Saavutetut edut - niitä on kaikkialla ja tämä on lännessäkin opittava ymmärtämään!

Suomessa - täällä idän ja lännen vedenjakajalla -

.. kohdellaan ihmisiä meillä vallitsevan lainsäädännön mukaisesti. Olemme myös opastumassa hienotunteiseen näköalaan olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin.
.
IS: "Naisia kohdellaan Afganistanissa nyt ”sharia-lain mukaisesti” – professori kertoo, mitä se käytännössä tarkoittaa"
~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008199895.html -
.

Olemme tahdikkaita ja meihin luotetaan maailmalta sitä enemmän mitä puolueettomammaksi Elämänkatsomuksemme sujuvoittuu.

..
Kaikilla itsenäisillä ja vähemmän itsellisillä valtioilla on omat lakinsa - kuten myös uskonnoilla, joiden osalta vallitsee uskon ja uskomuksen vapaus tai sitten ei.

Tässä kohdin herää mieliin meillä täällä Suomessakin viljelty sanonta "saavutetuista eduista" - miten se liittyy nyt tässä näihin talebaaneihin ja Afganistaniin?

Ehkä se onkin 'kaikkien kysymysten äiti', jos laajennamme tietoisuuttamme reviireistä, perinteistä, opituista tavoista kuin erilaisista kulttuureista ja uskonnoista, sekä oikeuksista omiin tapoihin!

Sharia on muslimeille tosiasia, ja sitä tulkitaan hiukan eri tavoin -

.. riippuen valtiosta, uskon syvyydestä ja tulkinnoista. Meillä lännessä kristitytkin tulkitsevat Raamattua suuntauksesta riippuen eri tavoin ja päämäärin.

Tulkintoihin lienee oikeus, niin uskonnossa jos toisessa?

Kristityn ei ole syytä sekaantua muslimien uskonasioihin - annetaan heille se sama oikeus kuin kristitty on ottanut itselleen. Uskon kauneus on suvaitsevaisuus |1 ja puuttumattomuus muiden uskontokuntien sääntöihin ja Elämänarvoihin.

"Saavutetut etuisuudet"?

Meillä Suomessa se tarkoittaa paljolti ammattiyhdistystoimintaa ja palkkoja, oli yhdistyksessä tai sitten ei. Emme ole herkkiä luopumaan saavutetuista etuisuuksista - sen olemme nähneet lakkoina ja sulkuina - mutta; miten tämä kaikki liittyy Afganistaniin?

Hyvinkin, jos laajennamme tietoisuuttamme ja koetamme erkaantua lännen omasta yksipuolisuudesta miten yhteiskuntaa tulee ohjastaa ja määritellä.

Lännessä on omat tapansa ja tavat nyt ilmiselvästi törmäsivät aivan toisen tyyppiseen yhteiskunta- ja elämisenmalliin - islamistiseen maailmaan, jossa sielläkin esiintyy tulkintoja perinteiden ja tapojen myötä.

Afganistanissa Sharia-lait ovat "saavutettuja etuisuuksia", joillekin - ei ehkä kaikille täysin tasa-arvoisesti, mutta siihenkin lienee hyvät syyt! Mitkähän ne voisivat olla?
..

Nainen on Elämän luoja, joka tarvitsee miehen läheisyyden saavuttaakseen evoluution päätavoitteen - lisääntymisen.

Nainen on myös usein valitsija, josta mies käy kamppailua muiden miesten kanssa - tämä on evoluution pyhimpiä käskyjä, jotta "vahvemman laki" toteutuu. Näin on syntynyt kamppailu oikeudesta lisääntyä - siis kamppailu naisista, joilla on nuo Elämän avaimet käsissään.

Islam on oivaltanut tämän miesten kamppailun naisista |2-

.. ja haluaa suojata valitun - pukemalla hänet häveliäästi piiloon, ettei sieltä vahingossakaan "häntä heilu" - osuva vertaus koirasta, jonka hännän heilutus herättää huomiota. Peitto ja näkösuoja on vain yksi osa islamistista maailmaa, jossa koetaan naisen houkutteleva esiintyminen "paheeksi" |3, joka täytyy jotenkin estää, jottei vieras mies innostu liikaa - aiheuttamaan perhesurua -

.. näinkö; tähän kullakin on omat oikeutetut mielipiteensä, mutta nyt on aika oivaltaa myös sellaisia näkökulmia, joiden maailma ulottuu lähes puoleentoista miljardiin ihmiseen - muslimimaissa |4.
--

Lopulta on kysymys vastakkain asettumisten hallinnasta |5-

.. tässä kohdin länsi koetti käydä opastamassa - aseinkin - afgaaneja, lännen omilla tavoilla ja opeilla demokratiasta, oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta kuin ihmisoikeuksista.

Ehkä nyt opittiin, ettei lännen maailma ole koko maailma |6 -

.. vaan kullakin on oikeus valtioina valita omat tapansa, perinteensä kuin oppinsa - lännestä ei ole mitään oikeutta mennä sekaantumaan ja sotkeutumaan minkään itsenäisen ja itsellisen valtion - kansakunnan sisäisiin asioihin, vaikka jonkun toisen tavat, mallit ja yhteiskuntakeinot tuntuisivat läntisten silmälasien läpi katsottuna "kuinka pahalta tahansa".

Länsi on vähemmistöinen osuus maailmallisuudesta -

.. ihmispopulaatioiden osalta, ehkä edustaen omana vapaan sanan kilpailutaloutena noin suhdetta 1,4/8,0 - tässä saatamme huomata, että pelkkä kiinalaisuus edustaa samaa koko luokkaa -jo yhtenä valtiona.

Lännestä ei voida luoda informaatiosotaa |7-

.. joskus puhutaan median West trolling manipulation -ilmiöstä |8, jonka väitetään olevan vastavoima idän - East trolling propaganda -ilmiölle (?)
..

Afganistan, talebaanit ja heidän Sharia-laki ovat heidän oma asiakokonaisuus, annetaan juuri afgaanien itse ratkaista omat asiansa - olivatpa ne sitten kuinka "pahoja" lännen näkökulmasta tahansa >

.
PS. ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008196504.html - Tässä kohdin herää mieliin meillä täällä Suomessakin viljelty sanonta "saavutetuista eduista" - miten se liittyy nyt tässä näihin talibaaneihin ja Afganistaniin?

...
37046

181

759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehkä rohkein Ilkka Luoma -avaus. Mutta luennan arvoinen. Odotan vielä linkkikokoelmaa, joka yleensä näihin laajoihin katsauksiin tulee.

      • Anonyymi

        Miten niin rohkea, täyttä asiaahan tuo on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin rohkea, täyttä asiaahan tuo on.

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        [2013][U] … Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

        Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?


        EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

        Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.


        Lakikirjat Raamattu ja Koraani

        Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3]- ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä. [T]


        Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

        että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

        Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin rohkea, täyttä asiaahan tuo on.

        Ainakin tämä

        Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

        Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan? [24]


        Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

        Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?


        Islam on nouseva järjestelmä,

        mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.


        Kunkin jumala on pyhä

        Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

        Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.


        Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

        Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.


      • Anonyymi

        Maataloustuki on saavutettu etu mikä tuhoaa yhteiskunnan enemmän kuin taleban.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin tämä

        Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

        Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan? [24]


        Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

        Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?


        Islam on nouseva järjestelmä,

        mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.


        Kunkin jumala on pyhä

        Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

        Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.


        Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

        Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.

        Allah ja Jahve eivät ole sama jumaluus. Jumaluuksiahan on maailma puolillaan.

        Sana "allah" tarkoittaa "jumalaa", muttei Jahvea, vaan Muhamedin synnyinkaupungin Mekan kaupunkijumalaa, kuunjumalaa ja tästä syystä islamintunnus on kuunsirppi. Muslimien allah on nk. luonnonjumala.

        Eikä islamin kehto ole Jerusalem, vaan Mekka.

        Pitkälle kehittynyt uskonto ei vain "selitä jotain mitä maalaisjärki ei ymmärrä", vaan on paljon enemmän. Luonnonuskomukset, kuten suomalainen muinaisusko, selitti ukkosen olevan Ukko-jumalan jyrinää, tällä oli sitten poikia ja tyttäriä ja suomalaisilla oli jumaluuksia joka lähtöön.

        Uskomuksilla ja järjestäytyneellä, peräti pitkälle kehittyneellä, teologisella uskonnolla kuten juutalaisuus ja kristinusko, on vinha ero. Juutalaisten ja kristittyjen Jumala on sama, joskin eri tavoin selitettynä ja Raamattu jotakuinkin yhteinen kirja, lisäksi omin lisäkirjoituksin (juutal. Talmud, kristityillä Uusi testamentti), mutta muslimien allah ei tähän joukkoon kuulu.

        Jahve ei ole saudiarabialainen kuunjumala, eikä suomalainen Ukko Taivaantaatto. Sen enempää Kalevala kuin Koraanikaan ei kerro Hänestä. Raamattu kylläkin mainitsee joitain naapuri-, eli lähi-idän muiden kansojen jumaluuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maataloustuki on saavutettu etu mikä tuhoaa yhteiskunnan enemmän kuin taleban.

        Samoin koulukiusaaminen meillä. Miksi nyt puhutaan vain afgaaneista, kun oman maan lapset ovat henkisesti uhattuna. Arvovalintoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Allah ja Jahve eivät ole sama jumaluus. Jumaluuksiahan on maailma puolillaan.

        Sana "allah" tarkoittaa "jumalaa", muttei Jahvea, vaan Muhamedin synnyinkaupungin Mekan kaupunkijumalaa, kuunjumalaa ja tästä syystä islamintunnus on kuunsirppi. Muslimien allah on nk. luonnonjumala.

        Eikä islamin kehto ole Jerusalem, vaan Mekka.

        Pitkälle kehittynyt uskonto ei vain "selitä jotain mitä maalaisjärki ei ymmärrä", vaan on paljon enemmän. Luonnonuskomukset, kuten suomalainen muinaisusko, selitti ukkosen olevan Ukko-jumalan jyrinää, tällä oli sitten poikia ja tyttäriä ja suomalaisilla oli jumaluuksia joka lähtöön.

        Uskomuksilla ja järjestäytyneellä, peräti pitkälle kehittyneellä, teologisella uskonnolla kuten juutalaisuus ja kristinusko, on vinha ero. Juutalaisten ja kristittyjen Jumala on sama, joskin eri tavoin selitettynä ja Raamattu jotakuinkin yhteinen kirja, lisäksi omin lisäkirjoituksin (juutal. Talmud, kristityillä Uusi testamentti), mutta muslimien allah ei tähän joukkoon kuulu.

        Jahve ei ole saudiarabialainen kuunjumala, eikä suomalainen Ukko Taivaantaatto. Sen enempää Kalevala kuin Koraanikaan ei kerro Hänestä. Raamattu kylläkin mainitsee joitain naapuri-, eli lähi-idän muiden kansojen jumaluuksia.

        Jehova.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Reviiripuolustus. Halla-aho ja Purra.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin rohkea, täyttä asiaahan tuo on.

        Sisältö, moni islamofobi saa sätkyn!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Eivät edes demokratiassa. Tasa-arvo on viherhype.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jehova.

        Siunaa ja suojelee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Kuinka suvaitsevaisia olivat espanjalaiset qonquistadorit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [2013][U] … Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

        Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?


        EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

        Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.


        Lakikirjat Raamattu ja Koraani

        Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3]- ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä. [T]


        Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

        että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

        Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.

        Lännen eräät viisaat?!?


      • Anonyymi

        Suvaitsevainen avaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Afganistania ei voiteta asein, vain ystävällisin asentein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin tämä

        Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

        Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan? [24]


        Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

        Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?


        Islam on nouseva järjestelmä,

        mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.


        Kunkin jumala on pyhä

        Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

        Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.


        Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

        Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.

        Ja suomalaisia käännytettiin väkisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Kommentin otsikko napakymppi! Ei tässä mitään vihaa ja kiihkoa tarvita, vaan järkeä ymmärtää monialaisuus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin rohkea, täyttä asiaahan tuo on.

        Rohkeutta on olla eri mieltä islamofobisteja kohtaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Päämäärät olivat ristin ja miekan tielläkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin tämä

        Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

        Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan? [24]


        Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

        Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?


        Islam on nouseva järjestelmä,

        mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.


        Kunkin jumala on pyhä

        Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

        Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.


        Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

        Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.

        Jumala on meissä itsessämme, uskossamme, kullekin tarpeensa ja vilpittömyytensä kerrannaisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lännen eräät viisaat?!?

        Missä havaittu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja suomalaisia käännytettiin väkisin.

        40 talvella ja 44 kesällä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin koulukiusaaminen meillä. Miksi nyt puhutaan vain afgaaneista, kun oman maan lapset ovat henkisesti uhattuna. Arvovalintoja?

        Miksi emme huolehdi ensin omat lapset, ja sitten vasta vieraat kaukana. Tosin lapset ovat aina viattomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [2013][U] … Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

        Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?


        EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

        Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.


        Lakikirjat Raamattu ja Koraani

        Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3]- ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä. [T]


        Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

        että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

        Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.

        "Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle"

        Tuo nyt on täyttä potaskaa. Päälliköt halajaa rahaa ja maallista mammonaa kuin kaikki muutkin satraapit.
        Raha on valtaa eli status quota ja sillä voi ostaa kavereita sitä tukemaan, kasvattamaan ja ylläpitämään. Pelkkä uskonnollinen doktriini ei kauan ihmisille pakotteena ja peloitteena pakkosyötettynäkään maistu.

        Rahalla saa myös valtansa asemaa ja pysyvyyttä tukemaan rautaa eli aseita. Ja ylin tavoitelluin vallan mahtia ja sen ulkopuolelta tulevaa uhkaa torjuva vakuutus on se oma ydinpommi.

        Kuka tosissaan vielä tänä päivänä tosissaan uskoo uskontojen ja niiden johtajien vilpittömään puhtoisuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Ilman asiatonta kiihkoa, joita esiintyy täälläkin - varsinkin yhden anonyymikommentoijan toimesta.


      • Anonyymi

        paskat täälä ihmisiä lainsäädänön mukaisesti kohdella- tuomitaan kyllä- mutta oikeuksia ei noudateta- asunnottomat ilman asuntoja- epäinhimllisisää olissa- köyhät ilman minimituloa-

        sote on katastrofi-

        porvarit rosvoaa valtion rahoja?- jne?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Asiantuntevasti. Käynyt Afganistanissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [2013][U] … Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

        Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?


        EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

        Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.


        Lakikirjat Raamattu ja Koraani

        Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3]- ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä. [T]


        Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

        että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

        Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.

        Mikä on lopulta Raamatun ja Koraanin ero?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin koulukiusaaminen meillä. Miksi nyt puhutaan vain afgaaneista, kun oman maan lapset ovat henkisesti uhattuna. Arvovalintoja?

        15 juttua Afganistanista, ja yksi lapsistamme koulukiusaamisen ikeessä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Luoma osaa esittää asiat maltillisesti ja ymmärrettävästi.

        Minulla usko Lännen poliittisiin ja moraalisiin arvoihin on jo mennyt. En silti kannata islamia, se on eräänlainen uskonto tai kultti ja mitä uskontoihin tulee, on valittavana muitakin.

        Islam ei ole suvaitsevainen kultti, vaan sillä on omat päämääränsä.

        Mutta asia on muslimien oma. Heidän tulee hoitaa omat asiansa. On myös hyvin pärjääviä, muslimivaltioita. Mutta he eivät auta omiaan. Miksi? Koska he ovat realisteja.

        Niin makaa, kuin itse petaa. Tämä olisi demokratiaa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Eikä loisia pidä elättää. Ne pysyvät aina loisina, joiksi ovat syntyneet. Niihin ei kuitenkaan ole vielä kokeiltu kärpäsmyrkkyjä. Hitler kylläkin...

        Pääkirjoitus: Luottamus Yhdysvaltoihin romahti – suurvalta on kovan paikan edessä

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008207410.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [2013][U] … Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

        Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?


        EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

        Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.


        Lakikirjat Raamattu ja Koraani

        Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3]- ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä. [T]


        Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

        että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

        Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.

        Näinhän se menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin tämä

        Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

        Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan? [24]


        Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

        Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?


        Islam on nouseva järjestelmä,

        mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.


        Kunkin jumala on pyhä

        Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

        Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.


        Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

        Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.

        Pata kattilaa soimaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on lopulta Raamatun ja Koraanin ero?

        Ei mikään nykypiispojen mukaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Allah ja Jahve eivät ole sama jumaluus. Jumaluuksiahan on maailma puolillaan.

        Sana "allah" tarkoittaa "jumalaa", muttei Jahvea, vaan Muhamedin synnyinkaupungin Mekan kaupunkijumalaa, kuunjumalaa ja tästä syystä islamintunnus on kuunsirppi. Muslimien allah on nk. luonnonjumala.

        Eikä islamin kehto ole Jerusalem, vaan Mekka.

        Pitkälle kehittynyt uskonto ei vain "selitä jotain mitä maalaisjärki ei ymmärrä", vaan on paljon enemmän. Luonnonuskomukset, kuten suomalainen muinaisusko, selitti ukkosen olevan Ukko-jumalan jyrinää, tällä oli sitten poikia ja tyttäriä ja suomalaisilla oli jumaluuksia joka lähtöön.

        Uskomuksilla ja järjestäytyneellä, peräti pitkälle kehittyneellä, teologisella uskonnolla kuten juutalaisuus ja kristinusko, on vinha ero. Juutalaisten ja kristittyjen Jumala on sama, joskin eri tavoin selitettynä ja Raamattu jotakuinkin yhteinen kirja, lisäksi omin lisäkirjoituksin (juutal. Talmud, kristityillä Uusi testamentti), mutta muslimien allah ei tähän joukkoon kuulu.

        Jahve ei ole saudiarabialainen kuunjumala, eikä suomalainen Ukko Taivaantaatto. Sen enempää Kalevala kuin Koraanikaan ei kerro Hänestä. Raamattu kylläkin mainitsee joitain naapuri-, eli lähi-idän muiden kansojen jumaluuksia.

        Mitä seuraa, jos afgaanit päättävät itse omista asioistaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka suvaitsevaisia olivat espanjalaiset qonquistadorit?

        Entä kanadalaiset papit inuiittilapsia kohtaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle"

        Tuo nyt on täyttä potaskaa. Päälliköt halajaa rahaa ja maallista mammonaa kuin kaikki muutkin satraapit.
        Raha on valtaa eli status quota ja sillä voi ostaa kavereita sitä tukemaan, kasvattamaan ja ylläpitämään. Pelkkä uskonnollinen doktriini ei kauan ihmisille pakotteena ja peloitteena pakkosyötettynäkään maistu.

        Rahalla saa myös valtansa asemaa ja pysyvyyttä tukemaan rautaa eli aseita. Ja ylin tavoitelluin vallan mahtia ja sen ulkopuolelta tulevaa uhkaa torjuva vakuutus on se oma ydinpommi.

        Kuka tosissaan vielä tänä päivänä tosissaan uskoo uskontojen ja niiden johtajien vilpittömään puhtoisuuteen.

        Komppi tähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin tämä

        Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

        Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan? [24]


        Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

        Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?


        Islam on nouseva järjestelmä,

        mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.


        Kunkin jumala on pyhä

        Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

        Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.


        Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

        Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.

        Jokainen uskonto, kuten ihminenkin puolustaa reviiriään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Afganistania ei voiteta asein, vain ystävällisin asentein.

        Juuri näin, solidaarisuutta peliin.


      • Anonyymi

        Julkistettu tuolla alempana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [2013][U] … Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

        Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?


        EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

        Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.


        Lakikirjat Raamattu ja Koraani

        Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3]- ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä. [T]


        Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

        että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

        Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.

        Kunnioita toisen uskoa kuten omaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Allah ja Jahve eivät ole sama jumaluus. Jumaluuksiahan on maailma puolillaan.

        Sana "allah" tarkoittaa "jumalaa", muttei Jahvea, vaan Muhamedin synnyinkaupungin Mekan kaupunkijumalaa, kuunjumalaa ja tästä syystä islamintunnus on kuunsirppi. Muslimien allah on nk. luonnonjumala.

        Eikä islamin kehto ole Jerusalem, vaan Mekka.

        Pitkälle kehittynyt uskonto ei vain "selitä jotain mitä maalaisjärki ei ymmärrä", vaan on paljon enemmän. Luonnonuskomukset, kuten suomalainen muinaisusko, selitti ukkosen olevan Ukko-jumalan jyrinää, tällä oli sitten poikia ja tyttäriä ja suomalaisilla oli jumaluuksia joka lähtöön.

        Uskomuksilla ja järjestäytyneellä, peräti pitkälle kehittyneellä, teologisella uskonnolla kuten juutalaisuus ja kristinusko, on vinha ero. Juutalaisten ja kristittyjen Jumala on sama, joskin eri tavoin selitettynä ja Raamattu jotakuinkin yhteinen kirja, lisäksi omin lisäkirjoituksin (juutal. Talmud, kristityillä Uusi testamentti), mutta muslimien allah ei tähän joukkoon kuulu.

        Jahve ei ole saudiarabialainen kuunjumala, eikä suomalainen Ukko Taivaantaatto. Sen enempää Kalevala kuin Koraanikaan ei kerro Hänestä. Raamattu kylläkin mainitsee joitain naapuri-, eli lähi-idän muiden kansojen jumaluuksia.

        Miten Lapin Roope?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Afganistania ei voiteta asein, vain ystävällisin asentein.

        Ja näin kävi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin rohkea, täyttä asiaahan tuo on.

        Komppi ja pisteet tälle!


    • Anonyymi

      Niin, länsi ei ole ainoa ilman suunta!

      • Anonyymi

        Miksi me olemme Afganistanissa?

        Vaimoni kysyi kahvipöydässä - ”Vieläkö lehdet laittavat toimittajiaan Afganistaniin?” - en osannut täyttä vastausta antaa, vaan totesin, että lienevät omalla vastuulla olevia freelance-toimittajia/ kuvaajia – hyvällä korvauksella.

        Vaimoni lukee kirjaa ”Ja vuoret kaikuivat” -Khaled Hosseini 1], joka on tullut tunnetuksi afganistanilaiseksi kirjailijaksi teoksista ”Leijapoika” ja ”Tuhat loistavaa aurinkoa” ---

        Edelleen vaimoni sanoi, että kirja tempaisee mukaansa … siksi intensiivistä sisältöä se tarjoaa vaikeissa oloissa elävistä ihmisistä, joilla on laaja sydän ja väkevä historia.

        [ Afganistan ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistan - ]


        Noista aatoksista tuli mieleen – englantilaiset, venäläiset ja amerikkalaiset – kaikki ovat koettaneet järjestyksenpitoa vieraalla maalla – olla opettamassa omaa kulttuuria, tapoja ja menetelmiä. Mikään ei ole kantanut hedelmää. Kaikki vieraiden yritykset ovat leijailleet tiehensä, loistavan auringon alla – vuorien kaikuessa omaa, alueelle tyypillistä historiaa – lännen saamatta mitään vastakaikua.

        Herääkin kysymys miksi esimerkiksi me suomalaiset lännenmiehet olemme Afganistanissa? Miksi amerikkalaiset menivät sinne ja tappoivat 9/11 kaksoistornien varjolla *] suuret joukot syyttömiä ihmisiä – ihmisiä vaikeista oloista, joille läntisen maailman kulutus on vain kaiku jostain maallisesta, mitä Allah ei siunaa – eikä Taleban 2] tunnusta.


        Afganistan on lännenmiehen haastattelun pohjalta geopoliittinen keskipiste –

        väylä moniin kulttuureihin, mutta merkittävimpänä ominaisuutena lännenmies totesi miljardien raaka-ainevarat, jotka odottavat löytäjäänsä.


        Elektroniikan maailma tarvitsee harvinaisia maametalleja,

        tänään niistä 90 prosenttia tuottaa Kiina – ja Kiina haluaa rajoittaa tältä osin vientiään 3]. Lännenmies tietää, että Afganistanissa on myös tätä harvinaista elektroniikan himoitsemaa maametallia! Tätäkö länsi himoitsee?

        Tosiasia on se, että kiinalaiset eivät ”puuttumattomuuspolitiikkansa” vuoksi ole Afganistanissa, eikä siellä tarvitse olla muitakaan – vieraita, kutsumattomina. Annetaan afgaanien olla omissa oloissaan ja harjoittaa tapojensa mukaista elämää, uskoa ja elämästä vapautumista. Meillä ei yksinkertaisesti ole sinne asiaa – ilman heidän omaa vapaaehtoista pyyntöä.


        Kaupankäynti on ideaalisimmillaan aina kahden kauppa – tasa-arvoisista lähteistä!

        Mikäli Afganistan haluaa myöhemmin myydä meille laillisesti jotain- esimerkiksi noita harvinaisia maametalleja, niin ratkaiskoot markkinat ja maksamme niistä markkinahinnan. Emme mene sinne itse harjoittamaan kaivostoimintaa, kuten on ollut kehitysmaissa tapana. Antaa afgaanien kaivella itse, ja olkaamme ostajia, jos niin haluamme tehdä.


        Afganistan on ”puolipakosta” suuri oopiumin tuottaja –

        kun muutoin ei leipää tienata. Huumeiden osalta lännenmies voi olla ehdoton – pysykööt unikot Afganistanissa ja säädettäkööt meille itsellemme riittävän vakavat sanktiot ja rangaistukset, ettei nuorisomme huumaa itseään yhteiskunnastamme pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi me olemme Afganistanissa?

        Vaimoni kysyi kahvipöydässä - ”Vieläkö lehdet laittavat toimittajiaan Afganistaniin?” - en osannut täyttä vastausta antaa, vaan totesin, että lienevät omalla vastuulla olevia freelance-toimittajia/ kuvaajia – hyvällä korvauksella.

        Vaimoni lukee kirjaa ”Ja vuoret kaikuivat” -Khaled Hosseini 1], joka on tullut tunnetuksi afganistanilaiseksi kirjailijaksi teoksista ”Leijapoika” ja ”Tuhat loistavaa aurinkoa” ---

        Edelleen vaimoni sanoi, että kirja tempaisee mukaansa … siksi intensiivistä sisältöä se tarjoaa vaikeissa oloissa elävistä ihmisistä, joilla on laaja sydän ja väkevä historia.

        [ Afganistan ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistan - ]


        Noista aatoksista tuli mieleen – englantilaiset, venäläiset ja amerikkalaiset – kaikki ovat koettaneet järjestyksenpitoa vieraalla maalla – olla opettamassa omaa kulttuuria, tapoja ja menetelmiä. Mikään ei ole kantanut hedelmää. Kaikki vieraiden yritykset ovat leijailleet tiehensä, loistavan auringon alla – vuorien kaikuessa omaa, alueelle tyypillistä historiaa – lännen saamatta mitään vastakaikua.

        Herääkin kysymys miksi esimerkiksi me suomalaiset lännenmiehet olemme Afganistanissa? Miksi amerikkalaiset menivät sinne ja tappoivat 9/11 kaksoistornien varjolla *] suuret joukot syyttömiä ihmisiä – ihmisiä vaikeista oloista, joille läntisen maailman kulutus on vain kaiku jostain maallisesta, mitä Allah ei siunaa – eikä Taleban 2] tunnusta.


        Afganistan on lännenmiehen haastattelun pohjalta geopoliittinen keskipiste –

        väylä moniin kulttuureihin, mutta merkittävimpänä ominaisuutena lännenmies totesi miljardien raaka-ainevarat, jotka odottavat löytäjäänsä.


        Elektroniikan maailma tarvitsee harvinaisia maametalleja,

        tänään niistä 90 prosenttia tuottaa Kiina – ja Kiina haluaa rajoittaa tältä osin vientiään 3]. Lännenmies tietää, että Afganistanissa on myös tätä harvinaista elektroniikan himoitsemaa maametallia! Tätäkö länsi himoitsee?

        Tosiasia on se, että kiinalaiset eivät ”puuttumattomuuspolitiikkansa” vuoksi ole Afganistanissa, eikä siellä tarvitse olla muitakaan – vieraita, kutsumattomina. Annetaan afgaanien olla omissa oloissaan ja harjoittaa tapojensa mukaista elämää, uskoa ja elämästä vapautumista. Meillä ei yksinkertaisesti ole sinne asiaa – ilman heidän omaa vapaaehtoista pyyntöä.


        Kaupankäynti on ideaalisimmillaan aina kahden kauppa – tasa-arvoisista lähteistä!

        Mikäli Afganistan haluaa myöhemmin myydä meille laillisesti jotain- esimerkiksi noita harvinaisia maametalleja, niin ratkaiskoot markkinat ja maksamme niistä markkinahinnan. Emme mene sinne itse harjoittamaan kaivostoimintaa, kuten on ollut kehitysmaissa tapana. Antaa afgaanien kaivella itse, ja olkaamme ostajia, jos niin haluamme tehdä.


        Afganistan on ”puolipakosta” suuri oopiumin tuottaja –

        kun muutoin ei leipää tienata. Huumeiden osalta lännenmies voi olla ehdoton – pysykööt unikot Afganistanissa ja säädettäkööt meille itsellemme riittävän vakavat sanktiot ja rangaistukset, ettei nuorisomme huumaa itseään yhteiskunnastamme pois.

        Afganistanissa on litiumia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi me olemme Afganistanissa?

        Vaimoni kysyi kahvipöydässä - ”Vieläkö lehdet laittavat toimittajiaan Afganistaniin?” - en osannut täyttä vastausta antaa, vaan totesin, että lienevät omalla vastuulla olevia freelance-toimittajia/ kuvaajia – hyvällä korvauksella.

        Vaimoni lukee kirjaa ”Ja vuoret kaikuivat” -Khaled Hosseini 1], joka on tullut tunnetuksi afganistanilaiseksi kirjailijaksi teoksista ”Leijapoika” ja ”Tuhat loistavaa aurinkoa” ---

        Edelleen vaimoni sanoi, että kirja tempaisee mukaansa … siksi intensiivistä sisältöä se tarjoaa vaikeissa oloissa elävistä ihmisistä, joilla on laaja sydän ja väkevä historia.

        [ Afganistan ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistan - ]


        Noista aatoksista tuli mieleen – englantilaiset, venäläiset ja amerikkalaiset – kaikki ovat koettaneet järjestyksenpitoa vieraalla maalla – olla opettamassa omaa kulttuuria, tapoja ja menetelmiä. Mikään ei ole kantanut hedelmää. Kaikki vieraiden yritykset ovat leijailleet tiehensä, loistavan auringon alla – vuorien kaikuessa omaa, alueelle tyypillistä historiaa – lännen saamatta mitään vastakaikua.

        Herääkin kysymys miksi esimerkiksi me suomalaiset lännenmiehet olemme Afganistanissa? Miksi amerikkalaiset menivät sinne ja tappoivat 9/11 kaksoistornien varjolla *] suuret joukot syyttömiä ihmisiä – ihmisiä vaikeista oloista, joille läntisen maailman kulutus on vain kaiku jostain maallisesta, mitä Allah ei siunaa – eikä Taleban 2] tunnusta.


        Afganistan on lännenmiehen haastattelun pohjalta geopoliittinen keskipiste –

        väylä moniin kulttuureihin, mutta merkittävimpänä ominaisuutena lännenmies totesi miljardien raaka-ainevarat, jotka odottavat löytäjäänsä.


        Elektroniikan maailma tarvitsee harvinaisia maametalleja,

        tänään niistä 90 prosenttia tuottaa Kiina – ja Kiina haluaa rajoittaa tältä osin vientiään 3]. Lännenmies tietää, että Afganistanissa on myös tätä harvinaista elektroniikan himoitsemaa maametallia! Tätäkö länsi himoitsee?

        Tosiasia on se, että kiinalaiset eivät ”puuttumattomuuspolitiikkansa” vuoksi ole Afganistanissa, eikä siellä tarvitse olla muitakaan – vieraita, kutsumattomina. Annetaan afgaanien olla omissa oloissaan ja harjoittaa tapojensa mukaista elämää, uskoa ja elämästä vapautumista. Meillä ei yksinkertaisesti ole sinne asiaa – ilman heidän omaa vapaaehtoista pyyntöä.


        Kaupankäynti on ideaalisimmillaan aina kahden kauppa – tasa-arvoisista lähteistä!

        Mikäli Afganistan haluaa myöhemmin myydä meille laillisesti jotain- esimerkiksi noita harvinaisia maametalleja, niin ratkaiskoot markkinat ja maksamme niistä markkinahinnan. Emme mene sinne itse harjoittamaan kaivostoimintaa, kuten on ollut kehitysmaissa tapana. Antaa afgaanien kaivella itse, ja olkaamme ostajia, jos niin haluamme tehdä.


        Afganistan on ”puolipakosta” suuri oopiumin tuottaja –

        kun muutoin ei leipää tienata. Huumeiden osalta lännenmies voi olla ehdoton – pysykööt unikot Afganistanissa ja säädettäkööt meille itsellemme riittävän vakavat sanktiot ja rangaistukset, ettei nuorisomme huumaa itseään yhteiskunnastamme pois.

        Inkat pureskelivat kokan lehtiä.


    • Anonyymi

      2

      Nyt länsi sai - tänään tarkasteltuna -

      .. opin, josta tulisi ottaa valistuneesti vaarin, sillä maailma jatkuu vahvasti läntisten rajojen ulkopuolella. Länsi ei ole maailmallinen hegemonia, ja nyt olisikin viisasta ja kaukonäköistä havaita Maapallolliset yhteisongelmat - ilman yhteiskunnallisia verrantoja - suurimmiksi haasteiksi, sillä maailmamme kuivuu, kuumenee, aroutuu ja jopa aavikoituu valtavien äärisääilmiöiden säestämänä.

      Pallomme on yhteinen ja evoluutio loi se kaikille - koko biosfäärilliselle kokonaisuudelle
      Evoluutio osaa tavoillansa järjestellä Elämän rakenteita ja - vaikutteita huomioiden kokonaisuus ja tässä piilee suuri vaara sellaisille, jotka luulevat olevansa enemmän kuin lopulta ovatkaan!

      ...

      • Anonyymi

        Länsi on pieni vähemmistö isyys maailmassamme.


      • Anonyymi

        "Imaami" Ilkka Luoma:
        Ei ole ääri-islamia, on vain islam! Ja talibaanit ovat hienoja valiomuslimeja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Imaami" Ilkka Luoma:
        Ei ole ääri-islamia, on vain islam! Ja talibaanit ovat hienoja valiomuslimeja!

        Luoma on realisti. Häntä ei islam huijaa: ne on kaikki samaa porukkaa, joilla yhteinen agenda: jihad, pyhä sota. Koko maailman "alistaminen" islamiin.

        Islam on taleban ja taleban on islam. Siinä kuin monet muutkin sen sisäiset kuppikunnat. Usko on sama, mutta ilmenee joissain kohdin hiukan eri tavoin, silti samaa uskoa.

        Nuo sanat "ääri" on suvakkien keksimiä, sellaisten jotka eivät ymmärrä uskonnoista mitään ja kun kohtaavat uskonnon, tekevät sitten hiekkalaatikko-tasoisia päätelmiään ja keksivät lapsellisia "ääri"-nimityksiä, sen mukaan kuin luulevat asiaa ulkopuolelta ymmärtävänsä. Vaikkeivät ymmärrä yhtään mitään.

        Tämä ei kuitenkaan ole puolustus, vaan syytös, vastuuttomasta leikistä asioilla, joita ei (ehkä) tunne. Tuollaisten ihmisten ei pitäisi mennä politiikkaan, sillä syyllisyys isänmaan kohtalosta on yksin hallituksella, sen nimetyillä henkilöillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Imaami" Ilkka Luoma:
        Ei ole ääri-islamia, on vain islam! Ja talibaanit ovat hienoja valiomuslimeja!

        Minusta avauksessa kirjoitettiin tulkinnoista, joita niin uskonnot, elämä kuin politiikka ovat täynnä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma on realisti. Häntä ei islam huijaa: ne on kaikki samaa porukkaa, joilla yhteinen agenda: jihad, pyhä sota. Koko maailman "alistaminen" islamiin.

        Islam on taleban ja taleban on islam. Siinä kuin monet muutkin sen sisäiset kuppikunnat. Usko on sama, mutta ilmenee joissain kohdin hiukan eri tavoin, silti samaa uskoa.

        Nuo sanat "ääri" on suvakkien keksimiä, sellaisten jotka eivät ymmärrä uskonnoista mitään ja kun kohtaavat uskonnon, tekevät sitten hiekkalaatikko-tasoisia päätelmiään ja keksivät lapsellisia "ääri"-nimityksiä, sen mukaan kuin luulevat asiaa ulkopuolelta ymmärtävänsä. Vaikkeivät ymmärrä yhtään mitään.

        Tämä ei kuitenkaan ole puolustus, vaan syytös, vastuuttomasta leikistä asioilla, joita ei (ehkä) tunne. Tuollaisten ihmisten ei pitäisi mennä politiikkaan, sillä syyllisyys isänmaan kohtalosta on yksin hallituksella, sen nimetyillä henkilöillä.

        Joilla tulisi olla kansa enemmistön tuki - oliko muun muassa nyt Afganistanista paenneella jenkkien marionettihallituksella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Imaami" Ilkka Luoma:
        Ei ole ääri-islamia, on vain islam! Ja talibaanit ovat hienoja valiomuslimeja!

        Meidän ei suomalaisina kannata puuttua muiden uskontoihin. Meillä on uskonnon vapaus, eikä aiemminkaan ole mitään syytä parjata kenenkän uskoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma on realisti. Häntä ei islam huijaa: ne on kaikki samaa porukkaa, joilla yhteinen agenda: jihad, pyhä sota. Koko maailman "alistaminen" islamiin.

        Islam on taleban ja taleban on islam. Siinä kuin monet muutkin sen sisäiset kuppikunnat. Usko on sama, mutta ilmenee joissain kohdin hiukan eri tavoin, silti samaa uskoa.

        Nuo sanat "ääri" on suvakkien keksimiä, sellaisten jotka eivät ymmärrä uskonnoista mitään ja kun kohtaavat uskonnon, tekevät sitten hiekkalaatikko-tasoisia päätelmiään ja keksivät lapsellisia "ääri"-nimityksiä, sen mukaan kuin luulevat asiaa ulkopuolelta ymmärtävänsä. Vaikkeivät ymmärrä yhtään mitään.

        Tämä ei kuitenkaan ole puolustus, vaan syytös, vastuuttomasta leikistä asioilla, joita ei (ehkä) tunne. Tuollaisten ihmisten ei pitäisi mennä politiikkaan, sillä syyllisyys isänmaan kohtalosta on yksin hallituksella, sen nimetyillä henkilöillä.

        Muistammeko löytöretkeilijöiden/ kolonialistien miekan ja ristin tiet - kaikkine seurauksineen. Uusimpana esimerkkinä Kanada ... !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meidän ei suomalaisina kannata puuttua muiden uskontoihin. Meillä on uskonnon vapaus, eikä aiemminkaan ole mitään syytä parjata kenenkän uskoa.

        Haista hikisukka! Meillä on oikeus ja velvollisuus tuomita islampaska, jota maahan tuovat kehitysmasmuslimit paetessaan islampaskavaltioistaan tänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta avauksessa kirjoitettiin tulkinnoista, joita niin uskonnot, elämä kuin politiikka ovat täynnä!

        Monissa kommenteissakin tulkitaan ja usein väärin!


      • Anonyymi

        Linkki 4 ei toimi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haista hikisukka! Meillä on oikeus ja velvollisuus tuomita islampaska, jota maahan tuovat kehitysmasmuslimit paetessaan islampaskavaltioistaan tänne.

        Edustat onneksemme vain pientä vähemmistöä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Imaami" Ilkka Luoma:
        Ei ole ääri-islamia, on vain islam! Ja talibaanit ovat hienoja valiomuslimeja!

        "Hienoudun" arvioi vierellä olija - konkreettisista tapahtumista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edustat onneksemme vain pientä vähemmistöä!

        Kenen helvetin onnea nyt tarkoitat? Mitä onnea on islampaskan tunkeutumisessa Eurooppaan ja siis myös Suomeen? Oletko pöhlö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hienoudun" arvioi vierellä olija - konkreettisista tapahtumista.

        Hienouden 😉


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistammeko löytöretkeilijöiden/ kolonialistien miekan ja ristin tiet - kaikkine seurauksineen. Uusimpana esimerkkinä Kanada ... !

        Mitä Kanadasta? Katolisen kirkon rikokset alkuperäiskansoja kohtaan? Tuomitsen ne, samoin kuin ruotsalaisten monivuosisataiset rikokset, tänäpäivänä yhdistäen voimansa jihadistien kanssä, suomalaisia alkuperäiskansoja vastaan.

        Kolonialistit: britit, ranskalaiset, saksalaiset, ruotsalaiset, hollantilaiset, espanjalaiset, portugalilaiset, italialaiset... No, tuossapa tulikin lähes koko länsi-ja keski-Eurooppa.

        Me suomalaiset emme kuulu joukkoon, emmekä ole millään tavoin velkaa kenellekään, silti meidät kupataan tyhjiin, edelleen ruotsalaisten johtamina.

        Ristiretkeläiset, 1500 vuotta sitten.

        Kukin vastaa omista teoistaan. Minä en ole kolonialisti, enkä suorittamassa miekkalähetystä, kuten muinaiset britit ja ranskalaiset. Tänä päivänä edelleen muslimit.

        Pitääkö syyttömien maksaa syyllisten rikokset? Tietenkin, jos on niin tyhmä että suostuu. Marinhan ei jakele Afganistanin talebaneille ja muille terroristeille omia rahojaan, vaan varastaa suomalaisten yhteisestä kassasta. Siwan pieni, näpistelevä kassaneiti, nyt päässyt kokonaisen valtion raha-arkulle ja kavereineen ryöstää sitä.

        Miten voikin pääministeri ja hallitus noin vihata maata ja kansaa, jonka oman maan ja kansan asioiden hoito luotettiin heille. Tekevät kaiken suomalaisen kansan vihollisten hyväksi.

        Rkp, Vihreät, Demarit ja Vasemmistoliitto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenen helvetin onnea nyt tarkoitat? Mitä onnea on islampaskan tunkeutumisessa Eurooppaan ja siis myös Suomeen? Oletko pöhlö?

        On se pöhlö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä Kanadasta? Katolisen kirkon rikokset alkuperäiskansoja kohtaan? Tuomitsen ne, samoin kuin ruotsalaisten monivuosisataiset rikokset, tänäpäivänä yhdistäen voimansa jihadistien kanssä, suomalaisia alkuperäiskansoja vastaan.

        Kolonialistit: britit, ranskalaiset, saksalaiset, ruotsalaiset, hollantilaiset, espanjalaiset, portugalilaiset, italialaiset... No, tuossapa tulikin lähes koko länsi-ja keski-Eurooppa.

        Me suomalaiset emme kuulu joukkoon, emmekä ole millään tavoin velkaa kenellekään, silti meidät kupataan tyhjiin, edelleen ruotsalaisten johtamina.

        Ristiretkeläiset, 1500 vuotta sitten.

        Kukin vastaa omista teoistaan. Minä en ole kolonialisti, enkä suorittamassa miekkalähetystä, kuten muinaiset britit ja ranskalaiset. Tänä päivänä edelleen muslimit.

        Pitääkö syyttömien maksaa syyllisten rikokset? Tietenkin, jos on niin tyhmä että suostuu. Marinhan ei jakele Afganistanin talebaneille ja muille terroristeille omia rahojaan, vaan varastaa suomalaisten yhteisestä kassasta. Siwan pieni, näpistelevä kassaneiti, nyt päässyt kokonaisen valtion raha-arkulle ja kavereineen ryöstää sitä.

        Miten voikin pääministeri ja hallitus noin vihata maata ja kansaa, jonka oman maan ja kansan asioiden hoito luotettiin heille. Tekevät kaiken suomalaisen kansan vihollisten hyväksi.

        Rkp, Vihreät, Demarit ja Vasemmistoliitto.

        Kepulit puuttuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se pöhlö.

        Älä mainosta itseäsi.


      • Anonyymi

        Luentaan meni kaksi tuntia!


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenen helvetin onnea nyt tarkoitat? Mitä onnea on islampaskan tunkeutumisessa Eurooppaan ja siis myös Suomeen? Oletko pöhlö?

        Ratkaiseeko ateismi.


    • Anonyymi

      Voisko besser wisserit kertoa oliko roheetta muhamatti extremisti? Islamhan opettaa, että parempaa muslimia ei koskaan tule, kuin tämä sen uskonnon aloittaja. Joten jos verrataan talibanaanej tai vaikka isistä muhamattiin, niin miten ne nyt ovat ekstremistejä teoissaan tai tavoissaan elää? Eikö ennemminkin pitäisi verrata mäitä ns. moderneja muslimeita ja miettiä miten he noudattavat roheettansa esimerkkiä? Kun tämän tajuaa, tajuaa myös, että keskellämme elää nukkuva terroristien miljoona armeija, kunnes tämä jengi alkaa noudattamaan parhaimman ja ainoan tosi esimerkin eli möhämmädin tapaa elää!

      • Anonyymi

        Talebaaneja eikä al-Qaidalaisia ei tule rinnastaa - ovat kaksi eria asiaa - sinällään saman pääuskonnon kanssa.

        Tulkinnat ovat kaikkien uskontojen, ideologioiden kuin filosofioiden päävirtauksien ongelma, haaste kuin surma.


    • Anonyymi

      Outo sekopää - evoluutiolla ei esim. ole ”pyhiä käskyjä” eikä ”vahvimman lakia”.

      • Anonyymi

        Evoluution eräs ylivoimainen tekijä on tämän itsensä rakentuminen kuolemattomaksi

        Tämä on ominaisuus mitä ihminen ei hallitse eikä osaa – ihmisen tekemät konstruktiot ovat molekyylikasaumia, joilla ei ole elastisuutta synnyttää uutta ja kierrossa olevasta, ei siis perimän kautta jatkuvuutta. Kone hajoaa aina lopulta – kuten ihminenkin.

        Jokainen ihminen, jokainen olio ja eliö ovat kantoratoja evoluutiolle alun hamasta lähtien – ja tässä on nyt se jättiero, missä me nyt menemme, luullen olevamme biosfäärin valtiaita.


        Evoluution näkökulmasta muurahaiset ja hait ovat huomattavasti pidemmällä kuin me,
        [ … eivätkä tarvitse automaatiota, digitalisaatiota kuin robotiikkaakaan, ollen ehkä itse lähempänä robotteja|8 jo nyt?]

        … ollen kuitenkin vain tässä ja nyt – niiden edes tajuamatta turhuuksia nimeltä: ennakoivuus pidemmällä aikajänteellä, ennustettavuus tai huomisen tietäminen. Muurahaiset eivät sitä tarvitse, eivät ole tarvinneet miljooniin vuosiin – kuten eivät hait kymmeniin miljooniin vuosiin – itse asiassa koskaan. Koko muu eliökunta ei hae vakautta, vaan jatkuvaa sopeumaa juuri nyt tilanteeseen.


        Evoluutio matkustaa sukupolvesta toiseen –

        … tästä syntyy meille mystinen kuolemattomuus. Evoluutio rakensi itsensä itsekkäästi kuolemattomaksi, me olemme vain sen biodynaaminen kantorata. Me ihmisinä kuolemme aina sukupolvittain, mutta evoluutio siirtää itseään tunnetulla tavalla polvesta toiseen.

        Näin meistä jokainen kantaa mukanaan karttaa elämän alusta lähtien, meistä on kantorata taaksepäin – kaikkine korjaus- ja sopeuttamistoimineen, joka ikisessä solussa, kaikissa ihmisissä – muurahaisissa ja kasveissakin. Joku voisi osata kertoa missä oli hyppy kasveista eläimiksi; ehkä paremmin sopeuma paikaltaan liikkeeseen – tai onko evoluution näkökulmasta mitään eroa lainkaan!



        Hylkääkö evoluutio tarkoitushakuisesti?

        Sanotaan ettei evoluutiolla ole tunteita |9, näin varmaan onkin. Evoluutio käyttää oman ”hengissä pysymisen” varmentamiseksi biosfääriä kantoratanaan. On tunnettua, että historian sivu on lajeja kuollut sukupuuttoon; sopeutumattomina ja liian heikkoina koe-erinä.

        Verrannoksi voisimme ottaa informaation levityksen, joka on tapahtunut ja tapahtuu vieläkin paperi kantoratanaan. Nyt olemme hylkäämässä paperin tiedon levittäjänä, koska sähkö, tietoliikenne ja -verkot tekevät sen tehokkaammin – leviävämmin.

        Evoluutiokin haluaa varmentaa oman ”elonsa ja määräävyytensä” eli se saattaa uhrata uusia koe-eriä sopeutumattomina ja haitallisina kehitysversioina elokerroksen kokonaisuudelle. Ovatko virukset ja bakteerit evoluution sotilaita?|0 Käykö ihmiselle näin? Vai onko niin, että ihminen itsessään automaationa, digitalisaationa, robotiikkana ja koneoppimisena tekeekin jo itse itsestään syrjäytyvää? Vai onko ihminen itsessään evoluutiolle kone?


        Suurin ero on nyt tässä – kertakäyttöisyydestä jatkuvuuteen


      • Anonyymi

        [ ... ihmiset kipristelevät ilmastonmuutoksessa 2/, joka sekin on evoluutiota. Neljän - viiden asteen nousu 2080 mennessä aikaansaa hankaluudet, joissa itse luonto toimii vaikka ei ihmistä enää olisikaan. Hitaat muuttujat 3/ kiihtyvät meille ylitsepääsemättömiksi ongelmiksi. Evoluutio ei ole riippuvainen itsessään meistä ... ]

        Ihminen hakkaa metsiä. Ihminen ryöstökalastaa. Ihminen polttaa vuosimiljoonaiset varastohiilidioksidit niin kiihtyvästi, että arviokatastrofiin riittävä ilmaston keskiarvona 3~5 asteen nousu saavutetaan peruuttamattomasti jo tällä vuosisadalla.
        ...
        2009 --- Ihmiskunta ei ole oppinut säästämään - aikomusvauhti siihen on aivan liian hidas. Meneillään oleva muutosprosessi jo itsessään pitää käynnissä muutoksia, joiden vääjäämättömyys ajaa meille tuntematonta evoluutiota - meille ihmiskuntana miltei mahdottomana yhtälönä. Harvennus ja harventuminen ovat myös evoluutioita.

        Ihminen on yksinkertaisesti jo nyt liiaksi sormeillut materia- ja energiakiertoja
        Ihmisen mukavuudenhalu kokee paluun arkeen - evoluutio järjestää ilman adjektiiveja ja inhimillisyyttä olosuhteet, jotka ovat aina suosiollisia joillekin, eikä enää välttämättä ihmiselle itselleen. Nyt on kyse ihmiskunnan mukautumiskyvyn ylityksestä - paluu ei tapahdu vaurioittamatta meidän elossapitojärjestelmiä - vaan ne muuntuvat tuntemattomaan suuntaan.
        Evoluutio reagoi hitaasti, mutta myös nopeasti. Hitaus on momentiltaan järjestäytyneempi, kun taas kiihtyvä nopeus aikaansaa kaaosta, jossa evoluutio on tuntemattomien yhtälöiden muutosprosessissa. Suuri luomakunnan mallinnuskaava on vielä tietämättömissä - ainakin meiltä ihmisiltä - kiihkeästä etsinnästä huolimatta. Olisiko se lähempänä kuin arvaammekaan?

        Ihminen itsessään on säilyttäjäna kasvattaja
        Yhteiskunta työtätekevänä ilmiönä on saavutetusta irtautumaton - ikiaikaista ei ole silti kuin evoluutiossa, jossa seurausta edeltää aina syy. Aikaansaamamme syy on ylittänyt meille "varatun osuuden elintilasta". Nyt tuo meistä "ulkopuolinen osuudenhaltija" ottaa osansa - ilman adjektiiveja ja kaltaistamme suuntaavaa itsekkyysinhimillisyyttä.

        Luonto muuttuu, se on varma
        Varmuuteen kuuluu vaiheistus, jossa elolokeromme kaventuu uuteen mittakaavaamme - asteikkoon, jossa määrämme on suhteutunut lajiharmonian asettamaan mittakaavaan. Luonto ei rankaise - vain ihminen on rangaissut. Eläinkunta ei kosta, vain ihminen on kostanut - eläinkunta vain syö pysyäkseen evoluutionsa suosiollisuudessa.

        Ihmiskunnan biomassa vastaa muurahaispopulaatioiden määrää
        Maapallon biomassasta ihmiskunnan osuus on hyvin pieni - miltei olematon. Evoluutiossa muualla kuin ihmiskunnassa on tapahtumakertymä, jonka mittakaava ei satu edes samoille asteikoille kanssamme.

        Evoluutio raivaa soveltuudelle ja sopeumalle tilaa
        Voisi arvata, että hallitsemattoman nopeassa ihmisvaikutteisessa tilanneavaruudessa suurimmat biomassat määräävät hitaan varmasti evoluution suunnan seuraten kokonaisharmoniaa, vahtimatta aina. Evolutiivinen harmonia kasautuu kuin palapeli, jossa kuvana ei ole ihminen. Tuo kuva on jo määrätty jossain - se on jo tietona olemassa, kuten tieto kaiken alusta on joka hetki läsnä.

        Lopullisen loputtomuuden avaa eliöistä massiivisin
        Virukset ovat aikakoneita, joilla on "tehtävä". Virukset istuuvat isäntäänsä ja huolehtivat tasapainosta - suurimmatkin ovat kaatuneet, mikäli harmonia on ylittynyt liiaksi. Viruksilla on oma evoluutio, jonka rakenne ja päämäärä on meille tuntematon.
        ...
        Ihminen evaluoi itsensä apuvälineidensä kautta massiivisen ympäristötuhon rajalle. Se ei varmaankaan ole jäänyt huomaamatta eliökunnan tasapainoaistimuksissa. Voisimme odottaa luomakunnan vastaiskua - ilman rankaisua, ilman kostoa - ainoastaan paluuna tavoiteltuun tasapainoon. Kaikella on aikansa, ja kaikella on loppunsa. Vain kierto on varmaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluution eräs ylivoimainen tekijä on tämän itsensä rakentuminen kuolemattomaksi

        Tämä on ominaisuus mitä ihminen ei hallitse eikä osaa – ihmisen tekemät konstruktiot ovat molekyylikasaumia, joilla ei ole elastisuutta synnyttää uutta ja kierrossa olevasta, ei siis perimän kautta jatkuvuutta. Kone hajoaa aina lopulta – kuten ihminenkin.

        Jokainen ihminen, jokainen olio ja eliö ovat kantoratoja evoluutiolle alun hamasta lähtien – ja tässä on nyt se jättiero, missä me nyt menemme, luullen olevamme biosfäärin valtiaita.


        Evoluution näkökulmasta muurahaiset ja hait ovat huomattavasti pidemmällä kuin me,
        [ … eivätkä tarvitse automaatiota, digitalisaatiota kuin robotiikkaakaan, ollen ehkä itse lähempänä robotteja|8 jo nyt?]

        … ollen kuitenkin vain tässä ja nyt – niiden edes tajuamatta turhuuksia nimeltä: ennakoivuus pidemmällä aikajänteellä, ennustettavuus tai huomisen tietäminen. Muurahaiset eivät sitä tarvitse, eivät ole tarvinneet miljooniin vuosiin – kuten eivät hait kymmeniin miljooniin vuosiin – itse asiassa koskaan. Koko muu eliökunta ei hae vakautta, vaan jatkuvaa sopeumaa juuri nyt tilanteeseen.


        Evoluutio matkustaa sukupolvesta toiseen –

        … tästä syntyy meille mystinen kuolemattomuus. Evoluutio rakensi itsensä itsekkäästi kuolemattomaksi, me olemme vain sen biodynaaminen kantorata. Me ihmisinä kuolemme aina sukupolvittain, mutta evoluutio siirtää itseään tunnetulla tavalla polvesta toiseen.

        Näin meistä jokainen kantaa mukanaan karttaa elämän alusta lähtien, meistä on kantorata taaksepäin – kaikkine korjaus- ja sopeuttamistoimineen, joka ikisessä solussa, kaikissa ihmisissä – muurahaisissa ja kasveissakin. Joku voisi osata kertoa missä oli hyppy kasveista eläimiksi; ehkä paremmin sopeuma paikaltaan liikkeeseen – tai onko evoluution näkökulmasta mitään eroa lainkaan!



        Hylkääkö evoluutio tarkoitushakuisesti?

        Sanotaan ettei evoluutiolla ole tunteita |9, näin varmaan onkin. Evoluutio käyttää oman ”hengissä pysymisen” varmentamiseksi biosfääriä kantoratanaan. On tunnettua, että historian sivu on lajeja kuollut sukupuuttoon; sopeutumattomina ja liian heikkoina koe-erinä.

        Verrannoksi voisimme ottaa informaation levityksen, joka on tapahtunut ja tapahtuu vieläkin paperi kantoratanaan. Nyt olemme hylkäämässä paperin tiedon levittäjänä, koska sähkö, tietoliikenne ja -verkot tekevät sen tehokkaammin – leviävämmin.

        Evoluutiokin haluaa varmentaa oman ”elonsa ja määräävyytensä” eli se saattaa uhrata uusia koe-eriä sopeutumattomina ja haitallisina kehitysversioina elokerroksen kokonaisuudelle. Ovatko virukset ja bakteerit evoluution sotilaita?|0 Käykö ihmiselle näin? Vai onko niin, että ihminen itsessään automaationa, digitalisaationa, robotiikkana ja koneoppimisena tekeekin jo itse itsestään syrjäytyvää? Vai onko ihminen itsessään evoluutiolle kone?


        Suurin ero on nyt tässä – kertakäyttöisyydestä jatkuvuuteen

        Ei ole mitään evoluutio-olioita haluamassa sitä tai tätä - on vain evoluutioprosesseja ilman mitään asetettuja päämääriä.


      • Anonyymi

        Todellisuudessa evoluution periaatteita ei tunneta tarkoin - siksi hyvät arvaukset ovat nyt vielä kohdillaan. ;-)


      • Anonyymi

        Puhutaan jo nano-vaikutteista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluution eräs ylivoimainen tekijä on tämän itsensä rakentuminen kuolemattomaksi

        Tämä on ominaisuus mitä ihminen ei hallitse eikä osaa – ihmisen tekemät konstruktiot ovat molekyylikasaumia, joilla ei ole elastisuutta synnyttää uutta ja kierrossa olevasta, ei siis perimän kautta jatkuvuutta. Kone hajoaa aina lopulta – kuten ihminenkin.

        Jokainen ihminen, jokainen olio ja eliö ovat kantoratoja evoluutiolle alun hamasta lähtien – ja tässä on nyt se jättiero, missä me nyt menemme, luullen olevamme biosfäärin valtiaita.


        Evoluution näkökulmasta muurahaiset ja hait ovat huomattavasti pidemmällä kuin me,
        [ … eivätkä tarvitse automaatiota, digitalisaatiota kuin robotiikkaakaan, ollen ehkä itse lähempänä robotteja|8 jo nyt?]

        … ollen kuitenkin vain tässä ja nyt – niiden edes tajuamatta turhuuksia nimeltä: ennakoivuus pidemmällä aikajänteellä, ennustettavuus tai huomisen tietäminen. Muurahaiset eivät sitä tarvitse, eivät ole tarvinneet miljooniin vuosiin – kuten eivät hait kymmeniin miljooniin vuosiin – itse asiassa koskaan. Koko muu eliökunta ei hae vakautta, vaan jatkuvaa sopeumaa juuri nyt tilanteeseen.


        Evoluutio matkustaa sukupolvesta toiseen –

        … tästä syntyy meille mystinen kuolemattomuus. Evoluutio rakensi itsensä itsekkäästi kuolemattomaksi, me olemme vain sen biodynaaminen kantorata. Me ihmisinä kuolemme aina sukupolvittain, mutta evoluutio siirtää itseään tunnetulla tavalla polvesta toiseen.

        Näin meistä jokainen kantaa mukanaan karttaa elämän alusta lähtien, meistä on kantorata taaksepäin – kaikkine korjaus- ja sopeuttamistoimineen, joka ikisessä solussa, kaikissa ihmisissä – muurahaisissa ja kasveissakin. Joku voisi osata kertoa missä oli hyppy kasveista eläimiksi; ehkä paremmin sopeuma paikaltaan liikkeeseen – tai onko evoluution näkökulmasta mitään eroa lainkaan!



        Hylkääkö evoluutio tarkoitushakuisesti?

        Sanotaan ettei evoluutiolla ole tunteita |9, näin varmaan onkin. Evoluutio käyttää oman ”hengissä pysymisen” varmentamiseksi biosfääriä kantoratanaan. On tunnettua, että historian sivu on lajeja kuollut sukupuuttoon; sopeutumattomina ja liian heikkoina koe-erinä.

        Verrannoksi voisimme ottaa informaation levityksen, joka on tapahtunut ja tapahtuu vieläkin paperi kantoratanaan. Nyt olemme hylkäämässä paperin tiedon levittäjänä, koska sähkö, tietoliikenne ja -verkot tekevät sen tehokkaammin – leviävämmin.

        Evoluutiokin haluaa varmentaa oman ”elonsa ja määräävyytensä” eli se saattaa uhrata uusia koe-eriä sopeutumattomina ja haitallisina kehitysversioina elokerroksen kokonaisuudelle. Ovatko virukset ja bakteerit evoluution sotilaita?|0 Käykö ihmiselle näin? Vai onko niin, että ihminen itsessään automaationa, digitalisaationa, robotiikkana ja koneoppimisena tekeekin jo itse itsestään syrjäytyvää? Vai onko ihminen itsessään evoluutiolle kone?


        Suurin ero on nyt tässä – kertakäyttöisyydestä jatkuvuuteen

        Evoluution pidempi oppimäärä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [ ... ihmiset kipristelevät ilmastonmuutoksessa 2/, joka sekin on evoluutiota. Neljän - viiden asteen nousu 2080 mennessä aikaansaa hankaluudet, joissa itse luonto toimii vaikka ei ihmistä enää olisikaan. Hitaat muuttujat 3/ kiihtyvät meille ylitsepääsemättömiksi ongelmiksi. Evoluutio ei ole riippuvainen itsessään meistä ... ]

        Ihminen hakkaa metsiä. Ihminen ryöstökalastaa. Ihminen polttaa vuosimiljoonaiset varastohiilidioksidit niin kiihtyvästi, että arviokatastrofiin riittävä ilmaston keskiarvona 3~5 asteen nousu saavutetaan peruuttamattomasti jo tällä vuosisadalla.
        ...
        2009 --- Ihmiskunta ei ole oppinut säästämään - aikomusvauhti siihen on aivan liian hidas. Meneillään oleva muutosprosessi jo itsessään pitää käynnissä muutoksia, joiden vääjäämättömyys ajaa meille tuntematonta evoluutiota - meille ihmiskuntana miltei mahdottomana yhtälönä. Harvennus ja harventuminen ovat myös evoluutioita.

        Ihminen on yksinkertaisesti jo nyt liiaksi sormeillut materia- ja energiakiertoja
        Ihmisen mukavuudenhalu kokee paluun arkeen - evoluutio järjestää ilman adjektiiveja ja inhimillisyyttä olosuhteet, jotka ovat aina suosiollisia joillekin, eikä enää välttämättä ihmiselle itselleen. Nyt on kyse ihmiskunnan mukautumiskyvyn ylityksestä - paluu ei tapahdu vaurioittamatta meidän elossapitojärjestelmiä - vaan ne muuntuvat tuntemattomaan suuntaan.
        Evoluutio reagoi hitaasti, mutta myös nopeasti. Hitaus on momentiltaan järjestäytyneempi, kun taas kiihtyvä nopeus aikaansaa kaaosta, jossa evoluutio on tuntemattomien yhtälöiden muutosprosessissa. Suuri luomakunnan mallinnuskaava on vielä tietämättömissä - ainakin meiltä ihmisiltä - kiihkeästä etsinnästä huolimatta. Olisiko se lähempänä kuin arvaammekaan?

        Ihminen itsessään on säilyttäjäna kasvattaja
        Yhteiskunta työtätekevänä ilmiönä on saavutetusta irtautumaton - ikiaikaista ei ole silti kuin evoluutiossa, jossa seurausta edeltää aina syy. Aikaansaamamme syy on ylittänyt meille "varatun osuuden elintilasta". Nyt tuo meistä "ulkopuolinen osuudenhaltija" ottaa osansa - ilman adjektiiveja ja kaltaistamme suuntaavaa itsekkyysinhimillisyyttä.

        Luonto muuttuu, se on varma
        Varmuuteen kuuluu vaiheistus, jossa elolokeromme kaventuu uuteen mittakaavaamme - asteikkoon, jossa määrämme on suhteutunut lajiharmonian asettamaan mittakaavaan. Luonto ei rankaise - vain ihminen on rangaissut. Eläinkunta ei kosta, vain ihminen on kostanut - eläinkunta vain syö pysyäkseen evoluutionsa suosiollisuudessa.

        Ihmiskunnan biomassa vastaa muurahaispopulaatioiden määrää
        Maapallon biomassasta ihmiskunnan osuus on hyvin pieni - miltei olematon. Evoluutiossa muualla kuin ihmiskunnassa on tapahtumakertymä, jonka mittakaava ei satu edes samoille asteikoille kanssamme.

        Evoluutio raivaa soveltuudelle ja sopeumalle tilaa
        Voisi arvata, että hallitsemattoman nopeassa ihmisvaikutteisessa tilanneavaruudessa suurimmat biomassat määräävät hitaan varmasti evoluution suunnan seuraten kokonaisharmoniaa, vahtimatta aina. Evolutiivinen harmonia kasautuu kuin palapeli, jossa kuvana ei ole ihminen. Tuo kuva on jo määrätty jossain - se on jo tietona olemassa, kuten tieto kaiken alusta on joka hetki läsnä.

        Lopullisen loputtomuuden avaa eliöistä massiivisin
        Virukset ovat aikakoneita, joilla on "tehtävä". Virukset istuuvat isäntäänsä ja huolehtivat tasapainosta - suurimmatkin ovat kaatuneet, mikäli harmonia on ylittynyt liiaksi. Viruksilla on oma evoluutio, jonka rakenne ja päämäärä on meille tuntematon.
        ...
        Ihminen evaluoi itsensä apuvälineidensä kautta massiivisen ympäristötuhon rajalle. Se ei varmaankaan ole jäänyt huomaamatta eliökunnan tasapainoaistimuksissa. Voisimme odottaa luomakunnan vastaiskua - ilman rankaisua, ilman kostoa - ainoastaan paluuna tavoiteltuun tasapainoon. Kaikella on aikansa, ja kaikella on loppunsa. Vain kierto on varmaa.

        Vieläkin pidempi oppimäärä! 💪👌👍☀️


      • Anonyymi

        Sitaatit!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [ ... ihmiset kipristelevät ilmastonmuutoksessa 2/, joka sekin on evoluutiota. Neljän - viiden asteen nousu 2080 mennessä aikaansaa hankaluudet, joissa itse luonto toimii vaikka ei ihmistä enää olisikaan. Hitaat muuttujat 3/ kiihtyvät meille ylitsepääsemättömiksi ongelmiksi. Evoluutio ei ole riippuvainen itsessään meistä ... ]

        Ihminen hakkaa metsiä. Ihminen ryöstökalastaa. Ihminen polttaa vuosimiljoonaiset varastohiilidioksidit niin kiihtyvästi, että arviokatastrofiin riittävä ilmaston keskiarvona 3~5 asteen nousu saavutetaan peruuttamattomasti jo tällä vuosisadalla.
        ...
        2009 --- Ihmiskunta ei ole oppinut säästämään - aikomusvauhti siihen on aivan liian hidas. Meneillään oleva muutosprosessi jo itsessään pitää käynnissä muutoksia, joiden vääjäämättömyys ajaa meille tuntematonta evoluutiota - meille ihmiskuntana miltei mahdottomana yhtälönä. Harvennus ja harventuminen ovat myös evoluutioita.

        Ihminen on yksinkertaisesti jo nyt liiaksi sormeillut materia- ja energiakiertoja
        Ihmisen mukavuudenhalu kokee paluun arkeen - evoluutio järjestää ilman adjektiiveja ja inhimillisyyttä olosuhteet, jotka ovat aina suosiollisia joillekin, eikä enää välttämättä ihmiselle itselleen. Nyt on kyse ihmiskunnan mukautumiskyvyn ylityksestä - paluu ei tapahdu vaurioittamatta meidän elossapitojärjestelmiä - vaan ne muuntuvat tuntemattomaan suuntaan.
        Evoluutio reagoi hitaasti, mutta myös nopeasti. Hitaus on momentiltaan järjestäytyneempi, kun taas kiihtyvä nopeus aikaansaa kaaosta, jossa evoluutio on tuntemattomien yhtälöiden muutosprosessissa. Suuri luomakunnan mallinnuskaava on vielä tietämättömissä - ainakin meiltä ihmisiltä - kiihkeästä etsinnästä huolimatta. Olisiko se lähempänä kuin arvaammekaan?

        Ihminen itsessään on säilyttäjäna kasvattaja
        Yhteiskunta työtätekevänä ilmiönä on saavutetusta irtautumaton - ikiaikaista ei ole silti kuin evoluutiossa, jossa seurausta edeltää aina syy. Aikaansaamamme syy on ylittänyt meille "varatun osuuden elintilasta". Nyt tuo meistä "ulkopuolinen osuudenhaltija" ottaa osansa - ilman adjektiiveja ja kaltaistamme suuntaavaa itsekkyysinhimillisyyttä.

        Luonto muuttuu, se on varma
        Varmuuteen kuuluu vaiheistus, jossa elolokeromme kaventuu uuteen mittakaavaamme - asteikkoon, jossa määrämme on suhteutunut lajiharmonian asettamaan mittakaavaan. Luonto ei rankaise - vain ihminen on rangaissut. Eläinkunta ei kosta, vain ihminen on kostanut - eläinkunta vain syö pysyäkseen evoluutionsa suosiollisuudessa.

        Ihmiskunnan biomassa vastaa muurahaispopulaatioiden määrää
        Maapallon biomassasta ihmiskunnan osuus on hyvin pieni - miltei olematon. Evoluutiossa muualla kuin ihmiskunnassa on tapahtumakertymä, jonka mittakaava ei satu edes samoille asteikoille kanssamme.

        Evoluutio raivaa soveltuudelle ja sopeumalle tilaa
        Voisi arvata, että hallitsemattoman nopeassa ihmisvaikutteisessa tilanneavaruudessa suurimmat biomassat määräävät hitaan varmasti evoluution suunnan seuraten kokonaisharmoniaa, vahtimatta aina. Evolutiivinen harmonia kasautuu kuin palapeli, jossa kuvana ei ole ihminen. Tuo kuva on jo määrätty jossain - se on jo tietona olemassa, kuten tieto kaiken alusta on joka hetki läsnä.

        Lopullisen loputtomuuden avaa eliöistä massiivisin
        Virukset ovat aikakoneita, joilla on "tehtävä". Virukset istuuvat isäntäänsä ja huolehtivat tasapainosta - suurimmatkin ovat kaatuneet, mikäli harmonia on ylittynyt liiaksi. Viruksilla on oma evoluutio, jonka rakenne ja päämäärä on meille tuntematon.
        ...
        Ihminen evaluoi itsensä apuvälineidensä kautta massiivisen ympäristötuhon rajalle. Se ei varmaankaan ole jäänyt huomaamatta eliökunnan tasapainoaistimuksissa. Voisimme odottaa luomakunnan vastaiskua - ilman rankaisua, ilman kostoa - ainoastaan paluuna tavoiteltuun tasapainoon. Kaikella on aikansa, ja kaikella on loppunsa. Vain kierto on varmaa.

        Eipä tuohon lisättävää.


    • Anonyymi

      Suvaitkaamme älyä 9], oivallusta ja oman reviirimme puolustusta
      [BLOG~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103988-reviiripuolustus-ikiaikainen-geeniperimä --- ]

      Meille parhaaksi evääksi koituu ymmärrys, mitä toinen tekee ja siihen tarkasti kohdistetut ja oikeutetut oman reviirimme puolustustoimet, mikäli näin todella haluamme. Yksikään uskonto ei lopulta ”viimeisellä portilla” ole toistaan parempi – paremmuus syntyy vain meidän vajavaisten ihmisten mielissä. Uskonto itsessään ei aloita sotaa – vaan niiden kannattajat ja vastustajat. Me ihmiset luomme vastakkainasettelun. [US]

    • Anonyymi

      Dramaattinen avaus!

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17060187/miksi-yhdysvallat-auttaa-millaisin-motiivein-heita-auttaneita-afgaaneja

      • Anonyymi

        Hyvä lisäluenta tämän avaukselle


    • Anonyymi

      Herättävä avaus!

    • Anonyymi

      Paljonkohan Kreml maksaa tuolle tämän roskan levittämisestä? :)

      • Anonyymi

        Miten tämä liittyi Kremliin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tämä liittyi Kremliin?

        Viimeksi kun vaivauduin ketjun aloittajan ketjua lukemaan, siinä oli niin paljon älyllistä epärehellisyyttä ja rumasti sanoen täyttä sontaa, että jätän hänen sepustuksensa yleensä huomioimatta.

        Lasken hänet samaan kastiin erään desan.. anteeksi "dosentin" kanssa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tämä liittyi Kremliin?

        Se on Luoman työnantaja.


      • Oleellista on kuitenkin, että se näkemys, jota diktatuurinen Venäjä tai Kiina haluaisi läntisissä demokratioissa levittää on TÄSMÄLLEEN sama kuin se mitä Luoma rummuttaa viestistä toiseen.

        "Ei puututa toisten sisäisiin asioihin" tarkoittaa siis sitä, että Putin voisi myrkyttä tai muuten tappaa väärinajattelijoita pelkäämättä lännen vastareaktioita. Se tarkoittaa, että Kiina saa sulkea etnisiä vähemmistöjään keskitysleirille ja teettää heilä orjatyötä, jonka tuloksia kohdellaan "reilusti" vapailla länsimarkkinoilla.

        On todella surullista että vapaassa ja turvallisessa länsimaassa on Luoman kaltaisia näköalattomia ja nihilistisiä ihmisiä jotka eivät arvosta lainkaan demokratiaa, oikeusvaltiota eikä ihmisoikeuksia. Todennäköisesti he pitävät omalla kohdallaan näitä itsestäänselvyyksinä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeksi kun vaivauduin ketjun aloittajan ketjua lukemaan, siinä oli niin paljon älyllistä epärehellisyyttä ja rumasti sanoen täyttä sontaa, että jätän hänen sepustuksensa yleensä huomioimatta.

        Lasken hänet samaan kastiin erään desan.. anteeksi "dosentin" kanssa

        Löytänet väitteellesi perusteet ja todisteet


    • Anonyymi

      Asiaa!

    • Anonyymi

      YLE: "Sotilasprofessori kertoo, miksi Taliban voitti psykologisen sodan Afganistanissa suomalaisille tutuilla keinoilla ja mitä siitä voi seurata
      Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori Mika Hyytiäinen ei yllättynyt Talibanin voittokulusta. Hänestä länsimaiden olisi pitänyt tehdä exit-suunnitelma jo Osama bin Ladenin löytymisen jälkeen vuonna 2011."

      https://yle.fi/uutiset/3-12063056

    • Anonyymi

      Sanonnat muuttuvat. Ennen sanottiin "siperia opettaa".
      Nyt voi sanoa: "Afganistan opettaa"

    • Anonyymi

      Kerran rosvottu, aina rosvottu. Siitä on pidettävä kiinni.
      Talous ei ole oikeudenmukainen, se pitää jatkuvaa vilppiä yllä.

      Heikkoja saa sikamaisesti rosvota, kun se kestää omantunnon koetuksen, se vahvistaa perverssiä luonnetta.

    • Anonyymi

      Vapahtaja on intiimi tapaus. Yksittäisesti.

    • Anonyymi

      Miksi länsi sekaantuu muiden sisäisiin asioihin?

    • Anonyymi

      Niin suomalaiset muistakaa lisääntyä!

      • Anonyymi

        Ihmisiä on tällä planeetalla aivan liikaa. Taulukossa on miljardin asukaan rajan ylitys:

        1 miljardi --- 1800-luvun alkupuoli
        2 miljardi --- 1920-luku
        3 miljardi --- 1960
        4 miljardi --- 1974
        5 miljardi --- 1987
        6 miljardi --- 1999
        7 miljardi --- 2012
        8 miljardin ennuste --- 2025

        Maailman väkiluku ja sen suuri kasvu on oikeasti iso ongelma. Yli puolet liikaa jo tällä planeetalla luonnonvaroihin suhteutettuna. Moni ongelma voidaan suoraan yhdistää ihmismäärään. Ruuan tarve ja saasteet ja jätteiden määrä voidaa heti heittää kehiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmisiä on tällä planeetalla aivan liikaa. Taulukossa on miljardin asukaan rajan ylitys:

        1 miljardi --- 1800-luvun alkupuoli
        2 miljardi --- 1920-luku
        3 miljardi --- 1960
        4 miljardi --- 1974
        5 miljardi --- 1987
        6 miljardi --- 1999
        7 miljardi --- 2012
        8 miljardin ennuste --- 2025

        Maailman väkiluku ja sen suuri kasvu on oikeasti iso ongelma. Yli puolet liikaa jo tällä planeetalla luonnonvaroihin suhteutettuna. Moni ongelma voidaan suoraan yhdistää ihmismäärään. Ruuan tarve ja saasteet ja jätteiden määrä voidaa heti heittää kehiin.

        Suomalaisia ei ole liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmisiä on tällä planeetalla aivan liikaa. Taulukossa on miljardin asukaan rajan ylitys:

        1 miljardi --- 1800-luvun alkupuoli
        2 miljardi --- 1920-luku
        3 miljardi --- 1960
        4 miljardi --- 1974
        5 miljardi --- 1987
        6 miljardi --- 1999
        7 miljardi --- 2012
        8 miljardin ennuste --- 2025

        Maailman väkiluku ja sen suuri kasvu on oikeasti iso ongelma. Yli puolet liikaa jo tällä planeetalla luonnonvaroihin suhteutettuna. Moni ongelma voidaan suoraan yhdistää ihmismäärään. Ruuan tarve ja saasteet ja jätteiden määrä voidaa heti heittää kehiin.

        8 mrd on täynnä jo tänään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisia ei ole liikaa.

        Liian vähän, otetaan lisää ulkomailta hoitamaan vanhuksiamme!


    • Anonyymi

      Afganistanin ympäristössä ja sillä suunnalla olevissa maissa on ihmisillä täysin eri kulttuuri ja ajatusmaailma joka poikkeaa länsimaisesta ajattelusta aivan täysin.

      - Ensimmäinen virhe on kuvitella, että siellä oltaisiin samanlaisia kuin länsimaissa ja ajateltaisiin asioista samalla tavalla.

      - Toinen virhe on se, että kuvitellaan ihmisen kulttuurin ja ajatusmaailman muuttuvan, kun tullaan johonkin länsimaahan.

    • Suomi EI EDELLEENKÄÄN OLE veristen diktatuurien ja läntisten demokratioiden "vedenjakajalla" vaan Suomi on demokratia ja osa EU:ta ja osa "länttä". Ja erittäin hyvä, että on!

      Suomen - tai minkään muun demokraattisen maan - lainsäädännön vertaaminen "sharia-lakiin" on pöyristyttävää ääri-islamistien nuoleskelua ja demokratian halveksuntaa. Kiväärimiesten pakottama keskiaikainen barbaria ei ole "laillisuutta" siinä mielessä kun me sen ymmärrämme.

      On perusteltua antaa jokaisen kansan elää omien lakiensa mukaisesti JOS kansa on saanut nuo lait itse laatia ja ne lait takaavat sen, että kansa voi niiät jatkossakin muuttaa yhteiskunnan ja arvojen kehittyessä.

      Luoman kirjoitukset tihkuvat nihilismiä ja demokratian syvää halveksuntaa. Luoma halveksii sitä järjestelmää jonka ansiosta hän saa vapaasti levittää nihilistisiä aivopierujaan.

      • Anonyymi

        Niin monta tarkoituksellista argumentointivirhettä. 😂


    • Anonyymi

      Länsimainen moraali rappeutuu jatkuvasti rappeutuu rappeutumistaan. Länsimaista sukupuolimoraalia ei enää ole. Sukupuoliakaan ei enää ole. Luonnollisuus ja luonnottomuus on sama asia, erottelukyky on kadonnut.

      Uskonnon Pyhä Jumala on pilkan kohteena, samoin seksuaalisien herkät ja häveliäät asiat, niistä tehdään irstailun kohteita. Väkivallan ja mammonan häpeämätön ihailu, miltä tämä kaikki näyttä esim. muslimien ja kiinalaisten silmissä. Kristittyjä pidetään moraalittomuuden agentteina näissä maissa, - he pitävät todella henkensä alttiiksi.

      Trump ei yhtään valehdellut, siksi se on kritittyjen idoli, jopa pelastaja - ei ihme että kristillinen etiikka laskee reisille.

      • Talebaanit ovat hieno esimerkki siitä, mitä usko Pyhään Jumalaan on käytännössä.

        Lastensuojelujärjestöt ovat kiinnittäneet huomiota talebaani-joukkojen "tanssipoika" -käytäntöön. Eli taleban-joukkojen viihdykkeenä on (mukaan pakotettuja) teinipoikia jotka pitävät sotilaille tanssiesityksiä naisten vaatteisiin puettuna. Nämä esitykset päättyvät usein näiden teinipoikien joukkoraiskauksiin.

        Jumala on suuri ja sukupuolimoraali kunnossa?

        Tämä on tietenkin ihan eri asia, mitä tapahtuu Jumalan suojeluksessa katolisessa kirkossa. Tai mitä on tapahtunut luterilaisissa vanhalestadiolaisten suljetuissa yhteisöissä.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Talebaanit ovat hieno esimerkki siitä, mitä usko Pyhään Jumalaan on käytännössä.

        Lastensuojelujärjestöt ovat kiinnittäneet huomiota talebaani-joukkojen "tanssipoika" -käytäntöön. Eli taleban-joukkojen viihdykkeenä on (mukaan pakotettuja) teinipoikia jotka pitävät sotilaille tanssiesityksiä naisten vaatteisiin puettuna. Nämä esitykset päättyvät usein näiden teinipoikien joukkoraiskauksiin.

        Jumala on suuri ja sukupuolimoraali kunnossa?

        Tämä on tietenkin ihan eri asia, mitä tapahtuu Jumalan suojeluksessa katolisessa kirkossa. Tai mitä on tapahtunut luterilaisissa vanhalestadiolaisten suljetuissa yhteisöissä.

        Usko voidaan käyttää hyväksi perversseille taipumuksille, se on itse ihmisestä kiinni, ja hän tekee syntiä Jumalan ja ihmisten selän takana, - tämän pitäisi ymmärtää normaalilla älyllä varustettu henkilö. -puukolla leikata leipää ja tappaa toisen ihmisen, vai kuinka?

        Ei ole ihme ette Jeesuksen ristin työtä ymmärretä, se hienouksia mitä se tuo tullessaan se vastaanottajalle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Usko voidaan käyttää hyväksi perversseille taipumuksille, se on itse ihmisestä kiinni, ja hän tekee syntiä Jumalan ja ihmisten selän takana, - tämän pitäisi ymmärtää normaalilla älyllä varustettu henkilö. -puukolla leikata leipää ja tappaa toisen ihmisen, vai kuinka?

        Ei ole ihme ette Jeesuksen ristin työtä ymmärretä, se hienouksia mitä se tuo tullessaan se vastaanottajalle.

        Kysymys on, että jos vapaata tiedonvälitystä ja demokraattista kontrollia ei ole, niin missä uskoa EI OLE käytetty perverssien taipumusten toteuttamisen välineenä? Uskon (ainakin ns. aabrahamislaisten uskontojen) dogmaattinen ja autoritäärinen luonne antaa erinomaisen ympäristön narsisteille ja muuten häiriintyneille käyttää uskontoa keinona "itsensä toteuttamiseen".


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Kysymys on, että jos vapaata tiedonvälitystä ja demokraattista kontrollia ei ole, niin missä uskoa EI OLE käytetty perverssien taipumusten toteuttamisen välineenä? Uskon (ainakin ns. aabrahamislaisten uskontojen) dogmaattinen ja autoritäärinen luonne antaa erinomaisen ympäristön narsisteille ja muuten häiriintyneille käyttää uskontoa keinona "itsensä toteuttamiseen".

        Pitääkö uskonto käyttää vain "itsensä toteuttamiseen" ja vääriin tekoihin, toki näin käytetään ja oikea käyttö ehkäistään, näin ajattelee myös järkevää saatana, hyvä on ehkäistävä ja paha tuoda esille, näinhän se menee.
        Perverssi vakkansa valitsee. Vai kuinka?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö uskonto käyttää vain "itsensä toteuttamiseen" ja vääriin tekoihin, toki näin käytetään ja oikea käyttö ehkäistään, näin ajattelee myös järkevää saatana, hyvä on ehkäistävä ja paha tuoda esille, näinhän se menee.
        Perverssi vakkansa valitsee. Vai kuinka?

        Jokainen käyttää uskontoakin luonteensa ja motiiviensa mukaisesti, mutta pointti on siinä, että uskontoihin liittyy dogmaattisuudesta ja autoritäärisyydestä johtuva valuvika jonka takia niitä ON HELPPO KÄYTTÄÄ myös narsististen, sairaiden mielihalujen, vallanhalun, rikastumishalun jne tyydyttämisen välineenä. Ja kun se on mahdollista niin sen on nähty toistuvan: talebaaneilla, katolisilla, vanhalestadiolaisilla, helluntalaisilla jne.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Jokainen käyttää uskontoakin luonteensa ja motiiviensa mukaisesti, mutta pointti on siinä, että uskontoihin liittyy dogmaattisuudesta ja autoritäärisyydestä johtuva valuvika jonka takia niitä ON HELPPO KÄYTTÄÄ myös narsististen, sairaiden mielihalujen, vallanhalun, rikastumishalun jne tyydyttämisen välineenä. Ja kun se on mahdollista niin sen on nähty toistuvan: talebaaneilla, katolisilla, vanhalestadiolaisilla, helluntalaisilla jne.

        Jokainen käyttää uskontoakin luonteensa ja motiiviensa mukaisesti,

        Uskonnon pääpointti on: "Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi." Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Tällä on taivaallinen sisältö, joka ei järjellä aukea, tähän tarvitaan nöyrä mieli ja Jumalallinen apu. Se ei sisällä yhtään väärinkäyttöä, vaan ainoastaan rakkautta.
        "Evankeliumi ei ole ihmisten mielen mukaista":Gal:1;11.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen käyttää uskontoakin luonteensa ja motiiviensa mukaisesti,

        Uskonnon pääpointti on: "Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi." Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Tällä on taivaallinen sisältö, joka ei järjellä aukea, tähän tarvitaan nöyrä mieli ja Jumalallinen apu. Se ei sisällä yhtään väärinkäyttöä, vaan ainoastaan rakkautta.
        "Evankeliumi ei ole ihmisten mielen mukaista":Gal:1;11.

        Uskonnon pääpointti voi SINULLE olla tuo.

        Uskontoja käytetään aivan toisin yleisesti ja laajasti. Argumenttisi on tyypillinen "ei kukaan oikea skotti" -argumentointivirhe. Uskonnot ovat hyviä koska ne jotka käyttävät niitä väärin eivät muka ole "oikeita uskovia". Joskus olen miettinyt paljonkohan niitä "oikeita uskovia on", kun jokaisen uskovaisen mielestä niitä on vain ne jotka ajattelevat kuten hän.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Uskonnon pääpointti voi SINULLE olla tuo.

        Uskontoja käytetään aivan toisin yleisesti ja laajasti. Argumenttisi on tyypillinen "ei kukaan oikea skotti" -argumentointivirhe. Uskonnot ovat hyviä koska ne jotka käyttävät niitä väärin eivät muka ole "oikeita uskovia". Joskus olen miettinyt paljonkohan niitä "oikeita uskovia on", kun jokaisen uskovaisen mielestä niitä on vain ne jotka ajattelevat kuten hän.

        Uskovainen on se joka etsii, muuten ei voi löytää mikä on hukassa, ja todella on hukassa, tämä ei ole enää uskon asia vaa totta totisinta totta, maailma on paha vallassa, sanan on muututtava lihaksi, kuten se Jeesuksessa teki.
        Ja tämä koskee myös minua, syntistä.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Talebaanit ovat hieno esimerkki siitä, mitä usko Pyhään Jumalaan on käytännössä.

        Lastensuojelujärjestöt ovat kiinnittäneet huomiota talebaani-joukkojen "tanssipoika" -käytäntöön. Eli taleban-joukkojen viihdykkeenä on (mukaan pakotettuja) teinipoikia jotka pitävät sotilaille tanssiesityksiä naisten vaatteisiin puettuna. Nämä esitykset päättyvät usein näiden teinipoikien joukkoraiskauksiin.

        Jumala on suuri ja sukupuolimoraali kunnossa?

        Tämä on tietenkin ihan eri asia, mitä tapahtuu Jumalan suojeluksessa katolisessa kirkossa. Tai mitä on tapahtunut luterilaisissa vanhalestadiolaisten suljetuissa yhteisöissä.

        Islam on paljon isompi ja vaikuttavampi uhka maailmalle kuin ilmastonmuutos!


    • Anonyymi

      "ihminen on biologinen kone. Ei sen kummempaa": Richard Dawkins.
      Kohtelu on sen mukaista, koneesta pitää ottaa kaikki irti optimaalisesti, se on järkevä eliitin ajatus ja maailma selitys. Kuolema vapauttaa helvetistä.

      Elämme Pinochet-Talousjärjestelmässä. Talousjärjestelmä ei ole oikuedenmukainen, näin sanovat talousasinantuntijat. Vahvemman oikeus on kovaa valuuttaa, armo on teeskentelyä.

    • Anonyymi

      Tulppaani mustuu takapuolessa 💩

    • Anonyymi

      On länsimainen degeneratiivinen tapa takertua saavutettuihin etuihin. Tällaisia ovat muunmuassa asenteet joiden mukaan olisi itsestäänselvää että musta orja kantaa kahvia ja suklaata siirtomaaisännän pöytään. Kun jokin asia ei ole luonnollisesta oikeudenmukaisuudesta kumpuava, niin sitä on silloin tarve perustella ja legitimoida saavutettuna etuna. Usein näiden etujen syntymisellä on voinut olla hyvinkin verinen historia. Esimerkiksi tapa jolla Belgia on tullut tunnetuksi suklaastaan, on vaatinut 9 miljoonan kongolaisen murhan. Joukkotuhonnan joka jättää varjoonsa 6 miljoonan juutalaisen tuhoamisen, jota kuitenkin pidetään yhtenä suurimmista ihmisoikeusrikoksista, ellei suurimpana. Samalla tavalla monet poliittisista ja yhteiskunnallisista konstruktioistamme ovat saavutettuja etuja, ja pohjautuvat sattumiin ja rikoksiin. Olemme vain ohjelmoituja pitämään niitä itsestäänselvyyksinä.

      Tämänhetkinen naisen asema korokkeella on ilmiö, joka vaatii käyttövoimakseen miessukupuolisten itseinhoa. Se voi olla myös hyvin lyhytikäinen ja haihtua kuin saippuakupla, kun sosioekonomiset elementit länsimaisissakin yhteiskunnissa muuttuvat. Todellisuus naisen asemassa kun pienen länsimaisen itsetyytyväisyyden kuplan ulkopuolella on aivan toisenlainen. Länsimaat ja ns "kolmannen maailman maat" ovat kuitenkin kulttuuriltaan lähentymässä toisiaan. Siksi on syytä kysyä, rehellisesti edes itseltään, ovatko yhteiskunnalliset tendenssit länsimaiden ulkopuolella muutostilassa kohti entistäkin demokraattisempaa, vapaamielisempää ja tasa-arvoisempaa suuntaa. Vai ovatko kolmannen maailman asenteet, ismit ja uskonnolla perustellut sukupuolirajat päinvastoin valtaamassa tilaa länsimaissa, joissa tiettyä liberaalia tasa-arvoa on totuttu pitämään saavutettuna etuna. Ja näin jääty itse viritettyyn ansaan, sokeuteen jonka vuoksi ei kyetä edes näkemään kuinka näiden arvojen perustat murenevat.

      • Kabulin naisille opetetaan että sellaiset "saavutetut edut" kuin oikeus oppia lukemaan eivät todellakaan ole taattuja.

        Käsityksesi "naisten asemasta" on kuin talebaanin suusta. Puolet suomalaisista on naisia ja puolet afgaaneista on naisia. Kansa on puoliksi naisia ja näkemys siitä, että naisten pitäminen ihmisinä edellyttäisi jotain miesten "itseinhoa" kertoo ehkä äitisuhteestasi tai muista omista traumositasi, mutta ei ole millään tavalla länsimaisten arvojen mukainen.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Kabulin naisille opetetaan että sellaiset "saavutetut edut" kuin oikeus oppia lukemaan eivät todellakaan ole taattuja.

        Käsityksesi "naisten asemasta" on kuin talebaanin suusta. Puolet suomalaisista on naisia ja puolet afgaaneista on naisia. Kansa on puoliksi naisia ja näkemys siitä, että naisten pitäminen ihmisinä edellyttäisi jotain miesten "itseinhoa" kertoo ehkä äitisuhteestasi tai muista omista traumositasi, mutta ei ole millään tavalla länsimaisten arvojen mukainen.

        Tyypillistä olkiukkoilua. Tapasi asettaa toiselle sopiva mielipide, kuten määritellä "ihmisenä pitäminen" ja lokasankopsykologian käyttö leimakirveenä osoittavat argumentaatiosi heikkouden.


      • Anonyymi

        demokraattisempaa, vapaamielisempää ja tasa-arvoisempaa suuntaa.

        Miksi muuten tosiasioiden käsitteet vääristellään? Esim. homous on luonnotonta koska se ei tuota suvunjatkoa? seksuaalinen himo ei ole rakkautta, rakkaus on pyyteetöntä, jopa uhrautumista. On puhuttava tosiasioista oikeilla käsitteillä, joka vastaa todellista tilaa.

        Talous toimii tuloerojen kasvulla ja vahvemman oikeudella, joka ei ole oikeudenmukaisuutta.
        Totuuden puhumista ei pidetä arvossa, totuuden torvet joutuu vaikeuksiin, luetteloa voi kukin itse jatkaa loputtomiin.

        Maailma on pahuuden vallassa koska ihminen itse on paska, siihen tarvitaan todellinen sisäinen muutos. Uusi empaattinen olio, totuudessa pysyvä


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tyypillistä olkiukkoilua. Tapasi asettaa toiselle sopiva mielipide, kuten määritellä "ihmisenä pitäminen" ja lokasankopsykologian käyttö leimakirveenä osoittavat argumentaatiosi heikkouden.

        Itse vertasit "saavutettuja etuja" joista toinen oli naisten asemaa ihmisinä (äänioikeus, oikeus työhön, omaisuuteen jne mitä "länsimaisessa kuplassa" on) ja toinen oli orjien omistaminen. Jos tuo ei ole olkiukkoilua niin mitä sitten.

        Nillittämisesi "saavutetuista eduista" jättää varjoonsa sen, että mikä on oikein, mikä on arvojemme mukaista ja mitä tulisi tavoitella.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Itse vertasit "saavutettuja etuja" joista toinen oli naisten asemaa ihmisinä (äänioikeus, oikeus työhön, omaisuuteen jne mitä "länsimaisessa kuplassa" on) ja toinen oli orjien omistaminen. Jos tuo ei ole olkiukkoilua niin mitä sitten.

        Nillittämisesi "saavutetuista eduista" jättää varjoonsa sen, että mikä on oikein, mikä on arvojemme mukaista ja mitä tulisi tavoitella.

        Eli TAAS määrittelet toisen sanomisia muuksi kuin mitä tekstissä lukee. Et vain opi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli TAAS määrittelet toisen sanomisia muuksi kuin mitä tekstissä lukee. Et vain opi.

        Miten kahvia kantavat orjat muka kuului tähän keskusteluun, jos ne eivät olleet sinun olkiukkosi?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Miten kahvia kantavat orjat muka kuului tähän keskusteluun, jos ne eivät olleet sinun olkiukkosi?

        Länsimaiseen kolonialismin historiaanko viittaaminenko sai sinut noin hermostumaan? Voi voi. Eipä taida olla paljoakaan järkeä päässä.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Kabulin naisille opetetaan että sellaiset "saavutetut edut" kuin oikeus oppia lukemaan eivät todellakaan ole taattuja.

        Käsityksesi "naisten asemasta" on kuin talebaanin suusta. Puolet suomalaisista on naisia ja puolet afgaaneista on naisia. Kansa on puoliksi naisia ja näkemys siitä, että naisten pitäminen ihmisinä edellyttäisi jotain miesten "itseinhoa" kertoo ehkä äitisuhteestasi tai muista omista traumositasi, mutta ei ole millään tavalla länsimaisten arvojen mukainen.

        Entä miesten saavutetut edut, joihin mielestäni avauksessa juuri viitataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä miesten saavutetut edut, joihin mielestäni avauksessa juuri viitataan.

        Kaikki "saavutetut edut" joille ei ole olemassa vitaalia perustetta nykymaailmassa, ovat ilmaan puhallettua savua. Riippumatta sukupuolesta. Kun tuuli puhaltaa, voivat ne hävitä pelkäksi legendaksi hyvinkin nopeasti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Länsimaiseen kolonialismin historiaanko viittaaminenko sai sinut noin hermostumaan? Voi voi. Eipä taida olla paljoakaan järkeä päässä.

        No oli aika paksua tuubaa väittää että orjien pito olisi joku "saavutettu etu". Länsimaathan sen lopetti, vaikka ei ollut orjataloutta keksinyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Entä miesten saavutetut edut, joihin mielestäni avauksessa juuri viitataan.

        Minä en ole puhunut "saavutetuista eduista" tai puolustanut niitä. Minusta ihmisiä tulisi kohdella oikein eikä niin kuin on ollut eri puolilla tapana.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        No oli aika paksua tuubaa väittää että orjien pito olisi joku "saavutettu etu". Länsimaathan sen lopetti, vaikka ei ollut orjataloutta keksinyt.

        Orjien omistajat kokivat orjat saavutettuna etuna. Jopa niin välttämättömänä, että väitettiin Yhdysvaltojen talous ja tuotantojärjestelmän kaatuvan, mikäli orjat vapautettaisiin.

        Tässähän on kysymys siitä, mitä saavutetulla edulla tarkoitetaan. Pohjimmiltaan kun tätä termiä käytetään, on kysymys enemmän ihmisten päänsisäisestä tavasta kokea, ja ennenkaikkea arvottaa ympäröivää maailmaa. Fyysisessä todellisuudessa saavutetusta edusta on hyvin vähän, tai hyvin yksinkertaisia esimerkkejä.

        Apina joka on kiivennyt puuhun, on saavuttanut siellä sen edun ettei kiipeämiskyvytön petoeläin häntä siellä uhkaa. Mutta mikäli apina alkaisi kuvitella itselleen mielikuvitusperustaisia saavutettuja etuja, olisi se piankin petojen ruokaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Orjien omistajat kokivat orjat saavutettuna etuna. Jopa niin välttämättömänä, että väitettiin Yhdysvaltojen talous ja tuotantojärjestelmän kaatuvan, mikäli orjat vapautettaisiin.

        Tässähän on kysymys siitä, mitä saavutetulla edulla tarkoitetaan. Pohjimmiltaan kun tätä termiä käytetään, on kysymys enemmän ihmisten päänsisäisestä tavasta kokea, ja ennenkaikkea arvottaa ympäröivää maailmaa. Fyysisessä todellisuudessa saavutetusta edusta on hyvin vähän, tai hyvin yksinkertaisia esimerkkejä.

        Apina joka on kiivennyt puuhun, on saavuttanut siellä sen edun ettei kiipeämiskyvytön petoeläin häntä siellä uhkaa. Mutta mikäli apina alkaisi kuvitella itselleen mielikuvitusperustaisia saavutettuja etuja, olisi se piankin petojen ruokaa.

        No miksi meillä ei ole enää orjia? Avauksen yksi pointtihan oli että länsi ei osaa luopua saavutetuista eduista?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        No miksi meillä ei ole enää orjia? Avauksen yksi pointtihan oli että länsi ei osaa luopua saavutetuista eduista?

        Orjien vapauttamiseksi järjestettiin kampanjointia. Jopa sodittiin. Tutustu historiaan.

        Nykymaailmassa on kuitenkin oivallettu, ettei kahle niskassa pellolla raatavia orjia enää tarvita. Riittää että luodaan rakenteita joilla ihmiset saadaan raatamaan orjien lailla ilman että ovat nimellisesti orjia. Nykypäivän "orjat" työskentelevät edelleenkin kaivoksissa. Ompelevat vaatteita kalliiden ketjujen muotikatalogeihin. Menevät poimimaan marjoja hassuun pohjoiseen maahan. Orjan kahle on muuttunut teennäiseksi vapaudeksi sisältäen velkakurimuksen joka tekee orjasta velallisen isännälleen. Siitä et vapaudu vaikka tekisit työtä mitenkä, koska isäntä voi aina muuttaa sääntöjä ja viedä rahat.

        Jos kysyt thaimaalaiselta työnvälittäjältä, voisiko hän lopettaa bisneksensä. Niin luopuisiko hän saavutetusta edustaan jonka kokee omakseen? Entäpä yhdysvaltalainen pankki joka hyötyy koronan aiheuttamasta massatyöttömyydestä, voiden lunastaa kymmenien tuhansien perheiden kodit itselleen murto-osalla niiden todellisesta arvosta. Luopuvatko he suosiolla "hyvästä bisneksestä?

        Ihminen on luonnostaan varsin brutaali laji, joka ei luovu hyvällä siitä minkä kokee omakseen. Oli kysymys todellisesta tai kuvitellusta omistamisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyypillistä olkiukkoilua. Tapasi asettaa toiselle sopiva mielipide, kuten määritellä "ihmisenä pitäminen" ja lokasankopsykologian käyttö leimakirveenä osoittavat argumentaatiosi heikkouden.

        Islam on vittumainen ideologia, etenkin tytöille ja naisille. Tulisi kieltää Euroopan maista ihmisvastaisena.


    • Anonyymi

      Kaikki mikä Lännessä on se on oikein ja oikeaoppista demokratiaa. Mikä ei ole harmoniassa tämän kanssa on väärää, joka on jo ennalta suljettu konteksti. Mutta jos sitä katsoo kontekstin ulkopuolelta se mätä, kuin rikkinäinen muna.

      Ajatella: "Minä määrään mikä on oikein, minun aivojeni ulkopuelella ei ole mitään, sen päätän minä, minun mieleni päättää mikä on totuus."

      Onneksi minun ulkopuolella on objektiivinen totuus, on ja pysyy, eikä muutu, eikä edes suutu, niin se on, ja se vaan on. Että silleen!

      • Anonyymi

        Totuus on ehdoton sen suhteen, että kehitysmaamuslimien islam sopii sivistysvaltioihin yhtä huonosti kuin uudemmat ja tuhoisiksi koetut ideologiat, natsismi ja kommunismi!

        Kun sivistysvaltio antaa kasvavaa tilaa islamille, se samalla kaivaa omaa hautaansa demokratialle ja sivistykselle. Tämä tajuttiin jo 1500-1700 lukujen Euroopassa, jolloin muslimeille ei vapaaehtoisesti tarjottu elintilan laajenemista, kuten nykyisin. Ja tästä ei hyvä seuraa!


      • Anonyymi

        Demokratian idea on se, että KANSA määrää mikä on oikein eikä se, jolla on eniten aseita tai väkivaltakoneisto komennossaan. Ei talebaaneja ole kukaan valinnut johtamaan Afganistania, vaan he ovat sawneet asemansa väkivallalla ja sillä uhkaamalla. Yhtä vähän Xi on kiinalaisten valitsema johtaja. Xi on voittaja kommunistisen puolueen ydinporukan sisäisessä valtapeliss.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demokratian idea on se, että KANSA määrää mikä on oikein eikä se, jolla on eniten aseita tai väkivaltakoneisto komennossaan. Ei talebaaneja ole kukaan valinnut johtamaan Afganistania, vaan he ovat sawneet asemansa väkivallalla ja sillä uhkaamalla. Yhtä vähän Xi on kiinalaisten valitsema johtaja. Xi on voittaja kommunistisen puolueen ydinporukan sisäisessä valtapeliss.

        Demokratian nimissä ja demokratian suojelemiseksi Euroopan pitäisi kaikin tavoin pitää kehitysmaamuslimit ja näiden epädemokraattinen islam poissa maanosasta!

        Mutta mitä tapahtuu nyt? Demokratian(?) nimissä tämä demokratian tuhoväki ja tuhouskonto saa vapaasti ottaa lisää ja lisää tilaa Euroopassa! Jokseenkin hullua lievästi sanottuna!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totuus on ehdoton sen suhteen, että kehitysmaamuslimien islam sopii sivistysvaltioihin yhtä huonosti kuin uudemmat ja tuhoisiksi koetut ideologiat, natsismi ja kommunismi!

        Kun sivistysvaltio antaa kasvavaa tilaa islamille, se samalla kaivaa omaa hautaansa demokratialle ja sivistykselle. Tämä tajuttiin jo 1500-1700 lukujen Euroopassa, jolloin muslimeille ei vapaaehtoisesti tarjottu elintilan laajenemista, kuten nykyisin. Ja tästä ei hyvä seuraa!

        Älä hyppää ojasta allikkoon, pidä mielessä hyvä. Täytyykö rautakangesta vääntää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä hyppää ojasta allikkoon, pidä mielessä hyvä. Täytyykö rautakangesta vääntää?

        No väännä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totuus on ehdoton sen suhteen, että kehitysmaamuslimien islam sopii sivistysvaltioihin yhtä huonosti kuin uudemmat ja tuhoisiksi koetut ideologiat, natsismi ja kommunismi!

        Kun sivistysvaltio antaa kasvavaa tilaa islamille, se samalla kaivaa omaa hautaansa demokratialle ja sivistykselle. Tämä tajuttiin jo 1500-1700 lukujen Euroopassa, jolloin muslimeille ei vapaaehtoisesti tarjottu elintilan laajenemista, kuten nykyisin. Ja tästä ei hyvä seuraa!

        Asiasta toiseen , muslimien kautta tuli Eurooppaan sivistys keskiajalla, se lähi-idän, kreikan ja rooman, joka on koko läntisen sivistyksen perusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiasta toiseen , muslimien kautta tuli Eurooppaan sivistys keskiajalla, se lähi-idän, kreikan ja rooman, joka on koko läntisen sivistyksen perusta.

        Asiasta kolmanteen, muslimien sivistys loppui joskus 1100- luvulla, kun koraania alettiin tulkita ääri-islamilaiseen tyyliin.

        Ja asiasta neljänteen, tämän päivän ( v 2021) eurooppalaisen sivistyksen ja kansanvallan kanssa muslimeilla ei ole yhtään mitään tekemistä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Asiasta kolmanteen, muslimien sivistys loppui joskus 1100- luvulla, kun koraania alettiin tulkita ääri-islamilaiseen tyyliin.

        Ja asiasta neljänteen, tämän päivän ( v 2021) eurooppalaisen sivistyksen ja kansanvallan kanssa muslimeilla ei ole yhtään mitään tekemistä!

        Sattumalla on sijansa. Euroopan etu oli se, että meillä satuttiin kirjoittamaan kirjaimilla, joita on rajallinen määrä ja jotka ovat tekstissä peräkkäin toisistaan erillään. Perinteinen tapa kirjoittaa arabiaa ei ole tämä, vaan kirjainmerkit ovat lomittain, "vokaali-lisukkeet" muun tekstin lomassa jne ja siksi kun kirjapainotaito alkoi kehittyä se ei lyönnyt läpi arabiankielisissä maissa vuosisatoihin, koska ei onnistuttu painamaan riittävästi käsinkirjoitettua muistuttavaa ja tunnistettavaa tekstiä.

        Lännessä kirjapaino (ja sitä ennen käyttöön tullut paperi) demokratisoi tiedon ja tieto levisi huomattavasti laajemmalle kuin käsin kopioitujen pergamenttikirjojen aikakaudella. Kun oli tietoa saatavilla lukutaitokin yleistyi ja hyvä kierre oli valmis.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Sattumalla on sijansa. Euroopan etu oli se, että meillä satuttiin kirjoittamaan kirjaimilla, joita on rajallinen määrä ja jotka ovat tekstissä peräkkäin toisistaan erillään. Perinteinen tapa kirjoittaa arabiaa ei ole tämä, vaan kirjainmerkit ovat lomittain, "vokaali-lisukkeet" muun tekstin lomassa jne ja siksi kun kirjapainotaito alkoi kehittyä se ei lyönnyt läpi arabiankielisissä maissa vuosisatoihin, koska ei onnistuttu painamaan riittävästi käsinkirjoitettua muistuttavaa ja tunnistettavaa tekstiä.

        Lännessä kirjapaino (ja sitä ennen käyttöön tullut paperi) demokratisoi tiedon ja tieto levisi huomattavasti laajemmalle kuin käsin kopioitujen pergamenttikirjojen aikakaudella. Kun oli tietoa saatavilla lukutaitokin yleistyi ja hyvä kierre oli valmis.

        Lännessä kirjapaino synnytti marnatakouden, samaa tuotetta voitiin massoille monistaa. Presidentti ja kansa juo Coca colaa siinä on demokratin maku. Kaikki on samalla viivalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lännessä kirjapaino synnytti marnatakouden, samaa tuotetta voitiin massoille monistaa. Presidentti ja kansa juo Coca colaa siinä on demokratin maku. Kaikki on samalla viivalla.

        markkinatalouden


    • Anonyymi

      Demokratia on taikasana sillä ei ole mitään realistista katetta, se on uskomus, jolla kustaan kansaa silmään.
      von Essen sanoi että äänestyksessä pitää raha olla pois, 1840-luvulla.
      Onko?

    • Anonyymi

      Parasta A-luokkaa!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Napaa ei kannata jakaa, tippuu suolet pellolle.

    • Anonyymi

      Paljonko ruplia on Luoma saavutettu etu?

    • Anonyymi

      Suomi lähettää kymmeniä aseistettuja sotilaita Afganistaniin auttamaan suomalaisten evakuointia – Haavisto: "Kabulissa tarvitaan puolustusvoimien suojausjoukkoa"


      https://yle.fi/uutiset/3-12064949

      ...
      Herää tietysti kysymys keiden kutsusta?!?

    • Anonyymi

      "Suomessa - täällä idän ja lännen vedenjakajalla "

      Lause joka ei tarkoita mitään. Harva suomalainen kokee kuuluvansa itään.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Millainen sotilaallinen voima on USA:n aseilla varustettu Taliban? Maanpuolustuskorkeakoulun Paronen: "Kuin puolet Suomen kenttäarmeijasta"


      https://yle.fi/uutiset/3-12065024

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      " ... Monet pakolaiset palaavat kotiin Afganistaniin
      Islamabadin pakolaisleirillä jaettiin makeisia ja juhlittiin Talibanin voittoa, kun äärijärjestö otti viime viikonloppuna vallan Afganistanissa. Yksi juhlijoista oli Badshah Khan. Hän on 48-vuotias 12 lapsen isä.

      – Hamid Karzai ja Ashraf Ghani hallitsivat maata kaksikymmentä vuotta. Meillä oli ikävä kotimaahamme. Mutta siellä oli sota, emmekä voineet mennä sinne. Nyt on tullut Talibanin vuoro ja koko perheeni on onnellinen, Khan sanoo Ylelle.

      Hän suunnittelee palaavansa kotimaahansa muutaman kuukauden päästä, kunhan tilanne vakautuu. ... "

      https://yle.fi/uutiset/3-12064941

    • Anonyymi

      Vahinko vain että pääosa yleisöstä hysteerisiä ääripersuja.

    • Anonyymi

      Maailmantalouden painopiste on jo siirtynyt Aasiaan ja ns länsi marginalisoituu. Oletko henkisesti jo osannut tähän alistua?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      YLE: "Presidentti Niinistön mukaan Afganistanin evakuointien onnistumista on hankala arvioida: "Tilanne on äärimmäisen epäselvä"

      Presidentti Sauli Niinistö kuvailee Afganistanin tilannetta epäselväksi ja vaikeaksi. Ylen haastattelussa Niinistö arvioi, että Afganistanin evakuointioperaation onnistuminen riippuu siitä, millaisen asennon Taliban jatkossa ottaa."

      https://yle.fi/uutiset/3-12067394

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Biden: Talibanin kanssa sovittu yhdysvaltalaisten poispääsystä, Kabulin lentokentällä 5 800 amerikkalaista sotilasta, Nato: Taliban-hallituksen noudatettava ihmisoikeuksia


      https://yle.fi/uutiset/3-12058469

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Millaisia saavutettuja etuisuuksia sinä olet ansainnut?

    • Anonyymi

      Suomessa on uskonvapaus.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miten Suomi päätyi osaksi NATOn sotaa Afganistanissa ja keiden toimesta?

    • Anonyymi

      Mitä tarkoittaisi maailmallinen solidaarisuus ja konsensus?

    • Anonyymi

      Mikä olisikaan toista uskontoaan parempi?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Russakko Luoma tekee töitä rupliensa eteen.

    • Anonyymi

      Täyttä asiaa Pekka Visurilta ---

      https://sgseura.fi/index.php/lisaeae-artikkeleita/135-pekka-visuri-19-8-2021-afganistan-geopoliittisessa-tarkastelussa?

      "Afganistan geopoliittisessa tarkastelussa

      Ajankohtaiset uutiskuvat vyöryvät päälle dramaattisella voimalla, mutta niiden avulla on vaikea päästä selville tapahtumien syistä ja seurauksista. Historiallis-geopoliittinen analyysi taustoittaa kehitystä tarvittavassa määrin ajallisesti ja maantieteellisesti, jotta kokonaisuus ja tapahtumien toimintalogiikka hahmottuisivat. Siinä suhteessa se eroaa ratkaisevasti median tavasta kuvata maailmaa.

      Afganistania on geopolitiikan oppikirjoissa pidetty esimerkkinä puskurivaltiosta, joka sijaitsee useiden valtakeskusten välissä ja joka on joutunut aikojen kuluessa eri tahoilta tulleiden valloitusyritysten kohteeksi. 1800-luvulla Afganistan oli Brittiläisen Imperiumin ja Venäjän keisarikunnan valtakamppailun, ”Suuren pelin”, välialueella tai jopa keskipisteessä. Toisaalta alue on osoittautunut vaikeaksi saada ulkopuolisten voimien hallintaan, mistä kertoo nimitys ”imperiumien hauta”. Tässä suhteessa näyttävin tapahtuma oli brittiarmeijan tuhoutuminen Afganistanissa vuonna 1842.

      Maaston vaikeakulkuisuus on kehittänyt afganistanilaisista sitkeitä, vähällä toimeentulevia taistelijoita. Vaikka historialliset kokemukset tunnetaan, aina on myös löytynyt yrittäjiä, jotka kuvittelevat ehkä uuden teknologian laajamittaisen käyttöönoton kumonneen maaston erityispiirteiden etuja alueen puolustajille. Ilmiö on sama, joka koettiin Vietnamissa 1960- ja 1970-luvuilla, ja miksei myös Suomen talvisodassa 1939–1940.

      Nykytilanteen lähtökohdat ovat 1970-luvulta

      Afganistanin kuningasvallan kaaduttua vuonna 1973 maa julistettiin tasavallaksi. Kilpailevat ryhmittymät jatkoivat valtakamppailua, joka muutamassa vuodessa kallistui Neuvostoliittoon tukeutuvien kommunistien hyväksi. Kylmän sodan asetelmien taas kiristyessä Yhdysvallat vuonna 1978 ryhtyi tukemaan radikaaleja islamisteja, jotka kapinoivat marxilaista hallitusta ja ”länsimaisia aatteita” vastaan. Lopulta joulukuussa 1979 Neuvostoliitto lähetti maahan sotavoimiaan ja yritti saada islamistit lopettamaan kapinansa. Yhdysvalloissa syntyi melkoinen paniikki, kun epäiltiin neuvostoarmeijan jatkavan yksin tein kohti Persianlahtea.

      Vastatoimena Yhdysvallat muun muassa perusti uuden eteläisen Keski-Aasian johtoportaan, joka tunnetaan lyhenteestä CentCom, ja amerikkalaisten sotilaiden keskitykset Persianlahdelle alkoivat. Elettiin ”uuden kylmän sodan” aikaa, johon Euroopassa liittyi kiista keskikantaman ohjuksista. Sotilaallisesti merkittävää oli modernien kevyiden ilmatorjuntaohjusten laajamittainen toimittaminen Yhdysvalloista kapinallisille vuodesta 1983 alkaen. Siten heikennettiin ratkaisevasti Neuvostoliiton ilmavoimien ja erityisesti helikopterien toimintamahdollisuuksia.

      Yhdysvalloissa presidentin turvallisuusneuvonantajana toiminut Zbigniew Brzezinski kehui sittemmin muistelmissaan, kuinka hän tuotti 1970-luvun lopulla Neuvostoliitolle ”oman Vietnamin” aseistamalla ääri-islamilaisia jihadisteja, joista tunnetuimmaksi kohosi Osama bin Laden Saudi-Arabiasta tulleine avustajineen. Moskovassa oli kohta pakko tunnustaa, että vastarinta oli liian kovaa, joten lopulta vuonna 1989 edessä oli vetäytyminen Afganistanista. Samalla kylmä sota päättyi, ja Afganistan jäi unohduksiin mutta yhä erilaisten kapinaliikkeiden taistelualueeksi. ..." >>>


      ...

    • Anonyymi

      Quisling, Norja 1940-45

      Suomen Kabulin-suurlähetystön evakuoimatta jääneet vartijat sanovat olevansa hengenvaarassa – "Emme aio antaa Suomelle anteeksi"


      https://yle.fi/uutiset/3-12069447

      • Anonyymi

        Vartijat jotka nyt kuitenkin on evakuoitu, sekä muut evakuoidut ovat muutenkin tällä linjalla. He eivät aio antaa anteeksi maalle joka työllisti heitä vuosia, palkalla joka on moninkertainen verrattuna siihen mitä olisivat saaneet alueen perinteisiä elinkeinoja harjoittaen.

        He eivät aio antaa anteeksi vääräuskoisten saastaiselle maalle, johon joutuivat pakenemaan. He tietävät olevansa oikeauskoisia, sodan talossa.

        He eivät anna anteeksi, eivätkä heidän lapsensa, saati lapsenlapsensa anna anteeksi.

        Ja jonakin päivänä, ehkä piankin, tämä sammumaton viha realisoituu käytännön toimintana.


    • Anonyymi

      Vahvaa kirjoitustaitoa avauksessa!

    • Anonyymi

      Kommenteista päätellen tarpeellinen avaus.

    • Anonyymi

      Ovatko EU:n Venäjän pakotteet meille saavutettuja etuuksia?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      149
      6371
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3848
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe