terhi sea fun abs muovin liimaus

Aloin järjettömän projektin vanhan Terhi Sea Fun restaroinnin. Pohjassa oli hius halkeama ja välipohjan uretaanit oli vettynyt. Mirklasin auki ja otin kolmesta kohdasta märät uretaanit pois ja annoin kuivua kuukauden. Lykkäsin uretaanit ja muoviosat takasin ja nyt tarttis saumoille joku aine päättää. Kyseessä n 5mm väli muovipinnoilla. Eli millä aineela, massalla, kitillä, epoksilla, tahnalla, hartsilla saan tän nyt tehtyy. Kuullut kaikennäkösii opastuksii et alkaa huippaan. Ja niille jotka ehdottavat juhannuskokkoa kyseiselle tuotteelle, olette aivan oikeassa.

3

1897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ABS muovin edullinen liimaus ja paikkamassa saadaan ABS-muovin ja asetonin seoksella. Itse olen tehnyt esim. lasipurkkiin - pilttipurkista kurkkupurkkiin - pohjalle ensin asetonia ja sitten abs muovia miel pieninä palasina sekaan, menee pari päivää että saa sopivan liuoksen. Legopalikat on tehty ABS:tä niistä olen tehnyt sopvan väristä massaa. Äskettäin ostin palan ABS muovia Oululaissta muovimateriaalia myyvästä yrityksestä, tuli nopeasti postissa. Jämä voi anataa kuivua purkissa, sulavat aika nopeasti uudelleen tarvittaessa. Liiman levitykseen käy hyvin esim. edulliset vahvakravaiset taiteilijasiveltimet, ovat jälleen käyttökunnossa kuivuttuaan kunhan seisovat vähän aikaa aktiivisessa seoksessa.

      Terhifixkin käy, mutta kun saat selville hinnan, niin mietit tosissasi juhannuskokkoa.

    • Anonyymi

      2 mm Alumiinilevyn palaa ja sikaflex 291i tä, siinä se on, ja vene myyntiin 50 egellä tori fissä

    • Anonyymi

      Ihan riippumatta millä aineella ja miten korjauksen tekee, pitäisi miettiä saako saumoista niin pitävät, että jonkinalainen merikelpoisuus säilyy. Yksi pohde voisi myös olla mahdollisen moottorin teho - mitä suurempi teho sitä kovempi rasitus tulee korjauksille. Soutuveneenä rasitukset ovat pinimmillään.

      Hävittämisen osalta polttaminen ei taida olla ihan laillista, pitäisi toimittaa esim Kuusakoskelle. Nettiveneeesä asiasta kirjoitus, sieltä poimittua:

      ABS-muoviset veneet taas koostuvat muovikuoresta ja polyuretaanikellukkeesta. Vuoteen 1991 asti polyuretaanissa voitiin käyttää freonia, joten nämä veneet joudutaan käsittelemään ongelmajätelaitoksella, jossa freonit otetaan talteen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe