Vanhemman kissan sopeutuminen uuteen kotiin

Anonyymi

Minulle tuli 38 neliön yksiöön vajaa viisi vuotias rotukollikissa.
Harkitisin kissan hankkimista pitkään. Nyt kun hän on täällä, minua ahdistaa.
Kissa on kiltti eikä tee tuhojaan. Hakeutui heti seuraan ja silitettäväksi, kehrää ja tykkää leikkiäkin. Käsittelystä ei tykkää, kuten harjaamisesta tai kynsien leikkaamisesta. Hammaspesusta puhumattakaan. Ahdistaa, kun on pitkä karva ja kynnetkin, eikä anna mun käsitellä. Viikon aikana hän on ollut päiviä siellä täällä kakkaamatta ja kun kakkaa, on se aika kovaa ja pipanamaista. Eläinlääkäri (soitto) neuvoi antamaan parafiiniöljyä ja annoin sitä ruuan joukossa, koska Levolacia ei huolinut mitenkään päin. Eilen söi öljyruuat, mutta tänään on kranttuillut ruuankin suhteen. Ei ole syönyt juuti mitään, paitsi närppinyt vähän ruokaa ja ruohoa. Eikä juo. Sitä tekee kuulema muutenkin harvoin.
Kerran on vain tänään pissannut, ei ole kakannut ollenkaan.

Edellispäivänä hän alkoi kaihtaa kosketusta välillä jopa karkuun juosten.
Tänään ei ole ruoka maistunut ja on pääasiassa nukkunut. Kerran innostui leikkimään. Sen jälkeen sähisi yhtäkkiä verhon takaa, vaikka rauhakseltaan katselin televisiota kiinnittämättä häneen mitään huomiota.

En ymmärrä onko hän kipeä vai stressaantunut kodinvaihdoksesta?
Tuntuu, että menetän mielenterveyteni, kun en tiedä onko kissalla hyvä vai huono olla ja mitä voin tehdä hänen hyvinvoinnin eteen. Edellinen omistaja oli ollut joulukuussa eläinlääkärillä ja sanoi kissan voivan todella hyvin.

Tuntuu, että tämä ympäristö ei ole hänelle hyvä ja että minusta ei olekaan huolehtimaan kissasta. Minkäänlaisesta, vaikka olisin harkinnut asiaa miljoona vuotta. Pelkään tehneeni virhearvion omista resursseistani huolehtia hänestä. Asui aiemmin paljon isommassa asunnossa, jossa luontonäkymä ikkuinoista ja koira kaverina.

Minua pelottaa myös mennä eläinlääkäriin, jos lasku on ihan järkyttävä, sillä
minulla ei ole paljoa säästössä. Ja tiedän, että tätäkin olisi pitänyt arvioida laajemmin etukäteen eikä vaan tuudittautua siihen, että kissan terveys on tarkastettu. Minulla on mennyt useampi satanen kissan tarvekuluihin tässä alussa. En ajatellut että heti tarvitsisi lähteä terveen kissan kanssa lääkäriin.

Mitä minun pitäisi tehdä?

7

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kissalla kestää sopeutua uuteen kotiin viikkoja, kuukausiakin. Älä stressaa äläkä hötkyile! Anna kissan olla rauhassa silloin kun se ei seuraasi hakeudu, mutta sitten kun tekee itseään tykö niin leikitä, aktivoi, anna hyvää ruokaa vaikka kädestä. Jos kissa on huono juomaan, niin kuin useimmat kissat, ei kuivanappuloita kannata antaa. Harjaa aluksi pehmeällä harjalla että tottuu käsittelyyn. Stressi vatsa hellittää ajan kanssa.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä..älä hötkyile kissan kanssa..Anna sen olla rauhassa..kun työnnät se suuhun koko ajan jotain..niin kavahtaa sun kosketusta..hyräile lempeitä sävelmiä..soita rauhallisia kappaleita hiljaa..kun tulee luoksesi juttele hiljaa ja rauhallisesti


    • Anonyymi

      Kotiutumisessa voi auttaa saman ruokamerkin jatkaminen mitä se on tottunut saamaan edellisessä kodissa.
      On kyllä virhe yrittää laksatiiveilla muuttaa kissan suoliston toimintaa.....se aiheuttaa aivan vastakkaisen reaktion ruuan suhteen, vatsaväänteitä kokeva kissa syö ruohoa joka on luonnon oma matojen häätökonsti kissoilla ja koirilla.
      Myös youtubesta löytyviä luonnonäänien soittamista voi kokeilla .
      Itse olen todennut vanhan metsäkissani rauhoittuvan linnunlaulujen soitottamisesta hiljaisella volyymilla .
      Korona-ajan on kollini tottunut kuuntelemaan lintujen laulua taustaääninä niin että se osaa omalla tavallaan vaatia sitä, varsinkin iltaisin.

    • Anonyymi

      Hyviä neuvoja. Feromonivalmistetta voisi myös kokeilla, saa apteekista.

    • Anonyymi

      Ainakin aluksi voit jättäähammaspesut ja kynsien leikkauksen unholaan. hampasiin ja kynsiin voit palata sitten kun kissa on kunnolla kotiutunut
      Pitkakarvaista on pakko harjata, mutta tee sekin kissan ehdoilla, älä ota syliin, vaan harjaa kissan makaillessa sohvalla, pöydällä tai missä se sitten onkaan. Kysy entiseltä omistajalta kissan mieliruuat ja kokeile niitä ja osta pieniä märkaruokapusseja ja yritä löytää kissalle kelpaava merkki. saattaa olla että kissa ei halua syödä kuin tiettyä kuivaruokaa ja tiettyä märkäruokaa.

    • Anonyymi

      Stressi. Hankipa Feliway- haihdutin. Älä tyrkyttäydy käsittelemään tai hoitamaan sitä nyt kun se ei ole vielä sopeutunut.
      Lue muuten tarkoin Feliwayn käyttöohje/seloste, ennen kuin kosket koko feliwayhin, aine nimittäin on nieltynä vaarallista myrkkyä. se pitää asentaa oikein, mieluiten niin ettei mikään elävä pääse sen pistorasian luo missä feliway on kiinni, ettei vahinkoja satu.
      Annat kissalle vaikkapa keittoja, niitä löytyy kyllä kaupoista, tonnikalasoup, kana soup, niin saa nestettä. Älä pakkojuota, anna juoda vaikka kermaa, tms kunhan jotain juo.
      Voit laittaa vettä eri puolille huushollia, mieluiten korkeisiin astioihin, kuten maljakoihin, ja muistathan: kissan juomapaikka ei ole ruokapaikan tai vessan lähellä ikinä.
      Itselläni on kissalla keittiössä vesikipot. Olkkarissa ruokapaikka, hyvin toimii. Riippuu kissasta, miten kauan suru muutoksesta kestää. Tottakai se kaipaa, entistä elämää ja ihmisiä.
      Anna sille mahdollisuus itse tutustua sinuun. Kun hoidat sen muutoin hyvin, se kyllä oppii tykkäämään, ja luottamaan.
      Tarjoapa raakaa lihaa esim sikasuikaleita/nautapalasia. Jos syö niin se saa niistä myös nestettä. Nyt siis raksut pois, kaikki kosteaa/raakaruokaa siihen asti kunnes vesi maistuu.
      Jos on kolli, on riski virtsatiekivistä kun juominen on huonoa. Soita eläinlääkärille, jo pääsiäisen aikaan, jos ei yhtään mikään mene sillä alas vaikka annat kissalle tilaa olla kuten se nyt haluaa itse olla.
      Hän antaa varmasti neuvoja, ja nehän maksavat sen puhelun verran, mutta jos kissa ei tokene, joudut viemään sen kyllä tutkimuksiin pääsiäisen jälkeen.
      Älä ressaa kissaa millään. Tuon kun muistat, sen pitäisi helpottaa jo sen oloa. Ja leikkiä! Mutta älä siinäkään väkisin pyri sen liiveihin.

    • Anonyymi

      Anna kissan olla rauhassa. Laita vesikippoja useampia asunnon rauhallisiin nurkkiin ja samoin ruokaa, pikkuisen vain ja monta kertaa päivässä. Kodinvaihtajana hän syö ehkä mieluiten yöllä, kun nukut ja kissa kokee olonsa tuvalliseksi.

      Älä tungettele. Kissa tulee luoksesi kyllä, kun on kotiutunut. Siihen asti pidä huoli vain, että hänelle on vessa, vettä ja ruokaa. Anna ihmeessä niiden kynsien ja harjojen olla, kunnes oletette tuttuja ja kissa osoittaa luottamuksensa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      392
      1545
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1155
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      814
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      170
      709
    Aihe