KOKEMUKSET KIUSAAMISESTA

Moi. Olen kohta 17 vuotta mutta vielä 16, olen kokenut vakavaa kiusaamista koko mun lapsuuden ajan siitä eskarista lähtien tähän amis hetkeen asti.
Ja nyt alla on sit mun kiusaamis kokemuksia, itselleni kiusaaminen on ollut suurin syy mun masennukselle ja syömishäiriölle.

ESKARI:
Eskarissa se oli syrjimistä päänsääntöisesti mutta myös tietyt ihmiset pilkkasivat ja jopa haukkuivat minua. olin lapsena hyvinkin hiljainen yms minkä takia en ikinä kertonut tästä mitään. Tiedän kyllä että lapset eivät osaa ajatella mitä sanovat mutta ei silti lastenkaan pidä haukkua tai arvostella kun en silloin tehnyt niille mitään. Mun asioihin puututtiin esim. käsien pesun yhteydessä mun käsien pesuun alettiin ainakin puuttua sekä myös mun vaatteisiin. Olin monesti asioita selvittämässä tällaisten ihmisten kanssa. En silloin lapsena tätä murehtinut mutta nykyään tämä vaivaa.

LUOKAT 1-3:
Noh sitten menin kouluun. Alku viikot menivät hyvin mutta sitten alkoi jatkuva haukkuminen, töniminen sekä myös lyöminen. Mulla oli koulussa yks vuoden vanhempi poika joka oli mun kaveri mutta sitten se alkoi olemaan sen kavereiden kanssa ja haukkui mut aina pystyyn sekä myös uhkaili. "jos tuut tänne, mä tapan sut" en silloin tuosta välitä mutta nykyään aivan kuten eskari kokemukset painuvat mieleen ja saatan nähdä painajaisia näistä. muistan ikuisesti ne pilkkaavat katseet. Syrjintä jatkui sekä myös arvostelu.

LUOKAT 4-6
Noh vaihdoin sitten koulua. Mikään ei muuttunut, kiusaaminen jatkui. Kuuntelin joka päivä kuinka läski sekä ruma olen. 5 luokalla tajusin olevani bi enkä täysin hetero. Ja siitäpä sit sainkin huutelua yms. Kuuntelin silloin myös Robinia mistä minua pilkattiin, "robin on yhtä huono ihminen kun sinä niin kyllä te sopisitte hyvin yhteen". 6lk mulla alkoi olemaan mieli-alakuloisuutta ja syömisten pois jättämistä mistä sitten sainkin kuulla, "miksi et vaan syö, ei voi olla noin vaikeaa syödä normaalisti". Koko tuon ajan musta huudeltiin aivan perättömiä asioita ja jopa naurettiin päin naamaa.

7lk-8lk puoleen väliin:
Siirryin sitten ylä-asteelle ja someen, minulla alkoi netti kiusaaminen normaalin kiusaamisen lisäksi. Kuuntelin jopa vapaa-ajalla miten mun pitäisi päättää päiväni. Jäin kokonaan yksin , minulla ei ollut yhtään kaveria eikä opetkaan tehneet mitään kiusaamisen rauhoittumiseksi. Luokkalainen kertoi opettajille asioita mitä en tehnyt joiden asioiden takia jouduin niitä välttelemään eikä kiusaajat tehneet mitään tai sitten olisin itse joutunut päättämään ne asiat mitä kiusaajat tekevät asian loppumiseksi.

8-9LK
Vaihdoin koulua 8 luokan puolessa välin jolloin en kokenut muuta kuin huorittelua, lehmittelyä ja läskittelyä, myös pientä pilkkaamista oli muttei muuten ollut mitään, paitsi netti kiusaamista.

AMIS:
Siirryin sit amikseen opiskelee lähihoitajaksi. Se oli sitä samaa syrjintää mutta nyt nämä 3 kuukautta minusta puhutaan paljon pahaa niin netissä kuin sitten käytävillä yms. Mun asioita levitellään enkä voi kehenkään luottaa.

Siinä pieniä tarinoita mun kiusaamisesta. Jos sua kiusataan niin et ole ainoa, saat mulle aina kommentteihin viestiä tai jopa muuallekin jos haluat. Muista että olet arvokas juuri noin. ÄLÄ KIUSAA!!

12

718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama oli aikanaan mullakin, ala-asteella kiusattiin, yläasteella kiusattiin, amiksessa kiusattiin, intissä kiusattiin ja vielä työpaikoilla kun kiusattiin.
      Jo yläasteella tein ympärilleni muurin ja en reagoinut oikeastaan enää mitenkään kiusaamiseen. Kiusaajat suljin totaalisesti pois. En keskustellut heidän kanssaan, jos kiusaaja kysyi minulta asiallisesti jotain niin vastasin kyllä asiallisesti ja lyhyesti katsomatta.
      Aikuisiässä oli luokkakokous, en tietenkään mennyt, minulle luokkakokous oli ihan pelkkää tyhjää. Minulle ihan yks hailee mitä kiusaajilleni kuulu ja kiusaajien kannattajille. Yläasteella oli muutama henkilö, muuta tyttö josta näin että he eivät hyväksyneet kiusaamistani, heitä muistelen lämmöllä.

      • Todella kurjaa tollanen mutta teit hyvän ratkaisun.


    • Anonyymi

      Itse olen nyt mies 50v. Kiusattiin lähinnä yläaste . Jatko opinnoissa vähän rauhoittui mutta oli sielläkin niitä saatanan kiusaajia. Sen jälkeen rauhoittui. Mutta kyllä ne vielä mielessä on. Tyttäreni nyt 9 luokalla ja on kiusattu. Pahin pelkoni toteutui . Toivoin niin ettei hänen tarvitsisi kokea samaa paskaa, kuin itse.

      • Kiusattuna oleminen ja se pelko mitä kokee jää kyllä ikuisesti mieleen. Voi ei, toivottavasti tyttäresi kiusaaminen loppuisi, todella ikävää. Osaat varmasti antaa hänelle vertais tukea kun itsekin olet ollut kiusattuna. Ei kenenkään pitäisi kokea kiusaamista, se on väärin. Tsemppiä sulle ja tyttärellesi tässä asiassa, olette vahvoja.


    • Anonyymi

      Kyllä kiusatut ovat niitä vahvimpia, kiusaajat ovat heikkoja.
      Kiusatut pärjää elämässään paremmin koska ovat tottuneet olemaan yksin ja tekemään päätöksiä yksin.
      Hyvä me, kiusatut!

      • Juurikin näin! Kiusatut jopa pystyvät antaa toisilleen vertais tukea ja apuja tilanteisiin


    • Anonyymi

      Tiedätkö venluu! Bi-ihmiset ovat mielestäni heteroita älykkäämpiä.
      Bi-ihmisissä yhdistyy tavallaan molempien sukupuolien hyvät ominaisuudet joten eihän siitä voi tulla muuta kuin todella hyvä😊

      • Voi kiitos paljon kauniista sanoistasi!! on aivan ihanaa kuulla että joku on tuota mieltä


    • Alakoulusta muistan et oli heitetty roskikseen, ulkona. onneks oli kartonki ei mikään biojäte. Olin alakoulussa todella heikko 130 cm itikka. Yläkoulussa kerran uhkailtiin veitsellä mut kauemmaks ei mennyt, uhkailun puolelle se jäi.

      • Tuo on aivan hirveää ,olet joutunut kokemaan paljon sellaista mitä ei pitäisi kokea.


    • Anonyymi

      Se on järkyttävää miten tätä ongelmaa ei millään saada kuriin. Lapsia pitäisi kunnolla kasvattaa aivan pienestä asti, laittaa heidät ymmärtämään kiusatun kokemusmaailmaa niin hyvin sekä opastamaan omien tunteiden käsittelyyn, jotta he eivät mitenkään voisi käsitellä omia ongelmiaan viattomiin niitä purkaen.

      • Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Nykyään kiusaamiseen ei puututa juuri ollenkaan vaan kiusatut esim. minä joudutaan tekemään kaikki jotta kiusaaminen rauhoittuu vaikka asiaa ei voida tuolla tavalla hoitaa. Olen itse joutunut vaihtamaan koulua kiusaamisen takia sekä välttelemään kiusattuja. se olisi iso muutos kaikkeen jos kiusaamiseen puututtaisiin, niin monet nuoret eivät kokisi yksinäisyyttä ja ei ryhmään kuulumista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe