Amispohjalta AMKiin?

Anonyymi

Olen käynyt rakennuspuolen ja sen jälkeen toisen koulutuksen remontointiin liittyen.
Peruskoulu meni kuitenkin niin huonosti kuin voi mennä ilman ehtoja.
En ole kauheasti tehnyt rakennustyötä mutta nyt olen taas palannut "hommiin" ja opettajan kehotus insinööriksi ja vuokrananatajan kehotus rakennusmestariksi alkoi taas kummitella.
Miten on, onko noihin koulutuksiin vaikeakin päästä ja kuinka siellä pärjää tyhmempi?
Kaveri joka on rak.insinööri ja lukion käynyt, sanoi että amislaiset putoaa heti kärryiltä ja lopettaa.

9

838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä se niin on, että amislainen on ylioppilaan rinnalla usein heikoilla. Lähtökohdat on varsin erilaiset, kun mennään ammattikorkeakouluun.

      Kaikkein tärkeintä olisi riittävä itseluottamus, varmuus siitä, että pärjää yhtä hyvin. Itseluottamus perustuu kokemukseen, mutta kun koulukokemukset on huonoja, tilanne on erittäin hankala. Niin se itseluottamus juuri useimmiten puuttuu. Tietysti myös tietopohjaa ja uuden oppimiskykyä pitää olla. Ja paljon ahkeruutta!

      • Anonyymi

        Joo noin ajattelinkin eli turha haaveilla paremmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo noin ajattelinkin eli turha haaveilla paremmasta.

        Tuo on huono ajattelutapa. Jos pääsee kouluun, kyllä siellä sitten pärjää. Siihen voisit luottaa!
        Älä ajattele niin paljon pärjäämistä. Tee vain kaikkesi, että opit. Se pärjääminen tulee itsestään.
        Yritä edes!


      • Anonyymi

        Tämä nyt ei ap:ta auta, mutta kyllähän se riippuu alastakin onko amis hyödyllinen pohjalla vai ei. Kyllä lähihoitajalla on parempi pohja sh:n opintoihin kuin lukiolaisella.


    • Anonyymi

      Peruskoulu menee kuinka sattuu menemään, jos antaa mennä tekemättä mitään.

      Oletko koskaan huomannut missään tilanteessa, että itse voi vaikuttaa elämäänsä?
      Jos ei tee mitään, ei saa mitään. Kun tekee työtä tavoitteittensa eteen, saa mitä haluaa.

      • Anonyymi

        Olenko huomannut? Ihan huvikseniko mietin opiskeluja?
        Peruskoulu meni perseelleen koska kotoa ei saanut mitään mallia opiskeluun. Vanhemmat painotti vain että kunhan pääsee läpi ja pääsee ammattikouluun niin pääse edes johonkin tehtaaseen töihin. Vanhemmalla iällä olen opiskellut lukion kursseja ihan omaksi ilokseni. On hieman hankalaa aluksi kun ei tiedä miten opiskella.


    • Anonyymi

      Civil Engineering Wikipedia suomeksikin; ja rakennuspuolella on joitain eri nimikkeillä olevia koulutuksia tyyliin rakennusmestari, rakennusinsinööri; talotekniikka jne. ja yhdyskuntatekniikka tms. jossa on sitten muutakin kuin rakennuksilla oloa ja on pitkälle kunnan juttuja.
      Duunipaikkoja on hyvin (monella muulla inssialalla ei) avoinna työkkärin sivuston, duunitorin jne. mukaan, ja joskus Ruotsissa työttömyysprosentti oli vain 0,7%; joka viittaa, että talvellakin löytyy hommia. Toisaalta, duunia saanee helpoiten kesällä, jona aikana ehkä harjoittelukin tehdään, mutten muista.
      Kävin läpi mm. kirjoissa, Wikipediassa, Quarassa ja koulutussivuilla eri inssialoja, ja Civil on helpoimmasta päästä ja toki amispuolen vastaavat opinnot auttaa asiassa, ja jopa suositeltiin jossain Suomessa.
      Voi mennä oppilaitosten sivuille ja lukea mitä siellä on tietoa, ja mikä CE:n alueella kiinnostaisi eniten; Suomessa painotus näyttää olevan rakennusten puolella, joissa on työnjohtoa/talotekniikkaa eri nimikeillä, ja valittavana on erilaisis suuntauksia ja varmaankin eri koulutuspaikoissa erilaisia.
      Muita helpompia voisi olla industrial eli tuotantotalous, jossa logistiikkakin saattaa olla vaikka siihen on erillinenkin koulutus - kuten tradenomian puolella erilaisia liiketalouden juttuja. Agricultural engineering sisältää usempaa inssialaa pinnallisemmin. Konepuolella (mechanical engineering) voi myös olla töitä ja ei ole vaikeimmasta päästä. Maanmittaustekniikkaa on myös amiksessa ja avoimia paikkoja näytti olevan. Joku ympäristöala sitten tuolla suojelupuolella niin sanoakseni, kaksi naista siellä oli, ja molemmat DI, että kilpailu voi olla kovaa, ja duunipaikkoja ei juuri ole, ja en varsinaisesti tiedä, miksi siihen tarvitaan inssiä ja miten paljon alempi palkka on, mutta kuten labrapuolella ja luonnontieteissä yliopistossa, töitä ei hevillä ole (paitsi opettajina), kun koulutetaan liikkaa jengiä; tosin laborantiksi oli paikkoja auki heinäkuussa.
      Civil-puolella ehkä puolet hommista on isoissa kaupungeissa. Katsoin jossain jotain elintarvikeinsinööreistä, kun arvelin hommia olevan isoissa kaupungeissa, muttei tullut heinäkuussa jossain osumaa. Civil-puolella ei taida tarvita tehdä 3-vuoroa, mitä ei aina tiedä monella muulla inssialalla, kun tehtaassa joutuu olemaan manageroimassa, jos se on 3-vuorotehdas, ja se kuuluu työnkuvaansa.
      Kielitaidosta voi olla jotain hyötyä rakennuksilla, tosin on käännöskoneitakin ja miten paljon sitä sitten täytyy kommunikoida, jos suomi ja enkku ei riitä? Ruotsi pitää läpäistä koulutuksessa (tai ehkä voi lopulta hommata todistuksen ulkomailta, ilman ruotsia), mutta sitä ei tarvii osata (ja palkat ei liene paremmat Ruotsissa inssialoilla - Saksassa saattaa olla, ja niillä on kuulema ollut jopa 100t innssin vajaus, kun EU-aluella ei kuulema paljon kiinnosta kouluttautua inssiksi), ja jos ei kuulu työnkuvaan, ei sitä tarvii.
      Rakennuksilla olevat ylimääräiset kielet voi arvioida olevan Venäjältä ja Itä-Euroopasta, että niitä harvempi opiskelee erityisemmin.
      Stressiä saattaa rakennuksilla olla aikatauluissa ja kustannuksissa, joka johtuu osin kilpailutetuista markkinoista voittomarginaaleineen. Sama paine on duunareilla mm. viimeistelypuolella rakennuksissa, kuten maalaamisessa.

    • Anonyymi

      Yleensä ammattikoululaisille on oma kiintiö jonka kautta pääsee kouluun. Ammatillisilla kursseilla olet todennäköisesti lukiolaisiin verrattuna vahvoilla.

    • Anonyymi

      Kannattaa hakea ja yrittää. Pääsykoeoppaan (kirja) avulla pääsee helpommin pääsykokeista läpi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe