Uuden tutkimuksen mukaan karppaus lisää diabetesta

'Lower carbohydrate and higher fat intakes are associated with higher hemoglobin A1c: findings from the UK National Diet and Nutrition Survey 2008–2016'.

Tämähän ei tietenkään koske laihduttamista karppaamalla vaan karppausta elämäntapana ennen diabetesta.

Mielenkiintoisena huomiona tuosta paperista vain 0.24% tutkituista söi alle 26E% hiilihydraattia.

73

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sekava aloitus.

      En usko että karppaus johtaa diabetekseen. Maksan rasvoittumista ei tapahdu, eikä ylipainoa siunannu. Mikä aiheuttaisi diabeteksen?

      • Tuo perustuu havaintoihin eli kun hiilihydraattia vähennetään tai rasvaa lisätään niin tilastollisesti diabeteksen riski kasvaa. Syytä se ei kerro. Riskin kasvu oli sitten melkoinen.

        Myös tyydyttynyt rasva rasvoittaa maksaa ja suurin syy maksan rasvoittumiseen on lihavuus.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuo perustuu havaintoihin eli kun hiilihydraattia vähennetään tai rasvaa lisätään niin tilastollisesti diabeteksen riski kasvaa. Syytä se ei kerro. Riskin kasvu oli sitten melkoinen.

        Myös tyydyttynyt rasva rasvoittaa maksaa ja suurin syy maksan rasvoittumiseen on lihavuus.

        "Tuo perustuu havaintoihin eli kun hiilihydraattia vähennetään tai rasvaa lisätään niin tilastollisesti diabeteksen riski kasvaa. Syytä se ei kerro. Riskin kasvu oli sitten melkoinen.Tuo perustuu havaintoihin eli kun hiilihydraattia vähennetään tai rasvaa lisätään niin tilastollisesti diabeteksen riski kasvaa. Syytä se ei kerro. Riskin kasvu oli sitten melkoinen."

        Onneksi sinä tiedät miten on käynyt sinun luuloillasi. Tiedettä siinä misää haastattelututkimuksetkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuo perustuu havaintoihin eli kun hiilihydraattia vähennetään tai rasvaa lisätään niin tilastollisesti diabeteksen riski kasvaa. Syytä se ei kerro. Riskin kasvu oli sitten melkoinen.Tuo perustuu havaintoihin eli kun hiilihydraattia vähennetään tai rasvaa lisätään niin tilastollisesti diabeteksen riski kasvaa. Syytä se ei kerro. Riskin kasvu oli sitten melkoinen."

        Onneksi sinä tiedät miten on käynyt sinun luuloillasi. Tiedettä siinä misää haastattelututkimuksetkin

        "Onneksi sinä tiedät miten on käynyt sinun luuloillasi. Tiedettä siinä misää haastattelututkimuksetkin"

        Ovatko omat luulosi ja kokemuksesi jotenkin tieteellisempiä?


      • Anonyymi

        Jos ruokavalio sisältää runsaasti rasvaa niin kyllä ylimääräistä rasvaa kertyy myöskin maksaan muun ylipainon lisäksi.
        Suurina kerta-annoksina rasva heikentää maksan insuliiniherkkyyttä väliaikaisesti. Jos suuria kerta-annoksia syödään jatkuvasti myöskin insuliiniherkkyys on jatkuvasti heikentynyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos ruokavalio sisältää runsaasti rasvaa niin kyllä ylimääräistä rasvaa kertyy myöskin maksaan muun ylipainon lisäksi.
        Suurina kerta-annoksina rasva heikentää maksan insuliiniherkkyyttä väliaikaisesti. Jos suuria kerta-annoksia syödään jatkuvasti myöskin insuliiniherkkyys on jatkuvasti heikentynyt.

        Vain tyydyttynyt rasva vähentää insuliiniherkkyyttä ja se tapahtuu siten, että rasvamolekyylit kiinnittyvät lihassolujen insuliinireseptoreihin. Pitkällä jänteellä tyydyttynyt rasva rasvoittaa myös maksaa. Maksaa rasvoittaa myös sokeri ja alkoholi. Myös lihominen ylipäätänsä.


    • Anonyymi

      Jos karppaaminen tarkoittaa sitä, että kaikki vihannekset ja sitä myöten kuidut jäävät ruokavaliosta pois, niin se ei vaan ole elimistölle hyväksi. Suolisto tarvitsee kuituja. Vihanneksissa, hedelmissä ja täysjyväviljassa on ravintoaineita ja hyötyaineita, joita prosessoidusta lihasta ei saa.

      Monet karppaajat myös vihaavat liikuntaa. Eli kannattaa ottaa kokonaistilanne huomioon.

      • Anonyymi

        Karppaaminenhan ei tarkoita vihanneksista luopumista. Päinvastoin on iso joukko vihanneksia joita voi syödä.

        On jotenkin vinoutunutta ajatella että karppaus on automaattisesti pelkkää ihran syöntiä. Ja toisaalta, jos ihran syönnillä paino putoaa, niin sama vaikka puoli vuotta syö hiilareita ja puoli vuotta ihraa. Suosittelen kaikkia kokeilemaan vähähiilarista dieettiä parin viikon ajan ja kertokaa sen jälkeen miltä se tuntuu kun sokerisumu on kadonnut, aterian jälkeisiä nuupahtamisia ei ole ja energiaa on vaikka mihin. Reilusti ylipainoisetkin ottaa parin viikon aikana juoksuaskeleita, vaikkei olisi juossut 20 vuoteen.

        En missään nimessä lyttää hiilareiden syöntiä. Olen vain todennut että hiilaripitoinen ruoka ei pidä nälkää, sitä on tankattava koko ajan, tai enemmän ja sitten paino nousee. Niiden hiilareiden kanssa on oltava tarkkana koko ajan dietatessa.

        Vähähiilarisessa, esim. Lohimedaljonki, tai pihvi ja salaattia puolet lautasesta, niin takaan ettei sokerit pomppaa, vaan nousevat maltillisesti ja pitävät kylläisenä 2-4h, tai jopa pidempään. Nälkää ei näe, vatsa on täysi, ja voi vedellä övereitäkin, eikä ole turmioksi.

        Sen sijaan makaronilaatikko. Lautaselle puolet sitä, loput salaattia ja salaattikastike päälle. Terveelläkin pomppaa sokerit ja nälkä on viimeistään kahden tunnin päästä. Ja ne sokeripiikit on kaikille huonoja. Sokerinnousut sokeroi punasoluja vähitellen, maksa rasvoittuu ja insuliiniresistenssi on totisinta totta.

        Tapa on vapaa jos se sopii sinulle. Ruuhkavuosina ainakin itselle vhh on helpompi, vaikka kuria se vaatii sekin. Mutta ei tarvitse toljottaa lautasen määrää ja sisältöä niin tarkkaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Karppaaminenhan ei tarkoita vihanneksista luopumista. Päinvastoin on iso joukko vihanneksia joita voi syödä.

        On jotenkin vinoutunutta ajatella että karppaus on automaattisesti pelkkää ihran syöntiä. Ja toisaalta, jos ihran syönnillä paino putoaa, niin sama vaikka puoli vuotta syö hiilareita ja puoli vuotta ihraa. Suosittelen kaikkia kokeilemaan vähähiilarista dieettiä parin viikon ajan ja kertokaa sen jälkeen miltä se tuntuu kun sokerisumu on kadonnut, aterian jälkeisiä nuupahtamisia ei ole ja energiaa on vaikka mihin. Reilusti ylipainoisetkin ottaa parin viikon aikana juoksuaskeleita, vaikkei olisi juossut 20 vuoteen.

        En missään nimessä lyttää hiilareiden syöntiä. Olen vain todennut että hiilaripitoinen ruoka ei pidä nälkää, sitä on tankattava koko ajan, tai enemmän ja sitten paino nousee. Niiden hiilareiden kanssa on oltava tarkkana koko ajan dietatessa.

        Vähähiilarisessa, esim. Lohimedaljonki, tai pihvi ja salaattia puolet lautasesta, niin takaan ettei sokerit pomppaa, vaan nousevat maltillisesti ja pitävät kylläisenä 2-4h, tai jopa pidempään. Nälkää ei näe, vatsa on täysi, ja voi vedellä övereitäkin, eikä ole turmioksi.

        Sen sijaan makaronilaatikko. Lautaselle puolet sitä, loput salaattia ja salaattikastike päälle. Terveelläkin pomppaa sokerit ja nälkä on viimeistään kahden tunnin päästä. Ja ne sokeripiikit on kaikille huonoja. Sokerinnousut sokeroi punasoluja vähitellen, maksa rasvoittuu ja insuliiniresistenssi on totisinta totta.

        Tapa on vapaa jos se sopii sinulle. Ruuhkavuosina ainakin itselle vhh on helpompi, vaikka kuria se vaatii sekin. Mutta ei tarvitse toljottaa lautasen määrää ja sisältöä niin tarkkaan.

        Minulla ainut vaikutus Heikkilän dieetillä oli se, että LDL-kolesteroli nousi 50% ja punttisalilla ei ollut virtaa.

        VLCD-dieetillä sentään paino putosi. Pariin otteeseen piti lopettaa insuliinikin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla ainut vaikutus Heikkilän dieetillä oli se, että LDL-kolesteroli nousi 50% ja punttisalilla ei ollut virtaa.

        VLCD-dieetillä sentään paino putosi. Pariin otteeseen piti lopettaa insuliinikin.

        "VLCD-dieetillä sentään paino putosi. Pariin otteeseen piti lopettaa insuliinikin."

        Milloinkahan poletti tippuu sinulle paikalleen niin voit lopettaa valehtelemisesi täälläkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Karppaaminenhan ei tarkoita vihanneksista luopumista. Päinvastoin on iso joukko vihanneksia joita voi syödä.

        On jotenkin vinoutunutta ajatella että karppaus on automaattisesti pelkkää ihran syöntiä. Ja toisaalta, jos ihran syönnillä paino putoaa, niin sama vaikka puoli vuotta syö hiilareita ja puoli vuotta ihraa. Suosittelen kaikkia kokeilemaan vähähiilarista dieettiä parin viikon ajan ja kertokaa sen jälkeen miltä se tuntuu kun sokerisumu on kadonnut, aterian jälkeisiä nuupahtamisia ei ole ja energiaa on vaikka mihin. Reilusti ylipainoisetkin ottaa parin viikon aikana juoksuaskeleita, vaikkei olisi juossut 20 vuoteen.

        En missään nimessä lyttää hiilareiden syöntiä. Olen vain todennut että hiilaripitoinen ruoka ei pidä nälkää, sitä on tankattava koko ajan, tai enemmän ja sitten paino nousee. Niiden hiilareiden kanssa on oltava tarkkana koko ajan dietatessa.

        Vähähiilarisessa, esim. Lohimedaljonki, tai pihvi ja salaattia puolet lautasesta, niin takaan ettei sokerit pomppaa, vaan nousevat maltillisesti ja pitävät kylläisenä 2-4h, tai jopa pidempään. Nälkää ei näe, vatsa on täysi, ja voi vedellä övereitäkin, eikä ole turmioksi.

        Sen sijaan makaronilaatikko. Lautaselle puolet sitä, loput salaattia ja salaattikastike päälle. Terveelläkin pomppaa sokerit ja nälkä on viimeistään kahden tunnin päästä. Ja ne sokeripiikit on kaikille huonoja. Sokerinnousut sokeroi punasoluja vähitellen, maksa rasvoittuu ja insuliiniresistenssi on totisinta totta.

        Tapa on vapaa jos se sopii sinulle. Ruuhkavuosina ainakin itselle vhh on helpompi, vaikka kuria se vaatii sekin. Mutta ei tarvitse toljottaa lautasen määrää ja sisältöä niin tarkkaan.

        Tuo on kyllä Runsas proteiinin en dieetti eikä lähelläkään täällä suosittua rasvanimemisdieettiä.

        Pasta on suhteellisen hidas hiilihydraatti eikä rasvoista maksaa. Täysjyväpasta, -leipä ja bulguuri ovat minun tärkeimmät hiilihydraatti lähteet ja ihan puhtaasti laihduttamalla ASAT on laskenut puoleen eli maksan rasvoittuminen on kääntynyt laskuun. Sen olisi voinut tietysti päätellä siitäkin että insuliiniherkkyys on parantunut. Harmi kun työpaikkakunnalla ei voi teettää laboratoriokokeita itse vaan täytyy käydä lääkärin kautta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla ainut vaikutus Heikkilän dieetillä oli se, että LDL-kolesteroli nousi 50% ja punttisalilla ei ollut virtaa.

        VLCD-dieetillä sentään paino putosi. Pariin otteeseen piti lopettaa insuliinikin.

        VHH ei sinällään ole Heikkilän dieetti. Hän on omaansa ehkä jalostanut, mutta variaatioita on monia, eikä Heikkilä voi siitä kunniaa itselleen ottaa.

        Omalla kohdalla VHH on parantanut kaikkia arvoja, ja salillakin on ollut virtaa vaikka kuinka paljon. Tulokset paranee koko ajan. Salipäivänä syön nollahiilarit ja otan hiilarillista janojuomaa mukaan salille. Pienistä kulauksista saa buustia ja polttoainetta. Ja sen yhden dokkarin mukaan tulos paranee jo makeaa juomaa purskutellessa ja sylkiessä pois. En ole testannut. Toki on niin että minulla on isot ja vahvat lihakset jo valmiiksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        VHH ei sinällään ole Heikkilän dieetti. Hän on omaansa ehkä jalostanut, mutta variaatioita on monia, eikä Heikkilä voi siitä kunniaa itselleen ottaa.

        Omalla kohdalla VHH on parantanut kaikkia arvoja, ja salillakin on ollut virtaa vaikka kuinka paljon. Tulokset paranee koko ajan. Salipäivänä syön nollahiilarit ja otan hiilarillista janojuomaa mukaan salille. Pienistä kulauksista saa buustia ja polttoainetta. Ja sen yhden dokkarin mukaan tulos paranee jo makeaa juomaa purskutellessa ja sylkiessä pois. En ole testannut. Toki on niin että minulla on isot ja vahvat lihakset jo valmiiksi.

        Hiilihydraatin kulutus riippuu pulssista. Itse revin aika paljon soutulaitetta ja siinä kyllä huomasi hiilihydraatin puutteen.

        Heikkilän dieetistä mätetään paljon rasvaa eli noin 70E%. Sama koskee vekun LCHF:ää.

        Järkevää karppausta on vaikka karjalanpaisti uunijuureksilla mutta nuo kaksi dieettiä kieltävät ne täysin.

        Minullakin laboratorioarvot paranevat vauhdilla. Ihan laihduttamalla.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Hiilihydraatin kulutus riippuu pulssista. Itse revin aika paljon soutulaitetta ja siinä kyllä huomasi hiilihydraatin puutteen.

        Heikkilän dieetistä mätetään paljon rasvaa eli noin 70E%. Sama koskee vekun LCHF:ää.

        Järkevää karppausta on vaikka karjalanpaisti uunijuureksilla mutta nuo kaksi dieettiä kieltävät ne täysin.

        Minullakin laboratorioarvot paranevat vauhdilla. Ihan laihduttamalla.

        "Hiilihydraatin kulutus riippuu pulssista. Itse revin aika paljon soutulaitetta ja siinä kyllä huomasi hiilihydraatin puutteen.

        Heikkilän dieetistä mätetään paljon rasvaa eli noin 70E%. Sama koskee vekun LCHF:ää."

        Täyttä sooppaa ilman perusteita taas kerran sivun suurvalehtelijalta.

        "Järkevää karppausta on vaikka karjalanpaisti uunijuureksilla mutta nuo kaksi dieettiä kieltävät ne täysin."

        Missä se on kielletty???


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla ainut vaikutus Heikkilän dieetillä oli se, että LDL-kolesteroli nousi 50% ja punttisalilla ei ollut virtaa.

        VLCD-dieetillä sentään paino putosi. Pariin otteeseen piti lopettaa insuliinikin.

        "VLCD-dieetillä sentään paino putosi. Pariin otteeseen piti lopettaa insuliinikin."

        Kiitos hyvistä nauruista.


      • Karppaus tunnetusti vie lähimuistin. En ole käyttänyt insuliinia kuukauteen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Karppaus tunnetusti vie lähimuistin. En ole käyttänyt insuliinia kuukauteen.

        Minä muutin Varkaudesta Ruotsiin vuonna...? En mää muista, kyllä tää karppaus vie ihan koko muistin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hiilihydraatin kulutus riippuu pulssista. Itse revin aika paljon soutulaitetta ja siinä kyllä huomasi hiilihydraatin puutteen.

        Heikkilän dieetistä mätetään paljon rasvaa eli noin 70E%. Sama koskee vekun LCHF:ää."

        Täyttä sooppaa ilman perusteita taas kerran sivun suurvalehtelijalta.

        "Järkevää karppausta on vaikka karjalanpaisti uunijuureksilla mutta nuo kaksi dieettiä kieltävät ne täysin."

        Missä se on kielletty???

        "Heikkilän dieetistä mätetään paljon rasvaa eli noin 70E%. Sama koskee vekun LCHF:ää."

        - Heikkilän dieetissä rasvan osuus pitää olla vähintään 75 E%.

        "Järkevää karppausta on vaikka karjalanpaisti uunijuureksilla mutta nuo kaksi dieettiä kieltävät ne täysin."

        Missä se on kielletty???

        - Karjalanpaisti käy, mutta uunijuurekset eivät ole maanpäällisiä viherkasveja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "VLCD-dieetillä sentään paino putosi. Pariin otteeseen piti lopettaa insuliinikin."

        Kiitos hyvistä nauruista.

        VHH:lla sai jättää insuliinin viikon päästä kokonaan. Aiemminkin olisi voinut mutta lääkäri ei uskonut sokeriarvoihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        VHH:lla sai jättää insuliinin viikon päästä kokonaan. Aiemminkin olisi voinut mutta lääkäri ei uskonut sokeriarvoihin.

        Jotain tuollaista se oli minullakin VLCD-kuurilla ja epäilisin että kaikilla vahvasti hypokalorisilla dieetillä eli muutama päivä ja insuliinin tarve vähenee paljon.

        DIRECTissä jättivät diabetes lääkkeet pois dieettijakson alussa ihan suosiolla. DIRECTissä siis käytettiin VLCD-kuuria ja siirryttiin sen jälkeen suositusruokavaliolle. Kahden vuoden kuluttua silti 36% lääkkeettömiä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla ainut vaikutus Heikkilän dieetillä oli se, että LDL-kolesteroli nousi 50% ja punttisalilla ei ollut virtaa.

        VLCD-dieetillä sentään paino putosi. Pariin otteeseen piti lopettaa insuliinikin.

        Mitä eroa on ketodieetillä ja VLCD-dieetillä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä eroa on ketodieetillä ja VLCD-dieetillä?

        VLCD on pussidieetti, jossa saadaan ehdoton minimimäärä ravintoaineita pusseista. Laihtuminen on erittäin nopeaa. Pusseissa ei ole juuri laisinkaan rasvaa. Nekin ovat ketogeenisia.

        Ketogeeninen dieetti taas on sellainen, että elimistö alkaa tuottaa ketoaineita. Energiamäärää ei ole määritelty eikä niillä siis välttämättä laihdu. Esimerkiksi Jimmy Mooren ketogeeninen dieetti koostuu ajoittain pelkästä voista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karppaaminenhan ei tarkoita vihanneksista luopumista. Päinvastoin on iso joukko vihanneksia joita voi syödä.

        On jotenkin vinoutunutta ajatella että karppaus on automaattisesti pelkkää ihran syöntiä. Ja toisaalta, jos ihran syönnillä paino putoaa, niin sama vaikka puoli vuotta syö hiilareita ja puoli vuotta ihraa. Suosittelen kaikkia kokeilemaan vähähiilarista dieettiä parin viikon ajan ja kertokaa sen jälkeen miltä se tuntuu kun sokerisumu on kadonnut, aterian jälkeisiä nuupahtamisia ei ole ja energiaa on vaikka mihin. Reilusti ylipainoisetkin ottaa parin viikon aikana juoksuaskeleita, vaikkei olisi juossut 20 vuoteen.

        En missään nimessä lyttää hiilareiden syöntiä. Olen vain todennut että hiilaripitoinen ruoka ei pidä nälkää, sitä on tankattava koko ajan, tai enemmän ja sitten paino nousee. Niiden hiilareiden kanssa on oltava tarkkana koko ajan dietatessa.

        Vähähiilarisessa, esim. Lohimedaljonki, tai pihvi ja salaattia puolet lautasesta, niin takaan ettei sokerit pomppaa, vaan nousevat maltillisesti ja pitävät kylläisenä 2-4h, tai jopa pidempään. Nälkää ei näe, vatsa on täysi, ja voi vedellä övereitäkin, eikä ole turmioksi.

        Sen sijaan makaronilaatikko. Lautaselle puolet sitä, loput salaattia ja salaattikastike päälle. Terveelläkin pomppaa sokerit ja nälkä on viimeistään kahden tunnin päästä. Ja ne sokeripiikit on kaikille huonoja. Sokerinnousut sokeroi punasoluja vähitellen, maksa rasvoittuu ja insuliiniresistenssi on totisinta totta.

        Tapa on vapaa jos se sopii sinulle. Ruuhkavuosina ainakin itselle vhh on helpompi, vaikka kuria se vaatii sekin. Mutta ei tarvitse toljottaa lautasen määrää ja sisältöä niin tarkkaan.

        "Karppaaminenhan ei tarkoita vihanneksista luopumista. Päinvastoin on iso joukko vihanneksia joita voi syödä"

        Suositusten mukaan ravintokuitua pitäisi nauttia 25–35 g päivässä.
        Vihannesten tavanomainen kuitupitoisuus on noin 1,5 g/100 g. Jotta saataisiin suositusten mukainen määrä kuitua, pitäisi kasviksia syödä 2 kiloa päivässä.


    • Anonyymi

      Kyllä se koskee kaikkea karppausta, sekä ennen diabeteksen puhkeamista edeltänyttä, että sen puhkeamisen jälkeen tehtyä. Eli se koskee ihan yhtälailla myös diabeetikon laihduttamismielessä tekemää karppausta. Ihan yhtälailla se pahentaa diabetesta vieläsen åuhkeamisen jälkeenkin. Eikä se nyt ole mikään ihmekään.

      • Anonyymi

        Kyllä on taas kioskitiedettä kettaksenn ketjussa.


      • Anonyymi

        "Eli se koskee ihan yhtälailla myös diabeetikon laihduttamismielessä tekemää karppausta. Ihan yhtälailla se pahentaa diabetesta vieläsen åuhkeamisen jälkeenkin. Eikä se nyt ole mikään ihmekään."

        Ja joulupukki asuu Korvatunturissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli se koskee ihan yhtälailla myös diabeetikon laihduttamismielessä tekemää karppausta. Ihan yhtälailla se pahentaa diabetesta vieläsen åuhkeamisen jälkeenkin. Eikä se nyt ole mikään ihmekään."

        Ja joulupukki asuu Korvatunturissa

        "Ja joulupukki asuu Korvatunturissa"

        Tuo onkin ainoa asia jonka tiedät eikä sekään pidä paikkaansa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ja joulupukki asuu Korvatunturissa"

        Tuo onkin ainoa asia jonka tiedät eikä sekään pidä paikkaansa...

        "Tuo onkin ainoa asia jonka tiedät eikä sekään pidä paikkaansa..."

        Minä sinuna siellä kioskilla olisin hiljaa kun kyse on tietämisestä.


    • Anonyymi

      Taisi net hiilarit olla vallan 40% eli mitä karppausta soon?

      Tuo aloituksessa kehuttu tutkimus lienee rakkaudesta rehellisyyteen????

    • Anonyymi

      ^Lihavuus- ja diabetesepidemian aiheutti valhe, jonka mukaan vähän tyydyttynyttä rasvaa ja erittäin runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio olisi optimaalinen ihmisen terveydelle.

      Yhdysvaltain väestö alkoi lihoa kun tähän valheeseen perustuvat ruokavaliosuositukset annettiin 1970-luvun lopulla, ja kansan lihominen jatkuu yhä. Diabetesepidemia seurasi pian perässä. Sama kehityskulku on koettu meilläkin pienellä viiveellä.

      • Juuri kukaan ei noudata ravitsemussuosituksia. Meillä miehistä niitä noudattaa tarkkaan 3% ja 16% noudattaa niitä puoliksi. Yhdysvalloissa tilanne on aivan sama. Ei niitäkarppausphjeitakaan noudatettaisiin yhtään paremmin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Juuri kukaan ei noudata ravitsemussuosituksia. Meillä miehistä niitä noudattaa tarkkaan 3% ja 16% noudattaa niitä puoliksi. Yhdysvalloissa tilanne on aivan sama. Ei niitäkarppausphjeitakaan noudatettaisiin yhtään paremmin.

        "Juuri kukaan ei noudata ravitsemussuosituksia."

        Ja hyvin monet niinkuin sinä pelaavat pelkillä luuloilla ja pilaavat hoitonsa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Juuri kukaan ei noudata ravitsemussuosituksia. Meillä miehistä niitä noudattaa tarkkaan 3% ja 16% noudattaa niitä puoliksi. Yhdysvalloissa tilanne on aivan sama. Ei niitäkarppausphjeitakaan noudatettaisiin yhtään paremmin.

        Juu eihän noista suosituksista ole melua pidetty , mutta margariinii sun täytyy leipäsi päälle sipaista. Tätä meteliä on pidetty viiskymmentä vuotta ja kuten tunnettu salaisuus notta siemenöljyt on ihmiskeholle myrkkyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu eihän noista suosituksista ole melua pidetty , mutta margariinii sun täytyy leipäsi päälle sipaista. Tätä meteliä on pidetty viiskymmentä vuotta ja kuten tunnettu salaisuus notta siemenöljyt on ihmiskeholle myrkkyä.

        Aija omituisia myrkkyjä nuo siemenöljyt kun kiitos den käytön alettua ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on laskenut 80% ja elinvuosia on tullut keskimäärin yli 20 lisää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Aija omituisia myrkkyjä nuo siemenöljyt kun kiitos den käytön alettua ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on laskenut 80% ja elinvuosia on tullut keskimäärin yli 20 lisää.

        Ja moni muu asian on muuttunut. Tuli sodan loputtua loppuun asti piinattuja miehiä eikä aktkaan vähemmällä selvinnyt. Lihan saatavuus parani maanviljelyn tehostuttua. Siellä laulumailla se Pekka noita rasvojaan mainosti ja siellä se Suomen sokeritauti vallan kukoistaan. Muualla Suomessa sydänkuolleisuus laski Pohjois-Karjalaa nopeammin.

        Onhan noista rasvanvaihtokokeista juttua ollut. Lopputuloksista notta kolesterolit laski ja ja sydänkuolleisuus lisääntyi. Olis tajuttava notta ranskalaiset käyttävät jopa voita ja muita tyydyttyneitä rasvoja Euroopassa eninten ja sydänkuolleisuus pienintä. Mutta ku n jankuta vuan et tajua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja moni muu asian on muuttunut. Tuli sodan loputtua loppuun asti piinattuja miehiä eikä aktkaan vähemmällä selvinnyt. Lihan saatavuus parani maanviljelyn tehostuttua. Siellä laulumailla se Pekka noita rasvojaan mainosti ja siellä se Suomen sokeritauti vallan kukoistaan. Muualla Suomessa sydänkuolleisuus laski Pohjois-Karjalaa nopeammin.

        Onhan noista rasvanvaihtokokeista juttua ollut. Lopputuloksista notta kolesterolit laski ja ja sydänkuolleisuus lisääntyi. Olis tajuttava notta ranskalaiset käyttävät jopa voita ja muita tyydyttyneitä rasvoja Euroopassa eninten ja sydänkuolleisuus pienintä. Mutta ku n jankuta vuan et tajua.

        Kuinka selität sen, että sotien aikana sydäntautikuolleisuus väheni ja kääntyi niiden jälkeen Jyrkkään nousuun ja kääntyi jyrkkään laskuun vuoden 1970 jälkeen?

        Ranskalaiset käyttävät peräti 8 kiloa voita vuodessa. Tuo on hiukan yli 20 g päivässä ja energiaa siinä on noin 150 kcal. Suomessa meni vuonna 1970 miltei 40 kiloa maitorasvaa per henki. Ranskassa ei juotu täysmaitoa kun Suomessa maidon tuotanto oli noin 500 litraa per henki.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kuinka selität sen, että sotien aikana sydäntautikuolleisuus väheni ja kääntyi niiden jälkeen Jyrkkään nousuun ja kääntyi jyrkkään laskuun vuoden 1970 jälkeen?

        Ranskalaiset käyttävät peräti 8 kiloa voita vuodessa. Tuo on hiukan yli 20 g päivässä ja energiaa siinä on noin 150 kcal. Suomessa meni vuonna 1970 miltei 40 kiloa maitorasvaa per henki. Ranskassa ei juotu täysmaitoa kun Suomessa maidon tuotanto oli noin 500 litraa per henki.

        Ranskaslaiset kuluttavat tyydyttynyttä rasvaa energia prossina 15,5 ja sydänkuolleisuus sataatuhatta asukasta kohden ompi 24 lärviä. Gruusialaiset 5,2% ja kuolleista sieluja sitten 235. Joten retostele sitten siitä.

        Diabeeetes räjätänyt tää Pohjois-Karjalan opetusten jäläkhen tiät miten palijon... syytetäänkö siemenöljyjä siitä??

        Mitä- tuylee sodan aikaiseen sydärikuolleisuuteen niin isoisäni kuoli siihen vuonna -43 ja tuossa joululehdessä oli kertomus notta naapuri kylässä myös muuan ukko. Kuolintodistusten kirijoottajat tais olla muissa hommissa. Eli ei kuolleisuutta ku ei oo tilastoo?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ranskaslaiset kuluttavat tyydyttynyttä rasvaa energia prossina 15,5 ja sydänkuolleisuus sataatuhatta asukasta kohden ompi 24 lärviä. Gruusialaiset 5,2% ja kuolleista sieluja sitten 235. Joten retostele sitten siitä.

        Diabeeetes räjätänyt tää Pohjois-Karjalan opetusten jäläkhen tiät miten palijon... syytetäänkö siemenöljyjä siitä??

        Mitä- tuylee sodan aikaiseen sydärikuolleisuuteen niin isoisäni kuoli siihen vuonna -43 ja tuossa joululehdessä oli kertomus notta naapuri kylässä myös muuan ukko. Kuolintodistusten kirijoottajat tais olla muissa hommissa. Eli ei kuolleisuutta ku ei oo tilastoo?

        Gruusiassa kulutetaan 12E% tyydyttynyttä rasvaa eikä 5.2%.

        Ilmeisesti Suomessa lääkärit olivat myös muualla vuoden 1970 jälkeen kun sydäntautikuolleisuus romahti? Kakkostyypin diabeteksen suurin riskitekijä on lihavuus ja se on lisääntynyt suuresti. Ennen syötiin viljaa ja perunaa ja nykyään lihaa ja rasvaa, siinä on lihomisen syy?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Gruusiassa kulutetaan 12E% tyydyttynyttä rasvaa eikä 5.2%.

        Ilmeisesti Suomessa lääkärit olivat myös muualla vuoden 1970 jälkeen kun sydäntautikuolleisuus romahti? Kakkostyypin diabeteksen suurin riskitekijä on lihavuus ja se on lisääntynyt suuresti. Ennen syötiin viljaa ja perunaa ja nykyään lihaa ja rasvaa, siinä on lihomisen syy?

        Päätelmät:

        Suurempaan pääasiallisesti glykeemisten hiilihydraattien saantiin ja pienempään SFA-saantiin, erityisesti pienempään juuston saantiin, liittyi suurempi CHD-riski. Hiilihydraattien korvaaminen kokonaisrasvalla, mutta ei SFA: lla, liittyi merkittävästi pienempään sydänsairauden riskiin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Gruusiassa kulutetaan 12E% tyydyttynyttä rasvaa eikä 5.2%.

        Ilmeisesti Suomessa lääkärit olivat myös muualla vuoden 1970 jälkeen kun sydäntautikuolleisuus romahti? Kakkostyypin diabeteksen suurin riskitekijä on lihavuus ja se on lisääntynyt suuresti. Ennen syötiin viljaa ja perunaa ja nykyään lihaa ja rasvaa, siinä on lihomisen syy?

        Vuonna 1983 Suomessa vain 9,6 prosentilla oli ikävakioitu painoindeksi yli 30:n.

        Vuonna 2016 peräti 23,3 prosentin painoindeksi oli yli 30:n.

        Lähde: https://www.who.int/data/gho/data/indicators/indicator-details/GHO/prevalence-of-obesity-among-adults-bmi-=-30-(age-standardized-estimate)-(-)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vuonna 1983 Suomessa vain 9,6 prosentilla oli ikävakioitu painoindeksi yli 30:n.

        Vuonna 2016 peräti 23,3 prosentin painoindeksi oli yli 30:n.

        Lähde: https://www.who.int/data/gho/data/indicators/indicator-details/GHO/prevalence-of-obesity-among-adults-bmi-=-30-(age-standardized-estimate)-(-)

        Valitettavasti näin. Riskitekijäkartoitus eri sairauksia varten on helppo tehdä kun otetaan tarpeeksi iso määrä ihmisiä ja seurataan heidän elintapojaan ja sairastumisiaan. Kakkostyypin diabeteksen suhteen ne ovat ylipaino ja liikkumattomuus.

        Syy- ja seuraussuhteen selvittäminen on sitten hankalampaa mutta sillä ei oikeastaan ole väliä koska riskejä kannattaa varoa joka tapauksessa.


    • Anonyymi

      Takaisin ylös. 🔝

    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa on perustettu terveydenhoitoalalla toimiville uusi järjestö, Society for Metabolic Health Practitioners (SMHP), edistämään metabolista terveyttä vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.

      • Anonyymi

        Hulluja nuo amerikkalaiset!!!


      • On perusteilla. Veku, nyt kannattaa liittyä kun pääsee perustajajäseneksi. Pumppuun voi lisäksi liittyä kuka tahansa eli ei tarvitse olla terveydenhoidon ammattilainen.


    • Anonyymi

      Ketjusta poistettu vasta viisikymmentäyksi viestiä? Onko jollakulla palstan vakiolukijoista ollut aktiivipäivä?

      • Anonyymi

        "Ketjusta poistettu vasta viisikymmentäyksi viestiä? Onko jollakulla palstan vakiolukijoista ollut aktiivipäivä?"

        Ei vaan valvonnassa ja yrityksen johtossa istuu pelkkiä idiootteja.


      • Ilmeisesti Vekulla on ollut normipäivä useampikin. Ei hereilläolotintuntia ilman spämmiä.


      • Anonyymi

        Varkauden Jesperiä vi...taa.


    • Anonyymi

      Ylläpidolla erinomaista lapsellisuutta. Mitä noita poistamaan.

      • Kaikilta muilta palstoiltahan veku on bannattu. Jos haluaa postauksissa pysyvän niin kannattaisi noudattaa sääntöjä ja jättää solvaaminen ja massapostaukset pois.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kaikilta muilta palstoiltahan veku on bannattu. Jos haluaa postauksissa pysyvän niin kannattaisi noudattaa sääntöjä ja jättää solvaaminen ja massapostaukset pois.

        Täällä poistellaan muutenkin innokkaasti asiallisiakin viestejä. Minulta varmaan jo kolmekymmentä muutamassa kuukaudessa.


    • Anonyymi

      Onko karppaavat sokeritautiset homeopaattisten menetelmien harrastajia? Eli mitä tauti on tullut niin sillä se paranee.

      • Anonyymi

        Eivät. Homeopatiaan kuuluu että "taudinaiheuttajia" nautitaan äärimmäisen pieniä annoksia. Karppaajat toimivat päinvastoin; kun elopaino on makkaroilla, porsaankyljyksillä ja oluella saatu terveydelle haitallisiin lukemiin, olut jätetään hiilareiden takia pois pois ja korvataan se kirkkaalla viinalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät. Homeopatiaan kuuluu että "taudinaiheuttajia" nautitaan äärimmäisen pieniä annoksia. Karppaajat toimivat päinvastoin; kun elopaino on makkaroilla, porsaankyljyksillä ja oluella saatu terveydelle haitallisiin lukemiin, olut jätetään hiilareiden takia pois pois ja korvataan se kirkkaalla viinalla.

        "Karppaajat toimivat päinvastoin; kun elopaino on makkaroilla, porsaankyljyksillä ja oluella saatu terveydelle haitallisiin lukemiin, olut jätetään hiilareiden takia pois pois ja korvataan se kirkkaalla viinalla."

        Ja sieltä kioskilta tuulee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Karppaajat toimivat päinvastoin; kun elopaino on makkaroilla, porsaankyljyksillä ja oluella saatu terveydelle haitallisiin lukemiin, olut jätetään hiilareiden takia pois pois ja korvataan se kirkkaalla viinalla."

        Ja sieltä kioskilta tuulee

        Näin vastaa yksi oluen kirkkaaseen viinaan vaihtanut.

        Js tule pois sieltä kioskilta!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin vastaa yksi oluen kirkkaaseen viinaan vaihtanut.

        Js tule pois sieltä kioskilta!!

        Ja sieltä kioskilta tuulee


    • Anonyymi

      Runsasproteinisella ruokavaliolla esidiabeetikot sataprosenttisesti remissioon ja inkretiiniarvot paremmiksi kuten myös sydänriskin markkerit. Verrokkina runsashiilihydraattinen ruokavalio, jolla saatiin vastaavalla painopudotuksella kolmasosa esidiabeetikoista remissioon.

      Runsasproteiininen ruokavalio paransi enemmän insuliiniherkkyyttä, tuotti enemmän kylläisyyttä ja vähensi enemmän oksitatiivista stressiä.

      Hyviä tuloksia savutettiin siis, kun hiilareita vähennettiin. Olisi ollut mukava, jos vertailussa olisi ollut mukana runsasrasvainen ruokavalio.

      Hiilareiden vähentämiseen lienee perustunut sekin, että osa hiilaripainotteisella ruokavaliolla laihduttaneistakin sai esidiabeteksen remissioon. Laihduttaessaan heiltäkin väheni hiilareiden saanti.

      • DIRECTissä 90% pääri remissioon jos pudotti yli 15 kg. Laihdutus pussikuurilla ja sen jälkeen paluu runsashiilihydraattiselle (ts. noin 50E% hiilihydraattia) ruokavaliolle.

        Hankala kommentoida tuota tutkimusta kun sitä ei löydä.


      • hvp27 kirjoitti:

        DIRECTissä 90% pääri remissioon jos pudotti yli 15 kg. Laihdutus pussikuurilla ja sen jälkeen paluu runsashiilihydraattiselle (ts. noin 50E% hiilihydraattia) ruokavaliolle.

        Hankala kommentoida tuota tutkimusta kun sitä ei löydä.

        Voisi olla tällainen '1862-P: Remission of Type 2 Diabetes and Metabolic Parameters Changes with a High-Protein Diet'.

        Korkeaproteiinisessa ryhmässä 30E% proteiinia ja 40E% hiilihydraattia eli mistään karppauksesta ei ollut kyse.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        DIRECTissä 90% pääri remissioon jos pudotti yli 15 kg. Laihdutus pussikuurilla ja sen jälkeen paluu runsashiilihydraattiselle (ts. noin 50E% hiilihydraattia) ruokavaliolle.

        Hankala kommentoida tuota tutkimusta kun sitä ei löydä.

        "Laihdutus pussikuurilla ja sen jälkeen paluu runsashiilihydraattiselle (ts. noin 50E% hiilihydraattia) ruokavaliolle."

        hoopovee

        Eikö sinulla VIELÄKÄÄN sytytä kuinka siinä käy.

        Minä voin kertoa:

        Remissio ei tule kestämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Laihdutus pussikuurilla ja sen jälkeen paluu runsashiilihydraattiselle (ts. noin 50E% hiilihydraattia) ruokavaliolle."

        hoopovee

        Eikö sinulla VIELÄKÄÄN sytytä kuinka siinä käy.

        Minä voin kertoa:

        Remissio ei tule kestämään.

        "Minä voin kertoa:
        Remissio ei tule kestämään."

        Kirjoitatko omasta kokemuksesta vai luulojen perusteella?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        DIRECTissä 90% pääri remissioon jos pudotti yli 15 kg. Laihdutus pussikuurilla ja sen jälkeen paluu runsashiilihydraattiselle (ts. noin 50E% hiilihydraattia) ruokavaliolle.

        Hankala kommentoida tuota tutkimusta kun sitä ei löydä.

        Älä vaivaudu sillä ..Lowe Carb oli selvästi parempi kymmenessä RCT-tutkimuksessa, Low Fat ei yhdessäkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minä voin kertoa:
        Remissio ei tule kestämään."

        Kirjoitatko omasta kokemuksesta vai luulojen perusteella?

        Eiköhän kyseessä ole puhtaat luulot. Remissiosta karppauksella ilman painonpudotusta ei ole tutkittu lainkaan koska sitä ei tapahdu. Virran tutkimuksessa diabeetikoiden piti laihtua jotta pääsivät remissioon.

        Äskettäin on julkaistu tällainen metatutkimus kuin 'Low-carbohydrate diets and type 2 diabetes treatment: a meta-analysis of randomized controlled trials'. Läpikäydyt tutkimukset siis RCT:tä ja 37 kappaletta. Loppupäätelmänä 'Conclusion: LC diets may produce small short-term improvements in HbA1c and weight, which are not maintained in the long term. Data on their renal safety are insufficient.'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eiköhän kyseessä ole puhtaat luulot. Remissiosta karppauksella ilman painonpudotusta ei ole tutkittu lainkaan koska sitä ei tapahdu. Virran tutkimuksessa diabeetikoiden piti laihtua jotta pääsivät remissioon.

        Äskettäin on julkaistu tällainen metatutkimus kuin 'Low-carbohydrate diets and type 2 diabetes treatment: a meta-analysis of randomized controlled trials'. Läpikäydyt tutkimukset siis RCT:tä ja 37 kappaletta. Loppupäätelmänä 'Conclusion: LC diets may produce small short-term improvements in HbA1c and weight, which are not maintained in the long term. Data on their renal safety are insufficient.'.

        RCT: iden meta-analyysi: "Ravitsemusterapeuttien tarjoama ravitsemusterapia liittyi tyypin 2 diabeteksen parempiin kliinisiin parametreihin, mukaan lukien kliinisesti merkittävä parantunut glykeeminen kontrolli" HbA1c: n väheneminen ~ 0,5% ilman suurta painonlaskua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Minä voin kertoa:
        Remissio ei tule kestämään."

        Kirjoitatko omasta kokemuksesta vai luulojen perusteella?

        "Kirjoitatko omasta kokemuksesta vai luulojen perusteella?"

        Omasta kokemuksesta ja tieteeseen perustuen.

        Olen hyvin tietoinen siitä kuinka sinulle luulojesi kanssa on käynyt. Milloin ymmärrät itse???


      • Anonyymi kirjoitti:

        RCT: iden meta-analyysi: "Ravitsemusterapeuttien tarjoama ravitsemusterapia liittyi tyypin 2 diabeteksen parempiin kliinisiin parametreihin, mukaan lukien kliinisesti merkittävä parantunut glykeeminen kontrolli" HbA1c: n väheneminen ~ 0,5% ilman suurta painonlaskua.

        0.5 prosenttiyksikön parannuksella pitkään sokeriin ei kylläkään juuri kukaan pääse eroon lääkkeistä. Suurin osa karppauksen tuomista hyödyistä tulee siis laihtumisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kirjoitatko omasta kokemuksesta vai luulojen perusteella?"

        Omasta kokemuksesta ja tieteeseen perustuen.

        Olen hyvin tietoinen siitä kuinka sinulle luulojesi kanssa on käynyt. Milloin ymmärrät itse???

        Kokemuksesi on siis tällainen:

        "Minä voin kertoa:
        Remissio ei tule kestämään."


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        0.5 prosenttiyksikön parannuksella pitkään sokeriin ei kylläkään juuri kukaan pääse eroon lääkkeistä. Suurin osa karppauksen tuomista hyödyistä tulee siis laihtumisesta.

        " Suurin osa karppauksen tuomista hyödyistä tulee siis laihtumisesta."

        hoopovee

        Älä unohda kirjoittaa joulupukille.


    • Anonyymi

      Australiassa valtiollinen tiedeorganisaatio CSIRO on jo kauan suositellut vähähiilihydraattista ruokavaliota tyypin 2 diabeetikoille (tosin pehmein ravoin, mikä ei ole hyvä tyyli):

      Low carb lifestyle: a high reward for managing type 2 diabetes

      Nyt se neuvoo kasvissyöjiä vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamisessa:


      Going plant-based on a low-carb lifestyle

      • Kauppaavat sitä kylläkin lähinnä painon laskuun ja todellakin öljyillä eikä laardilla.


    Ketjusta on poistettu 65 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe