Ensimmäinen koira

Anonyymi

Moro, oon 21v yksinasuva mies. Asun kerrostalossa 46neliöinen kaksio. Käyn täyspäiväsesti töissä 7-15.30 eli noin 9h kotimatkat laskien.
Haluaisin ensimmäisen koiran niin aattelin että saisko täältä apua.
Haluaisin iso/ keskikokoisen koiran,
Ei haittaa miten lähtee karvaa,
Liikuntaa pystyn antamaan ainaki päivässä sen 1-2h.

Mitä koiraa suosittelisitte?

Oon katellu että oisko berninpaimenkoira hyvä mutta mietityttää että jos joutuu olla 8-9h päivässä kotona, Onko normaali? ja miten ku siitä tulee aika iso koira että miten viihtyy pienessä kaksiossa?

11

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä ota mitään koiraa.

    • Anonyymi

      Oon samaa mieltä tuossa asiassa. Ei koiralle ole kaksio mikään ihanne paikka ja siellä kun viettää 23 tuntia vuoeokaudessa.

      Kunhan pienestä pennusta sitä pidät niin ei se riedä paremmasta mitään.

      Amerikassa, kun orjat vapautettiin niin osa orjista ei halunnut lähteä vapauteen vaan pelkäsivät vapautta isosti.

      Sama koirilla, jos saavat vapaasti liikkua niin pienessä asunnossa ei tunnu hyvältä olla ihmisen iloksi.

    • Anonyymi

      Älä hyvä mies ota koiraa. Yleensäkin kaupunkiin ei pidä ottaa koiraa.

      Ota itsellesi puoliso.

      • Anonyymi

        Koiran saa lopettamaan haukkumisen siellä kerrostalossa mutta ....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koiran saa lopettamaan haukkumisen siellä kerrostalossa mutta ....

        Jep puolison hiljaisena pitäminen ei ole mahdollista mutta koiran voi aina nujertaa ja ellei vieläkään usko niin sitten piikille. (valitettavasti)


    • Anonyymi

      jos koirasta välität, et ota koiraa, 9 tuntia yksin, pystymttä kymään taroeillaan on liian pitkä aika mille tahansa koiralle, Ota kissa tai paremmoinkin kaksi kissaa. Ne pärjäätät puoli vuorokautta yksinään ja kissojenkin kanssa voi käydä lenkillä. Voit myös tarjota iltalenkitystä jonku toisen koiralle, tai sitten sovi jonkun luotettavan työttöämän/ eläkeläisen kanssa päivälenkityksestä omalle koirallesi. Lämmin kerrostaoasunto sipii lyhytkarvaiselle koiralle, esim dobermanni tai rodesiankoirara, r´dalmatialainen yms. Berninpaimenkoira läkähtyy

      • Anonyymi

        mutta kyllähän ihmisten pitää töissä käydä?, eikös koirat sopeudu jos ne vaan totuttaa, riippuu kyllä siis rodusta mutta useimmat


    • Anonyymi

      1) koira pitää viedä säännöllisesti suht samoihin aikoihin ulos heti aikaisin aamulla ja viimeistään 8-9 h kuluttua seuraavan kerran, sitten annat sille ruokaa, ruoan jälkeen noin tunnin Max 1,5 tunnin kuluttua uudelleen ulos.
      2) ulkoilu ei tarkoita, että tyyliin seisot jossain hetken koirasi kanssa. Se ei myöskään tarkoita että kävelet koirasi kanssa puhelin kädessä tai korvakuulokkeet korvissa musiikkia kuunnellen. Ulkoilu koiran kanssa tapahtuu yhdessä harrastaen kivaa ulkoilua, koira saa nuuskia rauhassa, pysähtyä kun koira haluaa, voitte juosta yhdessä, koira tekee tarpeensa ja sinä noukit koirankakkapussiin ne kakkareet. Ulkona myös koulutat koiraasi palkitsemalla hyvin suoriutuneesta tehtävästä, mutta ei rankaisukoulutuksella. Ulkoillessa juttelet koirallesi, eli vähintään annat ohjeita.
      3) sisään tullessa käyt läpi koirasi tassut ja erityisen huolellisesti anturoiden välit, että siellä ei ole hiekkaa, roskia, ja jos maa ollut märkä, vähintään kuivaat tassut, mieluiten huuhtelu ensin ja sitten huolellinen kuivaus, ettei tule tassutulehdusta.
      4) älä unohda leikkiä koirasi kanssa niin ulkona kuin sisällä.
      5) säännöllisesti hoidat koirasi korvat, hampaat, turkin ja mahdollisesti ihoakin, jos siellä on jotain mitä sinne ei kuulu.
      6) koiran rodun/roduttomuuden valinta suoritetaan niin, että ensin mietit, kuinka paljon sinulla on aikaa ja halua hoitaa koiran turkkia, mitä haluat koirasi kanssa harrastaa, mm. Käytkö paljon reissuilla? Miten matkustaa koiran kanssa? Paljonko sinulla on rahaa käyttää koiraasi?
      Sen jälkeen googlaat eri koirarotuja ja erityisesti nimenomaan mitä kukin koirarodun ominaisuuksiin kuuluu, siis mitä koira vaatii tai mihin sopii.
      Esimerkiksi jos haluat sylikoiran, et ota työkoiraa tai ns suojelukoiraa, tai jos haluat uimakaverin niin mietit eri vesikoirarotuja ja niiden eri ominaisuuksia.
      Tuossa vaiheessa olet jo melko hyvin toivottavasti selkiyttänyt edellytyksiäsi mitä olet valmis tekemään koirasi hyväksi.
      Suosittelen valitsemaan 2-3 eri vaihtoehtoa.
      Sen jälkeen otat yhteyttä kyseisten rotujen kasvattajiin, käyt tutustumassa rotuun kasvattajan luona, siellä saat lisätietoja ja kasvattaja myös näkee suoraan että sopiiko rotu sinun toiveisiisi.
      Sen jälkeen taas mietit rauhassa, myös sitä, ottaisitko nartun vai uroksen.
      Kun olet päässyt johonkin tulokseen, valitset kasvattajan, jolta tilaat pennun, jota saatat joutua odottamaan 1-2 vuottakin.

      Jos haluat koiran läsnäoloa tyyliin heti, tarjoudu hoitamaan ystäviesi, naapureittesi koiria, vaikka vaan lenkillä käyttää joskus.

    • Kyllä aikuinen koira tuon 9 tuntia pärjää. Iät ajat on ihmiset sen joutuneet jättämään. Mutta pentuaika on toinen asia. Eli silloin pitäisi olla joko lyhyempi päivä mielellään tai päästä välillä tarpeilleen. Pelkästään sisäsiisteyden oppimiselle olisi aika iso haaste, jos noin pitkä aika olisi, ettei viedä tarpeille... Liikuntaa kyllä tarvitsee vähintään/ainakin se 2 tuntia. Riippuen rodusta (esim.paimenkoirat) hyvinkin runsaasti ja hyvä olisi vielä olla sopivasti aktiviteettiä, rodulle sopivaa ym.
      Asunnon koko ei ole ratkaiseva niinkään, vaan se, että saa riittävästi liikuntaa(tarvittavat aktiviteetit mahdollisesti). Kun tuo täyttyy, niin kotihan on vaan lepopaikka.
      Noit kannattaa nyt miettiä ja toki se, että onko varmasti halua sitoutua koiran pitoon kunnolla.
      Jos menojalka vielä vipattaa, varsinkin kun tuossa iässä :D, niin koira myös rajoittaa, varsinkin jos ei ole kumppania jakamassa mm.koiran hoidon.
      Kirjastosta saa lainattua myös hyviä rotuesittelykirjoja. Niihin kannattaa tutustua. Sitten yhteydenotto kasvattajiin tarkempaa tietoa varten, kun mieluisaa on löytynyt.
      Niin ja kannataa miettiä niitä pienempiäkin koiria. Ne on kätevämpiä ja siinä mielessä helpompia, että hallinta on helppoa ym.

    • Anonyymi

      Koira 9h sisätiloissa yksinään. Ei hyvä.

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      182
      3992
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      192
      1940
    3. 131
      1597
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1263
    5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      52
      956
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      74
      951
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      922
    8. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      156
      895
    9. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      884
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      75
      875
    Aihe