Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pakastimen kansi ei mene kiinni

Anonyymi

Ostin käytetyn pakastimen. Toiminut edellisellä käyttäjällä moitteetta ja ollut 2 kk käyttämättä ennen ostopäivää. Ilmeisesti johtoa pidetty 2kk välissä ettei laite homehdu. Kyseessä on 60L arkkupakastin joka täytetään päältä.

Pakastimen kansi ei kuitenkaan mene kiinni. Etureunaan jää 1cm rako ja jotta kansi menisi kiinni kokonaan, pitää päälle latoa ainakin 10kg tavaraa. (6kg kahvakuula ei riittänyt). Kokeilin laittaa pakastimen virran päälle, jotta "imu" vetäisi kannen kiinni, mutta eipä se lämpöerosta johtuva imu ihan kymmenen kilon edestä jaksa vetää, joten huurtumaanhan se vain rupesi.

Avasin saranasuojan ja kokeilin säätää ponnahdusjousta, muttei tapahtunut muutosta raossa. Saranajousi vaikuttaa vain lähinnä siihen kuinka korkealla kansi kannattelee itseään avattaessa. Meinasin myös irrottaa koko kannen saranat ja siirtää sitä hieman ylöspäin, mutta ylälista tulee vastaan. Kantta ei siis voi siirtää saranoineen ylöspäin, koska on jo ylimmässä asennossa.

Kysymys kuuluu, mitä tässä kahdessa kuukaudessa on tapahtunut että kansi ei sulkeudu ja miten saadaan kansi pysymään kiinni omalla painollaan? Vinkkejä?
Puhdistin jo tiivisteen.

12

1266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veikkaan, et kansi on jollain tapaa vääntynyt eikä mene siksi kunnolla kiinni. Ainoa keino painon lisäksi luenee uusi vastaava kansi tilalle.

      • Anonyymi

        Vähänkin osaavampi vääntäisi sen kannen vaan takaisin suoraksi.


    • Anonyymi

      Oletko tarkistanut ettei ole liikaa tavaraa sisällä?

      • Anonyymi

        Jos siinä lootassa on sellainen irrallinen kori, niin siihen tulee helposti laitettua liikaa tavaraa, joka sitten ottaa kanteen kiinni. Itse huomasin ko. ongelman omassa pikku Ignis-laatikossani.


    • Anonyymi

      Taisi laittaakin myyntiin tuon ongelman takia, toivottavsti et maksanut paljon. Vaikea uskoa että johto välissä aiheuttaisi vääntymisen, pitäisi nkyä johdossakin paha painauma. Suoristaminen voi onnistua tai sitten ei, toiselle puolelle jotain riittävän leveää ja korkeaa väliin ja painaa varovasti.

    • Anonyymi

      Lämmitä ja muotoile tiiviste lämpöpuhaltimen avulla, niin eiköhän se siitä korjaannu.

    • Anonyymi

      Meillä oli aikoinaan iso, joku 350-litrainen arkkupakastin, jonka kansi vääntyi ilman tiedettyä syytä. Pakastin oli käytössä yli 30 vuotta, josta varmaan vimeiset 15vuotta kannen painona oli mekaaninen kirjoituskone :-D

      • Anonyymi

        Täytyy siihen joku syy olla, vaikka äsken suljettu ja vääntää heti uudestaan auki toisesta reunasta. Meillä oli lukko kannessa, sellaista voi myös yrittää avata lukittuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy siihen joku syy olla, vaikka äsken suljettu ja vääntää heti uudestaan auki toisesta reunasta. Meillä oli lukko kannessa, sellaista voi myös yrittää avata lukittuna.

        Ehkä tuo oli syy, tai liian täyteen joskus laitettu, en tosiaan tiedä. Tuollaisen ison arkun kansi on kyllä melkoisen leveä ja varmaan herkempi vääntymään .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy siihen joku syy olla, vaikka äsken suljettu ja vääntää heti uudestaan auki toisesta reunasta. Meillä oli lukko kannessa, sellaista voi myös yrittää avata lukittuna.

        Voi olla niinkin että kansi on suora mutta pakastimen runko vääntynyt, tälläinen voi johtua epätasaisesta alustasta tai semmoisestakin että yksi "jalkapalikka" puuttuu pakastimen alta.


    • Anonyymi

      Jos kannen saa irti saranoistaan, voi sen suoruuden tarkistaa lattiaa vasten. Jos kansi on suora, ehkä saranat ovat vääntyneet, kuluneet tai koko pakastinloota vääntynyt.
      Kai se on pitänyt jotenkin kuljettaa entiseltä omistajalta sinulle, tapahtuiko kuljetuksen aikana jotain? Jos vaikka kuski ajanut metsään ja pakastin pyörinyt parikymmentäkertaa ympäri ojan pohjalla, ei ihme jos kansi ei istu paikalleen xD

    • Anonyymi

      Jos pakastimen kantta ei saa kiinni, ei olla käytetty riittävästi voimaa :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe