mihin menossa Ukraina?

Anonyymi

Venäjällä on ollut lähtökohtana se, että Venäjä ja Ukraina ovat kuuluneet yhdessä Venäläiseen maailmaan (Russkij mir). Vanhastaan on tunnettu nimitys Kievskaja Rus' , Kiovan Venäjä. Tällainen kausi on tosiaan ollut olemassa vuosisatoina 800-1300.

Sen jälkeen Ukraina on halki vuosisatojen ollut tekemisissä enimmäkseen muiden kansojen kanssa ja hajaantuneena, Vielä 1918 perustettiin kolme ukrainalaista tasavaltaa. Sittemmin ne yhdistettiin ja niistä tuli osa Neuvostoliittoa.

Ennen vuotta 1991 yhtä itsenäistä ukrainalaista valtiota ei ollut.
Kun tausta on ollut tällainen, yhtenäisen valtion rakentaminen on ollut hankalaa. Sen on kapinallisliike saavutuksineen osoittanut. Osa maata on sen hallinnassa.

Kapinallislikkeen hallussa olevien alueiden liittäminen Ukrainaan tuskin onnistuu. Alkaisi koston kierre. Näkemys että venäläiset poistuisivat alueilta, Ei ole kovin perusteltu. Heidän esi-isänsä ovat siellä asuneet iät ja ajat. Joku on ottanut vertailukohdaksi evakko-karjalaiset. Siinäkin on huomattava kaksi seikkaa. Karjalaisille tarjottiin tilaisuus poistua ja useimmat poistuivat; Neuvostoliitto ei sitä vaatinut. Toisekseen presidentti Risto Ryti jopa ehdotti karjalaisten jättämistä synnyinsijoilleen.

Miehitetyillä alueilla on mahdollisuus jatkaa nykyistä olemassaoloaan, ilman että niitä kansainvälisessä yhteisössä tunnustetaan valtioiksi, mikä epäilemättä jarruttaa niiden taloudellista kehitystä. Toinen mahdollisuus on liittyä Venäjään, jolloin niistä voisi tulla yksi oblasti tai ne hajoitettaisiin useihin Venäjän oblasteihin. Tätä ne eivät toivo.

Venäjä voisi houkutella niitäsiksi , että se on vauraampi ja vakaampi kuin tuo sen läntinen naapuri.

Kolmas mahdollisuus on se, että odotettavan yhteenoton seurauksena kapinallisten hallinnassa oleva osa Kaakkois-Ukrainassa suurenee. Silloin on taas toisenlainen tilanne. Tällöin voisi olla mahdollista voitaisiin muodostaa itsenäinen toinen Ukraina, mikä sen lopulinen nimi sen sitten onkaan.

Ehkäpä kesään mennessä tiedetään jo enemmän Ukrainan kohtaloista.

54

1039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Russit olivat skandinaaveja, viikinkeinäkin tunnettuja ja heillä oli suuri rooli tuon valtakunnan ja monien ko. valtakunnan kaupunkien perustamisessa. Väestö oli kokoelma slaaveja, baltialaisia ja suomensukuisia kansoja viikinkien lisäksi. Ns. venäläistä pitkälle historiaan ulottuvaa kansakuntaa ei ole ollut olemassa, vaan etniseltä taustaltaan monet eri kansat ja heimot muodostivat vähitellen kehittyneen Venäjän asujamiston. Venäjän valtakunnan kehittyminen ja laajeneminen perustui alueiden valtaamiseen ja pienten heimojen / kansojen alistamiseen, koska valloittajan sotajoukoilla ei ollut voimakasta valtiota vastassa muualla kuin lännen ja Aasiankin suunnalla. Ukrainan alue ja ukrainalaiset ovat olleet myös oma kansansa muotoutuen eri heimoista ja sijoittuen pitkälti nykyisen Ukrainan alueelle ja tietysti mainitulla alueella on historiansa myös Puolan ja Itävalta-Unkarin suuntaan. Turkkilaisilla on ollut myös huomattava vaikutus etenkin Mustanmeren rannikon alueen asujamistoon. Venäläisten viljelemä venäläinen tausta voidaan kiistää monilla historiallisilla argumenteilla ja todeta vaikkapa niin, että suuri osa nykyisestä Venäjästä pitäisikin kuulua skandinaaveille, tai suomensukuisille kansoille, tai balteille tai ukrainalaisille.... Lista on pitkä ja sieltä löytyvät myös aasialaiset soturijoukot kun tarpeeksi pitkälle katsotaan.

      • Anonyymi

        Mukava huomata, että jotkut vielä on tietoisia rusien (ryssien) todennäköisestä alkuperästä, joka oli nykyisen Ruotsin alueella. Nykyvenäläiset on melkoista sekakansaa.


    • Anonyymi

      Mitä taas ihmettelen miksi IS ryvettää propagandalla itsensä? Onko se "puhtauden merkki" kuuluttaessa länteen?!

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008577172.html

      "Vaikka Itä-Ukrainan konfliktin "pahiksia" ovat Ukrainasta palan lohkaisseet venäläismieliset kapinalliset, jotka eivät kunnioita virallista tulitaukosopimusta..."

      "Venäläismieliset" kapinalliset?! He ovat Itä-Ukrainassa asuvia venäläisiä, jotka eivät halua olla tekemisissä heitä sortavan Ukrainan hallituksen kanssa! He taistelevat kotiensa puolesta! He eivät ole mitään palaa lohkoneet!
      Heitä murhaa britit, ranskalaiset ja saksalaiset yms. jotka ovat tulleet Ukrainan riveihin. Ulkomaalaiset ammuskelevat Itä-Ukrainan siviilejä paljolti huvin vuoksi!

      IS ei voi näköjään mennä kysymään kapinallisilta mielipidettä. Muuten koko Ukrainan ryvettyneisyys ja ihmisoikeusrikkomukset paljastuisivat?!

      Länsi näyttää olevan paholaisen vallassa, koska itseään vastaan se ei voi sotia!

      • Anonyymi

        Mainitsemasi venäläismieliset kapinalliset koostuvat paikallisista gangsteriporukoista ja Venäjän armeijan värväämistä joukoista. Itä-Ukrainan sodassa on kaksi osapuolta Ukraina ja Venäjä.

        Venäjän palkolliset käyttävät jatkuvasti tyypilliseen sotapropagandatapaan vastapuolen mustamaalaamista perättömillä valheilla. Onneksi nämä valheet pystytään nykyisin paljastamaan nopeasti avoimessa yhteiskunnassa. Edellämainitusta syystä Venäjä sulkee vauhdilla riippumattomia tiedotuskanavia, jotta propaganda uppoaisi venäläisväestöön mahdollisimman tehokkaasti.


      • Anonyymi

        Noin sitä Suomea revitään kahtia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mainitsemasi venäläismieliset kapinalliset koostuvat paikallisista gangsteriporukoista ja Venäjän armeijan värväämistä joukoista. Itä-Ukrainan sodassa on kaksi osapuolta Ukraina ja Venäjä.

        Venäjän palkolliset käyttävät jatkuvasti tyypilliseen sotapropagandatapaan vastapuolen mustamaalaamista perättömillä valheilla. Onneksi nämä valheet pystytään nykyisin paljastamaan nopeasti avoimessa yhteiskunnassa. Edellämainitusta syystä Venäjä sulkee vauhdilla riippumattomia tiedotuskanavia, jotta propaganda uppoaisi venäläisväestöön mahdollisimman tehokkaasti.

        Se on juuri noin. Venäjä käy sotaa Ukrainassa parhaillaan venäläisillä sotilailla ja kalustolla. Mukana on paikallisista mafiatyypeistä kasattua porukkaa ja tietenkin apinana posetiivin ympärillä hyppii Janus Putkonen.

        Suomessakin aikanaan yritettiin vastaavaa Kuusisen Terijoen hallituksen muodossa. Keturalleen sekin onneksi meni ja niin tulee Itä-Ukrainan höpöporukallekin käymään.


      • Anonyymi

        Kirjoituksen perusteella paljon näyttää tietävän toisin kuin Moskovan äänitorvet!


    • Anonyymi

      Ukraina ei varmaan ole menossa minnekään. Sen sijaan Venäjä olisi kovasti mielellään laajentumassa "sudettivenäläisille" alueille.

    • Anonyymi

      Ukrainalaiset saavat itse valita maansa suunnan. Venäläiset lopettakoot sotimisen, lähtekööt kotiin ja lakatkoot sekaantumasta Ukrainan asioihin.

    • Anonyymi

      Ryssänmaalla ei ole ollut tapana toimia kovin suoraviivaisesti tuollaisissa konflikteissa. Ukraina on liian korostetusti uhattu. Siksi luultavasti Ukrainan "kriisi" on pelkkä näennäiskriisi, jolla lännen katse siirretään pois olennaisesta, joka tapahtuu arvatenkin toisaalla.

    • Anonyymi

      Kolmas kerta
      20.2.2022

      Nytkö kolmas kerta?
      Maalla, merellä, ilmassa!
      -Paljon verta,
      -elämä ol vain kerta

      Pitkä hiljaisuus …ja
      -säteilevän palaneen on lihan tuoksu
      -lakannut on nauru, ilo, -juoksu.
      Kiovassa,
      Moskovassa,
      Pietarissa.

      Suruvaippa tuulessa vain leijuu.
      Joku vanhus hiljaa istuu, …nukkuu.
      ikuista on uni hento tuulen lailla,
      siinä poika, tytär, isä, äiti,
      -muistot, -rauha,
      --äärettömään hiljaisuuteen hukkuu.

    • Anonyymi

      Suomessa uskotaan mitä USA sanoo? Ja miksi mennään haastattelemaan upseeria, joka ei näytä tietävän mistään mitään, vaan unelmoi koko Ukrainan valtauksella?

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008593883.html

      "Pihlajamaan mukaan Ukrainan vastaiselle rajalle kerätyt sotilasvoimat ovat huomattavia (100.000)..."
      (Huom. tyyppi tukeutuu USA:n väitteisiin, onko Suomen tiedustelu vahvistanut väitteen?)

      - Jos Kiovaan mennään, silloin mennään kaupunkitaisteluun, joka vaatii ihan järkyttävät määrät joukkoja, jos vertaa maastossa etenemiseen, Pihlajamaa sanoo.
      (Mitä on "järkyttävä määrä"? Puhe viittaa teinin tyyliin)

      Toisaalta USAn mukaan merkkejä on nähty siitä, että Venäjä on siirtänyt Ukrainan läheisyyteen verivarastoja haavoittuneiden hoitoa varten, kertoi uutistoimisto Reuters tammikuun lopulla.
      (Eli USA näki "merkkejä", Reuters teki haastattelun, ja Suomi lainasi Reutersia?)

      - Krim oli hyvin erilainen, se on hyvin venäläinen ja asevoimatkin olivat Venäjä-mielisiä. He siirtyivät Venäjän leiriin, kun luvattiin kaksinkertainen palkka.
      (Missä todisteet palkan suhteen? Toisekseen, Krimillä pääosa porukasta oli venäläisiä, jotka halusivat eroon Ukrainasta)

      - Ukrainan alueella vastarinta olisi aivan erilaista. Vaikka siellä puhutaan venäjää, se ei tarkoita, että he olisivat venäläisiä. He ovat ukrainalaisia ja hyvin patrioottisia.
      (Eipä taas julkaista tutkimuksia, joiden mukaan vain n. 30% ukreista olisi valmis puolustamaan maataan, ja Ukrainan sotavoimat kärsivät huonosta motivaatiosta)

      (Venäjä ei ole tunnustanut jutussa väitettyä määrää sotilaita, eli kun USA ja Ukraina keksivät syytöksiä, media uskoo? Kaiken lisäksi jutussa uumoillaan KOKO UKRAINAN MIEHITTÄMISESTÄ! ONKO VENÄJÄ KYSYNYT LÄNNELTÄ MITEN UKRAINA VOITAISI VALLOITTAA HELPOITEN? Otetaan vielä huomioon, että molemmat jutussa haastatellut ovat palvelleet Venäjävastaisilla alueilla Ukrainassa ja Puolassa! Jutussa näytettiin kuvia yksinomaan vastapuolesta, ei itä alueilta)

      Mielipiteissä:
      "Suomessa kirjoitetaan suu vaahdossa venäjä hyökkää ukrainaan ja kaikki tieto perustuu suurimmaksi osaksi USAn puolustus-ja tiedustelupalvelujen paikkaansapitäviin tietoihin. Uskoo ken tahtoo."

      Loput mielipiteistä voi osaksi katsoa trolin itsensä käymäksi sanasodaksi mm. väite, että ensin ajattelin Natosta toisin mutta sitten vakuutuin... ja mukamas toinen komppaa: "olen samaa mieltä..."

      Trolli käyttää IS palstoilla täysillä hyväkseen sitä, että mukamas nimimerkkiä muuttamalla, tai toisella koneella (IP eri) kirjoittamalla voi väittää olevansa joku toinen. Ja Natoon tietenkin välittämättä siitä, mitä Venäjä on varoittanut?
      Trolli tuolla on narsisti, ja se, mikä sitä vetää puoleensa on sota, saasta, valheet ja kuolema. Eli hän alitajuisesti viestii, että jos Suomi liittyy Natoon, se aiheuttaa sodan ja kuoleman. PV:n pitäisi ymmärtää se. Ja jos PV haluaa sotaa ja kuolemaa, täytyisi upseeristo vaihtaa.

      • Anonyymi

        "- Ukrainan alueella vastarinta olisi aivan erilaista. Vaikka siellä puhutaan venäjää, se ei tarkoita, että he olisivat venäläisiä. He ovat ukrainalaisia ja hyvin patrioottisia.
        (Eipä taas julkaista tutkimuksia, joiden mukaan vain n. 30% ukreista olisi valmis puolustamaan maataan, ja Ukrainan sotavoimat kärsivät huonosta motivaatiosta)"

        JA SUOMEN UPSEERISTO KÄRSII HARJOITTAMASTAAN PRSEENNUOLENNASTA!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "- Ukrainan alueella vastarinta olisi aivan erilaista. Vaikka siellä puhutaan venäjää, se ei tarkoita, että he olisivat venäläisiä. He ovat ukrainalaisia ja hyvin patrioottisia.
        (Eipä taas julkaista tutkimuksia, joiden mukaan vain n. 30% ukreista olisi valmis puolustamaan maataan, ja Ukrainan sotavoimat kärsivät huonosta motivaatiosta)"

        JA SUOMEN UPSEERISTO KÄRSII HARJOITTAMASTAAN PRSEENNUOLENNASTA!

        Miksi ei Suomen media kerro vastapuolen tilannekuvaa? Siksi, jotta Ukrainan "UHRI" -leima ei menettäisi merkitystään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ei Suomen media kerro vastapuolen tilannekuvaa? Siksi, jotta Ukrainan "UHRI" -leima ei menettäisi merkitystään?

        Putinin venäjä on yhden suuruudenhullun diktaattorin panttivanki ja uhri. Sitä se KGB koulutus teettää - alkoivat 80-luvulla uskoa omia valheitan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ei Suomen media kerro vastapuolen tilannekuvaa? Siksi, jotta Ukrainan "UHRI" -leima ei menettäisi merkitystään?

        https://nahnews.org/1022773-podrobnosti-ubiistva-zhurnalistov-v-donbasse-prikaz-nachat-minometnyi-obstrel-po-bezoruzhnym-lyudyam-otdal-lichno-zabrodskii
        Tiedot toimittajien murhasta: Zabrodsky antoi henkilökohtaisesti käskyn aloittaa kranaatinheitinisku aseettomia ihmisiä vastaan

        https://nahnews.org/1022767-deputat-rady-poprosil-pomoshi-v-osvobozhdenii-ukrainy-ot-nato
        Ukraina ja sen kansa tarvitsevat apua vapautuessaan Natosta, koska maa itse ei pysty siihen.

        https://nahnews.org/1022765-dlya-neokolonializma-eto-normalno-iz-ukrainy-vyvezli-vse-zerno
        "Ukrainassa korjattiin ennätyssato, mutta suurin osa vehnästä myytiin heti ja vietiin maasta. Ja nyt yrityksemme on pakko ostaa omasta vehnästä valmistettuja jauhoja Turkista. Nykyään vehnää omistavat suurimmat maatilat, myös ulkomaiset. Heillä on oikeus myydä vehnää mihin tahansa maahan - ja he tekevät niin, jättäen Ukrainan käytännössä ilman viljaa. Kapitalismille ja uuskolonialismille tämä on täysin normaalia."

        https://nahnews.org/1022764-aleksei-danilov-ukraina-ne-budet-vypolnyat-minskie-soglasheniya
        "...nyt kaikki sanoo, että Kiova pakotetaan itsemurhaan. Danilov sanoi, että Ukraina ei enää tunnusta Minskin sopimuksia."

        https://nahnews.org/1022763-ukraina-v-shage-ot-vtorogo-chernobylya
        "Kaikkien ydinvoimayksiköiden käynnistäminen aiheuttaa vakavia riskejä Ukrainalle.
        On haluttomuutta ostaa energiavaroja suoraan Venäjältä. NL:n romahtamisen jälkeen Ukraina sai modernin ja tehokkaan ydinvoimateollisuuden, mutta alan alirahoitus on johtanut siihen, että siitä on tullut riskialtista. Vikojen ja toimintahäiriöiden määrän kasvusta raportoidaan säännöllisesti...."

        https://nahnews.org/1022761-cel-operacii-crushing-sword-obvinit-rossiyu-v-agressii-protiv-ukrainy
        "Ukrainan erikoispalvelut ovat käynnistäneet tiedotuskampanjan, jonka aikana on tarkoitus julkaista lavastettuja tv-videoita, sanoi Luganskin kansantasavallan sotilasosaston päällikkö Yan Leshchenko. ...Tavoitteena on "maailmanyhteisön harhaanjohtaminen ja kansantasavaltojen ja Venäjän federaation syyttäminen aggressiosta Ukrainaa vastaan"."

        https://nahnews.org/1022563-budni-ukrainy-zastrelili-aktivista-pravogo-sektora-napali-na-pensionera-na-ulice
        "Ukrainan arki: Oikeistosektorin aktivisti ammuttiin, eläkeläisen kimppuun hyökättiin huudolla "Kunnia Ukrainalle"

        https://nahnews.org/1022557-deistviya-zelenskogo-govoryat-o-poyavivsheisya-neuverennosti-i-paranoii
        "Ukrainan pres. Zelensky on täysin suvaitsematon vaihtoehtoisia näkökulmia kohtaan, hän ei siedä ympärillään olevaa tervettä vastustusta ja uusien, mahdollisesti vahvojen poliittisten johtajien ilmaantumista. Tämä voi viitata epävarmuuden ja jopa vainoharhaisuuden ilmenemiseen, kun kaikkialla näkee salaliittoja, sanoi Jevgeni Valjajev, kansandiplomatian kansalaisyhteiskunnan instituutioiden kehittämissäätiön poliittinen analyytikko."

        Muuta:

        Kiova sai Yhdysvalloista luvan Donbassin pommittamiseen
        Ukrainan armeija haavoitti kahta lasta toisessa Donbassin pommituksessa
        USA tekee Ukrainasta ponnahduslaudan Venäjää vastaan
        Kansanedustaja valaisi Radassa Gucci-käsilaukkulla, arvo 2190 dollaria!
        Ukraina ei kuulu Natoon, mutta Naton salaiset sotilastukikohdat toimivat maassa - perustuslain vastaisesti...


    • Anonyymi

      Arviolta puolet vastauksista on Pietarin tehtaan kirjoituksia. Ovatko ne niin pihalla, että luulevat propagandansa jotenkin vaikuttavan. Putin ajaa itsensä nurkkaan jos ei pysy lestissään..

    • Anonyymi

      Koko Ukrainan soppa on lähtöisin Naton laajentumispyrkimyksistä ja niiden keinottelulla USAn taholta. Vuonna 2014 Ukrainassa tapahtui vallankaappaus, jossa Ukrainan laillinen presidentti ja parlamentti väkivaltaisesti kumottiin. Itä Ukrainan kansalaiset nousivat tätä laitonta vallankaappausta vastaan ja taas puolestaan tämä rauhankyyhky Nato alkoi rakentamaan tukikohtia vallankaapaneiden apureidensa valtaamille alueille.
      Koko tästä tapahtumasta alkanneella väkivaltaisella tilanteella on koko ajan ollut USA tuki ja nytkin USA rahtaa sinne aseita minkä kerkeää, saadakseen rähinän alkamaan uudelleen. Täna aikana vietämme venäjän hyökkäysaikeiden, jota USA ja anglosaksinen lehdistö on voimaperäisesti markkinoinnut, vuosipäivää, eikä se ole vieläkään toteutunut. Anglosaksit olkavat olla jo huolissaan. Tetveisiä usatrolleille.

      • Anonyymi

        No nyt Pietarin röllikin kaivautui hangen alta julistamaan samaa vanhaa propagandaa joka on todistettu jo monet kerrat vääräksi.


    • Anonyymi

      Pitänee vastavuoroisesti kohtelaisuudesta sitten todeta että natotrollikin on herännyt, vai olisko usatrolli. Ukrainan tapahtumat ovat USAn ja Naton yritys kostaa siitä että heiltä vietiin tukikohdat Krimiltä, joista he haikailivat.

    • Pohjolassa on kaksi valtiota, jotka ovat samaa alkuperää, kielikin on lähes sama. Norja oli jonkin aikaa Ruotsin mini-imperiumin osa. Näin tosiasiassa oli vaikka imperiumi oli naamioitu personaaliunioniksi. Norja itsenäistyi 1900-luvun alussa. Tänä päivänä valtiot ovat hyvin läheisiä vaikka toinen kuuluu Natoon, toinen ei ja toinen kuuluu EU:hun, toinen ei. Molemmat hoitavat omat sisäiset asiansa ja kantavat vastuun omista kansalaisistaan. Molemmat ovat itsenäisiä demokraattisia kansallisvaltioita. Ruotsi on luopunut imperiumiajattelustaan. Rajan merkkinä Ruotsin ja Norjan välillä on pelkkä kyltti, jossa toisella pulella lukee Sverige ja toisella puollela Norge. Siitä vain ohi kuljetaan ilman sen kummempia muodollisuuksia. Sellainen voisi olla koko Eurooppa ja miksei vaikka koko maailma jos kaikki valtiot olisivat itsenäisiä demokraattisia kansallisvaltioita eikä mitään "Russkij Mir" -imperiumeja tai muita vastaavia olisi. Se olisi rauhan maailma, niin uskon. Rostiriitoja valtioiden välillä ratkottaisiin samalla tavalla kuin valtioiden sisälläkin. Kun jälkimmäinen sujuu niin miksei edellinenkin. Mitä vikaa palstan antinationalistit, EU-federalistit, russofiilit ja Kiinan mahdin ihailijat näkevät sellaisessa maailmassa - se minusta olisi kiva tietää. EU voisi itsenäisten kansallisvaltioiden maailmassa olla olemassa ja siitä voisi olla huomattavaa hyötyä kunhan se ei pyrkisi kansoja alistavaksi imperiumiksi. YK voisi totta kai olla olemassa ja se toimisi sitä paremmin mitä useampi valtio maailmassa olisi toimiva demokraattinen kansallisvaltio. Siis - jos Venäjä ja Ukraina olisivat molemmat demokraattisia kansallisvaltioita niin ne voisivat vaalia omia slaavilaisia kulttuuriperinteitään yhdessä ja erikseen.

      Sellaista olisi minun nationalismini. Eihän se estäisi eurooppalaisuutta eikä kansainvälisyyttäkään. Eikä sellainen aate olisi mitään höttöidealismia kun se jo on toimivaa reaalitodellisuutta monissa tämän maailman maissa.

      • Anonyymi

        Syynä Venäjän käyttäytymiseen on sen kleptokratiassa. Johto haalii itselleen omaisuuksia kansan kustannuksella. Kansan tyytymättömyyttä hallitaan propagandalla ja väkivaltakoneistolla. Ulkoisilla uhkakuvilla harhautetaan kansalaisia ja pyritään vahvistamaan vallanpitäjien asemaa.


    • Anonyymi

      Putinilla lienee erilaisia vaihtoehtoja sille, miten Ukrainaan hyökätään ja mitä hyökkäyksen jälkeen tehdään. Yksi vaihtoehto on, että edetään pohjoisesta kohti Kiovaa, mutta ei itse kaupunkiin asti. Samaan aikaan edetään idästä ja vallataan Itäinen Ukraina tositarkoituksella, Harkova mukaanlukien. Koko itäinen Ukraina liitetään Donbassin alueeseen. Putin saattaa myös valloittaa Dneprin eteläpuoliset alueet Krimin ja Länsi-Ukrainan välistä. Sitten Ukrainalle pannaan kovat ehdot. Joko Ukraina tunnustaa Krimin liittämiseen Venäjään, luopuu demokratiasta, hyväksyy Putinin asettaman diktaattorin ja hyväksyy jonkinlaisen YYA:n kaltaisen sopimuksen tai sitten Ukraina typistetään vain murto-osaansa. Koko Ukrainaa Putin ei ehkä halua miehittää joten Kiovaa vain kiusataan, muttei vallata.

    • Anonyymi

      Otsikkona oli "mihin menet Ukraina". Kai toi Ukraina jää paikoileen, mutta monet Ukrainalaiset ovat menneet Venäjälle. Nykyisen tilanteen kärjistymisen myötä muutovirta on vain kasvanut. Venäjällä on "vakituisesti" yli 3,5 miljoonaa ukrainalaista.

    • Anonyymi

      Kun ei enään mieskunto riitä niin kalistetaan sapelia :(


      Pravda

    • Anonyymi

      ""Venäläismieliset" kapinalliset?! He ovat Itä-Ukrainassa asuvia venäläisiä, jotka eivät halua olla tekemisissä heitä sortavan Ukrainan hallituksen kanssa! He taistelevat kotiensa puolesta! He eivät ole mitään palaa lohkoneet!
      Heitä murhaa britit, ranskalaiset ja saksalaiset yms. jotka ovat tulleet Ukrainan riveihin. Ulkomaalaiset ammuskelevat Itä-Ukrainan siviilejä paljolti huvin vuoksi!"

      Vuoden 1939 versio:

      "Saksalaismieliset" kapinalliset?! He ovat Puolassa asuvia saksalaisia, jotka eivät halua olla tekemisissä heitä sortavan Puolan hallituksen kanssa! He taistelevat kotiensa puolesta! He eivät ole mitään palaa lohkoneet!
      Heitä murhaa britit, ranskalaiset ja poulalaiset yms. jotka ovat tulleet länneen riveihin. Ulkomaalaiset ammuskelevat Puolan siviilejä paljolti huvin vuoksi!"

    • Anonyymi

      "Arviolta puolet vastauksista on Pietarin tehtaan kirjoituksia. Ovatko ne niin pihalla, että luulevat propagandansa jotenkin vaikuttavan."

      Aika uskomatonta miten joku voi uskoa näin naurettavien valheiden menevän läpi.

    • Anonyymi

      Ei kannata kuulua Venäjän vallan alle. Kyllä itsenäinen Ukraina on parempi.
      Venäläiset puhuvat Aatamista ja Eeevasta, jolloin Kain tappoi Aapelin. Sellaista se on sukulaisuuskin.
      VAHVEMPI TAPPAA HEIKOMPIAAN, NIINHÄN SE MENEE.
      Venäjä heikkenee ja kuihtuu, kuin pyy maailmanlopun edellä. Ei tule enää Neuvostoliittoa, se oli ennen , mutta ei enää nykyään.
      HERMANN GÖRINGIN VALTAAN NOUSU JA TUHO. Hitleristä seuraava.
      -ryösti valtoita ja keräsi satojatuhansia taideteosia.

    • Anonyymi

      Toivottavasti Ukraina nyt vihdoinkin menee kohti Minskin sopimuksen noudattamista, jota se on seitsemän vuotta vastustanut.

      • Anonyymi

        Toivottavasti ei. Minskin sopimuksen pääasiallinen rikkoja on Venäjä ja sen luoma mielikuvitusvaltio Itä-Ukrainassa. Minskin sopimuksessa yritettiin pakottaa Ukrainaa tilanteeseen, jossa Venäjällä olisi oikeus puuttua sen politiikkaan. Sopimusta voi verrata YYa-sopimukseen, jossa toisella osapuolella ei ollut juuri mitään itsenäistä päätösmahdollisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti ei. Minskin sopimuksen pääasiallinen rikkoja on Venäjä ja sen luoma mielikuvitusvaltio Itä-Ukrainassa. Minskin sopimuksessa yritettiin pakottaa Ukrainaa tilanteeseen, jossa Venäjällä olisi oikeus puuttua sen politiikkaan. Sopimusta voi verrata YYa-sopimukseen, jossa toisella osapuolella ei ollut juuri mitään itsenäistä päätösmahdollisuutta.

        Tutkikaa Ukrainan Venäjää uhkaavaa politiikkaa tietyissä asiakirjoissa ja toimissa:
        1. V. 2021 Ukrainan presidentin asetus №117/2021 kohdat 6, 8, 23 (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №117/2021) - Ukraina kaikin keinoin taistelee Krimin takaisin valloittamiseksi, myöskin sotilaallisesti

        2. V. 2019 Ukraina itse luopui Venäjän ja Ukrainan välisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta, joka oli voimassa vv. 1999-2019.
        Naton liittyminen on laitettu Ukrainan perustuslakiin v. 2019.

        3. V. 2018 Ukrainan laki Donbassin integroimisesta rikkoi Minskin sopimuksessa hyväksytyn Donbassin erityisaseman.
        Kiova on valinnut sisällissodan ja 8 vuotta pommittanut Donbassia vetäen Venäjänkin konfliktiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkikaa Ukrainan Venäjää uhkaavaa politiikkaa tietyissä asiakirjoissa ja toimissa:
        1. V. 2021 Ukrainan presidentin asetus №117/2021 kohdat 6, 8, 23 (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №117/2021) - Ukraina kaikin keinoin taistelee Krimin takaisin valloittamiseksi, myöskin sotilaallisesti

        2. V. 2019 Ukraina itse luopui Venäjän ja Ukrainan välisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta, joka oli voimassa vv. 1999-2019.
        Naton liittyminen on laitettu Ukrainan perustuslakiin v. 2019.

        3. V. 2018 Ukrainan laki Donbassin integroimisesta rikkoi Minskin sopimuksessa hyväksytyn Donbassin erityisaseman.
        Kiova on valinnut sisällissodan ja 8 vuotta pommittanut Donbassia vetäen Venäjänkin konfliktiin.

        1. Eli Ukraina ilmoittaa puolustavansa alueellista koskemattomuuttansa Venäjän armeijan vuonna 2014 aloittamaa maahantunkeutumista vastaan aseellisesti. Mitä ihmeellistä tuossa on? Ukrainan armeija on velvoitettu puolustamaan alueitaan siinä missä minkä tahansa valtion armeija.
        2. MIkä tahansa hyökkäämättömyyssopimus maiden välillä menetti merkityksensä Venäjän rikottua sitä maahanhyökkäyksellä vuonna 2014.
        3. Venäjä ja sen orjasotilaat eivät koskaan täyttäneet edes Minskin sopimusten ensimmäistä ehtoa, tulitaukoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Eli Ukraina ilmoittaa puolustavansa alueellista koskemattomuuttansa Venäjän armeijan vuonna 2014 aloittamaa maahantunkeutumista vastaan aseellisesti. Mitä ihmeellistä tuossa on? Ukrainan armeija on velvoitettu puolustamaan alueitaan siinä missä minkä tahansa valtion armeija.
        2. MIkä tahansa hyökkäämättömyyssopimus maiden välillä menetti merkityksensä Venäjän rikottua sitä maahanhyökkäyksellä vuonna 2014.
        3. Venäjä ja sen orjasotilaat eivät koskaan täyttäneet edes Minskin sopimusten ensimmäistä ehtoa, tulitaukoa.

        1. V. 2014 ei ollut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, koska Krimillä oli Venäjän tukikohta – ne joukot turvasivat Krimin äänestyksen ja Krim palautettiin Venäjälle rauhanomaisesti.
        Krim on Venäjän maa, koska Krim liitettiin Ukrainaan laittomasti NLn perustuslakia vastaan ja kantaväestön itsemääräämisoikeutta vastaan. Venäläiset ovat olleet enemmistönä Krimillä 100 vuoden ajan jatkuvasti.

        Venäjä tunnusti Ukrainan itsenäisyyden ilman Krimiä, koska Venäjän parlamentin asetus 21.05.1992 № 2809-I
        kumosi vuoden 1954 laittoman päätöksen Krimin siirtämisestä Ukrainalle.
        Kun Ukraina oli lojaali Venäjälle, raja säilyi Belavežan sopimuksen (5, 6 artikla) yhteydessä.

        2. Ukraina ei täyttänyt Minskin sopimuksen ehtoa, jonka mukana Ukrainan piti järjestää Donbassille erityisasema eli autonomiamainen alue.
        Sen sijaan Kiova julisti lain (18.1.2018 № 2268-VIII), jonka mukaan Donbass on Venäjän ”miehittämä alue” ja jatkoi Donbassin pommittamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. V. 2014 ei ollut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, koska Krimillä oli Venäjän tukikohta – ne joukot turvasivat Krimin äänestyksen ja Krim palautettiin Venäjälle rauhanomaisesti.
        Krim on Venäjän maa, koska Krim liitettiin Ukrainaan laittomasti NLn perustuslakia vastaan ja kantaväestön itsemääräämisoikeutta vastaan. Venäläiset ovat olleet enemmistönä Krimillä 100 vuoden ajan jatkuvasti.

        Venäjä tunnusti Ukrainan itsenäisyyden ilman Krimiä, koska Venäjän parlamentin asetus 21.05.1992 № 2809-I
        kumosi vuoden 1954 laittoman päätöksen Krimin siirtämisestä Ukrainalle.
        Kun Ukraina oli lojaali Venäjälle, raja säilyi Belavežan sopimuksen (5, 6 artikla) yhteydessä.

        2. Ukraina ei täyttänyt Minskin sopimuksen ehtoa, jonka mukana Ukrainan piti järjestää Donbassille erityisasema eli autonomiamainen alue.
        Sen sijaan Kiova julisti lain (18.1.2018 № 2268-VIII), jonka mukaan Donbass on Venäjän ”miehittämä alue” ja jatkoi Donbassin pommittamista.

        1. Päteekö rauhanomaisuus myös Venäjän armeijan 136. prikaatiin, jonka joukot taistelivat Ukrainassa vuonna 2014?
        https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/11/13/136-brigade-in-donbass/

        Näin ollen Venäjä rikkoi maiden välistä sopimusta maahanhyökkäyksellä. Venäjä ei ole myöskään voinut lainvoimaisesti kumota Krimin kuulumista Ukrainaan, koska NL siirtyi historiaan vuonna 1991.

        2. Venäjä ei täyttänyt Minskin sopimuksen ensimmäistä ehtoa tulitauosta, joka oli edellytys kaikelle mahdollisuudelle autonomiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Päteekö rauhanomaisuus myös Venäjän armeijan 136. prikaatiin, jonka joukot taistelivat Ukrainassa vuonna 2014?
        https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/11/13/136-brigade-in-donbass/

        Näin ollen Venäjä rikkoi maiden välistä sopimusta maahanhyökkäyksellä. Venäjä ei ole myöskään voinut lainvoimaisesti kumota Krimin kuulumista Ukrainaan, koska NL siirtyi historiaan vuonna 1991.

        2. Venäjä ei täyttänyt Minskin sopimuksen ensimmäistä ehtoa tulitauosta, joka oli edellytys kaikelle mahdollisuudelle autonomiasta.

        1. Krimillä oli Venäjän joukot v.2014, kts. Harkovan sopimus

        2. Donbass julistautui itsenäiseksi v.2014 kun Kiovassa tapahtui laiton vallankaappaus; venäläiset ovat Donbassin kantaväestö eikä maahanmuuttajia - heillä on itsemääräämisoikeus.
        Donbassissa ei ollut Venäjän armeijaa ennen 2022 vain vapaaehtoisia sotureita.
        Donbassin asevoimat kts. wiki ”Russian people's militias in Ukraine” ja ”Military of the Donetsk People's Republic”

        3. Ukraina ei täyttänyt Minskin sopimusta – ei tulitauosta eikä erityisasemaehtoa Donbassille.
        Perustellakseen kansalaistensa pommituksia Donbassissa Kiova keksi lain, että Donbass on muka ”Venäjän miehittämä alue” ja v. 2018 alkoi Ukrainan armeijan ООС (Операція об'єднаних сил/yhdistettyjen voimien operaatio 2018-2022), ennen sitä oli ATO (anti-terrorist operation).

        4. V. 2014-2022 Kiova kutsui pommituksiansa OOC ja ATO ”operaatioiksi”, koska silloin ei ollut sotaa Ukrainan ja Venäjän välillä.

        Ukraina pommitti Donbassia jatkuvasti vuodesta 2014 ja tappoi siellä tuhansia siviilejä:
        RFE/RL uutisoi, että v.2014-2019 YK:n mukaan Itä-Ukrainan sodassa 13 000 ihmistä kuoli, heistä neljännes oli siviilejä ja 30 000 oli haavoittunut:
        "Death Toll Up To 13,000 In Ukraine Conflict, Says UN Rights Office"
        https://www.rferl.org/a/death-toll-up-to-13-000-in-ukraine-conflict-says-un-rights-office/29791647.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Krimillä oli Venäjän joukot v.2014, kts. Harkovan sopimus

        2. Donbass julistautui itsenäiseksi v.2014 kun Kiovassa tapahtui laiton vallankaappaus; venäläiset ovat Donbassin kantaväestö eikä maahanmuuttajia - heillä on itsemääräämisoikeus.
        Donbassissa ei ollut Venäjän armeijaa ennen 2022 vain vapaaehtoisia sotureita.
        Donbassin asevoimat kts. wiki ”Russian people's militias in Ukraine” ja ”Military of the Donetsk People's Republic”

        3. Ukraina ei täyttänyt Minskin sopimusta – ei tulitauosta eikä erityisasemaehtoa Donbassille.
        Perustellakseen kansalaistensa pommituksia Donbassissa Kiova keksi lain, että Donbass on muka ”Venäjän miehittämä alue” ja v. 2018 alkoi Ukrainan armeijan ООС (Операція об'єднаних сил/yhdistettyjen voimien operaatio 2018-2022), ennen sitä oli ATO (anti-terrorist operation).

        4. V. 2014-2022 Kiova kutsui pommituksiansa OOC ja ATO ”operaatioiksi”, koska silloin ei ollut sotaa Ukrainan ja Venäjän välillä.

        Ukraina pommitti Donbassia jatkuvasti vuodesta 2014 ja tappoi siellä tuhansia siviilejä:
        RFE/RL uutisoi, että v.2014-2019 YK:n mukaan Itä-Ukrainan sodassa 13 000 ihmistä kuoli, heistä neljännes oli siviilejä ja 30 000 oli haavoittunut:
        "Death Toll Up To 13,000 In Ukraine Conflict, Says UN Rights Office"
        https://www.rferl.org/a/death-toll-up-to-13-000-in-ukraine-conflict-says-un-rights-office/29791647.html

        1. Minkä sopimuksen nojalla Venäjän 136. prikaatin kävi sotaa Ukrainan alueella v. 2014? Venäläisten sotilaiden oma valokuva-aineisto vahvistaa heidän olleen sotimassa Ukrainassa jo tuolloin:
        https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/11/13/136-brigade-in-donbass/

        2. Donbass ei milloinkaan julistautunut itsenäiseksi ja taistelut Venäjän hyökkäysvoimia vastaan jatkuvat yhä kymmenen vuotta myöhemmin. Venäjän armeijan tunkeutuminen Ukrainan alueelle muutenkin alkoi ennen kuin FSB ehti edes aloittamaan "sisällissotaansa".

        3. Ei Ukrainalla olisi ollut mitään syytä myöntääkään erityisasemaa ennen kuin Venäjän armeija ja heidän orjajoukkonsa täyttäisivät ensimmäisen vaatimuksen tulitauosta. Vuosi 2018 on neljä vuotta sen jälkeen kun Venäjän armeija hyökkäsi alueelle.

        4. Venäjän lain mukaan vieläkään ei ole sotaa Ukrainan ja Venäjän välillä, vaan meneillään on "erikoisoperaatio". Ja noissa YK:n lukemissa on mukana Venäjän armeijan tappamat ja haavoittamat ukrainalaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Minkä sopimuksen nojalla Venäjän 136. prikaatin kävi sotaa Ukrainan alueella v. 2014? Venäläisten sotilaiden oma valokuva-aineisto vahvistaa heidän olleen sotimassa Ukrainassa jo tuolloin:
        https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/11/13/136-brigade-in-donbass/

        2. Donbass ei milloinkaan julistautunut itsenäiseksi ja taistelut Venäjän hyökkäysvoimia vastaan jatkuvat yhä kymmenen vuotta myöhemmin. Venäjän armeijan tunkeutuminen Ukrainan alueelle muutenkin alkoi ennen kuin FSB ehti edes aloittamaan "sisällissotaansa".

        3. Ei Ukrainalla olisi ollut mitään syytä myöntääkään erityisasemaa ennen kuin Venäjän armeija ja heidän orjajoukkonsa täyttäisivät ensimmäisen vaatimuksen tulitauosta. Vuosi 2018 on neljä vuotta sen jälkeen kun Venäjän armeija hyökkäsi alueelle.

        4. Venäjän lain mukaan vieläkään ei ole sotaa Ukrainan ja Venäjän välillä, vaan meneillään on "erikoisoperaatio". Ja noissa YK:n lukemissa on mukana Venäjän armeijan tappamat ja haavoittamat ukrainalaiset.

        1. Sun viitteessä ”Askai707” apinoi ”Aric Toler”ia, joka käänsi ”sled_vzayt” viestin väärin .
        Alkuperäisessä ”sled_vzayt” viestissä venäjäksi (14 August 2015) oli vaan yhdestä ainoasta tykistömiehestä (Маракасов) ja venäläisistä panssareista:
        ”доказательства участия в боевых действиях на Донбассе современных российских танков Т-90А/todisteita nykyaikaisten venäläisten T-90A-panssarivaunujen osallistumisesta vihollisuuksiin Donbassissa”.
        Toisessa viestissään (10 November 2015) ”sled_vzayt” viitaten em. viestiin ei esitä mitään uutta, eli joitain yksittäisiä miehiä 136. prikaatista oli Donbassissa.

        2. Venäjä auttoi Donbassia epäsuorasti ja samoin USA auttoi Ukrainaa vuodesta 2014:
        Ukrainan media uutisoi 16.7.2017, että Transparency Internationalin mukaan Yhdysvallat yksin antoi Ukrainalle teknistä apua 658 milj. dollarilla vuodesta 2014 lähtien, mikä oli 26 prosenttia koko puolustusministeriön vuoden 2017 budjetista/”По данным Transparency International, одни только Штаты с 2014 года предоставили Украине технической помощи на $ 658 млн — это 26 % всего бюджета Минобороны на 2017-й”.
        https://nv.ua/ukraine/events/kak-ukraina-sotrudnichaet-s-nato-infografika-1477873.html
        Venäjän media uutisoi 21.4.2015, että Ukrainan ulkoministeriö sanoi, että Kiova odottaa sotilaskouluttajien saapumista Kanadasta ja Puolasta/”В МИД Украины заявили, что Киев ожидает прибытия военных инструкторов из Канады и Польши”
        https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1920163



        3. Donbass = > Donetskin kansantasavalta/itsenäisyysjulistus 7.4.2014 ja Luhanskin kansantasavalta/itsenäisyysjulistus 12. 5. 2014.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Sun viitteessä ”Askai707” apinoi ”Aric Toler”ia, joka käänsi ”sled_vzayt” viestin väärin .
        Alkuperäisessä ”sled_vzayt” viestissä venäjäksi (14 August 2015) oli vaan yhdestä ainoasta tykistömiehestä (Маракасов) ja venäläisistä panssareista:
        ”доказательства участия в боевых действиях на Донбассе современных российских танков Т-90А/todisteita nykyaikaisten venäläisten T-90A-panssarivaunujen osallistumisesta vihollisuuksiin Donbassissa”.
        Toisessa viestissään (10 November 2015) ”sled_vzayt” viitaten em. viestiin ei esitä mitään uutta, eli joitain yksittäisiä miehiä 136. prikaatista oli Donbassissa.

        2. Venäjä auttoi Donbassia epäsuorasti ja samoin USA auttoi Ukrainaa vuodesta 2014:
        Ukrainan media uutisoi 16.7.2017, että Transparency Internationalin mukaan Yhdysvallat yksin antoi Ukrainalle teknistä apua 658 milj. dollarilla vuodesta 2014 lähtien, mikä oli 26 prosenttia koko puolustusministeriön vuoden 2017 budjetista/”По данным Transparency International, одни только Штаты с 2014 года предоставили Украине технической помощи на $ 658 млн — это 26 % всего бюджета Минобороны на 2017-й”.
        https://nv.ua/ukraine/events/kak-ukraina-sotrudnichaet-s-nato-infografika-1477873.html
        Venäjän media uutisoi 21.4.2015, että Ukrainan ulkoministeriö sanoi, että Kiova odottaa sotilaskouluttajien saapumista Kanadasta ja Puolasta/”В МИД Украины заявили, что Киев ожидает прибытия военных инструкторов из Канады и Польши”
        https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1920163



        3. Donbass = > Donetskin kansantasavalta/itsenäisyysjulistus 7.4.2014 ja Luhanskin kansantasavalta/itsenäisyysjulistus 12. 5. 2014.

        1. Eli Venäjän 136. prikaatin sotilaita käyttämässä Venäjän armeijan T-90A tankkeja, joita Ukrainalla muuten ei ollut, hyökkäyksessä Ukrainaan. Yksittäiset sotilaat eivät voi mennä edes Venäjällä poimimaan T-90 tankkeja armeijan varikoilta omine lupineen. Eikä se rajoittunut yhteen sotilaaseen, koska kuvissa osoitetaan selvästi 136. prikaatin 2S3 telatykkien läsnäolo peitetyin tunnuksin ja vielä ylpeinä kuvissa esiintyneinen prikaatin miehistön jäsenineen, kuten Jansubaev, Laputin, Orazov jne. Kolmanneksi, Ukrainassa sotineille Venäjän armeijan sotilaille jaettua Suvorovin mitallia jaetaan nimenomaan asevoimien sotilaille, jotka ovat kunnostautuneet Venäjän asevoimien sotilaallisessa palveluksessa:
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Medal_of_Suvorov.jpg
        https://www.bellingcat.com/app/uploads/2015/11/201336_original.jpg

        2. Kyllä rajan yli hyökkäävä prikaatitaisteluryhmä venäläisine kalustoineen ja miehistöineen on jo aika paljon enemmän kuin "apua" ja kansainvälisessä laissa se on suora maahanhyökkäys. Ja kuten linkittämäsi artikkeli vuodelta 2017 osoittaa, USA:n apu tuohon asti oli kevyitä ajoneuvoja, yhteysvälineitä ja koulutusta. Vähän toista kuin Venäjän "apu" hyökätä suoraan rajan yli naapurimaahan venäläisten prikaatien tankeilla.

        3. Venäjän asevoimat käynnisti Krimin valloituksen 26.2.2014, mikä on 1 - 2 kuukautta ennen Venäjän orjajoukkojen "itsenäisyysjulistuksia".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Eli Venäjän 136. prikaatin sotilaita käyttämässä Venäjän armeijan T-90A tankkeja, joita Ukrainalla muuten ei ollut, hyökkäyksessä Ukrainaan. Yksittäiset sotilaat eivät voi mennä edes Venäjällä poimimaan T-90 tankkeja armeijan varikoilta omine lupineen. Eikä se rajoittunut yhteen sotilaaseen, koska kuvissa osoitetaan selvästi 136. prikaatin 2S3 telatykkien läsnäolo peitetyin tunnuksin ja vielä ylpeinä kuvissa esiintyneinen prikaatin miehistön jäsenineen, kuten Jansubaev, Laputin, Orazov jne. Kolmanneksi, Ukrainassa sotineille Venäjän armeijan sotilaille jaettua Suvorovin mitallia jaetaan nimenomaan asevoimien sotilaille, jotka ovat kunnostautuneet Venäjän asevoimien sotilaallisessa palveluksessa:
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Medal_of_Suvorov.jpg
        https://www.bellingcat.com/app/uploads/2015/11/201336_original.jpg

        2. Kyllä rajan yli hyökkäävä prikaatitaisteluryhmä venäläisine kalustoineen ja miehistöineen on jo aika paljon enemmän kuin "apua" ja kansainvälisessä laissa se on suora maahanhyökkäys. Ja kuten linkittämäsi artikkeli vuodelta 2017 osoittaa, USA:n apu tuohon asti oli kevyitä ajoneuvoja, yhteysvälineitä ja koulutusta. Vähän toista kuin Venäjän "apu" hyökätä suoraan rajan yli naapurimaahan venäläisten prikaatien tankeilla.

        3. Venäjän asevoimat käynnisti Krimin valloituksen 26.2.2014, mikä on 1 - 2 kuukautta ennen Venäjän orjajoukkojen "itsenäisyysjulistuksia".

        1. Itsenäinen Donbass (DNR/Donetskin kansantasavalta ja LNR/Luhanskin kansantasavalta) puolustautui Ukrainan armeijan hyökkäyksiä vastaan käyttäen Donbassin alueella olevia ukrainalaisia varastoja, joissa oli tankkeja Т-72, Т-80, Т-64БВ ja 2S3 telatykkejä myöskin.
        Ukrainan median mukaan itsenäisellä Donbassilla oli vain vanhoja ukrainalaisia panssareita -
        http://autoconsulting.ua/article.php?sid=32382

        Ei kukaan huomannut mitään 136. prikaatin T-90A panssareita, ei Naton eikä Ukrainan sotilastiedustelu.
        Viitteessäsi ”sled_vzayt” viestissä venäjäksi (14 August 2015) on kuvat vain yhdestä miehestä muka panssarin T-90An osan takana (se on ehkä photoshopattu - miehen pituuden pitää olla 4 metriä, jotta hän voisi kurkistaa sillä tavalla panssarin takaa). Mutta toisessa ”sled_vzayt” viestissä (10 November 2015) on kuvat tykistömiehistä 2S3-haupitsien taustalla.
        Eli viitteessäsi kuvat todistavat vain sitä, että yksittäisiä palkkasotureita lähti 136. prikaatista ulos Donbassiin ja sotivat siellä 2S3 telatykillä, joka myöskin löytyi Donbassin sotilasvarastoista.
        Ja nuo mitalit Venäjällä myönnetään myöskin armeijan ulkopuolella oleville.

        2. Vapaaehtoiset ulkomaalaiset joukot sotivat Donbassia vastaan Ukrainan puolella, samoin vapaaehtoiset venäläiset sotivat Ukrainaa vastaan.
        Venäjä auttoi Donbassia samoin kuin USA auttoi Ukrainaa.
        Sinulla on kummallinen kansainvälisen oikeuden tulkinta, sinun logiikan mukaan Nato tekee Venäjälle nyt suoran maahanhyökkäyksen, koska vapaaehtoiset Nato-maista käyttävät Naton panssareita ja tykkejä Ukrainassa Venäjää vastaan ja pommitavat Belgorodia.
        Todellisuudessa kun HMMWVssa sotilas on USAn armeijan asepuvussa, sitten se on USAn maahanhyökkäys.
        Kun panssarissa sotilaat ovat Venäjän armeijan asepuvussa ja panssarilla on Venäjän armeijan merkit, sitten se on Venäjän maahanhyökkäys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Itsenäinen Donbass (DNR/Donetskin kansantasavalta ja LNR/Luhanskin kansantasavalta) puolustautui Ukrainan armeijan hyökkäyksiä vastaan käyttäen Donbassin alueella olevia ukrainalaisia varastoja, joissa oli tankkeja Т-72, Т-80, Т-64БВ ja 2S3 telatykkejä myöskin.
        Ukrainan median mukaan itsenäisellä Donbassilla oli vain vanhoja ukrainalaisia panssareita -
        http://autoconsulting.ua/article.php?sid=32382

        Ei kukaan huomannut mitään 136. prikaatin T-90A panssareita, ei Naton eikä Ukrainan sotilastiedustelu.
        Viitteessäsi ”sled_vzayt” viestissä venäjäksi (14 August 2015) on kuvat vain yhdestä miehestä muka panssarin T-90An osan takana (se on ehkä photoshopattu - miehen pituuden pitää olla 4 metriä, jotta hän voisi kurkistaa sillä tavalla panssarin takaa). Mutta toisessa ”sled_vzayt” viestissä (10 November 2015) on kuvat tykistömiehistä 2S3-haupitsien taustalla.
        Eli viitteessäsi kuvat todistavat vain sitä, että yksittäisiä palkkasotureita lähti 136. prikaatista ulos Donbassiin ja sotivat siellä 2S3 telatykillä, joka myöskin löytyi Donbassin sotilasvarastoista.
        Ja nuo mitalit Venäjällä myönnetään myöskin armeijan ulkopuolella oleville.

        2. Vapaaehtoiset ulkomaalaiset joukot sotivat Donbassia vastaan Ukrainan puolella, samoin vapaaehtoiset venäläiset sotivat Ukrainaa vastaan.
        Venäjä auttoi Donbassia samoin kuin USA auttoi Ukrainaa.
        Sinulla on kummallinen kansainvälisen oikeuden tulkinta, sinun logiikan mukaan Nato tekee Venäjälle nyt suoran maahanhyökkäyksen, koska vapaaehtoiset Nato-maista käyttävät Naton panssareita ja tykkejä Ukrainassa Venäjää vastaan ja pommitavat Belgorodia.
        Todellisuudessa kun HMMWVssa sotilas on USAn armeijan asepuvussa, sitten se on USAn maahanhyökkäys.
        Kun panssarissa sotilaat ovat Venäjän armeijan asepuvussa ja panssarilla on Venäjän armeijan merkit, sitten se on Venäjän maahanhyökkäys.

        1. Kiitos, mutta oma linkkisi vahvistaa Venäjän panssarijoukkojen läsnäolon Ukrainassa:
        Но и того огромного запаса танков Т-64, который хранился на складах в РФ скоро уже стало не хватать, и в Украину начали бросать Т-72, Т-80, и даже новейшие Т-90. Все они рано или поздно становились металлоломом. И только вмешательство регулярных частей российской армии спасло боевиков ДНР и ЛНР от поражения.
        http://autoconsulting.ua/article.php?sid=32382
        Ja siellä on muuten paljon enemmän kuin yksi kuva T-90A tankeista:
        https://informnapalm.org/2358-rossyjskye-tanky-136-j-motostrelkovoj-brygade-v-luganskoj-oblasty-fotofakt/
        136. prikaatin sotilas Marakasov esitti sometilillään useita kuvia prikaatinsa joukoista Ukrainassa käyttelemässä T-90A tankkeja. Eikä asia niihin rajoitu, sillä Ukrainan maaperällä bongattiin myös tuhottuja Venäjän armeijan T-72B3 ja BA tankkeja kesällä 2014, molemmat Uralvagonzavodin uusimpia malleja.
        http://www.interpretermag.com/spotting-russias-tanks-south-of-ilovaisk/

        Mutta hyvä kun viimein myönnyit asiaan :D

        2. Jos haluat näyttää kuvia USA:n sotilaista taistelemassa tunnuksettomilla Abramseilla ja M109 telatykeillä Ukrainassa vuonna 2014 niin olet vapaa esittämään todisteesi. Minä kyllä jaksan odottaa.

        Natolta saadun aseistuksen käyttäminen Venäjän hyökkäysjoukkojen Ukrainan maaperällä on mutten täysin puolustuksellinen sotatoimi. Samalla voidaan kuitenkin myös todeta, että iskut Naton aseilla esimerkiksi Belgorodiin olisivat hyväksyttäviä, koska alue on sotilastukikohta, jota on avoimesti käytetty Ukrainan pommittamiseen vuodest 2022 alkaen. Näin ollen Ukrainan kaikki mahdolliset iskut Venäjän puolelle ovat kansainvälisen oikeuden mukaan hyväksyttävää puolustuksellista toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Kiitos, mutta oma linkkisi vahvistaa Venäjän panssarijoukkojen läsnäolon Ukrainassa:
        Но и того огромного запаса танков Т-64, который хранился на складах в РФ скоро уже стало не хватать, и в Украину начали бросать Т-72, Т-80, и даже новейшие Т-90. Все они рано или поздно становились металлоломом. И только вмешательство регулярных частей российской армии спасло боевиков ДНР и ЛНР от поражения.
        http://autoconsulting.ua/article.php?sid=32382
        Ja siellä on muuten paljon enemmän kuin yksi kuva T-90A tankeista:
        https://informnapalm.org/2358-rossyjskye-tanky-136-j-motostrelkovoj-brygade-v-luganskoj-oblasty-fotofakt/
        136. prikaatin sotilas Marakasov esitti sometilillään useita kuvia prikaatinsa joukoista Ukrainassa käyttelemässä T-90A tankkeja. Eikä asia niihin rajoitu, sillä Ukrainan maaperällä bongattiin myös tuhottuja Venäjän armeijan T-72B3 ja BA tankkeja kesällä 2014, molemmat Uralvagonzavodin uusimpia malleja.
        http://www.interpretermag.com/spotting-russias-tanks-south-of-ilovaisk/

        Mutta hyvä kun viimein myönnyit asiaan :D

        2. Jos haluat näyttää kuvia USA:n sotilaista taistelemassa tunnuksettomilla Abramseilla ja M109 telatykeillä Ukrainassa vuonna 2014 niin olet vapaa esittämään todisteesi. Minä kyllä jaksan odottaa.

        Natolta saadun aseistuksen käyttäminen Venäjän hyökkäysjoukkojen Ukrainan maaperällä on mutten täysin puolustuksellinen sotatoimi. Samalla voidaan kuitenkin myös todeta, että iskut Naton aseilla esimerkiksi Belgorodiin olisivat hyväksyttäviä, koska alue on sotilastukikohta, jota on avoimesti käytetty Ukrainan pommittamiseen vuodest 2022 alkaen. Näin ollen Ukrainan kaikki mahdolliset iskut Venäjän puolelle ovat kansainvälisen oikeuden mukaan hyväksyttävää puolustuksellista toimintaa.

        1. Etkö näe, että tuon linkin viite tankista T-90 vie taas samaan viitteeseesi ”sled_vzayt”?!
        Eli ei ollut muita asiantuntijoita, paitsi se salaliittoteorianmukainen ”sled_vzayt” ja muu Ukrainan media vain apinoi ”sled_vzayt”a.
        OSCE/ETYJn tarkkailijat eivät huomanneet tankkeja v.2014
        https://www.osce.org/ukraine-smm/130126

        2. Etkö ymmärrä, että Ukrainan armeijan univormussa USAn/Venäjän/Kanadan tai muun maan kansalainen on Ukrainan armeijan sotilas eikä ”USAn sotilas” tai ”Venäjän sotilas”?!
        kts. wiki ”Ukrainan kansainvälinen legioona”, ”Vapaan Venäjän legioona”, ”Kanadalaisprikaati”.
        Wikissä ”Ukrainan kansainvälinen legioona” lukee:
        ”Yhdysvalloissa laki ei erikseen kiellä kansalaisia liittymästä toisen valtion armeijaan, eikä sellaisessa palveleminen ole peruste kansalaisuuden menettämiselle.
        Yhdistyneessä kuningaskunnassa on vuodesta 1870 lähtien ollut kiellettyä sotia sellaista maata vastaan, joka ei ole sotatilassa maata vastaan. Tätä lakia ei ole sovellettu nykyaikana.
        Kanadan puolustusministeri, Anita Anand, sanoi, että legioonaan liittyminen on jokaisen yksilöllinen valinta..”
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainan_kansainvälinen_legioona
        Wikissä ”Vapaan Venäjän legioona” lukee:
        ” Vapaan Venäjän legioona/Legion "Svoboda Rossii" on Ukrainan kansainvälisen legioonan alainen osasto, joka koostuu pääsääntöisesti venäläisistä vapaaehtoisista, loikanneista venäläissotilaista ja venäläisistä sotavangeista...Legioona käyttää tunnuksenaan valko-sini-valkoista lippua..”
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaan_Venäjän_legioona

        Sekoitatko vapaaehtoiset muun maan kansalaiset Ukrainan armeijaan tai itsenäisen Donbassin (DNR/LNR) armeijaan tahallaan kierosti vai tietämättömyydestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Etkö näe, että tuon linkin viite tankista T-90 vie taas samaan viitteeseesi ”sled_vzayt”?!
        Eli ei ollut muita asiantuntijoita, paitsi se salaliittoteorianmukainen ”sled_vzayt” ja muu Ukrainan media vain apinoi ”sled_vzayt”a.
        OSCE/ETYJn tarkkailijat eivät huomanneet tankkeja v.2014
        https://www.osce.org/ukraine-smm/130126

        2. Etkö ymmärrä, että Ukrainan armeijan univormussa USAn/Venäjän/Kanadan tai muun maan kansalainen on Ukrainan armeijan sotilas eikä ”USAn sotilas” tai ”Venäjän sotilas”?!
        kts. wiki ”Ukrainan kansainvälinen legioona”, ”Vapaan Venäjän legioona”, ”Kanadalaisprikaati”.
        Wikissä ”Ukrainan kansainvälinen legioona” lukee:
        ”Yhdysvalloissa laki ei erikseen kiellä kansalaisia liittymästä toisen valtion armeijaan, eikä sellaisessa palveleminen ole peruste kansalaisuuden menettämiselle.
        Yhdistyneessä kuningaskunnassa on vuodesta 1870 lähtien ollut kiellettyä sotia sellaista maata vastaan, joka ei ole sotatilassa maata vastaan. Tätä lakia ei ole sovellettu nykyaikana.
        Kanadan puolustusministeri, Anita Anand, sanoi, että legioonaan liittyminen on jokaisen yksilöllinen valinta..”
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainan_kansainvälinen_legioona
        Wikissä ”Vapaan Venäjän legioona” lukee:
        ” Vapaan Venäjän legioona/Legion "Svoboda Rossii" on Ukrainan kansainvälisen legioonan alainen osasto, joka koostuu pääsääntöisesti venäläisistä vapaaehtoisista, loikanneista venäläissotilaista ja venäläisistä sotavangeista...Legioona käyttää tunnuksenaan valko-sini-valkoista lippua..”
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaan_Venäjän_legioona

        Sekoitatko vapaaehtoiset muun maan kansalaiset Ukrainan armeijaan tai itsenäisen Donbassin (DNR/LNR) armeijaan tahallaan kierosti vai tietämättömyydestä?

        1. Etkö nähnyt oman linkkisi jo vahvistavan venäläisten käyttäneen T-90 tankkeja Ukrainassa vuonna 2014? Miksi yrität kilpaväitellä omien ristiriitaisten väittämiesi kanssa?
        http://autoconsulting.ua/article.php?sid=32382
        Но и того огромного запаса танков Т-64, который хранился на складах в РФ скоро уже стало не хватать, и в Украину начали бросать Т-72, Т-80, и даже новейшие Т-90. Все они рано или поздно становились металлоломом. И только вмешательство регулярных частей российской армии спасло боевиков ДНР и ЛНР от поражения.

        Enkä minä tarvitse mitään asiantuntijaa näkemään puolestani, jos teillä Venäjällä tarvitaankin asiaan joku Kremlin hyväksyntä. Nuo kuvien tankit ovat venäläisiä T-90A ja T-72B3 malleja, joissakin kuvissa jopa ylpeinä esiintyvien Venäjän armeijan sotilaiden kera.

        2. Ja venäläinen 136. prikaati hyökkäämässä venäläisissä univormuissa olevien venäläisten sotilaiden käyttämillä Venäjän armeijan 136. prikaatin palveluskäytössä olevilla T-90A ja T-72B3 tankeilla Ukrainan puolelle vuonna 2014 löytää sekin paikkansa kansainvälisestä oikeudesta. Sitä sanotaan kuule maahanhyökkäykseksi. Venäjän armeijan sotilaat saivat tehtävästään jopa mitalit, joita jaetaan vain valtion tehtävissä oleville.

        Vapaaehtoiset eivät ajele oman maansa armeijan tehtävissä oman maansa tankkeja naapurin puolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Etkö nähnyt oman linkkisi jo vahvistavan venäläisten käyttäneen T-90 tankkeja Ukrainassa vuonna 2014? Miksi yrität kilpaväitellä omien ristiriitaisten väittämiesi kanssa?
        http://autoconsulting.ua/article.php?sid=32382
        Но и того огромного запаса танков Т-64, который хранился на складах в РФ скоро уже стало не хватать, и в Украину начали бросать Т-72, Т-80, и даже новейшие Т-90. Все они рано или поздно становились металлоломом. И только вмешательство регулярных частей российской армии спасло боевиков ДНР и ЛНР от поражения.

        Enkä minä tarvitse mitään asiantuntijaa näkemään puolestani, jos teillä Venäjällä tarvitaankin asiaan joku Kremlin hyväksyntä. Nuo kuvien tankit ovat venäläisiä T-90A ja T-72B3 malleja, joissakin kuvissa jopa ylpeinä esiintyvien Venäjän armeijan sotilaiden kera.

        2. Ja venäläinen 136. prikaati hyökkäämässä venäläisissä univormuissa olevien venäläisten sotilaiden käyttämillä Venäjän armeijan 136. prikaatin palveluskäytössä olevilla T-90A ja T-72B3 tankeilla Ukrainan puolelle vuonna 2014 löytää sekin paikkansa kansainvälisestä oikeudesta. Sitä sanotaan kuule maahanhyökkäykseksi. Venäjän armeijan sotilaat saivat tehtävästään jopa mitalit, joita jaetaan vain valtion tehtävissä oleville.

        Vapaaehtoiset eivät ajele oman maansa armeijan tehtävissä oman maansa tankkeja naapurin puolella.

        1. Siinä linkissä klikkaa tekstissä sanoja ”как Россия перебрасывала свою технику боевикам на Донбасс со всеми фактами и доказательствами можно увидеть здесь” ja pääset ”sled_vzayt”n viitteeseesi. Eli ei ollut muita asiantuntijoita, paitsi sinun salaliittoteorianmukainen ”sled_vzayt” ja muu Ukrainan media vain apinoi ”sled_vzayt”a.

        2. Sinä keksit satuja Venäjän armeijan univormusta, vapaaehtoisilla ei ollut sitä.
        Nuo mitalit Venäjällä myönnetään myöskin armeijan ulkopuolella oleville.
        Siis sekoitat tahallaan kierosti vapaaehtoiset muun maan kansalaiset Ukrainan armeijassa ja itsenäisen Donbassin (DNR/LNR) armeijassa muun maan armeijaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Siinä linkissä klikkaa tekstissä sanoja ”как Россия перебрасывала свою технику боевикам на Донбасс со всеми фактами и доказательствами можно увидеть здесь” ja pääset ”sled_vzayt”n viitteeseesi. Eli ei ollut muita asiantuntijoita, paitsi sinun salaliittoteorianmukainen ”sled_vzayt” ja muu Ukrainan media vain apinoi ”sled_vzayt”a.

        2. Sinä keksit satuja Venäjän armeijan univormusta, vapaaehtoisilla ei ollut sitä.
        Nuo mitalit Venäjällä myönnetään myöskin armeijan ulkopuolella oleville.
        Siis sekoitat tahallaan kierosti vapaaehtoiset muun maan kansalaiset Ukrainan armeijassa ja itsenäisen Donbassin (DNR/LNR) armeijassa muun maan armeijaan.

        1. Mitäpä jos klikkaisit näitä sanoja omasta linkistäsi:
        Но и того огромного запаса танков Т-64, который хранился на складах в РФ скоро уже стало не хватать, и в Украину начали бросать Т-72, Т-80, и даже новейшие Т-90. Все они рано или поздно становились металлоломом. И только вмешательство регулярных частей российской армии спасло боевиков ДНР и ЛНР от поражения.
        Joissa selvästi todetaan sinun valehdelleen.

        Nämä valokuvat eivät myöskään ole salaliittoteoriaa:
        https://informnapalm.org/2358-rossyjskye-tanky-136-j-motostrelkovoj-brygade-v-luganskoj-oblasty-fotofakt/#1-5
        http://www.interpretermag.com/spotting-russias-tanks-south-of-ilovaisk/
        Venäläisiä tankkeja (T-90A ja T-72B3) Ukrainan alueella vuonna 2014. Tuota kutsutaan ihan rehellisesti maahanhyökkäykseksi, jos teillä Venäjällä suositaankin muuta terminologiaa.

        2. Tämä kaveri ei ole saanut kirjettäsi:
        https://informnapalm.org/2358-rossyjskye-tanky-136-j-motostrelkovoj-brygade-v-luganskoj-oblasty-fotofakt/#1-1
        Hän unohti päälleen Venäjän armeijan VSR-kamppeet ja vielä EMR-liivin. Kannattaa varmaan ensi yrityksellä työskennellä kovemmin niiden vapaaehtoisten naamioimiseksi.

        Sinä varmasti tunnetkin kierouden oikein hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Mitäpä jos klikkaisit näitä sanoja omasta linkistäsi:
        Но и того огромного запаса танков Т-64, который хранился на складах в РФ скоро уже стало не хватать, и в Украину начали бросать Т-72, Т-80, и даже новейшие Т-90. Все они рано или поздно становились металлоломом. И только вмешательство регулярных частей российской армии спасло боевиков ДНР и ЛНР от поражения.
        Joissa selvästi todetaan sinun valehdelleen.

        Nämä valokuvat eivät myöskään ole salaliittoteoriaa:
        https://informnapalm.org/2358-rossyjskye-tanky-136-j-motostrelkovoj-brygade-v-luganskoj-oblasty-fotofakt/#1-5
        http://www.interpretermag.com/spotting-russias-tanks-south-of-ilovaisk/
        Venäläisiä tankkeja (T-90A ja T-72B3) Ukrainan alueella vuonna 2014. Tuota kutsutaan ihan rehellisesti maahanhyökkäykseksi, jos teillä Venäjällä suositaankin muuta terminologiaa.

        2. Tämä kaveri ei ole saanut kirjettäsi:
        https://informnapalm.org/2358-rossyjskye-tanky-136-j-motostrelkovoj-brygade-v-luganskoj-oblasty-fotofakt/#1-1
        Hän unohti päälleen Venäjän armeijan VSR-kamppeet ja vielä EMR-liivin. Kannattaa varmaan ensi yrityksellä työskennellä kovemmin niiden vapaaehtoisten naamioimiseksi.

        Sinä varmasti tunnetkin kierouden oikein hyvin.

        "Ukrainan Venäjää vastaan nostamat syytteet terrorismin rahoittamisesta kaatuivat Kansainvälisessä tuomioistuimessa"
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukrainan-venajaa-vastaan-nostamat-syytteet-terrorismin-rahoittamisesta-kaatuivat-kansainvalisessa-tuomioistuimessa/8869522#gs.4eghz8

        Ukrainan alkujaan vuonna 2017 nostamat syytteet koskivat aikaa ennen Venäjän kaksi vuotta sitten aloittamaa "täysimittaista hyökkäyssotaa".

        "Kansainvälinen tuomio­istuin hylkäsi Ukrainan Venäjää vastaan nostamat syytteet terrorismin rahoittamisesta"
        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010195864.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ukrainan Venäjää vastaan nostamat syytteet terrorismin rahoittamisesta kaatuivat Kansainvälisessä tuomioistuimessa"
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukrainan-venajaa-vastaan-nostamat-syytteet-terrorismin-rahoittamisesta-kaatuivat-kansainvalisessa-tuomioistuimessa/8869522#gs.4eghz8

        Ukrainan alkujaan vuonna 2017 nostamat syytteet koskivat aikaa ennen Venäjän kaksi vuotta sitten aloittamaa "täysimittaista hyökkäyssotaa".

        "Kansainvälinen tuomio­istuin hylkäsi Ukrainan Venäjää vastaan nostamat syytteet terrorismin rahoittamisesta"
        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010195864.html

        Et enää edes kiellä armeijanne hyökänneen Ukrainassa vuonna 2014? Hyvä, juhlistetaan sitä vilkaisemalla ihan videota venäläisen T-90A ryhmän operoinnista Ukrainan maaperällä Luhanskissa tuohon aikaan.

        https://www.youtube.com/watch?v=RbZQ71614lY


    • Anonyymi

      Eikös Heidi Hautala ole everstin tytär? Sitä taustaa vasten NATO lobby on saanut hänet ehkä helpostikin puolelleen

    • Anonyymi

      hei kellään mitään ryhmää mihin voisin liittyä oon menos ukrainaan 9s helmikuuta :)

      • Anonyymi

        Rynkyn varteen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rynkyn varteen?

        Miksiköhän Putin ei kysy Suomi24:n keskustelupalstan asiantuntijoilta ohjeita tuon sotilaallisen erikoisoperaation lopettamiseksi?


    • Anonyymi

      Ukraina perustaa avaruushallituksen ja pakenee planeetalta!🌋

    • Anonyymi

      Kubanin kannattaisi miettiä eroa Venäjästä ja liittoutua Ukrainan kanssa. Putlerin korttitalo on romahtamassa ja on aika herätä eri puolilla Venäjää.

    • Anonyymi

      Venäläinen maailma on Bysantin maailman vääristynyt kopio. Kulttuurellinen omiminen, joka on menettänyt alkuperäisen hohtonsa.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      136
      2163
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      204
      1973
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1566
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      9
      1095
    5. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      309
      1013
    6. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      164
      974
    7. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      75
      878
    8. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      260
      864
    9. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      42
      863
    10. Näyttääkö kaivattusi

      Iloiselta vai surulliselta?
      Ikävä
      56
      816
    Aihe