Ujojen seurusteleminen

persilja

Minkä ikäisinä te ujot olette löytäneet ensirakkautenne? Itse olen 20 enkä koskaan edes suudellut ketään, miespuolisia kavereitakaan ei ole ikinä ollut yhtäkään. Kuulostaa tylsältä, tiedän.

Kerran pari uutta kaveriani tivasivat mieselämästäni ja kummastelivat tyyliin "eikö sulla ihan oikeasti ole ketään? Sähän oot niin nättikin! Kai sä sentään pussanut oot jotain?" Ja sitten hämmästeltiin kun kielsin.

Pysyttelen yleensä poissa paikoista joissa minua olisi helppo lähestyä. Baareissa en käy koskaan, minulla on enää vain yksi todella hyvä ystävä emmekä näe usein. Jos joku tulisi juttelemaan baarissa, niin menisin aivan lukkoon, tuntisin tilanteen tukalaksi ja manailisin, miksi senkin nyt piti siihen istua. Pari vuotta sitten (eräällä opintomatkalla) kun eräs täysin tuntematon tyyppi kyttäsi jatkuvasti, änkesi kavereideni ja minun seuraani ja lopulta aivan yhtäkkiä pyysi numeroa, vaikka emme olleet edes jutelleet, ärsyynnyin heti.

Minua siis suoraan sanottuna ärsyttää jos joku yrittää teennäisesti tulla iskemään vaikka ei edes tunneta. Minuun kun ei tutustuta päivässä eikä edes viikossa. En levittele elämäntarinaani heti ensitapaamisella. En todellakaan usko mihinkään ihastumiseen ensi silmäyksellä.

Juttu on niin, että toisaalta olisi mukavaa jos vihdoinkin löytyisi joku mukava, mutta toisaalta haluan olla rauhassa, etenkin iltaisin, ja tehdä mitä haluan. Ei tässä oikein osaa päättä kumpi olisi mukavempaa, olla yksin vai kaksin. Yksin ainakin olen vielä pitkään, kun olen tällainen nössö tunari.

254

25081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iida

      Ite oon 19 enkä oo ikinä seurustellu. Oon kyllä tapaillu muutamaa jätkää mut ei sen enempää.Eli oon kyllä suudellut ja muuta mukavaa ;) mut oon edelleen neitsyt ja ilman minkäänlaista oikeata seurustelukokemusta. Oon iteki todella ujo ja oikeassa elämässä tutustuminen on sairaan vaikeata, joten íte tutustun just baarissa, nii siitä se just varmaan johtuuki ettei kehity mitään suhdetta, vaan tulee jotai 2 illan juttuja. Mut mä kyl todellakin haluaisin löytää jonkun, täytyy vaan ottaa itteään niskasta kiinni ja rohkeesti tutustua miespuolisiin henkilöihin nii eiköhän siitä tuu jotai, ku muaki haukuttu kauniiksi jne. Ainaki kadulla yleensä kaikki jätkät huomaa mua ja joskus yrittää jutella mut ku ite oon tommonen nössö nii ei uskalla vastata mitään. Baarissahan just helpointa ku on juonu ja kaikki esteet poistettu nii meen jopa ite juttelemaan jätkille joiden kaa sit vietänkin loppuillan, mut sen jälkeen ei yleensä kuulu mitään...:( että näin mulla..

      • ----

        Itse olen aika sosiaalinen mutta en juuri tykkää ravata baareissa enää.

        Hermot siinä menee kun suurin osa baareissa/discoissa olevista tytöistä on jotain aivan liian pinnallista seuraa. Itse haluaisin jonkun syvällisen ja kiltin tytön, en mitään sellaista joka hyppii baarissa joka ilta ja vaihtaa aina naamaa, eikä kuitenkaan keksi baarin ulkopuolella mitään sanomista.

        Usein minusta pidetään seurueessa iltaa viettämässä, mutten koskaan löydä ketään sellaista josta oikeasti välittäisin, sellaista jonka kanssa voisin jakaa ihan arkeni ja nauttia siitäkin! Haluaisin ihan vain mennä vaikka kahville/oluelle terassille jonkun kanssa ja tutustua sillä tavalla ihan rauhassa ja ilman että jengi kiljuu taustalla ja kaikki on kännissä... Olen myös huomannut ettei baareista mitään kunnon suhdetta löydä. Nyt kokeilen tätä palstaa sen sijaan.
        Jos olet Turusta niin pistä viestiä vain rohkeasti, mennään vaikka poron terassille juttelemaan ja tutustumaan! Mies 19v. Töissä, ja omillaan jo 2 vuotta


    • SAMASTA PUUSTA

      Moikka!
      Me ollaan niin samasta puusta veistettyjä kuin vain olla ja voi. Siis mä olisin voinut kirjottaa ton tekstin. Ja sano vielä jos oot itsekin alkanut miettimään näitä asioita lähiaikoina?

      Mä oon kanssa 20, enkä ole ikinä seurustellut enkä tunne miespuolisia henkilöitä enkä uskalla varsinkaan jutella niiden kanssa. Jotenkin kun on pari kertaa jossain ihan tavallisissa juhlissa (häissä tms.) pitänyt keskustella joidenkin serkkujen ja pikkuserkkujen kanssa joita ei oikeastaan kunnolla tunne niin on ollut kyllä niin outo olo. En oikeen osaa suhtautua mitenkään fiksusti enkä keksi mitään puhuttavaa.

      En myöskään käy baareissa enkä bileissä, koska nautin tavallisista koti-illoista. En ymmärrä mitä hienoa on hillua baarissa kun kotona voi istua ja lueskella kirjoja/lehtiä, katsella telkkaria ja nauttia rauhallisuudesta sekä syödä rakettispagettia ja jauhelihakastiketta.

      Niin, en minäkään helposti avaudu. Tai siis ystäväni ovat joskus kertoneet mitä ajattelivat minusta ensi silmäyksellä. Tai siis olivat ihmeissään kun tietyn ajan kuluttua avasin suuni ja aloin jutella. Heille oli yllätys että ylipäätään osasin puhua. Olen siis hyvin varautunut. Jotkut varmasti kuvittelevat tilanteeni niin etten ole kiinnostunut tai olen kauhea töykeä ihminen. Kukaan ei vaan ymmärrä, että olen yksinkertaisesti niin kovin ujo.

      Kovasti itse kaipaisin rinnalleni ihmistä, varsinkin kun haluasin niin hirveästi perhettä perustaa. Että sellaista

    • n 22

      Niin siis meitähän on paljon, sekä naisia, että miehiä. Sitä toivoo kohtaavansa sen oikean jossain muualla kuin baarissa, jossa ei tule hirveästi käytyä. Ja voi kun pystyisi sitten kiinnostuessaan olemaan myös sen näköinen, eikä aivan jäykkä ja tuppisuu.

      • punainen_unikko

        Täälläkin on yksi samanlainen. Asun maalla, eikä ole edes elokuvateatteria, jossa varmaan tulisi käytyä, jos sellainen olis. Täytin just 20, eikä ole miespuolisiin vielä tullut tutustuttua. Viihdyn kotona, teen käsitöitä ja istuskelen koneen ääressä. Opiskelemaan pitäis jonnekin päästä, ehkä se siitä muuttuu...epäilen tosin.


    • jokeboy75

      Olen mies enkä ole myöskään koskaan seurustellut vaikka olen jo 29v, sitä menee lukkoon jos pitäisi alkaa puhumaan toiselle. Sitä tuntee olevansa tosi luuseri =( Haluaisin löytää sen oikea, mutta toden näköisesti olen yksin ikuisesti...

      • m35

        löytää juuri se sopiva. olen myös ujo mutta luultavasti olen ujo pelkästään ulkonäköni takia.
        tulen naisten kanssa toimeen kohtalaisen hyvin mutta en ole ikinä seurustellut. lähellä kyllä on ollut mutta niitähän ei lasketa. olen sitä mieltä että tällaiset luuserit joutaisivat ketunruuaksi.


      • N...kai
        m35 kirjoitti:

        löytää juuri se sopiva. olen myös ujo mutta luultavasti olen ujo pelkästään ulkonäköni takia.
        tulen naisten kanssa toimeen kohtalaisen hyvin mutta en ole ikinä seurustellut. lähellä kyllä on ollut mutta niitähän ei lasketa. olen sitä mieltä että tällaiset luuserit joutaisivat ketunruuaksi.

        Löysin mieheni vasta 31-vuotiaana. Sitä ennen en ollut edes seurustellut. Olin ujo ja ulkonäköpulmainen. Nyt on oltu yhdessä jo lähes vuosikymmen. Mieheni hyväksyy minut sellaisena kuin olen vaikka paljon olisi parannettavaa (mielestäni). Kerron vaan, ettei kannata luovuttaa, vaan etsiä sitä oikeaa ihmistä, joka osaa arvostaa niitä ominaisuuksia, joita monella ujolla ihmisellä on.


      • rakkausonikuista
        m35 kirjoitti:

        löytää juuri se sopiva. olen myös ujo mutta luultavasti olen ujo pelkästään ulkonäköni takia.
        tulen naisten kanssa toimeen kohtalaisen hyvin mutta en ole ikinä seurustellut. lähellä kyllä on ollut mutta niitähän ei lasketa. olen sitä mieltä että tällaiset luuserit joutaisivat ketunruuaksi.

        Moi m35. Oletko vielä maisemissa, miten menee?


      • Yksinäisyyttä liikaa
        m35 kirjoitti:

        löytää juuri se sopiva. olen myös ujo mutta luultavasti olen ujo pelkästään ulkonäköni takia.
        tulen naisten kanssa toimeen kohtalaisen hyvin mutta en ole ikinä seurustellut. lähellä kyllä on ollut mutta niitähän ei lasketa. olen sitä mieltä että tällaiset luuserit joutaisivat ketunruuaksi.

        Voi teitä söpöjä ujoja nuoria! Teidän pitäisi ihan oikeesti perustaa joku ujojen kerho, jossa olisi pari ponnekasta rohkeaa vetäjää. Tekisitte siellä sitten kaikkea luontevaa paritoimintaa, kuten kilpailuja, pariluistelua, totuutta ja tehtävää ym.

        Tässähän olisi jollekin hyvä liikeidea, tilausta tämänkaltaiselle yritykselle ainakin olisi.


    • lisättävää

      "itse olen 32 enkä koskaan edes suudellut ketään, naispuolisia kavereitakaan ei ole ikinä ollut yhtäkään. Kuulostaa tylsältä, tiedän."

    • joo

      hei,olet aivan kuin minä.olen myös 20 enkä ole koskaan seurustellut tai suudellut.Haaveilen löytäväni mukavan,rehellisen aidon miehen.tuntuu vain,ettei se oikea osu koskaan kohdalleni.En osaa oikein keskustella miesten kanssa,eikä minun ole helppo kertoa tunteistani.Haluaisin niin kovasti päästää jonkun lähelleni,mutta kun joku lähestyy minua,kiusaannun ja yritän päästä tilanteesta pois nopeasti.surullista on!!!
      kuitenkin jaksan uskoa,että joskus..joskus..
      USKO SINÄKIN!!!

      • että niin

        Mä kuulun tähän samaan joukkoon. Olen 21 vuotias enkä ole koskaan seurustellut. Pystyn kyllä juttelemaan miesten kanssa ja keksin sanottavaakin, mutta heti kun huomaan että joku alkaa kiinnostua musta niin mä niin sanotustu vetäydyn kuoreeni enkä anna mahdollisuutta tutustua muhun.
        Toinen syy jonka takia en saa poikaystävää on luultavasti se että olen perfektionisti luonteeltani ja vaadin itseltäni niin paljon ja täydellisyyttä kokoajan. Ja se ärsyttää mua ihan kamalasti sillä haluaisin seurustella, haluaisin kullan kainalooni jonka kanssa voisin tehdä kaikenlaista kivaa.
        Mä olen itseasiassa hyvin masentunut sen takia kun torjun ihmisiä ympäriltäni. Olen menossa sen asian takia jo psykologille keskustelemaan. Toivottavasti saan sieltä jotain apua. Suosittelen sitä muillekin.


      • hei
        että niin kirjoitti:

        Mä kuulun tähän samaan joukkoon. Olen 21 vuotias enkä ole koskaan seurustellut. Pystyn kyllä juttelemaan miesten kanssa ja keksin sanottavaakin, mutta heti kun huomaan että joku alkaa kiinnostua musta niin mä niin sanotustu vetäydyn kuoreeni enkä anna mahdollisuutta tutustua muhun.
        Toinen syy jonka takia en saa poikaystävää on luultavasti se että olen perfektionisti luonteeltani ja vaadin itseltäni niin paljon ja täydellisyyttä kokoajan. Ja se ärsyttää mua ihan kamalasti sillä haluaisin seurustella, haluaisin kullan kainalooni jonka kanssa voisin tehdä kaikenlaista kivaa.
        Mä olen itseasiassa hyvin masentunut sen takia kun torjun ihmisiä ympäriltäni. Olen menossa sen asian takia jo psykologille keskustelemaan. Toivottavasti saan sieltä jotain apua. Suosittelen sitä muillekin.

        samanlaista minullakin.Olen 20 ja yksin.Haluaisin niin kovasti löytää oman kullan ja pystyä ensimmäistä kertaa elämässäni avautumaan ja kertomaan tunteistani ilman pelkoa.
        Jos joku kiinnostuu minusta ja haluaisi lähestyä,niin vetäydyn kuoreeni ja haluan pois tuosta kiusallisesta tilanteesta.Toisaalta olen myöhemmin vihainen itselleni,kun annoin hyvän tilaisuuden mennä ohitse.Haluan läheisyyttä,mutta samalla pelkään sitä!Torjuminen johtuu siitä,että pelkäämme tuntematonta.miten toimia tilanteessa,jossa emme ole ennen olleet?siinähän voi haavoittaa itsensä.Omasta turvallisesta sisäisestä maailmasta on vaikea päästä irti!Toivon silti,että jokainen meistä voi antaa itsellemme mahdollisuuden tuntea rakkautta,parempi sekin kuin yksin oleminen!kertokaa tunteistanne!


    • ujohko

      Minä aloin eka kerran seurustella kun olin 22. (Nyt oon 24 ja saman miehen kanssa vieläkin, asutaan yhdessä). Oon kanssa aika ujo, tosin nyt oon viime aikoina ehkä vähän avautunut. Silti oon vieraiden ihmisten kanssa tosi hiljanen. Se on rasittavaa, mutta toisaalta jo se auttaa kun hyväksyy itsensä. Vaikeaa voi olla, en minäkään vielä ole itseäni hyväksynyt, mutta toisaalta, mieheni on myös ujo, ja ymmärretään toisiamme aika hyvin. Eli tsemiä!
      Tunnistan myös muuten tuon ominaisuuden, kun aiemmat tyypit kertoivat siitä, että ovat torjuneet tuttavuutta tekemään tulleet miehet/naiset. Minäkin olin ennen semmonen. Mutta en enää. Seurustelusuhteen alussa oli myös erittäin vaikea suhtautua läheisyyteen ja toiseen tutustumiseen normaalisti. Seki vielä! Voi ei.

      • 600

        En ole suudellut naista. Olen kai ihan hyvännäköinen (makuasia.

        Nykyään koen, että ainoa mahdollisuuteni on joku kokematon nainen, sillä paineet lähestyä jotain kokenutta ovat liian suuret, ei sellainen nainen voisi ymmärtää.

        Käykö teille kokemattomille naisille kokematon mies?

        Itse asun pääkaupunkiseudulla.

        Haluaako joku olla sähköposti-tai MSN Messenger yhteydessä minuun?

        Kertoisin itsestäni lisää ja kuvakin löytyy.


      • minä
        600 kirjoitti:

        En ole suudellut naista. Olen kai ihan hyvännäköinen (makuasia.

        Nykyään koen, että ainoa mahdollisuuteni on joku kokematon nainen, sillä paineet lähestyä jotain kokenutta ovat liian suuret, ei sellainen nainen voisi ymmärtää.

        Käykö teille kokemattomille naisille kokematon mies?

        Itse asun pääkaupunkiseudulla.

        Haluaako joku olla sähköposti-tai MSN Messenger yhteydessä minuun?

        Kertoisin itsestäni lisää ja kuvakin löytyy.

        Kävisikö tällainen ujo 21-vuotias opiskelija pääkaupunkiseudulta. Kaverit on sanonut et oon ihan nätti, mutta sekin on varmaan ihan makukysymys.
        Ja mikään ei ole parempi kokemattomalle naiselle kuin kokematon mies :)
        Niin ja voin kyllä olla yhteydessä sähköpostitse.


      • 600
        minä kirjoitti:

        Kävisikö tällainen ujo 21-vuotias opiskelija pääkaupunkiseudulta. Kaverit on sanonut et oon ihan nätti, mutta sekin on varmaan ihan makukysymys.
        Ja mikään ei ole parempi kokemattomalle naiselle kuin kokematon mies :)
        Niin ja voin kyllä olla yhteydessä sähköpostitse.

        Kiva, että vastasit. En viitsi kuitenkaan laittaa sähköpostiosoitettani tähän kaikkien nähtäväksi.


      • Täälläkin yhteystitoja... tosin vahoja ovat. Pyysin silti poistamista!

        Hyvää ujouden jatkoa kaikille :)


    • Minsku

      Olen aina ollut todella ujo, jopa niin ujo, että en vielä yläasteella "uskaltanut" edes vastata, jos joku tervehti.

      Mutta minulla oli tuuria. Löysin poikakaverin 17-vuotiaana ja nyt yli 6 vuoden jälkeen olemme edelleen yhdessä - ja naimisissa.

      Olen sitä mieltä, että ujoudella on paljon positiivisia vaikutuksia parisuhteeseen! Useimmilla ujoilla on luvassa siis ihana tulevaisuus sitten, kun se oikea löytyy.

      Mutta se ei välttämättä löydy baarista...

      • 600

        Eikö Minsku ollutkin niin, että joku puhelias ja rohkea jätkä sinut nappasi?


      • 600
        600 kirjoitti:

        Eikö Minsku ollutkin niin, että joku puhelias ja rohkea jätkä sinut nappasi?

        Minä kyllä jopa tervehdin oma-aloitteisesti jo ala-asteella opettajia ja muuta koulun henkilökuntaa, mutta vielä 24-vuotiaana ei ole mitään kokemuksia naisista, eikä ystäviä.

        Kaikilla ei käy tuuri.


      • Minsku
        600 kirjoitti:

        Eikö Minsku ollutkin niin, että joku puhelias ja rohkea jätkä sinut nappasi?

        Ei ollut puhelias ja rohkea, enkä mistään "suuna ja päänä -tyypistä" olisi välittänytkään. Paremminkin ujonpuoleinen hänkin.

        Sen kyllä myönnän, että naisilla saattaa olla helpompaa...


      • sans muuta
        600 kirjoitti:

        Eikö Minsku ollutkin niin, että joku puhelias ja rohkea jätkä sinut nappasi?

        Naisilla toden totta on kedehdittavasti helpompaa... Riittää että on kivan näköinen, kyllä miehet aina lähestyvät ujoakin, oikeinkin mielellään.

        Entä sama toisinpäin? Ei onistu! Ujomies jää rannalle ruikuttamaan. Miehen pitää olla se aktiivinen, aloitteen tekijä ja mielellään muutenkin ritarillisen uljas ja rohkea. Perkkele! Missä on tasa-arvo? Mikseivät naiset lähesty ujoja miehiä?! Tai ylipäätään miehiä? Miksi miehen pitää olla aloitteelinen?


      • ujotarrr
        sans muuta kirjoitti:

        Naisilla toden totta on kedehdittavasti helpompaa... Riittää että on kivan näköinen, kyllä miehet aina lähestyvät ujoakin, oikeinkin mielellään.

        Entä sama toisinpäin? Ei onistu! Ujomies jää rannalle ruikuttamaan. Miehen pitää olla se aktiivinen, aloitteen tekijä ja mielellään muutenkin ritarillisen uljas ja rohkea. Perkkele! Missä on tasa-arvo? Mikseivät naiset lähesty ujoja miehiä?! Tai ylipäätään miehiä? Miksi miehen pitää olla aloitteelinen?

        se vaan on vuosituhansia mennyt niin, että miehen tehtävä on aloite tehdä, nämä asiat ei muutu helposti. Naista halvennetaan niin monin sanoin (huora, helppo nakki jne) että naisen on vaikeaa olla iskevä osapuoli ilman, että saa siitä jonkinmoisen huoran leiman..
        Se ei tarkoita etteikö naiset tykkäisi ujoista, päinvastoin ujo mies on monen naisen märkä päiväuni=)


    • pim

      Omituista, että tämmöisiä on muitakin, eikä vain minä, niinkuin joskus luulin.
      Eli ensisuudelmat tms tapahtui vasta 24 vuotiaana. Silloin löysin ensimmäisen ainoan poikaystäväni, joka oli melko samanlainen kuin minä. Kuin ihmeen kautta löysin itselleni juuri oikeanlaisen miehen kirjoituspalstan kautta tietenkin. Sähköpostimme olivat aika syvällisiä ja henkilökohtaisia ja aikaa myöten opimme tuntemaan toisiamme paremmin ja aloitettiin seurustelu useiden viattomien tapaamisten jälkeen.
      Baareista en ole seuraa koskaan pystynyt hakemaan, vaikka kuinka olen yrittänyt juodakin. Luonne vaan ei anna kai periksi. Treffeillä kävin netin treffipalstojen kautta, mutta niitäkin tapasin aina vain kerran ja siihen jäi.
      En ole mikään missi tai malli, mutta en rumakaan mielestäni ja jotkut ovat nätiksikin sanoneet mm. poikaystäväni. Suurin ongelma on ollut aina ujous. Minusta saa ylpeän ja julman kuvan helposti.

    • taneli

      Kylläpäs persiljan tarina kuulosti tutulta. Itse olen tosin 23 vuotias mies ja olen seurustellutkin pari kertaa(ihmettelen tosin mitenkä se on edes mahdollista).

      Niinkin vaikealta kun se keskustelun aloittaminen tuntuu, ja nimenomaan teennäiseltä yleensäkin tuntemattoman naisen kanssa, niin luulen että suurempi kysymys itsellä onkin, että haluaako sitä oikeasti seurustella. Ainakin näin omalla kohdalla. Kun sitä viihtyy omissa oloissaan aika hyvin niin tuntuu tavallaan turhalta juosta naisten perässä, mutta toisinaan sitten iskee suuri kaipuu, että olisi joku jakamassa päivät ja elämänkokemukset.

      Jos olisi varma, että haluaa seurustella niin ehkä sitä ei juuri tuntisi oloaan tukalaksi ja ärsyyntyneeksi, jos joku tulee juttelemaan. Molemmathan sen tietävät että se on vain yritys lähestyä tuntematonta, ja väkisinkin tuntuu alkuun teennäiseltä. No, onhan nykyään sentään netti, jonka kautta voisi tutustua ihmisiin vähän luontevammin, mutta yleensä naisilla tuntuu olevan tavoitteena se 180-190cm, komeaakinkomeampi uros, joka on huippu-urheilija malli jne.

      Askel kerrallaan, ehkä jonain päivänä.

      • Vellu

        Itsekin naisena ihmettelen ystäviäni, jotka kuolaavat ns. täydellisten, pitkien treenattujen komeiden ja korskeiden miesten perään. Mutta on meitäkin vielä, joille ulkoiset seikat eivät ole niinkään tärkeitä. Itse en voisi kuvitella ihastuvani kehenkään ulko-olemuksen vuoksi. Luonne se on se, joka ratkaisee!!


    • tinkeri

      Missä päin maailmaa asustelet? Lähde mun kanssa baariin niin opetellaan vähän baariattituudia :D
      Oon nuori vumeni siis nainen tampereelta ja ollut joskus aikoinaan ujo.
      Kirjottele.

    • lonely (M)

      mulla vähän sama tarina..mutta kyllä se suutelu on ihan uskomatonta silloin ku ihastun johonkin,no tosin kerran kokenut sen..siis saanut suudella jotakin johon ihastunut!!

      • 15v

        Joka kerta kun yrittää sanoo jotain tytölle se tuntuu niin helkkarin vaikealta. Ei oo samanlaista ku normaalisti kaverin kanssa juttelu... Sitte siinä rupee jotain puheenaihetta väkertää niin kaikki sanat takeltelee ja punastuu ihan saatanasti... Etenki kun tykkää ihan helkkaristi tästä kyseisestä tytöstä. Pitäis hankkia jotain rauhottavaa että pystyis kommunikoimaan vastakkaisen sukupuolen kanssa normaalisti. Juu u yritän olla oma itteni mut silti se vaan tuntuu niin vaikealta. Oon seurustellu parinki kanssa.. Mikään ei ole oikeen kestäny. No ei näin nuorena vielä mikään kestäkkään kauheen kauaa mut tästä ujoudesta on tulossa mulle ongelma. Mikä neuvoksi... Jos joku ees osaa neuvoa


    • dhdfhfgjfhjfgjfjfgj

      Kuin minun kynästäni! Tosin sillä erotuksella, että olen mies ja vuotta vanhempi! Olin aikoinaan kamalan ujo yleisestikin, nykyään jo miesten kanssa ja jossain yleisissä jutuissa (esim. joku koulutehtävä) uskaltaa keskustella naistenkin kanssa. Ennen ajattelin, etten edes halua alkaa seurustelmaan, mutta viimeisen vuoden aikana olen ajautunut eräänlaiseen kriisin tämänkin asian suhteen.

      Kertokaapas yleisesti, missä teidänkaltaisiinne naisiin voisi tutustua?

    • stupid17

      tiedän kyllä etten ole yksin tämän ongelmani kanssa (viimeistään nyt kun luin tämän ketjun), mutta siltikään en voi hyväksyä sitä että mulle pitää nämä kaikki ihmissuhteet olla niin hankalia :< olisi niin helppoa jos voisi vaan reippaasti mennä juttelemaan kiinnostaville tyypeille ja antaa itsestään hauskan ja ystävällisen kuvan. mutta kun sattuu olemaan tälläinen jurottaja joka torjuu kaikki ihmiset ympäriltään ja menee ihan lukkoon jos pitäisi jutustella jotain mukavia.

      tosi inhottavaa kun on jo yksi musta kiinnostunut henkilö tullut torjuttua... ja mäkin olin kiinnostunut siitä, olin itseasiassa katellut jo pidemmän aikaa ja mulle tuli täytenä yllätyksenä kun hän yritti sitten tulla juttelemaan... kaveritkin sanoi että mulla on ihan sikahyvä tuuri kun mun ei itse tarvinnut tehdä asian eteen mitään vaan ihastus yrittää ihan oma-aloitteisesti ottaa kontaktia. mutta joo, tuli sitten pilattua koko juttu koska mulla ei vaan yksinkertaisesti kantti kestänyt vaan aloin välttelemään häntä ja keksin itselleni syitä miksi mun ei muka kannattaiskaan tavata häntä... siis voiko tälläistä luuseria olla edes olemassa?

      ja nyt on toinen juttu menossa pilalle par'aikaa, mä olen todella kiinnostunut yhdestä tyypistä ja mulla on sellanen tunne että sekin vois ehkä jossain määrin olla kiinnostunut musta, tai ainakin meillä yhdessä vaiheessa oli vähän sellaista silmäpeliä puolin ja toisin... mutta siltikään mä en vaan pysty menee puhumaan sille ja sen takia koko juttu on vähän lopahtanut, vaikka toisaalta ihan vähän aikaa sitten tämä tyyppi jopa tuli kysymään multa yhden kysymyksen, ihan arkipäiväisen siis, ja mä olisin ihan hyvin voinut pitkittää sitä juttua, mutta ei, mä häivyin suunnilleen samantien siitä pois... ihan sama kuin joku olis antanu mulle tonnin setelin ja mä olisin vetänyt sen vessasta alas. siis vittu!!

      inhottaa olla tälläinen kyvytön paska, joka saa huomiota ilmaiseksi mutta joka ei kuitenkaan osaa hyötyä siitä millään tavalla. ehkä mun kuuluisikin olla sellainen näkymätön tyyppi joka maastoutuu tapettiin ja jota kukaan ei lähestyisi edes vahingossa.

      • persilja*

        Joku näköjään nostanut tämän vuosia vanhan kirjoitukseni esiin! Mietin ensin vähän aikaa, että olenko minä tämän kirjoittanut ja kyllähän minä olen. No sen voin kertoa, että en ole EDELEENKÄÄN ollut suhteessa kenenkään kanssa.


      • minä_myös
        persilja* kirjoitti:

        Joku näköjään nostanut tämän vuosia vanhan kirjoitukseni esiin! Mietin ensin vähän aikaa, että olenko minä tämän kirjoittanut ja kyllähän minä olen. No sen voin kertoa, että en ole EDELEENKÄÄN ollut suhteessa kenenkään kanssa.

        Samanlaisten ongelmien kanssa tuntuu painivan myös moni muu... nyt olen 21v. enkä siis ole myöskään koskaan seurustellut tms.

        alle kaksikymppisenä se hävetti kun kaikilla muilla oli niin paljon kokemusta ja vähintääkin joku juttu menossa jonkun kanssa ja sitten ihmeteltii että miksi minulla ei ole koskaan ketään enkä puhu yhdestäkään pojasta ihastuksenani jne..

        mutta nyt muutaman vuoden jälkeen olen oppinut hyväksymään asian ja ymmärtämään ettei tarvitse olla samanlainen kuin muut. Eikä se aina ole hyväksikään että on monta suhdetta takana kun tahtoi tai ei niin ne jättää aina jäljet ihmiseen...

        Mutta toki itsekin halauisin jo seurustella ja päästä tästä vastakkaisen sukupuolen pelosta eroon! Olen todennut, että parhaiten auttaa kun ei stressaa ja ymmärtää että maailmassa on kaikenlaisia ja näköisiä ihmisiä toiset elävät parisuhteessa ja toisille se saattaa tulla vasta myöhemmin vastaan. Hmyilevävät ja iloiset kasvot ovat vastustamattomat vaikka kuina pelottaisi ja jännittäisi:)


      • minäkinkin
        minä_myös kirjoitti:

        Samanlaisten ongelmien kanssa tuntuu painivan myös moni muu... nyt olen 21v. enkä siis ole myöskään koskaan seurustellut tms.

        alle kaksikymppisenä se hävetti kun kaikilla muilla oli niin paljon kokemusta ja vähintääkin joku juttu menossa jonkun kanssa ja sitten ihmeteltii että miksi minulla ei ole koskaan ketään enkä puhu yhdestäkään pojasta ihastuksenani jne..

        mutta nyt muutaman vuoden jälkeen olen oppinut hyväksymään asian ja ymmärtämään ettei tarvitse olla samanlainen kuin muut. Eikä se aina ole hyväksikään että on monta suhdetta takana kun tahtoi tai ei niin ne jättää aina jäljet ihmiseen...

        Mutta toki itsekin halauisin jo seurustella ja päästä tästä vastakkaisen sukupuolen pelosta eroon! Olen todennut, että parhaiten auttaa kun ei stressaa ja ymmärtää että maailmassa on kaikenlaisia ja näköisiä ihmisiä toiset elävät parisuhteessa ja toisille se saattaa tulla vasta myöhemmin vastaan. Hmyilevävät ja iloiset kasvot ovat vastustamattomat vaikka kuina pelottaisi ja jännittäisi:)

        Itselläkin ihan sama tilanne, että enpä ole vielä 20-vuotiaana koskaan kenenkään kanssa ollut. Itselläni on ehkä miehenä helpompaa kun naisasioista ei kauheasti kavereiden kanssa puhuta, ja tuntuu kyllä siltä, etten ole ainoa jolla on sama tilanne.

        Itseäni ei haittaa se, ettei ole ollut useita kokemuksia ja en pidä sitä mitenkään tavoiteltavana asiana. En halua kokeilla jokaista ja valita niistä parasta, vaan ihan yksi tyttö riittäisi niin pitkään kuin hänen kanssaan olisi hyvä olla. Sen yhdenkin löytäminen vain tuntuu olevan aivan mahdoton tehtävä; pitäisi olla joku, josta olen itse kiinnostunut, hänenkin pitäisi olla kiinnostunut minusta ja kaiken huipuksi jotenkin tämä kiinnostus olisi saatettava toisen tietoon. Tämä ei ole koskaan vielä onnistunut.

        Ajoittain tulee mieleen, että onko minussa jotakin vikaa, kun en kenellekään kelpaa. Toisaalta tunnen yleensä itseni ihan ok näköiseksi, olen hyvässä kunnossa ja saan aika paljonkin katseita kauniiltakin tytöiltä, mitä se sitten merkitseekään? Kerran jopa kuvittelin, että eräs aivan unelmatyttö olisi ihastunut minuun. Vilkuili epätavallisen usein kohti ja välillä oli pitkiäkin katseita ja tätä jatkui aika pitkään. Uskaltauduin sitten viimein pyytämään häntä treffeille, mutta "yllättäen" hän ei suostunut, koska olikin varattu!? Tuona hetkenä tuli aikamoinen isku itsetuntoon ja ajatukset aivan sekaisin, oliko kaikki tapahtunut vain omaa kuvitelmaani vai mitä ihmeen peliä se toinen pelasi? Tai jos vika ei ole ulkonäössä, niin olenko sitten muuten vaan niin vastenmielinen, ettei kukaan tule juttelemaan? Itsekin toki voisi toimia, mutta pelkään, että tulen torjutuksi ja muutenkin tytöt ovat jotenkin todella pelottavia..

        Sen olen onneksi myös tajunnut, että eipä murehtimallakaan mitään saavuta, joten täytyy vain yrittää olla positiivinen ja uskoa, että kyllä minäkin vielä joskus..


      • Aivan loistavaa
        persilja* kirjoitti:

        Joku näköjään nostanut tämän vuosia vanhan kirjoitukseni esiin! Mietin ensin vähän aikaa, että olenko minä tämän kirjoittanut ja kyllähän minä olen. No sen voin kertoa, että en ole EDELEENKÄÄN ollut suhteessa kenenkään kanssa.

        Tuo on aivan mahtava tunne! Löytää joku vanha kirjoituksensa täältä ja miettiä kirjoitinkohan minä tämän. *etsii omia vanhoja tilityksiään*

        Mutta asiaan. Turha sitä on jahkailla. Jos ei suhdetta tule niin olkoon sitten tulematta. Pitää vain elää niinkuin elää.


      • persilja*
        Aivan loistavaa kirjoitti:

        Tuo on aivan mahtava tunne! Löytää joku vanha kirjoituksensa täältä ja miettiä kirjoitinkohan minä tämän. *etsii omia vanhoja tilityksiään*

        Mutta asiaan. Turha sitä on jahkailla. Jos ei suhdetta tule niin olkoon sitten tulematta. Pitää vain elää niinkuin elää.

        Joo, en enää edes oikeastaan mietiskele moisia, oikeastaan ei enää edes kiinnosta.


      • minä_myös
        minäkinkin kirjoitti:

        Itselläkin ihan sama tilanne, että enpä ole vielä 20-vuotiaana koskaan kenenkään kanssa ollut. Itselläni on ehkä miehenä helpompaa kun naisasioista ei kauheasti kavereiden kanssa puhuta, ja tuntuu kyllä siltä, etten ole ainoa jolla on sama tilanne.

        Itseäni ei haittaa se, ettei ole ollut useita kokemuksia ja en pidä sitä mitenkään tavoiteltavana asiana. En halua kokeilla jokaista ja valita niistä parasta, vaan ihan yksi tyttö riittäisi niin pitkään kuin hänen kanssaan olisi hyvä olla. Sen yhdenkin löytäminen vain tuntuu olevan aivan mahdoton tehtävä; pitäisi olla joku, josta olen itse kiinnostunut, hänenkin pitäisi olla kiinnostunut minusta ja kaiken huipuksi jotenkin tämä kiinnostus olisi saatettava toisen tietoon. Tämä ei ole koskaan vielä onnistunut.

