Sooloartisti tai bändi kokeilee eri musiikkityylejä

Mitä mieltä olette siitä, että sooloartisti tai bändi, esim. joku rock-tai heavyartisti-tai bändi ottaa vaikutteita musiikkiinsa myös jostain muusta musiikkityylistä niin kuin esim popista? 1980-luvulla esim. Robert Plant (sooloartistina Zeppelinin jälkeen), Genesis ja Phil Collins sooloartistina, Rush ja Judas Priest menivät myös enemmän tai vähemän popimpaan suuntaan (esim. Priest levyllä Turbo ja Rush mm. levyllä Hold your fire). Minusta kuulostaa erittäin hyvältä, jos se tehdään taiten (olen myös aika suuri 1980-luvun popin ja elektropopin ystävä, mutta myös poprockin ja galmrockin ja glamheavyn). Esim. Priestin kappaleet Reckless (todella kova biisi), Locked in, Out in the cold ja Parental guidance, Rushin Mission(mestariteos) ja Time stand still, Robert Plantin vuonna 1988 ilmestynyt levy "Now and zen" (on mestariteos) ja monet Genesiksen ja Phil Collinsin(soolo) kappaleet 1980-luvulta ovat erittäin hyviä.
Jotkut ovat sitä mieltä, että artistit ja bändit, jotka ennen menoaan esim. popin kentälle tekivät vähän erilaisempaa musiikkia pettivät fanit ja menivät pilalle. Minusta on hienoa, että tehdään moniuotoista musiikkia eikä juututa koko ajan samaan lokeroon. Ja saahan sitä kokeilla.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Neil Youngin 1980-luvulla Geffenille tekemät albumit tulee mieleen.

      Se musikillinen seikkailu johti siihen että Geffen haastoi Youngin oikeuteen syyttäen tätä siitä että tämä tekee tahallaan huonompia levyjä kuin mihin pystyisi.

      Ei tietoa mitä oikeus sitten asian suhteen päätti. Mutta ainakin Young on tuosta syytöksestä jossain määrin ollut jopa ylpeä tai ainakin huvittunut. Nimittäin aika harva levytysartisti moiseen syytökseen on oikeusistuimessa joutunut vastaamaan.

      Mitä tuosta sitten pitäisi olla mieltä? En tiedä, mutta onko se sitten parempi että artisti tai bändi tekee tavallaan samaa albumia yhä uudestaan? Tunnetuimpia esimerkkejä moisesta voisi olla vaikkapa sinänsä hyvä laulaja ja lauluntekijä Gordon Lightfoot.

      • Jotkut olettavat artistilta tai bändiltä, että he koko ajan tekevät ikään kuin saman levyn uudestaan niin kuin jotkut fanit odottivat sitä Priestiltä aikoinaan. Joidenkin mielestä heidän olisi pitänyt koko ajan tehdä vain samanlaista settiä kuin albumeilla "Stained class" ja "Killing machine" ja joidenkin mielestä heidän olisi pitänyt tehdä aina vaan levyn "Turbo" tyylistä musiikkia. Jotkut fanit ovat taas sitä ieltä, että Priest on Priest vaan levyllä "Painkiller". Itse taas pidän siitä, että Priestillä on monipuolista musiikkia eikä olla juututtu vain yhdenlaiseen lokeroon. Tosin Maiden ja AC/DC tekivät aika pitkälti saman kaavan mukaista musiikkia vuodesta toiseen ja tekevät yhä, mutta heillä on silti hyvää musiikkia. Tyylinsä kullakin.

        Ennen oli ja etenkin 1980-luvulla monia bändejä, jotka käytti esim. erilaisia soittimia hyödyksi musiikissaan kuten esim. Culture club ja Spandau ballet, jonka yhdeksi tavaramerkiksi muodostui saksofonisaundit. Pidän tällaisestakin.


    • Anonyymi

      No ainaki edesmenny Eddie Van Halen ja kyseinen bändi harrasti juuri tuota musatyylien vaihtoa. Mielestäni ehkä jopa liikaakin. Esim. VH 2 ja 1984 albumeilla tansittavaa popppia, ja heviä samalla levyllä. Sama pätee muillakin albumeilla ensimmäistä ja Fair warningia lukuunottamatta, jotka ovat pääasiasssa raskaampaa rokkia koko albumit.

      Ja David.L.Rorth aikaiset levyt ovat ihan erityylistä musaa kuin Sammy Hagarin kanssa tehdyt albumit.

      • Joillekin voi olla liikaa tällainen musatyylien vaihto. Siinä vaiheessa ehkä saattaa olla, jos ei lopulta edes enää tiedä minkälainen bändi tai artisti haluaa olla, että suunta alkaa olla jo enemmän tai vähemmän hukassa. Mutta mielestäni esim. Priestillä ja Rushilla musatyylien sekoitus tai vaihto ei haittaa, koska se on tehty taiten samoin kuin Robert Plantilla soolotuotannossaan (soolourallaan, joka jatkuu yhä Plant on ottanut vaikutteita musiikkiinsa mm. popista, syntikkasaundeista, itämaisesta musiikista ja onpa hän laulanut vähän countryakin, vaikka jälleen kerran joidenkin fanien mielestä hänen olisi pitänyt tehdä vain Zeppelinin tyylistä musaa).


      • Sitäpaitsi jos artistilla tai bändillä riittää kykyjä tehdä myös toisenlaista musaa tai ottaa toisenlaisesta tyylitä vaikutteita kuten esim. klassinen(jos vaikka laulaja osaa laulaa oopperatyylillä), pop, reggei, niin miksi ei. On vaan hyvä, että artistit ja muusikot eivät liikaa pidä kykyjään vakan alla, vaan näyttävät koko osaamisensa. Onhan esim. myös Cher operoinut eri musiikkityyleissä kuten esim. iskelmä (esim. Dark Lady, jonka on laulanut suomeksi Lea Laven nimellä Tumma nainen), rock (esim. If I could turn back time), dancepop (esim. Believe, Strong enough) ja ihan hyvin on mennyt ja fanit tykkää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      126
      1615
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      99
      1181
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      200
      1066
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      985
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      861
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      803
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      774
    8. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      763
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      48
      760
    10. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      51
      751
    Aihe