Murskataan vaan!

Vein tässä päivänä muutamana kärryllisen ihan aitoa romua romuttamolle. Pisti oikein kahteen silmään kaikki se "hyvä tavara", jota siellä oli. Odottamassa "teurastustaan" tietenkin. Kysyin: "voisinko ostaa nuo vanteet", vastaus oli:"ei täällä mitään myydä!" Ihan liki tuliterää tavaraa, kuten vaikka kevytmetallivanteita syötetään murskattavaksi. Varsinaista "kierrätystä"!!

11

1349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama saatanan pöljä meininki nykyään joka jäteasemalla,
      Itse nämä jätevahdit kantaa autojensa perään kaikki rahaksi
      käännettävät aarteet ja helposti myytävät, ja tähän kommenttia
      on ihan turha väittää valheeksi.
      Joo mitään ei saa ottaa kun kadetutaan että jos vaan joku muu hyötyy.

    • Anonyymi

      Muistaakseni EU:n jossain laissa sanottiin, että ensisijaisesti pitäisi kierrätysmetalli sun muu käyttää varaosina ja vasta sitten, jos se ei onnistu, niin murskataan kaikki.

      Tuosta pitäisi tehdä valitus. Itse eivät suostuneet myymään esim. vanhoja ehjiä kuormalavoja (esim. se yleisin EUR-koko). Väittivät, että käyttävät ne itse. Saanen epäillä. Vieressä on joku lämpökeskus, niin varmasti polttavat kuormalavat.

      Varaosakäytössä on omat isot ongelmat. Se vaatii paljon purkutyötä käsin, hyllytilaa (varastot) ja kirjanpitoa osista. Esim. elektronikkalaitteiden ja muidenkin valmistajat vaihtavat jatkuvasti tuotteiden malleja, jolloin esim. tietokoneiden kirjoittimien värisäiliöt ja varmaan varaosatkin eivät enää sovi seuraavan vuoden malleihin. Oikeita uudistuksia ei ole. Tuotemerkkien haltijoiden päätavoite on "tuotekehityksessä" huolehtia siitä, että joka vuosi tulee mallit, joihin ei enää edellisen vuoden tuotteen varaosia voi käyttää.

      Varsinaisia teknillisiä parannuksia ei oikein ole ollut pitkään aikaan. Toinen asia, josta nuo huolehtivat on se, että yrittävät keksiä uusia jippoja joilla estetään halvan piraattimusteen käyttö.

      Itse rakentelen puukatoksen tapaisia virityksiä, kuormalavat lattiaksi. Lavojen alle tulee 81 cm pituisia, 20 cm leveitä ja n. 14 cm korkeita betoniharkkoja. Leca-harkot ovat vain 60 cm pituisia, siksi en niitä kelpuuttanut. Itse valamalla sain mieluisat harkot. Se oli tosi iso homma. Ensin tein muotteja, ehkä turhankin paljon. Sitten betonia tekemään, hiekka sementti vesi ja betonimylly, jota käytin aggregaatilla.

      Nyt on iso määrä muotteja jo valmiina. Yksi kuormalava tarvitsee alleen 3 harkkoa. Harkon ja lavan väliin laitoin vielä kattohuopaa, se estää kuormalavan lahoamista, toimii vedennousun estäjänä. Lavoja ketjuttamalla 2x3 kpl voidaan säästää harkkojen tarvetta. Ei tarvita 18 harkkoa, vaan muistaakseni 14 kpl riittää. Kahdella lavalla voi olla yhteinen alusharkko.
      Betoniharkko painaa 51-53 kg (tarkka mitta taisi olla 14,5 cm 14 cm sijaan).
      Lisäksi katokseen pitää laittaa ainakin 0,5 m räystäät, tämä suojaa hyvin sateelta.

    • Anonyymi

      Ihmetyttänyt kuntien toiminta kierrätyksen suhteen jo pitkään!

      Mitä järkeä on lajittelematta viedä jäteasemien tavarat kaatopaikalle?
      Minusta tässä ajassa on nolointa täyttyvät Ämmässuon kaltaiset kaatopaikat, kun jätettä ei lajitella ja hyödynnetä. Jätepisteisiin viedä hyvää tavaraa, mutta kunnat eivät halua, että niitä hyödynnetään.

      Kierrätyskeskukset lisäksi pieniä ja huonosti hoidettuja.

      • Anonyymi

        Tuossa oli tuo sepustus varaosiksi kierrätyksestä, tunnistin se omaksi kirjoituksekseni.

        Joku toinen puhui esim. autojen hyväkuntoisista alumiinivanteista.
        Ongelma voi olla esim. vanteissa, että saman merkin sisälläkin niitä muutellaan usein, jolloin ne eivät sovi enää uudempiin malleihin.
        Kodinkoneissa tilanne on vielä pahempi. Tietokoneiden kirjoittimien kehitys on ollut viime vuosina olematonta, ainoat uudistukset ovat värisäiliöiden kokojen ja muotojen muuttamiset melkein joka vuosi, sekä se että kehittävät keinoja jotka estävät halvempien musteiden käytön.
        Esim. itse sain vanhaan HP:n lLaserJet 1320 laseriin mustekasetin vajaan 30€ hintaan, kun alkuperäiskasetin hinta oli moninkertainen.


    • Anonyymi

      Ainakin Lounais suomen jätehuollon jäteasemilla kierrätyslakia ei noudateta kun monesti kun olen asemilla käynyt niin mitään ei saa vahdin mielestä ottaa mukaan. Ehjää ja kunnostuskelpoisia sähkölaitteita esim. työkaluja tms mutta MITÄÄN EI SAA OTTAA !!
      Eli joillekin tarpeetonta tavaraa kun ovat sen jäteasemalle tuoneet niin kukaan ( ainakaan asiakkaista ) ei saa niitä hyödyntää . Jäteyhtiö toimii laittomasti kun ensisijainen hyödyntämistapa esim. Ser laitteissa on uudelleenkäyttö toimivissa ja kunnostuskelpoisissa laitteissa, käyttö varaosina ja jos sekään ei ole mahdollista niin uudelleen hyödyntäminen materiaalina ser romun käsittelylaitosten toimesta.
      Eli jos joku haluaa jäteasemalta hyödyntää minkä tahansa toimivankin laitteen tai tavaran ainakin Lsjh n toumipaikoissa tämä on kielletty.
      Onko jollain tuon firman henkilöllä munaa vastata tähän ja antaa selitys ?

      • Anonyymi

        Eikö tässä "laittomasti" toimi ne ihmiset, jotka käyttökelpoista tavaraa vievät jäteasemalle. Ymmärtääkseni jätelain mukaan jätteenä tuotua tavaraa ei nimenomaan saa luovuttaa muille kuin sellaisille tahoille, joilla on lupa käsitellä jätteitä. Kierrätyskeskus tai vastaava olisi oikea paikka viedä käyttökelpoiset tavarat ja joillain jäteasemilla on kierrätyskeskuksen kanssa yhteistyössä kontti, jonne saa näitä viedä. Jos joku vaikka veisi tietokoneensa jäteasemalle sähköromuna ja se luovutettaisiin toiselle asiakkaalle, niin olisihan se ongelmallista. Toki tällainen tietoturvariski ei koske läheskään kaikkea. Esimerkiksi Kymenlaakson Jätteen nettisivuilla tämä on selitetty.


    • Anonyymi

      Uskoisin ettei useimmilla jäteaseman asiakkaalla ole mitään sitä vastaan että osa sinne viemästään tavarasta päätyisi kiertoon jollekin joka ottaisi sen toiselle tarpeettoman tavaran tai materiaalin käyttöönsä sellaisenaan, varaosiksi tai muuhun käyttöön hyödynnettäväksi. Tosin pieni osa ihmisistä kateudessaan ei hyväksy että joku muu hyötyisi toisen hylkäämästä tavarasta.
      Niillä on päässä vikaa ja rikkovatkin joskus ehjän tavaran ettei kukaan siitä hyötyisi.
      Laissa ei ole mitään sääntöä ettei jätteeksi tuotua tavaraa voisi antaa tai myydä tarvitsevalle. Päinvastoin laki edellyttää hylätyn tavaran esim.. sähkölaitteiden ensisijaiseksi kierrätystavaksi uudelleenkäytön sellaisenaan tai jos tavara on korjauskelpoinen tai varaosina hyödynnettävissä. Vasta viimeisenä tulee vaihtoehto jossa tuote kierrätetään materiaaleina ja energiajätteenä.
      Jäteasemat toimivat tässä mielessä laittomasti.

    • Anonyymi

      Myös ollut joitakin kaheleita jotka raahaavat sitten ihan silkkaa romuakin nurkkiinsa ihmisten kiusaksi ja varmaan myös tuostakin myös juontuu toiminta?

    • Anonyymi

      Olen huomannut sama ongelman Tuo ei ole todellista kierrätystä. Kierrätyskeskuksia ei ole kovin monessa paikassa ja romulat ovat yleensä lähimpiä. Joku vuosi sitten onnistuin pelastamaan SER-lavalta ennen romutukseen päätymistä kymmenkunta läppäriä. Näyttivät ihan käyttämättömille. Kiintolevyt oli poistettu. Tilasin ulkomailta uudet kiintolevyt kun niitä sai murto-osahintaan mitä Suomessa maksavat. Yhden jätin omaan käyttöön ja loput menivät kavereille. Eli tässä toteutui kierrätys.

    • Anonyymi

      Joka s.tanan päivä Suomessa 800 sekajäterekkaa ajaa turhaan (suuremmaksi osin poltettavaksi menevät) uusiokäyttöön kelpaavaa materiaalia poltettavaksi, kun ihmiset eivät osaa tai viitsi kierrättää.

      Lopettakaa turhan ostaminen.

      • Anonyymi

        Jätelasteja menee myös Ruotsiin ja Viroon poltettavaksi.

        Jäte ei täysin katoa polttamalla ja ongelmia syntyy jäljelle jäävästä kuonasta.

        Jopa 70-80% polttoon menevistä pystyttäisiin kierrättämään uusiomateriaaliksi...niin paljon Suomessa on vielä tehtävää mm. kierrätyksen osalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      107
      7714
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2852
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2432
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1583
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1436
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1434
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1397
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1359
    Aihe