        Ajoittain tulee mieleen, että onko minussa jotakin vikaa, kun en kenellekään kelpaa. Toisaalta tunnen yleensä itseni ihan ok näköiseksi, olen hyvässä kunnossa ja saan aika paljonkin katseita kauniiltakin tytöiltä, mitä se sitten merkitseekään? Kerran jopa kuvittelin, että eräs aivan unelmatyttö olisi ihastunut minuun. Vilkuili epätavallisen usein kohti ja välillä oli pitkiäkin katseita ja tätä jatkui aika pitkään. Uskaltauduin sitten viimein pyytämään häntä treffeille, mutta "yllättäen" hän ei suostunut, koska olikin varattu!? Tuona hetkenä tuli aikamoinen isku itsetuntoon ja ajatukset aivan sekaisin, oliko kaikki tapahtunut vain omaa kuvitelmaani vai mitä ihmeen peliä se toinen pelasi? Tai jos vika ei ole ulkonäössä, niin olenko sitten muuten vaan niin vastenmielinen, ettei kukaan tule juttelemaan? Itsekin toki voisi toimia, mutta pelkään, että tulen torjutuksi ja muutenkin tytöt ovat jotenkin todella pelottavia..

        Sen olen onneksi myös tajunnut, että eipä murehtimallakaan mitään saavuta, joten täytyy vain yrittää olla positiivinen ja uskoa, että kyllä minäkin vielä joskus..

        onhan tämä "seurustelemattomuus" ja "kokemattomuus" yleisempää kuin varmasti monet luulee... ehkä mediallakin on osansa asiaan kun tv:stä tulee pelkkää ihmissuhdedraamaa tai sarjaa eikä sellaista vaihtoehtoa oiken edes ole ettei olisi teinivuosina koskaan seurustellut..

        kuulostaa aika epäreilulta jos se tyttö vain huvikseen katseli ja vihjaili, taisi vain omaa itsetuntoaan nostaa kun kalasteli toisen katseita vaikka seurustelikin.. tuollaiset kyllä kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa eikä lannistua..

        itsellenkin tulee välillä sellainen olo että onko minussa todellakin jotain vikaa kun olen ainoa ihminen jonka lähipiiristäni tiedän jolla ei ole mitään kokemuksia seurustelun ja näiden asioiden suhteen! kuulostaa jotenkin hassulta että pidät tyyttöjä jotenkin pelottavana, johtuu ehkä siitä että olen itse tyttö, mutta mä taas koen pojat pelottavina vaikka kaikella järjellä tiedän ettei tarvitsisi :)


      • minäkinkin
        minä_myös kirjoitti:

        onhan tämä "seurustelemattomuus" ja "kokemattomuus" yleisempää kuin varmasti monet luulee... ehkä mediallakin on osansa asiaan kun tv:stä tulee pelkkää ihmissuhdedraamaa tai sarjaa eikä sellaista vaihtoehtoa oiken edes ole ettei olisi teinivuosina koskaan seurustellut..

        kuulostaa aika epäreilulta jos se tyttö vain huvikseen katseli ja vihjaili, taisi vain omaa itsetuntoaan nostaa kun kalasteli toisen katseita vaikka seurustelikin.. tuollaiset kyllä kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa eikä lannistua..

        itsellenkin tulee välillä sellainen olo että onko minussa todellakin jotain vikaa kun olen ainoa ihminen jonka lähipiiristäni tiedän jolla ei ole mitään kokemuksia seurustelun ja näiden asioiden suhteen! kuulostaa jotenkin hassulta että pidät tyyttöjä jotenkin pelottavana, johtuu ehkä siitä että olen itse tyttö, mutta mä taas koen pojat pelottavina vaikka kaikella järjellä tiedän ettei tarvitsisi :)

        Kyllä tytöt ovat pelottavia! :) Etenkin joku tiivis porukka, mistä oikein huokuu, että ei kannata mennä kovin lähelle.. Pari sopivasti valittua sanaa haavoittaa yllättävän pahasti. No tietysti sitten joku, mieluiten yksin oleva _hymyilevä_ kiltin näköinen neitokainen ei tietysti kovin pelottava ilmestys ole vaan hyvinkin houkutteleva, mutta kuitenkin se lamaannuttaa kaiken aivotoiminnan ja.. en edes tiedä mitä tapahtuu.

        Sen sijaan jos joku tyttö menisi vaan kylmästi (ei kyllä haittaa vaikka jännittäisikin) juttelemaan joillekin tuntemattomille pojille, niin tuskinpa he siitä pahastuisivat, päinvastoin.. Erityisesti, jos jotain yksittäistä lähestyisi, niin hän olisi kyllä varmasti vain onnellinen. No eipä tämä nyt tietenkään sitä muuta, miten sinä asian koet.

        Yritin ajatella, miltä lähestymistilanne mahtaisi tuntua naisen näkökulmasta, mutta eipä siitä (yllättäen..) mitään tullut. Enhän minä voi tietää, miltä joku asia jonkun muun mielestä tuntuu. Olisi kiva olla joskus edes päivän verran nainen, niin ymmärtäisi monesta asiasta paljon enemmän.

        Itsekin olen sitä mieltä, että "jopa" yli 20v kokemattomia on paljon enemmän kuin äkkiseltään voisi kuvitella. Olisi vaan kiva tietää, mistä niitä löytyy ja miten sellaisen tunnistaa, kun ei sitä päällepäin mistään huomaa.. (ainakaan minä) Olisi vaan jotenkin hienoa löytää samassa tilanteessa oleva. Olisi helpompaa, kun molemmat olisivat suunilleen samalla pohjalla ja ehkäpä se toinen ei pitäisi aivan kahjona, kun vaikka halaamisen jälkeen olisi niin sekaisin, ettei meinaa pystyssä pysyä.. :)


      • näkymätön
        minäkinkin kirjoitti:

        Kyllä tytöt ovat pelottavia! :) Etenkin joku tiivis porukka, mistä oikein huokuu, että ei kannata mennä kovin lähelle.. Pari sopivasti valittua sanaa haavoittaa yllättävän pahasti. No tietysti sitten joku, mieluiten yksin oleva _hymyilevä_ kiltin näköinen neitokainen ei tietysti kovin pelottava ilmestys ole vaan hyvinkin houkutteleva, mutta kuitenkin se lamaannuttaa kaiken aivotoiminnan ja.. en edes tiedä mitä tapahtuu.

        Sen sijaan jos joku tyttö menisi vaan kylmästi (ei kyllä haittaa vaikka jännittäisikin) juttelemaan joillekin tuntemattomille pojille, niin tuskinpa he siitä pahastuisivat, päinvastoin.. Erityisesti, jos jotain yksittäistä lähestyisi, niin hän olisi kyllä varmasti vain onnellinen. No eipä tämä nyt tietenkään sitä muuta, miten sinä asian koet.

        Yritin ajatella, miltä lähestymistilanne mahtaisi tuntua naisen näkökulmasta, mutta eipä siitä (yllättäen..) mitään tullut. Enhän minä voi tietää, miltä joku asia jonkun muun mielestä tuntuu. Olisi kiva olla joskus edes päivän verran nainen, niin ymmärtäisi monesta asiasta paljon enemmän.

        Itsekin olen sitä mieltä, että "jopa" yli 20v kokemattomia on paljon enemmän kuin äkkiseltään voisi kuvitella. Olisi vaan kiva tietää, mistä niitä löytyy ja miten sellaisen tunnistaa, kun ei sitä päällepäin mistään huomaa.. (ainakaan minä) Olisi vaan jotenkin hienoa löytää samassa tilanteessa oleva. Olisi helpompaa, kun molemmat olisivat suunilleen samalla pohjalla ja ehkäpä se toinen ei pitäisi aivan kahjona, kun vaikka halaamisen jälkeen olisi niin sekaisin, ettei meinaa pystyssä pysyä.. :)

        Ihan niin kuin minun elämästäni nämä kirjoitukset. Mä oon kuvitellut, ettei kukaan muu voi olla näin ujo. Olen siis jo 21v. tyttö, joka ei ole koskaan edes jutellut miespuolisten henkilöiden kanssa. Pitäisi varmaan alkaa juomaan ja käymään jossain baareissa, koska niin olen muiden ihmisten puheista (koulussa ollessani) ymmärtänyt, että siellä niitä suhteita solmitaan täyskännissä. Minä vain en juo, joten ei kiitos. Minulla ei siis ole toivoakaan mistään seurustelusta. Olenkin jo sellaisen heittänyt mielestäni ja yritän olla ajattelematta asiaa, tulisi vain paha mieli. Silloin tällöin vain tulee mieleen, että miksi minä olen tällainen. :( Mutta ei tätä ujoutta pysty poistamaan millään, vaikka kuinka haluaisi.

        Minä kun olen niin ujo, että menee hermot itseeni. Kavereitakaan ei tietenkään tämän ongelman takia ole. En edes tiedä miten kavereita saisi. Miten uusia ihmisiä lähestytään? Tuntuu, että jos yhtäkkiä menisikin sanomaan jollekin jotain (jos siis jotenkin keksisi jotain sanottavaa), tämä toinen heti ajattelisi, että mitähän tuo nyt yrittää, kun yhtäkkiä tulee puhumaan minulle, kun se yleensä on aivan hiljaa. Olen siis aikalailla epäkelpo tapaus.


      • minä_myös
        näkymätön kirjoitti:

        Ihan niin kuin minun elämästäni nämä kirjoitukset. Mä oon kuvitellut, ettei kukaan muu voi olla näin ujo. Olen siis jo 21v. tyttö, joka ei ole koskaan edes jutellut miespuolisten henkilöiden kanssa. Pitäisi varmaan alkaa juomaan ja käymään jossain baareissa, koska niin olen muiden ihmisten puheista (koulussa ollessani) ymmärtänyt, että siellä niitä suhteita solmitaan täyskännissä. Minä vain en juo, joten ei kiitos. Minulla ei siis ole toivoakaan mistään seurustelusta. Olenkin jo sellaisen heittänyt mielestäni ja yritän olla ajattelematta asiaa, tulisi vain paha mieli. Silloin tällöin vain tulee mieleen, että miksi minä olen tällainen. :( Mutta ei tätä ujoutta pysty poistamaan millään, vaikka kuinka haluaisi.

        Minä kun olen niin ujo, että menee hermot itseeni. Kavereitakaan ei tietenkään tämän ongelman takia ole. En edes tiedä miten kavereita saisi. Miten uusia ihmisiä lähestytään? Tuntuu, että jos yhtäkkiä menisikin sanomaan jollekin jotain (jos siis jotenkin keksisi jotain sanottavaa), tämä toinen heti ajattelisi, että mitähän tuo nyt yrittää, kun yhtäkkiä tulee puhumaan minulle, kun se yleensä on aivan hiljaa. Olen siis aikalailla epäkelpo tapaus.

        Voi että ymmärrän niin hyvin teitä molempia!
        Kyllä minunkin mielestäni sellainen tiivis tyttöporukka voi vaikuttaa pelottavalta, vaikka olenkin tyttö, riippuu ihan kuinka "arvostelevan" oloisia ovat jne.. sellaista yksinäistä tyttöä kannattaakin lähestyä mielluummin. Tylyn vastaanoton mahdollisuus on paljon pienempi. Mutta jos ei uskalla suoraan mennä juttelemaan, mitä itse en ikinä uskaltaisi tehdä kenellekään pojalle, niin sitten koittaa muutoin viestittää kiinnostuksensa katseilla ja hymyllä ja sitten ottaa yhtettä vaikka kännykällä tai sähköpostitse tai jotain.

        Mutta uskon että lähes jokainen tytttö tykkää että mies tekee sen aloitteen ja lähestyy ainakin jollakin tavalla, mutta toki meissä tytöissä tai naisissa on yksilöllisiä eroja ettei voi ajatella yleisesti että miltä naisista tuntuu kun joku lähestyy.

        Itsekin haluaisin mieluummin sellaisen poikaystävän joka on suurinpiirtein samassa tilanteessa kuin minä, ettei olisi paljon kokemusta näissä asioissa. Sitten voitaisiin yhdessä ihan rauhassa opetella seurustelemaan:)

        En mäkään tykkää käydä baareissa enkä ole oikeastaan koskaan juonut tai ollut kännissä. Suurin syy siihen varmasti on että uskon Jumalaan ja käyn seurakunnassa, mutta vaikka näin ei olisi niin tuskin siltikään joisin..
        Älä vain missään nimessä ajattele että olet jotenkin epäkelpo tapaus! tai heitä hukkaan sitä ajatusta ettet voisi koskaan seurustellla. Tiedän monia hyvin ujoja ihmisiä jotka vain oikean henkilön löydettyään ovat alkaneet tutustua jne.

        Ymmärrän ettei ole helppoa jos tuntuu ettei saa edes kavereita, mutta uusia ihmisiä kannattaa lähestyä rohkeasti ja ehkä juuri niitä ystävällisen näköisiä tai yksinäisiä tapauksia myöskin olla itse ystävällisen ja lähestyttävän "näköinen". yleensä sekin auttaa, ainakin itselläni, että vaikka kuinka pelkäisin ja jännittäisin niin ainakin yritän ja jos ihan täysin menee puihin koko tilanne niin ei enää koskaan tarvitse ottaa kontaktia tai olla tekemissä näiden ihmisten kanssa ja juuri tällaisilta reissuilta olen saanut hyviä ystäviä:)


      • minäkinkin
        minä_myös kirjoitti:

        Voi että ymmärrän niin hyvin teitä molempia!
        Kyllä minunkin mielestäni sellainen tiivis tyttöporukka voi vaikuttaa pelottavalta, vaikka olenkin tyttö, riippuu ihan kuinka "arvostelevan" oloisia ovat jne.. sellaista yksinäistä tyttöä kannattaakin lähestyä mielluummin. Tylyn vastaanoton mahdollisuus on paljon pienempi. Mutta jos ei uskalla suoraan mennä juttelemaan, mitä itse en ikinä uskaltaisi tehdä kenellekään pojalle, niin sitten koittaa muutoin viestittää kiinnostuksensa katseilla ja hymyllä ja sitten ottaa yhtettä vaikka kännykällä tai sähköpostitse tai jotain.

        Mutta uskon että lähes jokainen tytttö tykkää että mies tekee sen aloitteen ja lähestyy ainakin jollakin tavalla, mutta toki meissä tytöissä tai naisissa on yksilöllisiä eroja ettei voi ajatella yleisesti että miltä naisista tuntuu kun joku lähestyy.

        Itsekin haluaisin mieluummin sellaisen poikaystävän joka on suurinpiirtein samassa tilanteessa kuin minä, ettei olisi paljon kokemusta näissä asioissa. Sitten voitaisiin yhdessä ihan rauhassa opetella seurustelemaan:)

        En mäkään tykkää käydä baareissa enkä ole oikeastaan koskaan juonut tai ollut kännissä. Suurin syy siihen varmasti on että uskon Jumalaan ja käyn seurakunnassa, mutta vaikka näin ei olisi niin tuskin siltikään joisin..
        Älä vain missään nimessä ajattele että olet jotenkin epäkelpo tapaus! tai heitä hukkaan sitä ajatusta ettet voisi koskaan seurustellla. Tiedän monia hyvin ujoja ihmisiä jotka vain oikean henkilön löydettyään ovat alkaneet tutustua jne.

        Ymmärrän ettei ole helppoa jos tuntuu ettei saa edes kavereita, mutta uusia ihmisiä kannattaa lähestyä rohkeasti ja ehkä juuri niitä ystävällisen näköisiä tai yksinäisiä tapauksia myöskin olla itse ystävällisen ja lähestyttävän "näköinen". yleensä sekin auttaa, ainakin itselläni, että vaikka kuinka pelkäisin ja jännittäisin niin ainakin yritän ja jos ihan täysin menee puihin koko tilanne niin ei enää koskaan tarvitse ottaa kontaktia tai olla tekemissä näiden ihmisten kanssa ja juuri tällaisilta reissuilta olen saanut hyviä ystäviä:)

        Näköjään tuntuu olevan yleistä, että jos ei juo ja käy baareissa, niin tuntuu olevan aivan mahdotonta löytää ketään ja jää yksin. Näin se on itsellänikin. Itselläni on ehkä vielä pahempi, koska en ole mitenkään ehdoton, että ei saisi tippaakaan ottaa vaan voin kyllä hieman juoda, jos se tekee jonkun niin kovin onnelliseksi, mutta käytännössä kyllä jätän senkin useimmiten väliin. En myöskään ole uskovainen tai minulla ei ole mitään vakaumusta tai mitään muutakaan "hyvää syytä" olla juomatta. Ei vain kiinnosta. Sekös sitten useimpia jotenkin suunnattomasti ..sanotaan nyt vaikkapa vituttaa ja sitten he saattavat alkaa tenttaamaan josko joku syy nyt kuitenkin löytyisi. Ei kiinnosta ei vaan riitä syyksi.

        Tästä sitten vielä vedetään sellaiset johtopäätökset, että olen äärettömän tylsä ja tosikko ja en osaa pitää hauskaa ja alan valittaa heti jos joku juo ja... Kaikki kuitenkin pelkkää ennakkoluuloisuutta mikä ei oikeasti pidä paikkaansa. Niinpä vapaa-ajalla ei pahemmin kavereita tule nähtyä kun eihän tällaisen tylsimyksen kanssa voi koulun ulkopuolella olla.

        Oli miten oli niin aion samaa linjaa jatkaa edelleen ja käyttää säästyvän ajan liikkumiseen ja koulujuttuihin ja muuhun mieleisempään toimintaan. Uskon kyllä, että löytyy vielä ihmisiä, jotka osaavat tätäkin valintaa arvostaa. Harvassa tuntuu kuitenkin olevan ja äärimmäisen vaikeita löytää..


      • näkymätön
        minäkinkin kirjoitti:

        Näköjään tuntuu olevan yleistä, että jos ei juo ja käy baareissa, niin tuntuu olevan aivan mahdotonta löytää ketään ja jää yksin. Näin se on itsellänikin. Itselläni on ehkä vielä pahempi, koska en ole mitenkään ehdoton, että ei saisi tippaakaan ottaa vaan voin kyllä hieman juoda, jos se tekee jonkun niin kovin onnelliseksi, mutta käytännössä kyllä jätän senkin useimmiten väliin. En myöskään ole uskovainen tai minulla ei ole mitään vakaumusta tai mitään muutakaan "hyvää syytä" olla juomatta. Ei vain kiinnosta. Sekös sitten useimpia jotenkin suunnattomasti ..sanotaan nyt vaikkapa vituttaa ja sitten he saattavat alkaa tenttaamaan josko joku syy nyt kuitenkin löytyisi. Ei kiinnosta ei vaan riitä syyksi.

        Tästä sitten vielä vedetään sellaiset johtopäätökset, että olen äärettömän tylsä ja tosikko ja en osaa pitää hauskaa ja alan valittaa heti jos joku juo ja... Kaikki kuitenkin pelkkää ennakkoluuloisuutta mikä ei oikeasti pidä paikkaansa. Niinpä vapaa-ajalla ei pahemmin kavereita tule nähtyä kun eihän tällaisen tylsimyksen kanssa voi koulun ulkopuolella olla.

        Oli miten oli niin aion samaa linjaa jatkaa edelleen ja käyttää säästyvän ajan liikkumiseen ja koulujuttuihin ja muuhun mieleisempään toimintaan. Uskon kyllä, että löytyy vielä ihmisiä, jotka osaavat tätäkin valintaa arvostaa. Harvassa tuntuu kuitenkin olevan ja äärimmäisen vaikeita löytää..

        Ei minullakaan ole mitään erityistä syytä olla juomatta, en vain ole koskaan juonut enkä näe mitään tarvetta aloittaakaan. En ole onneksi joutunut tätä juomattomuutta vielä perustelemaan kenellekään, mutta varmasti jos jonnekin menisin esim. muiden luokkalaisteni kanssa, ihmetys olisi suurta, jos en joisi. Koska koulussa ollessaankaan he eivät pysty muusta puhumaan kuin siitä mitä he joisivat seuraavalla kerralla kun menevät "juhlimaan". Minun mielestäni juhliminen ja kännääminen ovat kaksi eri asiaa. Olin muutenkin kuvitellut, että nämä kännäämisellä rehentelemiset kuuluvat ehkä jonnekin lukioon, eikä minun tarvitsisi enää sen jälkeen kuunnella sellaista.

        Ja tässä taas yksi syy miksen ole saanut kavereita, minulla kun ei ole paljon sanottavaa juomiskeskusteluihin. Olen samaa mieltä, että erittäin harvassa ovat nämä jotka eivät ole kiinnostuneet viettämään vapaa-aikaansa juomalla.


      • minäkinkin
        näkymätön kirjoitti:

        Ei minullakaan ole mitään erityistä syytä olla juomatta, en vain ole koskaan juonut enkä näe mitään tarvetta aloittaakaan. En ole onneksi joutunut tätä juomattomuutta vielä perustelemaan kenellekään, mutta varmasti jos jonnekin menisin esim. muiden luokkalaisteni kanssa, ihmetys olisi suurta, jos en joisi. Koska koulussa ollessaankaan he eivät pysty muusta puhumaan kuin siitä mitä he joisivat seuraavalla kerralla kun menevät "juhlimaan". Minun mielestäni juhliminen ja kännääminen ovat kaksi eri asiaa. Olin muutenkin kuvitellut, että nämä kännäämisellä rehentelemiset kuuluvat ehkä jonnekin lukioon, eikä minun tarvitsisi enää sen jälkeen kuunnella sellaista.

        Ja tässä taas yksi syy miksen ole saanut kavereita, minulla kun ei ole paljon sanottavaa juomiskeskusteluihin. Olen samaa mieltä, että erittäin harvassa ovat nämä jotka eivät ole kiinnostuneet viettämään vapaa-aikaansa juomalla.

        Minullekin vähän liian tuttuja nämä juomiskeskustelut.. Yritä siinä nyt sitten jotenkin olla kuin kaikki kilvan kehuskelee mitä nyt tulikaan tehtyä ja kuinka paljon juotua ja milloinko on seuraavaksi taas ja.. Kohta on taas pikkujoulukausi jolloin on taas yksi "hyvä" syy päästä juomaan lisää. Lukiossa oli mielestäni helpompaa, sillä siellä oli melko paljon (no ainakin siinä lukiossa missä olin) sellaisia, jotka eivät myöskään juoneet, ainakaan kovin usein. Nyt korkeakoulussa taas on jotenkin itsestäänselvää, että pompitaan jossain typerissä haalareissa ja örvelletään pitkin kaupunkia vähintään kerran viikossa tai pari kertaa tai ties kuinka usein ja niitä, jotka eivät tähän osallistu, on todella vähän.

        Kyllähän tämä tietysti kavereidenkin saamiseen vaikuttaa. Sellaisia "hyvänpäiväntuttuja" on kyllä jonkin verran, mutta niitä, joiden kanssa viettää vapaa-ajallakin aikaa ilman, että tekee jotakin koulujuttuja on kyllä todella harvassa. Kun eihän sitä nyt muuta voi tehdä, kuin juoda. Tuntuu useimpien mielestä olevan ainoa tapa pitää hauskaa.


      • 7938457214987
        minäkinkin kirjoitti:

        Minullekin vähän liian tuttuja nämä juomiskeskustelut.. Yritä siinä nyt sitten jotenkin olla kuin kaikki kilvan kehuskelee mitä nyt tulikaan tehtyä ja kuinka paljon juotua ja milloinko on seuraavaksi taas ja.. Kohta on taas pikkujoulukausi jolloin on taas yksi "hyvä" syy päästä juomaan lisää. Lukiossa oli mielestäni helpompaa, sillä siellä oli melko paljon (no ainakin siinä lukiossa missä olin) sellaisia, jotka eivät myöskään juoneet, ainakaan kovin usein. Nyt korkeakoulussa taas on jotenkin itsestäänselvää, että pompitaan jossain typerissä haalareissa ja örvelletään pitkin kaupunkia vähintään kerran viikossa tai pari kertaa tai ties kuinka usein ja niitä, jotka eivät tähän osallistu, on todella vähän.

        Kyllähän tämä tietysti kavereidenkin saamiseen vaikuttaa. Sellaisia "hyvänpäiväntuttuja" on kyllä jonkin verran, mutta niitä, joiden kanssa viettää vapaa-ajallakin aikaa ilman, että tekee jotakin koulujuttuja on kyllä todella harvassa. Kun eihän sitä nyt muuta voi tehdä, kuin juoda. Tuntuu useimpien mielestä olevan ainoa tapa pitää hauskaa.

        Toivottavasti tapaan kaltaisesi henkilön vielä joskus! Itsekin korkeakoulussa ja tympääntynyt siihen, kun kaikki pyörii alkoholin ympärillä! Aina saadaan "syy" järjestää jatkot jne. jne....

        Olen itse viime aikoina uskaltautunut liikuntakerhoihin, toistaiseksi kokemukset ovat olleet ihan positiivisia: siellä on vähän enemmän itseni kaltaista porukkaa ja liikunta on muutenkin mukavaa.


      • näkymätön
        7938457214987 kirjoitti:

        Toivottavasti tapaan kaltaisesi henkilön vielä joskus! Itsekin korkeakoulussa ja tympääntynyt siihen, kun kaikki pyörii alkoholin ympärillä! Aina saadaan "syy" järjestää jatkot jne. jne....

        Olen itse viime aikoina uskaltautunut liikuntakerhoihin, toistaiseksi kokemukset ovat olleet ihan positiivisia: siellä on vähän enemmän itseni kaltaista porukkaa ja liikunta on muutenkin mukavaa.

        Mutta jos taas palaisin alkuperäiseen aiheeseen, josta vähän lipesin, niin mietin vain missähän tälläiset ujot pojat yleensä oleilevat, missä teitä olisi mahdollista nähdä? Minä (olen siis tyttö) itse kun oleskelen aika paljon kotosalla kuunnellen musiikkia ja pelaillen tietokoneella, käyn kyllä kaupungillakin silloin tällöin kaupoissa katselemassa ja kirjastossakin toisinaan.


      • 7938457214987
        näkymätön kirjoitti:

        Mutta jos taas palaisin alkuperäiseen aiheeseen, josta vähän lipesin, niin mietin vain missähän tälläiset ujot pojat yleensä oleilevat, missä teitä olisi mahdollista nähdä? Minä (olen siis tyttö) itse kun oleskelen aika paljon kotosalla kuunnellen musiikkia ja pelaillen tietokoneella, käyn kyllä kaupungillakin silloin tällöin kaupoissa katselemassa ja kirjastossakin toisinaan.

        Minä opiskelen kanssa aika paljon kotona. Joskus koitin mennä tekemään kouluhommia kahvilaan, mutta keskittyminen oli paljon vaikeampaa eikä siellä tullut puhuttua kenenkään kanssa yleensä muutenkaan niin jatkoin taas pelkästään kotona opiskelua...

        Lenkkipolulla ja kuntosalilla tulee kanssa vietettyä aika paljon aikaa viikoittain, etenkin nyt, kun juoksen maratonin keväällä.

        Baareissa tulee harvemmin notkuttua, yleensä vain kun menen katsomaan urheilua (nykyisen maksukanavamaailman takia). Muuten harvemmin. Kokemuksen mukaan musiikki yleensä yökerhoissa niin lujaa, ettei niissä pysty keskustelemaan.

        Siihen se aika typistetysti kuluukin yleensä.


      • 7938457214987

        Niin vielä selvitän, että olen siis mies.

        Lähinnä viittasin aikaisemmin naiseen, mutta joo, ei tässä liikaa sellaisia kavereita ole, jotka tekevät muutakin perjantai- ja lauantai-iltaisin kuin vetävät lärvit.

        Vaikka menee vähän off-topic niin pitää kyllä vielä vähän tilittää tosta alkoholista ja örveltämisestä...

        Jotenkin vaan tuntuu, että valitettavasti "örveltäjät" menestyvät ainakin itseäni paremmin... hyviä työpaikkoja löytyy ja ollaan kaikenmaailman (känni)kerhojen puheenjohtajia, joita merkintöjä sitten merkkaillaan CV:hen...
        oikeastaan pitäisi sanoa valitettavasti ujojen ym. "ei / vähän alkoholia käyttävien" kannalta, sillä en itse lähde tuomitsemaan joka viikkoista humalahakuista juomista - jokainen tehköön mitä lystää. Kieltämättä oli hauska eräässä excu-tilaisuudessa, kun meille tarjottiin shampanjaa, josta sitten kieltäydyin (en ole absolutisti ja juon jotain drinkkejä esim. lomamatkoilla, mutta kyseisen tilaisuuden jälkeen olin menossa saille). Naama venähti hieman excun vetäjällä, vaikka tuossa ei pitäisi olla mitään erikoista (olisi varmaan pitänyt perustella).
        Täällä Suomessa on muutenkin ongelma juuri tuo jo esille tullut: jos et tykkää käydä baareissa tai jossain "kännitilaisuuksissa" (joihin yo-kunnat kyllä polttavat jäsenmaksurahoja huoletta), niin verkostoituminen on aika vaikeaa.
        Vappua odotellessa :D

        Tänään oli kyllä onnekas päivä... muutaman sattuman kautta sain "linkitettyä" erään tytön yhteen fooruminimimerkkiin. Muistin kyseisen nimimerkin postaukset pääsykokeisiin liittyen eräällä foorumilla ja ainakin viestien perusteella juuri tuollainen "ei juhlimisesta pitävä", liikunnallinen ja kaikinpuolin mukavan oloinen. Ja nättikin vielä. Täytyy tässä arpoa, josko uskaltaisi käydä pyytämässä ulos. Todennäköisesti hänkin on vain varattu....


      • minäkinkin
        7938457214987 kirjoitti:

        Niin vielä selvitän, että olen siis mies.

        Lähinnä viittasin aikaisemmin naiseen, mutta joo, ei tässä liikaa sellaisia kavereita ole, jotka tekevät muutakin perjantai- ja lauantai-iltaisin kuin vetävät lärvit.

        Vaikka menee vähän off-topic niin pitää kyllä vielä vähän tilittää tosta alkoholista ja örveltämisestä...

        Jotenkin vaan tuntuu, että valitettavasti "örveltäjät" menestyvät ainakin itseäni paremmin... hyviä työpaikkoja löytyy ja ollaan kaikenmaailman (känni)kerhojen puheenjohtajia, joita merkintöjä sitten merkkaillaan CV:hen...
        oikeastaan pitäisi sanoa valitettavasti ujojen ym. "ei / vähän alkoholia käyttävien" kannalta, sillä en itse lähde tuomitsemaan joka viikkoista humalahakuista juomista - jokainen tehköön mitä lystää. Kieltämättä oli hauska eräässä excu-tilaisuudessa, kun meille tarjottiin shampanjaa, josta sitten kieltäydyin (en ole absolutisti ja juon jotain drinkkejä esim. lomamatkoilla, mutta kyseisen tilaisuuden jälkeen olin menossa saille). Naama venähti hieman excun vetäjällä, vaikka tuossa ei pitäisi olla mitään erikoista (olisi varmaan pitänyt perustella).
        Täällä Suomessa on muutenkin ongelma juuri tuo jo esille tullut: jos et tykkää käydä baareissa tai jossain "kännitilaisuuksissa" (joihin yo-kunnat kyllä polttavat jäsenmaksurahoja huoletta), niin verkostoituminen on aika vaikeaa.
        Vappua odotellessa :D

        Tänään oli kyllä onnekas päivä... muutaman sattuman kautta sain "linkitettyä" erään tytön yhteen fooruminimimerkkiin. Muistin kyseisen nimimerkin postaukset pääsykokeisiin liittyen eräällä foorumilla ja ainakin viestien perusteella juuri tuollainen "ei juhlimisesta pitävä", liikunnallinen ja kaikinpuolin mukavan oloinen. Ja nättikin vielä. Täytyy tässä arpoa, josko uskaltaisi käydä pyytämässä ulos. Todennäköisesti hänkin on vain varattu....

        Oho, anteeksi väärinkäsitys..

        Tuosta tilityksestä sen verran, että en ymmärrä mistä ihmisillä tulee aina ensimmäisenä mieleen, että jos joku ei juo, niin hän sitten heti tuomitsisi muiden juomisen? Itse en ole toistaiseksi havainnut mitään haittaa työnsaamisessa ja en oikein tiedä, onko tuollaisilla hömppämerkinnöillä CV:ssä mitään arvoa? Tosin en ole vielä koskaan ollut koulutusta vaativissa töissä, joihin on tiestysti vaikeampi päästä. Tietysti jos sattuu tuntemaan jotain tärkeitä herroja niin voi sitten mainita että "oli kivaa sillon saunassa" tjsp. ja varmaan siitä tulee aika iso etu.

        Voin kertoa sinulle arvonnan tuloksen: pyydä häntä ulos! Se on ehkä vaikeaa ja hän voi olla varattu tai saattaa saada muuten vaan pakit, mutta kyllä siitä selviää. Ei kuitenkaan kannata unohtaa sitä, että hän voi myös suostua! Jos ei tee mitään, jää vain harmittamaan paljon pitemmäksi aikaa. Ja mitä pitempään odotat, sitä todennäköisemmin hänet ehditään "varata".


      • näkymätön
        minäkinkin kirjoitti:

        Oho, anteeksi väärinkäsitys..

        Tuosta tilityksestä sen verran, että en ymmärrä mistä ihmisillä tulee aina ensimmäisenä mieleen, että jos joku ei juo, niin hän sitten heti tuomitsisi muiden juomisen? Itse en ole toistaiseksi havainnut mitään haittaa työnsaamisessa ja en oikein tiedä, onko tuollaisilla hömppämerkinnöillä CV:ssä mitään arvoa? Tosin en ole vielä koskaan ollut koulutusta vaativissa töissä, joihin on tiestysti vaikeampi päästä. Tietysti jos sattuu tuntemaan jotain tärkeitä herroja niin voi sitten mainita että "oli kivaa sillon saunassa" tjsp. ja varmaan siitä tulee aika iso etu.

        Voin kertoa sinulle arvonnan tuloksen: pyydä häntä ulos! Se on ehkä vaikeaa ja hän voi olla varattu tai saattaa saada muuten vaan pakit, mutta kyllä siitä selviää. Ei kuitenkaan kannata unohtaa sitä, että hän voi myös suostua! Jos ei tee mitään, jää vain harmittamaan paljon pitemmäksi aikaa. Ja mitä pitempään odotat, sitä todennäköisemmin hänet ehditään "varata".

        Onnea vaan yritykseen. Toivottavasti käy hyvin. Minulla ei rohkeus riittäisi, että voisin pyytää ketään ulos. Enkä kyllä tiedä miten voisin pyytääkään ketään poikaa ulos kun en tunne ketään. Vai voiko ihan vierasta ihmistä yhtäkkiä pyytää treffeille?


      • minäkinkin
        näkymätön kirjoitti:

        Onnea vaan yritykseen. Toivottavasti käy hyvin. Minulla ei rohkeus riittäisi, että voisin pyytää ketään ulos. Enkä kyllä tiedä miten voisin pyytääkään ketään poikaa ulos kun en tunne ketään. Vai voiko ihan vierasta ihmistä yhtäkkiä pyytää treffeille?

        Itselläni jos oikeasti kiinnostun jostakin, niin ei siinä oikein ole mitään muuta vaihtoehtoa, kun tietää jo etukäteen kuinka paljon harmittaa jos ei tee mitään. Pyytäminen on tietysti vaikeaa ja itse olenkin sen tehnyt jotenkin muuten kuin kasvotusten kertomalla. Pääasia kai saada asia edes jotenkin kerrottua ja jos mietin, että joku minulle kertoisi tunteistaan niin en kyllä keksi mitään tapaa mikä olisi jotenkin huono saatika että sen takia en suostuisi. Tämä kyllä edellyttää sitä että tietää, että se toinen on huomannut sinut ja tietää kuka olet ja luonnollisesti viestissä kertoo, kuka on eikä vain mikään "salainen ihailija". Sitten taas jos ei aikaisemmin tunne yhtään, niin kannattaa (tai no kannattaisi...) ihan oikeasti mennä puhumaan jotain, harva siitä pahastuu. Eli siis kyllä kai vierasta voi pyytää treffeille? Itse en ainakaan pahastuisi, tosin äärimmäisen hämmentynyt olisin.


      • näkymätön
        minäkinkin kirjoitti:

        Itselläni jos oikeasti kiinnostun jostakin, niin ei siinä oikein ole mitään muuta vaihtoehtoa, kun tietää jo etukäteen kuinka paljon harmittaa jos ei tee mitään. Pyytäminen on tietysti vaikeaa ja itse olenkin sen tehnyt jotenkin muuten kuin kasvotusten kertomalla. Pääasia kai saada asia edes jotenkin kerrottua ja jos mietin, että joku minulle kertoisi tunteistaan niin en kyllä keksi mitään tapaa mikä olisi jotenkin huono saatika että sen takia en suostuisi. Tämä kyllä edellyttää sitä että tietää, että se toinen on huomannut sinut ja tietää kuka olet ja luonnollisesti viestissä kertoo, kuka on eikä vain mikään "salainen ihailija". Sitten taas jos ei aikaisemmin tunne yhtään, niin kannattaa (tai no kannattaisi...) ihan oikeasti mennä puhumaan jotain, harva siitä pahastuu. Eli siis kyllä kai vierasta voi pyytää treffeille? Itse en ainakaan pahastuisi, tosin äärimmäisen hämmentynyt olisin.

        Onnittelut sinulle, että pystyt olemaan noin rohkea, että oikeasti pystyt pyytämään jotain treffeille.
        En minäkään tietenkään pahastuisi jos joku tuntematon minua pyytäisi treffeille, sehän olisi vain mukavaa, joskin hämmentävää kyllä. Vaikea kuvitella mitä siinä tilanteessa oikeasti tekisi jos joku tulisi pyytämään. Tai no, minä kyllä varmaan punastuisin niin että pyytäjääkin hävettäisi. Se on minusta pahinta tässä ujoudessa, että punastun ihan älyttömän helposti. Vaikka muuten yrittäisi esittää itsevarmaa ja epäujoa, niin ei se onnistu kun punastuu niin helposti. Todella ärsyttävää, eikä sille mitään mahda.


      • 7938457214987
        näkymätön kirjoitti:

        Onnittelut sinulle, että pystyt olemaan noin rohkea, että oikeasti pystyt pyytämään jotain treffeille.
        En minäkään tietenkään pahastuisi jos joku tuntematon minua pyytäisi treffeille, sehän olisi vain mukavaa, joskin hämmentävää kyllä. Vaikea kuvitella mitä siinä tilanteessa oikeasti tekisi jos joku tulisi pyytämään. Tai no, minä kyllä varmaan punastuisin niin että pyytäjääkin hävettäisi. Se on minusta pahinta tässä ujoudessa, että punastun ihan älyttömän helposti. Vaikka muuten yrittäisi esittää itsevarmaa ja epäujoa, niin ei se onnistu kun punastuu niin helposti. Todella ärsyttävää, eikä sille mitään mahda.

        Näinhän se on, ettei mitään tapahdu ellei itse tee jotain...

        Täytyy koittaa kerätä rohkeutta.

        Ja näkymätön, ainakaan minusta punastumisessa ei ole todellakaan mitään vikaa tai noloa joten älä turhaan sitä stressaa.


      • minäkinkin
        näkymätön kirjoitti:

        Onnittelut sinulle, että pystyt olemaan noin rohkea, että oikeasti pystyt pyytämään jotain treffeille.
        En minäkään tietenkään pahastuisi jos joku tuntematon minua pyytäisi treffeille, sehän olisi vain mukavaa, joskin hämmentävää kyllä. Vaikea kuvitella mitä siinä tilanteessa oikeasti tekisi jos joku tulisi pyytämään. Tai no, minä kyllä varmaan punastuisin niin että pyytäjääkin hävettäisi. Se on minusta pahinta tässä ujoudessa, että punastun ihan älyttömän helposti. Vaikka muuten yrittäisi esittää itsevarmaa ja epäujoa, niin ei se onnistu kun punastuu niin helposti. Todella ärsyttävää, eikä sille mitään mahda.

        Minäkään en ymmärrä, miksi lähes kaikki kärsivät niin paljon punastumisesta? Minusta olisi ainakin ihanaa, jos joku joskus punastuisi minun vaikutuksestani vaikka jutellessa tai milloin vain. Silloin ainakin tietää, että se merkitsee jotain ja herättää jonkinlaisia tunteita ja että se tilanne saattaa olla sille toisellekin aivan yhtä vaikea.


      • näkymätön
        minäkinkin kirjoitti:

        Minäkään en ymmärrä, miksi lähes kaikki kärsivät niin paljon punastumisesta? Minusta olisi ainakin ihanaa, jos joku joskus punastuisi minun vaikutuksestani vaikka jutellessa tai milloin vain. Silloin ainakin tietää, että se merkitsee jotain ja herättää jonkinlaisia tunteita ja että se tilanne saattaa olla sille toisellekin aivan yhtä vaikea.

        Te ette taida kovin usein punastua, jos ette kerta kärsi siitä.
        Minä punastun usein ihan tavallisissakin tilanteissa, kuten vaikkapa kun vastaan koulussa kysymykseen, ja silloin nolostuttaa.


      • Täplä-Tassu
        Aivan loistavaa kirjoitti:

        Tuo on aivan mahtava tunne! Löytää joku vanha kirjoituksensa täältä ja miettiä kirjoitinkohan minä tämän. *etsii omia vanhoja tilityksiään*

        Mutta asiaan. Turha sitä on jahkailla. Jos ei suhdetta tule niin olkoon sitten tulematta. Pitää vain elää niinkuin elää.

        "Mutta asiaan. Turha sitä on jahkailla. Jos ei suhdetta tule niin olkoon sitten tulematta. Pitää vain elää niinkuin elää."

        Tuo on helpommin sanottu kuin tehty. Miehenä en ainakaan kykene kytkemään pois päältä omia tunteita, ja heittäytymään tunnekylmäksi. Mielestäni mahdollisuus rakastaa ja tulla rakastetuksi on sen verran vahva tunnetila, että sen merkitystä ei voi todellakaan vähätellä. Tässä yhteydessä rakkaudella en tarkoita seksiä, tai muuta ylevää hömppää. Tarkoitan sitä luontaista tunnetilaa, jossa toisen läsnäollessa looginen ajatuskin alkaa harhailemaan. Tunnetilaa, jota on vaikea sanoin kuvailla, mutta mukavalle se ainakin tuntuu.

        Itsellä on ikää jo 37, ja niin parisuhteiden kuin seksin saralla olen täysin kokematon. Tuo on erittäin huono lähtökohta nykyisessä seksiä ja irtosuhteita korostavassa kulttuurissa. Kaiken lisäksi, itse koen että suhde kokeneemman naisen kanssa ei toimi, koska odotusarvot ovat jo lähtökohdiltaan täysin erilaiset. Jotta olisi parisuhdekelpoinen, ulkonäkö yms. kriteereiden lisäksi pitäisi olla vielä kokenut seksin ja suhteiden saralla.

        Kyllä sitä kaipaa kumppania, jonka kanssa voi edetä suhteessa samoista lähtökohdista tuntematta itseään vajavaiseksi tai kokemattomaksi. Mielestäni yhdessä tekeminen ja kokeminen kasvattaa ihmistä ja syventää parhaimmalla mahdollisella tavalla myös parisuhdetta.


      • Realistisesti
        Täplä-Tassu kirjoitti:

        "Mutta asiaan. Turha sitä on jahkailla. Jos ei suhdetta tule niin olkoon sitten tulematta. Pitää vain elää niinkuin elää."

        Tuo on helpommin sanottu kuin tehty. Miehenä en ainakaan kykene kytkemään pois päältä omia tunteita, ja heittäytymään tunnekylmäksi. Mielestäni mahdollisuus rakastaa ja tulla rakastetuksi on sen verran vahva tunnetila, että sen merkitystä ei voi todellakaan vähätellä. Tässä yhteydessä rakkaudella en tarkoita seksiä, tai muuta ylevää hömppää. Tarkoitan sitä luontaista tunnetilaa, jossa toisen läsnäollessa looginen ajatuskin alkaa harhailemaan. Tunnetilaa, jota on vaikea sanoin kuvailla, mutta mukavalle se ainakin tuntuu.

        Itsellä on ikää jo 37, ja niin parisuhteiden kuin seksin saralla olen täysin kokematon. Tuo on erittäin huono lähtökohta nykyisessä seksiä ja irtosuhteita korostavassa kulttuurissa. Kaiken lisäksi, itse koen että suhde kokeneemman naisen kanssa ei toimi, koska odotusarvot ovat jo lähtökohdiltaan täysin erilaiset. Jotta olisi parisuhdekelpoinen, ulkonäkö yms. kriteereiden lisäksi pitäisi olla vielä kokenut seksin ja suhteiden saralla.

        Kyllä sitä kaipaa kumppania, jonka kanssa voi edetä suhteessa samoista lähtökohdista tuntematta itseään vajavaiseksi tai kokemattomaksi. Mielestäni yhdessä tekeminen ja kokeminen kasvattaa ihmistä ja syventää parhaimmalla mahdollisella tavalla myös parisuhdetta.

        "Itsellä on ikää jo 37, ja niin parisuhteiden kuin seksin saralla olen täysin kokematon. Tuo on erittäin huono lähtökohta nykyisessä seksiä ja irtosuhteita korostavassa kulttuurissa. Kaiken lisäksi, itse koen että suhde kokeneemman naisen kanssa ei toimi, koska odotusarvot ovat jo lähtökohdiltaan täysin erilaiset. Jotta olisi parisuhdekelpoinen, ulkonäkö yms. kriteereiden lisäksi pitäisi olla vielä kokenut seksin ja suhteiden saralla."

        No jos kokeneempi nainen ei kelpaa, niin mikä sitten?

        Mietitäänhän asiaa realistisesti. Sukupuolestaan riippumatta 37-vuotias on tilanteessa missä omat vapaat ikätoverit ovat tilanteessa missä yleensä on takana suhteita. Useimmilla vapailla 37-vuotiailla on takana vakavia suhteita, monilla on takana avioero ja heillä on lapsia. On hyvin harvinaista että 37-vuotiaalla ei ole takana vähintään yhtä suhdetta. Vielä harvinaisempaa on, että 37-vuotias on täysin kokematon.

        Jos siirryt metsästämään itseäsi 10 vuotta nuorempien ikäluokassa, useampi on tilanteessa missä lapsia ei ole siunaantunut eikä myöskään avioeroa. Kokemattomat naiset ja miehet ovat kuitenkin päälle 25-vuotiaissakin tilastojen mukaan harvassa. Alle 4% yli 25-vuotiasta on seksuaalisesti kokemattomia. Useimmilla yli 25-vuotiailla on takana tai parhaillaan menossa merkityksellinen, pitkä ihmissuhde vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa.

        Eli joudut menemään vielä nuorempiin. N. 20-vuotiaissa alkaa jo olla sekä miehiä että naisia joilla ei ole ollut intiimisuhteita. Varmaankin vähintään joka kymmenes myös naisista tuossa ikäluokassa on vielä koskematon. Mutta... Ikäsi puolesta voisit olla tuollaisen nuoren tytön isä. Vaikka tutustuiset parikymppiseen neitseelliseen tyttöön, mikä ihme saisi tytön kiinnostumaan sinusta? Olet hänen näkökulmastaan lähes ikäloppu. Ne nuoret tytöt, jotka viehättyvät vanhemmista miehistä pitävät yleensä miehistä joissa on "sitä jotakin", näistä "laumanjohtajauroksista". Sinä tuskin sellainen olet, koska olet vielä kokematon. On hyvin, hyvin epätodennäköistä että tuollainen nuori tyttö kiinnostuisi sinusta kun hän voi ihan hyvin kiinnostua enemmän omanikäisestä pojasta. Kuten useimmat nuoret tytöt kiinnostuvatkin.

        Jos mennään realismin mukaan, sinun kannattaa yrittää pitäytyä omassa ikäluokassasi (max -10 vuotta) ja joko toivoa epätodennäköistä tai sitten hyväksyä se, että naisella on todennäköisesti ollut suhde tai suhteita, ehkä jopa lapsia.


      • joopa.
        Realistisesti kirjoitti:

        "Itsellä on ikää jo 37, ja niin parisuhteiden kuin seksin saralla olen täysin kokematon. Tuo on erittäin huono lähtökohta nykyisessä seksiä ja irtosuhteita korostavassa kulttuurissa. Kaiken lisäksi, itse koen että suhde kokeneemman naisen kanssa ei toimi, koska odotusarvot ovat jo lähtökohdiltaan täysin erilaiset. Jotta olisi parisuhdekelpoinen, ulkonäkö yms. kriteereiden lisäksi pitäisi olla vielä kokenut seksin ja suhteiden saralla."

        No jos kokeneempi nainen ei kelpaa, niin mikä sitten?

        Mietitäänhän asiaa realistisesti. Sukupuolestaan riippumatta 37-vuotias on tilanteessa missä omat vapaat ikätoverit ovat tilanteessa missä yleensä on takana suhteita. Useimmilla vapailla 37-vuotiailla on takana vakavia suhteita, monilla on takana avioero ja heillä on lapsia. On hyvin harvinaista että 37-vuotiaalla ei ole takana vähintään yhtä suhdetta. Vielä harvinaisempaa on, että 37-vuotias on täysin kokematon.

        Jos siirryt metsästämään itseäsi 10 vuotta nuorempien ikäluokassa, useampi on tilanteessa missä lapsia ei ole siunaantunut eikä myöskään avioeroa. Kokemattomat naiset ja miehet ovat kuitenkin päälle 25-vuotiaissakin tilastojen mukaan harvassa. Alle 4% yli 25-vuotiasta on seksuaalisesti kokemattomia. Useimmilla yli 25-vuotiailla on takana tai parhaillaan menossa merkityksellinen, pitkä ihmissuhde vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa.

        Eli joudut menemään vielä nuorempiin. N. 20-vuotiaissa alkaa jo olla sekä miehiä että naisia joilla ei ole ollut intiimisuhteita. Varmaankin vähintään joka kymmenes myös naisista tuossa ikäluokassa on vielä koskematon. Mutta... Ikäsi puolesta voisit olla tuollaisen nuoren tytön isä. Vaikka tutustuiset parikymppiseen neitseelliseen tyttöön, mikä ihme saisi tytön kiinnostumaan sinusta? Olet hänen näkökulmastaan lähes ikäloppu. Ne nuoret tytöt, jotka viehättyvät vanhemmista miehistä pitävät yleensä miehistä joissa on "sitä jotakin", näistä "laumanjohtajauroksista". Sinä tuskin sellainen olet, koska olet vielä kokematon. On hyvin, hyvin epätodennäköistä että tuollainen nuori tyttö kiinnostuisi sinusta kun hän voi ihan hyvin kiinnostua enemmän omanikäisestä pojasta. Kuten useimmat nuoret tytöt kiinnostuvatkin.

        Jos mennään realismin mukaan, sinun kannattaa yrittää pitäytyä omassa ikäluokassasi (max -10 vuotta) ja joko toivoa epätodennäköistä tai sitten hyväksyä se, että naisella on todennäköisesti ollut suhde tai suhteita, ehkä jopa lapsia.

        Olen itse 35 vuotias mies, ja olen täysin koskematon, kokematon, eli ei mitään suhteita takana. Niin on kaverinikin, eikä me varmaan mitään sen ihmeellisempiä olla kuin muutkaan. Me tunnetaan kyllä muitakin samanlaisia tyyppejä, eli ei tämä mitenkään outoa ole. Ja Helsingistä ollaan ihan. Rumia ja tyhmiä naisia on vain tullut vastaan, ei ole huvittanut. Kaikki yrittäjät on torjuttu ihan siihen paikkaan. Harrastan mieluummin seksiä itseni kanssa.


      • Realismia kehiin
        joopa. kirjoitti:

        Olen itse 35 vuotias mies, ja olen täysin koskematon, kokematon, eli ei mitään suhteita takana. Niin on kaverinikin, eikä me varmaan mitään sen ihmeellisempiä olla kuin muutkaan. Me tunnetaan kyllä muitakin samanlaisia tyyppejä, eli ei tämä mitenkään outoa ole. Ja Helsingistä ollaan ihan. Rumia ja tyhmiä naisia on vain tullut vastaan, ei ole huvittanut. Kaikki yrittäjät on torjuttu ihan siihen paikkaan. Harrastan mieluummin seksiä itseni kanssa.

        kuitenkin olette poikkeuksia. Vain alle 2% yli 30-vuotiaista on seksuaalisesti kokemattomia.

        Jostain syystä tunnet poikkeuksellisia ihmisiä. Tottakai jos nyt miettii normaalin ihmisen jonkinlaista elämänpiiriä johon kuuluu helposti reilut 100 ihmistä, niin mukaan mahtuu muutama aikuinen neitsyt. Tavallista se ei silti ole.

        Ja kolme viimeistä lausetta saivat epäilemään ettet taida edes puhua ihan totta. Tai sitten et ole heteroseksuaali siinä mielessä kun heteroseksuaalisuus yleensä käsitetään, eli halu pariutua ja harrastaa seksiä vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Ellet ole heteroseksuaali, saatat olla enemmän tai vähemmän tietoisesti valinnut tuttaviksesikin ihmisiä jotka ovat esimerkiksi aseksuaaleja.


      • joopa.
        Realismia kehiin kirjoitti:

        kuitenkin olette poikkeuksia. Vain alle 2% yli 30-vuotiaista on seksuaalisesti kokemattomia.

        Jostain syystä tunnet poikkeuksellisia ihmisiä. Tottakai jos nyt miettii normaalin ihmisen jonkinlaista elämänpiiriä johon kuuluu helposti reilut 100 ihmistä, niin mukaan mahtuu muutama aikuinen neitsyt. Tavallista se ei silti ole.

        Ja kolme viimeistä lausetta saivat epäilemään ettet taida edes puhua ihan totta. Tai sitten et ole heteroseksuaali siinä mielessä kun heteroseksuaalisuus yleensä käsitetään, eli halu pariutua ja harrastaa seksiä vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Ellet ole heteroseksuaali, saatat olla enemmän tai vähemmän tietoisesti valinnut tuttaviksesikin ihmisiä jotka ovat esimerkiksi aseksuaaleja.

        Kyllä me kaikki ollaan ihan heteroita, eli ei siinäkään mitään.


      • Realismia kehiin
        joopa. kirjoitti:

        Kyllä me kaikki ollaan ihan heteroita, eli ei siinäkään mitään.

        Heteroseksuaali on kiinnostunut seksistä ensisijaisesti vastakkaisen sukupuolen, ei suinkaan itsensä kanssa. Näin ei ilmeisesti sinun tapauksessasi ole, vaan et ole kiinnostunut seksistä toisen ihmisen kanssa juuri ollenkaan ainakaan viestisi perusteella.

        En väitä sinua homoseksuaaliksi, mutta et sinä heterokaan ole jos seksi on kiinnostavampaa itsen kun toisen kanssa. Eräänlainen aseksuaalisuuden muoto on pidättäytyminen yhdynnästä koska ei koe seksiä kenenkään toisen kanssa kiinnostavaksi. Tällaisella aseksuaalilla sukupuolisia haluja on, mutta ne eivät kohdistu varsinaisesti kehenkään henkilöön. Olisit siis määritelmän mukaan aseksuaali etkä heteroseksuaali. Tällaisia ihmisiä varmaan onkin aika paljon iäkkäämmissä seksuaalisesti kokemattomaksi tai lähes kokemattomaksi jääneissä henkilöissä. Siis ihmisiä joiden kiinnostus yhdyntää kohtaan jonkun toisen kanssa on hyvin matala. Sinänsä ei ole erikoista, että tuttavapiiriisi on jostain syystä valikoitunut joku toinen, joka kokee samoin. Ihmisillä on taipumus hakeutua samanhenkiseen seuraan.

        Eikä siinä mitään pahaa ole. Se on yksi suuntautumisen muoto mikä ei voi edes teoriassa vahingoittaa ketään. Se ei kuitenkaan ole varmaan useimpien tämän ketjun vastaajien ongelma. Sinähän et ilmeisesti koe tilannettasi millään tapaa hankalaksi, vaikka tiedät varmaan itsekin että olet yksi harvoista.


      • joopa.
        Realismia kehiin kirjoitti:

        Heteroseksuaali on kiinnostunut seksistä ensisijaisesti vastakkaisen sukupuolen, ei suinkaan itsensä kanssa. Näin ei ilmeisesti sinun tapauksessasi ole, vaan et ole kiinnostunut seksistä toisen ihmisen kanssa juuri ollenkaan ainakaan viestisi perusteella.

        En väitä sinua homoseksuaaliksi, mutta et sinä heterokaan ole jos seksi on kiinnostavampaa itsen kun toisen kanssa. Eräänlainen aseksuaalisuuden muoto on pidättäytyminen yhdynnästä koska ei koe seksiä kenenkään toisen kanssa kiinnostavaksi. Tällaisella aseksuaalilla sukupuolisia haluja on, mutta ne eivät kohdistu varsinaisesti kehenkään henkilöön. Olisit siis määritelmän mukaan aseksuaali etkä heteroseksuaali. Tällaisia ihmisiä varmaan onkin aika paljon iäkkäämmissä seksuaalisesti kokemattomaksi tai lähes kokemattomaksi jääneissä henkilöissä. Siis ihmisiä joiden kiinnostus yhdyntää kohtaan jonkun toisen kanssa on hyvin matala. Sinänsä ei ole erikoista, että tuttavapiiriisi on jostain syystä valikoitunut joku toinen, joka kokee samoin. Ihmisillä on taipumus hakeutua samanhenkiseen seuraan.

        Eikä siinä mitään pahaa ole. Se on yksi suuntautumisen muoto mikä ei voi edes teoriassa vahingoittaa ketään. Se ei kuitenkaan ole varmaan useimpien tämän ketjun vastaajien ongelma. Sinähän et ilmeisesti koe tilannettasi millään tapaa hankalaksi, vaikka tiedät varmaan itsekin että olet yksi harvoista.

        Ei se nyt noinkaan mene. Kyllähän minä olen kiinnostunut naisista, mutta niitten pitää ollakin kauniita, että niitten kanssa viitsisi tehdä mitään. Mitään tarpeeksi tasokasta ei ole tullut kohdalle, niin että se siitä.

        Kaikki ovat kyllä leimaa iskemässä otsaan, myös homoseksualisuutta on tarjoiltu. Ihme kun ei saa olla edes rauhassa! Pitää aina panna jotain naista, ja jos ei pane, niin miksei? Ootko homo tai sairas?

        Lopeta sinäkin tuo leimaaminen aseksuaalisuudella, kun et edes tunne minua tai kaveriani, tai muita!


      • Realismia kehiin
        joopa. kirjoitti:

        Ei se nyt noinkaan mene. Kyllähän minä olen kiinnostunut naisista, mutta niitten pitää ollakin kauniita, että niitten kanssa viitsisi tehdä mitään. Mitään tarpeeksi tasokasta ei ole tullut kohdalle, niin että se siitä.

        Kaikki ovat kyllä leimaa iskemässä otsaan, myös homoseksualisuutta on tarjoiltu. Ihme kun ei saa olla edes rauhassa! Pitää aina panna jotain naista, ja jos ei pane, niin miksei? Ootko homo tai sairas?

        Lopeta sinäkin tuo leimaaminen aseksuaalisuudella, kun et edes tunne minua tai kaveriani, tai muita!

        Jos nyt tarjokkaita on ollut, niin useimmat ovat 35 vuoden aikana sortuneet vaikka sitten sen oman päässä kehittelemän tasonsa alapuolelle. Sen verran voimakas tuo vietti sukupuoliyhdyntään ja parisuhteeseen useimmilla on.

        Jos sinulle on ollut seuraa tarjolla, niin ihme ellet ole ottanut, vaikka sitten vähän rumempaakin. Ihmisellä kun on yleensä taipumus suunnata se seksuaalinen kiinnostus johonkin toiseen henkilöön. Mikäli et todella 35 vuoden aikana ole tavannut ketään riittävän tasokasta niin siinä tapauksessa et varmaan suuntaa kiinnostustasi kehenkään oikeaan henkilöön. Se voi johtua monesta asiasta, olla vaikka itsesuojelumekanismi, mutta useimmat eivät toimi noin.

        Suomessa on paljon kauniita nuoria naisia. Jos heistä kukaan ei ole sinusta riittävän hyvännäköinen, ihmettelen.


      • joopa.
        Realismia kehiin kirjoitti:

        Jos nyt tarjokkaita on ollut, niin useimmat ovat 35 vuoden aikana sortuneet vaikka sitten sen oman päässä kehittelemän tasonsa alapuolelle. Sen verran voimakas tuo vietti sukupuoliyhdyntään ja parisuhteeseen useimmilla on.

        Jos sinulle on ollut seuraa tarjolla, niin ihme ellet ole ottanut, vaikka sitten vähän rumempaakin. Ihmisellä kun on yleensä taipumus suunnata se seksuaalinen kiinnostus johonkin toiseen henkilöön. Mikäli et todella 35 vuoden aikana ole tavannut ketään riittävän tasokasta niin siinä tapauksessa et varmaan suuntaa kiinnostustasi kehenkään oikeaan henkilöön. Se voi johtua monesta asiasta, olla vaikka itsesuojelumekanismi, mutta useimmat eivät toimi noin.

        Suomessa on paljon kauniita nuoria naisia. Jos heistä kukaan ei ole sinusta riittävän hyvännäköinen, ihmettelen.

        "Sen verran voimakas tuo vietti sukupuoliyhdyntään ja parisuhteeseen useimmilla on."

        Puhu vain omasta puolestasi.

        Minusta tuo on sivistymätöntä käyttäytymistä, ja jos tietosi mukaan 98% kaikista ihmisistä tosiaankin käyttäytyy noin, niin eipä toisaalta olekaan ihme, miksi täällä tuntuu olevan niin paljon alkukantaista väestöä. Eli siinä olisi kasvamisen paikka monille. Olen kyllä tavannut muutamia vapaita naisia, jotka ovat kolmekymppisiä, heillä kaikilla on tietty ollut suhde takana, mutta kyllä hekin tuntuvat olevan todella helpottuneita kun voivat olla sitten sinkkuina. Sellaista idylliä en viitsi ainakaan itse rikkoa heidän kohdallaan.

        Suomessa ei ole paljon kauniita nuoria naisia. Ja siis jos rehellisesti puhutaan, olen myös itse niin laiska etten viitsi panostaa mihinkään. On mukavaa ja helpompaa olla yksin. Ah. Siinä ei kyllä yksinäisyys paljon paina, kun muut naiset tulevat purkamaan epäonnistuneita suhteitaan mulle. Tuostakin voi sitten vain todeta että no, eipä tuokaan ongelma ole tullut vastaan.


      • Realismia kehiin
        joopa. kirjoitti:

        "Sen verran voimakas tuo vietti sukupuoliyhdyntään ja parisuhteeseen useimmilla on."

        Puhu vain omasta puolestasi.

        Minusta tuo on sivistymätöntä käyttäytymistä, ja jos tietosi mukaan 98% kaikista ihmisistä tosiaankin käyttäytyy noin, niin eipä toisaalta olekaan ihme, miksi täällä tuntuu olevan niin paljon alkukantaista väestöä. Eli siinä olisi kasvamisen paikka monille. Olen kyllä tavannut muutamia vapaita naisia, jotka ovat kolmekymppisiä, heillä kaikilla on tietty ollut suhde takana, mutta kyllä hekin tuntuvat olevan todella helpottuneita kun voivat olla sitten sinkkuina. Sellaista idylliä en viitsi ainakaan itse rikkoa heidän kohdallaan.

        Suomessa ei ole paljon kauniita nuoria naisia. Ja siis jos rehellisesti puhutaan, olen myös itse niin laiska etten viitsi panostaa mihinkään. On mukavaa ja helpompaa olla yksin. Ah. Siinä ei kyllä yksinäisyys paljon paina, kun muut naiset tulevat purkamaan epäonnistuneita suhteitaan mulle. Tuostakin voi sitten vain todeta että no, eipä tuokaan ongelma ole tullut vastaan.

        useimpien puolesta. Jos et todellakaan tajua olevasi poikkeus, en voi mitään.


      • Hei, ajattelin vain kertoa, että pyysin ylläpitoa poistamaan jättämäsi yhteystiedot!

        Hauskaa ujouden jatkoa :)


    • sannahhh_

      Oon 26 enkä ikinä seurustellut. :( En oo ikinä edes suudellut ketään. Ihan noloa kertoa tästä jollekulle. En tiiä vaan mistä löytäis sen oikean, kun ei tällänen ujo ja arka uskolla mennä minnekään, ainakaan yksin. Eikä mulla ole paljon ystäviäkään paitsi oma sisko joka on 19 ja seurusteelekin. Viihdyn kotona katsellen leffoja ja ulkoiluttaen hauvaani, mutta en tule varmaan ikinä tapaaman sitä oikeaa. :( Aika kurjaa sillä haluisin joskus kokea millasta on rakkaus, mutta enpä tiedä sitten..

      • Kysyvä M

        Mistäs päin olet kotoisin?


    • kjuyjguyt

      Löysin 17-vuotiaana, koulusta. Tietenkään en uskaltanut suoraan mennä puhumaan, mutta lähetin sille sitten tekstiviestin ja jatkui siitä. Ei vaan voinut ohittaa juttua :)

    • Yleinen vuodattaja

      En löytänyt ensirakkautta ja ikää 31. Pussannut varmaan kolmen naisen kanssa (ei yhtä aikaa). Olleet sellaisia päällekäyviä seksipetoja.

      Yksin jääminen hatuttaa. Diagnoosina estynyt persoonallisuushäiriö, eli olen välttelevä persoona. Hoidettu turruttamalla tunteita voimakkailla onnellisuuskapseleilla/rauhoittavilla. Ei terapiaa, vielä.

      • omasta kynästä

        Ihan sama tilanne. Ikää vain pari vuotta enemmän ja käyty kohta 4 vuotta terapiassa. Siitä se lähtee...tai sitten kiikkuun


    • scorpio89

      Oon ite 20 nainen enkä ikinä oo itsekkään saanu mitään kokemusta seurustelusta tai edes mistään sen intiimisemmästä puuhasta vastakkaisen sukupuolen kanssa kuin puhumista.... Olin itseasiassa pitkälle 17 vuotias ennen kuin uskaltauduin miehille puhuakkin, edes ohi mennen. Yläasteella olin niinkin ujo poikien suhteen että jätin menemättä kouluun jos jouduin olemaan poikien kanssa samassa ryhmässä tekemässä ryhmätöitä...... Jos pojat tulivat mulle puhumaan (mitä tapahtui todella harvoin) niin menin täysin lukkoon. Eipä tarvinnut ihmetellä miksi en yläasteen aikana tai amiksessa seurustellut..... olin niin hiirulainen että tuskin moni edes tiesi olemassa olostani ja jos tiesi niin olin heille hiljainen ja tylsä ihminen josta ei saa mitään irti.... =/

      Ei kyllä neljä vuotta yläasteen jälkeenkään ole juuri edistystä tapahtunut. Oon onneksi ujoudesta sen verta päässyt eroon että pystyn puhumaan ja jopa flirttailemaan miehen kanssa. Mutta edelleen minulla on pahaongelma katsoa kiinnostavaa miestä silmiin tai edes kohti. En vain pysty siihen........... vältän katsomista siihen suuntaan ja tietenkin annan täysin päinvastaisen kuvan kiinnostumisesta kys. miehelle....

      Noh, eipä tällaisia tilanteita paljoa vastaan ole tullut kun en juuri käy missään. Kuljen sulkeutuneissa kaveripiireissäni missä ainoat miehet joita sinne eksyy ovat joidenkin kaverieni poikaystäviä ja heitäkin näkyy ehkä kerran vuodessa ryhmässä. Ja minähän en käy missään ilman kavereitani. Kokoonnumme aina jonkun kotio missä sitten vietämme iltaa ihan kavereiden kesken eikä meitä juurikaan kiinnosta mennä baareihin tai kaduille riehumaan. Ja yksin en itse baareihin mene koska en juo joten minusta se on vain niin helvetin typerää mennä baariin vain olemaan ja odottaa josko joku kaatokännissä oleva hyypiö tulee mongertaa jotain viereen....

      • Choke

        29v mies täällä.

        Ensi kerran seurustelin 21-vuotiaana ja siihen se sitten jäikin. Tosin tuokin seurustelu oli etäsuhde ja nyt vanhempana ja hieman viisastuneempana suhde oli mallia "kun nyt oli vaan pakko saada joku".

        Miksi en sitten ole naista saanut? Ongelmana mm. ylipaino ja ujous. Mua ei ole kukaan koskaan kannustanut laihduttamaan, ja tämä typerä saamattomuus onkin sitten saanut kasvaa. Ja sen takia juuri en ole pahemmin koittanut netin ulkopuolella vastakkaista sukupuolta lähestyä, "noi naiset vaan haluaa urheilevia adoniksia".

        Mutta nykyään.. mua vaan hymyilyttää ja naurattaa, vittuako tästä isoa numeroa tekemään. Jos mun kohtalona on elää yksin aikojen loppuun asti niin eletään sitten - ei tässä kannata vinkua. Mä en tunne itseäni epätoivoiseksi, joskus ehkä sitä olin mutta nykyään pidän itseäni enempi realistina.

        Musta tuntuu että opiskeluaikoina yks hiljaisempi tyttö olisi saattanut olla kiinnstunut musta. Mut nyt on myöhästä, se kai lopetti aikanaan koulun kesken kun sitä ei tunneilla näkyny enkä mä tehny mitään.

        Baarit! Niissä tuli toki roikuttua kavereiden kanssa, mutta en mä koskaan mitään kontaktia ottanu naisiin - edellämainittujen asioiden takia. Ja kuten arvata saattaa, eipä ne naisetkaan mua lähestyneet.

        Mutta silti, mä luulen että pystyisin olemaan ihan kelpo poikaystävä jollekin tyttöselle jolla on edes jotenkuten samansortin ajatusmaailma. Kun kaks ujompaa / hiljasempaa henkilöä on yhdessä niin homma voisi toimiakin. Mutta juttu on just tämä, missä teitä ujoja naisia tapaa? Mua ei kiinnosta enää tässä iässsä (ei kyllä nuorempanakaan) bilebimbot. Tavalliset naiset. Niissä on sitä jotain.

        Sori sekavasta tekstistä, tää on kirjoitettu lähes hereillä ollessa. Jatkakaa, ei mulla muuta.


    • Popoopppooopp

      Olen 21-vuotias ujo kundi, enkä ole koskaan seurustellut tai saatika suudellut ketään. Toki seuraa on ollut tarjolla, mutta olen antanut tytöille pakit heti kättelyssä. Ongelma ei ole itse ujous, vaan se, etten kykenen ihastumaan. Itse asiassa en ole vuosiin ihastunut kehenkään. Onko muilla ujoilla samankaltaisia ongelmia?

      • bablotus

        Jeps, elikkäs meikällä menee taas toisin perin. Kyseessä siis 23 vuotias mies. Naispualisia ja miespualisia kavereita kyllä löytyy. Seurustelua ei oo kyllä tultu harrasteltua, tarjokkaita olisi matkan varrella ollutkin. Ei vaan huomaa niitä pieniä merkkejä, joita vastakkainen sukupuoli lähettää osallesi. Pahinta on vaan tajuta nämä pienet vihjeet silloin kun on jo liian myähäistä :)

        Noo, turhaan ei kannata ujoudesta välittää. Itekkin todella ujo versio miehestä, varsinki epämiällyttävät hiljasuudet aina piinannu. Pari vuotta takaperin ymmärsi kuitenki että jos tämmöne pääsee käymää niin niitä hiljasia on sillo kaks siinä, elikkäs ei tartte itte häpeillä olleskaa.

        Kannattaapi vaan yleensä sanoa mitä ajattelee, tai no ainaki melkein.. Eipähä sitä kehenkää tutustukkaan jos ei koskaan keskustellessa oo oma ittesä.


      • Ei ole samanlaisia

        Heh, itellä tuntuu olevan homma aivan toisinpäin, että ihastun jotenkin liian helposti ja liian moniin. Vaikka en ole ikinä asioita mihinkään suuntaan lähtenyt viemään, mutta jokin pienikin ele oikeanlaiselta naiselta niin meikäläinen on jo sulaa vahaa ja leijailen pilvissä. Ehkä typerimpänä ihastuksena tv-kokki Tina Nordström, mutta en vaan saa katsettani irti siitä kun se kokkailee


    • metaldude

      Taisinkin jo jonnekkin valittaa kun olen 25v enkä ole varma olenko edes yrittänyt naista suutelemisesta puhumattakaan.
      Lisäksi mainitsin että minulla on vasta 2,5kk työkokemusta ja pitkistä opiskeluista huolimatta ei vieläkään ammattia eikä juuri nyt työ- tai opiskelupaikkaakaan.
      Noh nyt tähän listaan voisi lisätä että kokoa on 188cm/118kg eli turhan paljon ja vaikka mielestäni olen paljo vähemmän ujo kun vaikka 10 vuotta sitten nii melko ujo olen edelleen.
      Kyllä välillä tuntuu ettei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa näitä seikkoja, vähän silleen että päivisin naurattaa ja öisin mietityttää. Kyllä mää niille kaikille aion tehdä jotain vaikka henki menis =)

      Metallimies84 nimellä olen treffipalstalla ja Indifferent nimellä galleriassa , meseen saa lisätä jos haluaa nyt kun tää loistava mainospuhe on pidetty =)

      Sitä mietin vaan että ujo/kokematon nainen olisi juuri sopiva tämmöselle samanlaiselle miehelle. Ja juttuseuraki iha kelpaa.

      • hohhoijaaa90

        Tein 19 vuotis synttäreillä eräänlaisen "lupauksen" että minun pitää tämän vuoden aikana löytää edes joku uusi kaveri tai vielä parempaa, ensimäinen poikaystävä. Noh eipä ole löytynyt ketään, ja tuskin tulee löytymään. Taitaa vaan totutella ajatukseen siitä, että jään vanhaksipiiaksi.


      • scorpio89
        hohhoijaaa90 kirjoitti:

        Tein 19 vuotis synttäreillä eräänlaisen "lupauksen" että minun pitää tämän vuoden aikana löytää edes joku uusi kaveri tai vielä parempaa, ensimäinen poikaystävä. Noh eipä ole löytynyt ketään, ja tuskin tulee löytymään. Taitaa vaan totutella ajatukseen siitä, että jään vanhaksipiiaksi.

        En sanoisi että kaikki toivo pitäisi heittää menemään, mutta ei myöskään kannata ihan hakemalla hakea jotakuta. Kyllä ystäviä/kavereita ja poikaystävä jossain vaiheessa tulee kunhan ei martyyrina itseään ala pitämään.


      • minä-
        hohhoijaaa90 kirjoitti:

        Tein 19 vuotis synttäreillä eräänlaisen "lupauksen" että minun pitää tämän vuoden aikana löytää edes joku uusi kaveri tai vielä parempaa, ensimäinen poikaystävä. Noh eipä ole löytynyt ketään, ja tuskin tulee löytymään. Taitaa vaan totutella ajatukseen siitä, että jään vanhaksipiiaksi.

        Asiat periaatteessa helpottuu kun ikää tulee lisää. Jos ei muuta niin puhumaan lääkärille, joka antaa nappeja, joilla pysyy rentona ties missä tilanteissa >=)


    • just niin

      Minä taas miehenä aikanaan syrjäydyin parisuhdemarkkinoilta jotain 21 vuotiaana, lähinnä siksi kun jouduin muuttamaan toiselle paikkakunnalle ja jättämään taakseni kaiken entisen(myös työpaikkankin ja asemani siellä) ja kun en kuulunut mihinkään sellaisiin sosiaalisiin verkostoihinkaan jotka olisivat pitäneet minut mukana kuvioissa.
      Se on vasta ajan myötä minulle oikein hyvin kristallisoitunut tämä asia, että jos kerran jostain syystä joudut ulos näiltä parisuhdemarkkinoilta niin hyvin helposti myös ulkona pysyt loppuikäsikin varsinkin jos et tiedosta sitä mitä tällainen keran ulos joutuminen merkitsee ja sen myötä yritä taistella tällaista prosessia vastaan. Miksi näin tapahtuu johtuu yksinkertaisesti siitä että parisuhdemarkkinoilla tietenkin vallitsee omat taapansa ja trendinsä(jotka siis vielä muuttuvatkin ajan saatossa) ja näistä sitten pihalle ajaudut sitä enemmän mitä kauemman näiltä markkinoilta pois olet.
      Tuskin tällainen kuitenkaan naisille alkuunkaan niin paljon merkittävä asia on kuin mitä se voi olla miehelle( ei ainakaan minään kokonaan syrjäyttävänä tekijänä). Naisenhan ei tarvitse kuin mennä baariin ja miestä alkaa tulla eteen. Voin kuitenkin hyvinkin kuvitella pihalla näistä peleistä olevalle naiselle käyvän helposti niin, että onnettomasti päätyy juurikin jonkun itselleen sopimattoman kundin mukaan, ja siitä sitten taas voi alkaa oma kierteensä.
      Niin kauan on naisella kuitenkin toivoa saada ihan elämänsä mies ja rakkaussuhde kun ei ole kokonaan nuoruutensa viehätysvoimaa menettänyt tai luonteeltaan kyyniseksi muuttunut. Siis se kuinka plajon olet nussinut tai nussimatta ollut ei ole tässä suhteessa mikään kovin oleellinen asia. Sinä olet 20. Jos tilanteesi on vielä samanlainen kun lähestyt 30 niin siinä vaiheessa pitää vaan ottaa sellainen mies minkä saa, ja ainakin jonkun itseäsi yli 10 vuotta vanhemman miehen saat silloinkin.

    • ........

      Olen 24 vuotta enkä ole ikinä seurustellut. En ole edes suudellut tai pitänyt kädestä kiinni. Olen neitsytkin. Kavereitakaan ei ole muuta kuin netissä.

      Minua kiusattiin koulussa ja syrjäydyin muista yläasteella. Olin monta vuotta ilman kavereita koulussa. Jotenkin siihen tottui. Samaan aikaan elämäni lähti muutenkin huonompaan suuntaan. Esimerkiksi keskiarvoni tippui päättötodistuksen ysistä lukioaikana kuutosen ja seiskan paikkeille. Yläasteella oli vielä selvät suunnitelmat esim. jatko-opinnoista. Nyt mikään ei ole selvää. Olen viettänyt monta välivuotta. Kiusaajani menestyvät nykyään minua paremmin.

      Luonteeltani olen arka ja ujo.

      • SannaH02

        Mulla vähän sama juttu... Oon 24 vuotias tyttönen enkä ikinä elämässäni seurustellut. En ole käynyt kouluja, vain peruskoulun, ja oon elämäni aikana ollut vaan yhdessä työpaikassa, nyt oon taas ilman mitään kotona istuskellen menee aika. Ei tässä oikein tiedä mitä tekis.. Koulutukseen tietty haen, mutta mitäs jos sinnekään ei pääse? En usko myöskään että ikinä löydän sitä oikeaa, koska en uskolla lähestyä ihmisiä, odotan vain että joku tulee juttelemaan tosta noin mulle, mitä tapahtuu harvoin. Kavereitakaan ei ole paljon. Mitäs tässä tilanteessa pitäis tehdä?


    • Ujo -69

      40 enkä ole koskaan seurustellut.

      • 600

        Huomasin, että olin silloin 2005 keväällä tänne kirjoitellut. Tapasin sen tuolla minulle vastanneen tytön, mutta eipä siitä mitään tullut. Nykyään minulla on jotain kokemuksia naisista, mutta en ole seurustellut kenenkään kanssa vieläkään. Kavereita ja tuttuja on jonkin verran eri puolella Suomea.


      • kohmeessa olen
        600 kirjoitti:

        Huomasin, että olin silloin 2005 keväällä tänne kirjoitellut. Tapasin sen tuolla minulle vastanneen tytön, mutta eipä siitä mitään tullut. Nykyään minulla on jotain kokemuksia naisista, mutta en ole seurustellut kenenkään kanssa vieläkään. Kavereita ja tuttuja on jonkin verran eri puolella Suomea.

        21, enkä ole seurustellut ikinä kenenkään kanssa.
        Ei ole ollut yhtäkään naispuolista ystävää tai kaveria.
        Mahdotonta kuvitellakkin, että jonkun naisen kanssa voisi viettää rennosti aikaa, ihan jäässä ja lukossa olen jos semmoinen tilanne joskus muka tulisi.


      • Minä vain
        kohmeessa olen kirjoitti:

        21, enkä ole seurustellut ikinä kenenkään kanssa.
        Ei ole ollut yhtäkään naispuolista ystävää tai kaveria.
        Mahdotonta kuvitellakkin, että jonkun naisen kanssa voisi viettää rennosti aikaa, ihan jäässä ja lukossa olen jos semmoinen tilanne joskus muka tulisi.

        Juuri samoin on minulla miespuolisten henkilöiden kanssa. Itse olen 21 vuotias tyttö. En ole koskaan seurustellut eikä ole ollut miespuolisia ystäviä eikä kavereita. Olen vain niin ujo. Kukaan miespuolinen ei ole koskaan edes yrittänyt jutella minulle. Ulkonäöltäni olen mielestäni ihan ok, eli siitäkään ei pitäisi olla kiinni.


      • ujo__tyttö
        Minä vain kirjoitti:

        Juuri samoin on minulla miespuolisten henkilöiden kanssa. Itse olen 21 vuotias tyttö. En ole koskaan seurustellut eikä ole ollut miespuolisia ystäviä eikä kavereita. Olen vain niin ujo. Kukaan miespuolinen ei ole koskaan edes yrittänyt jutella minulle. Ulkonäöltäni olen mielestäni ihan ok, eli siitäkään ei pitäisi olla kiinni.

        21-vuotias tyttö olen eikä mitään kokemusta, eikä edes miespuolisia kavereita ole koskaan ollut, paitsi ihan peinenä lapsena:D
        ujostelem miehiä ihan joka paikassa, en edes mene mielelläni mies myyjän palveltavaksi jne..
        kauniiksi minua on kyllä haukuttu ja jos en ihan väärin tulkitse niin saan myös katseita joskus miehiltä, mutta karkotan kaikki pelokkaalla ja pakenevalla käytökselläni;( oivoi, ei todellakaan ole helppoa olla ujo ihminen...


      • 00^Å
        ujo__tyttö kirjoitti:

        21-vuotias tyttö olen eikä mitään kokemusta, eikä edes miespuolisia kavereita ole koskaan ollut, paitsi ihan peinenä lapsena:D
        ujostelem miehiä ihan joka paikassa, en edes mene mielelläni mies myyjän palveltavaksi jne..
        kauniiksi minua on kyllä haukuttu ja jos en ihan väärin tulkitse niin saan myös katseita joskus miehiltä, mutta karkotan kaikki pelokkaalla ja pakenevalla käytökselläni;( oivoi, ei todellakaan ole helppoa olla ujo ihminen...

        Olet kyllä tosi ujo siinä tapauksessa :). Suosittelen, että alat esim. kaupassa vaikka rohkeasti askel askeleelta "toteuttautumaan" miehiin, jos kerta noin ujo olet. Valitse vaikka isossa kaupassa joku "nörtin" näköinen myyjäpoika, jos uskallat silloin mennä helpommin maksamaan. Ainakin itselleni ujous pikkasen hellitteänyt, kun varovaisesti esism. jossain koulussa jutellyt tyttöjen/naisten kanssa kouluasioita koskien. Sen sijaan en kyllä vielä mitenkää uskaltaisi mennä pytämään naista ulos.

        Ujo tyttö olisi kyllä ihan kiva, mutta ujoilla ujous muodostuu tuollaisessakin ongelmaksi. Hypoteettinen esim.: ihastuisin johonkin ujoon tyttöön, joka olisi myös minusta kiinnostunut. En tiedä uskaltaisinko muutenkaan pyytää kyseistä tyttöä ulos ja ujouden takia saattaisi vielä päälle välittyä sellainen kuva, että häntä ei voisi vähempää kiinnostaa ==> en ainakaan uskaltaisi käydä pyytämässä!

        On tää ujous kyllä perseestä! :(


      • 00^Å
        00^Å kirjoitti:

        Olet kyllä tosi ujo siinä tapauksessa :). Suosittelen, että alat esim. kaupassa vaikka rohkeasti askel askeleelta "toteuttautumaan" miehiin, jos kerta noin ujo olet. Valitse vaikka isossa kaupassa joku "nörtin" näköinen myyjäpoika, jos uskallat silloin mennä helpommin maksamaan. Ainakin itselleni ujous pikkasen hellitteänyt, kun varovaisesti esism. jossain koulussa jutellyt tyttöjen/naisten kanssa kouluasioita koskien. Sen sijaan en kyllä vielä mitenkää uskaltaisi mennä pytämään naista ulos.

        Ujo tyttö olisi kyllä ihan kiva, mutta ujoilla ujous muodostuu tuollaisessakin ongelmaksi. Hypoteettinen esim.: ihastuisin johonkin ujoon tyttöön, joka olisi myös minusta kiinnostunut. En tiedä uskaltaisinko muutenkaan pyytää kyseistä tyttöä ulos ja ujouden takia saattaisi vielä päälle välittyä sellainen kuva, että häntä ei voisi vähempää kiinnostaa ==> en ainakaan uskaltaisi käydä pyytämässä!

        On tää ujous kyllä perseestä! :(

        Hahha ei pitäisi tulla kirjoittelemaan pienessä hiprakassa: senat näköjään kunnolla sakaisin viestissäni!

        Hyvää viikonloppua!


      • ujo__tyttö
        00^Å kirjoitti:

        Olet kyllä tosi ujo siinä tapauksessa :). Suosittelen, että alat esim. kaupassa vaikka rohkeasti askel askeleelta "toteuttautumaan" miehiin, jos kerta noin ujo olet. Valitse vaikka isossa kaupassa joku "nörtin" näköinen myyjäpoika, jos uskallat silloin mennä helpommin maksamaan. Ainakin itselleni ujous pikkasen hellitteänyt, kun varovaisesti esism. jossain koulussa jutellyt tyttöjen/naisten kanssa kouluasioita koskien. Sen sijaan en kyllä vielä mitenkää uskaltaisi mennä pytämään naista ulos.

        Ujo tyttö olisi kyllä ihan kiva, mutta ujoilla ujous muodostuu tuollaisessakin ongelmaksi. Hypoteettinen esim.: ihastuisin johonkin ujoon tyttöön, joka olisi myös minusta kiinnostunut. En tiedä uskaltaisinko muutenkaan pyytää kyseistä tyttöä ulos ja ujouden takia saattaisi vielä päälle välittyä sellainen kuva, että häntä ei voisi vähempää kiinnostaa ==> en ainakaan uskaltaisi käydä pyytämässä!

        On tää ujous kyllä perseestä! :(

        olen kyllä kokeillut "karaista" itseäni juuri menemällä kiltin näköisten miesten palveltavaksi jne.. mutta jäädyn ja jännitän joka kerta ihan hirveästi! en edes ymmärrä että miksi ujostelen juuri miehiä näin paljon, tosi syvältä!


      • j
        ujo__tyttö kirjoitti:

        olen kyllä kokeillut "karaista" itseäni juuri menemällä kiltin näköisten miesten palveltavaksi jne.. mutta jäädyn ja jännitän joka kerta ihan hirveästi! en edes ymmärrä että miksi ujostelen juuri miehiä näin paljon, tosi syvältä!

        Nyt reilu 30-kymppisenä miehenä kun mietin kun olin parikymppinen, oli kaikki vielä edessä. Ei kannata siis ollenkaan luovuttaa. Teillä on vielä monta vuotta aikaa kehittää itsetuntoa ja -varmuutta. Itse olen kärsinyt koko ikäni huonosta itsetunnosta, tai oikeammin kai itseluottamuksesta. Iän myötä se on pikkuhiljaa parantunut, mutta olen vasta viime vuosina tajunnut, että koko elämäni on mennyt jollain tasolla pilalle ujouteni ja epävarmuuteni takia. Viimeisempänä avioliitoni on kariutumassa naisen kanssa, josta nuorena osasin vain unelmoida. Enkä voi syyttää vaimoani, että on lähdössä.

        ELI: älkää jääkö odottamaan, että aika muuttaa asioita. Ei se muuta, ei kukaan muukaan sitä mitä olette, paitsi te itse. Ottakaa härkää sarvista, nostakaa kissa pöydälle, sanokaa, että perkele, nyt saa riittää, tää on mun elämä. Mitä minulla on hävittävää? Elämä, jos en ala elämään sitä just nyt. Ei se muutos tapahdu yössä, mutta ei myöskään tapahdu koskaan, jos ette tee sille jotain ja kunnolla. Se ei tule olemaan helppoa, mut se tulee olemaan sen arvoista ja helpompaa kuin havaita vanhana, että mikään ei ole muuttunut. Sitten se kaiki vasta vaikeaa onkin.

        Älkää nyt hyvät ihmiset hukatko elämäänne niin kuin minä olen tähän asti tehnyt. Mullakin on vielä elämää jäljellä, vaikka otsatukka harveneekin pelottavasti. Tiedän että kymmenen vuoden päästä ajattelen, että olinpa nuori vielä 10 vuotta sitten. Ja kadun, jos en tehnyt mitään.


      • 7938457214987
        j kirjoitti:

        Nyt reilu 30-kymppisenä miehenä kun mietin kun olin parikymppinen, oli kaikki vielä edessä. Ei kannata siis ollenkaan luovuttaa. Teillä on vielä monta vuotta aikaa kehittää itsetuntoa ja -varmuutta. Itse olen kärsinyt koko ikäni huonosta itsetunnosta, tai oikeammin kai itseluottamuksesta. Iän myötä se on pikkuhiljaa parantunut, mutta olen vasta viime vuosina tajunnut, että koko elämäni on mennyt jollain tasolla pilalle ujouteni ja epävarmuuteni takia. Viimeisempänä avioliitoni on kariutumassa naisen kanssa, josta nuorena osasin vain unelmoida. Enkä voi syyttää vaimoani, että on lähdössä.

        ELI: älkää jääkö odottamaan, että aika muuttaa asioita. Ei se muuta, ei kukaan muukaan sitä mitä olette, paitsi te itse. Ottakaa härkää sarvista, nostakaa kissa pöydälle, sanokaa, että perkele, nyt saa riittää, tää on mun elämä. Mitä minulla on hävittävää? Elämä, jos en ala elämään sitä just nyt. Ei se muutos tapahdu yössä, mutta ei myöskään tapahdu koskaan, jos ette tee sille jotain ja kunnolla. Se ei tule olemaan helppoa, mut se tulee olemaan sen arvoista ja helpompaa kuin havaita vanhana, että mikään ei ole muuttunut. Sitten se kaiki vasta vaikeaa onkin.

        Älkää nyt hyvät ihmiset hukatko elämäänne niin kuin minä olen tähän asti tehnyt. Mullakin on vielä elämää jäljellä, vaikka otsatukka harveneekin pelottavasti. Tiedän että kymmenen vuoden päästä ajattelen, että olinpa nuori vielä 10 vuotta sitten. Ja kadun, jos en tehnyt mitään.

        Järkevää tekstiä!

        Täytyy myöntää, että pitkää luulin, että joku, jokin tai jotenkin elämäni olisi vain "naps" muuttunut parempaan suuntaan. Tällaisia odotuksia tuli kehiteltyä mm. lukioon ja korkeakouluun mennessä. Vasta nyt olen vähitellen alkanut ymmärtää juuri tuon, mitä sanoit.

        Mutta ainakin allekirjoittaneella ongelma on se, kuinka lähteä viemään läpi kyseistä muutosta. Miten päästä eroon ujoudesta? Miten tullaan sosiaaliseksi ja avoimeksi? Miten luodaan kunnon ihmissuhteita?


      • j
        7938457214987 kirjoitti:

        Järkevää tekstiä!

        Täytyy myöntää, että pitkää luulin, että joku, jokin tai jotenkin elämäni olisi vain "naps" muuttunut parempaan suuntaan. Tällaisia odotuksia tuli kehiteltyä mm. lukioon ja korkeakouluun mennessä. Vasta nyt olen vähitellen alkanut ymmärtää juuri tuon, mitä sanoit.

        Mutta ainakin allekirjoittaneella ongelma on se, kuinka lähteä viemään läpi kyseistä muutosta. Miten päästä eroon ujoudesta? Miten tullaan sosiaaliseksi ja avoimeksi? Miten luodaan kunnon ihmissuhteita?

        Siinäpä se, en minäkään tiedä ja pelottaa onko minusta siihen. Kamppailen sen pelon ja tulevan (todennäköisen) eron tuoman lamaavan surun kanssa. Olen silti hämmästynyt, kuinka tyyneltä tällä hetkellä tuntuu. Nyt tuntuu siltä, että selviän tästä ihan kunnialla. Tavallaan minulla ei ole hävittävää, voin koittaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Yritän myös antaa anteeksi itselleni epätäydellisyyteni. Ei minun tarvitsekaan olla huomion keskipiste, itsevarma tarinaniskijä, vaikka kieltämättä sellaisesta olen haaveillutkin ja sopivassa porukassa jollain tavalla olenkin. Ja nautin silloin kun saan positiivista huomiota, kukapa ei nauttisi. Olen kyllä kasvanut paljon näistä lukioajoista, mutta silloin jaksoin tsempata kun "tiesin", että iän myötä tulen varmemmaksi. Vaikka en ollut täysin väärässä, en silti ole päässyt sille tasolle, millä olisin onnellinen tai tyytyväinen itseeni. Minulta puuttuu edelleen se itsekunnioitus josta kumpuaa luja itseluottamus ja -varmuus. Edelleen olen suuren osan ajasta kuin tyhjä tölkki, joka musertuu välillä pienenkin paineen alla. Haluan olla betonimuuri, josta voit lohkaista palasen, mutta jota et saa kokonaan sortumaan. Tästä syystä ainoastaan todella harva ihminen näkee edes vilaukselta sen persoonan, mitä todella olen. Iän myötä se persoona on jopa kutistunut, koska olen lamaantunut olemaan nysverö, olen lakannut haastamasta itseäni sitäkään vähää, mitä vielä nuorempana jaksoin haastaa. Nyt pelkään että en olisikaan enää se huipputyyppi jona olen itseni aikaisemmin nähnyt, tavallaan myin itseni koska luulin että koska sain kauniin vaimon ja mahtavan pojan, minun ei tarvitse enää yrittää. Perhe riittää ja tekee onnelliseksi. Ei se tee, vaan sinä itse teet itsesi onnelliseksi. Olet yksilö ja sinulla pitää olla elämä.

        Nyt olen päättänyt että alan määrätietoisesti rakentaa sosiaalista elämääni uudestaan. Tai no, alusta. Olen kuitenkin itselleni armollinen, ja tiedostan että siinä voi mennä aikaa. En pysty millään taikasauvalla rakentamaan itselleni itsetuntoa, mitä ei kolmeenkymmeneen vuoteen ole ollut. Mutta tiedän, että siihen on mahdollisuudet. Minun pitää ajatella, että olen ihan yhtä hyvä kuin kuka tahansa. Aion myös keskittyä asioihin, jotka kasvattavat itseluottamusta. Aion kuntoilla, alkaa taas tekemään asioita joissa olen hyvä. Hyväkuntoisena ja mieli virkeänä asiatkin on helpompi nähdä oikeassa perspektiivissä. On tärkeää pitää itsensä jossain määrin kiireisenä, pitää varoa paikalleen jämähtämistä. Asiaa ei tosin edistä yhtään se, että olen usein jumalattomaton saamaton ja laiska. Mutta se on ihan toinen juttu. Se yhdistettynä lamaannuttavaan ihmispelkoon tekee tästä vain sitäkin haasteellisempaa.

        Pitää asettaa pieniä tavoitteita, ja sitten toteuttaa niitä, onnistumisista kertyy lisää itseluottamusta. Ennen kaikkea pitää yrittää olla positiivinen. Vain itse pystyy vaikuttamaan siihen, miten asiat näkee ja mitä niistä ajattelee. Voi tietoisesti katkaista negatiivisen ajattelun kierteen, ei se aina ole helppoa mutta siinä voi tulla paremmaksi. Negatiivisestä ajattelusta ei ole loppujen lopuksi mitään hyötyä, se vain ruokkii huonoa itsetuntoa ja pahaa mieltä.

        Ja sitten välillä aion vaan itkeä ja vetää perseet. Näitä metodeita ei pidä koskaan aliarvioida.

        Ja jos nämä eivät riitä, menen juttelemaan ammattilaisen kanssa. Jutteleminen auttaa joka tapauksessa, helpottaa oloa ainakin hetkellisesti.


      • vömmelö
        j kirjoitti:

        Siinäpä se, en minäkään tiedä ja pelottaa onko minusta siihen. Kamppailen sen pelon ja tulevan (todennäköisen) eron tuoman lamaavan surun kanssa. Olen silti hämmästynyt, kuinka tyyneltä tällä hetkellä tuntuu. Nyt tuntuu siltä, että selviän tästä ihan kunnialla. Tavallaan minulla ei ole hävittävää, voin koittaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Yritän myös antaa anteeksi itselleni epätäydellisyyteni. Ei minun tarvitsekaan olla huomion keskipiste, itsevarma tarinaniskijä, vaikka kieltämättä sellaisesta olen haaveillutkin ja sopivassa porukassa jollain tavalla olenkin. Ja nautin silloin kun saan positiivista huomiota, kukapa ei nauttisi. Olen kyllä kasvanut paljon näistä lukioajoista, mutta silloin jaksoin tsempata kun "tiesin", että iän myötä tulen varmemmaksi. Vaikka en ollut täysin väärässä, en silti ole päässyt sille tasolle, millä olisin onnellinen tai tyytyväinen itseeni. Minulta puuttuu edelleen se itsekunnioitus josta kumpuaa luja itseluottamus ja -varmuus. Edelleen olen suuren osan ajasta kuin tyhjä tölkki, joka musertuu välillä pienenkin paineen alla. Haluan olla betonimuuri, josta voit lohkaista palasen, mutta jota et saa kokonaan sortumaan. Tästä syystä ainoastaan todella harva ihminen näkee edes vilaukselta sen persoonan, mitä todella olen. Iän myötä se persoona on jopa kutistunut, koska olen lamaantunut olemaan nysverö, olen lakannut haastamasta itseäni sitäkään vähää, mitä vielä nuorempana jaksoin haastaa. Nyt pelkään että en olisikaan enää se huipputyyppi jona olen itseni aikaisemmin nähnyt, tavallaan myin itseni koska luulin että koska sain kauniin vaimon ja mahtavan pojan, minun ei tarvitse enää yrittää. Perhe riittää ja tekee onnelliseksi. Ei se tee, vaan sinä itse teet itsesi onnelliseksi. Olet yksilö ja sinulla pitää olla elämä.

        Nyt olen päättänyt että alan määrätietoisesti rakentaa sosiaalista elämääni uudestaan. Tai no, alusta. Olen kuitenkin itselleni armollinen, ja tiedostan että siinä voi mennä aikaa. En pysty millään taikasauvalla rakentamaan itselleni itsetuntoa, mitä ei kolmeenkymmeneen vuoteen ole ollut. Mutta tiedän, että siihen on mahdollisuudet. Minun pitää ajatella, että olen ihan yhtä hyvä kuin kuka tahansa. Aion myös keskittyä asioihin, jotka kasvattavat itseluottamusta. Aion kuntoilla, alkaa taas tekemään asioita joissa olen hyvä. Hyväkuntoisena ja mieli virkeänä asiatkin on helpompi nähdä oikeassa perspektiivissä. On tärkeää pitää itsensä jossain määrin kiireisenä, pitää varoa paikalleen jämähtämistä. Asiaa ei tosin edistä yhtään se, että olen usein jumalattomaton saamaton ja laiska. Mutta se on ihan toinen juttu. Se yhdistettynä lamaannuttavaan ihmispelkoon tekee tästä vain sitäkin haasteellisempaa.

        Pitää asettaa pieniä tavoitteita, ja sitten toteuttaa niitä, onnistumisista kertyy lisää itseluottamusta. Ennen kaikkea pitää yrittää olla positiivinen. Vain itse pystyy vaikuttamaan siihen, miten asiat näkee ja mitä niistä ajattelee. Voi tietoisesti katkaista negatiivisen ajattelun kierteen, ei se aina ole helppoa mutta siinä voi tulla paremmaksi. Negatiivisestä ajattelusta ei ole loppujen lopuksi mitään hyötyä, se vain ruokkii huonoa itsetuntoa ja pahaa mieltä.

        Ja sitten välillä aion vaan itkeä ja vetää perseet. Näitä metodeita ei pidä koskaan aliarvioida.

        Ja jos nämä eivät riitä, menen juttelemaan ammattilaisen kanssa. Jutteleminen auttaa joka tapauksessa, helpottaa oloa ainakin hetkellisesti.

        Täällä myös todella ujo tyttö, 20-vuotias ja täysin kokematon. Olis kiva jos jonkun kanssa voisi kirjoitella.. :)


      • insatiable22
        vömmelö kirjoitti:

        Täällä myös todella ujo tyttö, 20-vuotias ja täysin kokematon. Olis kiva jos jonkun kanssa voisi kirjoitella.. :)

        Tääl ois 22-vuotias ujo sekä sosiaalinen mies. :) Oon toisinsanoen alkanu pääsemää ujoudestani eroon pikkuhiljaa, mutta en kokonaa, vieläkin se monissa paikoissa ja yhteisöissä vaivaa. Oon suht kokematon, muutamia tapailuja takana, kunnolla en ole seurustellut koskaan. Ootko mistäpäin? Kiinnostaisko jutskata/kirjotella enemmän? :)


      • poika22v
        ujo__tyttö kirjoitti:

        21-vuotias tyttö olen eikä mitään kokemusta, eikä edes miespuolisia kavereita ole koskaan ollut, paitsi ihan peinenä lapsena:D
        ujostelem miehiä ihan joka paikassa, en edes mene mielelläni mies myyjän palveltavaksi jne..
        kauniiksi minua on kyllä haukuttu ja jos en ihan väärin tulkitse niin saan myös katseita joskus miehiltä, mutta karkotan kaikki pelokkaalla ja pakenevalla käytökselläni;( oivoi, ei todellakaan ole helppoa olla ujo ihminen...

        22v poika eikä oikeestaan minkäänlaisia kokemuksia naisista. Kaupan kassakin tulee valittua ihan myyjän mukaan, eli tarpeeks vanha nainen tai sitten mies myyjä.


      • asdasd__
        poika22v kirjoitti:

        22v poika eikä oikeestaan minkäänlaisia kokemuksia naisista. Kaupan kassakin tulee valittua ihan myyjän mukaan, eli tarpeeks vanha nainen tai sitten mies myyjä.

        Rooohkeesti vaan sinne kauneimman kassaneidin jonoon ;). Siitä on hyvä aloittaa =)


    • kolijuhuy

      Minä tapasin 1. seurustelukumppanini ja nykyisen aviomieheni 24 vuotiaana. Sitä ennen ei ollut juurikaan fyysistä kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen. En ollut suudellutkaan ikinä. Ulkonäössäni ei mitään erityistä vikaa ollut. Moni oli sanonut ihan nätiksi. Mieheni tapasin jonkun kirjoituspalstan avulla. Aloimme kirjoittelemaan syvällisiä sähköposteja ensin. Sitten tavattiin useita kertoja ihan kavereina ennen kuin seurustelu alkoi ja suhde syveni entisestään. Nyt tulee 6 vuotta täyteen yhdessä. Lapsiakin on jo.

      Aikoinaan kokeilin kaikki konstit poikakaverin löytämiseen, mutta ujouteni ja luonteeni ei sopinut sellaiseen. Baarissa tuli käytyä säännöllisesti 18 täytettyäni, mutta ikinä en sieltä ketään tavannut. Jos joku tuli juttelemaan menin ihan paniikkiin ja hakeuduin pois paikalta. Oli muutama joiden kanssa oli ollut jotain vipinää, mutta ne ei edenneet ikinä juttelua tai tanssimista pidemmälle. Vaikutin varmaan tosi kylmältä ja hienostuneelta tms. Deitti-palstat oli tuttuja, mutta ne tuttavat karisivat yleensä 1. tapaamisen jälkeen, vaikka kuinka olin panostanut ulkonäköön ja jutteluun. Yritin kovasti esittää sosiaalista tapaamisissa. Jonkun kanssa kirjoittelin vuosikaudet, mutta mitään ei tapahtunut edes treffeillä. Molemmat liian ujoja. Välttelin myös jonkun mailikaverin tapaamista, vaikka tyyppi oli tuntunut todella mukavalta. Jäi sitten sekin näkemättä.

      • Rikuuu

        Ihana nähdä että näin monta muutakin! Olen aina kärsinyt todella huonosta itsetunnosta, mutta vasta viime aikoina oon oppinu tiedostamaan sen. Todennäköisesti tämä on lähtöisin lapsuudestani ja erityisesti skappari isästäni. Alkuun hoidin ongelmaani alkoholilla, josta muodostui nopeasti ongelma. Rämmin eteenpäin monta vuotta, kunnes mukaan tulivat huumeet. Näillä sain tilannetta osittain korjatuksi, mutta en ilman haitta vaikutuksia. Pari viikkoa sitten kävin ensimmäistä kertaa psykologilla ja nyt hitaasti palaset alkavat loksahdella kohdilleen.

        Ikää on tosiaan 21 vuotta, neitsyys meni 20 vuotiaana ja samoihin aikoihin ensimmäinen suudelma yms. Tämäkin vain tytön kanssa joka alunperin kiinnostui minusta ja johon uskalsin ottaa ensimmäiset kontaktit vahvasti humaltuneena. Myöhemmin harrastin seksiä hänen kanssaan huumeiden vaikutuksen alaina.

        Torjun aina ihmiset ketkä kiinnostuvat minusta. Jännitän todella paljon ja se häiritsee kaikkea tekemistäni. Epäonnistun tarkoituksella (osittain alitajuntaisesti) jotten joutuisi huomion kohteeksi. Tekisi mieli tutustua uusiin ihmisiin, kaipaan seuraa todella paljon ja haluaisin olla paljon avoimempi. Tämä vaan on ihan helvetin vaikeaa!!

        Joskus oon saanu tietyn "vaihteen päälle" useimmiten päihteiden vaikutuksen myötä, jolloin kaikki on ollut TODELLA helppoa! Nykyään tämän vaihteen löytäminen on lähes mahdotonta eikä auta vaikka käyttäisi miten paljon päihteitä.

        Todella helpottavaa huomata että näin moni muukin kärsii samoista ongelmista. Tärkeintä itselleni on nyt käydä psykologin kanssa läpi ongelmaani, päästä eroon päihteistä ja elämäni tuhoamisesta ja alkaa rakentamaan uutta elämää. Voimia muillekin tästä ongelmasta kärsiville!


    • Misnku..

      Kiva tietää etten ole yksin!! Oon 21 enkä ikinä seurustellut... Toivottavasti joskus sitten

    • teitä muita

      ujoja tapaa jos ette käy ikinä missään? Minä olen kohtalaisen ujo, mutta rohkenen tutustua uusiin ihmisiin, vaikka pidän tiettyä hajurakoa. Ja enemmän tottapuhuen viihdyn kotona, omia juttuja puuhaillen. Tai viihdyn rauhallisessa seurassa, en missään villissä meiningissä. Olen seurustellut ja on miehiä ollut muutama. He ovat kaikki olleet enempi sosiaalisia siinä mielessä, ettei viihdy kauaa yksin. Minä taas ahdistun kaveri-illoissa. Joskus on mukava heittää aivot narikkaan ja bilettää porukalla, mutta enempi tykkään olla vesiselvä.
      Tykkään ujoista ihmisistä. Missä te kaikki olette? Kotonako viikonloppuisin? Laitatteko ikinä seuranhakuilmoituksia edes?

      • yksinäinensdfa

        niitä tuntuu olevan joten taidan itsekkin kirjottaa jotain. Olen 22 vuotias mies helsingistä ja olen seurustellut viimeksi teininä. Tunsin silloin rakastuneeni yhteen tyttöön ja aika suorastaan kului siivillä aina kun olimme yhdessä. Meillä ei ollut yhtään huolta maailmasta ja pidimme toisistamme hyvin paljon. Kunnes itse sulkeuduin ja en edes tiedä miksi niin tein, mutta minusta tuntui kun hän olisi "kuollut" minulle ja suhde meni kiville. Siitä lähtien muut ns. "suhteeni" ovat kestäneet parin viikkon ajan kunnes olen itse tullut joka ikinen kerta jätetyksi mikä on tuhonnut itsetuntoni ja varmuuteni. Aina kun tunnen vetoa toista henkilöa kohden muistan menneisyyden tapahtumat ja en pysty päästämään niistä irti vaan sepitän itselleni jonkun säälitarinan mielessäni miksi en voi koskaan tavata naista joka ymmärtäisi minun ongelmani ja pidän väliä toisiin ihmisiin. Olen hyvin ujo naisten seurassa ja en pysty katsomaan silmiin miettimättä kuinka rumana he pitävät minua.
        Tietysti kauneus on katsojan silmässä, mutta itse en pidä ulkonäöstäni ollenkaan ja tunnen olevani hvyin
        etääntynyt isommassa seurassa.
        En ole teini-iän jälkeen seurustellut ollenkaan ja tunnen olevani epäonnistunut uusien suhteiden luomisessa. Olen hyvin ujo ja sympaattinen luonne joka ottaa ennakkoluulottomasti vastaan uusia asioita, mutta tämän asian kanssa tuntuu, että eteeni tulee muuri jonka yli en pääse ollenkaan.
        Jos täällä on muitankin ihmisiä joilla on samankaltaisia tunteita / tuntemuksia niin kertokaa miten olette päässeet tästä yli. Tuntuu vain joka päivä siltä, että en tule ikinä löytämään sitä oikeaa mikä on aiheuttanut jo masennukseen liittyviä oireita.


      • hgfdhgfdg
        yksinäinensdfa kirjoitti:

        niitä tuntuu olevan joten taidan itsekkin kirjottaa jotain. Olen 22 vuotias mies helsingistä ja olen seurustellut viimeksi teininä. Tunsin silloin rakastuneeni yhteen tyttöön ja aika suorastaan kului siivillä aina kun olimme yhdessä. Meillä ei ollut yhtään huolta maailmasta ja pidimme toisistamme hyvin paljon. Kunnes itse sulkeuduin ja en edes tiedä miksi niin tein, mutta minusta tuntui kun hän olisi "kuollut" minulle ja suhde meni kiville. Siitä lähtien muut ns. "suhteeni" ovat kestäneet parin viikkon ajan kunnes olen itse tullut joka ikinen kerta jätetyksi mikä on tuhonnut itsetuntoni ja varmuuteni. Aina kun tunnen vetoa toista henkilöa kohden muistan menneisyyden tapahtumat ja en pysty päästämään niistä irti vaan sepitän itselleni jonkun säälitarinan mielessäni miksi en voi koskaan tavata naista joka ymmärtäisi minun ongelmani ja pidän väliä toisiin ihmisiin. Olen hyvin ujo naisten seurassa ja en pysty katsomaan silmiin miettimättä kuinka rumana he pitävät minua.
        Tietysti kauneus on katsojan silmässä, mutta itse en pidä ulkonäöstäni ollenkaan ja tunnen olevani hvyin
        etääntynyt isommassa seurassa.
        En ole teini-iän jälkeen seurustellut ollenkaan ja tunnen olevani epäonnistunut uusien suhteiden luomisessa. Olen hyvin ujo ja sympaattinen luonne joka ottaa ennakkoluulottomasti vastaan uusia asioita, mutta tämän asian kanssa tuntuu, että eteeni tulee muuri jonka yli en pääse ollenkaan.
        Jos täällä on muitankin ihmisiä joilla on samankaltaisia tunteita / tuntemuksia niin kertokaa miten olette päässeet tästä yli. Tuntuu vain joka päivä siltä, että en tule ikinä löytämään sitä oikeaa mikä on aiheuttanut jo masennukseen liittyviä oireita.

        "Olen hyvin ujo ja sympaattinen luonne joka ottaa ennakkoluulottomasti vastaan uusia asioita, mutta tämän asian kanssa tuntuu, että eteeni tulee muuri jonka yli en pääse ollenkaan."

        Hyvin samanlaisia tunteita itsellänikin, en ole päässyt niistä yli, mutta olen saanut helpotusta masennuslääkkeistä, jotka aiheuttavat sellaisen hälläväliä-olotilan. Ei tämä ikuisesti näinkään voi jatkua, mutta paremmalta nyt sentään tuntuu kuin aikana ennen lääkkeitä. Terapiat alkaa kohta, saas nähä onko niistä mitään apua..


    • dfasdf

      Olen 17, enkä ole vielä seurustellut. Eipä minulla taida mitään hirveätä kiirettä siihen ollakkaan. Jonkunlaista juttua on ollut jätkien kanssa, mutta ne ovat aina päättyneet johonkin. Viimeksi ihastukseni toista kohtaan lopahti täysin eikä hän ollutkaan minulle oikeanlainen tyyppi.
      En opiskele missään nyt, joten on vaikea löytääkään mitään uusia tuttavuuksia.

      • 18+4

        Täällä kans 20v. tyttö, joka ei oo koskaan seurustellut :(
        Oon vaan liian ujo ja hiljainen..


      • Ujo poika
        18+4 kirjoitti:

        Täällä kans 20v. tyttö, joka ei oo koskaan seurustellut :(
        Oon vaan liian ujo ja hiljainen..

        Kuinka ujoudesta olisi hyvä opetella pois? Tekemällä oppii eli pitäisi mennä vain juttelemaan. Sosiaalisten tyyppien kanssa voi helposti muutaman sanan vaihtaa mutta siinä tulee jännä olo ettei hallitse tilannetta ja toinen voisi milloin tahansa sanoa pahasti (esim kuinka hölmö on kun sellaisesta puhuu ja yleisestä olemuksesta). Ajatuksena ainakin olisi kivempi jutella jonkun ujon kanssa, samanlaisen kuin itse on jolloin ei tulisi tunnetta että toinen täysin hallitsee.
        Kuinka muihin ujoihin voisi saada yhteyttä?
        Missä voisi edes yrittää? Kun harvemmin sitä (ei koskaan) käy baareissa. Kaupassa tai kadulla juttelemaan vieraalle ihmiselle on pelottavaa koska ei sitä voi tietä millainen toinen on.
        Parhaassa tapauksessa kaksi ujoa voivat kasvattaa toisiaan pois ujoudesta. Kunhan olisi keinoja jolla saada ensin se yhteys ns. vertaisryhmään tai henkilöön.
        Millä keinoilla olette hakeneet/löytäneet itsenne kaltaisia ihmisiä?


      • ujo17+3
        Ujo poika kirjoitti:

        Kuinka ujoudesta olisi hyvä opetella pois? Tekemällä oppii eli pitäisi mennä vain juttelemaan. Sosiaalisten tyyppien kanssa voi helposti muutaman sanan vaihtaa mutta siinä tulee jännä olo ettei hallitse tilannetta ja toinen voisi milloin tahansa sanoa pahasti (esim kuinka hölmö on kun sellaisesta puhuu ja yleisestä olemuksesta). Ajatuksena ainakin olisi kivempi jutella jonkun ujon kanssa, samanlaisen kuin itse on jolloin ei tulisi tunnetta että toinen täysin hallitsee.
        Kuinka muihin ujoihin voisi saada yhteyttä?
        Missä voisi edes yrittää? Kun harvemmin sitä (ei koskaan) käy baareissa. Kaupassa tai kadulla juttelemaan vieraalle ihmiselle on pelottavaa koska ei sitä voi tietä millainen toinen on.
        Parhaassa tapauksessa kaksi ujoa voivat kasvattaa toisiaan pois ujoudesta. Kunhan olisi keinoja jolla saada ensin se yhteys ns. vertaisryhmään tai henkilöön.
        Millä keinoilla olette hakeneet/löytäneet itsenne kaltaisia ihmisiä?

        Helpointa varmaan tutustua netissä..ite oon ainaki lähtelly ekaks s-postia ja jos on tullu hyvin juttuun, niin sit tavannu.
        Koulussa oon tutustunu yhteen itseäni vielä ujompaan ja hiljaiseen tyyppiin. Aluks ei meinannu keskustelusta tulla mitään, mut ku tarpeeks sinnikkäästi yritin jutella ja ehdotin näkemistä vapaa-ajalla, ni siitä se sit lähti..ollaan nyt aika hyviä kavereita, eikä jännitetä enää toistemme seuraa, kuten alussa. Pitää vaan olla kärsivällinen..kaikilla ei kärsivällisyyttä riitä, varsinkaan jos ei ymmärrä toista..miten vaikeeta keskusteleminen voi olla..


    • Yksinäinen Lepakko

      20 vuotias mies enkä ole suudellut kenenkään kanssa. En edes ole halannut ketään viimeiseen 4 vuoteen. Kavereita ei ole. Olisi se kai mukavaa edes ystäviä aluksi löytää, mutta olen kyllä aika erakko luonne, joten jää kai sekin pois elämästäni. Olen kyllä katsellut Suomi24 treffiprofiileja, ja laittanut mielenkiintoisia profiileja suosikit-listallekin, mutten ole uskaltanut tehdä omaa profiilia ja vastata niihin. En välttämättä tiedä millainen teksti omassa profiilissa olisi hyvä olla. Ystäviä olisi kiva löytää.

      • 17v

        Haluaisitko antaa sähköpostiosottees tai meseosottees? :)


      • dfghd4

        Itsekin 21-vuotias mies ja sama "tarina". Tässä käy vaan helposti niin, että VAIKKA myöhemmin pääsisi ujoudesta eroon, niin sillon on jo tavallaan "juna mennyt": aika utopistiselta ainakin omaan korvaani kuulostaa ajatus siitä, että joku kiva nainen ottaisi miehen, joka ei ole koskaan seurustellut yms...


      • gfhGFgb
        dfghd4 kirjoitti:

        Itsekin 21-vuotias mies ja sama "tarina". Tässä käy vaan helposti niin, että VAIKKA myöhemmin pääsisi ujoudesta eroon, niin sillon on jo tavallaan "juna mennyt": aika utopistiselta ainakin omaan korvaani kuulostaa ajatus siitä, että joku kiva nainen ottaisi miehen, joka ei ole koskaan seurustellut yms...

        Juuri näin. Tälläsenä vähän päälle kakskymppisenä ja kyynistyneenä tuntuu todella vaikealta aloittaa elämä alusta.


      • lykkyätykö
        gfhGFgb kirjoitti:

        Juuri näin. Tälläsenä vähän päälle kakskymppisenä ja kyynistyneenä tuntuu todella vaikealta aloittaa elämä alusta.

        Hei ujot! (ja vähemmän ujot)
        Kirjoitan tämän viestin siksi, koska haluan lohduttaa ja kertoa oman tarinani. Tiedän että olen nuori, vasta täysi-ikäisyyttä kolkutteleva tyttönen. Olen luonteeltani hyvin sosiallinen, voisko sanoa, että juttu luistaa ja läppä lentää. Olen joskus ajattellut, että olen saanut joitakin puheenlahjoja isältäni, geeneissä, sillä joskus huomaan puhuvani itseni pussiin. Joten ylipuheliaisuus ei ole myöskään hyvästä. Punastun se minäkin, vaikka ujo en olekkaan! No kuitenkin, haluan kertoa, että ei sen ujon tarvitse aina ujoa kohdata. Sillä olen korviamyöten rakastunut ehkä maailman ujoimpaan poikaan! En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin ujouden ja eipäujouden(en tiedä, mikä ois hyvä sana) välinen kontrasti kiehtoo. Ja minä todella tarvitsen vastapainoa. En ole mikään bilehile, en polta enkä juo. Mun viesti siis on se, että kyllä me vähän puheliaammatkin tykätään ujoista. Tiedättekö ujot. Te ootte ihania  


      • Sairaus teki ujoksi?
        lykkyätykö kirjoitti:

        Hei ujot! (ja vähemmän ujot)
        Kirjoitan tämän viestin siksi, koska haluan lohduttaa ja kertoa oman tarinani. Tiedän että olen nuori, vasta täysi-ikäisyyttä kolkutteleva tyttönen. Olen luonteeltani hyvin sosiallinen, voisko sanoa, että juttu luistaa ja läppä lentää. Olen joskus ajattellut, että olen saanut joitakin puheenlahjoja isältäni, geeneissä, sillä joskus huomaan puhuvani itseni pussiin. Joten ylipuheliaisuus ei ole myöskään hyvästä. Punastun se minäkin, vaikka ujo en olekkaan! No kuitenkin, haluan kertoa, että ei sen ujon tarvitse aina ujoa kohdata. Sillä olen korviamyöten rakastunut ehkä maailman ujoimpaan poikaan! En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin ujouden ja eipäujouden(en tiedä, mikä ois hyvä sana) välinen kontrasti kiehtoo. Ja minä todella tarvitsen vastapainoa. En ole mikään bilehile, en polta enkä juo. Mun viesti siis on se, että kyllä me vähän puheliaammatkin tykätään ujoista. Tiedättekö ujot. Te ootte ihania  

        On meinaan katukuvassa katsottuna aika harvassa sinunlaisesi tytöt. Mikä meissä ujoissa on ihanaa? Itse olen ehkä ujo, mutta kykenen kyllä olemaan keskustelussa mukana, mutten aloitteellinen. Niin ja olen mies. Osalla ujoista voi olla muitakin ongelmia, ja etenkin nuorilla voi olla raha tiukalla, kun opinnot on päällä ja eri luukuilta tulee aika heikosti rahaa nuorille. Itse olen työtön joten ei ole paljoa varaa pitää mitään harrastuksia. Kissa ja tietokone vievät ylimääräistä rahaa, sekä CD levyt. En itse polta enkä käytä alkoholia, enkä huumeitakaan ole kokeillut. Pahin moka mitä elämässä voi tehdä on alkaa käyttämään alkoholia tai huumeita. Tupakointi on pienempi paha, se voi aiheuttaa terveydelle huonoja puolia, mutta mitä humalainen voi tehdä juovuksissa? Ajaa autolla, pahoinpidellä toisen jos kiukustuu jostain pikku jutusta, juovuspäisestä saa olla aina huolissaan ettei se tukehdu oksennukseensa tai sammu talvella lumihankeen. Tupakoijilla ei ole näitä riskejä.

        Enkä sitä sano ettenkö olisi kiinnostunut uusista ystävistä tai oman rakkaan löytämisestä. Se on vain hankalaa kun oma terveys on reistaillut koko nuoruuden ja ei ole sen vuoksi voinut kouluttautua. On jotenkin myös syrjäytynyt ja jäänyt muiden kelkasta, niin se on hankala askel ottaa elämässä eteen päin että alkaisi suhdetta (ystävyys/seurustelu) hieromaan.

        Onnittelut rakastumisestasi ja onnittelut myös sille ujolle pojalle jonka ei sun kohdalla saisi olla nyt sitten liian ujo... Mutta ei liian rohkeakaan... Hankalaa määrittää mitä tarkoitan joten ton voi jättää huomioimatta...


      • lykkyätykö
        Sairaus teki ujoksi? kirjoitti:

        On meinaan katukuvassa katsottuna aika harvassa sinunlaisesi tytöt. Mikä meissä ujoissa on ihanaa? Itse olen ehkä ujo, mutta kykenen kyllä olemaan keskustelussa mukana, mutten aloitteellinen. Niin ja olen mies. Osalla ujoista voi olla muitakin ongelmia, ja etenkin nuorilla voi olla raha tiukalla, kun opinnot on päällä ja eri luukuilta tulee aika heikosti rahaa nuorille. Itse olen työtön joten ei ole paljoa varaa pitää mitään harrastuksia. Kissa ja tietokone vievät ylimääräistä rahaa, sekä CD levyt. En itse polta enkä käytä alkoholia, enkä huumeitakaan ole kokeillut. Pahin moka mitä elämässä voi tehdä on alkaa käyttämään alkoholia tai huumeita. Tupakointi on pienempi paha, se voi aiheuttaa terveydelle huonoja puolia, mutta mitä humalainen voi tehdä juovuksissa? Ajaa autolla, pahoinpidellä toisen jos kiukustuu jostain pikku jutusta, juovuspäisestä saa olla aina huolissaan ettei se tukehdu oksennukseensa tai sammu talvella lumihankeen. Tupakoijilla ei ole näitä riskejä.

        Enkä sitä sano ettenkö olisi kiinnostunut uusista ystävistä tai oman rakkaan löytämisestä. Se on vain hankalaa kun oma terveys on reistaillut koko nuoruuden ja ei ole sen vuoksi voinut kouluttautua. On jotenkin myös syrjäytynyt ja jäänyt muiden kelkasta, niin se on hankala askel ottaa elämässä eteen päin että alkaisi suhdetta (ystävyys/seurustelu) hieromaan.

        Onnittelut rakastumisestasi ja onnittelut myös sille ujolle pojalle jonka ei sun kohdalla saisi olla nyt sitten liian ujo... Mutta ei liian rohkeakaan... Hankalaa määrittää mitä tarkoitan joten ton voi jättää huomioimatta...

        Sairaus teki ujoksi? > Kysyit tuossa viestissäsi, että mikä meissä ujoissa kiehtoo? Elikkäs puhun nyt ihan omasta puolestani, enkä lähde mitenkään yleistämään. En oo ikinä tykänny sellasista miehistä, jotka on aina päällepäsmärinä ja pyörittämässä naisia ympärillänsä. Sellasista pleijjereistä saa vaan sellasen fiiliksen, että jos sillää on puheittensa mukaan nuin paljon naisia, niin yhtä hyvin mäkin olen yksi niistä. Toisekseen tämä mun tapauksessa oleva ujo poika on ollut jo vuosia kaverini. Ollaan siis liikuttu samoissa porukoissa, ja meillä on samannäköiset harrastukset. Tuohon sinun tapaukseen mietin, että jos tykkäät lukea kirjoja, niin johonkin tällaseen kirjapiiriin menet :) kuulostaa kyllää ihan urbaanilta, mutta kaikennäkösiä ilmasiakin aktiviteettejakin on olemassa. Musiikki, leffat?? Jotain arvosteluhommia..? Tärkeintä on, että ei jää kotisohvalle voivottelemaan, että "En minä ketään ikinä saa!", sillä ei se morsmaikku/sulho tule kotiovelle. Jotain tänkin asian eteen pitää tehdä. Tiedän myös minkälaista on olla erillainen, mm. sairauden takia. Asioiden kanssa kun oppii elämään ja hyväksyy itsensä sellasena kuin on, ja kun kaverini hyväksyvät, niin niiltäpohjilta on hyvä lähteä rakentamaan parisuhdetta. Hitaasti, mutta varmasti, sillä mihinkäs tässä valmiissa maailmassa on kiire? ps. Arvostan suuresti suhtautumistasi päihteisiin. Asennetta!


      • asfasf999388asdg
        lykkyätykö kirjoitti:

        Hei ujot! (ja vähemmän ujot)
        Kirjoitan tämän viestin siksi, koska haluan lohduttaa ja kertoa oman tarinani. Tiedän että olen nuori, vasta täysi-ikäisyyttä kolkutteleva tyttönen. Olen luonteeltani hyvin sosiallinen, voisko sanoa, että juttu luistaa ja läppä lentää. Olen joskus ajattellut, että olen saanut joitakin puheenlahjoja isältäni, geeneissä, sillä joskus huomaan puhuvani itseni pussiin. Joten ylipuheliaisuus ei ole myöskään hyvästä. Punastun se minäkin, vaikka ujo en olekkaan! No kuitenkin, haluan kertoa, että ei sen ujon tarvitse aina ujoa kohdata. Sillä olen korviamyöten rakastunut ehkä maailman ujoimpaan poikaan! En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin ujouden ja eipäujouden(en tiedä, mikä ois hyvä sana) välinen kontrasti kiehtoo. Ja minä todella tarvitsen vastapainoa. En ole mikään bilehile, en polta enkä juo. Mun viesti siis on se, että kyllä me vähän puheliaammatkin tykätään ujoista. Tiedättekö ujot. Te ootte ihania  

        mutta varmaankaan vitun ruma ujo (kuten esim. minä) ei ole ihana. Jos keksitte miten saa muutettua oman ulkonäkönsä, niin soitelkaa! Kyllä mulla ainaki tää saatanan surkee ulkonäkö aiheuttaa sen ujoudenki. Ei olis mitää ongelmia mennä jututtamaan naisia, jos mulla olisi hyvä ulkonäkö.


      • ratkaisuja
        asfasf999388asdg kirjoitti:

        mutta varmaankaan vitun ruma ujo (kuten esim. minä) ei ole ihana. Jos keksitte miten saa muutettua oman ulkonäkönsä, niin soitelkaa! Kyllä mulla ainaki tää saatanan surkee ulkonäkö aiheuttaa sen ujoudenki. Ei olis mitää ongelmia mennä jututtamaan naisia, jos mulla olisi hyvä ulkonäkö.

        Ihan normaaleilla keinoilla kai sitä ulkonäkö muutetaan. Hiusten leikkuu, parran ajo, jotain uutta päälle pantavaa. Jos on ylipainoa, niin uus elämäntapa, mahdl. aktiivisempi elämä. Liikuntaa.. Eikä näitten toimenpiteiden tarvii olla kalliita. Halvallakin löytää ihan tyylikkäitä kuteita niskaan, ja lenkkarit maksaa alessa. 35 e. Juosta voi missä ja millon tahasa.


      • asfasf999388asdg
        ratkaisuja kirjoitti:

        Ihan normaaleilla keinoilla kai sitä ulkonäkö muutetaan. Hiusten leikkuu, parran ajo, jotain uutta päälle pantavaa. Jos on ylipainoa, niin uus elämäntapa, mahdl. aktiivisempi elämä. Liikuntaa.. Eikä näitten toimenpiteiden tarvii olla kalliita. Halvallakin löytää ihan tyylikkäitä kuteita niskaan, ja lenkkarit maksaa alessa. 35 e. Juosta voi missä ja millon tahasa.

        muuten hyviä ratkaisuja, mutta eivät muuta sitä lärviä mitenkään. Mielestäni tyylini on ihan ok (vaikka ei nyt mikään mikään trendikkäin kuitenkaan). Tiukka kroppa löytyy ja lihastakin kohtalaisesti (169/79kg). Valitettavasti millään urheilulla, pukeutumisella tai muulla ei muuteta naamaa ja sitä kautta mikään näistä ei auta ujouteen.


      • Sairaus teki ujoksi?
        lykkyätykö kirjoitti:

        Sairaus teki ujoksi? > Kysyit tuossa viestissäsi, että mikä meissä ujoissa kiehtoo? Elikkäs puhun nyt ihan omasta puolestani, enkä lähde mitenkään yleistämään. En oo ikinä tykänny sellasista miehistä, jotka on aina päällepäsmärinä ja pyörittämässä naisia ympärillänsä. Sellasista pleijjereistä saa vaan sellasen fiiliksen, että jos sillää on puheittensa mukaan nuin paljon naisia, niin yhtä hyvin mäkin olen yksi niistä. Toisekseen tämä mun tapauksessa oleva ujo poika on ollut jo vuosia kaverini. Ollaan siis liikuttu samoissa porukoissa, ja meillä on samannäköiset harrastukset. Tuohon sinun tapaukseen mietin, että jos tykkäät lukea kirjoja, niin johonkin tällaseen kirjapiiriin menet :) kuulostaa kyllää ihan urbaanilta, mutta kaikennäkösiä ilmasiakin aktiviteettejakin on olemassa. Musiikki, leffat?? Jotain arvosteluhommia..? Tärkeintä on, että ei jää kotisohvalle voivottelemaan, että "En minä ketään ikinä saa!", sillä ei se morsmaikku/sulho tule kotiovelle. Jotain tänkin asian eteen pitää tehdä. Tiedän myös minkälaista on olla erillainen, mm. sairauden takia. Asioiden kanssa kun oppii elämään ja hyväksyy itsensä sellasena kuin on, ja kun kaverini hyväksyvät, niin niiltäpohjilta on hyvä lähteä rakentamaan parisuhdetta. Hitaasti, mutta varmasti, sillä mihinkäs tässä valmiissa maailmassa on kiire? ps. Arvostan suuresti suhtautumistasi päihteisiin. Asennetta!

        Et voi kyllä olla ainoakaan vaikka puhutkin omasta puolestasi, kai samankaltaisiakin löytyy. Just tuollaisia päällepäsmäreitä löytyy miehistä aika reippaan oloisesti, voisikohan arvioida karkeasti että 60% kuuluu jonkinasteisesti näihin. Itse kun on yhden sukulais miehen touhuja joutunut seurailemaan sivusta että on vaimo ja hänen lisäksi 5 rakastajatarta samanaikaisesti, niin voi puhua hieman rajojen rikkomisesta (etenkin kun sukulais mies on lähemmäs 70 vuotias)

        Itse olen enemmän sellainen etten pidä suurista ihmismassoista, pienet ympyrät riittävät kyllä, mutta kun niitäkään ei ole. Oma vaikutus on ollut perhetaustalla ja perhekriiseillä, joita on ollut, mutta niistä on hankala lähteä pois kun kaikki sukulaiset ovat eläkeikäisiä. Viihdyn paljon itse ulkona, teen rauhallisia kävelyjä iltaisin ympäri vuoden ja viihdyn yömyöhällä ulkona tunteja. Myös talvisin. Kyllä kirjojakin luen hieman, enemmänkin historiaan ja todellisuuteen pohjautuvia mitä esim. rakkausromaaneja. Politiikka ja yhteiskunnalliset asiat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Musiikissa pidän klassisesta musiikista ja pop&rock on myös levyhyllyä täyttämässä. Olen paljonkin erilainen ja kasvanut kai katkeraksi ihmiseksi, joten olen myös hyväksynyt sen etten löydä ketään ikinä. Mulla on taustalla paljon perhesyitä ja koulukiusaamista, hankala historia on minulla varjostamassa koko tulevaisuuttani. Myös näiden syiden varjolla olen menettänyt aika pitkälle luottamukseni toisiin ihmisiin, joten pelkään myös laatia esim. omaa treffiprofiilia nettiin, koska en ensinnäkin tiedä mitä siihen on tervettä laittaa, en halua että kaikki vanhat vihamiehet löytävät sen ja alkavat sitä kautta moittia minua ja jos tulee tilanne että joku haluaa tavata minut, en tiedä miten pääsen tilanteesta pois. Itse kyllä vastailisin mieluusti sellaisiin profiileihin jotka kiinnostavat minua, mutta en voi laittaa kuvaanikaan nettiin, koska joku tuttu tai sukulainen voi nähdä sen netistä. Niin lisätään se että sukulaiseni on sanoneet etten saa alkaa seurustelemaan tai etsiä kumppania, hakisin siis vain uusia ystäviä.

        Asioiden kanssa osaan elää kyllä, liiankin paljon. Myös kun mulla on muutama fyysinen ongelma joka pitäisi hoitaa leikkauksilla, mutten uskalla mennä lääkärille. Pelkään älyttömän paljon piikkejä, se on etuna siihen etten ole huumeistakaan kiinnostunut. Mutta lääkärissä se on ongelma kun mua ei voi tutkia, menen siis täysin paniikkiin. Tämä vaikuttaa myös omaan henkiseen puoleen jonkin asteisesti, itsevarmuuteen aika paljon. Mutta perhe ei tue näissä ongelmissa mua millään tavalla, olen aina ollut se vihattu henkilö perheessä. Ehkä syystäkin.

        Toinen ääripää löytyy yhdestä entisestä alkoholisti-kaverista, sillä oli hammas särkyä ja hän otti itse särkevän hampaan pois. Mutta oli juovuksissa ja ottikin väärän hampaan, joten toisella kerralla lähti oikea hammas. Ja häneltä meinattiin joutua käsi amputoimaan kun koira oli purrut ja hän luuli että se parantuu ilman hoitoa kuten se 6 tuuman ruosteinen rautanaula, jonka päälle hän kesällä sotki ja naula tuli koko jalan läpi. No tämä juoppo on ollut yksi syy miksi olen asennoitunut päihteitä vastaan, tämä tupakoi 3-4 askia päivässä ja joi pitkään. Sai aivoinfarktin ja joutui työkyvyttömyys eläkkeelle. Tai pääsi. Nyt oli riitaa ja tämä juoppo löi mua, minä löin takasin ja siihen päättyi ystävyys yhteistyö ja avunanto sopimus. Vaikka toi rattijuoppous juttu ei kyllä päde kaikkiin juopuneisiin. Jos on koko ikänsä juonut ja ajanut autoa, se sujuu alkoholin vaikutuksen alaisena paremmin mitä selvin päin. Kai. Ainakin minä olen ollut usein tämän entisen alkoholisti kaverini kyydissä kun se on ajanut autoa lähemmäs 4 promillen humalassa. Selvinpäin se ajoi risteyskolarin ja auto meni lunastukseen.


      • ratkaisuja
        asfasf999388asdg kirjoitti:

        muuten hyviä ratkaisuja, mutta eivät muuta sitä lärviä mitenkään. Mielestäni tyylini on ihan ok (vaikka ei nyt mikään mikään trendikkäin kuitenkaan). Tiukka kroppa löytyy ja lihastakin kohtalaisesti (169/79kg). Valitettavasti millään urheilulla, pukeutumisella tai muulla ei muuteta naamaa ja sitä kautta mikään näistä ei auta ujouteen.

        No, onhan se pärstää vaikea mennä muuttamaan. Ellei kävele naamarikauppaan. (sori, se oli vitsi :) ) Eiku kyllä mä nais-ihmisenä tiedän, mitä se on, jos oikeesti alkaa ärsyttään oma pärstä. Ja varsinkin jos se on ns. "epämiellyttävä" Mutta toisaalta, en mä nyt usko, että jos omaa ihan suhteellisen hyvän kropan, tyylin ja luonteen. Niin naamalla on enää niin suurta merkitystä. (paitsi, sen omistajan mielestä sitten) Mitä mä nyt ite funtsin, niin eniten mulle merkkaa se, mitä siellä pään sisällä liikkuu. Kemiat. Mä ite oon joskus pohtinu, että jos on ujo, ja on just joku sellanen, tilanne päällä, että tietää, että nyt pitäs toimia. (voi soveltaa moneen elämäntilanteeseen) Niin oon miettiny, että "mitä mä menetän?" ja sitä, että "Elämässä pitää ottaa riskejä!" Tavallaan, ujous on osa persoonallisuutta, osa ihmistä. Niinku vaikka sosiaalisuus. Näin ollen, sen kanssa pitää jotenki elää. Esim. Sosiaalinen joutuu joskus "yrittää" olla puhumatta liikaa. (tämä on totta!) Johan tulee moniselkosta ja sekavaa tekstiä. Koita kuitenki jotenki älytä, mitä mä ajan takaa :)


      • asfasf999388asdg
        ratkaisuja kirjoitti:

        No, onhan se pärstää vaikea mennä muuttamaan. Ellei kävele naamarikauppaan. (sori, se oli vitsi :) ) Eiku kyllä mä nais-ihmisenä tiedän, mitä se on, jos oikeesti alkaa ärsyttään oma pärstä. Ja varsinkin jos se on ns. "epämiellyttävä" Mutta toisaalta, en mä nyt usko, että jos omaa ihan suhteellisen hyvän kropan, tyylin ja luonteen. Niin naamalla on enää niin suurta merkitystä. (paitsi, sen omistajan mielestä sitten) Mitä mä nyt ite funtsin, niin eniten mulle merkkaa se, mitä siellä pään sisällä liikkuu. Kemiat. Mä ite oon joskus pohtinu, että jos on ujo, ja on just joku sellanen, tilanne päällä, että tietää, että nyt pitäs toimia. (voi soveltaa moneen elämäntilanteeseen) Niin oon miettiny, että "mitä mä menetän?" ja sitä, että "Elämässä pitää ottaa riskejä!" Tavallaan, ujous on osa persoonallisuutta, osa ihmistä. Niinku vaikka sosiaalisuus. Näin ollen, sen kanssa pitää jotenki elää. Esim. Sosiaalinen joutuu joskus "yrittää" olla puhumatta liikaa. (tämä on totta!) Johan tulee moniselkosta ja sekavaa tekstiä. Koita kuitenki jotenki älytä, mitä mä ajan takaa :)

        Totta, että TAVALLAAN tekemällä aloitteita ei häviä mitään (tai ainakin potentiaalinen "voitto" suhteessa potentiaalisen "häviöön" on suuri, pokeri-ihmiset varmaan tietävät, mistä puhun...). Ja tiedostan tämän, mutta silti en vain kykene tekemään aloitteita! En suoraan sanottu edes tiedä, mistä se johtuu. Varmaankin alitajuisesti pelkään, että nainen tylyttäisi minut totaalisesti, mikä vahvistaisi omat käsitykset ulkonäöstäni yms. enkä uskalla kohdata tätä skenaariota. Faktahan se on, että (ainakaan miehen) on turha ruikuttaa täällä foorumeilla... pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä jotain TODELLISUUDESSA asioiden eteen. Luonnollisesti helpommin sanottu kuin tehty...


      • lykkyätykö kirjoitti:

        Hei ujot! (ja vähemmän ujot)
        Kirjoitan tämän viestin siksi, koska haluan lohduttaa ja kertoa oman tarinani. Tiedän että olen nuori, vasta täysi-ikäisyyttä kolkutteleva tyttönen. Olen luonteeltani hyvin sosiallinen, voisko sanoa, että juttu luistaa ja läppä lentää. Olen joskus ajattellut, että olen saanut joitakin puheenlahjoja isältäni, geeneissä, sillä joskus huomaan puhuvani itseni pussiin. Joten ylipuheliaisuus ei ole myöskään hyvästä. Punastun se minäkin, vaikka ujo en olekkaan! No kuitenkin, haluan kertoa, että ei sen ujon tarvitse aina ujoa kohdata. Sillä olen korviamyöten rakastunut ehkä maailman ujoimpaan poikaan! En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin ujouden ja eipäujouden(en tiedä, mikä ois hyvä sana) välinen kontrasti kiehtoo. Ja minä todella tarvitsen vastapainoa. En ole mikään bilehile, en polta enkä juo. Mun viesti siis on se, että kyllä me vähän puheliaammatkin tykätään ujoista. Tiedättekö ujot. Te ootte ihania  

        onhan se ihan kiva että on puheliata, ei ujoja, naisia jotka pitää ujoista. Mutta hekin tuntuvat vaativan että mies tekee aloitteen.


      • haaveissa vainko oot
        dfghd4 kirjoitti:

        Itsekin 21-vuotias mies ja sama "tarina". Tässä käy vaan helposti niin, että VAIKKA myöhemmin pääsisi ujoudesta eroon, niin sillon on jo tavallaan "juna mennyt": aika utopistiselta ainakin omaan korvaani kuulostaa ajatus siitä, että joku kiva nainen ottaisi miehen, joka ei ole koskaan seurustellut yms...

        Minulle puolestaan olisi unelma, jos löytäisin jonkun lähemmäs oman ikäisen miehen joka olisi aika kokematon! :)


      • sddddddd
        haaveissa vainko oot kirjoitti:

        Minulle puolestaan olisi unelma, jos löytäisin jonkun lähemmäs oman ikäisen miehen joka olisi aika kokematon! :)

        No hyvä, että sinunlaisiakin on sentään olemassa. Varmaan aika vähän on kaltaisiasi.


    • gfjdghk

      sikäli olen onnellinen, että olen kohdannut sielunkumppanini edes sen vähän aikaa. Kyllä se ujous aikaa myöten karisee, mutta olisi kumppanin löytäminen huomattavasti helpompaa, jos en olisi ollut nuorempana niin ujo...sitä taakkaa kantaa myöhemminkin.

    • dani_123

      luulin et oon ainut :O on oikeastaan mukava tietää etten oo ainut vähän ujohko ihminen. Kyllähän mä uusiin ihmisiin osaan tutustua mut en osaa avautua. Itse oon 18 nuori nainen enkä ole koskaan seurustellu. ehkä ulkonäkö on masentannut mua, arvostelen aina itseäni muihin ja suoraan sanottunan pidän itseäni rumana. se on aina ollu esteenä. miten joku voisi pitää minusta kun en edes itse pidä itsestäni. käyn amista ja on mulla ihastus mut enhän mä kehtaa mennä juttelee, se varmaan kahtois mua ihan outona. ja onhan amiksessa paljon kauniimpia ihmisiä ku mä. pitäis vaa ottaa niskasta kiini ja mennä juttelee, mut mä sanoa?....Oishan se kiva löytää joku joka ymmärtää mua ja kuuntelee. Voi vaan kestää mun kans et avaudun ku oon aika sisältä rikki :I yritän ajatella positiivisesti ja elän elämää toivoen et joskus ois parempi olla.

      • dani_123

        siis "mitä sanoa" :P


      • minäVain...
        dani_123 kirjoitti:

        siis "mitä sanoa" :P

        Mä täytän tänä vuonna 19 enkä oo koskaan seurustellut enkä suudellut jne. Syy: en vaan yksinkertaisesti ole törmännyt keneenkään jonka kanssa olisin halunnut. Nykyisellä kotipaikkakunnallani ei ole minun kaltaisille ihmisille mitään, ei kulttuuri- ja historia-juttuja, vain baareja ja yökerhoja. En niissä mielelläni koskaan käy eikä tulisi mieleenikään että sieltä ainakaan ketään löytäisin! En halua baarikärpästä enkä ketään itseäni paljon sosiaalisempaa koska olen tosi ujo ja viihdyn yksin, ja haluaisin miehen joka ymmärtää tällaista ihmistä ja ehkä itsekin on sellainen. En sitten tiedä milloin löydän sellaisen jonka kanssa ollaan samalla aaltopituudella, voin vain toivoa että joskus....


      • yksin ja ikuisesti
        minäVain... kirjoitti:

        Mä täytän tänä vuonna 19 enkä oo koskaan seurustellut enkä suudellut jne. Syy: en vaan yksinkertaisesti ole törmännyt keneenkään jonka kanssa olisin halunnut. Nykyisellä kotipaikkakunnallani ei ole minun kaltaisille ihmisille mitään, ei kulttuuri- ja historia-juttuja, vain baareja ja yökerhoja. En niissä mielelläni koskaan käy eikä tulisi mieleenikään että sieltä ainakaan ketään löytäisin! En halua baarikärpästä enkä ketään itseäni paljon sosiaalisempaa koska olen tosi ujo ja viihdyn yksin, ja haluaisin miehen joka ymmärtää tällaista ihmistä ja ehkä itsekin on sellainen. En sitten tiedä milloin löydän sellaisen jonka kanssa ollaan samalla aaltopituudella, voin vain toivoa että joskus....

        Itse olen 22 vuotias joka täyttää tänä vuonna 23. Olen hyvin ujo naisten keskellä ja kun huomaan tytön, tai naisen, katsovan minua, huomaan tuijottavani taivaalle taikka muualle. Tunnen oloni hyvin epävarmaksi kun en tiedä miten heille pitäisi edes puhua vaikka he avaisivat keskustelun. Olen seurustellut viimeksi siellä 15 vuoden tietämillä, mutta sekään ei kestänyt muutamaa viikkoa pitempään. Siitä lähtien on ollut semmoinen tunne, että en tulisi ikinä tapaamaan semmoista henkilöä joka ymmärtäisi minua. Pidän semmoisista maanläheisistä henkilöistä jotka tykkäävät esim. kävelyistä iltähämärässä, katselemassa auringon laskua, nauttimassa ulkoilmasta ja muusta vastaavanlaisesta.
        Itse koen aloitteen ottamisen todella vaikeaksi, koska punastun helposti ja silloin aivot menevät lukkoon ja teen itsestäni aivan totaalisen tollon. Olisi mukava jos pääkaupunkiseudulta löytyisi naispuolisia henkilöitä joiden kanssa voisi ihan vain jutella vaikka msn:n välityksellä ja ehkä löytää jonkun joka myös pitäisi samanlaisista asioista kuin minäkin.


      • Yksi ujo tyttö
        yksin ja ikuisesti kirjoitti:

        Itse olen 22 vuotias joka täyttää tänä vuonna 23. Olen hyvin ujo naisten keskellä ja kun huomaan tytön, tai naisen, katsovan minua, huomaan tuijottavani taivaalle taikka muualle. Tunnen oloni hyvin epävarmaksi kun en tiedä miten heille pitäisi edes puhua vaikka he avaisivat keskustelun. Olen seurustellut viimeksi siellä 15 vuoden tietämillä, mutta sekään ei kestänyt muutamaa viikkoa pitempään. Siitä lähtien on ollut semmoinen tunne, että en tulisi ikinä tapaamaan semmoista henkilöä joka ymmärtäisi minua. Pidän semmoisista maanläheisistä henkilöistä jotka tykkäävät esim. kävelyistä iltähämärässä, katselemassa auringon laskua, nauttimassa ulkoilmasta ja muusta vastaavanlaisesta.
        Itse koen aloitteen ottamisen todella vaikeaksi, koska punastun helposti ja silloin aivot menevät lukkoon ja teen itsestäni aivan totaalisen tollon. Olisi mukava jos pääkaupunkiseudulta löytyisi naispuolisia henkilöitä joiden kanssa voisi ihan vain jutella vaikka msn:n välityksellä ja ehkä löytää jonkun joka myös pitäisi samanlaisista asioista kuin minäkin.

        Hei. Täällä olisi yksi samanikäinen, pääkaupunkiseudulla asusteleva tyttö.

        Kuten ehkä arvata saattaa, en ole koskaan seurustellut (mutta en myöskään ajattele, että kokematon 22-vuotias olisi jotenkin menetetty tapaus). Olin pitkään melkoisen syrjään vetäytyvä enkä olisi koskaan ikinä milloinkaan voinut paljastaa ihastumisiani kenellekään, saati sitten tehdä minkäänlaisia aloitteita. Nykyään olen jo yleisesti ottaen hieman avoimempi, mutta pinnan alla on silti sellainen ”entä jos ulkokuoreni pettää ja kaikki näkevät yhtäkkiä kuinka epävarma oikeasti olen”-olo ja aloitteen tekeminen vastakkaisen sukupuolen suhteen tuntuu edelleen täysin mahdottomalta.

        Perusluonteeltani olen ujo, pikku hiljaa olen alkanut sen hyväksyä ja ehkä ymmärtääkin uudella tavalla enkä kyllä edes halua siitä pohjimmaisesta ujoudestani eroon. Punastelen lisäksi herkästi, myös ”ilman varsinaista syytä”. Punastelu on ollut minulle tosi hankala juttu ja saanut minut tuntemaan itseni toisinaan äärimmäisen huonoksi ihmiseksi. Nykyään suhtaudun punasteluuni jo hieman armollisemmin, kuten itseeni yleensäkin, vaikka huonoja kausia toki tulee välillä.

        Jos haluat vaihtaa ajatuksia, minuun saa yhteyden osoitteesta elefantti (at) hotmail.fi.


    • sfgdgdfgd

      "Jee". Tänään tuli 22-vuotta mittariin. Koskaan en ole seurustellut, suudellut saati edes pitänyt tyttö/naista kädestä. Aika karu saldo, kun alkaa miettimään. Tytöille/naisille puhumani lauseetkin jäävät varmaan alle 50 kappaleeseen (kun karsitaan kaikki työ ja muut arkipäiväiset jutut).

      Aika todennäköiseltä vaikuttaa, etten koskaan tule seurustelemaankaan. Käytännössä tässä on n. 2-3 vuotta aikaa maksimissaan edetä näissä asioissa, tai on pelannut itsensä ulos parisuhdekarkeloista. Näin siksi, että ensinnäkin kuka nainen oikeasti voisi olla nauramatta jollekin 26-vuotiaalle (pahoitteluni, jos joku tällainen henkilö lukee tätä... tarkoitukseni ei ole haukkua, koska olen itsekin tulossa samaan tilanteeseen), joka ei osaa yhtään edes puhua naisten kanssa ja on kauhean epävarma muutenkin? Toiseksi, uskon monien jo tuossa iässä aloittavan perheen perustamisen, jolloin vapaita mimmejä on yhä vähemmän (monestihan naiset taitavat tässä iässä haluta vanhemman miehen, mutta en usko asian laidan olevan näin minun hypoteettisessa tapauksessani). Aika varmaltaha se vaikuttaa, että yksin tässä tullaan elelemään hamaan loppuun asti... vaikka joskus ujoudesta pääsisikin eroon, niin sitten vastaan tulevat muut tekijät, kuten ei mikään erikoinen ulkonäkö ja 169cm pituus... ainut hyvä asia ulkoisessa olemuksessani on mielestäni lihakset, mutta lihaksikkuudesta ei ole mitään hyötyä tämän asian suhteen.

      • ennätyksen

        Teen varmaan kaikkien aikojen ennätyksen ja olen säälittävä luuseri, sillä olen 27 vuotias nainen joka ei ole koskaan seurustellut. En ole käynyt edes "treffeillä". Vaikuttaa pelottavasti siltä että en löydä ketään eikä kukaan kiinnostu, kun olen ujo ja jännitän kaikkea. En ole myöskään aina kaikkein positiivisin ihminen, vaan kärsin masennuksesta ajoittain. Huomenna on taas helluntai ja ei ole mitään tapahtunut viime vuoteen verrattuna.


      • panomies_
        ennätyksen kirjoitti:

        Teen varmaan kaikkien aikojen ennätyksen ja olen säälittävä luuseri, sillä olen 27 vuotias nainen joka ei ole koskaan seurustellut. En ole käynyt edes "treffeillä". Vaikuttaa pelottavasti siltä että en löydä ketään eikä kukaan kiinnostu, kun olen ujo ja jännitän kaikkea. En ole myöskään aina kaikkein positiivisin ihminen, vaan kärsin masennuksesta ajoittain. Huomenna on taas helluntai ja ei ole mitään tapahtunut viime vuoteen verrattuna.

        mutta olet varmasti ollut sukupuoliyhteydessä vähintään kerran, vaikka sitten tuhannen tuiterissa jos ei muuten, ei se treffejä vaadi. sen sijaan löytyy miehiä jotka eivät ole 30 vuotiaanaakaan käyttäneet penistään naisessa


      • MiesYksin27
        ennätyksen kirjoitti:

        Teen varmaan kaikkien aikojen ennätyksen ja olen säälittävä luuseri, sillä olen 27 vuotias nainen joka ei ole koskaan seurustellut. En ole käynyt edes "treffeillä". Vaikuttaa pelottavasti siltä että en löydä ketään eikä kukaan kiinnostu, kun olen ujo ja jännitän kaikkea. En ole myöskään aina kaikkein positiivisin ihminen, vaan kärsin masennuksesta ajoittain. Huomenna on taas helluntai ja ei ole mitään tapahtunut viime vuoteen verrattuna.

        sanois sinua luuseriksi, itse olen 27- vuotias mies, enkä minäkään koskaan ole seurustellut. Jollain tapaa olen jo hyväksynyt sen tosiasian, että "yksin" tulen elämäni viettämään, enkä juurikaan enää asialla päätäni vaivaa. Tosin joskus vieläkin tulee sellainen olo, että olisi kiva kun löytäisi kivan kumppaniin jakamaan arjen pienet ilot ja surut.


      • 4545
        ennätyksen kirjoitti:

        Teen varmaan kaikkien aikojen ennätyksen ja olen säälittävä luuseri, sillä olen 27 vuotias nainen joka ei ole koskaan seurustellut. En ole käynyt edes "treffeillä". Vaikuttaa pelottavasti siltä että en löydä ketään eikä kukaan kiinnostu, kun olen ujo ja jännitän kaikkea. En ole myöskään aina kaikkein positiivisin ihminen, vaan kärsin masennuksesta ajoittain. Huomenna on taas helluntai ja ei ole mitään tapahtunut viime vuoteen verrattuna.

        Pistäkää nyt ihmeessä niitä yhteystietojanne. Kyllä täältä varmasti ehdokkaita treffeille löytyy. Täällä olisi yksi :D

        Eikä kannatta lannistua jos ei heti natsaa.


      • 4+1
        4545 kirjoitti:

        Pistäkää nyt ihmeessä niitä yhteystietojanne. Kyllä täältä varmasti ehdokkaita treffeille löytyy. Täällä olisi yksi :D

        Eikä kannatta lannistua jos ei heti natsaa.

        Olen pari kertaa laittanut itse asiallisesti viestiä joihinkin foorumeilla olleisiin osoittesiin saamatta koskaan minkäänlaista vastausta. Jätin kerran oman osoittenikin esille. Pari viestiä sinne tuli. Kaikissa oli käytännössä vain "Moi". Sitten vastasin asiallisesti niihin ja kysyin jotain takaisinpäin. Vastausta ei koskaan kuulunut.

        Ujoillehan toinen ujo olisi aika ideaali treffikumppani ainakin minun mielestäni. Minä ainakin nimittäin jännitän paljon, että toinen jotenkin vaistoaa kokemattomuuteni näissä asioissa ja sen takia muuttaa asennoitumistaan. Olisi helpompaa, kun molemmat olisivat "samalla tasolla".


    • Emiliaaaaa0000

      Mun sisko seurusteli ekan kerran joskus 22-vuotiaana. Se sano että ei varmaan ujoutensa takia ikinä tuu löytämään sitä oikeaa, mut miten kävi? Ja nyt ne on onnellisesti yhessä. :D Itte oon 19 vuotias enkä oo ikinä seurustellut mutta en lannistu koska ei ikinä tiedä mitä tapahtuu :)

      • 15+20

        Mulla tullee kohta 19 vuotta täyteen ilman minkäänlaista kontaktia naisiin. Enkä oo ees erityisen ruma, läski tai surkimus(fyysisesti tai älyllisesti). Kai tämä ihmisten vältteleminen on jonkinlainen taitolaji.


      • sdgsdgr43

        Ujoilla naisilla on tässä suhteessa helpompaa kuin miehillä. Joku mies voi tehdä aloitteen ujoakin naista kohtaan, jolloin tavallaan ujous ei välttämättä muodostu esteeksi. Sen sijaan todennäköisyys, että nainen tekisi aloitteen ujoa miestä kohtaan, on häilyvän pieni ja edellyttää aikamoista ulkonäköä tai onnea. Ei ole helppoa kummallakaan sukupuolella, mutta tässä suhteessa naiset pääsevät mielestäni helpommalla.


      • dfgdfg
        15+20 kirjoitti:

        Mulla tullee kohta 19 vuotta täyteen ilman minkäänlaista kontaktia naisiin. Enkä oo ees erityisen ruma, läski tai surkimus(fyysisesti tai älyllisesti). Kai tämä ihmisten vältteleminen on jonkinlainen taitolaji.

        Kun olet mies, se ei ole mikään taitolaji. Olen jo 34 vuotias mies eikä kukaan nainen ole koskaan tullut kysymään minulta mitään - paitsi jos ovat eksyksissä tai ihan muita asioita. En ole ruma tai tyhmä ja erityisesti en ole lihava.

        Tavallaan se on kyllä helpotus, kyllä tuntisin oloni vaivautuneeksi jos joku tuosta vain tulisi kysymään että lähetkö mukaan. En varmaan lähtisi. Ainakin miehenä voi olla rauhassa itsekseen, eikä kukaan väkisin änkeydy seuraan. Sen sijaan ihmetyttää että monet ihmiset -usein juuri naiset- tulevat kyllä kysymään minulta mihin pitää mennä jos ovat eksyksissä.


      • Opso
        sdgsdgr43 kirjoitti:

        Ujoilla naisilla on tässä suhteessa helpompaa kuin miehillä. Joku mies voi tehdä aloitteen ujoakin naista kohtaan, jolloin tavallaan ujous ei välttämättä muodostu esteeksi. Sen sijaan todennäköisyys, että nainen tekisi aloitteen ujoa miestä kohtaan, on häilyvän pieni ja edellyttää aikamoista ulkonäköä tai onnea. Ei ole helppoa kummallakaan sukupuolella, mutta tässä suhteessa naiset pääsevät mielestäni helpommalla.

        Täällä kanssa yksi ujo 18 vuotias tyttö. En ole kanssa koskaan seurustellut, tai kokenut mitään. Minua ei kauheasti juominen kiinnosta, eikä baareissa ole tullut käytyä, koska ei vain kauheasti kiinnosta. Nyt vain tuntuu että haluaisi jonkun vierelleen, mutta mistä teitä miehiä löytää muualta kuin niistä känniluolista?

        Näen usein mukavan näköisiä (ei siis niinkään ulkonäkö, vaan mukavan luonteen omaavan näköisiä) miehiä, mutta jos otan vähänkään katsekontaktia, niin ei tapahdu mitään, ja mä en vaan yksinkertaisesti uskalla tehdä enempää, ja se on rasittavaa.
        Kavereitakaan mulla ei ole kuin pari, hyvää tosiystävää ei ole ainuttakaan.

        Onko täälä yhtään teitä alle 20 vuotiaita ujoja tai ei niin ujoja miehiä, tai miksei kaverimielessä tyttöjäkin? Olisi mukava vaihtaa ajatuksia sähköpostilla..


      • 897

        Täällä taas yks samanlainen. Oon 22-vuotias tyttö ja en oo koskaan seurustellut tai suudellut. Oon kans tosi ujo ja varautunut ihmisten ja varsinkin miesten seurassa. En ikinä vaan osaa niille oikein mtn sanoa..ja sit punastelen kanssa ja siitä vasta tuleekin sitten idioottiolo. Olis kiva löytää oma kulta. :( Välillä se epätoivo iskee pintaan, mut sitten taas joskus sitä vaa aattelee "et vielä jonain päivänä, kun sen aika on ja kun se oikee tyyppi tulee vastaan". On vaan nii ärsyttävää, ku kaikki muut kaverit seurustelee ja on kihloissa jne. Ja mulla vaan ei oo ollu vielä ikinä ketään. :(


      • Kas, löysinpä taas yhteystietoja, jotka voisi poistaa!

        Hyvää ujouden ja seurustelemattomuuden jatkoa :)


      • Sinunkin yhteystietosi joutaa poistattaa!

        Metkaa jatkoa :)


    • ks...

      Mä myös ujo ja hissu, ainakin alkuun. Täytän 25 eikä tähän ikään mennessä oo ollu yhen yhtäkään oikeaa seurustelusuhdetta. Pari säätöä on ihme kyllä ollut... Baareissa en viihdy ja en muutenkaan pahemmin käytä alkoholia. Keikoilla tykkään käydä, mut eipä tuo yksin niin kivaa ole.

    • Pöpipää

      Olen 22-vuotias ujohko kaveri, enkä ole koskaan seurustellut. Ongelmani ei ole, ettenkö uskaltaisi lähestyä tyttöjä, vaan että en kykene ihastumaan kehenkään. Epäilen, että ujouteni jotenkin saa aikaan tunnelukon, enkä pysty kiinnostumaan ihmisistä seurustelumielessä. Joka aamu ajattelen tulevan päivän olevan erilainen -ehkä joku saa minut tänään tuntemaan jotain- mutta illalla huomaan sen olevan turha toivo.

      Plääh, miksi elämän pitää olla niin monimutkaista :D

      • dfg9000300

        Vähän sama ongelma. En tosin tiedä, johtuuko "kyvyttömyys ihastua" ujoudesta vai jostain muusta. Joka tapauksessa en ole koskaan ihastunut. Enkä varmaan tosin uskaltaisi aloitetta tehdäkään, vaikka ihastuisinkin...


      • fslfjlseijflsefi
        dfg9000300 kirjoitti:

        Vähän sama ongelma. En tosin tiedä, johtuuko "kyvyttömyys ihastua" ujoudesta vai jostain muusta. Joka tapauksessa en ole koskaan ihastunut. Enkä varmaan tosin uskaltaisi aloitetta tehdäkään, vaikka ihastuisinkin...

        Olkaa onnellisia jos ette pysty ihastumaan, siitä ei ole muuta kuin harmia!! Itse olen sellainen, että mihin ikinä menenkin missä on vastakkaisen sukupuolen edustajia, onnistun aina ihastumaan johonkuhun. Niin ja tästä ei tietenkään ole kuin harmia sillä en voi itse kuvitella ikinä tekeväni minkäänlaista aloitetta ellei vastapuoli vaikuttaisi selvästi kiinnostuneelta. Ihastumisen johdosta päädyn välttelemään tätä kys. ihmistä, sillä muuten jännitysoireeni saattaisivat paljastaa minut. Yläasteellakin punastuin täysin kuin jouduin olemaan samassa huoneessakin erään luokkalaiseni kanssa ja yritin kuitenkin epätoivoisesti peitellä tätä asiaa. Olen jo 20 v, joten tämä on todella säälittävää, ehkä yläasteikäisenä tuo olisi ollut vielä söpöä. En oikein usko, että kukaan muu kuin toinen ujo voi ymmärtää tällaista... Ehkä uskaltaisin mennä juttelemaan joskus jollekin toiselle punanaamalle jos sattuisin sellaisen jossain näkemään?


    • 85498458

      En ole itse oikeastaan kauhean ujo yleisesti ihmisten seurassa verrattuna esim. parin vuoden takaiseen tilanteeseeni. Ujous tuolloin lukion aikana ja yliopiston alussa johti siihen, että minulla on vain hyvin vähän kavereita, joista itseasiassa kaikki seurustelevat. Siksi on vaikea saada seuraa esim. jonnekkin baariin (yökerhoissa ja muissa on ihan mukava välillä käydä, vaikka harvemmin kaatokännejä juonkaan) tai muutenkaan minnekään, jossa voisi tavata ihmisiä. Naisten suhteen olen kuitenkin edelleen ujo ja siksi taas puhtaasti esim. yksin baariin meneminen on poissuljettu vaihtoehto. Olen tässä siis yrittänyt sanoa, että en ole enää niin ujo, mutta aikaisemman ujouden takia en käy oikeastaan kuin koulussa, salilla ja töissä, miksi naisten tapaaminen on äärimmäisen hankalaa...

    • Aloneman32

      Vaikka ikää onkin jo yli kolmekymmentä vuotta, en ole koskaan seurustellut. Koulussa on kyllä muutaman naisen kanssa ollut jotain pientä säätöä, mutta ne on kaatunut melko nopeasti. En vain osaa keskustella ihmisten ja varsinkaan naisten kanssa. Keskustelu ei ole ollenkaan luontevaa. Yksi syy seurustelemattomuuteeni on se, että minulla ei oikeastaan ole yhtään kaveria, jonka kanssa voisi käydä eri tapahtumissa ja tavata naisia. Nytkin töissä aloitti yksi uusi nainen. Aluksi keskustelu hänen kanssaan sujui jotenkin hyvin, mutta vähän ajan päästä hän lopetti kokonaan minulle puhumisen, luultavasti tuon huonon keskustelutaitoni johdosta.

    • onnellisestiiloinen

      Aloittajan viesti on kyllä niin kuin omasta suustani.
      Kaikki kanssa ihmettelevät, kun nätti olen että miksi ei ketään ole. Eikä suuteluakaan oo tullu harrastettua. Pariin kertaan tanssittu tiiviisti baarissa, mutta ne kerrat olisin voinut jättää tekemättä kokonaan.. Sitten tuntuu, että olen tykännyt vääristä ihmisistä, väärään aikaan tai väärät ihmiset ovat tykänneet minusta.

      Ja 20 olen kanssa minäkin. Ei kauaakaan, kun kävin stressaavan vaiheen elämässäni tämän asian takia. En uskalla kertoa kenellekään tästä, että en ole seurustellut tai mitään juttuakaan ei edes ole ollut.

      Olen ujo, erityisen ujo poikien kanssa. Toimeen tulen tarvittaessa, mutta sitten kun pitäisi osoittaa kiinnostusta niin ei uskalla ja jos joku osoittanut kiinnostusta niin olen vain naureskellut 'haha ei oo totta. mee pois' ja ottanut asian kylmästi vastaan.

      Enkä itsekään käy baarissa kuin maksimissaan 3 kertaa vuodessa. Ei siis vaan todellakaan ole minun juttu.. Joka kerta jääny huono fiilis illasta.. Alkoholiakin vain siihen asti, kunnes alkaa tuntua ja sitten loppuu, ja sekin tuntuu olevan jo liikaa, jos siihen pisteeseen menee. Eli joo en ole näitä 'kännissä poikia ja ihmisiä'. Joo hyi ei kiitos.

      Asia muuttui tossa toukokuussa, kun aivan yllättävässä paikassa tapasin pojan: netissä(ja vielä niin random paikassa että huh). Nyt ollaan kuukausi viestitelty ja enempää en voisi pyytää. AIVAN sama syntymäpäivä ja kaikkea.

      Että meille ujoillekin kohtalo kyllä pistää pallonsa peliin. Täytyy kuitenkin uskaltaa pistää se puolustus mekanismi pois hetkeksi. Itselle se oli vaikeaa ja edelleen tekee, vaikka pitkälle olen päässyt, mutta muu ei auta.. Täytyy osata päästää irti ja katsoa että se henkilö kenen edessä päästää irti on sen arvoinen. (:

      • 22

        olen ujo 22v tyttö, en koskaan suudellut tai seurustellut. Ujous on kaiken syynä! Miten vihaankaan ujouttani. Mutta kun ajattelen positiivisesti, en ole niin ujo kuin joskus olin. Ehkä vielä löydän jonkun.


    • joopass

      Itse olen 21-vuotias mies,enkä ole koskaan seurustellut,ottanut mitään kontaktia naisiin ym. koskaan.Ylä-asteella ja lukiossa puhuin tytöille yhteensä ehkä noin 15.kertaa ja nekin jonkin pakollisen tehtävän yhteydessä.Olen 95% varma siitä että jatkan sinkkina hamaan loppuun asti,mutta onhan sitä muutakin elämää kuin seurustelu...
      Neuvoksi 15-18-vuotiaille ujoille,koittakaa ottaa kontaktia ja päästä eroon ujoudestanne,ennen kuin juna pyyhäisee ohitsenne (kuten minulla) lopullisesti.

      • ei voi seurustella

        se on fakta


      • 34536
        ei voi seurustella kirjoitti:

        se on fakta

        Tietyssä määrin totta, sillä aika pieni se todennäköisyys ainakin ujolla pojalla/miehellä vaikuttaisi olevan seurusteluun. Ujous on voitettava viimeistään siinä 22 vuoden tienoilla, koska muuten naiset alkavat pitää erikoisena. Jos ei ole vielä 25-vuotiaana voittanut ujoutta, juna on mennyt. Tämän jälkeen ainut vaihtoehto on valehdella ja keksiä itselleen seurusteluhistoria, siis jos sattuu joskus myöhemmin ujouden voittamaan.


    • kohtalotoveri

      Hei!

      Itse olen juuri 22 vuotta täyttänyt nuori nainen, jolla on myös kuvailemasi kaltainen tilanne. Kaveripoikiakaan mulla ei oo koskaan ollut, miespuoliset kontaktit on rajottunut perheenjäseniin, kavereiden poikaystäviin ja sit koulussa tapahtuneisiin kontakteihin. Pystyn suhtautuun ilman ujoutta vain itseäni vanhempiin miehiin tai sellaisiin jätkiin, joita kohtaan mulla ei oo romanttisia tunteita, mutta ihastusten edessä menen totaalisen lukkoon. Korkeintaan hymyilen, seki tosi harvinaista. Koen tämän ujouteni ja arkuuteni siis luonnollisesti ongelmallisena.

      Baareissa oon käynyt vaan muutamia kertoja, ja alun innostuksen jälkeen nuo paikat vaan rupes kyllästyttään. Mieluummin vietän illat kotosalla. Uskoisin kuitenkin, että jokaiselle on olemassa joku, vaikka välillä tuntuukin turhauttavalta ja toivottomalta. Itse asiassa ongelmana ei ole ujous, vaikka se varmasti joissain tapauksissa hidastaa uusien ihmissuhteiden solmimista. Myöskään yksinolo sinänsä ei ole paha asia. Pahinta on tulla tietoiseksi siitä, että elämästä puuttuu ihminen, jota niin kaipaisi. Ja että tuo tietoisuus ei jätä rauhaan, koska ympäristöstä siihen saa vaan vahvistusta. Esim. kaupungilla ollessa ei muuta meinaa nähäkään kuin pariskuntia kävelemässä käsikädessä, tai jos viettää aikaa kavereiden kanssa, saa kuulla ummet ja lammet niitten poikaystävistä, ja kaiken kukkuraksi vielä muistutetaan, että kyllä se kulta löytyy sit ku aika on oikea jne. Tuntuu vaan niin ankealta kuulla sitä hokemaa - helppoahan sellasta on toimittaa, kun ei kärvistele sinkun yksinäisyydessä. Olen vahvasti sitä mieltä, että pariskunnilla katoaa kosketuspinta, tietynlainen eläytymiskyky sinkkuuteen pariutumisen myötä.

      Tärkeää mulle ois parisuhteessa perinteisen luottamuksen, kunnioituksen ja ystävyyden lisäksi vapaus. Ja tarkotan tolla sitä, että en kaipaa mitään siamilaiset kaksoset - meininkii! Toki yhessäolo on tärkeää, mut ennen pitkää vain ahdistuisin, jos kaikki asiat tehdään yhdessä. Eli kummallakin ois edelleen myös omat juttunsa. Toivoisin vaan joskus löytäväni mukavan ja fiksun tyypin, jota kohtaan tuntee myös vetovoimaa, koska ilman sitä tyyppi jää vaan kaveritasolle.

      On lohduttavaa lukea, että muillakin on samoja ongelmia, niin miehillä kuin naisillakin. Haluan vaan toivottaa lopuks kaikille tsemppiä ja voimia! :)

      • §§§§§§§§§½½½½§§§

        Sulla taitaa olla vähän sama ongelma, kun mullakin. Meinaan, että vaikea sitä on potentiaalisia kumppaneita tavata, kun en käy missään. Tai siis luonnollisesti salilla, töissä ja syksyllä taas koulussa tulee käytyä, mutta en ole ainakaan noissa paikoissa nähnyt mielenkiintoisia naisia. Koulukin on yliopistossa niin vapaata ja luokatonta, että ei siellä tutustu ihmisiin ellei käy kaikenmaailman bileissä (sinällään ei ole mitään baareja tai bileitä vastaan, mutta ne eivät oikeen ujolle ja estyneelle persoonalle sovi, kun on kännissä melkein yhtä estynyt kuin selvinpäin). Ja toisaalta sitten en ujona uskaltaisi tehdä aloitetta täysin tuntemattomalle naiselle.

        En näe itseäni tekemässä aloitetta vielä aivan lähiaikoina, mikä tarkoittaa (näin miehen tapauksessa) sitä, että sinkkuna tässä tullaan lähitulevaisuus viettämään.


      • kohtalotoveri
        §§§§§§§§§½½½½§§§ kirjoitti:

        Sulla taitaa olla vähän sama ongelma, kun mullakin. Meinaan, että vaikea sitä on potentiaalisia kumppaneita tavata, kun en käy missään. Tai siis luonnollisesti salilla, töissä ja syksyllä taas koulussa tulee käytyä, mutta en ole ainakaan noissa paikoissa nähnyt mielenkiintoisia naisia. Koulukin on yliopistossa niin vapaata ja luokatonta, että ei siellä tutustu ihmisiin ellei käy kaikenmaailman bileissä (sinällään ei ole mitään baareja tai bileitä vastaan, mutta ne eivät oikeen ujolle ja estyneelle persoonalle sovi, kun on kännissä melkein yhtä estynyt kuin selvinpäin). Ja toisaalta sitten en ujona uskaltaisi tehdä aloitetta täysin tuntemattomalle naiselle.

        En näe itseäni tekemässä aloitetta vielä aivan lähiaikoina, mikä tarkoittaa (näin miehen tapauksessa) sitä, että sinkkuna tässä tullaan lähitulevaisuus viettämään.

        Niinhän tuo menee, että sopiviin ihmisiin ei törmää, kun ei juurikaan käy missään. Silloin harvoin kun käy jossain, ei ota oma-aloitteisesti kontaktii, eli pattitilanne siis. Työharjottelussa kohtaamani ihmiset ovat enimmäkseen keski-ikäisiä ja eläkeläisiä, kun taas koulussa suurin osa on sellaisia 18 - 19 - vuotiaita poikia. ( Kyseessä on yhen kansanopiston vapaa-ajan ohjaaja-linjan tyypit.) Kysyntä ja tarjonta ei kohtaa, lyhyesti sanottuna.

        Tuo alotteen tekeminen on kyllä jotain sellasta, mihin saa tsempata ittiä enemmän ku mihinkää muuhun hommaan. Ja on ihan turha hokea et sit ku seukki kerran näkee jonku kiinnostavan tyypin ni otan ittiä niskasta kiinni ja menen jutteleen yms, luo vaan älyttömät paineet. Niin kauan kuin en uskalla tehä alotetta enkä kohtaa tyyppii, jolla ois kyky murtautua ujouteni läpi ja saaha mut avautuun jne, tulen olemaan tässä samassa tilanteessa.


      • Asiattomia yhteystietoja tässäkin... tsaijai. Poistettavaksi!

        Hauskaa ujona pyöriskelyn jatkoa :)


    • µµµ

      Tutultahan nää viestit tässä ketjussa kuulostaa...


      Oon ite jo käytännössä luovuttanut seurustelemisen suhteen. Aivan mahdottomaltahan se tuntuu, että joskus seurustelisin. Ensin mun pitäisi tavata joku nainen/tyttö, josta kiinnostun. Sitten pitäisi uskaltaa mennä juttelemaan hänelle. Sen jälkeen tuon naisen/tytön pitäisi kiinnostua vielä musta. Sokerina päälle sen naisen/tytön pitäisi lisäksi olla ymmärtäväinen sen suhteen, että ujona olen täysin kokematon kaikissa parisuhde- ja seksiasioissa. Valitettavaa mutta totta: en tule koskaan seurustelemaan. Ulkonäön puolesta varmaan joku nainen kelpuuttaisi (vaikka ulkonäkökään ei nyt ole mitään kärkipäätä), mutta totaaliseen estyneen persoonallisuuteni takia en tule koskaan seurustelemaan. Tämä alkaa olee jo aika varma juttu, etenkin kun häpeä kokemattomuudesta näissä parisuhdejutuissa kasvaa jatkuvasti iän myötä ja tekee itestä vain ujomman ja ujomman.

      • Jipu4

        Olen 28 vuotias nainen enkä ole seurustellut. Tapaillut kyllä olen miehiä paljonkin mutta mitään vakavaa niistä ei ole kehittynyt. Muutamista on jäänyt hyviä ystäviä. Eka suudelma tuli koettua 25 vuotiaana. En ota paineita tosta seurusteluasiasta. Se oikea tulee jos on tullakseen. Ujo olen ja kuulemma ihan nättikin. Käyn baareissa joskus


      • 55665

        Jos et tee mitään päästäksesi eroon estyneisyydestäsi, niin todella varmasti tulet jäämään yksin ilman parisuhdetta. Se on faktaa, ei fiktiota. Se, että parisuhde vain tipahtaisi syliin estyneelle ja ujolle ihmiselle, on yhtä todennäköistä kuin jättipotin voittaminen lotossa. Miljoonien lottovoittajistakin aina kuulee puhuttuvan mutta kukaan ei kuitenkaan tunne ketään lottovoittajaa eikä se voitto omalle kohdallekaan osu.


      • asfasf4
        55665 kirjoitti:

        Jos et tee mitään päästäksesi eroon estyneisyydestäsi, niin todella varmasti tulet jäämään yksin ilman parisuhdetta. Se on faktaa, ei fiktiota. Se, että parisuhde vain tipahtaisi syliin estyneelle ja ujolle ihmiselle, on yhtä todennäköistä kuin jättipotin voittaminen lotossa. Miljoonien lottovoittajistakin aina kuulee puhuttuvan mutta kukaan ei kuitenkaan tunne ketään lottovoittajaa eikä se voitto omalle kohdallekaan osu.

        Näinhän asianlaita taitaa kaikilla ujoilla miehillä olla. Joko ujous on voitettava tai oltava yksin. Valitettavan vaikeaa vaan ottaa se ensimmäinen askel ujouden voittamiseksi.


    • hutimeni

      Seitsemän vuotta masennusta takana, ei duunia, koulutusta, rahaa tai autoa. En oo oikeastaan enää ees ujo koska en juuri enää välitä mistään, en ole edes ruma (tosin tiedä mitä nää naiset ajattelee), ja ihan samassa jamassa. Oon käytännössä täysin hyväksynyt sen, että tuun olee yksin koko loppu elämän.

      • hutimeni

        Unohdin mainita, että mulla ei siis ole yhtään ystävää/tuttua. Mun sosiaalinen elämä on viimeisen 6-7 vuoden ajalta täysi nolla. Et riittää kun tän mainitsee niin nainen juoksee karkuun ja soittaa poliisin.


      • afasfg5
        hutimeni kirjoitti:

        Unohdin mainita, että mulla ei siis ole yhtään ystävää/tuttua. Mun sosiaalinen elämä on viimeisen 6-7 vuoden ajalta täysi nolla. Et riittää kun tän mainitsee niin nainen juoksee karkuun ja soittaa poliisin.

        Sehän ainakin mulla tän "ujouden" aiheuttaakin. Nimittäin häpeä. Minulla on 0 kaveria, jos "hyvänpäiväntuttuja" ei lasketa. Olen (mielestäni) ihan normaali ihminen, mutta totta kai itsekin normaalin sosiaalisen elämän omaavana pitäisin kaltaistani tyyppiä jotenkin outona. Minun siis pitäisi saada ensiksi kavereita ennen kuin voin saada kumppanin. Valitettavasti ei tule koskaan tapahtumaan.


      • En juokse karkuun
        hutimeni kirjoitti:

        Unohdin mainita, että mulla ei siis ole yhtään ystävää/tuttua. Mun sosiaalinen elämä on viimeisen 6-7 vuoden ajalta täysi nolla. Et riittää kun tän mainitsee niin nainen juoksee karkuun ja soittaa poliisin.

        "Et riittää kun tän mainitsee niin nainen juoksee karkuun ja soittaa poliisin."


        Naurahdin :D oli jotenkin hauskasti kirjoitettu. Minkä ikäinen muuten olet jos saan udella?


      • hutimeni
        En juokse karkuun kirjoitti:

        "Et riittää kun tän mainitsee niin nainen juoksee karkuun ja soittaa poliisin."


        Naurahdin :D oli jotenkin hauskasti kirjoitettu. Minkä ikäinen muuten olet jos saan udella?

        22v.


    • aaaakk mmmm

      olen 21 vuotias ulkomaalainen nainen enkä ole ikinä puhunut miehille. pelkään että näytän hölmöltä ja että en saa sanoja suusta. olen super ujo luonteeltani.

      • hutimeni

        Se vaan menee niin että miesten mielestä naisen ujous on vaan söpöä, mutkun asia ei ole toisinpäin.


    • Ja suhteet..

      Olen nyt uusimassa suhteessani kumppanini kanssa kokeilleet muutamaa asiaa ujouteni "poistamiseksi", tai että se ei tulisi niin eteen hänen kanssaan. Että pystyisimme puhua kaikesta paremmin.

      - Totuus & tehtävä, mutta kysymykset ja tehtävät ovat erilaisia kuin normaalisti. Koksevat toisimamme ja itseämme. "Kerro 5 hyvää puolta itsestäsi ja katso minua samalla silmiin" "Miksi ihastuit minuun" Ja ym. vastaavaa.

      - Perus "tutustumis leikkiä", "Hei olen ... 20 vuotias, asun.., harrastan.., perheeni.., lapsuuteni.. ja Ym. asioita.

      Ajatuksena on saada enemmän kontaktia toiseen ja tutustua samalla paremmin vaikka olemmekin yhdessä. Poistaa turhaa jännitystä ja ym. asioita. - Olen itse huomannut näillä asioilla olevan paljon merkitystä ja apuakin ujouteni kanssa. (En ole niin kauhean ujo, mutta kuitenkin että se häiritsee suhteitani ja saamasta uusia tuttavuuksia). Hankalinta itselleni on ehkä ns. "Small talk" Eli saada jatkuva ja sujuva keskustelu aikaiseksi. En tiedä mistä puhua ja miten jatkaa keskustelua?

      Takertelen sanoissani, änkytän ja punastelen edelleenkin hänen seurassaan vaikka luotan häneen todella paljon ja hän luottaa minuun. Rakastamme toisiamme. Olen kyllä huomannut että en enään häpeä tuota änkytystä, punastelua ja takertelua niin paljon kuin alussa. Myö olen huomannut sen että sillä ei oikasti ole merkitystä mistä puhun tai kerron hänelle, mutta edelleenkin joskus on hankalaa saada ajatuksiaan ulos suusta. Tiedän että sisälläni on se pieni henkikö joka tahtoo puhua ja puhua, mutta pelko (eli ujous) estää tämän ulos pääsemistään ja että vosisin olla oma itseni. Täysin oma itseni.

      Olemme yrittäneet puhua myös ujoudestani, mutta tähän en ole vielä pystynyt. Pystyn nykyään kuuntelemaan jos hän puhuu ujoudestani minulle, mutta kun tulee vuoroni puhua siitä tai kertoa jotain, menen totaalisesti lukkoon. Tämä on itselleni nimittäin täysin uutta, että; joku tahtoo puhua ujoudestani kanssani, auttaa minua sen ylipääsemisessa ja olemalla tukenani. (Olen koko elämäni ollut yksin tämän asian kanssa).

    • hilda554

      On kiinnostavaa lukea kaikkien viestejä ja huomata ettei ole ainut joka on saamaton ihmissuhteissa. Itse olen 24-vuotias nainen ja pelottaa ehkä eniten maailmassa jääminen yksin. Ujo olen aina ollut, ajan myötä olen oppinu hyväksymään sen kouluaikoina liikuin aina yksin ei kavereita tai poikaystäviä. Annoin kuvan muille ettei minulla ole aikaa niihin harrastusten vuoksi, uskottelin varmaan myös samaa itselleni vaikka oikeesti olin yksinäinen. Onneksi jostain syystä ajauduin ihmisten pariin joista tuli kavereitani, ja kyllä se oli itsestänikin kiinni tehdä muutos ja uskaltautua heittäytyä kun sopiva tilaisuus tuli. Olen vieläkin ujo ja ei minusta koskaan tule semmoista joka pystyy tapaamaan ystäviä päivittäin mutta auttaa jo paljon että on edes yksi ihminen jolle voi puhua tyhmistäkin asioista.
      En ole koskaan seurustellut, suudellut olen mutta oikeastaan toivoisin että ne olisi jäänyt tekemättä. Itse viihdyn kyllä välillä baarissa mutta en parinhakumielessä.

      En tiedä olenko oikea ihminen neuvomaan, mutta itse ujouteen on kyllä auttanut kun on jostain pienistä asioista aloittanut. Vaihdan vaikka pari sanaa kaupan kassalla jonkun mummon kanssa, tai jos joku kysyy kellonaikaa tai muuta voi aina puhua jotain pientä. Oppia lähestymään ihan ketä tahansa niin kyllä sitten kynnys ystävän tai poikaystävän löytämiseen on helpompaa.

      Treffeille en ole koskaan uskaltanu ketään pyytää, mutta jonkinlainen vihje on kyllä tullut annettua että mies osaa pyytää. He eivät kuitenkaa ajatuksia osaa lukea, varsinkin ujot joista useimmiten kiinnostunun. Ja ei kannata mennä treffeille kahville, mielummin vaikka kävelemään tai ulos potkimaan vaikka jalkapalloa jotain mistä tulee rennompi olo ja helpompi jutella.

      Nyt olen löytänyt erään kiinnostuksen kohteen ja hän haluaa jostain ihmeen syystä :) olla kanssani. Netti on oikeestaan helpottanut paljon tutustumista. En kuitenkaa tiedä pystynkö avautumaan täysin, yleensä menen täysin lukkoon jos joku on kiinnostunut. Oon kuitenkin päättänyt heittäytyä tällä kertaa täysillä ja toivoa parasta, ehkä sydän särkyy mutta oon valmis maksamaan sen hinnan ja tiedän että se tulevaisuudessa helpottaa kun osaa olla läheinen jonkun muun ihmisen kanssa. Tämä henkilö on sitäpaitsi seurustellut jo kolmen naisen kanssa että paniikkihan tässä varmaa jossain vaiheessa iskee :S

      mutta joo, tsemppiä kaikille, voitte kaikki vaikuttaa omiin tekemisiinne :)

    • fhbfgb

      ole vielä tärpännyt ja olen mies 32v. Muutamia tapailuja jne, mutta siihen se jääkin ujouden takia.

    • kyllä minullekin seura kelpais..

    • diibadaababambi

      Mä olin 19 kun tapasin ja olin ekaa kertaa sängyssä :) Nyt ikää on 25 ja tällä hetkellä neljän suhde menossa toista vuotta. Kyllä sitä ehtii seurustelemaan. Kannattaa valita toinen ujo kumppaniksi.

    • ...........

      Itse olen 26-v aika ujo mies enkä ole seurustellut, saati suudellut tyttöä koskaan. Ja tuo kyllä ahdistaa tosi paljon ja tuntuu todella pahalta, tuntuu ettei asialle voi tehdä mitään varsinkin kun ikääkin alkaa tulemaan. Kouluaikoina sain kuulla haukkumista ulkonäöstäni ja ajattelinkin, että olen ihan kamalan ja hävettävän näköinen ja tuo uskomus ainakin oli suurena esteenä miksi en onnistunut tyttöystävää samaan silloin. Kouluaikojen kokemusten seurauksena on myös jäänyt syvään juurtunut epäluottamus muita ihmisiä kohtaan. Nykyään kuitenkin olen vähitellen huomannut ettei ulkonäössäni vikaa ole vaikka en mitenkään komea olekaan. Aika lailla saman näköinen kuin muutkin yleensä.

      Olen ollut ihastunut muutamaan otteeseen mutta kun tutustuminen ja aloitteen tekeminen on mahdotonta. Jos vain voisi tietää, että toinen on kiinnostunut niin sitten ujommallekin se aloitteen tekeminen onnistuisi. Tai no sen ainoan kerran kun uskalsin niin siitä jäi sellainen kammo mieleen, että en ikinä enää: tunsin erään tytön opiskelujen kautta, toin ilmi, että olin ihastunut häneen ja haluaisin tavata. Tyttö torjui minut aika tylysti ja tuon jälkeen en ole pystynyt edes ajattelemaankaan, että lähestyisin jotakuta kiinnostavaa tyttöä. Ja missä edes voisin tutustua ikäisiini tyttöihin? Tytötkään kun eivät aloitteita koskaan tee. Kavereitakaan minulla ei ole ja yksin on vaikea lähteä minnekään (pois lukien tavanomainen opiskelupaikka - kirjasto - kaupat -akseli).

      • persiIja

        Olen tuo alkuperäisen viestin kirjoittaja, kuten nimestä näkyy. Tuo viestihän on kirjoitettu jo vuonna 2005 jos joku ei huomannut. Tämän vuoden aikana olen tutustunut erääseen mieheen jota nyt tapailen, vaikka vielä vuoden alussa olin aivan varma, että olen yksin aina. Tutustuin mieheen aivan yllättäen netissä. En yleensä koskaan käy minkäänlaisissa chateissa ja sen ainoan kerran kun kävin aikaa tappamassa kohtasin tämän miehen. Jatkoimme juttuja mesessä ja lopulta tapasimme kaupungilla. Ensitapaaminen jännitti niin, etten mielestäni edes jutellut paljon mitään mutta eipä se häntä haitannut. :) Joskus ujostuttaa vieläkin.


      • 345779
        persiIja kirjoitti:

        Olen tuo alkuperäisen viestin kirjoittaja, kuten nimestä näkyy. Tuo viestihän on kirjoitettu jo vuonna 2005 jos joku ei huomannut. Tämän vuoden aikana olen tutustunut erääseen mieheen jota nyt tapailen, vaikka vielä vuoden alussa olin aivan varma, että olen yksin aina. Tutustuin mieheen aivan yllättäen netissä. En yleensä koskaan käy minkäänlaisissa chateissa ja sen ainoan kerran kun kävin aikaa tappamassa kohtasin tämän miehen. Jatkoimme juttuja mesessä ja lopulta tapasimme kaupungilla. Ensitapaaminen jännitti niin, etten mielestäni edes jutellut paljon mitään mutta eipä se häntä haitannut. :) Joskus ujostuttaa vieläkin.

        Kiva kuulla, että edes joku on onnistunut pääsemään eroon tästä ketjusta!


    • ...

      Hyvä ketju, on helpottavaa huomata kuinka monella oikeasti on täysin samanlaisia ongelmia kuin itsellä. Niistä ei vain ikinä puhuta missään, minkä takia helposti luulee olevansa yksin ongelmiensa kanssa. Sitten sitä tuntee itsensä friikiksi, epäonnistuneeksi ja säälittäväksi, mikä ei ainakaan auta pääsemään ongelmasta eroon. Minä koen tällä hetkellä olevani elämässäni matkalla kohti umpikujaa - ihmisiä vain karisee ympäriltäni pois eikä uusia tule, en saa töitä sosiaalisten vaikeuksien takia, en koskaan löydä elämänkumppania ja niin edelleen. Tässä vaiheessa olisi aika tehdä asialle jotain.

      Tällä hetkellä en itse asiassa ole varma haluaisinko seurustella. Muutama vuosi sitten päätin etten halua, ja se paransikin elämänlaatuani huomattavasti. Ei tarvinnut stressata lainkaan ja olin täysin onnellinen ilman seurusteluun liittyviä ajatuksiakaan. Mutta nyt, 20-vuotiaana, olen alkanut miettiä, että ehkä en halua pysyä ikuisesti yksin. Jossain vaiheessa olisi tehtävä jotakin. Se ei kuitenkaan ole helppoa, koska kontakteja on ujouden takia vähän ja niitä on edelleen vaikea luoda. Baareissa en pahemmin viihdy ja kenen kanssa sinne edes menisin? Pakko myös myöntää, että vaatimukseni ovat aika korkeat. Mieluummin olen yksin kuin otan kumppanin, johon on vain pakko tyytyä kun ei parempaakaan saa. En pidä toisten ihmisten seurasta niin paljon että jaksaisin sitä vain koska kumppani on pakko olla. Minulla on ollut erityisesti yksi vaatimus, jonka olen kokenut vaikeaksi: sen, että kumppanin pitäisi olla melko lailla yhtä kokematon kuin minun. Minulla on takana vain yksi lyhyt teini-iän suhde, joka ei paljoa kokemusta kartuttanut, lähinnä aiheutti sitoutumiskammon. Minun täytyisi siis edetä tutustumisessa todella hitaasti, etten ahdistuisi, joten kumppanin pitäisi olla ymmärtäväinen ja mielellään edes jokseenkin samanlainen. Joten te, jotka pelkäätte vastakkaisen sukupuolen pitävän kokemattomuutta outona tai huonona asiana, ei se niin mene. Minulle ainakin toisen osapuolen kokeneisuus olisi pelottavaa, koska kokisin itseni huonoksi ja säälittäväksi ja osaamattomaksi. On helpompaa aloittaa yhdessä samalta tasolta.

      Niin, ja voi olla, että ujona naisilla on helpompaa jos kerran miehet ovat aloitteellisempia. Harmi kyllä minun kohdalleni ei ole niitä osunut. Tuntuu, että saan huomiota vain miehiltä, jotka eivät tule kysymykseenkään (pelimiehet, 20 vuotta vanhemmat miehet jne). En jotenkin usko, että olisin vain heidän makuunsa, mutta miksi kukaan muu ei uskalla ilmaista kiinnostustaan? Sitä sitten yrittää etsiä itsestään koko ajan vikoja, ja todellisuudessa suurin ongelma on ilmeisesti vain se, että ympärille on kasvanut kilometrin korkuinen ja paksuinen kivimuuri. Kaikki eivät uskalla kiivetä sen yli. Minulla ongelmana ei oikeastaan edes ole vastakkaisen sukupuolen pelko, itse asiassa olen miesten seurassa paljon rennompi ja osaan olla flirttailevakin. Silti se epävarmuus kai paistaa jotenkin läpi. Joskus tuntuu, että ihmiset vierastavat ja pelkäävät epävarmuuttani yhtä paljon kuin minä jännitän heidän seuraansa.

      • ulkona on kylmä

        Tulipahan luettua koko ketju läpi. Kivaa huomata, ettei todellakaan ole ainut, joka painii ujouden kanssa. Itse en enää 24-vuotiaana ole niin ujo kuin joskus yläasteella. Jonkinlaista kehitystä on ilmeisesti tapahtunut onneksi ja toivottavasti sama suunta jatkuu. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että minuun on varmasti tosi hankala tutustua kunnolla. Ihmisten kanssa tulen koulussa, kaupungilla ja kaikkialla muuallakin toimeen ihan hyvin. Jos taas kiinnostun jostain tytöstä ja tuntuu, että tyttöäkin kiinnostaisi, niin sitten alkaa jännitys ja ujous iskemään päälle. Jollakin tavalla varmaan menen kipsiin. Haluaisin tutustua tyttöön lähemmin, mutta en kai uskalla laskea niitä muureja alas tai edes kurkistaa niiden takaa. Toivon vaan, että tyttö osaisi lukea ajatukseni ja lähestyä minua. Hassua vielä, kun itse tietää, ettei siinä menetä mitään, jos menisi juttelemaan jollekin kivalle tytölle. Kait se on jokin pieni pelko itsensä nolaamisesta.

        Harmittaa, kun viihdyn melko hyvin itsekseni. Pidän kyllä koulussa käymisestä ja kavereiden kanssa oleilusta, mutta usein on kiva vaan jäädä kämpille vaikka vain lueskelemaan. Kotona ollessa odotan seuraavaa päivää ja ajattelen, että huomenna olen avoin ja toivottavasti tapaan jonkun kivan henkilön jossain. Sitten kun huominen koittaa, kiiruhdan nopeasti laput silmillä päivän ohi ja takaisin kämpille, jossa taas tuskailen, kun en ollut tarpeeksi rohkea ja alan odottamaan seuraavaa päivää. Tuntuu, että koulussa, koulun ruokalassa ja kaupungilla useat tytöt vilkuilevat ja hakevat katsekontaktia, mutta minä vain ihmettelen, että miksi he minua katsovat, näytänköhän minä jotenkin oudolta ja sitten vain leikin näkymätöntä. Turhauttavaa. Hankala muutenkin tutustua uusiin ihmisiin, kun minua ei kiinnosta käydä baareissa tai opiskelijabileissä.

        Melkoista haaveiluahan tämä elämä usein on. Turha sitä kuitenkin on toivosta luopua, eihän sitä tiedä milloin sitä törmää johonkin tutustumisen arvoiseen. Huolestuttaa vain, että kuljen vielä joku päivä sen ihanan tytön ohi. Jospa jokin päivä hän vielä tarttuu käteeni ja pyytää pysähtymään hetkeksi seuraansa. Olisihan se kiva löytää jostain kiva tyttönen, jonka kanssa voisi ujostella yhdessä. :)


      • asf5757
        ulkona on kylmä kirjoitti:

        Tulipahan luettua koko ketju läpi. Kivaa huomata, ettei todellakaan ole ainut, joka painii ujouden kanssa. Itse en enää 24-vuotiaana ole niin ujo kuin joskus yläasteella. Jonkinlaista kehitystä on ilmeisesti tapahtunut onneksi ja toivottavasti sama suunta jatkuu. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että minuun on varmasti tosi hankala tutustua kunnolla. Ihmisten kanssa tulen koulussa, kaupungilla ja kaikkialla muuallakin toimeen ihan hyvin. Jos taas kiinnostun jostain tytöstä ja tuntuu, että tyttöäkin kiinnostaisi, niin sitten alkaa jännitys ja ujous iskemään päälle. Jollakin tavalla varmaan menen kipsiin. Haluaisin tutustua tyttöön lähemmin, mutta en kai uskalla laskea niitä muureja alas tai edes kurkistaa niiden takaa. Toivon vaan, että tyttö osaisi lukea ajatukseni ja lähestyä minua. Hassua vielä, kun itse tietää, ettei siinä menetä mitään, jos menisi juttelemaan jollekin kivalle tytölle. Kait se on jokin pieni pelko itsensä nolaamisesta.

        Harmittaa, kun viihdyn melko hyvin itsekseni. Pidän kyllä koulussa käymisestä ja kavereiden kanssa oleilusta, mutta usein on kiva vaan jäädä kämpille vaikka vain lueskelemaan. Kotona ollessa odotan seuraavaa päivää ja ajattelen, että huomenna olen avoin ja toivottavasti tapaan jonkun kivan henkilön jossain. Sitten kun huominen koittaa, kiiruhdan nopeasti laput silmillä päivän ohi ja takaisin kämpille, jossa taas tuskailen, kun en ollut tarpeeksi rohkea ja alan odottamaan seuraavaa päivää. Tuntuu, että koulussa, koulun ruokalassa ja kaupungilla useat tytöt vilkuilevat ja hakevat katsekontaktia, mutta minä vain ihmettelen, että miksi he minua katsovat, näytänköhän minä jotenkin oudolta ja sitten vain leikin näkymätöntä. Turhauttavaa. Hankala muutenkin tutustua uusiin ihmisiin, kun minua ei kiinnosta käydä baareissa tai opiskelijabileissä.

        Melkoista haaveiluahan tämä elämä usein on. Turha sitä kuitenkin on toivosta luopua, eihän sitä tiedä milloin sitä törmää johonkin tutustumisen arvoiseen. Huolestuttaa vain, että kuljen vielä joku päivä sen ihanan tytön ohi. Jospa jokin päivä hän vielä tarttuu käteeni ja pyytää pysähtymään hetkeksi seuraansa. Olisihan se kiva löytää jostain kiva tyttönen, jonka kanssa voisi ujostella yhdessä. :)

        "Toivon vaan, että tyttö osaisi lukea ajatukseni ja lähestyä minua. Hassua vielä, kun itse tietää, ettei siinä menetä mitään, jos menisi juttelemaan jollekin kivalle tytölle. Kait se on jokin pieni pelko itsensä nolaamisesta. "

        Samalla tavalla (valitettavasti) ajattelen. Se on tosiaan jännä, että "Pää" tietää aloitteiden tekemisen olevan täysin riskitöntä, mutta silti jokin vahva blokki estää kehoa toimimasta. Esimerkiksi täällä Helsingissä kaupungilla tuskin edes koskaan näkisi samaa tyttöä/naista uudelleen, jos pakit saisi, mutta silti ei vaan - jostain syystä - pysty toimimaan. Turhauttavaa!


      • ulkona on kylmä
        asf5757 kirjoitti:

        "Toivon vaan, että tyttö osaisi lukea ajatukseni ja lähestyä minua. Hassua vielä, kun itse tietää, ettei siinä menetä mitään, jos menisi juttelemaan jollekin kivalle tytölle. Kait se on jokin pieni pelko itsensä nolaamisesta. "

        Samalla tavalla (valitettavasti) ajattelen. Se on tosiaan jännä, että "Pää" tietää aloitteiden tekemisen olevan täysin riskitöntä, mutta silti jokin vahva blokki estää kehoa toimimasta. Esimerkiksi täällä Helsingissä kaupungilla tuskin edes koskaan näkisi samaa tyttöä/naista uudelleen, jos pakit saisi, mutta silti ei vaan - jostain syystä - pysty toimimaan. Turhauttavaa!

        Myös sen olen huomannut, että vaikutan varmasti melko vakavalta, kun käveleskelen jossain kaupungilla. Jos taas on seurana joku kaveri esimerkiksi, pystyn heti olemaan rento ja oma itseni ja hymyilen ja naureskelen paljon useammin. Yksin liikkuessa ei ilmeisesti tunne oloaan täysin rennoksi, joka sitten taas näkyy vakavuutena. Pitäisi jotenkin pystyä rentoutumaan tuntemattomien seurassa, koska muuten moni varmaan ajattelee, että onpa tuo heppu huumorintajuton ja yrmeä. Osaisikohan joku kertoa, missä muualla kuin baareissa te kivat ja ujot sinkkutytöt ja -naiset oikein liikuskelette? :)


    • APea

      Jokseenkin hupaisaa lueskella itseä melkein 10v nuorempien valitusta miten eivät ole seurustelleet yms. muuta, kun itse on vielä lähes samassa jamassa. No, olenpa edes jossain toisia parempi...

      • Paska.....

        Ei hirveästi naurata kun on muutaman vuoden päästä jo nelikymppinen ja on edelleen sama sairaalloisen ujo paska kuin ennenkin.


      • näinen90
        Paska..... kirjoitti:

        Ei hirveästi naurata kun on muutaman vuoden päästä jo nelikymppinen ja on edelleen sama sairaalloisen ujo paska kuin ennenkin.

        kaikki "hyvät" miehet on aina varattuja, eikä niitä yleensä tapaa missään (paitsi opiskelupaikalla ja siellä ne ovat aina varattuja!). Baareissa näkee vaan niitä kännisiä puoliteinejä, joita ei mikään seurustelun aloittaminen varmasti kiinnosta... Missäs muualla noita ukkoja voisi tavata?
        Netissä on vähän vaikeata kuvan perusteella sanoa onko tyyppi hyväjätkä vaiko ei.
        En tiiä missä te sinkkumiehet oikein liikutte kun en ikinä semmoisia missään näe.

        Hyvällä tarkoitan siis semmoista mukavaa persoonaa, ei mitään juoppohullua tms. sählääjää.


    • 33-v mies

      mikään. Olen 33-v mies ja en ole seurustellut kertaakaan. Muutamia treffaillut kylläkin. Viimeiseen 3 vuoteen en kyllä ole enää edes yrittänyt. Tähän on syynä lähinnä se, että olen ollut työtön sen ajan. Ei oikein jaksaisi selitellä, että vaikka olen korkeasti koulutettu, niin miksi ei ole töitä. Voi sanoa, että ujoudesta ei ole ollut muuta kuin haittaa. Nykyisin voi lähinnä vaan haaveilla työstä ja perheestä, siihen se jääkin...

      • Molla11

        Laittakaa tänne yhteystietojanne. Ehkäpä täältä voi löytyä se kumppani. Tsemppiä! Kyllä se aurinko paistaa risukasaankin


      • nnnnnnnnnaaaaaaaaaa
        Molla11 kirjoitti:

        Laittakaa tänne yhteystietojanne. Ehkäpä täältä voi löytyä se kumppani. Tsemppiä! Kyllä se aurinko paistaa risukasaankin

        Tuttu tunne minullekin. Olen 19 ja tuntuu että lähes kaikki seurustelevat, tai ainakin ovat seurustelleet. Olen myös aika ujo, en mikään täys hissukka, mutta treffailukuvioissa epävarma kuitenkin. Kun silloin tällöin käyn baareissa, pysyttelen yleensä kavereideni kanssa,ja jos joku tuntematon mies tulee juttelemaan, hän puhuu yleensä puheliaammille kavereilleni eikä minulle. Rupean ujostelemaan, ja välttelen hänen katsettaan. Vaivaannun tälläisissä tilanteissa, ja vaikka haluaisinkin siis tavata jonkun, toivon että tämä tuntematon tyyppi lähtisi pois.
        Olen ihan ok näköinen, mutta epävarmana en ollenkaan viehättävä. Eli en ole se kaunis hiljainen tyttö nurkassa, jota kaikki miehet ihailisivat. Olisin kaunis jos saisin suuni auki ja lauottua hauskoja juttuja. Useinhan ne mukavimmat tyypit eivät mitään kaunottaria olekaan, vaan vain sinut itsensä kanssa ja muuten tyylikkäitä. Harmi vain, että usein olen hiljaisella päällä ja tunnen itseni epävarmaksi.
        Treffailu ja pokaaminen tuntuu minulle jotenkin kamalan vaikealta, ja koska vaivaudun, en pysty olemaan oma itseni, vaan olen jäykempi enkä pidä tästä jäykästä itsestäni, ja siksi haluan tilanteesta pois. Alkoholikaan ei poista minulla estoja niin, että pystyisin puhumaan tuntemattomille juurikaan sen paremmin kuin muutenkaan. En vain pysty heittämään vapautuneesti läppää, vaan jännitän ja vaivaudun ja tunnen itseni tyhmäksi.
        Toivon että tapaan joskus (lue: pian) jonkun, jonka kanssa viihtyisin ja olisin vapautuneempi, ja jonka kanssa voisin seurustella tai edes satunnaisesti tapailla. Vaikka kai tämä muutos pitäisi löytää ihan itsestä, eikä odottaa että joku tulee, ja sitten elämä muuttuu. Mutta olen huomannut että toisten seurassa ns. klikkaa paremmin kuin toisten. Eli jonkun ihmisen seurassa olen täysin tuppisuu ja toisten seurassa taas puheliaampi. En välttämättä haluaisi toista ujoa, jonka kanssa nyhväisimme vain kotona(vaikka kotona olosta tykkäänkin), vaan jonkun jonka seurassa pystyisin avautumaan ja olemaan rohkeampi ja vähemmän ujo.


      • Voi voi anteroa, kun meni yhteystietonsa postaamaan. Minpä pyydänkin ne poistettavaksi!

        Hauskaa tyttöystävättömyyden jatkoa :)


    • MiehenOsa

      Nostetaan tämä nyt, jos joltakulta löytyisi vielä jotain sanottavaa tämän kiintoisan ketjun jatkeeksi.

      • randomnecessity

        En tiedä, kuinka kiinnostavaa tämä on, mutta kuitenkin:

        Päädyin jotain kummallista reittiä sattumalta tänne lueskelemaan tätä ketjua, ja oikein mukava huomata, että moni muukin näköjään tuskailee samojen asioiden kanssa kuin minäkin. Tai no, eihän toisten tuskailut, epävarmuudet ja muut kovin mukavia juttuja ole, mutta ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitin. :) Mulla vaan on tapana yksinäisyydessääni välillä jumittaa omassa päässäni ja surkutella ja haaveilla ja sitten unohtaa, että eihän sitä ole täysin yksin ongelmiensa kanssa. Joten, niin, hmm, joo, ja niin edelleen - jostain kumman syystä ei ole tullut aiemmin mieleen hakeutua nettifoorumeille puhumaan ujoudesta. Mukavaa vertaistukea täällä näköjään.

        Minäkin olen täysin kokematon seurusteluasioissa ja semmoisissa. Olen ujo - toisten kanssa keskustelu on kovin kauhistuttavaa, joten pidän etäisyyttä muihin ihmisiin vaikka haluaisinkin tutustua heihin. Jotenkin vaan mieli halvaantuu ihmisten seurassa. Olen 21-vuotias, enkä ole suudellut naispuolisia ihmisiä (ei sillä että olisin eläimiä tai kasveja tai edes jotain niveljalkaisia suudellut) tai halaillut kenenkään kanssa tai muutenkaan ollut tekemisissä ihmisten kanssa pahemmin. Ulkonäöstäni en osaa sanoa paljonkaan. Jotkut vanhemmat sukulaiset ovat sanoneet söpöksi, mutta kyse taitaa olla vahuudenhöperöydestä. (Itse kuvailisin itseäni ennemminkin herttaiseksi.) No joo. Tosin joskus 11-vuotiaana kerran mulla taisi olla tyttöystävä noin kuukauden ajan, mutta se taisi olla vain jonkinlaista leikkimistä tai jotain. Tyttö oli mua vuotta vanhempi ja silloiset kaverit olivat kai vähän aikaa kateellisia, mikä sai hetkellisesti itsetunnon väräjämään kivasti, mutta ei me mitään oikeastaan tehty - ujo ja pelokas kun olen ollut koko ikäni. Kuten sanoin, jonkinlaista leikkiä se taisi olla. Kavereita mulla oli peruskoulun loppuun saakka, mutta sitten kaikki lähtivät eri suuntiin, enkä ole sittemmin ollut kenenkään kanssa juurikaan tekemisissä. Kaverini ovat pääasiassa muutamia vuosikymmeniä/-satoja haudassa maanneita kirjailijoita tai muusikoita ja elokuvien henkilöitä. Mutta mitään oikeita kavereita ei ole. Kotona vietän suurimman osan ajastani juurikin musiikin, elokuvien ja kirjojen parissa. Muutama hyvänpäiväntuttu koulussa, joiden kanssa moikkaillaan, kun nähdään, mutta ei mitään sen syvempää.

        Seurustelusta on paha sanoa mitään. Minkälaisia semmoset aikuisten seurustelusuhteet ovat? Luulen, että haluaisin kokea edes kerran jotain semmoista jonkun kanssa: läheisyyttä, jakamista, ymmärrystä. Jos joskus pelottaa, niin voisi puristaa toisen kädestä. Ehkä jonkun myös ujon tyypin kanssa semmoista molemminpuolista turvaa ja luottamusta ja tuntemista. Ja että vois sitten halata toista pitkään ja kiireettömästi tai tuijotella silmiin ja makoilla lattioilla. Jotain semmoista, että Nick Draken Northern Sky alkaisi soida päässä. Toisaalta tää taitaa olla pelkkää haavetta, ja johtuu varmaan siitä, että Hollywood ja pop-musiikki on tainneet syövyttää pikkasen mun aivoja. :) Hmm, joo. Enpä tiedä. Ei tämä yksinäisyys enää niin masentava juttu ole, ja haluaisin ainakin uskoa että oon jokseenkin hyväksynyt sen etten välttämättä koe mitään suuria rakkauksia, mikäli semmoisia on olemassakaan, tai edes merkittäviä ihmissuhteita. Mutta onko se sitten hyvä juttu hyväksyä tämmöinen asia? Ei mitään hajua. Kunhan en jää vellomaan liikaa tai katkeroidu ja rupea miksikään nihilisti-kyynikoksi. Siitä suosta on kai vaikeampi yrittää rämpiä ylös. Mutta ainahan sitä haaveilee, että ”entä jos...”. Ehkä jos joku sattuisi muhun tutustumaan paremmin ja huomaisi, että oon ihan mukava tyyppi, tai jotain, ja voisi yrittää ystävystyä edes. Luulisi, että ujot jotenkin ”ymmärtäisivät” toisiaan paremmin kuin muut? Mutta tosiaan, mistäpä sitä ujona löytää tai tapaa muita - varsinkin ujoja - ihmisiä.

        Kiitos, jos olet jaksanut tänne asti lukea. Helpottavaa vuodattaa tämmöisinkiin juttuihin. Ainakin jonkilaista vuorovaikutusta sentään toisten ihmisten kanssa. :) Ja vaikka kukaan ei lukisikaan tätä, niin tuntuu kuin olisin ottanut ainakin pikkuisen askeleen eteenpäin - tai ainakin jonnekin suuntaan.


      • yksinainen21
        randomnecessity kirjoitti:

        En tiedä, kuinka kiinnostavaa tämä on, mutta kuitenkin:

        Päädyin jotain kummallista reittiä sattumalta tänne lueskelemaan tätä ketjua, ja oikein mukava huomata, että moni muukin näköjään tuskailee samojen asioiden kanssa kuin minäkin. Tai no, eihän toisten tuskailut, epävarmuudet ja muut kovin mukavia juttuja ole, mutta ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitin. :) Mulla vaan on tapana yksinäisyydessääni välillä jumittaa omassa päässäni ja surkutella ja haaveilla ja sitten unohtaa, että eihän sitä ole täysin yksin ongelmiensa kanssa. Joten, niin, hmm, joo, ja niin edelleen - jostain kumman syystä ei ole tullut aiemmin mieleen hakeutua nettifoorumeille puhumaan ujoudesta. Mukavaa vertaistukea täällä näköjään.

        Minäkin olen täysin kokematon seurusteluasioissa ja semmoisissa. Olen ujo - toisten kanssa keskustelu on kovin kauhistuttavaa, joten pidän etäisyyttä muihin ihmisiin vaikka haluaisinkin tutustua heihin. Jotenkin vaan mieli halvaantuu ihmisten seurassa. Olen 21-vuotias, enkä ole suudellut naispuolisia ihmisiä (ei sillä että olisin eläimiä tai kasveja tai edes jotain niveljalkaisia suudellut) tai halaillut kenenkään kanssa tai muutenkaan ollut tekemisissä ihmisten kanssa pahemmin. Ulkonäöstäni en osaa sanoa paljonkaan. Jotkut vanhemmat sukulaiset ovat sanoneet söpöksi, mutta kyse taitaa olla vahuudenhöperöydestä. (Itse kuvailisin itseäni ennemminkin herttaiseksi.) No joo. Tosin joskus 11-vuotiaana kerran mulla taisi olla tyttöystävä noin kuukauden ajan, mutta se taisi olla vain jonkinlaista leikkimistä tai jotain. Tyttö oli mua vuotta vanhempi ja silloiset kaverit olivat kai vähän aikaa kateellisia, mikä sai hetkellisesti itsetunnon väräjämään kivasti, mutta ei me mitään oikeastaan tehty - ujo ja pelokas kun olen ollut koko ikäni. Kuten sanoin, jonkinlaista leikkiä se taisi olla. Kavereita mulla oli peruskoulun loppuun saakka, mutta sitten kaikki lähtivät eri suuntiin, enkä ole sittemmin ollut kenenkään kanssa juurikaan tekemisissä. Kaverini ovat pääasiassa muutamia vuosikymmeniä/-satoja haudassa maanneita kirjailijoita tai muusikoita ja elokuvien henkilöitä. Mutta mitään oikeita kavereita ei ole. Kotona vietän suurimman osan ajastani juurikin musiikin, elokuvien ja kirjojen parissa. Muutama hyvänpäiväntuttu koulussa, joiden kanssa moikkaillaan, kun nähdään, mutta ei mitään sen syvempää.

        Seurustelusta on paha sanoa mitään. Minkälaisia semmoset aikuisten seurustelusuhteet ovat? Luulen, että haluaisin kokea edes kerran jotain semmoista jonkun kanssa: läheisyyttä, jakamista, ymmärrystä. Jos joskus pelottaa, niin voisi puristaa toisen kädestä. Ehkä jonkun myös ujon tyypin kanssa semmoista molemminpuolista turvaa ja luottamusta ja tuntemista. Ja että vois sitten halata toista pitkään ja kiireettömästi tai tuijotella silmiin ja makoilla lattioilla. Jotain semmoista, että Nick Draken Northern Sky alkaisi soida päässä. Toisaalta tää taitaa olla pelkkää haavetta, ja johtuu varmaan siitä, että Hollywood ja pop-musiikki on tainneet syövyttää pikkasen mun aivoja. :) Hmm, joo. Enpä tiedä. Ei tämä yksinäisyys enää niin masentava juttu ole, ja haluaisin ainakin uskoa että oon jokseenkin hyväksynyt sen etten välttämättä koe mitään suuria rakkauksia, mikäli semmoisia on olemassakaan, tai edes merkittäviä ihmissuhteita. Mutta onko se sitten hyvä juttu hyväksyä tämmöinen asia? Ei mitään hajua. Kunhan en jää vellomaan liikaa tai katkeroidu ja rupea miksikään nihilisti-kyynikoksi. Siitä suosta on kai vaikeampi yrittää rämpiä ylös. Mutta ainahan sitä haaveilee, että ”entä jos...”. Ehkä jos joku sattuisi muhun tutustumaan paremmin ja huomaisi, että oon ihan mukava tyyppi, tai jotain, ja voisi yrittää ystävystyä edes. Luulisi, että ujot jotenkin ”ymmärtäisivät” toisiaan paremmin kuin muut? Mutta tosiaan, mistäpä sitä ujona löytää tai tapaa muita - varsinkin ujoja - ihmisiä.

        Kiitos, jos olet jaksanut tänne asti lukea. Helpottavaa vuodattaa tämmöisinkiin juttuihin. Ainakin jonkilaista vuorovaikutusta sentään toisten ihmisten kanssa. :) Ja vaikka kukaan ei lukisikaan tätä, niin tuntuu kuin olisin ottanut ainakin pikkuisen askeleen eteenpäin - tai ainakin jonnekin suuntaan.

        Vaikutat kovin mukavalta ja positiiviselta ihmiseltä. Toivottavasti pääset ennemmin tai myöhemmin eroon pahimmasta ujoudesta ja löydät ihmisiä elämääsi. Olet vielä nuori, joten mahdollisuuksia riittää!

        Omasta tilanteestani en taida edes puhua, mulla kun kyse ei ole pelkästään ujoudesta... Vakava sosiaalisten tilanteiden pelko tekee kaikista ihmissuhteistani olemattomia.

        Tsemppiä kaikille ujoille! Muistakaa, että usein arkuus on vain söpöä. Itse ainakin pidän sitä mukavampana piirteenä kuin tunkeilevaisuutta ja liiallista ulospäinsuuntautuneisuutta.


    • jk

      en osaa sanoa

    • jk

      vai n in

    • jk

      en osaq sanoa

      • asda____

        Voisko joku bannata tän trollin jo


    • sandrah

      Täällä on kans yks todella ujo tapaus. Olen 23-vuotias, enkä koskaan ole myöskään ollut kunnon parisuhteessa. Jotain juttuja on ollut, mutta ei mitään vakavaa. Johtuen juurikin siitä, että olen antanut ujouden tulla esteeksi ja se on ottanut vallan minusta.
      Nyt asiat on kuitenkin vähän toisin, tapasin jokusen aikaa sitten aivan ihanan miehen ja ensimmäistä kertaa mulla on semmonen olo ettei tarvii ujostella toisen seurassa. Edelleenkin kyllä jännitän tän miehen seurassa joka kerta, mutta se on semmosta hyvää jännitystä, perhosia vatsassa :) Tuntuu ihan uskomattomalta, että olen pystynyt ylittämään itseni näin.Mä jotenkin ajattelen sen näin, että kun tapaa sen "oikean", niin pystyy voittaan itsensä, eikä anna ujouden olla esteenä jollekkin hyvälle, asialle joka voi muuttaa koko loppuelämän.

      • Jokuwaan

        Ei kai seurustelussa mitään muuta tarvitse ujostella, mutta paskalla käyminen tai pieraiseminen on kyllä sellainen juttu, mikä estää meikäläisen seurustelun. Aivan liian ujo sellaiseen.


    • jk

      löysin ensi takauteni 14-vuotiaana

    • uuh <3 :/

      mä seurustelun 7lk:lla

    • on ok olla ujo :)

      Luin tämän ketjun läpi melkein kokonaan. Haluaisin sanoa pari rohkaisevaa sanaa teille :)

      Täällä joku sanoi että "Se vaan menee niin että miesten mielestä naisen ujous on vaan söpöä, mutkun asia ei ole toisinpäin." Asia ei ole todellakaan näin! Monen naisen mielestä ujous ei ole ollenkaan paha asia. Viime vuonna tutustuin yhteen poikaan, joka oli niin ujo että ei meinannut saada sanaa suustaan tyttöjen seurassa, tuijotti lattiaan ja muuttui punaiseksi aina puhuessaan :D Hän vietti paljon aikaa yksin koulussa, istui välitunnit penkillä kirjaa lukien. En mä ainakaan ajatellut että "voi vitsit mikä hyypiö". Ensin ajattelin kyllä että hän on jotenkin törkeä tyyppi kun ei puhu mitään, mutta päätin ottaa asiasta selvää ja monta kertaa yritin mennä juttelemaan hänelle, ja vähitellen sain jotain keskustelua aikaiseksi ja kyllä hän sitten paljastui ihan mukavaksi (mutta vain todella epävarmaksi) tyypiksi :) Enkä mä siitä mitenkään pahalla ajattele. Mun mielestä kyseinen tyyppi on ihan söpö :) On ihan ok olla ujo, liiallinen itsevarmuus taas on ärsyttävää!

      Ja jokunen vuosi sitten säädin itseäni 5 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin itse silloin 19 ja mies 24. Oletin miehen olevan ikänsä ja puheittensa perusteella jo todella kokenut, mutta hän sitten tunnusti mulle että on naisten suhteen melko kokematon, ikinä aikaisemmin ei oikein mitään juttua ole naisen kanssa ollut, ei ollut vain uskaltanut tehdä aloitteita. Kiinnostukseni tätä miestä kohtaan ei todellakaan laskenut, päin vastoin :) En ajatellut että kokemattomuus olisi jotenkin paha asia, lähinnä vain ihmettelin että miten on mahdollista että noin ihana tyyppi oli voinut pysyä sinkkuna, että miten kukaan nainen ei ole tehnyt aloitetta jne. :) Mutta jos hän olisi vaikka kertonut että hänellä olisi ollut monta seksikumppania niin silloin olisi mielenkiinto todellakin laskenut.

      Joten te ujot ja kokemattomat miehet, olette kyllä sitten niille tuleville tyttöystävillenne todellisia aarteita :) Ne on onnekkaita tyttöjä jotka teidät lopulta nappaa! Mutta teidän pitäisi kiinnittää huomiota myös ns. tavallisen näköisiin tyttöihin, ei pelkästään niihin jotka ovat kasvoiltaan kuvankauniita ja omistavat täydelliset vartalot. Ne ovat monesti melkoisia ice queeneja ja vaativat mieheltä täydellistä ulkonäköä ja sosiaalisia taitoja. Koittakaa lähestyä ns. oman tasoisianne tyttöjä. Monesti ne tavallisen näköiset ovat mukavampia. Kauniilla tytöillä nousee helposti kusi päähän. Aluksi upea ulkonäkö saattaa ihastuttaa mutta ei kauniin mutta idiootin kanssa seurustelu olisi kivaa.

      Eikä se ole välttämättä paha asia jos sanoo tytölle ujoudestaan. Jos todella epävarma ihminen koittaa väkisin esittää jotain itsevarmaa playeria niin lopputulos ei ole kovin viehättävä. Tunnustakaa rohkeasti epävarmuutenne, tytöt pitävät miehistä jotka osaavat avoimesti puhua tunteistaan. Jos tytön seurassa puhe meinaa muuttua änkytykseksi ja naama lehahtaa punaiseksi niin sanotte vain jotain tyyliin "vaikea olla hermostumatta noin kauniin tytön seurassa" tai muuta yhtä söpöä ja kappas vaan - kohta tyttö on sinun :)

      • asf6

        Hehe, kiva kirjoitus! Toivottavasti useammatkin naiset ajattelevat samoin!


      • "Koittakaa lähestyä ns. oman tasoisianne tyttöjä."

        Se ei ole ongelma että lähestyisin liian tasokkaita naisia. Vaan se etten ujouttani uskalla lähestyä ketään.


        "miten on mahdollista että noin ihana tyyppi oli voinut pysyä sinkkuna, että miten kukaan nainen ei ole tehnyt aloitetta"

        Eräs nainen sanoi samaa kun tutustuimme. Mutta myönsi myös ettei itse voisi tehdä ensimmäistä siirtoa, vaan se on miehen tehtävä.


    • Ujo ja ahdistunut

      Itse olen 20 nainen enkä ole koskaan suudellut tai seurustellut saati sitten ollut koskaan miespuolisisa kavereita. Itsetunto heittelee alimmalta pohjalta sinne yli puoleenväliin ja puhuminen ( Etenkin miesten kanssa) on hankalaa jos on kiinnostusta.

      Jos tulee pakkotilanne että pitää puhua miesten kanssa niin ei ole ongelma, mutta sekin vaatii toiselta osapuolelta edes vähän näyttävää kiinnostusta kommunikoimiseen kanssani.

      Tuntuu vain että kun yritän soperrella väkisin jotain ei siitä tule vain mitään, ei pysty eikä kykene. Sitte tulee se pitkä ahdistava hiljaisuus ja katotaan pitkin seiniä.

      Itse tosin olen ihminen joka haluaa tutustua uusiin ihmisiin, mutta se ei vain onnistu joko ujouden tai sitte huonon itsetunnon takia .

      Sitten tämä oma aloitteisuus... Missä sitäkin nyt voisi harrastaa? Kaupassa? Kadulla? Kahvilassa? Ei sitä viitsi alkaa jokaiselle ohikulkijalle rupattelemaan jos ei edes baarissa ruukaa käydä. Pitänee yrittää saada rahaa ja aloittaa harrastus ehkä sitten...

      Ironista, että miehet jotka ovat näyttäneet jotain kiinnostusta minua kohtaan, ne ovat olleet vääriä tai sitten olen törttöillyt tilanteen niin, ettei heitä enää kiinnosta tai en vain ole huomannut asiaa kun vasta jälkeenpäin. En pysty ketään tapaamaan sokkotreffeillä sillä itse mieluummin haluan tavata miehen ensin kaveripohjalta jossain tavallisessa paikassa.

      Hätäilevät miehet ahdistavat... Olenko kummallinen?

    • NäinKävi

      Haluaisin tuoda esiin vielä yhden asian joka vaikeuttaa ujojen parisuhteen solmimista. Itse olen aina ollut melko ujo ja se oli varmaan suurin syy siihen että säilyin täysin ilman seurustelukokemuksia 24-vuotiaaksi. Sen jälkeen tuli useita jonkinlaisia "virityksiä" mutta niistä mikään ei oikein tuntunut johtavan mihinkään vaikka halua olisikin ollut. Ihmettelin sitä aikani ja laitoin nekin ujouteni piikkiin kun en osannut oikealla tavalla viedä eteenpäin noita orastavia suhteita. Mutta lopulta tajusin että se ei ollut se oikea syy. Vaan se että ujona olin valmis aina heti menemään eteenpäin jokaisen naisen kanssa joka vain yhtään vihjaisi että kiinnostusta voisi olla. En siis valikoinut mitenkään tai ajatellut omia tuntemuksiani. Ajattelin vain että täytyy mennä kun kerran on vihdoin tilaisuus. Mutta eihän seurustelu niin toimi. Omatkin tunteet pitää olla mukana eikä niitä väkisin saa heräämään.
      Mutta tämän tajusin lopulta kun 27-vuotiaana tapasin naisen joka todella sai tunteeni heräämään. Ja siinä kyllä sitten loputa karisivat minun ujouteni rippeet ja olin kyllä heti täysillä mukana. Ja niinhän siinä kävi että sen kerran todella tärppäsi ja nyt ollaan oltu jo useita vuosia naimisissa ja lapsiakin jo on...

      Joten siis muitakaa aina kuitenkin kuunnella niitä omia tunteitanne vaikka olisitte miten epätoivoisia tahansa. Ei kannata seurustella vain seurustelemisen vuoksi. Myös ujon pitää tavata se oikea, ei vain ketä tahansa...

    • ihastunut ujoon

      Tämä nyt ei liity ihan aiheeseen, mutta ehkä ujot osaisivat vastata. Olen kiinnostunut eräästä melko ujosta (ja varmaankin kokemattomasta) miehestä. Olen mielestäni sen aika selvästi osoittanut ja olen ottanut häneen useasti yhteyttä. Ehdotin hänelle kahvittelua ja hän suostui ja kävi luonani kylässä. Tämän jälkeen olen ottanut häneen taas yhteyttä, mutta hän vaikuttaa siltä, ettei häntä kiinnosta enää tai ei ainakaan kysellyt minulta mitään ja muutenkin käytännössä minä vaan kyselin ja hän vastaili lyhyesti. Ehdotin tapaamistakin, mutta hän ei vastannut siihen oikein mitään. Eikö mies ole kiinnostunut minusta vai voisiko hän vain ollaa niin ujo, että sen takia käyttäytyy noin? Minua ei yhtään haittaa se, että hän on ujo, mutta sitä en jaksa, jos olen aina se joka ehdottaa jotain tai ottaa yhteyttä. Pitäisikö minun jo luovuttaa vai vielä ehdottaa näkemistä?

    • Forever Alone

      Ajattelin tuoda omankin surullisen tähänastisen elämänkerran tähän ketjuun.

      Eli olen 22v mies ilman minkäänlaista kokemusta tytöistä. Ja nyt oikesti voin väittää niin. Puhuttua kyllä tulee koulussa, kaupan kassalla ym. vastaavissa tilanteissa, mutta siihen se onkin aina jäänyt. Koskaan (en ainakaan muistaakseni) ole käynyt yhtään syvällisempää keskustelua tytön kanssa esimerkiksi harrastuksista, elokuvista, musiikista jne. Olisi todellakin ihanaa jos edes joskus voisi keskustella tytön kanssa ihan vain kaverina, mutta ei niin ei ...(huoh)... ja miltä voisi tuntua hyvän tyttöystävän lämmin halaus....... Elän elämääni mielestäni oikein ja olen onnistunutkin oikeastaan melkein kaikessa, mitä olen itselleni asettanut tavoitteeksi. Mutta tässä yhdessä asiassa olen totaalisesti epäonnistunut eli kauniimman sukupuolen kanssa olemisessa!

      Joka ilta (viimeisen 3 vuoden ajan) nukkumaan mennessäni mietin tilanteita, joissa tapaan elämäni naisen. Jotenkin se lohduttaa, mutta ei tee kaipuusta loppua. Elämästäni tulisi todellakin täydellistä naisen kanssa! Jos joudun arkielämämässä sellaiseen tilanteeseen, jossa on jokin kiinnostava nainen mukana (esimerkiksi jos joudun auttamaan jossain asiassa), niin nämä harvat tilanteet jäävät mieleeni ja muistelen niitä pitkään. Elämän pieniä iloja meikäläiselle...

      Olen perfektionisti ja oman tien kulkija, nämä piirteet ovat oikeastaan suunnattoman ujouden kanssa ne pääsyyt tähän tilanteeseen. Toisaalta uskon näiden piirteiden ja erilaisuuden olevan hyvinkin kiinnostavia itse suhteessa, jos nyt sinne asti pääsisi. En tiedä kuinka koskaan voisin olla esimerkiksi onnellisena perheenisänä, koska se tuntuu tällä hetkellä mahdottomalta.

      Tässä alkaa aika lailla epätoivo saamaan vallan. Olen lueskellut näitä ketjuja ympäri internetiä ja näyttää kyllä että kohtalotovereita on, mutta onko oikeasti näin kokemattomia kuin minä? Vähän alkaa tulla pala kurkkuun tässä kun kertaa tosiasiat itselleen, mutta minkäs teet.....

      • neula löytyi

        Hiukan samoilla linjoilla: 21 vuotias ja en ollut koskaan edes suudellut ketään kunnes pari viikkoa sitten se tapahtui ja vielä elämäni ensimmäisillä treffeillä. Kyseisen tytön olin löytänyt deittipalstan sivuilta.

        Varmasti olet kuullut nämä sanat mutta lausun ne kuitenkin: Ei auta muu kuin purra hammasta ja yrittää. Klisee ehkä mutta oman ujouteni (osittain) voitin kun ajattelin että pakko se on jotain yrittää.

        Suosittelen profiilin tekemistä jollekin deittisivulle tai useammallekin ja lähde "metsästämään". Nappaa joku ilmainen kuten suomi24 tai deitille.fi, tee profiili ja tee se huolella. Tilastot ovat meitä miehiä vastaan, koska moni nainen saa niitä tusinaviestejä joltain seksinnälkäisiltä ukoilta joten viestisi saavat hukkua tulvan alle. Valitse siis sekä kuvallisia, että kuvattomia profiileja.

        Ne jotka sanovat sinulle: "Odota ihan rauhassa kyllä se oikea tulee vielä kohdalle" niin nauran sille ajatukselle äärimmäisellä katkeruudella, koska tässä pelissä ei se pelaa, joka pelkää hiukan kärjistetysti. Tässä yhteiskuntarakenteessa mies on kuitenkin se aloitteentekijä edelleen tai ainakin oletetaan olevan. Täten sinun on oltava oman onnesi seppä ja tehdä jotain asian eteen. Tutustuminen puolianonyymisti internetissä on turvallisempaa.


      • 142

        Mistä päin te yksinäiset nuoret miehet olette?


    • miäs27v

      Ei tässä ole ollut mitään.

      Alle kymmenvuotiaana mulla tosin oli tyttöjä kavereina. Sitten kiusattiin ja siihen loppui vastakkaisen sukupuolen kanssa oleskelu kuin seinään.

    • wsswswswsw

      En tiedä miksi naisten pitää olla huolissaan ujoudesta. Miehethän sitä juttua joutuu koko aika keksimään ja naisen tarvii max. sanoa "nii" "joo" jne.

      • DEPE

        Nii jjjoo.

        Niinhän se menee, eiku.....


    • snegurotska_

      32 vuotta eikä mitään kokemusta seurustelun tai yleensäkään vastakkaisen sukupuolen parissa (eikä kyllä samankaan sukupuolen, noin "romanttisessa" mielessä siis).

      Mun tilanteen tekee ehkä vähän helpommaksi se, etten ole kovin seksuaalinen enkä sinänsä edes kaipaa sellaista perinteistä, tiivistä seurustelua tai perheen perustamista. (Toisaalta taas se on vielä hankalampaa: kuka haluaa omituista erakkoseurustelua joka ei koskaan etene esim. yhteen muuttamiseen asti).
      Kyllähän tässä on ehtinyt tuntea itsensä monet kerrat aivan kummajaiseksi ja ainoaksi kaltaisekseen tässä maailmassa.

      Tän ketjun löytäminen lohdutti. En olekaan ainoa! (Vaikka aika äärimmäinen tapaus taidan ollakin....)

      Mun elämä on ulospäin aika normaalia, jos ei sitä lähemmin tunne. En ole "peräkammarin tyttö", käyn töissä, olen opiskellut jne. Mutta vapaa-ajan sosiaalinen elämä on se vaikea. Ystäviäkin on yksi ainoa, ja hänkin kaukana. Käytännössä olen vapaa-ajalla aina yksin sukulaisten vierailuja lukuunottamatta.
      Mulla on taustalla masennusta ja sosiaalisten tilanteiden pelkoa, sekä paljon muitakin kokemuksia, jotka on varmaan osaltaan vaikuttaneet siihen että olen vaan tippunut kelkasta näissä asioissa.

    • djbkgfdjhblgfkjhfg

      MOOI !

      Itse olen 15.v tyttö ja ihan hemmetin ujo D: kaikilla kavereilla on jo joku mutta mä vaa en saa sit ku joku tulee puhuu ni sanaa suustani rupeen vaa selittää jotai omiani :D kavereiden kesken oon kyl aika villi mut sit ku joku jätkä on kysees ni siit ei tuu yhtää mitää vaik yritän olla oma itteni..........Mut kyl must tuntuu et mä löydän viel jonku jonka kans voin olla oma itteni ! ;)

    • kkameleontti

      Älkää heittäkö toivoa! Se on sanomani tänään :) Itse en ole ujo, mutta poikaystäväni on. Tapasimme baarissa, minun aloitteesta: istahdin pöytään ja aloin heittää juttua, siitä se sitten lähti! Hän siis 23, minä 19. Minä olen hänen ensimmäisensä kaikessa suhteessa, mikä on mielestäni ihan söpöä. Toisaalta tapailun alkuaikoina turhautti se, että minä jouduin olemaan ns. "mies" ts. tekemään kaikki aloitteet tms, mutta puhumalla siitä selvittiin. Nykyään luistaa hyvin ja jätkäkin päässy aika paljon ujoudestaan :)

      • 34634

        Oho, kiva tarina! Onnea teille! Mukava myös kuulla, että ujoudesta voi päästä eroon.


      • Harmi etteivät ikäiseni naiset ajattele noin. Vaikka pitäisivätkin ujoista, niin kokematon on silti heille luuseri.


    • kaheksantoisata

      Heh, aika paljon samankaltaisia ihmisiä täällä :)
      Itse olen 18 ja seurustelusuhteet ovat olleet lähinnä minun kiltteyteni hyväksikäyttöä...

    • kkameleontti

      Kiitos kiitos :) Mutta sellaisen vinkin haluan antaa, että älkää olko liian epävarmoja (joo, helppo sanoa..)! Mutta siis poikaystäväni oli alussa jokaisen tapaamisen jälkeen, että ymmärrän jos et halua tavata enää jne. ja aina muistutteli, ettei mun ole pakko jos en halua olla hänen kanssaan. Kävi ihan suunnattomasti hermoon :D Kun halusin kuitenkin uskoa, että hän haluaa tapailla mua, mutta kun tota mantraa toistaa, nii se alkaa kuulostaa siltä, ettei hän halua jutusta mitään, ei vaan itse uskalla laittaa poikki. Onneksi otin tämän esille, koska muuten juttu olisi varmaankin kuihtunut pois...

      • 34634

        "Mutta siis poikaystäväni oli alussa jokaisen tapaamisen jälkeen, että ymmärrän jos et halua tavata enää jne. ja aina muistutteli, ettei mun ole pakko jos en halua olla hänen kanssaan. Kävi ihan suunnattomasti hermoon :D "

        Tämä juttu tulee esiin naisilta kerta toisensa jälkeen. Toisin sanoen vaikka olisi epävarma ja huonoitsetuntoinen (kuten esim. minä), niin älkää missää nimessä kertoko sitä suoraan (ainakaan tuolla tavalla).

        En olisi itse edes enää ujo (koska olen tehnyt kovasti töitä itsetuntoni kohottamiseksi), mutta r-vian takia en vieläkään uskalla mennä juttelemaan ihmisille (etenkään naisille). Tietysti olisi varmasti haastavaa uskaltaa esim. koskea toiseen, mutta kaikki tuollainen helpottuu kokemuksen myötä. Varasin nyt ajan foniatrille ja olen sitoutunut tekemään kaikkeni oppiakseni ärrän, minkä jälkeen elämäni tulee kokemaan täydellisen muutoksen parempaan.


    • Ensimmäinen suhde 28 vuotiaana.

    • 12c2c

      hiljainen voi toki seurustella, mutta jos ihmisten seurassa pelkää eli on sos. tilanteiden pelko niin silloin ei onnistu. Se onkin mielestäni pahempi kuin ujous

    • ex-730

      M33. Olin nuorena äärimmäisen ujo ja sosiaalisesti toistaitoinen, ja minulla kesti jonnekin 25 ikävuoden tienoille, että aloin muuttua jotenkin normaaliksi ihmiseksi ja tajuamaan yhden jos toisenkin tytön vuosien aikana ihastuneen minuun (ja voi sitä pään seinään hakkaamista kun yksi niistä oli oma ensi-ihastukseni). Olen päässyt elämään kiinni, mutten ole koskaan seurustellut enkä kykene muutenkaan lähestymään ihmisiä, ellei lähestymiselle ole jokin ulkolähtöinen syy. En usko kenenkään minut tapaavan osaavan aavistaa minusta tällaisia asioita. Minua kaikesta päätellen pidetään erittäin hyvännäköisenä ja tyylikkäänä, mutta olen tylsää seuraa; pelkään kuollakseni, etten saa ihmisiä viihtymään seurassani, ja minua puistattaa kuvitella tilannetta, jossa joutuisin paljastamaan vikahistoriani ja surkean suhde-CV:ni jollekin kivalle tytölle. Sama juttu ystävyyssuhteiden suhteen: koulukaveruuksien rauettua en ole kyennyt luomaan uusia, ja olen ollut hyvin yksinäinen.

      Nyt lähden Korjaamolle ihmettelemään Michael Giraa. Yksin nurkassa tuoppi kädessä, jeah.

    • rred11

      Ei ole yhtäkään päivää etten miettisi tätä asiaa.

      Nyt 21 vuotta takana ilman minkäänlaista kokemusta naisista. Olen seurannut yhtä kiinnostavaa naista koulussa pidemmän aikaa ja miettinytkin, että jos tilaisuus tulee, niin pitää jotain saada sanottua. Kaupassakin käyty useasti sattumalta samaan aikaan. Meinasin yhdellä kauppareissulla mennä juttelemaan, mutta mietin vain, että mokaan kuitenkin. Vähän aikaa sitten huomasin hänellä vihkisormuksen, joten suunnitelmat musertuivat täysin.

      Vastaavanlaisia tilanteita ollut, joissa saanut ujoudesta huolimatta sanottua jotain naiselle, mutta sitten aina se puheliaampi, itsevarmempi mies kaveripiiristäni varastaa keskustelun ja jään aina hiljaa kuuntelemaan...

      Juhlinta (yökerhot, ravintolat) on minulle aivan tuntematonta. Vietän kyllä vapaa-aikaani harrastuksissa, kaupungilla, sukulaisten työnä, tapahtumissa jne. Baareissa siis en ole koskaan käynyt (ehkä kolme kertaa elämäni aikana), kaikki aika kuluu koulutöissä ja urheillessa. Olen mielestäni hyvin erilainen kuin muut. Omat mielipiteet, erikoiset luonteenpiirteet, täysin raitis ym. Joten miten voisin löytää naisen? Toivotonta...

      Oikeasti en muista koska olisin viimeksi keskustellut syvällisemmin kuin smalltalkia vieraan naisen kanssa. Koskaan ei ole kukaan nainen yksinkertaisesti vain tullut juttelemaan (osoittanut kiinnostusta). En edes tiedä miltä tuntuu kun nainen katsoo silmiin ja haluaa oikeasti tietää minusta jotain. Rupeisin varmasti änkyttämään, jos joku vähänkin viehättävä nainen moikkaisi ja vaihtaisi muutaman sanan.

      Mitä mun pitäisi tehdä?

    • HI

      31 vuotias ja kokemusta naisista on, kuitenki aika perhanan ujo eikä oikeestaan mitään pitempää suhdetta, hellyyttä tosin kaipaan ja etsin rakkautta...

    • shyyyyyy

      Ohhoh, aikamoinen yllätys että on näinki paljon porukkaa, jotka on kokemattomia näissä asioissa :o! Ite tosiaan 19v miehen alku ja täysin kokematon myöskin... lukioon kun menin niin aluksi tuli aina hilluttua niissä isommissa porukoissa, mutta sitten jossai kohtaa vetäydyin omiin oloihini kun tuntu siltä etten oikeen pystyis niissä porukoissa olemaan oma itteni. Ja ikinä ei oo edes tullu keskusteltua kenenkään tytön kanssa sen syvällisemmin kuin jossai englannin tunnin paritehtävässä :D

      • En osanut olla edes huolissaan kokemattomuudesta 19 vuotiaana. Olisi pitänyt! Nyt 33 vuotiaana samassa tilanteessa.


    • itäSuometar

      No täällä on kanssa yksi ujouden kanssa taisteleva opiskelijatyttö.
      Joskus ala-asteella tuli pelattua poikien kanssa jalkapalloa ja yläasteella pojat
      monesti tulivat juttelemaan kanssani. Vastasin vain yhdellä tai kahdella sanalla, koska menin aivan lukkoon. Nytkin olen samassa tilanteessa, tietysti jos joisin alkoholijuomia, niin tilanne olisi toinen. Baariseuraa minulla ei joka tapauksessa ole, kun kaveripiireissäni on avopuolisoja ja avioliittoja, osa on lähtenyt toiselle puolelle suomea opiskeluiden perässä. Itse asustelen itä-suomessa :)

    • cpi1234

      cpi ajoneuo on paras! eikö totta?

    • help on the way

      Täällä 27v. mies. Ensikokemus tytön kanssa olosta parikymppisenä reilun vuoden "seurustelun", ehkä kuitenkin enemmänkin tapailun myötä. Tulihan siinä halailut, suutelemiset ja sänkyhommat tutuiksi sen verran, että pääsee sanomaan että edes jotain kokemusta on. Seuraava seurustelu 24-25-vuotiaana, alle vuosi ja taas lähti tyttö. Nyt olis taas "kohde" katsottuna ja liike pitäisi tehdä, koska kyseinen tyttö ei ilmeisesti aloitetta aio suorittaa.

      Vaikka olen, tai ainakin olin, näissä asioissa ihan äärimmäisen ujo ja ajattelin aina ennen, että ei kellään tytöllä ole syytä olla mun kanssa eikä kukaan kuitenkaan halua olla edes mun lähellä ellei ole aivan pakko. Tämä silti, vaikka olen ihan normaali, mukava ja normaalivartaloinenkin, tavallisen näköinen miekkonen. Mä vaan jotenkin kuvittelin itsestäni niin, että tytöt vaan nauraa ylimielisesti tai sitten oksentaa jos pitäs minuun koskea.

      Käänteen tekevä kohta oli se, kun yhtenä päivänä tein sen. Menin kuolussa erään tytön luo (kun huomasin hänen kerrankin seisovan yksinään käytävällä) jota olin jo vähän katsellut, ja kysyin että haluaisiko hän lähteä mun kanssa vaikka kahville tai leffaan tai jotain. Halusi, siitä se lähti. Olisin voinut vain kävellä ohi, kuka tietää vaikka olisin tänäkin päivänä täysin kokematon jos en olisi mennyt juttelemaan. Se oli siitä hyvä tilanne, että hän oli käytävällä yksin ja minä yksin, olimme siis ihan kahdestaan. Ei ollut hänen kavereita eikä mun luokkakavereita kuuloetäisyydellä hirnumassa ja pilaamassa kaikkea. Muistan, että ajattelin siinä tilanteessa, että ihan sama. Ihan helvetin sama mitä se tyttö mulle sanoo vai oksentaako se samantien, menen joka tapauksessa kysymään. Kannatti. Muistaakseni aloitin ihan näillä sanoilla "moi, mä oon (nimi).. oon jo jonkun aikaa ajatellu kysyä sulta että haluisitko lähteä mun kanssa käymään vaikka kahvilla tai leffassa tai jotain". Ja jotain siihen päälle muistaakseni turisin, että kun ei oo ollu sopivaa tilaisuutta kysyä aiemmin tai jotain vastaavaa.

      Ymmärrettävästi tuollaiset on jännittäviä tilanteita ja on vaikea keksiä mitä sanoo, mutta loppupeleissä paljoa ei tarvita. Kunhan vaan ei jää ihan ääliön näköisenä tuijottamaan eikä saa myöskään kävellä tylysti pois, jos ei keksi sanomista.

      Miehille pari juttua: Rasvaiset ja epäsiistit hiukset, rehottavat risuparrat, hien haju, haiseva hengitys ja 10 vuotta vanhat verkkarit eivät paranna kenenkään mahiksia, ikinä! Ole iloinen! Iloisuus huomataan (pätee myös naisiin) ja iloisen/hyväntuulisen oloista ihmistä on helpompi lähestyä kuin mörköjä. Hyväntuulisuus ja hymyily tekee myös juttelusta huomattavasti helpompaa. Ei tarvitse olla mitenkään liian tosissaan eikä liian virallinen tai asiallinen tai muuta tylsää. Sellainen sopiva, lämmin hyväntuulisuus ja hymyä sinne tänne kivasti. Sopiva puheen voimakkuus, ei huuto eikä kuiskaus, vaan normaali. Ei muminaa. Mieti vähän valmiiksi mitä sanot. Ja rohkeutta kehiin vaikka sitä ei välttämättä löytyisikään, kaivakaa sitä jostain! Todellakin, loppupeleissä kyse on vain olemuksesta ja muutamasta sanasta. Noiden yli kun pääsee, on kaikki paljon, PALJON, helpompaa! :)

    • Hillerihiiri

      Hei ujot.

      En jaksanut lukea kaikkea kun niin paljon jo olette kerennyt keskustelemaan.
      Mutta kertokaas kuinka lähestyä ujoa oikein? Olen itse sosiaalinen nainen, mutta olen ihastunut ujoon mieheen... Kuinka saan hänet ulos kuorestaan säikäyttämättä häntä lopullisesti tiehensä? Hän tietää tunteistani ja on sanonut tuntevansa samoin (ennestään olemme kavereita)...mutta siihen se sitten jääkin...Kuinka päästä etenemään tästä? Olen koittanut vähän rivien välistä rohkaista häntä, mutta en halua ahdistella. Auttakaa ennen kun mokaan..

    • Hmmel

      Itse olen 22v, suudellut 3 eri naista, kaikki kerrat humalassa. Tiedän että en ole ruma mutta silti olen liian ujo lähestyäkseni naisia.
      Varsinkin kuin tähän ikään menneessä olen juossut karkuun kahdesta tilanteesta saada seksiä.

      Nyt se painaa jo liikaa mieltä, kuinka noloa se olisi sanoa naiselle että ainiin en olekkaan vielä kokenut mitään muuta kuin 3 suukkoa , varmasti tulisi rukkaset heti kun ei tähän ulkonäköön olekkaan kiinittynyt mikään pelimies joka on kyntänyt kaikki pellot

      • jghhhhhh

        ei naiset huoli huoria miehekseen joka on antanut monelle.Se kyllä naisia karkottaa pois.


    • Ujoilija :)

      Heips kaltaiseni ujot ja kokemattomat! Minäkään en kaikkia jaksanu edes lukee, sen verran paljon oli juttuja vuosien takaa.. Ite oon N29, enkä oo koskaan edenny tuijottelua pidemmälle kenenkään kiinnostavan miehen kanssa :(. Tässä iässä jo niin noloo edes myöntää :(. Tämmösenä feisbuukin kulta-aikana, olis aika kivaa jos voitais kaikki liittyä vaikka johonki (suljettuun)ryhmään missä olis kohtalotovereita ja kenties vaikka sitä kautta halutessaan tutustua paremmin.. Mitäs sanotte? Sattuuko löytyyn ketään halukasta tämmöstä perustaan? Ite en koe olevani niin aktiivinen ihminen mutta ehdotan kun tuli mieleen.. :)

    • wefwf

      Facebookki roskiin ja MSN messenger kunniaan. siellä sitä tutustuu paremmin

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe