Historian siipien havinaa ilmastohihhuleille

Anonyymi

Lukekaapas vihreät ja muut ilmastohysteerikot tämä. Vuonna 1941 merenkulkulaitoksen tuleva pääjohtaja tri Risto Jurva pohti syitä sille, että Suomi oli erittäin nopeasti lämmennyt 1890 alkaen niin, että se näkyi Itämeren jään laajuudessa ja Grönlannin jäätiköiden sulamisessa selkeästi:

”Itsestään herää kysymys, onko vihdoin se pitkä, lauhkeiden talvien kausi, johon siirryttiin jo viisikymmentä vuotta sitten ja joka vuosisatamme alusta lukien mm. on kuvastunut Huippuvuorten talvisen sään tavattomasta lauhtumisesta ja Grönlannin jäätiköiden kiihtyneestä sulamisesta ja joka meillä huipentui vuosisataisen leutoon, kymmenvuotiseen vähäjäisten talvien sarjaan, nyt päättymässä.

Tähän kysymykseen emme voi millään tavalla perusteltua vastausta löytää, emme edes siihen kysymykseen, minkälainen lähestyvä talvi tulee olemaan. Ainoa vastaus minkä tulevan talven osalta saatamme antaa on, ettei tilastollisessa katsannossa, mm. Easton’in aina 1200-luvulle ulottuvan, Länsi-Euroopan kovia talvia esittävän tilaston ja omien, Itämeren piirin talvia koskevien tietojemme mukaan kaksi poikkeuksellisen ankaraa talvea tiettävästi ole vielä koskaan noin 750 vuoden aikana välittömästi seurannut toistaan.”

1941
Tohtori Risto Jurva
Merentutkimuslaitoksen jääosaston johtaja

36

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Äitini puhui usein tästä 1930-luvun lämpimästä jaksosta. Kesät erittäin helteisiä ja talvet hyvin lauhoja. Tämä myönteinen asia mahdollisti sen että juuri ennen sotia Suomi ensimmäisen kerran koko pitkän historian aikana oli leipäviljan suhteen lähes omavarainen. Siihen aikaan lämmin ilma ymmärrettiin suorastaan siunaukseksi kunhan vettä tuli riittävästi. Nykyisin täysin elämän reaaliteeteistä vieraantuneen ilmastohysteerikot puolestaan rukoilevat kovia pakkasia ja viileitä kesiä. Tyypit ovat seinähulluja.

    • Anonyymi

      Ilmasto vaihtelee pitkissä jaksoissa. Nyt manattu lämpeneminen on siihen kuuluvaa heilahtelua pitkän ajan keskiarvon ympärillä.
      Ajanjakso jota voidaan tarkastella on satoja vuosia ja isomassa kuviossa kymmeniä tuhansia vuosia.
      Nyt nostatetaan hysteriaa että ollaan vain 0,3 asteen päässä lopullisesta katastrofista joka on 1,5 astetta.
      Aikaa on siis vähän, joten kaikkien on kiireesti ostettava sähköautoja, aurinkopaneeleita ja vihreää tuulisähköä.

      • Anonyymi

        Juu markkinointi mainitsemiisi tuotteisiin tuntuu olevan ainakin täysin riippuvainen pelon ilmapiiristä. "Jos et osta näitä käy noin"


    • Anonyymi

      Mutta miksi meidän kaalisopat ovat kylmiä? Aloittaja.

    • Anonyymi

      Kun Grönlannin jäät sulavat, niin sieltä löytyy paksuja tukkeja eli on ollut lämmintä ennenkin.
      Porilaisten piti luovuttaa tammea Ruotsin kuninkaalle kuka lämmitti ilmaston?

    • Anonyymi

      Vuonna 1941 oli käytettävissä paljon nykytilannetta vähemmän tietoa siitä, millainen on ilmaston tila ollut aikaisempina vuosina. Tuohon aikaan ei ollut käytettävissä satelliittimittauksia ja globaali mittausverkosto oli varsin alkutekijöissään. Sodat ja maailmanpolitiikka estivät pääsyn monille alueille.

      Tiedettä tehdään parhaan nykyisen käytettävissä olevan tiedon perusteella. Siihen tietoon kuuluvat nykyään pitkän ajan lämpötilarekonstruktiot.

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_large-scale_temperature_reconstructions_of_the_last_2,000_years

      Tästä aiheesta on käyty yli 15 vuoden ajan vääntöä Suomi24 ilmastonmuutos - palstalla. Jos aihe kiinnostaa niin mukaan sinne osallistumaan.

      • Anonyymi

        Ne meidän vääntämiset on kuule aivan yhtä tyhjän kanssa - se ilmastojuna menee omaa tahtiansa ja rataansa, vaikka me kuinka kiljuisimme asemalla......................


      • Kyllä Ilmastonmuutospalstalla on pyydetty ystävällisesti näiltä hysteerisiltä Gretoilta selitystä siihen, miksi 30-luvun loppupuolella keskilämmöt nousivat niin paljon, että vastaava taso saavutettiin vasta vuoden 2000 vaiheilla. Mitään selitystä ei tullut.

        Johtopäätösten teko lämpötilojen pidempiaikaisesta kehityksestä konkreettisiin mittaustuloksiin perustuen on toki niin Suomessa kuin muuallakin melko mahdotonta, koska mittaustuloksia on laajemmin vasta 80-luvulta lähtien. Niinsanotut Kaisaniemen-Viikin tulokset ovat tunnetusti korruptuneita eikä niillä ole arvoa ilmastomielessä.

        Tosiasia siis on, että noin 110 vuoden aikajaksolta Suomessa on ilmeisesti hyväksyttävissä olevia virallisia mittaustuloksia vain kahdesta PISTEESTÄ, Jyväskylästä ja Sodankylästä.
        Se ei riitä perusteeksi ilmastovouhotukseen siinä ihmisiä syyllistävässä ja yliherkkiä nuoria paniikkiin ajamassa muodossa.

        Muualla maailmassa näitä kelvollisia virallisia mittauspisteitä on ollut ennen 80-luvua vain 1..3 kappaletta maata kohti. Se ei todella ole paljon eikä riitä maailmanlaajuisen palottelun oikeutukseksi.


      • Anonyymi

        Tiedettä käytetään hyvin valikoivasti napsimalla sopivan lyhyt tarkastelujakso, niin saadaan sillä todisteltua melkein mitä vaan ilmastonmuutoksesta. Jos tiedettä käytetään rehellisen avoimesti, niin voidaankin todeta, ettei nyt ole meneillään poikkeavaa lämpenemisjaksoa.
        https://www.youtube.com/embed/NOvV3sF9aSo?wmode=opaque&start=0

        On toki syytä olla huolissaan maapallon globaalista tilasta ja hallitsemattomasta väestönkasvusta, erityisesti alikehittyneissä maissa, muuta siitähän ei ilmastohysteerikot puhu mitään.


    • Anonyymi

      marin lupasi taas satoja miljooniaa Afrikan poppamiehille ilmaston korjaamiseen

    • Anonyymi

      Olikin arvattavissa että valevasemmiston ja cityvihreiden ilmastohipit ryntäävät paikalle CO2-hölynpölynsä kanssa. 🤣😄

    • Anonyymi

      1913 puhuttiin ilmaston lämpenemisestä ja siitä, että helsinkiläiset tuskin muistavat miltä talvi näyttää. Geologit olivat siihen aikaan eri linjoilla kuin nykyisin, kun väittivät, että jääkauden jälkeen on ollut lämpöisempää kuin nykyisin. Tiedekään ei vielä silloin lämpenemistä tunnustanut. Nyt se ilmatiede on samasta asiasta hysteerinen.

    • Anonyymi

      Edellisen talven epätoivon jälkeen 1915 Helsingissä oli kunnon hiihtokelit. Sitä lunta nuoret kovasti ihmettelivät silloinkin. Vanhempi sukupolvi kertoi, että tämmöistä se ennen vanhaan oli. Ilo oli lyhytaikaista, kun selataan asioita eteenpäin. 1915 Svantesta ja hiilihaposta kirjoitettiin lehdissä. Svante Arrhenius sanoi, että maapallon CO2-pitoisuus on 400 ppm, eli kuten nykyisin on ja arvioi, että sen tuplaaminen nostaa lämpötiloja 4 C:lla. Sittemmin pyörsi sanansa ja nykysin yli 100 tieteellistä tutkimusta osoittaa CO2:n ilmastoherkkyyden, eli sen pitoisuuden tuplaatumisen vaikutuksen varsin vähäiseksi, koska sen lämpösäteilyä pidättävä teho vähenee logaritmisesti pitoisuuden kasvaessa.

    • Anonyymi

      Mikä aiheutti 1860-luvun lopun routavuodet?

    • Anonyymi

      1921 heinäkuussa oli tavatonta kuivuutta ja kuumuutta Euroopassa. Asiasta kirjoitti mm. Kauppalehti Suomessa. Ei siis normaalia kuumuutta vaan tavatonta kuumuutta.

      "Venäjältä saapuneet tiedot kertovat myös kuivuuden tuottamasta vahingosta".

      Siihen aikaan kuumuus ja kuivuus olivat vain ilmiöitä joita ajoittain tapahtui, samoin kuin se että talvet olivat hyvin lauhat. Ihmiset eivät vain vajonneet hysteriaan kuten aikamme snowflake-sukupolvi jolla suoraansanottuna ei ole enää todellista kosketuspohjaa luontoon.

      • Anonyymi

        Tuolloin 1920 - luvulla Venäjällä ei kuitenkaan ikirouta ollut sulamassa ja ilmaston ajateltiin olevan kylmenemässsä. Nyt on ongelmana sekä Kiinalla että Venäjällä se että osa rautateistä on rakennettu ikiroudan varaan. Sulamisen vuoksi täytyy keksiä noille suoalueille muita tapoja estää rataa romahtamasta.

        Mutta edelleenkin. Ei ole järkeä käydä samoja keskusteluita uudelleen siten, että tänne kopioitaisiin ilmastonmuutos - palstalle jo kirjoitettuja viestejä yksitellen vastauksiksi väitteisiin, jotka nekin on jo esitetty ilmastonmuutospalstalla. Jos vänkääminen tästä aiheesta kiinnostaa niin tervetuloa mukaan:

        https://keskustelu.suomi24.fi/tiede-ja-teknologia/tiede/ilmastonmuutos


    • Anonyymi

      Suomesta, Savosta ja Maaningalta kirjoitti paikallislehti seuraavaa vuonna 1921:

      " Kuten tunnettua oli kesä 1921 poikkeuksellinen siinä suhteessa että kasvukausi oli huomattavasti pitempi tavallista. Se alkoi jo hyvissä ajoin huhtikuulla, jolloin oli harvinaisen lämpimiä säitä."

    • Anonyymi

      1922 oli totuttu jo niin sulaan mereen, että jäät tulivat yllätyksenä. Osuuskauppalehti kirjoitti:

      "Maassamme oli jo niin totuttu leutoihin talviin, että nykyinen äkillinen ja laaja jäätyminen Itämerellä muistutuksena pohjoisesta asemastamme tuli melkein yllätyksenä."

      🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

    • Anonyymi

      Vuonna 1923 ennustettiin troopillista kasvillisuutta Englantiin, palmuja Varsovaan ja viinirypäleitä Suomeen.

      Vuodelle 1924 löytyy artikkeli... 😄

      "Brittein Saarilla ja Ranskassa tulee versomaan troopillinen kasvillisuus..." artikkeli jatkuu....

      "Professori Herold päättää, että napamaat kulkevat lämpimämpää aikajaksoa kohti, sillä todistavathan että kivihiilikerrokset että Grönlannissa ja Huippuvuorella on ollut kuuman ilmanalan ilmasto ja kasvillisuus. Niin siis Saksan professori antaa meille tällaista hyvää lohdutusta ja odotusta ja että me tulemme kymmenen vuoden päästä viljelemään viinirypäleitä ja Varsovassa voidaan kävellä palmupuiden alla."

    • Anonyymi

      14.tammikuuta 1923 oli suomalaisessa sanomalehdessä ajan ilmoja kuvannut kirjoitus. Siinä mainittiin mm seuraavaa:

      "Olimmehan jo ennen joulua päässeet kunnolliseen talven alkuun mutta viime viikkoina on kehitys käynyt enemmän kesään päin. Järvet alkavat vapautua jäistä, ja vieläpä niin kaukana kuin Kajaanin seudulla, ei uskalleta enää ajaa paikoin järvien jäitä myöten. "

      "Eipä siis olekaan kumma jos itsekukin on alkanut menettää luottamusta talviemme hyvyyteen, ja onpa muistuneet mieleen entiset hyvät ajat, jolloin oli kylliksi lunta ja pakkasta kaikkiin talven toimituksiin ja sen reippaisiin retkiin, joko suksilla tai mukavassa reessä kulkusten kilistessä ja aisakellojen soidessa."

    • Anonyymi

      2.päivä elokuuta 1924 kirjoitti Käkisalmen Sanomat: "Suomessa on nyt lämpöisempää kuin Keski-Euroopassa."

      16.päivä tammikuuta 1925: Lämmintä. Lämpömittarit osoittivat eilen Oulusta Ylivieskaan saakka 5 astetta lämmintä.

    • Anonyymi

      Kultainen Aika niminen lehti kirjoitti 1.elokuuta 1924:

      "Grönlannin jäävuoret kuuluvat pian menneiden aikojen asioihin. Navoilla lämpenee. Jäävuoret ovat häviämässä." 🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Pappani kertoi että 1930 luvulla oli talvia ettei maa jäätynyt ollenkaan.

    • Anonyymi

      Kuopiossa 1920-luvulla oli niin lauha tammikuu että ihmiset menivät tammikuun lopun tammimarkkinoille (keskimäärin vuoden kylmin ajanjakso) veneillä ja laivoilla.

    • Anonyymi

      1927-1928 talveen liittyen kirjoitettiin yleisesti, että Sveitsin jäätiköt katovat. Kuulostaa jotenkin tutulta vuonna 2020.

    • Anonyymi

      Lehti nimeltään Perä-Pohja 11. tammikuuta 1929: "Poikkeuksellisen lämmin talvi vallinnut Lapissa. ILMANPAINE OLLUT HARVINAISEN KORKEA"

    • Anonyymi

      Ilmastokeskustelu kävi kuumana 1920-luvun lopulla Euroopassa kun samaan aikaan kun Suomessa oli poikkeuksellisen lämmintä sattui olemaan Keski-Euroopassa helmikuussa 1929 pakkaskausi. Uusi Suomi kirjotti 20.2.1029: "Golf-virranko lämmön lisääntyminen aiheuttaa pakkassään Euroopassa?"

      Tosiasiassa kylmät talvet tuolla jaksolla olivat häviämässä yhä. Pohjoinen jäämeri lämpeni jatkuvasti. Golfvirta teki voitokasta läpimurtoa itään. Frans Josepin maassa lämpötila nousee talvisaikaankin 2 C asteeseen.

    • Anonyymi

      Vaikka huhtikuu 1929 oli kylmä ,kesä 1929 kuitenkin oli helteinen. Annettiin ohjeita helteen varalle. Nuoria ei siihen aikaan aivopesty, vaan opastettiin, koska helle kuuluu Suomeen ikiaikaiseen kesään kuin nenä päähän.

      Suomessa lämmin, Euroopassa kylmä ja Japanissa superhelteet. Kirsikanpoiminta olisi medialta ja ilmatieteeltä onnistunut jo silloin, jos siihen olisi ollut tarvetta, mutta siihen aikaan kerrottiin muustakin kuin maapallon lämpöisistä paikoista.

    • Anonyymi

      Laitilassa kylvettiin ruista tammikuussa 1930.

    • Anonyymi

      Ilmastonmuutoksen varjolla voidaan kohdistaa verot halutulle maksaja joukolle.

    • Anonyymi

      Mustia jouluja Helsingissä sotien välisenä aikana:

      1920. 1924, 1928.1929.1930, 1932, 1934,1936

    • Anonyymi

      Jääkauden jälkeisen ajan lämpimin jakso Holocene Maximum oli noin 6 000 vuotta sitten. Sen jälkeen hiili-isotooppitutkimusten mukaan jokainen vuosituhat on ollut edellistä keskimäärin 0.15 - 0.3 astetta viileämpi. Suurimmat erot pohjoisella pallonpuoliskolla, vähäisemmät trooppisella vyöhykkeellä.

      Suomen Lapissa ilmasto oli n. 6 000 vuotta sitten keskimäärin 2.5 astetta lämpimämpi ainakin kesien osalta. Tämän vahvistavat puunlustotutkimukset. IPCC on tietokonemallinnuksiensa kanssa mennyt täysin hakoteille.

    • Anonyymi

      Iso-Britanniassa on tehty listoja pahimmista sitä kohdanneista sääkatastrofeista. Kuuden merkittävimmän Iso-Britanniaa kohdanneen sään ääri-ilmiön listassa mukana mainittu vuoden 1556 aikainen Euroopan laajuinen helleaalto.

      Ja muita. 16.tammikuuta 1362 oli hirmumyrsky, joka tuhosi tärkeitä rakennuksia, kuten Salisburyn ja Winchesterin katedraaleja, ja repi ilmaan satoja tuhansia puita.
      Kysymyksessä oli siis hirmumyrsky, joka iski Englantiin. Ilmatieteen mukaan nykyään erinimisiä hirmumyrskyjä esiintyy vuosittain noin 100 kpl plus miinus 10 kpl. Niiden määrä eikä voima, ei ole lisääntynyt vuosien varrella, vaikka niinkin yleisesti väitetään. Suomessakin myrskyt ovat koko 2000-luvun ajan vähentyneet, vaikka siihen liittyvä FMI:n jakamaan tietoon liittyvä valeuutisointi on yleistä.

      Edelleen. Euroopan kylmä talvi, 1407–8. Suuri Tudorin kuivuus, 1540–41. The Lewes-lumivyöry, 1836. Vakava kylmänpurkaus alkoi 23. joulukuuta 1836, ja jouluaattona oli yksi 1800-luvun kovimmista lumimyrskyistä, jolloin lunta kertyi paikoin jopa 10–40 jalan verran (3-12 metriä).

      Myrsky 26. marraskuuta 1703.
      Merivoimat menettivät yhteensä noin 1500 upseeria ja miestä – kolmasosan tuolloin koko joukoistaan. Lisäksi arvioidaan, että pelkästään myrskystä johtui jopa 15 000 kuolemaa, eniten merellä. Jopa kuningatar pakotettiin viettämään yönsä henkilökuntansa kanssa suojassa viinikellarissa.

      Ilmastokriisi, 1815–17.Kriisi aiheutui Mt Tamboran Sumbawan saarella aiheutuneesta tulivuorenpurkauksesta. Jopa 60 000 ihmistä kuoli purkauksesta; monet kuolivat myöhemmin nälkään ja tauteihin. Tulivuoresta ilmakehään levinnyt noin 140 miljardin tuhkatonnin määrä aiheutti muutaman vuoden pituisen kylmän jakson.

    • Anonyymi

      Pahin lämpöaalto Australiassa oli todennäköisesti tammikuussa 1896, kun kansa oli ”kuin pätsissä”. Paniikissa olevat ihmiset pakenivat hellettä vuoristoon erityisjunissa useiden kuollessa matkalla.

      Tammikuussa 1896 Australian armoton helleaalto oli ”kuin pätsi” ja se ulottui Australian poikki idästä länteen ja kesti viikkoja. Kuolemantapauksia oli 437 ihmistä itäosissa. Sanomalehdet kertovat, että Bourkessa lämpö lähestyi 48,9 ° C: n lämpötilaa kolmena päivänä. Maksimi, joka oli vähintään 38,9 ° C, oli päällä 24 vuorokauden ajan.

      Tiistaina 14. tammikuuta ihmisiä ilmoitettiin kuolleen kaduille. Brewarrinan ihmiset eivät pystyneet nukkumaan, vaan kävelivät yöllä kaduilla tuntikausia, kun lämpömittari osoitti keskiyöllä 109 F (43 C) lämpötiloja. Koko yönä lämpötila ei laskenut alle 103 ° F (40 C). Wilcanniassa tammikuun 18. päivänä todettiin viisi kuolemaa yhdessä päivässä, sairaalat olivat täynnä ja raporttien mukaan ja lehtien mukaan ”kuolemantapauksia on odotettavissa tunneittain”. Bourkessa 24. tammikuuta mennessä monet yritykset olivat sulkeneet (melkein kaikki hotellit palvelivat). Paniikkikohtauksen saaneet australialaiset pakenivat kuumaa säätä pakolaisjunilla kukkuloille.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe