Itsemurhan mahdottomuus

Anonyymi

Heti alustuksena tähän, että osa ihmisistä jää ilman rakkautta ja yhteiskunta tekee heidän elämästään silkkaa helvettiä. Yhteiskunta, jossa rakkauden ja lasten saamisen sanotaan olevan jopa elämän tarkoitus. Yksin jääneitä usein jopa syyllistetään yksinäisyydestään. Sellaisen, joka ei ole näitä kokenut, on mahdotonta ymmärtää sitä kipua mitä yksin jääminen tuottaa. Moni päätyy sen takia itsemurhaan.

Olen miettinyt itsemurhaa omista lähtökohdistani, ja tällä hetkellä ainoa mikä estää sen on se että välitän vanhemmistani. En halua syöstä heitä loppuelämän syyllisyyteen ja masennukseen tekemällä itsemurhan. On siis pakko kestää kidutusta siihen asti, kunnes heistä aika on jättänyt.

Elämän mielettömyys on tehnyt minusta katkeran ja usein olen halunnut kostaa. Jos olisin terroristi, ehkä vanhempani vihaisivat minua, eikä kuolemani satuttaisi heitä samalla tavalla. Mutta siinäkin on ongelma, sillä se saattaisi olla heille vieläkin raskaampaa kuin pelkkä kuolemani, koska heidän kiiltokuvansa hyvää tahtovasta lapsesta särkyisi.

Terroriteon pitäisi olla jotain suurta, jotta se olisi riittävä kosto ihmiskunnalle, mutta ongelma on se, ettei yhteiskunta tarjoa motiiveja sellaiselle kostolle. Jos vaikka olisin niin rikas, että pystyisin suistamaan asteroidim radaltaan niin että se tuhoaisi ihmiskunnan, olisin miljardööri, joten miksi tappaisin itseni? Jos taas olisin niin älykäs, että pystyisin luomaa. laboratoriossa ihmiskunnan tappavan viruksen, olisin menestynyt tiedemies, joten miksi tekisin itsemurhan? Yhteiskunta palkitsee miljardöörit ja menestyneet tiedemiehet avokätisesti.

Taviksille jää pienemmän skaalan kostosuunnitelmat, kuten Anders Breivikin suorittamat terrori-iskut Utoyalle. Niiden ongelma on, että ne hukkuvat maailmaa piinaavan väkivallan aaltoon ja ovat siten merkityksettömiä. Jos vaikka upottaisin risteilyaluksen räjäyttämällä pommin, ja samalla tappaisin 200 ihmistä, minut kyllä muistettaisiin Suomen historian pahimpana sarjamurhaajana, muttei minään sen kummempana. Sarjamurhaajilla on omat idolinsa ja kiinnostuneet, mutta olisin heidän silmissään vain yksi monista.

Yksilötasolla voisin kostaa tekemällä jotain hirveää, kuten kidnappaamalla teinin, raiskaamalla häntä viikon, videoimalla
raiskauksen ja pakottamalla hänet katsomaan videon. Videolla voisin sitten kiristää vanhemmilta rahaa. Hirveimmistä hirveimmän rikoksen kohteena olisi täysin viaton tyttö, mikä on ongelma, koska miksi kostaisin viattomille? Rikokseni olisi sen raakuudesta huolimatta niin merkityksetön, ettei se riittäisi kostoksi.

Voisin tietysti kostaa kaikille niille, jotka ovat myötävaikuttaneet siihen, että elämästäni tuli katastrofi. Tappaisinko silloin äitini vai isäni vai luokkatoverini, jotka taannoin kiusasivat minua? Vanhempiani en pystyisi murhaamaan. Luokkatovereiden murhaaminen puolestaan olisi merkityksetöntä, koska tappaisin silloin jonkun, joka ei tekoa tehdessään tiennyt mitä teki, ja on nykyään täysin eri ihminen. Kosto ei siis toimisi ja olisi heidän tekoonsa nähden suhteeton.

Näyttääkin siltä ettei yhteiskunnalle voi kostaa sen tekemiä vääryyksiä, ellei sitten ole järjettömän suuri, huippuälykäs tai miljardööri, mutta silloin ei olisi riittävästi motiiveja kostaa. Maailma perustuu rauhan perversiolle, koska vääryyttä kokeneet eivät pysty kostamaan elleivät he ole niin tyhmiä etteivät ymmärrä ylle kirjoittamiani syitä olla kostamatta. Jos taas he olisivat niin tyhmiä, heidän kokemuksiltaan riistettäisiin merkitys, koska tyhmä ihminen voi tehdä mitä tahansa vain ymmärtämättömyydestä.

Kosto on turhaa. Voisin toki yrittää korjata yhteiskunnalliset epäkohdat, joista jouduin kärsimään, mutta sekään ei nykymaailmassa näytä mahdolliselta ellei ole suuri.

Minulla on vain yksi vaihtoehto. Odottaa kunnes vanhemmista aika jättää, ja sen jälkeen tehdä itsemurha. Mutta tässäkin on ongelma, koska en halua että itsemurhani nähtäisiin heidän poismenostaan johtuvana suruna. Haluan että se nähtäisiin kannanottona. Tai sitten sitä ei nähtäisi ollenkaan. Käytännössä tämä vaatii ettei minulle itsemurhan hetkellä olisi yhtään sosiaalista kontaktia, ystävää tai tuttua. Siksi minun pitäisi luopua sosiaalisesta elämästä.

Kuitenkin sosiaalisesta elämästä luopuminen on ongelmallista, koska sosiaalisena ihmisenä saattaisin tulla hulluksi ja tehdä itsemurhan ennen aikojaan. Joutuisin siis ylläpitämään ainakin löyhää ystävien verkostoa henkisenä tukena ennen kun päättäisin päiväni.

Ainoa vaihtoehto näyttää siis olevan, että vanhempien kuoltua luopuisin ystävistä ja sen jälkeen tekisin itsemurhan haluamallani tavalla, haluamassani paikassa. Sillä tavalla kuolemani voisi olla täydellinen, vaikka elämä olikin katastrofi. Olen kuitenkin umpikujassa, koska elimistöni saattaa sanoa itsensä irti heti kun vanhempani kuolevat, samaan tapaan kuin aviopareille käy. Toinen kuolee kun ainoa merkityksellinen ihminen on viety pois. Minun pitäisi siis tehdä itsemurha pian heidän kuoltua, koska muuten saattaisin kuolla väärin.

32

1075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olipa hyvä kirjoitus.

      Pikakommenttina, että tuntemasi viha on oikeutettua. Vihan tunne ei ole vaarallista eikä tarkoita että pitäisi kostaa, kuten pohditkin.

      Toivon että yksinäisyytesi lievittyy.

      Olet todellakin kokenut vääryyttä.

    • Anonyymi

      Olen miettinyt sitä juuri, että jos ihmisellä on paha olla, niin miksi tulee tarve kostaa koko ihmiskunnallle, ja saada suurta tuhoa ja pahaa aikaiseksi?

      Tuollaisissa tilanteissa uhreiksi joutuvat ihmiset tuskin ovat millään tavalla yhteydessä tai liitoksissa jonkun tuntemattoman pahaan oloon, ja vielä mahdollisten uhrienkin jäljelle jäävät omaiset joutuvat uhreiksi.

      Mun mielestä on sairasta, jos omaa pahaa oloa purkaa satuttamalla toisia.
      Onko se aina sen yhteiskunnan vika, jos jotkut asiat menee pieleen?
      Syyllinen voi joskus löytyä lähempääkin.

      • Anonyymi

        No mitkä ovat sinun keinosi purkaa elämän tuomat pettymykset rakentavasti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mitkä ovat sinun keinosi purkaa elämän tuomat pettymykset rakentavasti?

        En ole rakentavuudesta varma, mutta minulle riittää, kun käyn pettymykset läpi omassa mielessä, ja hyväksyn ne osaksi elämää, koska ei niitä saa mielestään ja muististaan kokonaan pois.

        Mietin, mihin petyin, miksi petyin ja miten tulisi suhtautua pettymyksen aiheuttamiin tunteisiin.
        En jää murehtimaan menneitä, ei niiden pettymysten tarvitse määrittää minun tulevaisuutta, koska ne ovat tapahtuneet ns. menneisyydessä.

        Elämän on joka tapauksessa jatkuttava, ja pettymyksetikin kuuluvat elämään, kukaan ei selviä läpi elämän pettymättä johonkin asiaan, ihmiseen, tapahtumaan, tms.

        Pettymyksistä voi myös ottaa oppia. joka kerta, kun johonkin pettyy, saa tavallaan vahvuutta ja voimaa kestää mahdollinen seuraava pettymys.


    • Anonyymi

      Vaikutat hieman neuroottiselta. Jos osaat englantia, suosittelisin kuuntelemaan youtubesta eckhart tollen puheita, niin saisit vähän mielenrauhaa ja välimatkaa ajatuksiisi. Lisäksi suosittelisin kokeilemaan miten youtubessa michael sealeyn hypnoosit vaikuttavat. Minuun ne vaikuttavat tehokkaasti ja positiivisesti. Siellä on mistä valita.

      Sinun pitää nyt pysähtyä ja saada perspektiiviä omiin ajatuksiisi ja tunteisiini, muuten menetät jalansijan. Ja maailmahan puskee jatkuvasti ihmistä pois mielenrauhasta koska oma mielemme menee sen mukana. Mutta en keksi muuta apua sinulle nyt, kokeile kuunnella sitä eckhart tollea. Hänellä on hyviä kirjojakin the power of now esimerkiksi. Takaan ja luopaan että olosi parantuisi jos tutustuisit siihen kirjaan ja miettisit mitä siinä sanotaan.

    • Anonyymi

      Hyvin tyypillinen kuvio syyttää yhteiskuntaa tai hallitusta oman elämänsä ongelmista.

      Kyllä se on ihminen itse joka sitä omaa laivaansa ohjaa, ei kukaan muu.
      Katkeruuden ymmärrän, mutta kun se kuitenkin on hyvin tuhoava tunne omalle itselle! Se syö ihmistä itseään sisältä ja lisää pahaa oloa satakertaisesti.

      Rakkautta et voi pakottaa. Myös ihmistä joka suorastaan tihkuu noin myrkyllistä katkeruutta ympärilleen on erittäin vaikea rakastaa. Täysin luonnollista että ihmiset kaikkoavat ja vieroksuvat. Haluaisitko itse lähellesi noin hirvittävän vihamielistä ihmistä?

      Toden näköisesti olet aikuinen ja vastuussa omasta elämästäsi ja hyvinvoinnistasi?
      Itse sinun on omaa elämääsi ja asenteitasi alkaa korjata jos haluat elämästäsi yhtään helpompaa.
      Menneisyyden vääryyksiin tuijottaminen ei mitään muuta. Itsesäälissä on ehkä nautinnollista kieriskellä ja kostoa hautoa. Useimpien ihmisten mielestä se on kamala ajatus, terve mieli tahtoo eteenpäin, Olisi kauhea ajatus elää tämä ainoa elämänsä noin!
      Valinta on kuin onkin omasi, ei yhteiskunnan tai hallituksen tai mikä se syntipukiksi asetettu sitten onkin.

      Tiedän että jos luet tämän raivostut. Se kuitenkin saattaa merkitä sitä että jokin osui ja upposi.

      • Anonyymi

        Tuohon edelliseen.

        "Tiedän että jos luet tämän raivostut. Se kuitenkin saattaa merkitä sitä että jokin osui ja upposi."

        Ei se että sanoo jotain minkä tietää loukkaavan toista ja sen myötä myös ehkä raivostuttavan kin häntä tee vastauksesta hyvää. Aloittaja kertoo mielestäni että hänellä on ollut vaikea elämä ja että hän on kokenut paljon julmuutta ja vääryyttä, mm. koulukiusaamista. (Koulukiusaamista muuten sanotaan nykyään kouluväkivallaksi, kiusaaminen on vähättelevä termi...) Hän kertoo vihantunteista ja mielikuvista joita ne tunteet herättävät. En tulkinnut, että hän aikoisi tehdä kenellekään mitään, päinvastoin pohtii, ettei siitä ole hyötyä, että viattomat kärsisivät.

        Vihantunne on luonnollinen asia kun jokin uhkaa elämää ja perusturvallisuutta. Vihantunteisiin liittyy erilaisia mielikuvia, joskus väkivaltaisiakin. Niistä ei tarvitse kantaa syyllisyyttä, koska ne ovat vain mielikuvia. Riski väkivallantekoihin on suurempi ihmisillä, jotka eivät kykene muodostamaan mielikuvia tunteidensa pohjalta. Mielikuvat nimittäin ovat yksi tapa purkaa tunteiden luomaa psykofyysistä painetta. Muita tapoja ovat esimerkiksi puhuminen, kirjoittaminen, erilaiset luovuuden muodot ja liikunta.

        Syyllisyydentunteeseen on aihetta silloin, jos tunteet johtavat moraalittomiin, mahdollisesti laittomiinkin toisia vahingoittaviin tekoihin. Siihen ne eivät ole aloittajan kohdalla johtaneet, ja ymmärsin myös, että eivät olisi johtamassakaan. Sain kuvan, että hän on vastuullinen nuori ihminen, joka ei suunnittele eikä aio ruveta suunnittelemaan mitään pahan tekemistä muille siitäkään huolimatta, että hänelle itselleen on joskus tehty pahaa.

        On tärkeää voida puhua ja kertoa muille ihmisille asioista, mitä itselle on joskus tapahtunut, ja miltä se tuntuu. Puhuminen vähentää sitä tuskallista psykofyysistä painetta, mikä aiheutuu siitä kun tunteet vyöryvät sisällä. Kun voi ilmaista itseään, ja kun - jos - tulee oikealla tavalla kuulluksi, niin että voi kokea että joku todella tajuaa, hyväksyy ja ymmärtää, paine vähenee ja voi harkita asioita uudesta näkökulmasta. Voi keksiä tapoja parantaa elämäänsä niin että se todella muuttuu.

        Jos on kokenut vääryyttä, siihen voi puuttua ja koettaa saada muutosta ja oikeutta. Aina ei oikeutta voi saada, koska ihmiset eivät välttämättä ymmärrä tehneensä vääryyttä eivätkä ole halukkaita muuttamaan käytöstään. Ympäristökään ei aina ymmärrä tilannetta, eikä tue. Joskus lakikaan ei auta, vaikka pitäisi. Se on kova paikka hyväksyä, mutta tärkeää on, että löydät niitä, jotka ymmärtävät ja joiden kanssa voit jakaa kokemuksiasi. Huomaat mm. ettet ole ainoa.

        Oman käden oikeuteen ei kannata turvautua, vaikka sellainen kävisi joskus mielessä. Varmasti käykin monella joskus. Ei ole niin kovin harvinaista joutua meidän yhteiskunnassamme väkivallan kohteeksi, joko henkisen tai fyysisen.

        Tsemppiä ja voimia aloittajalle. Kyllä ne pilvet vähitellen väistyvät ja taivas kirkastuu. Kehitä itseäsi ja voimiasi, luovalla ja kärsivällisellä tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohon edelliseen.

        "Tiedän että jos luet tämän raivostut. Se kuitenkin saattaa merkitä sitä että jokin osui ja upposi."

        Ei se että sanoo jotain minkä tietää loukkaavan toista ja sen myötä myös ehkä raivostuttavan kin häntä tee vastauksesta hyvää. Aloittaja kertoo mielestäni että hänellä on ollut vaikea elämä ja että hän on kokenut paljon julmuutta ja vääryyttä, mm. koulukiusaamista. (Koulukiusaamista muuten sanotaan nykyään kouluväkivallaksi, kiusaaminen on vähättelevä termi...) Hän kertoo vihantunteista ja mielikuvista joita ne tunteet herättävät. En tulkinnut, että hän aikoisi tehdä kenellekään mitään, päinvastoin pohtii, ettei siitä ole hyötyä, että viattomat kärsisivät.

        Vihantunne on luonnollinen asia kun jokin uhkaa elämää ja perusturvallisuutta. Vihantunteisiin liittyy erilaisia mielikuvia, joskus väkivaltaisiakin. Niistä ei tarvitse kantaa syyllisyyttä, koska ne ovat vain mielikuvia. Riski väkivallantekoihin on suurempi ihmisillä, jotka eivät kykene muodostamaan mielikuvia tunteidensa pohjalta. Mielikuvat nimittäin ovat yksi tapa purkaa tunteiden luomaa psykofyysistä painetta. Muita tapoja ovat esimerkiksi puhuminen, kirjoittaminen, erilaiset luovuuden muodot ja liikunta.

        Syyllisyydentunteeseen on aihetta silloin, jos tunteet johtavat moraalittomiin, mahdollisesti laittomiinkin toisia vahingoittaviin tekoihin. Siihen ne eivät ole aloittajan kohdalla johtaneet, ja ymmärsin myös, että eivät olisi johtamassakaan. Sain kuvan, että hän on vastuullinen nuori ihminen, joka ei suunnittele eikä aio ruveta suunnittelemaan mitään pahan tekemistä muille siitäkään huolimatta, että hänelle itselleen on joskus tehty pahaa.

        On tärkeää voida puhua ja kertoa muille ihmisille asioista, mitä itselle on joskus tapahtunut, ja miltä se tuntuu. Puhuminen vähentää sitä tuskallista psykofyysistä painetta, mikä aiheutuu siitä kun tunteet vyöryvät sisällä. Kun voi ilmaista itseään, ja kun - jos - tulee oikealla tavalla kuulluksi, niin että voi kokea että joku todella tajuaa, hyväksyy ja ymmärtää, paine vähenee ja voi harkita asioita uudesta näkökulmasta. Voi keksiä tapoja parantaa elämäänsä niin että se todella muuttuu.

        Jos on kokenut vääryyttä, siihen voi puuttua ja koettaa saada muutosta ja oikeutta. Aina ei oikeutta voi saada, koska ihmiset eivät välttämättä ymmärrä tehneensä vääryyttä eivätkä ole halukkaita muuttamaan käytöstään. Ympäristökään ei aina ymmärrä tilannetta, eikä tue. Joskus lakikaan ei auta, vaikka pitäisi. Se on kova paikka hyväksyä, mutta tärkeää on, että löydät niitä, jotka ymmärtävät ja joiden kanssa voit jakaa kokemuksiasi. Huomaat mm. ettet ole ainoa.

        Oman käden oikeuteen ei kannata turvautua, vaikka sellainen kävisi joskus mielessä. Varmasti käykin monella joskus. Ei ole niin kovin harvinaista joutua meidän yhteiskunnassamme väkivallan kohteeksi, joko henkisen tai fyysisen.

        Tsemppiä ja voimia aloittajalle. Kyllä ne pilvet vähitellen väistyvät ja taivas kirkastuu. Kehitä itseäsi ja voimiasi, luovalla ja kärsivällisellä tavalla.

        Olipa hyvä kirjoitus, ota talteen.


    • Anonyymi

      Hyvin harvoilla ihmisillä elämä on kenties liiankin helppoa, jos noin voi edes asiaa ilmaista.

      Jokaisella on omat vaikeutensa ja ongelmansa.

      Itselleni on ehtinyt sattua ja tapahtua vuosien varrella jos vaikka mitä.
      Olen kuitenkin sellainen, etten halua, enkä varmaan osaisikaan katkeroitua kaikesta siitä " paskastakin ", mitä olen osakseni joutunut ottamaan/saamaan.
      Enhän voittaisi katkeroitumisella mitään, luulisin, että olisi psyykkisesti raskaampaa, jos jäisin vellomaan kaikkeen tapahtuneeseen.

      Syyllisyyttäkin voisin potea syvästikin koko lopun elämääni. Vuosia sitten toimin väärällä tavalla, ja toisella ihmisellä oli hengenlähtö lähellä.
      Tietysti aina tulen katumaan tekoani, mutta siinä mielessä olen asian hyväksynyt, että se on osa menneisyyttäni ja minun on pakko elää asian kanssa.
      En halua lopun elämääni elää itsesyytöksissä, koska siinä menisi loppuvuodet pilalle, enhän haluaisi elää jatkuvasti itseäni " ruoskien ".

      Omaiset ja läheiset ovat varmasti kärsineet " huonosta " elämästäni vuosikymmeniä, ja tiedän ja ymmärrän sen näin jälkeenpäin.
      Mutta miksi minun pitäisi tänä päivänä murehtia ja roikkua vanhoissa, menneissä ajoissa?

      Yhteiskuntakin toimii joskus niin, että tekisi mieli syytellä milloin mitäkin, mutta olen sitä mieltä, että omasta itsestä ne tunteet ja ajatukset lähtee joka tapauksessa, miten mistäkin ajattelee, loukkaantuu, vihastuu, tms.

      Mitä paremmin oppii tuntemaan itsensä, tunteensa, luonteensa, käytöksensä, ja mitä kaikkea tuohon nyt voisikaan lisätä, niin sen helpompaa on elää sopusoinnussa ympäröivän maailman, ja ennenkaikkea itsensä kanssa.

      Jos alkaisi kostaa olotilojaan toisille ihmisille, siitä seuraisi vain entistä enemmän pahaa oloa itselle. Sitä ei välttämättä ymmärrä, ennenkuin osuu omalle kohdalle.
      Toivottavasti ihmiset osaisivat välttää sellaisia tilanteita.

    • Anonyymi

      "Sellaisen, joka ei ole näitä kokenut, on mahdotonta ymmärtää sitä kipua mitä yksin jääminen tuottaa. " Aloittaja kirjoitti, ja se on totta.

      • Anonyymi

        Toivon ettei hän olisi enää yhtä yksin


    • Anonyymi

      Vanhempasi ovat olleet jo tuon ilmaisissa yli 20 vuotta. Että sikäli.

    • Anonyymi

      Kaikenlaista sattuu ja kaikenlaista lokaa tulee välillä nikaan, parhaimmillekin, ja näin oli jo 2000 vuotta sitten... huomaat kuitenkin että mitä hyvänsä tunnetiloja tulee, niin ne myös menee pois. Yön yli kun nukkuu pari kertaa niin ne haihtuu, kuin unetkin. Välillähän sitä ajattelee että miten voi olla kaikenlaisia törppöjä niin paljon. Ja miksi puhutaan niin paljon ilkeää? Se on jännä tosiasia että koulukiusaaja ei koskaan kiusaa "isompaansa" vaan aina - siis aivan aina- valitsee sellaisen jonka tulkitsee oman päänsä mukaan olevan heikommassa asemassa, eli joka ei vaikka halua, voi, osaa puolustautua eroon asioista johtuen. Koulukiusaaja on siis halpamainen ja pelkuri. Kiusatuksi voi joutua ihan kuka tahansa. Mutta on se mukava kuulla jos joku joskus kaiken lopuksi sanoo: kiitos että olit yksi hyvistä tyypeistä.

      • Anonyymi

        Sanoma oy pahoittelee aiheuttamaansa kipua.


    • Anonyymi

      Niin. Voi jäädä tuijottamaan menneisyyden vääryyksiä ja hautoa niitä ja piehtaroida niissä.
      Tai sitten katsoa eteenpäin ja elää tässä ja nyt.
      Kumpi sitten on mukavampaa.
      Kyllä taivahan tosi on että katkeruus on myrkkyä itselle, ja se syö ihmistä sisältä.
      Katkeran ihmisen lähellä ei ole hyvä olla.

      Yksikään ihminen joka aikuisen ikään elää, ei säästy isommilta ja pienemmiltä kolhuilta.
      On uskomattomia elämäntarinoita ja silti ihmiset ovat osanneet jättää menneen menneeseen mihin se kuuluu ja elävät tätä päivää.
      On ihmisiä jotka ovat kamalia asioita kokeneina niistä yli päästyään oppineet ihan uudenlaisen suhautumisen elämään. Ja on ihmisiä jotka jämähtävät paikoilleen säälimään itseään.
      Valintahan on jokaisen oma. Mikään mahti maailmassa ei pakota jäämään surkeuteen ja itsesääliin, ihminen voi itse valita.
      Entiset kivut voi työstää ja jalostaa uudenlaisiin oivalluksiin ja ymmärrykseen.

      • Anonyymi

        "Reipastu", "ota itseäsi niskasta kiinni", "älä uhriudu, se on tyhmää, " mitä vielä?

        Nuo ovat kehotuksia väistää todellisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Reipastu", "ota itseäsi niskasta kiinni", "älä uhriudu, se on tyhmää, " mitä vielä?

        Nuo ovat kehotuksia väistää todellisuutta.

        Ai niin, "jokainen on oman onnensa seppä." Senhän me kaikki tiedämmekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Reipastu", "ota itseäsi niskasta kiinni", "älä uhriudu, se on tyhmää, " mitä vielä?

        Nuo ovat kehotuksia väistää todellisuutta.

        Jep, kuka nyt valitsisi katkeroitua. Se on täysin luonnollinen tunne ja kertoo siitä, että on tarve pysähtyä ja käsitellä asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep, kuka nyt valitsisi katkeroitua. Se on täysin luonnollinen tunne ja kertoo siitä, että on tarve pysähtyä ja käsitellä asioita.

        Aivan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Reipastu", "ota itseäsi niskasta kiinni", "älä uhriudu, se on tyhmää, " mitä vielä?

        Nuo ovat kehotuksia väistää todellisuutta.

        Eikös ne ole ennemminkin kehotuksia kohdata se todellisuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös ne ole ennemminkin kehotuksia kohdata se todellisuus?

        Ei.


    • Anonyymi

      Aloittajan kanssa samassa veneessä ollaan paitsi kostosta en haaveile.
      Itsemurhan teen mutta myöhemmin. Syyt lykkäämiseen ovat eri kuin aloittajalla. Typpeä tulen käyttämään.

    • Anonyymi

      Aloittaja on minun mielestäni kuitenkin kertonut rehellisesti ja suoraan sen, mitä hän on kokenut ja mitä hän tuntee. Eikä kenelläkään ole oikeutta sanoa, että hän on väärässä. Tai mitätöidä hänen kokemuksiaan ja tuntemuksiaan. Mutta kyllä tässä keskusteluosiossa jotkut antoivat ihan hyviä ohjeita, tai toivat esille varteenotettavia pointtejakin.

      Itselläni on myöskin samanlaisia kokemuksia, sillä erolla, että kiusaamishelvetti jatkuu osaltani edelleenkin. Olen siis ollut elämäni varrella koulukiusattu, mutta myös aikuisiällä. Sen enempää ja tarkemmin sanomatta, että millä tavalla. Siitä tuntee ehkä enemmän ahdistuneisuutta, toivottomuutta ja masentuneisuutta. Ja joskus jopa raivoa ja suurta vihaa. Mutta en silti tunne mitään kostonhimoa, tai että haluaisin tehdä kenellekään mitään pahaa. Mitä se hyödyttäisi? Ei se veisi katkeruutta, omaa kokemaani henkistä kipua tms. millään tavalla pois.

      Päivieni ja elämäni päättämistä, monien elämässä olevien ongelmien takia, mietin jokaikisenä päivänä. Ja todennäköisesti tulen tekemäänkin sen. En vain löydä enää yhtään syytä miksi olla ja elää täällä.

      • Anonyymi

        Ainakin äsken kirjoittamasi hyvä teksti, joka varmasti auttoi monia samassa tilanteessa olevia, on yksi syy olla täällä edelleen.


      • Anonyymi

        Ole ja elä itsesi takia. Olet yhtä arvokas kuin muutkin.
        Siinä on hyvä syy.


    • Pystyn monella tapaa samaistumaan ajatuksiisi. Silloin kun masennukseni on pahimmassa vaiheessa, mietin parhaita keinoja tappaa itseni, tai sitten vaihtoehtoisesti tekisin niin että tappaisin jonkun toisen henkilön. Vankilaelämä saattaisi olla tarvitsemani muutos elämääni josta lähteä sitten luomaan jotain täysin uutta. Mutta silloin kun olen masennukseni kanssa hieman paremmassa jamassa, katson taaksepäin noita ajatuksia ja hieman kauhistun. Ei kukaan hyvässä mielentilassa oleva ihminen pohdi itsensä tai toisten satuttamista. Aivan varmasti niistä syyllisyydentunnoista ei pääsisi eroon. Ja mitä itsemurhaan tulee, uskon että aina on parempi ratkaisu. Jos on mahdollisuus löytää elämässä edes jotain positiivista, niin keskity siihen. Vaikeat ajat menee aina ohi, se pahin tuska ei kestä ikuisesti. Maailmassa on paljon asioita nähtäväksi ja koettavaksi, varmasti jokaiselle löytyy jotain mieleistä.

      • Anonyymi

        Kun viiltää reisivaltimoa pystysuunnassa käy hyvin.

        Onnea matkaan!


    • Anonyymi

      " koska heidän kiiltokuvansa hyvää tahtovasta lapsesta särkyisi."

      Aloittaja, tunnetko ehkä jotenkin että joudut pitämään huolta vanhemmistasi? Et voi olla oma itsesi heidän kanssaan, et voi näyttää kielteisiä tunteita, olet vastuussa heidän hyvinvoinnistaan...?

      Jos kokee että joutuu elämään jonkun ihmisen "kiiltokuvana", ja kannattelemaan häntä sillä tavoin, se on erittäin raskasta ja kuluttavaa. Ei ihme, että herää raivoa, ja tunteet pakkautuvat. Vanhempien kuuluisi huolehtia lapsistaan eikä päinvastoin. Vanhemman tehtävä on ottaa vastaan lapsen tunteet, kaikki tunteet, negatiivisetkin, ja kuunnella ja ymmärtää. Tukea ja ohjata. Ei saisi kääntää selkää lapselle, eikä vaatia häntä olemaan omien toiveiden ja tarpeiden heijastus, "kiiltokuva."

      Vaikuttaa siltä, että olet jäänyt vaille todellista vanhemmuutta. Olet joutunut toimimaan vanhempiesi "vanhempana". Se on pirullista, kun siihen tilanteeseen joutuu. Voisitko ajatella, että se ei ole sinun tehtäväsi? Jos on ottanut - joutunut ottamaan - vanhemman tehtävän vanhemmiltaan, se on taakka jonka pudottaminen selästä voi olla vaikeaa ja kestää kauan. Pitäisiköhän sinun kuitenkin aloittaa jo nyt? Mitä ajattelet tästä?

      Jos vanhemmat "romahtavat" kun heidän lapsensa tekee jotain epämieluista tai tuottaa pettymyksen, tai ei hoivaa ja huolehdi heistä, se on heidän asiansa, ei lapsen. Sellainen "romahdus" tulisi heille vastaan muutenkin, ja sen ehkä pitääkin tulla. Lapsi tai nuori ei oikeasti pysty auttamaan vanhempia, jotka ovat sellaisessa tilanteessa etteivät pärjää ilman "kiiltokuvana" tai hoivaajana toimivaa lasta. Se, että hän auttaa, on pelkkä illuusio. Kulutat vain siinä itsesi loppuun. Vanhempasi eivät sillä tule autetuiksi, vaikka niin ehkä antavatkin ymmärtää. On oikeastaan enemmänkin lapsen oma fantasia, että hän pystyisi itsensä uhraamalla ja hoivaamalla auttamaan vanhempiaan. Monille vanhemmille on kyllä mieluista, että lapsella on tällainen fantasia.

      Oman, itsenäisen elämän aloittaminen vaatii sitä että, jos on ollut edellä kuvatussa tilanteessa, hyväksyy, että vanhemmat eivät ole osanneet toimia riittävästi vanhempina niin kuin olisi pitänyt. Ei ole saanut heiltä sitä mitä olisi tarvinnut. Se voi olla surun aihe, suurenkin surun. Mutta surua ei voi väistää jatkamalla oman elämän uhraamista vanhempien hyväksi.

      • Anonyymi

        Aloittajalla saattaa olla ns. läheisriippuvuustilanne. Googlaa netistä.


    • Anonyymi

      Tee murhasi siinä vaiheessa, kun kuset allesi, liikkuminen on vaikeata, talous sakkaa ja yleinen, jatkuva vitutus on koko ajan päällä.
      Teet ainakin Tässä vaiheessa itsellesi palveluksen ja muille asiasi eivät kuulu!

    • Anonyymi

      Minulla ei ole ollut ystäviä 15 vuotiaasta lähtien ja kohta täytän 40 vuotta. Olen alkoholisoitunut, ahdistunut, menettänyt lähes kaiken elämässä toivo kadonnut, yhteiskunta ei halua mitään hyvää minulle muutakuin olisin kuollut mahdollisimman nopeasti.
      Olin nuorena hyvännäköinen urheilullinen ja erinlainen sitä ei katsottu hyvällä vaan haluttiin tuhota se pois minusta, lopulta ulkonäkö katosi näytän nykyään laihalta omituiselta nistiltä jota kaikki viimeiseen asti karttavat ja puhuvat paskaa selän takana ei kiinnosta ei myöskään tämä elämä ihan sama kuolenko huomenna ei ole mitään annettavaa enään.

    • Anonyymi

      Jotkut ihmiset näkevät kaikissa mahdollisuuksissa ongelmia, toiset näkevät kaikissa ongelmissa mahdollisuuksia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle

      Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.
      4
      2437
    2. Pilasit mun

      Elämän. Sitäkö halusit?
      Ikävä
      116
      1607
    3. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      36
      1346
    4. Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin

      Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin
      Maailman menoa
      156
      1181
    5. Lasse Peltonen on kunnanjohtaja

      18/21 ääntä 1 Stoor ja 2 Vauhkonen
      Sysmä
      52
      1095
    6. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      113
      1082
    7. Syntymäpäivä

      Milloin on kaipaamasi henkilön syntymäpäivä!? Hänellä miehellä on tammikuussa.
      Ikävä
      57
      1041
    8. Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...

      Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi
      Maailman menoa
      105
      1034
    9. Olet tärkeä

      mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.
      Ikävä
      46
      909
    10. Vaikutat mukavalta ja

      hyväsydämiseltä ihmiseltä. Oltais oltu hyvät kaverit. ❤️
      Ikävä
      60
      882
    Aihe