kahden taulukon vertailu makro

Anonyymi

Löytyisikö vinkkiä seuraavanlaiseen ongelmaan? Minulla on yhdellä välilehdellä kaksi eri taulukkoa rinnakkain joissa molemmissa on kaksi saraketta. Taulukkojen ensimmäisissä sarakkeissa on tuotekoodi (voi sisältää kirjaimia ja numeroita) ja toisessa sarakeessa on lukumäärää kyseistä koodia.
Ensimmäisessä taulukossa voi olla yhtä tuotekoodia useammalla rivillä ja lukumäärä voi vaihdella. Toisessa taulukossa ei ole kuin yksi rivi yhtä tuotetta kohden. Kummassakin taulukossa voi olla tuotekoodeja joita ei ole toisessa taulukossa. Taulukot ovat näin ollen eri pituisia.
Pystyykö joku keksimään makron joka laskisi yhteen ensimmäisestä taulukosta yhden tuotekoodin yhteismäärän eri riveiltä ja summaisi ne yhdelle riville. Sen jälkeen taulukon tietoja verrattaisiin toisen taulukon vastaaviin. Olisi toivottavaa että sama koodi olisi molemmissa taulukoissa samalla rivillä. Jos jotain tuotekoodia ei ole toisessa taulukossa niin rivi jäisi tyhjäksi siinä taulukossa.
Kuulostaa monimutkaiselta mutta kiitollisena otan vastaan jos löytyy vinkkejä miten tällaisen saisi toteutettua.

4

<50

Vastaukset

 • Jos on "kerran elämässä"-tyylinen ratkaisu, niin siinä tapauksessa käyttäisin subtotalia.

  Kopsaa ne sarakkeet missä on monta samaa tuotetta omaan taulukkoonsa ja järjestää ne tuotekoodin mukaan. Niistä sitten tekee subtotalin, eli summaa ne tuotekoodeittain.

  Laittaa sitten sen taulukon viereen missä vain yksi rivi per tuotekoodi kolmanteen sarakkeseen vlookup-funktion, jolla haetaan tuotekoodin perusteella summa-arvoa taulukosta missä subtotalit on.

  Siinä koontitaulukossa on tietysi nimetty subtotal-rivit "tuotekoodi Total" tjsp, eli vlookupin hakufunktion haettavaa koodia pitää vähän justeerata lisäämällä siihen " Total". Yksi tapa on leikata " Total" pois käyttämällä text-to-columns -toimintoa, jolloin tulee yksi uusi sarake, joka pitää huomioida vlookup-funktiossa. Eli kun normaalisti haetaan toista saraketta, niin haetaankin kolmatta.

 • Kunpa olisikin "kerran elämässä"- juttu. Sama sonta on edessä joka viikko :). Siksi rupesinkin miettimään voisiko tämän tehdä makrolla niin ei tarvitsisi käsin verrata joka kerta.

  • Äkkiähän noista makronkin pyöräyttää, jos lähtötilanne on aina sama.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

 • Salainen kohde! Maisa Torppa viettää villit polttarit tyttöporukalla!
 • Verot ja vakuutukset maksamatta! Olympiavoittaja Toni Nieminen huristelee uuden rakkaansa autolla – paparazzikuva!
 • Kävelevä huutomerkki! Suomalainen aikuisviihdetähti Amanda Ahola kääntää katseita Valencian kaduilla – kuvat ja video!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  310
  2803