Saitko hyvän idean painonhallintaan?

Anonyymi

... tai muuten ruokavalioon? Onko tältä palstalta tai muualta tarttunut mukaan joku uusi idea tai tapa joka on mukana arjessa tai painonhallinnassa? Jota ennen ei ole hoksannut tai ei ole tullut vaan kokeilleeksi ennen mutta mikä toimii hyvin.

Minä kelasin omalta kohdalta asiaa ja pitää antaa propsit Hpv27:lle. Taisit jossain keskustelussa vuosi sitten mainita että leivän päälle voi sivellä majoneesia. Mulla oli voi loppu ja majoneesia oli niin muistin että täällähän oli juttua siitä laitoin sitä ja toimi hyvin. Joskus en laita mitään leivälle päällysten alle mutta kuivaa leipä tahtoo niin olla. Muitakin on mutta tämä tuli mieleen aamukahvilla istuskellessa. Tänään en laittanut mitään alle kun on juusto päällä.

T kn

20

625

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei siihen valitettavasti muuta konstia ole kuin lopettaa se leipien ja karkkien syönti kokonaan.Tai melkein kokonaan.Niillä minäkin olen aina lihonut aina kun olen lihonut.

      • Anonyymi

        "Ei siihen valitettavasti muuta konstia ole kuin lopettaa se leipien ja karkkien syönti kokonaan.Tai melkein kokonaan.Niillä minäkin olen aina lihonut aina kun olen lihonut."

        Juuri liiallinen ehdottomuus ja liika korkeat vaatimukset on varmin keino sortua ahmimiseen ja holtittomaan käytökseen. Kyllä karkkien ja leivän kanssa voi elää. Jokainen lihoo sillä mitä liikaa mahaansa laittaa. Kokonaan ei tarvi mistään luopua eikä elämä ole mielekästä kuluttaa pelkästään laihduttamalla. Pipoa saa vähän höllätä. Just semmonen outo käytös että kunhan nyt muutaman viikon laihdutan ja elän askeesissa niin saan sitten vetää kesällä jäätelöä on ihan addiktin touhua.

        Valintoja voi tehdä.


    • Anonyymi

      Yksi vnkki voisi olla, että ei katsele ollenkaan kaupan ruokatarjousilmoituksia.

    • Anonyymi

      Ei ideaa vaan järkeä.
      Makeiden mussuttaminen yhteen päivään viikossa.
      Höttöhiilarit pannaan ja suuhun vain kokojyvätuotteita.
      Siirtyessämme eläkkeille 50v vaiheessa niin vaihdoimme halkaisijaltaan 20cm ruokalautasen 15 senttiseen.
      Toimenpiteet kompensoivat vähentynyttä kulutusta ja bonuksena ilmeni rauhallinen painon laskeminen joka sittemmin hidastui. Suurin kato tapahtui vatsaontelon sisäkalujen rasvoissa.

      Noutopöydissä harkiten laji kerrallaan ajan kanssa. Salaatit. Sitten jatkon suunnittelu. Kalat rauhallisesti, lihaleikkeleet, muuta tarjonnasta riippuen. Ruokajuomana vettä.
      Lämpimää valikoimasta riippuen mutta aikaa kulunut sen verran, että ahneimmat ovat ehtineet mennä mussuttamaan.
      Jälkiruokien kanssa kontrollia. Hedelmät sopivat hyvin.
      Vaimoni kanssa meillä menee aikaa helposti 1,5 tuntia. Hidas rytmi antaa mahdollisuuden kylläisyyden tunteen kehittymiseen jo alkupalojen aikana.
      Periaatteena se, että pieninä annoksina koska ruoka ei pöydästä lopu.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        "Siirtyessämme eläkkeille 50v vaiheessa niin vaihdoimme halkaisijaltaan 20cm..."

        Hei tämä oli se toinen hyvä idea. Ruokalautasen koko. Mulla tämä kotioloissa, mutta ei toimi sitten muualla. Mulla just toi asetti on ruokalautasena.

        Eikö joku myös kommentoinut että voisi vaihtaa salaattilautasen ja ruokalautasen käyttöä keskenään. Salaattilautaselle pääruoka ja tsp.

        Meillä töissä on salaattilautaset poistettu käytöstä kokonaan. Se ikävä puoli että ruoka ja salaatti sotkeutuu keskenään vähän ikävän näköiseksi.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Siirtyessämme eläkkeille 50v vaiheessa niin vaihdoimme halkaisijaltaan 20cm..."

        Hei tämä oli se toinen hyvä idea. Ruokalautasen koko. Mulla tämä kotioloissa, mutta ei toimi sitten muualla. Mulla just toi asetti on ruokalautasena.

        Eikö joku myös kommentoinut että voisi vaihtaa salaattilautasen ja ruokalautasen käyttöä keskenään. Salaattilautaselle pääruoka ja tsp.

        Meillä töissä on salaattilautaset poistettu käytöstä kokonaan. Se ikävä puoli että ruoka ja salaatti sotkeutuu keskenään vähän ikävän näköiseksi.

        T kn

        Ennen työelämästä vetäytymistä olin eri mittaisilla komennuksilla ympäri Etelä- ja Keski-Suomea. Kestoiltaan 2pv > 7kk.
        Kyseisissä tehdasruokaloissa oli tarjolla eineskeittiöiden pöperöt.
        Mauttomia, rasvaisia ja suolaisia mössöjä.
        Työaikani ei ollut säädelty vaan puuhailu oli tavoitteellista joten työpäivät eivät koskaan jääneet muodolliseen.
        Tuosta johtuen en harrastanut lainkaan kuntoilua. Joo, joo! Aina sitä aikaa on mutta kun ei ollut. Kun touhuaa tehtaalla 10 - 12 tuntia ja sen jälkeen käsittelee päivällä hankitun materiaalin niin ainakaan minulla ei ollut aikaa eikä tarmoa liikkumiseen.
        Kehitin noiden vuosien aikana ylipainon, verenpaineen ja korkean kolestrolin.

        Jäätyäni kokoaikaiseksi kotimieheksi aloitin intensiivisen kuntoilun, söimme itse suunniteltua ja valmistettua kotiruokaa noilta pienemmiltä lautasilta.
        Puolessa vuodessa oli muutos havaittavissa. Veriarvoissa huomattavat ja painossa hidas mutta johdonmukainen.


    • Anonyymi

      Tarkkaile tuotteita, joiden on mainittu sisältävän fruktoosiglukoosisiirappia. Itse vältän niitä ostamasta, suurimmassa osassa jäätelöistäkin. Tämä nimitys voi vähän vaihdella, mutta suurin piirtein samaa halpaa siirappia niissä on. En nyt ole laihtunut mitenkään erityisesti, ( en ole laihduttanutkaan), mutta turvotusta ei ole niin paljoa.

      "Maissisiirappi ja soluvaurio
      Yksi haitallisimmista makeuttajista on maissisiirappi ts. fruktoosi-glukoosisiirappi (high-fructose corn syrup), jota lisätään halpana makeuttajana moniin elintarvikkeisiin ympäri maailmaa. Siinä on erittäin korkea määrä prosessoitua fruktoosia, joka metaboloituu kehossa eri tavalla kuin glukoosi. Tällainen makeutusaine voi lisätä elimistön glykaatiota eli proteiinien sokeroitumista jopa kymmenkertaisesti! Sen seurauksena keho muodostaa enemmän happiradikaaleja, josta seuraa kudosvaurio. Tapahtumaketju voi vahingoittaa myös rasvoja, kehon proteiineja ja jopa DNA:ta."
      https://www.healingfoodie.fi/sokeri-ei-enaa-aivosumua/
      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/miksi-kaikessa-on-glukoosi-tai-fruktoosisiirappia-oluessakin/
      https://www.tiede.fi/keskustelu/57859/ketju/glukoosi_fruktoosisiirappi_ja_halpaan_mennaan
      https://www.vauva.fi/keskustelu/3502786/onko-kotimaisissa-jaateloissa-aina-ollut-glukoosisiirappia

      • EU:ssa glukoosifruktoosisiirapin valmistusta säädellään ja se on kalliimpaa kuin sakkaroosi. Siinä on yleensä 55% fruktoosia kun sakkaroosissa sitä on 50%. HFCS on lisäksi makeampaa kuin sakkaroosi.

        Elintarviketeollisuus käyttää sitä lähinnä sen ominaisuuksien vuoksi. Se ei kiteydy ja se sitoo paremmin vettä niin se soveltuu paremmin jäätelöön, kekseihin ja sinappiin noin esimerkiksi.

        Ennen kuin markkinoille tuli glukoosia "panimosokeria" niin tein inverttisokeria keittämällä sokeria sitruunahapon kanssa.


    • Anonyymi

      Suurin muutos ruokailussani on se kun sain täältä parhaan neuvon että LAIHTUU,huomasin kirjoittaa karkkipussin päälle että ELÄ OTA niin heti aloin laihtua 1,2den kramman verran.Syön näitä pusseja vain 8deksasti päivässä.Mitä järkeä ostaa kallista suklaata vähän kerralla kun voi ostaa valtavan kassillisen karkkia halvalla ja piilottaa ne kellariin.Päälle täytekakkukahvit.Mutta vain 6desti päivässä ettei mene herkutteluksi.Lihon kyllä aina 5iisi kiloa viikossa mutta yhtenä päivänä laihdun valtavasti 1,2den kramman verran.Sitten voin taas syödä jäätelyä kun tulee kuumat ilmat.Kun olen pari viikkoa laihduttanut.

      • Anonyymi

        Ketonoviisi on puolustellut sinua, joten ihan hyvä että tulet sotkemaan vanhojen tätienkin ketjuja eikä vain vanhojen setien.


    • Anonyymi

      Yksi tuli taas mieleen, joka on kylläkin vanha neuvo mutta pätee hyvin edelleen.

      Eli ei kannata mennä nälkäisenä kauppaan. Siltä ei tietenkään voi aina välttyä jos kauppareissu on työpäivän jälkeen. Jos verensokeri pysyy tasaisena, ei tule kaupassa mielitekoja siinä määrin kuin jos on jo syönyt jotain jo mennessä.

      Itselläni huomasin että toimii hyvin kun syö pienen välipalan tai voihan sitä ateriaksikin kutsua, työpäivän päättyessä tai kolmen tienoilla. Esim mantelipussi tai juustoa tms joka kulkee mukana. Olen kotona ollessa yleensä varannut rahkaa ja mustikkakeittoa mihin sekoitan chiaa ja siemeniä ja marjoja aamulla jo turpoamaan. Tai voileipä, wrappi jne. Itse syön päivällisen arkena vasta klo 18.00 tienoilla ja se on viimeinen ateria päivässä. Eikä tule päivällisellä ahmittua kun on jo syönyt jonkun välipala-aterian. Olen yrittänyt opetella olemaan loppuillan ilman syömisiä.

      Pitää kaivaa esille se dr nown dieetti. Se oli vähäkalorinen, joskin askeettinen, mutta sai tarvittavat. Sen päälle voi sitten vähän jotain ylimääräistä syödä, esim suklaa tai jäätelö tai muu mitä ilman ei voi elää.

      T kn

      • Anonyymi

        Lisään vielä vähän itsereflektiota. Kun menette kauppaan niin jos mitä ostaisitte kaikkein mieluiten ja ekana jos ei olisi mitään huomioon otettavia terveydellisiä näkökulmia ruoan laadun suhteen? Jos vaikka kaikki myytävä olisi ravintoarvoltaan yhtä laadukasta?

        Mulla ekana tulee mieleen eineswrapit ja 5,5% lonkero, juustosnacks ja jäätelö. Hedelmätiskillä ananas.

        Niillä varmaan eläisin. Outoa kyllä ei suklaa ja makea ole ekana mielessä vaan just suolainen. Ja juomiset. Näiden kanssa on sitten säätämistä. Pulla ja herkkukakut ei käy mielessäkään vaikka ekana kauppaan astuessa tulee paistopistetuotteet ja niiden tuoksut vastaan.

        Wrapin (broiler-pekoni yleensä) syön joskus ateriana. Lonkeron korvaan ostamalla puhdistamon vihreä tee-kuohuvan. Persikka tai omena. Ei ole sokeria jne, on stevialla makeutettu. Tai sokerittoman Tonic-veden.

        Snäcksit olen jättänyt pois mielestä joskin perjantai tai lauantai on joskus snacks-päivä. Nyt ostin cittarista paahdettuja rapeita Parrot-maissisnackseja ja Japani-sekoitusta ja suolamanteleita. Perjantaina proseccoa pieni pullo.

        Olen perso kuplivalle ja rapealle. Myös kermaisuudelle. Se suutuntuma merkitsee. Hyvä jos löytyy jotain hieman terveellisempiä vaihtoehtojakin. Jäätelöllekin on vähäenergisempiä vahtoehtoja, nämä lohilot, ja nicksit sun muut. Harmi kun ei vaan lähikaupassa ole näitä.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä vähän itsereflektiota. Kun menette kauppaan niin jos mitä ostaisitte kaikkein mieluiten ja ekana jos ei olisi mitään huomioon otettavia terveydellisiä näkökulmia ruoan laadun suhteen? Jos vaikka kaikki myytävä olisi ravintoarvoltaan yhtä laadukasta?

        Mulla ekana tulee mieleen eineswrapit ja 5,5% lonkero, juustosnacks ja jäätelö. Hedelmätiskillä ananas.

        Niillä varmaan eläisin. Outoa kyllä ei suklaa ja makea ole ekana mielessä vaan just suolainen. Ja juomiset. Näiden kanssa on sitten säätämistä. Pulla ja herkkukakut ei käy mielessäkään vaikka ekana kauppaan astuessa tulee paistopistetuotteet ja niiden tuoksut vastaan.

        Wrapin (broiler-pekoni yleensä) syön joskus ateriana. Lonkeron korvaan ostamalla puhdistamon vihreä tee-kuohuvan. Persikka tai omena. Ei ole sokeria jne, on stevialla makeutettu. Tai sokerittoman Tonic-veden.

        Snäcksit olen jättänyt pois mielestä joskin perjantai tai lauantai on joskus snacks-päivä. Nyt ostin cittarista paahdettuja rapeita Parrot-maissisnackseja ja Japani-sekoitusta ja suolamanteleita. Perjantaina proseccoa pieni pullo.

        Olen perso kuplivalle ja rapealle. Myös kermaisuudelle. Se suutuntuma merkitsee. Hyvä jos löytyy jotain hieman terveellisempiä vaihtoehtojakin. Jäätelöllekin on vähäenergisempiä vahtoehtoja, nämä lohilot, ja nicksit sun muut. Harmi kun ei vaan lähikaupassa ole näitä.

        T kn

        Rottakokeissa on havaittu, että nimenomaan makean ja rasvan yhdistelmä addiktoi jyrsijöitä, ei jompikumpi yksinään.

        https://examine.com/nutrition/food-addiction-is-it-real-and-does-that-matter/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä vähän itsereflektiota. Kun menette kauppaan niin jos mitä ostaisitte kaikkein mieluiten ja ekana jos ei olisi mitään huomioon otettavia terveydellisiä näkökulmia ruoan laadun suhteen? Jos vaikka kaikki myytävä olisi ravintoarvoltaan yhtä laadukasta?

        Mulla ekana tulee mieleen eineswrapit ja 5,5% lonkero, juustosnacks ja jäätelö. Hedelmätiskillä ananas.

        Niillä varmaan eläisin. Outoa kyllä ei suklaa ja makea ole ekana mielessä vaan just suolainen. Ja juomiset. Näiden kanssa on sitten säätämistä. Pulla ja herkkukakut ei käy mielessäkään vaikka ekana kauppaan astuessa tulee paistopistetuotteet ja niiden tuoksut vastaan.

        Wrapin (broiler-pekoni yleensä) syön joskus ateriana. Lonkeron korvaan ostamalla puhdistamon vihreä tee-kuohuvan. Persikka tai omena. Ei ole sokeria jne, on stevialla makeutettu. Tai sokerittoman Tonic-veden.

        Snäcksit olen jättänyt pois mielestä joskin perjantai tai lauantai on joskus snacks-päivä. Nyt ostin cittarista paahdettuja rapeita Parrot-maissisnackseja ja Japani-sekoitusta ja suolamanteleita. Perjantaina proseccoa pieni pullo.

        Olen perso kuplivalle ja rapealle. Myös kermaisuudelle. Se suutuntuma merkitsee. Hyvä jos löytyy jotain hieman terveellisempiä vaihtoehtojakin. Jäätelöllekin on vähäenergisempiä vahtoehtoja, nämä lohilot, ja nicksit sun muut. Harmi kun ei vaan lähikaupassa ole näitä.

        T kn

        Unohdin aurajuuston. Sitä ilman ei ole elämää. Aurajuustokastike. Oijoi.

        T kn


    • Anonyymi

      Laihtutus ei kärsi jos syö VÄHÄN karkkia.Minulla se ON 685si gramaa päivässä kolme kertaa ja yöllä vanilia jäätelöä.En aio enää kommentoi mitään,enkä koskaan kirjoita mitään tälle palstalle.Miksi syötte mikä lihottaa.Karkissa EI ole yhtään rasvaa.Siksi karkki on sallittu ja sitä voi syödä mahan TÄYTEEN.Minä TIEDÄN miten laihtuu koska olen laihduttanut jo 35den vuoden ajan.

    • Anonyymi

      "Lisään vielä vähän itsereflektiota. Kun menette kauppaan niin jos mitä ostaisitte kaikkein mieluiten ja ekana jos ei olisi mitään huomioon otettavia terveydellisiä näkökulmia ruoan laadun suhteen? Jos vaikka kaikki myytävä olisi ravintoarvoltaan yhtä laadukasta? "

      Tämän asian haluaisin ottaa puheenaiheeksi vastapainoksi palstan nykyiselle neurohömpälle.

      Itsellä mässäily alkaa usein sillä, että ostan edullisesti jotain suolapitoista kaupan tarjoustuotetta. Sitten käynnistyy syömiskierre, ja alan syödä jäätelöä ja pullapitkoja, koska "kaikki meni jo muutenkin läskiksi".'

      Yhtenä päivän laskin, että suolaa tuli 20 grammaa, ja tyydyttynyttä rasvaa yli 100 grammaa.

      Ongelmani ei ole tiedonpuute laihtumismenetelmistä, vaan ruokahalu.

      On ensinnäkin vaikea noudattaa mitään laihdutusdieettiä, ja sitten jos ja kun on laihtunut, niin pitäisi paino pitää vielä uusissa lukemissa. Molemmat vaikeita asioita, varsinkin jälkimmäinen.

      Joku siinä onnistuu, useimmat eivät.

      Kun katsoo meidän läskien ostoskäyttäytymistä, niin aika kaloripitoisia tuotteita ne ovat eivätkä mahdu useinkaan edes yhteen kassiin, vaikka olisi yhden hengen talous.

      • Anonyymi

        "Yhtenä päivän laskin, että suolaa tuli 20 grammaa, ja tyydyttynyttä rasvaa yli 100 grammaa."

        Tuota on kovin vaikea uskoa. Kerrotko lisää, mitä tuohon päivään kuului.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yhtenä päivän laskin, että suolaa tuli 20 grammaa, ja tyydyttynyttä rasvaa yli 100 grammaa."

        Tuota on kovin vaikea uskoa. Kerrotko lisää, mitä tuohon päivään kuului.

        Kiitos kysymästä. Sunnuntaina 14.5. syömäni määrät:

        elovena_pehmeä_karpalo 180 g (100 % kaurakeksi)
        jäätelö_3-kaveria-lakritsi 400 g (jäätelö)
        jäätelö_3-kaveria-suklaa-keksi 400 g (jäätelö)
        kannusvursti_juusto 500 g (makkara)
        lihamakaronilaat_laitilan 690 g
        maito, rasvaton 2 litraa

        Kalorit yhteensä 5780 kcal, rasva 296 g, josta tyydyttynyttä 118 g, hiilihydraatteja 500 g, kuituja 18 g, proteiinia 267 g, suolaa 20 g.

        Kannuswurstista tuli yksinään 10 g suolaa, 5 g tuli makaronilaatikosta, kahdesta maitolitrasta tuli yht. 2 g suolaa.

        Kannuswurstista tuli tyydyttynyttä rasvaa 43 g, ja kahdesta jäätelöpaketista 43 33 grammaa.

        Hirvitti toissa viikonloppuna pistää exceliin noita tietoja, mielessä oli epäilys että saattaa olla epäterveellistä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe