Korkein oikeus: seksin ehdottelu OK

Korkein oikeus on antanut tuomion, jonka mukaan seksin ehdottaminen ei ole seksuaalista häirintää https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006522958.html
Näin vaikka ehdottaja oli kosketellut naista, mutta hän ei ollut kosketellut naista intiimialueilta, rinnoista tai pepusta, joiden koskettelu olisi tulkittu seksuaaliseksi häirinnäksi.

Nyt tuli feministeillekin selväksi, mikä on seksuaalista häirintää ja mikä ei. Seksin ehdottaminen kuuluu kulttuurissamme miehen rooliin ja miesten syyllistäminen siitä ei kuulu lain piiriin. Seksuaalista häirintää on vain pakottaminen, kuten koskettelu intiimialueilla. Tosin työpaikalla voidaan tuomita seksuaalisesta häirinnästä, jos ehdottelee seksiä vaikka nainen on kieltänyt seksin ehdottelun.

16

1025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No ei tietenkään. Samaa tapahtuu ravintoloissa ja tanssipaikoissa yhtenään. Tosin hississä ei saa tuijottaa vieressä olevan naisen tissejä, koska se on seksuaalista häirintää.

    • Anonyymi

      Miten niin seksin ehdottaminen kuuluu miehen rooliin? Millä vuosisadalla elät? Ihan samalla tavalla saa nainen ehdottaa miehelle seksiä, itsekin naisena olen ehdottanut: "meille vai teille". Enkä olisi halunnut syytettä häirinnästä.

      Omituista että nuoret naiset haluaa pitää rikoksena ihan normaalia sukupuolten välistä kommunikaatiotilannetta ravintolassa, jonne yleensä mennään solmimaan kontakteja. Kyse ei siis ollut kirkosta tai kirjastosta, työpaikasta tai yliopiston luentosalista.

      Aloittaja, tiedoksi sinulle: seksissä ei ole mitään pahaa eikä pelottavaa, miehet ja naiset voi tykätä sen tekemisestä yhdessä, siihen ei aina liity alistamista tai pakottamista. Jos mies EHDOTTAA seksiä naiselle, hän juuri olettaa, että nainen voi sanoa kyllä tai ei ja pitää häntä täysivaltaisena ihmisenä päättämään omista teoistaan.

      Millaisia luusereita näistä nuorista naisista kasvaa, jotka ei kestä tällaisia tilanteita?
      Ja MITEN sitä satunnaisseksiä sitten voi päästä harrastamaan, jos sitä ei voi ehdottaa? Vai onko aloittajalla uskonnollinen tausta ja hän odottaa seksiä avioliittoon ja hänen mielestään muidenkin pitäisi? Vai se suostumuskaavakkeen allekirjoitus? Vastaa: miten satunnaiseksistä voi sopia ehdottamatta sitä?

    • Anonyymi

      Edellisen kommentin kirjoittaja odottaa edelleen aloittajan vastausta. Tai ainakin toivon, että hän oivaltaa jotain omassa mielessään. Hänen ilmaisemansa kvasifeminismi loukkaa kaikkia aiempia feministisukupolvia, jotka ovat tarttuneet olennaisiin asioihin kuten palkkaeroihin tai naisen oikeuteen omaan omaisuuteen tai koulutukseen.

      Jostain on siinnyt nuoria naisia, jotka tuntuvat olevan tosi katkeria miehille. Feminismi ei kuitenkaan ole omien henkilökohtaisten traumojen purkualusta, niitä pitäisi mennä selvittelemään terapiaan.

      Feministinen iskulause jokin vuosi sitten oli että "yksityinen on yleistä", ja se on johtanut siihen, että meidän pitäisi tietää jokaisen menstruoivan naisen kuukautisistakin kun ne on, ja ottaa ne huomioon. Pinssi rintaan vaan. Ei voi kun nauraa ettei itkisi.

    • Anonyymi

      jos minä ehdotan sinulle seksiä, sinä voit kieltäytyä siitä.

      Ja tottakai haastaa minut oikeuteen koska naisen oikeuksia on perkele loukattu sen jälkeen kun on annettu tuoli alle ja perkele pesty pyykit.. saata kaivettu kampi akselit ja paijattu jälkikasvua KOSKA FEMINISMI.

      PERKELE.

      • Anonyymi

        neo feminismi on misandriaa.


    • Anonyymi

      Jos rintoja ei saa tuijottaa niin saako suuta tuijottaa ?

      • Anonyymi

        Minusta rintoja saa ei katsella!!miksi 17 v Miisa pukeutuu avonaisen tippui ja pinkeisiin pöksyihin ..toiset saa tuijottaa toiset taas ei 20 v Matias saa katsoa mutta 49 v Pena ei... Vaikka molemmat katsoo samat ajatukset mielessä.


    • Anonyymi

      Ihan korkein oikeus tämän meille totesi - huutista :D

    • Anonyymi

      Feministit vaikenee aina, kun saavat sellaisia argumentteja vastaansa, joita eivät voi kumota. Olisi hauska, jos joskus ne myöntäisivät, että oho, tulipa puhuttua tyhmästi.

    • Anonyymi

      Eihän tämä muuta mitään niistä v anhoista säännöistä, mitkä koskee tiettyjä kehon alueita kuten sukupuolelle ominaisia tunnusmerkkejä.
      Jo sukupolvia on tiedetty että "katsoa saa, mutta ei koskea" , Pätee edelleen !

    • Anonyymi

      Tissit saa asettaa näkösälle mutta niitä ei saa katsoa , onko tätä muka vaikea ymmärtää ?

      • Anonyymi

        Tissien liiallinen näkösälle laittelu tai yliseksuaalinen käytös naiselta on myöskin häirintää jos se häirinnäksi koetaan. Ei tässä pitäisi olla mitään eroa onko muita häiritsevä henkilö mies vai nainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tissien liiallinen näkösälle laittelu tai yliseksuaalinen käytös naiselta on myöskin häirintää jos se häirinnäksi koetaan. Ei tässä pitäisi olla mitään eroa onko muita häiritsevä henkilö mies vai nainen.

        Saa häiritä jos se tätä on💪


    • Anonyymi

      Aivan busshittiä.

      Ehdottelu tai mikä tahansa muu käytös muuttuu ahdisteluksi silloin jos selvästi ilmoitetaan että se on häiritsevää, mutta häiriökäyttätyvä vain jatkaa. Näin sen pitää olla.

      Eri asia vielä sitten on lapsiin ja keskenkasvuisiin kohdistuva ahdistelu jossa lapsi tai keskenkasvuinen ei välttämättä osaa tai pysty ilmaisemaan käytöksen ahdistelevuutta, saati edes tajuamaan mitä tapahtuu. Ihan sama onkon ahdeselu edes seksuaalista sävyltään tai jotakin muuta.

      Ihmisen pitää elää rauhassa. Lapsille pitää taata kasvurauha. Näin sen pitää sivistysvaltiossa mennä.

      • Anonyymi

        "Ehdottelu tai mikä tahansa muu käytös muuttuu ahdisteluksi silloin jos selvästi ilmoitetaan että se on häiritsevää, mutta häiriökäyttätyvä vain jatkaa. Näin sen pitää olla."

        Jos ehdottaa, että haluaako joku seksiä, niin se ei ole häirintää. Jos käy käsiksi tai alkaa piinaamaan toista jatkuvasti niin se on häirintää?


    • Anonyymi

      Eikö tuo ole tapa jolla seksiä pitäisikin ehdottaa sitten jos suostumusperustainen seksilainsäädäntö otetaan käyttöön?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe