Käyn silloin tällöin, varsinkin kesäisin nauttimassa kauniin sinisen Saimaan välkehtivisistä aalloista.
Tänään minulla oli tuttavia kyläilemässä jiten halusin tarjota heille kauniin kimmeltävän Saimaan upeista maisemista.
Tilasimme jokainen omien maku mieltymystemme mukaiset lounaat. AH ja VOI, pettynys oli Todella oli todella suuri. Itse ateriat näyttivät sellaisilta mössöilta ettei premmasta puutetta.
Paiatetut muikut- annos sisälsi paprikoista, palanneista vihreistä kasviksista ja makeaan mistuvasta kastikkeesta hilottuihin oliiveihin saakka....ja kaikki samaa pöperöä! Mutta missä olivat perinteiset perunat jotka yleensä kuuluvat muikkuaterioihin.
No tämä on sitä tätä aikaa, kaikki muuttuu,
Valitukseni lopuksi miksi pitää muuttaa perinneruuat kaikki samaksi mössöksi.?
OLipa tämä täysin yllätyksellinen -seka-meteli- lounas!
Ollaanko nyt menemässä "MÖSSÖ RUOKA KULTTUURIIN" ja selkeät maukkaat ateriat jäävät unholaan?
L.
Ruoka kulttuurista
24
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Ei oo mummon muussin voittanutta. Kaikki muuttuu, jos mummo puuttuu, ravintolalounaissakin, perinteet kunniaan, ja pottua pöytään!
- Anonyymi
Katsoivat siellä laivalla että vanhuksille sopii valmiiksi mössätty ruoka, ei tarvitse louskuvilla tekareilla yrittää pureskella. Voi syödä lusikalla tai imeä pillillä kun kädet vapisee.
- Anonyymi
Niinkö kuvittelet Anonyymi 19.7 asian olevan,Kysymyksessä oli laadukas ravintola.
Ei pidä kommentoida, kun ei tiedä vaan kuvittelee kaikki asiat oman mielensä mukaan.
- Anonyymi
Eipä kait yhden ravintolan ruokatarjoilun perusteella voi yleistää koko Suomen ruokakulttuuria.
Aina voi/kannattaa kysyä etukäteen, että mitä annos sisältää, niin ei tule yllätyksiä.
Uusiksi vain ravintolareissu vaikkapa toiseen ravintolaan.
Hyvää ruokahalua! - Anonyymi
Ville Haapasalon " Hatsapuri " Puumalan satamassa.
Heti aamulla on 20 ihmisen jono, Hatsapuri georgialainen kansallisruoka samalla voi ottaa " selfien " Villen kanssa.
Yle Päivitetty 18.7.2020 klo 12.00 - Anonyymi
Lauantain kokemukset jäivät taakse, yhtä kokemusta rikkaanpana. Onhan talven lumien tuiskutessa hauskaa muistella menneen suven kokemuksia.
Siispä veneen moottorit käyntiin ja suvinen matka kauniilla, kirkkaalla säällä kohti Savonlinnaa alkoi. Laulut senkun raikuivat matkalisten esityksinä, kitaristin säestyksellä. Puolen yön saapuessa vieno hämäryys saapui kauniin Saimaan ylle.
Lintujen laulelot kiirivät ympäri suvisen Saimaan sinisien ulapoiden kaikuina.
Sunnuntai aamuakin katseltiin jo Savonlinnan maisemissa. Ah`niin upean auringon loistaessa Saimaan aalloilla. Päivä alkoi aamupuurolla plus teellä. Äänemme olivat vielä"tallella", laitoimme Eino Grönin laulaman kauniin Saimaa valssin soimaan.
https://www.youtube.com/watch?v=Pzmrp3OGXjU&list=RDPzmrp3OGXjU&index=1
Tänne pysähdyimme nauttimaan - kuuntelemaan mitä kaikkea kaunista upeaa Saimaanrannan ulappa meille tarjoaa. Jossakin lähettyvillä kiehui oppaan mukaan perinteinen "muikkusoppa", sinne menemme maistelemaan ulkopadassa keitettyä muikkusoppaa.
Kaunista heleää heinäkuun sunnuntaita lukijoille, täältä upeista Saimaan sinisiltä vesiltä.
t. L- Anonyymi
Savonlinnassa löytyy useita hyviä muikkuravintoloita, joissa on tarjolla todella tuoretta muikkua monella lisukkeella.
Sillan ja torin kulmauksessa on tosi hyvä ruokapaikka muikun ystäville. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Savonlinnassa löytyy useita hyviä muikkuravintoloita, joissa on tarjolla todella tuoretta muikkua monella lisukkeella.
Sillan ja torin kulmauksessa on tosi hyvä ruokapaikka muikun ystäville.Olen käynyt "sillan kulmassa" olevassa ravintolassa usein. Voin suositella. Hinta-laatu suhde kohdallaan, tarjoilu asiallisen hyvä , mikä parasta; sen maukkaampia aterioita on vaikea löytää, plus juomat!
BON APETIT !
L. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Savonlinnassa löytyy useita hyviä muikkuravintoloita, joissa on tarjolla todella tuoretta muikkua monella lisukkeella.
Sillan ja torin kulmauksessa on tosi hyvä ruokapaikka muikun ystäville.Yeap, joka kesä ainakin yhren kerran. Yhden kerran tilasimme lisää; jälkkäriksi. - Nm. Auramuruilla
- Anonyymi
Mitä ruokaa ja mistä kulttuurista? Vai: Ruokakulttuurista ? - Nm. Eri asiat
- Anonyymi
Sanoit niinkuin asia on ja oikeinkirjoitettuna, jos ei yhteen, tulee ihan eri merkitys asialle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanoit niinkuin asia on ja oikeinkirjoitettuna, jos ei yhteen, tulee ihan eri merkitys asialle.
Nii-in, yleensä sanon "niinkuin asia on". - Nm. Heh
- Anonyymi
Missäs nyt luuraa se anonyymi, joka käy Skillanin kimppuun yhdyssanojen vuoksi? Sopisi lukea näitä muitakin avauksia ja antaa hyvät ohjeet kirjoittajille.
Ei kai meidän muiden tarvitse ruveta ajattelemaan, että tämä kynäniekka haluaa ojentaa vain yhtä palstakirjoittajaa ja antaa sitten muiden tehdä niin paljon kirjoitusvirheitä kuin huvittaa! Sitä voisi äkkinäinen kuvitella kiusaamiseksi!
Reilu pitää olla.- Anonyymi
Hyvä pointti! Kannatan, että kaikkia kohdellaan samanarvoisesti, virheettömästi ,)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä pointti! Kannatan, että kaikkia kohdellaan samanarvoisesti, virheettömästi ,)
Unohdit pisteen lopusta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Unohdit pisteen lopusta.
Kiitos huomautuksestasi. Pahoitteluni virheen johdosta ;).
- Anonyymi
Olipa vitsikäs aloitus, joka ei ollutkaan vitsi.
- Anonyymi
Kyllä sen kirjoitustaidon opettajan pitäisi olla tarkempi. Onneksi nyt tuli noottia puuttuvasta pisteestä.
Pilkkujen kanssa ollaan myös aika leväperäisiä.
Yhdyssanaekspertin kannattaa ottaa sekin asia tarkasteluun.Tuo Loreenan aloite käsitteli minusta aika viehättävää kesä-aikaa, jolloin vanhemmatkin hyväkuntoiset ihmiset matkustavat, käyden nauttimassa eri maakuntien ruokatraditioista.
Itse olen vain kerran tehnyt Saimaan risteilyn mieheni ollessa kotoisin Ensosta, joka nykyisin on Venäjän puolella Svetogorski.
Kuopio toreineen oli hauska kokemus, ja siitä Saimaalle kiertelemään kauniita järvimaisemia. Enemmän Päijännettä tuntevana ihmettelin veden tummuutta, ilmeisesti pohjan kuultaessa läpi.
Lentäen palasimme Helsinkiin Hanna Partasen ihana muikkukukko matkassamme, mutta vieläkään en ole oppinut muikkuja syömään, joskin silakkaa kyllä silloin tällöin paista.
Aurinkoisia lomaretkiä edelleen itäsuomeen!- Anonyymi
sinisiru kirjoitti:
Tuo Loreenan aloite käsitteli minusta aika viehättävää kesä-aikaa, jolloin vanhemmatkin hyväkuntoiset ihmiset matkustavat, käyden nauttimassa eri maakuntien ruokatraditioista.
Itse olen vain kerran tehnyt Saimaan risteilyn mieheni ollessa kotoisin Ensosta, joka nykyisin on Venäjän puolella Svetogorski.
Kuopio toreineen oli hauska kokemus, ja siitä Saimaalle kiertelemään kauniita järvimaisemia. Enemmän Päijännettä tuntevana ihmettelin veden tummuutta, ilmeisesti pohjan kuultaessa läpi.
Lentäen palasimme Helsinkiin Hanna Partasen ihana muikkukukko matkassamme, mutta vieläkään en ole oppinut muikkuja syömään, joskin silakkaa kyllä silloin tällöin paista.
Aurinkoisia lomaretkiä edelleen itäsuomeen!Kävimme viimeksi toissakesänä Puumalasta käsin höyrylaiva Wennon kyydissä Saimaan risteilyllä , haitarinsoittaja nostatti tunnelmaa. Puumalan kautta tämänkin kesäinen automatka kulki ja satamassa uljaan sillan katveessa herkuteltiin juuripaistetuilla muikuilla ja ostettiin mukaan purkitettuja savumuikkuja ( häkkään kuolleita) . Kuopion reissuilla pistäymme usein perinteikkäiseen kalaravintola Sampoon nauttimaan "oekeessa voessa rapsakoeksi paestetut muikut kera kupsakan pottumuusin". Äitini osasi kalakukon salat, ahvenkukko oli vielä parempaa kuin muikkukukko. Itsekin olen yrittänyt, mutta kukkoni alkoi uunissa laulaa, piti koettaa taikinanlopuilla paikata, mutta rumahan siitä tuli.
Silakkaa kohtaan tunsin epäluuloa, kunnes aloimme täällä itsekin vähän kalastaa ja sai maistaa pyyntituoreena , hiillostaa saaressa nuotiolla. Rannikolle kuljetettu muikku saattaa olla jo vähän pehmentynyttä kylmäketjusta huolimatta, siksi suosin täällä nykyisin silakkaa. Ihanissa makumuistoissa säilyy nuottamiehiltä suoraan haetut muikut, niistä äidin keittämä rantakala ja isän savustamat. Rantakalaa äiti keitti Marttojen tempauksissa myytäväksikin, muuripataan alkuperäisimmillään vain muikkuja, suolaa ja runsaalla kädellä voita ja kokonaisia maustepippureita, saatettiin lisätä uusia perunoita ja tilliäkin. Taika oli siinä, että kalat keitettiin niin hellävaroen, että säilyivät ehjinä.
Ramoona - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kävimme viimeksi toissakesänä Puumalasta käsin höyrylaiva Wennon kyydissä Saimaan risteilyllä , haitarinsoittaja nostatti tunnelmaa. Puumalan kautta tämänkin kesäinen automatka kulki ja satamassa uljaan sillan katveessa herkuteltiin juuripaistetuilla muikuilla ja ostettiin mukaan purkitettuja savumuikkuja ( häkkään kuolleita) . Kuopion reissuilla pistäymme usein perinteikkäiseen kalaravintola Sampoon nauttimaan "oekeessa voessa rapsakoeksi paestetut muikut kera kupsakan pottumuusin". Äitini osasi kalakukon salat, ahvenkukko oli vielä parempaa kuin muikkukukko. Itsekin olen yrittänyt, mutta kukkoni alkoi uunissa laulaa, piti koettaa taikinanlopuilla paikata, mutta rumahan siitä tuli.
Silakkaa kohtaan tunsin epäluuloa, kunnes aloimme täällä itsekin vähän kalastaa ja sai maistaa pyyntituoreena , hiillostaa saaressa nuotiolla. Rannikolle kuljetettu muikku saattaa olla jo vähän pehmentynyttä kylmäketjusta huolimatta, siksi suosin täällä nykyisin silakkaa. Ihanissa makumuistoissa säilyy nuottamiehiltä suoraan haetut muikut, niistä äidin keittämä rantakala ja isän savustamat. Rantakalaa äiti keitti Marttojen tempauksissa myytäväksikin, muuripataan alkuperäisimmillään vain muikkuja, suolaa ja runsaalla kädellä voita ja kokonaisia maustepippureita, saatettiin lisätä uusia perunoita ja tilliäkin. Taika oli siinä, että kalat keitettiin niin hellävaroen, että säilyivät ehjinä.
RamoonaRantakalaa olen syönyt vuosia sitten juuri verkosta saaduista muikuista, ja oli todella hyvää.
Kesäisin Saimaanrannalla aikaa viettävänä tuoreet muikut ovat tosi maukkaita, sillä etelään kuskattuna paras tuoreus kärsii, vaikka talvisin ostan Helsingissä välillä muikkuja vaihteluksi silakoille sekä muille merikaloille. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rantakalaa olen syönyt vuosia sitten juuri verkosta saaduista muikuista, ja oli todella hyvää.
Kesäisin Saimaanrannalla aikaa viettävänä tuoreet muikut ovat tosi maukkaita, sillä etelään kuskattuna paras tuoreus kärsii, vaikka talvisin ostan Helsingissä välillä muikkuja vaihteluksi silakoille sekä muille merikaloille.Kateeksi käy.
- Anonyymi
Ei kaikkea pidä ottaa niin vakavasti. Aloittaja saattaa olla hyvinkin pätevä asiantuntija ruokakulttuurin suhteen, vaikka onkin muuten täysi juntti kirjoitusvirheineen. Eihän kukaan meistä ole täydellinen, joten ei kaikista palstan kirjoitusvihreistä kannata huomautella!
- Anonyymi
Suosittelisin aloittajaa viemään arvovieraansa seuraavan kerran lähimmälle nakkikioskille!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2161808Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101738Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse521117Missä Kaisa Lepola, siellä filunki ja sekasotku
Näin se taas nähtiin, ajolähtöjen taakse on joka kerta jääneet savuavat rauniot, oli työpaikka mikä tahansa.16956TTK:sta tippunut Arja Koriseva teki erityisen teon kyynelsilmin: "Mä olen ihan järjettömän..."
Kiitos tuhannesti Tanssii Tähtien Kanssa -tansseistanne, Arja Koriseva ja Valtteri Palin! Lue lisää: https://www.suomi13920Onko telepatia totta
Epäilen että minulla ja eräällä henkilöllä on vahva telepatia yhteys. Jos ajattelen jotain hän julkaisee aiheesta jotaki74900Nainen, olen niin pettynyt
Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Yritän itseäni parantaa ja antaa itse itselleni terapiaa, mutta eihän se mitään84781- 45780
- 69762
Oli pakko saada sut suuttumaan
Muuten et olis jättäny rauhaan. Miks miehet häiritsee intiimeil wa viesteillä vaik kieltää niit tekemästä18752