Lukuvinkki: Yhteishyvä & Pirkka

Anonyymi

Kuulin tällaisen vinkin, jonka haluan muillekin jakaa. Moni ulkosuomalainen ja ehkä paluumuuttoakin miettivä on ihastunut Yhteishyvä ja Pirkka -lehtiin. Niitä voi lukea Internetin kautta ilmaiseksi ja helposti. Arkistoissa on uusimpien numeroiden lisäksi vanhojakin numeroita useilta vuosilta.

Yhteishyvä on S-kauppaketjun ja Pirkka K-kquppaketjun asiakaslehti. Siksi niissä käsitellään paljon kyseisten ketjujen asioita ja mukana on tietysti myös monenlaisia mainoksia. Kummassakin lehdessä on kuitenkin mukana myös kiinnostavia juttuja, joissa käsitellään suomalaista työelämää, perhe-elämää, ihmissuhteita, vapaa-ajan viettoa yms. Lehdissä on myös paljon ruokaohjeita, jonkin verran käsityöohjeita ja mm. kodinhoitoon ja säilöntään liittyviä vinkkejä.

Ulkosuomalaiset ovat kehuneet lehtiä kiinnostaviksi. Niiden avulla voi ylläpitää suomen kielen taitoa ja saada tietoa monista suomalaisen yhteiskunnan asioista, joista ei välttämättä muuten kuulisi. Ja kun lehdet ovat internetissä, niitä on helppo lukea vaikka bussilla, junassa, lääkärin odotushuoneessa jne. Muutamat ruotsinsuomalaiset tutut ovat alkaneet lukea kyseisiä lehtiä työmatkoillaan melkein päivittäin. Lehtiarkistossa riittää lukemista pidemmäksikin ajaksi.

2

<50

Vastaukset

  • Kiitti vinkistä!

  • Oon välillä lueskellut Helsingin Uutiset -nettilehteä. Se on pääkaupunkiseudulla ilmestyvä ilmaisjakelulehti, jota ainakin ennen oli tarjolla mm. metroasemilla ja kauppojen eteisessä. Se käsittelee eniten pääkaupunkiseudun juttuja, mutta on siinä jotain juttuja muutakin Suomea koskien. Se on netissä ja ilmainen.
    Tässä: https://www.helsinginuutiset.fi/

    Toinen ihan kiinnostava ilmaisjakelulehti on Länsiväylä eli Länäri. Se keskittyy Espoon ja vähän läntisen Uudenmaankin uutisiin. On siellä juttuja muualtakin.
    Tässä: https://www.lansivayla.fi/

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.