonnoista: 1.Kor.8:5-6 Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja, niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa. Ainoastaan Jeesuksen Kristuksen kautta voi pelastua, palvomalla muita jumalalia uhrataan riivaajahengille. "Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa mutta kärsi tappion,eikä sille ja sen joukolle ollut enää sijaa taivaassa." Kristus syöksi kapinalliset vallat ja herraudet vallasta. (Ilm. 12:7-9).Kuka on Saatana? Vanhassa testamentissa yksi jumalista tai monista jumalan pojista, joka toimi eräänlaisena taivaallisena syyttäjänä (esim Jobin kirja). Uudessa testamentissa jumalan ja Jeesuksen vastustaja, paholainen ja tämän maailman hallitsija ja omistaja. Joissakin raamatun käännöksissä mainitaan kyllä nimi Lucifer (Jesaja 14:12), mutta tämä on ollut kääntäjän keksintöä. Alunperin kohdassa on mainittu "Helel, Shaharin poika" babylonialais–kanaanilainen aamutähden jumala (aamutähti, kointähti = planeetta Venus, se näkyy maahan kirkkaana aamu- ja iltatähtenä ja on taivaan kirkkain tähtimäinen kohde, toinen planeetta auringosta). Kyseessä ei ilmeisesti ole sama kuin langennut arkkienkeli Lucifer. (tekstin osa lainattu) Pahalla ja hyvällä on omat hierargiat ja vallat: Kerubit, enkeliruhtinaat, arkkienkelit ja muut taivaan joukot. Maallisessa hallinnossa on: Tasavaltoja, uskonnollisia valtioita ja monarkioita. Jumalanvaltakunta perustuu papistolliseen järjestykseen, jossa on Kaiken Luoja ja Isä, Poika ja Pyhä Henki. Adam oli luotu hallitsemaan ja palvelemaan Jumalaa ja Paratiisia, Kristus käytti Pyhistä nimitystä kanssaveli ja sisar. Pimeyden ruhtinaasta käytetään nimityksiä: Kaiken saastan herra, perkele, lucifer, kärpästen herra ja vanha lohikäärme. Riivajien päämiehellä on alaisuudessaan: Enkeliruhtinaita, kuolema ja tuonela, väärä profeetta (enkeliruhtinas, joka heitetään tulijärveen), vastakristus, peto, demonit, riivaajahenget, Persian enkeliruhtinas. Dan.10:21 maanosat jaettu eri hallintakuntiin, "Kun olen päässyt hänestä tulee Jaavanin enkeliruhtinas Dan 10:20"
        Apollyon (muinaiskreikaksi Απολλυων, Tuhoaja ilm 9:7–11 ) ilmestyy Uudessa Testamentissa jne. Uudessa testamentissa paholaisesta käytetään myös nimeä Beelzebub (lentävien olioiden herra) Aiheesta saisi kirjan mittaisen opuksen, mutta siihen palaamme myöhemmin, käännösvirheidenkin takaa löytyy monia seikkoja, joita on hyvä tietää, mutta eivät muuta evankeliumin sanomaa, Pyhä Sana varoittaa meitä muuntamasta kirjoituksia.

        1. Käsky

        Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia. Käskyissään Jumala osoittaa, miten meidän tulee elää. Samalla hän paljastaa itsekkyytemme ja pahuutemme.

        Monoteismi: yksi persoonallinen jumala
        Monismi: yksi alkuvoima kaiken takana
        Panteismi: persoonatonta jumaluutta tai voimaa kaikkialla mm. luonnossa.


      • Anonyymi

        Saatana on tämän maailman omistaja, jumala ja hallitsija miksi sallii kaiken pahan?

        Kristittyjen Jumalaan eli Israelin Jumalaan kohdistuu usein kritiikkiä maailman pahuudesta. Tämä maailma on kuitenkin Pimeyden ruhtinaan hallintavallan alla. Matteus 5: 8-9 "Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua" Jeesus hyväksyi pimeyden ruhtinaan vallan, mutta ei halunnut sitä itselleen." Jeesus sanoi olevansa ovi vapauteen pahuuden valtakunnasta, tästä näkökulmasta asia onkin helppo ymmärtää.

        Saatana on tämän maailman omistaja, jumala ja hallitsija.


        Kysy vain jos haluat tietää lisää:


      • Anonyymi

        Mistä päättelet, että täydellisen hyvä Jumala estäisi kaiken kärsimyksen? Jumala loi kärsimyksen - hyvää tarkoitusta varten. Kun käden laittaessa hellalle tuntee kipua, niin refleksi vetää käden pois, mikä suojelee vakavan vamman syntymiseltä. Elimistö taas on suunniteltu sitä silmällä pitäen, että vammoja voi tulla: haava, murtuma yms. paranee. Jo luomistöistä siis näkee, että hyvän Jumalan tarkoitus ei ole estää kaikkea ikävää sattumasta. Eikä edes Kaikkivaltias itse asiassa voi estää kaikkea kärsimystä. Esim. jos nainen päättää jättää aviomiehensä ollaan ristiriita tilanteessa: Jos mies joutuu jätetyksi hän kärsii emotionaalista tuskaa, mutta toisaalta jos nainen joutuu vasten tahtoaan jäämään suhteeseen hän on onneton.

        Jumala on kuitenkin luvannut poistaa pahuuden maailmasta. Pahat ihmisethän tekee pahaa toisille ja ympäristölle. Toiset tekee pahaa näkyvämmin päätyen lehtiotsikoihin mm. murhasta. Toisilla taas asiat on niin hyvin, ettei tarvitse riehua. Mutta jos he joutuisivat vastaaviin koettelemuksiin, heidänkin sisimpänsä pahuus tulisi ilmeiseksi. Lisäksi heidän varautensa voi olla vääryydellä hankittua: Yhteiskunnan eriarvoisuudesta juuri toisten pahoinvointi, mikä ilmenee rikoksina, saa voimansa. Muistakaamme, että Jeesusta ei ollut vaatimassa ristille rikolliset, vaan koko kansa etupäässä hurskaimmat uskonnolliset johtajat. Ihminen voi onnistua piilottamaan pahuutensa toisilta ja itseltäänkin, mutta ei Jumalalta. Armossaan Jumala kuitenkin antaa aikaa katua. Jos Jumala alkaisi heti poistaa pahuuden maailmasta jäisikö yksikään eloon? Koittaa kuitenkin aika jolloin pahuus poistetaan, sairaat parannetaan ja kuolleet herätetään. Silloin maailmasta tulee paljon parempi paikka elää, mutta kärsimyksistä vapaata tuskin koskaan. Tietty hetkellinen kärsimys kuuluu aina osana elämään. Meidän täytyy oppia vaan hyväksymään se ja koittaa elää siten, että aiheuttaisimme mahdollisimman vähän tarpeetonta kärsimystä.

        Kristinusko itse asiassa antaa parhaan mahdollisen vastauksen kärsimykseen ongelmaan. Itämaisessa ajattelussa kärsimys on harhaa, kuten koko todellisuus, eli ongelma koitetaan lakaista maton alle. Sanotaan vaan, että älä välitä kärsimyksestä. Tai sitten se johtuu pahasta karmasta, mutta sekään selitys ei ole täysin tyydyttävä. Kristinuskossa tartutaan suoraan kärsimyksen ongelmaan: onhan sen sanoman keskiössä ristiinnaulittu Kristus! Kristinuskon mukaan pahuus tullaan poistamaan ja ongelmiin puututaan tulevaisuudessa. Lisäksi jossain määrin jo nyt voi saada tilanteeseen huojennusta, sillä Kristus varmasti auttaa apua rukoilevia: Hän on elänyt ihmisenä, ollut kiusauksissa, kokenut nälkää ja janoa, kärsinyt pilkkaa ja kidutusta. Sen takia hän ymmärtää hyvin ihmisten kokemaa tuskaa ja muita ongelmia ja suhtautuu - ei armottomasti kuin karma - vaan myötätuntoisesti ihmisten huonoihin tilanteisiin. Kristinusko siis ei ole pakoa todellisuudesta. Se tunnustaa kärsimyksen ongelman antaen lohdutusta ja hyvän tulevaisuuden toivon. Kristityt puolestaan on kutsuttu palvelemaan lähimmäisiä: rukouksin, teoin ja sanoin. Lohduttavat ja rohkaisevat Raamatun lupaukset ja käytännön teot - joko arkiset tai avustustyö - auttavat ihmisiä. Mainitsin kuitenkin rukouksen ensimmäisenä, sillä se on tärkein: Siellä missä on vähän rukousta, on vain vähän Jumalan yliluonnollista apua, mutta siellä missä on paljon rukousta Jumala toimii väkevästi. Saatana demoneineen vihaa rukousta, koska he eivät pelkää ihmisiä, edes jotain kuuluisaa evankelistaa. Mutta rukous saa Jumalan puuttumaan asioiden kulkuun ja sitä ne pelkäävät.


    • Anonyymi

      Mistä sitten elämä on tullut,ellei Jumalan luomisen seurauksena? Tiede ei ole pystynyt synnyttämään elämää koeputkissaan, vaikka sitä ovat yrittäneet jatkuvasti. Tiede pystyy vain tutkimaan Jumalan luomistyön uskomattoman älykkäitä seurauksia. Luonnossa kaikki näyttää yksinkertaiselta,mutta tutkikaapa vaikka hämähäkin verkkoa ,huomaatte ,että se on käsittämättömän älykkäästi suunniteltu, Vaikka joku ameeba olisi itsestään putkahtanut elämään, jossain kuravellissä miljardi vuotta sitten,ei aika olisi riittänyt kasvaa meren eliöiksi, puiksi, pensaiksi matelioiksi, apinoiksi ja ihmiseksi. Miten tämä ameeba olisi älynnyt syödä jotain , ettei olisi kuollut nälkään, kun ei ollut DNA:ta ohjaamassa? DNA:n suunnittelu ja rakentaminen vaatisi Googlekeskuksen verran suunnittelu kapasiteettia.

      • Anonyymi

        Kukaan ei ole pystynyt näyttää toteen jumalan olemassa oloa eikä kenelläkään ole tietoa minne ihmisen sielu menee kuoleman jälkeen.
        Maistakaa ja katsokaa kuinka herra on hyvä ....Jumalan armo pysyy iankaikkisesti.Höpö höpö.

        Miksi miksi maailmassa on niin paljon kärsimyksiä ja pahuutta? Eri uskontokuntia yms
        Kun ei ole minkäänlaista näyttöä jumalan olemassa olosta Se on sama vaikka kirkossa ekteeniassa lausutaan taas ja taaskin rukoilkaame joulupukkia.

        Jumala on vain kuvitteelinen asia Kirkon opit on tästä maailman ajasta jäänyt jälkeen

        Todellisuudessa tänä päivänä tekniikka on kehittynyt hyvin paljon pystytään tutkimaan asioita onko jumala olemassa tutkimuksia on tehty eikä mitään tulosta ole jumalan läsnä olosta.
        Tutkimuksesta löytynyt hauta ja käärinliina oletus on ruumis viety haudasta pois ja legendan mukaan olisi ylösnousemus tapahtunut kukaan ei ole ylösnousemusta nähnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei ole pystynyt näyttää toteen jumalan olemassa oloa eikä kenelläkään ole tietoa minne ihmisen sielu menee kuoleman jälkeen.
        Maistakaa ja katsokaa kuinka herra on hyvä ....Jumalan armo pysyy iankaikkisesti.Höpö höpö.

        Miksi miksi maailmassa on niin paljon kärsimyksiä ja pahuutta? Eri uskontokuntia yms
        Kun ei ole minkäänlaista näyttöä jumalan olemassa olosta Se on sama vaikka kirkossa ekteeniassa lausutaan taas ja taaskin rukoilkaame joulupukkia.

        Jumala on vain kuvitteelinen asia Kirkon opit on tästä maailman ajasta jäänyt jälkeen

        Todellisuudessa tänä päivänä tekniikka on kehittynyt hyvin paljon pystytään tutkimaan asioita onko jumala olemassa tutkimuksia on tehty eikä mitään tulosta ole jumalan läsnä olosta.
        Tutkimuksesta löytynyt hauta ja käärinliina oletus on ruumis viety haudasta pois ja legendan mukaan olisi ylösnousemus tapahtunut kukaan ei ole ylösnousemusta nähnyt.

        Missä taivas on?
        Missä jumala on, kun lauma polkee paikallaan?
        Yliluonnollinen ja siihen uskominen ovat osa ihmisten kulttuuria sekä osa joidenkin ihmisten kokemusmaailmaa. Siksi näiden asioiden tieteellinen haltuun otto ja ymmärtäminen on keskeinen osa ihmisten kulttuurin ja psykologian ymmärtämistä.

        Jokainen ymmärtää että jumalan olemassa oloa ei ole todistettu eikä löydetty mitään joka viittaa siihen että jumala olisi ollut tai on edelleen.
        Mitä tulee yliluonnollisiin ilmiöihin, niistä ei ole todisteita, joten on järkevää etsiä paranormaaleihin kokemuksiin selityksiä esimerkiksi psykologiasta. Itse en yliluonnollisiin ilmiöihin usko.

        Tosi asiassa jumalan nimeen soditaan paljon ja tulee pahaa Eikö jumalan pitänyt olla rauhan jumala.


      • Anonyymi

        Ja tähän vastauksesi on joku yliolento? Ei voi käsittää ihmisen tyhmyyttä. Niin kukahan loi sen jumalan ja miksi?


    • Anonyymi

      Joku syyttää hyvää Jumalaamme paholaisen teoista. Jospa kaikki ihmiset tottelisivat Jeesuksen opetuksia,olisi meillä jo Jumalan valtakunta täällä maan päällä nyt. Jumalamme vihaa pahuutta ja rankaisee siitä lopullisesti paatuneita ankarastikin, jotta nämäkin kääntyisivät murtuneina armollisen Jumalamme puoleen. Jumalamme rakastaa myös syntisiä ja toivoo, että hekin pelastuisivat. Kolmiyhteinen kristittyjen Jumala on ainoa Jumala,muut ovat puupölkkyihin verrattavia epäjumalia, jotka paholainen on sepittänyt, saadakseen tovereita ikuisuutensa vietto paikkaan.

      • Anonyymi

        Viime kesänä vierailin Lintulan luostarissa ja kirkossa oli tosi rauhallinen tunnelma. Samoin Valamon kirkossa. Tälläistä rauhaa harvoin pääsee tuntemaan. Elämässä on ollut tosin tapahtumia joissa on vallinnut rauha.

        Samoin metsän tuoksu,rauhakin ja sen yrtit ovat hienoja kokemuksia. Jumala on luonut metsänkin meille unohtamatta kauniita saaristojamme.


      • Anonyymi

        Eikö sitä voi kertoo missä jumala on-Paskaa sen nimissä kirjoitetaan ja uskovaiset sekoaa.
        Eikö keskustelun aloitus ollut missä on jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö sitä voi kertoo missä jumala on-Paskaa sen nimissä kirjoitetaan ja uskovaiset sekoaa.
        Eikö keskustelun aloitus ollut missä on jumala.

        Et sinä oikeasti in person pidä meitä hulluina mutta.

        Kristuksen tähden houkka (bysanttilainen nimi: σαλός, salos, venäläinen: юродивый, -ая, jurodivij, jurodivija) edustaa yhtä ortodoksisen kirkon vaikeimmista kilvoittelumuodoista. Siinä kilvoittelija oman ja lähimmäistensä pelastuksen tähden tekeytyy hulluksi eli houkaksi. Heistä käytetään myös nimitystä pyhät hullut tai Jumalan hullut.


        https://www.ortodoksi.net/index.php/Kristuksen_tähden_houkka


        Ymmärrän että turhaudut, kun rivijäsenet ovat oppimattomia. Voin sanoa että minulta löytyy tietoa pelastuksesta enemmän kuin 10:ltä papilta.


    • Anonyymi

      Jumala on henkiolento eikä tietenkään koeputkessa todettava. Uskovalla on henkilö kohtaisia kokemuksia Jumalasta, Jeesuksesta ja Pyhästähengestä. Ei meidän tarvitse todistaa Jumalaamme . Mutta me voimme julistaa Jeesuksen ilosanomaa lähetyskäskyn mukaisesti. Sinulla, pilkkaaja, on vapaatahto valita ikuisuutesi viettopaikka. Jeesuksen sovitustyö tarjoaa sinullekin paikan Jeesuksen kotona ikuisessa rauhassa ilossa ja rakkaudessa, kun tunnustat vilpittömästi Jeesuksen Herraksesi ja syntiesi sovittajaksi .

      • Anonyymi

        Voi jeesuksen pää kyllä ortodoksit on hulluja Täsää sen näkee ei mitään asiallista vastausta saa jumala,asiaan Varmistuu kyllä tunne koko jeesus on höpö höpö ukko Jumala on yhtä uskottava kun joulupukki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi jeesuksen pää kyllä ortodoksit on hulluja Täsää sen näkee ei mitään asiallista vastausta saa jumala,asiaan Varmistuu kyllä tunne koko jeesus on höpö höpö ukko Jumala on yhtä uskottava kun joulupukki

        Henkiolentoihin ei ole uskomista tässä rivi henkiolentoja yliluonnollinen olento, joita ovat muun muassa jumalat, enkelit, paholaiset, kummitukset sekä demonit.
        Jos noista pitää valita ketä uskon kummitus vie voiton


    • Anonyymi

      Filosofi Harari kirjoittaa samasta asiasta: "Onko Jumala olemassa? Se riippuu siitä, mikä Jumala on sinulla mielessä. Kosminen mysteeri vai maailmallinen lainlaatija... Vedämme tämän salaperäisen Jumalan esiin yrittäessämme selittää maailmakaikkeuden syvimpiä arvoituksia. Miksi jotain on olemassa sen sijaan, ettei olisi mitään? Mikä muotoili fysiikan peruslait? Mikä tietoisuus on ja mistä se tulee? Me emme tiedä vastauksia näihin kysymyksiin ja annamme tietämättömyydellemme komean nimen Jumala. Tämän arvoituksellisen Jumalan kaikkein olennaisin piirre on se, ettemme pysty kertomaan Hänestä mitään konkreettista.

      Tosiasiassa meillä ei ole minkäänlaisia todisteita siitä, että Raamatun tai Koraanin tai Mormonin kirjan tai Veda-kirjat tai minkään muunkaan pyhän kirjan on luonut se sama voima, joka päätti, että energia on yhtä kuin massa kertaa valonnopeuden neliö. Parhaan tieteellisen tietämyksemme mukaan kaikki nämä pyhät tekstit on kirjoittanut kekseliäs Homo sapiens. Ne ovat tarinoita, jotka esivanhempamme keksivät legitimoidakseen sosiaalisia normeja ja poliittisia rakenteita.

      Pitää epäilemättä paikkansa, että usko jumaliin on ollut ensiarvoisen tärkeää erilaisille yhteiskuntajärjestyksille ja että toisinaan sillä on ollut positiivisia seurauksia. Aivan samat uskonnot, jotka herättävät vihaa ja fanaattisuutta, herättävät tosiaankin rakkautta ja myötätuntoa toisissa.

      Mutta vaikka jumalat voivat innoittaa meidät osoittamaan myötätuntoa, usko ei ole välttämätön ehto moraaliselle käytökselle.

      Tarjolla on myös se vaihtoehto, ettei käy missään temppeleissä eikä usko mihinkään jumalaan. Viime vuosisadat ovat osoittaneet, että meidän ei tarvitse vedota Jumalaan pystyäksemme elämään moraalista elämää. Sekularismi ja humanismi antavat meille kaikki tarvitsemamme arvot."

      • Anonyymi

        Samainen Harari todistaa, että kaikki maailman uskonnot ovat ihmisten mielikuvitusten tuotteita, jotka ovat olemassa tarinoiden kertomista, juoruilua ja rahastamista varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samainen Harari todistaa, että kaikki maailman uskonnot ovat ihmisten mielikuvitusten tuotteita, jotka ovat olemassa tarinoiden kertomista, juoruilua ja rahastamista varten.

        Erittäin hyvä kirjoitus totuudenmukainen Jumalan olemassa olosta ole mitään todisteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samainen Harari todistaa, että kaikki maailman uskonnot ovat ihmisten mielikuvitusten tuotteita, jotka ovat olemassa tarinoiden kertomista, juoruilua ja rahastamista varten.

        Myös Jari Ehrnrooth viimeisimmässä kirjassaan "Kymmenen vaatimusta vapaalle ihmiselle" filosofi Nietzscheä tulkiten tyrmää, ettei jumalaa ole olemassa ja kristinuskoa ei tarvita. Ei tarvita sellaista vääristynyttä oppirakennelmaa, joka edistää kaunamoraalia, tukahduttaa mielen aristokratian, itsenäisen hengen loiston ja terveen seksuaalisuuden. Siksi kristinuskon on pikku hiljaa määrä hävitä. Uskoa, moraalia ja arvokasta elämää saa, kunhan pysyy vapaana ja asettaa itselleen omat arvopäämäärät.


    • Anonyymi

      Seppo Heikinheimon mehukkaita tarinoita sisältävä vauhdikas Mätämunan muistelmat ilmestyi vuonna 1997 vähän ennen Heikinheimon itsemurhaa. Kirjan viimeinen luku on otsikoitu samaisella kysymyksellä, onko Jumala olemassa? Heikinheimo perustelee siinä elämänsä lopettamista. Maailmankaikkeus on niin suuri, että yhdellä ihmisellä ei ole sen puitteissa merkitystä. Jumala ei suuressa viisaudessa piittaa yksilöistä.

      Kirja päättyy: "Lukuisista rukouksistani, etsinnöistäni ja huudoistani huolimatta Hän ei ole vastannut minulle ja tajusin, että minua oli nuoruudestani lähtien johdettu harhaan: mitään Jumalaa ei ollutkaan olemassa! Eeli, eeli, lama sabaktani! LOPPU"

      • Anonyymi

        Uskovaiset pelkäävät, että totuus tulee julki. Mihin ne sitten uskoo? Mitä tapahtuu uskovaiselle kun hänen uskonsa todistetaan hölynpölyksi? Tosin kai se on ihan sama miten hyvin asioita pystytään todistamaan, sillä vastaväitteiksi saamme vain värssyjä raamatusta. Olisi kyllä kurjaa olla uskovainen ja niin riippuvainen jumalasta.....Jumalan nimeen voidaan tehdä mitä vaan.

        Kirkot käyttää valtaa jumalan,nimessä todisteita tosi asiassa ei ole jumalasta eikä sen olemassa olosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskovaiset pelkäävät, että totuus tulee julki. Mihin ne sitten uskoo? Mitä tapahtuu uskovaiselle kun hänen uskonsa todistetaan hölynpölyksi? Tosin kai se on ihan sama miten hyvin asioita pystytään todistamaan, sillä vastaväitteiksi saamme vain värssyjä raamatusta. Olisi kyllä kurjaa olla uskovainen ja niin riippuvainen jumalasta.....Jumalan nimeen voidaan tehdä mitä vaan.

        Kirkot käyttää valtaa jumalan,nimessä todisteita tosi asiassa ei ole jumalasta eikä sen olemassa olosta.

        Johannes Krysostomoksen pääsiäissaarna On aivan satua alusta loppuun tästäkään saarnasta ei ole olemassa mitään näyttöä Aivan kuviteelinen kirjoitus.
        Raamattua on muokattu todistettavasti useita kertoja, se ei ole jumalan sanaa, eikä jumalan muuttumaton ilmoitus ihmiskunnalle.Kaikki perustuu fiktioon ei todellisuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johannes Krysostomoksen pääsiäissaarna On aivan satua alusta loppuun tästäkään saarnasta ei ole olemassa mitään näyttöä Aivan kuviteelinen kirjoitus.
        Raamattua on muokattu todistettavasti useita kertoja, se ei ole jumalan sanaa, eikä jumalan muuttumaton ilmoitus ihmiskunnalle.Kaikki perustuu fiktioon ei todellisuuteen.

        No kristillisen perinteen mukaan ainakin Raamattu olisi Pyhän Hengen vaikutuksesta kirjoitettu jumalan sana joka olisi säilynyt muuttumattomana läpi historian, ja tämän ainakin todistaa vääräksi se että todistettavasti sekä Uutta Testamenttia että Vanhaa Testamenttia on muokkailtu historian aikana vaikka miten monta kertaa. Jumalan sanan pitäisi myöskin olla täyttä faktaa mitä se ei luonnontieteidenkään valossa ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johannes Krysostomoksen pääsiäissaarna On aivan satua alusta loppuun tästäkään saarnasta ei ole olemassa mitään näyttöä Aivan kuviteelinen kirjoitus.
        Raamattua on muokattu todistettavasti useita kertoja, se ei ole jumalan sanaa, eikä jumalan muuttumaton ilmoitus ihmiskunnalle.Kaikki perustuu fiktioon ei todellisuuteen.

        Ihmettelen usein tämäntapaisia "todisteluja" ja että mikä mahtaa olla syynä että tullaan palstalle vain nälvimään.

        Mikähän mahtaa olla "todiste" edellisenkään väitteestä ja mikä lie "todistetusti" arvio hänen logiikastaan, äly-, tunne-, ym arvoista?
        Sitäpaitsi oikeinkirjoitus heittää niin paljon että tuskinpa saisi suoritettua sen äidinkielen perustason alkeiskurssin edes.

        Suosittelen sinua vakavasti osallistumaan oikeinkirjoituskurssille mahdollisimman pian!

        Ortodokseja eivät tämän kirjoittajan filosofiat hätkäytä mitenkään, - niin että ihan turhaan uhoaa tämä "kirjailija". Käyttäisi senkin ajan järkevämpään!

        On tietysti myönteistä että uskon asiat kirjoittajaa kiinnostavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmettelen usein tämäntapaisia "todisteluja" ja että mikä mahtaa olla syynä että tullaan palstalle vain nälvimään.

        Mikähän mahtaa olla "todiste" edellisenkään väitteestä ja mikä lie "todistetusti" arvio hänen logiikastaan, äly-, tunne-, ym arvoista?
        Sitäpaitsi oikeinkirjoitus heittää niin paljon että tuskinpa saisi suoritettua sen äidinkielen perustason alkeiskurssin edes.

        Suosittelen sinua vakavasti osallistumaan oikeinkirjoituskurssille mahdollisimman pian!

        Ortodokseja eivät tämän kirjoittajan filosofiat hätkäytä mitenkään, - niin että ihan turhaan uhoaa tämä "kirjailija". Käyttäisi senkin ajan järkevämpään!

        On tietysti myönteistä että uskon asiat kirjoittajaa kiinnostavat.

        Turhaa provosoida tällä plastalla on tullut selväksi että teistä kukaan ole pystynyt todistamaan jumalan olemassa oloa.

        Henkiolennot ovat puhtaaseen sieluun ja mieleen perustuvia mahtiolentoja, joilla ei ole ruumista sen varsinaisessa merkityksessä,

        Raamatussa sana ”henki” on käännetty heprean sanasta ruʹaḥ ja kreikan sanasta pneuʹma. Nämä sanat viittaavat useimmiten Jumalan vaikuttavaan voimaan eli pyhään henkeen.Mitä ei ole todistettu.

        Joten mitkään tutkimukset ei tue jumalan olemassa olosta yhtään mitään
        Raamattu käyttää Jumalasta nimeä Jehova ja hänen Pojastaan nimeä Jeesus Kristus, mutta pyhästä hengestä ei käytetä mitään nimeä.

        Kristinuskon ”kolmeen päähaaraan, roomalaiskatolisuuteen, ortodoksisuuteen ja protestantismiin, kuuluu usko yhteen Jumalaan kolmessa persoonassa: Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Kristillisen teologian mukaan kyse ei ole kolmen jumalan tunnustamisesta vaan sen tunnustamisesta, että nämä kolme persoonaa ovat pohjimmiltaan yksi ja sama suoraan sanoen täyttää persoonallisuushäiriön tunnusmerkit.

        Tarkkaa kun asiaa tutkii juutalaisuus oli ainut uskonto ei ollut mitään muita uskontoja muut uskonnot ovat keksittyjä asioita

        Joten kun ei ole mitään todistetta olemassa jumalasta niin turha siinä on uskovasten suuta soittaa kun ei ole jumalaa asia sillä selvä eikä jumalaa voi ollakkaan kun ei sitä koskaan olemassa oloa ole voitu todistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmettelen usein tämäntapaisia "todisteluja" ja että mikä mahtaa olla syynä että tullaan palstalle vain nälvimään.

        Mikähän mahtaa olla "todiste" edellisenkään väitteestä ja mikä lie "todistetusti" arvio hänen logiikastaan, äly-, tunne-, ym arvoista?
        Sitäpaitsi oikeinkirjoitus heittää niin paljon että tuskinpa saisi suoritettua sen äidinkielen perustason alkeiskurssin edes.

        Suosittelen sinua vakavasti osallistumaan oikeinkirjoituskurssille mahdollisimman pian!

        Ortodokseja eivät tämän kirjoittajan filosofiat hätkäytä mitenkään, - niin että ihan turhaan uhoaa tämä "kirjailija". Käyttäisi senkin ajan järkevämpään!

        On tietysti myönteistä että uskon asiat kirjoittajaa kiinnostavat.

        "Mistä tiedätte ettei Jumala ole vain superälykäs alien?" Pohtii foorumin kirjoittaja palstallaan.

        Onko Jumalaa olemassa ja onko maailmankaikkeus ikuinen? Mistä tiedätte ettei Jumala ole vain superälykäs alien?

        Suurempaa uskoa vaatii tieto, että kaikki ovat olleet aina olemassa. Suuri on uskosi, jos maailma ilmestyi tyhjästä? Ei riitä älysi siihen, että pystyisit todistamaan mistä kaikki on saanut alkunsa? Tällä hetkellä tiedemiesten keskuudessa myönnetään yleisesti, ettei maailmankaikkeus voi olla ikuinen ja äärettömän vanha. Ikuinen se on koska et voi mitata alkua etkä loppua. Se tässä on todistettu. Mene pisteeseen a) ja mittaapa alkupiste ja b) loppupiste, niitä ei ole. Kyseessä on ulottuvuus jota ei voi mitata, ihminen ei voi ymmärtää tilaa jolla ei ole alkua eikä loppua. Äärettömyys alkaa jostain, muttei universumissa ole alkua eikä loppua. Se on tiedossa, että sinä olet tyhmä kuin saapas, koska et kykene käsittämään alkua etkä loppua. Tyhjiökin on pakattuna jonnekkin. Toki tämä rajaton tila on aina ollut, mutta taivaankappaleilla on alku ja loppu. Tietoisuuteen kuuluu sellaisia ominaisuuksia kuin subjektiivisuus, itsetajunta, aistivuus, äly sekä kyky hahmottaa itsen ja ympäristön välisiä suhteita. Tietoisuus edellyttää muun muassa havannoitsijan kykyä tunnistaa olioita. Vain oppiminen saa aikaan erottelukyvyn (minä-ne). Missä määrin muut eläimet kuin ihmiset ovat tietoisia? Ihmisten tietoisuus on aika alkeellisella tasolla. Mistä tiedätte ettei Jumala ole vain superälykäs alien? Joku jolle DNA:n luominen on ollut vain ajankulua. Sen jälkeen alien on poistunut aurinkokunnasta ja vain vieraillut muutaman miljardin vuoden välein. Superälykäs niin ettei ihminen voi sitä ymmärtää. Ja miksi Hän tulisi maan päälle papin kaavussa?

        Ja Azazel opetti ihmisiä tekemään miekkoja ja veitsiä, ja kilpiä ja rintakilpiä, ja teki heille tunnetuiksi maan metallit ja niiden työstämisen taidon, ja rannerenkaat ja koristeet, antimonien käytön, silmien kaunistamisen, ja kaikki arvokkaat kivet, ja kaikki väriaineet. Ja nousi paljon jumalattomuutta, ja he tekivät haureutta, ja heidät johdettiin harhaan, ja he turmelivat kaikki tiensä. Semjaza opetti lumouksia ja juurileikkauksia, Armaros lumouksia, Baraqijal tähtitiedettä, Kokabel tähtikuvioita, Ezeqeel tietoa pilvistä, Araqiel maan merkkejä, Shamsiel auringon merkkejä, ja Sariel kuun kiertoa. Ja kun ihmiset menehtyivät, he huusivat, ja heidän huutonsa nousi ylös taivaaseen…Mitä jos koko maailmankaikkeus on vain tietokonesimulaatio ja paradoxit ovat viiruksia? Mytologian mukaan ihmisen opit ja viisaus tulivat langenneilta eli pimeyden ruhtinaan alaisilta. Karkotettujen ja kadotettujen planeetta, jonka jumalana on Lucifer. Kaikille näille ja jälkeläisille on varattu kadotus ja hävittämistuomio.

        Elämän tulee olla helvettiä, tunnettu sanonta:"elämä on helvettiä" jos elämä on helvetti niin minkälainen se helvetti on ? Pohtii sivun kertoja.

        Kor 1:21

        Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi? Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat, koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta, me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus, mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.


    • Anonyymi

      Suosittelen kyseenalaistamaan kyseenalaistajat.
      Minun ei tarvitse miettiä, Jumalan olemassa oloa. Olen hyvin vakuuttunut Tuomaksen tapaan, tämä houkka on kyllä kohdannut Jumalan.

    • Anonyymi

      Yksinkertaista logiikkaa

      Tiede todistaa, että jonkun ollakseen olemassa sen ei tarvitse olla näkyvää: tuuli kasvoilla, ajatukset ja monet muut fysiikan ilmiöt ja alkuaineet.

      • Anonyymi

        Jopas osui arkaan paikkaan: "Turhaa provosoida tällä plastalla on tullut selväksi että teistä kukaan ole pystynyt todistamaan jumalan olemassa oloa."

        Todistappas nyt tosiaan että Jumala ei ole olemassa!
        Sinä kaikkitietävä.
        Miten kummassa niin moni uskoo Jumalaan?
        Esitä tarkat tieteelliset tilastot ja tule vasta sitten huuhaamaan.

        Odotan kiinnostuneena vastaustasi...

        Eikö sinulla ole muuta tekemistä kuin kukkua huuhaamassa täällä?


      • Anonyymi

        Voi helvetti kyllä on hevonvitun humppaa joku oikeesti jaksaa kirjoittaa paskaa kun tosi asiassa jeesusta ei ole siitä on paljon tutkimuksia.

        Jeesuksen elämästä ei tunneta hänen elinaikanaan kirjoitettuja asiakirjoja. Laajimmin hänen elämästään kertovat kirjoitukset ovat Uuden testamentin evankeliumit ja kirjeet. Vanhimmat niistä on arvioitu kirjoitetun joitakin kymmeniä vuosia hänen kuolemansa tai maanpäällisen elämänsä oletetun ajankohdan jälkeen. Ei-kristillistä Jeesusta koskevaa aineistoa on vain vähän. Tähän aineistoon kuuluu pääosin roomalaisia tai juutalaisia viittauksia Jeesukseen tai varhaiskristittyihin. Tutkimukseen kuuluu oleellisesti paitsi lähdeaineiston etsiminen myös sen luotettavuuden arviointi uutta ja vanhaa testamenttiä on muutettu ja kirjoitettu monta kertaa uudelleen perustuu epätosi asioihin

        Ainut mitä tutkimuksista on ilmennyt ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,ristin kuolema oli teloitus mitä myös nykyisin käytetään haudasta löytynyt kääreliina tutkimuksissa selkeä näyttää ruumis otettu haudasta pois ylösnousemusta ei ole tapahtunut sitä ei ole kukaan nähnyt.Historiantutkijat ovat yhtä mieltä jumalaa ei ole olemassa eikä sitä kukaan ole nähnyt.
        Tutkimuksen on oltava kriittistä, mikä merkitsee sitä, ettei kaikkia mahdollisia jostakin henkilöstä kertovia tekstejä voida automaattisesti katsoa luotettaviksi tiedonlähteiksi.

        Tämä pitää erityisen hyvin paikkansa esim. juuri Jeesuksen kohdalla, koska hän muodostui nopeasti kulttihenkilöksi ja sai kohta myös poliittista merkitystä. Kukaan ei edes tiedä minkä näköinen tai kokoinen jumala ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopas osui arkaan paikkaan: "Turhaa provosoida tällä plastalla on tullut selväksi että teistä kukaan ole pystynyt todistamaan jumalan olemassa oloa."

        Todistappas nyt tosiaan että Jumala ei ole olemassa!
        Sinä kaikkitietävä.
        Miten kummassa niin moni uskoo Jumalaan?
        Esitä tarkat tieteelliset tilastot ja tule vasta sitten huuhaamaan.

        Odotan kiinnostuneena vastaustasi...

        Eikö sinulla ole muuta tekemistä kuin kukkua huuhaamassa täällä?

        Niin, se on tätä nykyajan meininkiä, viisastella joka ainoasta asiasta.

        Parempi tehdä jotain konkreettista: vaikka siivota kämppänsä, auttaa naapuriaan, opiskella vaikka kieliä. - kuin että jahkata jonninjoutavaa, kun omat äly ym resurssit eivät kuitenkaan riitä yhteen ainoaan varmaan TODISTEeseen.

        Pelkkää ajanhukkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi helvetti kyllä on hevonvitun humppaa joku oikeesti jaksaa kirjoittaa paskaa kun tosi asiassa jeesusta ei ole siitä on paljon tutkimuksia.

        Jeesuksen elämästä ei tunneta hänen elinaikanaan kirjoitettuja asiakirjoja. Laajimmin hänen elämästään kertovat kirjoitukset ovat Uuden testamentin evankeliumit ja kirjeet. Vanhimmat niistä on arvioitu kirjoitetun joitakin kymmeniä vuosia hänen kuolemansa tai maanpäällisen elämänsä oletetun ajankohdan jälkeen. Ei-kristillistä Jeesusta koskevaa aineistoa on vain vähän. Tähän aineistoon kuuluu pääosin roomalaisia tai juutalaisia viittauksia Jeesukseen tai varhaiskristittyihin. Tutkimukseen kuuluu oleellisesti paitsi lähdeaineiston etsiminen myös sen luotettavuuden arviointi uutta ja vanhaa testamenttiä on muutettu ja kirjoitettu monta kertaa uudelleen perustuu epätosi asioihin

        Ainut mitä tutkimuksista on ilmennyt ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,ristin kuolema oli teloitus mitä myös nykyisin käytetään haudasta löytynyt kääreliina tutkimuksissa selkeä näyttää ruumis otettu haudasta pois ylösnousemusta ei ole tapahtunut sitä ei ole kukaan nähnyt.Historiantutkijat ovat yhtä mieltä jumalaa ei ole olemassa eikä sitä kukaan ole nähnyt.
        Tutkimuksen on oltava kriittistä, mikä merkitsee sitä, ettei kaikkia mahdollisia jostakin henkilöstä kertovia tekstejä voida automaattisesti katsoa luotettaviksi tiedonlähteiksi.

        Tämä pitää erityisen hyvin paikkansa esim. juuri Jeesuksen kohdalla, koska hän muodostui nopeasti kulttihenkilöksi ja sai kohta myös poliittista merkitystä. Kukaan ei edes tiedä minkä näköinen tai kokoinen jumala ollut.

        Se näistä kyseenalaistajista, jotka kannattaa kyseenalaistaa.

        Ei tässä sinua olla käännyttämässä., pieni keskustelu menossa.


        Ateistit käyvät informaatiosotaa kristittyjä vastaan hyvin tuttu ilmiö Suomi24:ssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se näistä kyseenalaistajista, jotka kannattaa kyseenalaistaa.

        Ei tässä sinua olla käännyttämässä., pieni keskustelu menossa.


        Ateistit käyvät informaatiosotaa kristittyjä vastaan hyvin tuttu ilmiö Suomi24:ssä.

        Ei tarvitse olla mitenkään ateisti kyllä uskovoisten täytyy pystyy todistamaan jumalan olemassa olo
        Muuten ei voi jeesustella jos ei ole näyttöä jumalan olemasta olosta Henkiolentoja riittää se ei riitä jumalan olemassa oloon,
        Kukaan ei ole kertonut minne sielu menee kuoleman jälkeen eikä ole kerrottu missä jumala on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse olla mitenkään ateisti kyllä uskovoisten täytyy pystyy todistamaan jumalan olemassa olo
        Muuten ei voi jeesustella jos ei ole näyttöä jumalan olemasta olosta Henkiolentoja riittää se ei riitä jumalan olemassa oloon,
        Kukaan ei ole kertonut minne sielu menee kuoleman jälkeen eikä ole kerrottu missä jumala on.

        Roomalaiskatolliset Ortodoksit Luterilaiset Jehovat Vapaakirkko Juutalaiset
        Hindulaisuus Buddhalaisuus Muslimit.

        Miksi on olemassa näin monta uskontoa jos jumala olisi oikeasti olemassa
        Kuitenkin juutalaisuun on oikea usskonto sen ajan laskun mukaan ei ollut muuta.

        Uskontunnustukset ovat ristiriitaiset jokaisella uskonto kunnalla oma mitään yhtänäistä näissä ei ole joten ihminen on päästä keksinyt asiat luodaan illuusiot ovat hauskaa viihdettä
        Jumalan nimeen voidaan tehdä mitä vaan kukaan ei pysty jumalan olemassa oloa todistamaan ja näyttämään toteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roomalaiskatolliset Ortodoksit Luterilaiset Jehovat Vapaakirkko Juutalaiset
        Hindulaisuus Buddhalaisuus Muslimit.

        Miksi on olemassa näin monta uskontoa jos jumala olisi oikeasti olemassa
        Kuitenkin juutalaisuun on oikea usskonto sen ajan laskun mukaan ei ollut muuta.

        Uskontunnustukset ovat ristiriitaiset jokaisella uskonto kunnalla oma mitään yhtänäistä näissä ei ole joten ihminen on päästä keksinyt asiat luodaan illuusiot ovat hauskaa viihdettä
        Jumalan nimeen voidaan tehdä mitä vaan kukaan ei pysty jumalan olemassa oloa todistamaan ja näyttämään toteen.

        Lue koko keskustelu vastasin jo siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue koko keskustelu vastasin jo siihen.

        Monta Jumalaa vain yksi pelastus.

        otsikko


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä taas todiste jumalaa ei ole
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/12/vai-ei-evoluutiolle-loydy-todisteita-tassa-olkaapa-hyvat

        Uskonto vaurioittaa aivotoimintaa. Uskonto tekee ihmiset hulluiksi. Kaikki paha on uskontojen syytä. Uskontojen takia tapettu miljoonia ihmisiä ja tapetaan edelleen.

        Vaikka maailmassa on tuhansia uskontoja, joista monet kuulostavat täysin kopioilta, kuten kristinusko, eivät ihmiset pysty hetkeäkään miettimään muuta uskontoa oikeaksi kuin omaansa. Ihmiset uskovat sokeasti omaan uskontoonsa, sillä se on kyseisen uskonnon mukaan ainoa oikea.

        Tieteen kehittyessä uskonnot ovat joutuneet koetukselle, sillä maailmansynnystä ja historian mysteereistä on opittu kokoajan uutta. Ne uudet asiat ovat asettaneet uskontoja jopa naurunalaiseksi. Silti uskovaiset turvautuvat aina samaan virkkeeseen, jolla he saavat mielenrauhan: "Tutkimattomia ovat herran tiet".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonto vaurioittaa aivotoimintaa. Uskonto tekee ihmiset hulluiksi. Kaikki paha on uskontojen syytä. Uskontojen takia tapettu miljoonia ihmisiä ja tapetaan edelleen.

        Vaikka maailmassa on tuhansia uskontoja, joista monet kuulostavat täysin kopioilta, kuten kristinusko, eivät ihmiset pysty hetkeäkään miettimään muuta uskontoa oikeaksi kuin omaansa. Ihmiset uskovat sokeasti omaan uskontoonsa, sillä se on kyseisen uskonnon mukaan ainoa oikea.

        Tieteen kehittyessä uskonnot ovat joutuneet koetukselle, sillä maailmansynnystä ja historian mysteereistä on opittu kokoajan uutta. Ne uudet asiat ovat asettaneet uskontoja jopa naurunalaiseksi. Silti uskovaiset turvautuvat aina samaan virkkeeseen, jolla he saavat mielenrauhan: "Tutkimattomia ovat herran tiet".

        Olen myös usein miettinyt, miksi eri uskontojen "päähahmoista" tiedetään loppupeleissä hyvin vähän. Miksi heidän nuoruusvuosistaan ei kerrota juuri mitään?

        Oliko esimerkiksi Jeesus 15-vuotiaana kimeä-ääninen "takatukkajeejee", joka kamppaili finnien kanssa, eikä tällaista voinut mainita Raamatussa?

        Edes pieni täsmällisyys ja realistisuus auttaisivat ainakin minua uskomaan. Sen lisäksi, että kirjassa lukisi veden muuttamisesta viiniksi, haluaisin lukea myös vapahtajan normaaleista ongelmista. Vaikka kaikkitämä kuulostaa täysin päättömältä, uskovaisia riittää edelleen runsaasti.

        Se on tietenkin ymmärrettävää, sillä yhteiskunta on täynnä uskonnollisia vaikutteita. Pelkästään kouluissa uskonnollisuus on vahvasti esillä, minkä vuoksi pikkulapset imevät jatkuvasti tietoa ja omaksuvat kyseisen ideologian. Ja juuri nämä pikkulapset ovat niitä, jotka imevät tietoa eniten.

        Osa meistä kuitenkin tajuaa tällaisen "aivopesun" ennen aikuisikää, mutta valtaosalle se jää päähän loppuelämäkseen.

        Ongelma piileekin siinä, että uskonnot aiheuttavat tässä maailmassa pahaa. Jokainen voi ajatella, kuinka moni sota on saanut alkunsa uskonnollisten näkemysten takia.

        ikä läntinen maailmakaan ole puhdas pulmunen. Esimerkiksi homoseksuaaleja poljetaan vain yhden asian takia. Aivan oikein, uskontojen takia.

        En pyydä ketään muuttamaan mielipiteitään, mutta kannustan ihmisiä rationaaliseen ajattelutapaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen myös usein miettinyt, miksi eri uskontojen "päähahmoista" tiedetään loppupeleissä hyvin vähän. Miksi heidän nuoruusvuosistaan ei kerrota juuri mitään?

        Oliko esimerkiksi Jeesus 15-vuotiaana kimeä-ääninen "takatukkajeejee", joka kamppaili finnien kanssa, eikä tällaista voinut mainita Raamatussa?

        Edes pieni täsmällisyys ja realistisuus auttaisivat ainakin minua uskomaan. Sen lisäksi, että kirjassa lukisi veden muuttamisesta viiniksi, haluaisin lukea myös vapahtajan normaaleista ongelmista. Vaikka kaikkitämä kuulostaa täysin päättömältä, uskovaisia riittää edelleen runsaasti.

        Se on tietenkin ymmärrettävää, sillä yhteiskunta on täynnä uskonnollisia vaikutteita. Pelkästään kouluissa uskonnollisuus on vahvasti esillä, minkä vuoksi pikkulapset imevät jatkuvasti tietoa ja omaksuvat kyseisen ideologian. Ja juuri nämä pikkulapset ovat niitä, jotka imevät tietoa eniten.

        Osa meistä kuitenkin tajuaa tällaisen "aivopesun" ennen aikuisikää, mutta valtaosalle se jää päähän loppuelämäkseen.

        Ongelma piileekin siinä, että uskonnot aiheuttavat tässä maailmassa pahaa. Jokainen voi ajatella, kuinka moni sota on saanut alkunsa uskonnollisten näkemysten takia.

        ikä läntinen maailmakaan ole puhdas pulmunen. Esimerkiksi homoseksuaaleja poljetaan vain yhden asian takia. Aivan oikein, uskontojen takia.

        En pyydä ketään muuttamaan mielipiteitään, mutta kannustan ihmisiä rationaaliseen ajattelutapaan.

        Säälittää...

        Ei kukaan tosiaan muuta mielipiteitään sinun takia.

        Rauhoitu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säälittää...

        Ei kukaan tosiaan muuta mielipiteitään sinun takia.

        Rauhoitu!

        Enemmän säälittää taikauskoiset Taikausko on käsitys, että luonteeltaan uskonnollisista poikkeavat yliluonnolliset voimat voivat vaikuttaa todelliseen elämään. Taikausko on yksi taikuuteen eli magiaan uskomisen muoto

        Tiede on olemassa JUMALA EI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enemmän säälittää taikauskoiset Taikausko on käsitys, että luonteeltaan uskonnollisista poikkeavat yliluonnolliset voimat voivat vaikuttaa todelliseen elämään. Taikausko on yksi taikuuteen eli magiaan uskomisen muoto

        Tiede on olemassa JUMALA EI

        Heprealainen nimi Jahve tarkoittaa "Hän, joka aiheuttaa olemisen".

        Kun muinaisjuutalaiset pohtivat, mikä on kaikkein vahvin jumala ja mistä löytyisi pääjumala, he hylkäsivät ukkospilvet, auringon, avaruuden, ajan, ja yleensäkin kaiken mitä on olemassa (olioita, substansseja, entiteettejä jne) ja sen sijaan kysivät, mitä on oleminen.

        Eihän nykytiedekään pysty sanomaan, mitä on oleminen. Kyse ei ole siitä, että pitäisi todistella mitä asioita on olemassa ja mitä ei. Se on irrelevanttia juutalaisen ja kristillisen jumalan määritelmän kannalta.
        Sieltä löytyy suurin jumala, Jahve, joka on VT:n jumala ja myös kristinuskon jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen myös usein miettinyt, miksi eri uskontojen "päähahmoista" tiedetään loppupeleissä hyvin vähän. Miksi heidän nuoruusvuosistaan ei kerrota juuri mitään?

        Oliko esimerkiksi Jeesus 15-vuotiaana kimeä-ääninen "takatukkajeejee", joka kamppaili finnien kanssa, eikä tällaista voinut mainita Raamatussa?

        Edes pieni täsmällisyys ja realistisuus auttaisivat ainakin minua uskomaan. Sen lisäksi, että kirjassa lukisi veden muuttamisesta viiniksi, haluaisin lukea myös vapahtajan normaaleista ongelmista. Vaikka kaikkitämä kuulostaa täysin päättömältä, uskovaisia riittää edelleen runsaasti.

        Se on tietenkin ymmärrettävää, sillä yhteiskunta on täynnä uskonnollisia vaikutteita. Pelkästään kouluissa uskonnollisuus on vahvasti esillä, minkä vuoksi pikkulapset imevät jatkuvasti tietoa ja omaksuvat kyseisen ideologian. Ja juuri nämä pikkulapset ovat niitä, jotka imevät tietoa eniten.

        Osa meistä kuitenkin tajuaa tällaisen "aivopesun" ennen aikuisikää, mutta valtaosalle se jää päähän loppuelämäkseen.

        Ongelma piileekin siinä, että uskonnot aiheuttavat tässä maailmassa pahaa. Jokainen voi ajatella, kuinka moni sota on saanut alkunsa uskonnollisten näkemysten takia.

        ikä läntinen maailmakaan ole puhdas pulmunen. Esimerkiksi homoseksuaaleja poljetaan vain yhden asian takia. Aivan oikein, uskontojen takia.

        En pyydä ketään muuttamaan mielipiteitään, mutta kannustan ihmisiä rationaaliseen ajattelutapaan.

        Ei se ABC:N kulmilla notkunut yökausia häiriköiden ES-Jonnejen kanssa, ajellut mopoautolla. Eikä tenssi huulessa kysellyt tankkaajia hakemaan tupakkaa. Tuskin omisti Iphonea joten on pakko olla skeptinen.


    • Anonyymi

      Tiede ei ole pystynyt koeputkissaan synnyttämään elämää tyhjästä, vaikka sitä on jatkuvasti yritetty. Mistä sitten tämä uskomattoman älykkäästi suunniteltu ja toteutettu maailma on tullut?.Tiede on todistanut,että se ei pysty valmistamaan eliöitä tyhjästä. Kaikkein älykkäimmät tiedemiehet ovat todenneet, että he eivät tiedä näitä asioita ja keskittyneet tutkimaan Jumalan luomistyön uskomatonta viisautta. Tämä on hyvä asia, sillä luonnon ihmeistä saamme vinkkiä uusiin teknologisiin ideoihin.

      • Anonyymi

        Erittäin kapeakatseista ja suvaitsematonta porukkaa. Omilla aivoilla ajatteleminen mahdotonta. Usein myös toimivat muita (myös toisiaan) kohtaan erittäin tylysti ja rumasti, mutta eivät sitä itse huomaa ja näe, sillä kaikki on oikein niin kauan heidän mielestään, kun noudattaa niitä sääntöjä ja tapoja, jotka sattuvat kyseisen henkilön uskontokuntaan tai lahkoon kuulumaan. Silmät ummessa sokeana tehdään paljon kaikenlaista, mikä ei ole oikein tai hyväksi kenenkään kannalta.

        Sinänsä uskon, että ihmisellä on taipumus haluta uskoa jumaliin, korkeampiin voimiin ja kohtaloihin ym. koska elämässä on niin paljon selittämättömiä asioita ja kuolema voi pelottaa. On helpompi tuudittautua uskoon, kuin kohdata tosi asiana se, että elämä loppuu kuolemaan.

        Todellisuudessa tiede on ainut oikea asia tämän päivän ihmisille ei kannata jumalaa tarjota.Jokainen ymmärtää jumala on satuolento Kuten käy ilmi tämän plastan keskustelussa tiede on vienyt voiton ei jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erittäin kapeakatseista ja suvaitsematonta porukkaa. Omilla aivoilla ajatteleminen mahdotonta. Usein myös toimivat muita (myös toisiaan) kohtaan erittäin tylysti ja rumasti, mutta eivät sitä itse huomaa ja näe, sillä kaikki on oikein niin kauan heidän mielestään, kun noudattaa niitä sääntöjä ja tapoja, jotka sattuvat kyseisen henkilön uskontokuntaan tai lahkoon kuulumaan. Silmät ummessa sokeana tehdään paljon kaikenlaista, mikä ei ole oikein tai hyväksi kenenkään kannalta.

        Sinänsä uskon, että ihmisellä on taipumus haluta uskoa jumaliin, korkeampiin voimiin ja kohtaloihin ym. koska elämässä on niin paljon selittämättömiä asioita ja kuolema voi pelottaa. On helpompi tuudittautua uskoon, kuin kohdata tosi asiana se, että elämä loppuu kuolemaan.

        Todellisuudessa tiede on ainut oikea asia tämän päivän ihmisille ei kannata jumalaa tarjota.Jokainen ymmärtää jumala on satuolento Kuten käy ilmi tämän plastan keskustelussa tiede on vienyt voiton ei jumala.

        Tutkimus osoittaa että. Uskovaiset ovat ateisteja tyhmempiä,

        Arvostetut yhdysvaltalaiset tutkijat Judith A. Hall, Miron Zuckerman ja Jordan Silberman julkaisivat vuonna 2013 mielenkiintoisen tutkimuksen.

        Sen mukaan ateismilla ja korkeammalla älykkyydellä on selkeä yhteys. Laajassa tutkimuksessaan ryhmä kävi läpi 63 uskonnollisuuden ja älykkyyden yhteyttä.

        Lopputulos on hämmentävän selvä: uskovaiset ihmiset ovat keskimäärin vähemmän älykkäitä kuin ei-uskovaiset.

        Sinänsä asiassa ei ole mitään uutta: huomattavan älykkyyden ja ateismin yhteys on ollut esillä jo antiikin ajoista alkaen, mutta yhteyttä ei ole aiemmin tieteellisesti todistettu, kuten myös Tieteen Kuvalehti kirjoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimus osoittaa että. Uskovaiset ovat ateisteja tyhmempiä,

        Arvostetut yhdysvaltalaiset tutkijat Judith A. Hall, Miron Zuckerman ja Jordan Silberman julkaisivat vuonna 2013 mielenkiintoisen tutkimuksen.

        Sen mukaan ateismilla ja korkeammalla älykkyydellä on selkeä yhteys. Laajassa tutkimuksessaan ryhmä kävi läpi 63 uskonnollisuuden ja älykkyyden yhteyttä.

        Lopputulos on hämmentävän selvä: uskovaiset ihmiset ovat keskimäärin vähemmän älykkäitä kuin ei-uskovaiset.

        Sinänsä asiassa ei ole mitään uutta: huomattavan älykkyyden ja ateismin yhteys on ollut esillä jo antiikin ajoista alkaen, mutta yhteyttä ei ole aiemmin tieteellisesti todistettu, kuten myös Tieteen Kuvalehti kirjoittaa.

        Mä luulen, että Jumalaan uskovia uskovaisia yhdistää eniten haluttomuus tai kyvyttömyys hyväksyä oma kuolevaisuutensa. Mistä se sitten johtuu, "heikkoudesta", "hulluudesta", mukavuudenhalusta (olisihan paljon kivempaa luottaa siihen ettei kuole koskaan kuin uskoa viimeistään 70 vuoden päästä olevansa möykky mätänevää maa-ainesta), lapsuudessa omaksutusta maailmankuvasta, riippuvuudesta, kuoleman tai helvetin pelosta, varmaan on yhtä monta selitystä kuin on uskovaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä luulen, että Jumalaan uskovia uskovaisia yhdistää eniten haluttomuus tai kyvyttömyys hyväksyä oma kuolevaisuutensa. Mistä se sitten johtuu, "heikkoudesta", "hulluudesta", mukavuudenhalusta (olisihan paljon kivempaa luottaa siihen ettei kuole koskaan kuin uskoa viimeistään 70 vuoden päästä olevansa möykky mätänevää maa-ainesta), lapsuudessa omaksutusta maailmankuvasta, riippuvuudesta, kuoleman tai helvetin pelosta, varmaan on yhtä monta selitystä kuin on uskovaa.

        Uskon asiat ovat uskon asioita mutta kirkko on bisnes. Kun raha kirstuhun kilahtaa. niin sielu "taivaaseen" vilahtaa, jos siellä vielä tilaa on. Muut pääsevät helvettiin, jos kirkollisverot on maksettu. Eri kirkkokunnilla lienee vielä jokaisella omat taivaansa ja helvettinsä omine sisäänpääsyehtoineen.
        Kirkko luulee, että nykyihminen uskoo vielä pappien jorinoihin kuten ihminen parisataa vuotta sitten, eikä tunnusta sitä, että kirkko on nyt oppeineen ja uskoineen kilpailutilanteessa vapaan ajattelun, mielipidevapauden ja muiden uskontokuntien kanssa. On täysin kirkon asia miten se hommansa hoitelee. Hoitelisi hommansa vapaaehtoisesti liittyneiden ja maksavien "osakkaiden" kustannuksella eikä valtiokytketyllä "vapaaehtoisella" veronkannolla.Bisnes on bisnes.

        Mutta milloin saadaan krikko ja valtio erilleen? Verotusoikeus pois sekä yhteiskunnalliset tehtävät kuten hautaaminen ja avioliittoon vihkimien
        Kirkkoja on olemassa paljon Jumalaa ei ole tyämän asian ymmärtää jokainen joka ei ole uskolla aivopesty


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskon asiat ovat uskon asioita mutta kirkko on bisnes. Kun raha kirstuhun kilahtaa. niin sielu "taivaaseen" vilahtaa, jos siellä vielä tilaa on. Muut pääsevät helvettiin, jos kirkollisverot on maksettu. Eri kirkkokunnilla lienee vielä jokaisella omat taivaansa ja helvettinsä omine sisäänpääsyehtoineen.
        Kirkko luulee, että nykyihminen uskoo vielä pappien jorinoihin kuten ihminen parisataa vuotta sitten, eikä tunnusta sitä, että kirkko on nyt oppeineen ja uskoineen kilpailutilanteessa vapaan ajattelun, mielipidevapauden ja muiden uskontokuntien kanssa. On täysin kirkon asia miten se hommansa hoitelee. Hoitelisi hommansa vapaaehtoisesti liittyneiden ja maksavien "osakkaiden" kustannuksella eikä valtiokytketyllä "vapaaehtoisella" veronkannolla.Bisnes on bisnes.

        Mutta milloin saadaan krikko ja valtio erilleen? Verotusoikeus pois sekä yhteiskunnalliset tehtävät kuten hautaaminen ja avioliittoon vihkimien
        Kirkkoja on olemassa paljon Jumalaa ei ole tyämän asian ymmärtää jokainen joka ei ole uskolla aivopesty

        Totta tosiaan asia on näin
        tuollainen uskon varjolla rahastaminen! Joka eurosta mitä tienaat menee tietty osuus kirkolle! Olisi mukava tietää mihin ihmeeseen nämä kaikki rahat oikein menee? Olisi mielestäni kohtuullista, että edes monttupaikan sais niillä elämänsä aikana maksamillaan kirkollisveroilla!!!


    • Anonyymi

      Niin. On helppoa uskoa Jumalaan mutta vaikeaa saada Jumala uskomaan itseesi. Onnistunette kunhan selvitette algoritmin joka avaa cosnetin. Pääsääntöisesti Jumala ei tuomitse vaan on neuvova ja opastava jolle ei tarvitse rakentaa kirkkoja ja eikä väsätä oppirakenteita! stalingrad hans...

      • Anonyymi

        Jos jumala on neuvoja ei kyllä kysymyksiin ole vastausta tullut.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2012
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      145
      1448
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      124
      991
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      802
    Aihe