Olen kiusaaja, tarvitsen apua

Anonyymi

Olen kiusannut tänä vuonna yhtä oppilasta, en fyysisesti, enkä mielestäni edes kiusannut niin pahasti. Kiusattu myönsi minulle että on tuntentut kuitenkin kiusaamista, ja nyt kaduttaa. Haluan auttaa häntä ja tulla hänen tueksi. Onko jollain vinkkejä tähän tilanteeseen?

12

67

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyydä se mukaan yhteisiin juttuihin. Jos pelaatte jalkapalloa koulussa syötäsille.

    • Anonyymi

      Vietä sen kaa aikaa ja näytä olevas pahoillas. Hyvä että haluut auttaa sitä nyt. Kunpa kaikki kiusaajat ois yhtä fiksuja kun sä

    • Kysy häneltä itseltään, että miten voit parhaiten olla avuksi ja hyvittää tekosi. Ja pyydä anteeksi.

      Koeta myös vaikuttaa asioihin niin, että kukaan muukaan ei tee kenellekään niitä samoja asioita, joita sinä teit.

    • Anonyymi

      Lopeta se kiusaaminen ja anna sen olla?

    • Anonyymi

      Sorry, se ei luota ikinä enää sinuun.

    • Anonyymi

      Olet opettaja! Hyi sinua! Kosto tulee olemaan kaamea. Rehtori pistää pari viikkoa pakkolomaa ja julkisen anteeksipyynnön josta seuraa Me too - vyöry ja joudut ennenaikaiselle sairaseläkkeelle.

      • Anonyymi

        Mitä sä höpiset :D


    • Anonyymi

      Oikeanmukaisessa maailmassa sun päähäsi olisi upotettu 7,62x51.

    • Anonyymi

      Pyydä anteeksi ja anna hänen olla rauhassa. Älä eristä ryhmästä tai mistään, tervehdi edelleen ja ole kohtelias, mutta älä yritä väkisin ottaa mukaan mihinkään. Tai väkisin hyvittää.
      Huolehdi siitä, että sinun tapasi eivät tarttuneet muille, koska usein kun joku aloittaa niin muut seuraa perässä, koska on helppo kohde havaittu. Siksi usein työpaikalla kiusaaminen on paljon kauheampaa kuin koulussa, koska lapset ja nuoret oppineet usein myös vanhempiensa esimerkistä.

      Kyse voi myös olla, että teillä ei henkilökemiat täsmää. Silloin asiat usein tulee tulkituksi miten sattuu, koska ei ole yhteistä kieltä. Se ei silti tarkoita, etteikö kiusatun tunne olisi todellinen. Tuon henkilökemia osuuden esille siksi, koska harva oikeasti kiusaava henkilö välittäisi kysyä tällaista. Niin harvinaista.

      Voi tietenkin aina olla, että hän väittää sinun kiusaavan manipulointi tekniikkana. Sellaisiakin ihmisiä on, mutta tämä ei tarkoita, että voit miettiä syyn olevan hänen.

      Siksi molemmin puolin on turvallisinta, että pidät etäisyyttä.
      Pyydät anteeksi, olet jatkossa kohtelias ja pidät peruskäytöstavoista kiinni. Tervehdi, hymyile, yms. mikä on sinulle luonnollista. Jos hän tulee juttelemaan kanssasi, keskustele kohteliaasti tai jos teidän tarvitsee tehdä jokin projekti yhdessä, pyritte pysymään tehtävän aiheessa ja hoitamaan siihen liittyvät työt hyvin.
      Tätä taitoa tarvitset kumminkin myöhemmin töissä, pysyä ammattilaisena ja hoitaa hommasi työkaverina, mutta ei sen enempää. Hyvä harjoitella tässä vaiheessa miten pitää pää kylmänä ja pysyä vakaana vaikeammassa sosiaalisessa tilanteessa, ettei palaa takaisin siihen, että alkaa kiusaamaan tai sinua kiusataan.

      En ole varma iästäsi, joten minun kaikki neuvot ei varmaan tarkoita sinulle vielä mitään, mutta mahdollista, että jossain vaiheessa avautuu paremmin. Tietenkin toivon, ettet puolin ja toisin töissä tule ikinä olemaan sellaisessa tilanteessa, että vihdoin ymmärrät mitä tarkoitin.
      Todellisuus on silti toinen ja meillä hirveän vähän opetetaan valmiuksia toimimaan sosiaalisissa tilanteissa, vaikka sitä tarvitaan nykypäivänä enemmän kuin mitään muuta taitoa.

      • Anonyymi

        Ja lisään. Kerro asiasta jollekin aikuiselle opettajalle jos tapahtuu lisää jotain puolin ja toisin. Yritä valita sellainen opettaja, jolla ei ole vahvoja mielipiteitä asioista (naisista, ulkomaalaisista, yms.) vaan osaa puhua oppilaiden kanssa.
        Kirjoitin siis neuvot sillä oletuksella, että olet itsekin nuori oppilas.

        Jos et ole itse oppilas vaan opettaja. Mitä teet täällä? Puhu esimiehellesi tilanteesta, koska sinun pitäisi tietää, että ihan sosiaalidynamiikan takia tilanne on sellainen, että se pitää saman tien hoitaa työnantajasi kanssa.


    • Anonyymi

      Kiva, että olet myöntänyt virheesi. Sen myöntäminen myös kiusaamisen kohteelle varmasti tekee jotain hyvää. Ellei heti, niin vasta ajan kanssa,. On ymmärrettävää, jos kiusattu ei anteeksipyynnöstä ja katumuksesta huolimatta halua tai voi luottaa sinuun. Mutta kannattaa silti tehdä oikein, tunnustaa virheensä ja pyytää anteeksi. Moni kiusattu, ja kiusaajakin voi alkaa kantaa jossain vaiheessa elämässään niin suurta taakkaa, että asia kannattaa kyllä hoitaa kuntoon. Parempaanhan kukaan ei pysty kuin parhaimpaansa. Et sinä pysty kiusattua korjaamaan, parantamaan hänen haavojaan, mutta annat kuitenkin kiusaajana askeleen ja mahdollisuuden siihen suuntaan, pyytämällä häneltä anteeksi. Tee siis se mikä oikein on ja mihin pystyt. Varmasti se on askel parempaan, ennemmin tai myöhemmin.

    • Anonyymi

      Aloittaja: pidä ehdottomasti huolta siitä, että kiusaamasi henkilö saa apua. Se auttaa sinuakin syyllisyydessäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1801
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1105
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1017
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe