Satuja ja tarinoita suomi24 thaimaassa

Anonyymi

No kun sinulla on kyselykausi, voin varmaan vastata... mitä teen hua hinissä, kaikkea käyn joka päivä ulkona useita tunteja, ajelen mopolla jopa 40 kilsan lenkkejä, käyn ostamassa ruokaa ja juomaa joka päivä, ostan myös maitotuotteita juustoja, viikottain, mutta tämä ei ole olennaista asun täällä pysyvästi, siis elän ihan peruselämää, käyn kerran kaksi vuodessa pattayalla, jota korona aika on rajoittanut, sekä kerran kolmessa vuodessa vaimoni kotona, matka on pitkä yli 1000 kilometriä, muutaman vuoden välein saraburissa, ja pattayan reissun yhteydessä, rayongissa jossa on vaimoni siskon likka sairaanhoitajana, ja vakuutusmyyjänä, kerran kuussa käyn sam roy yotissa, kerran viikossa jossain huahinin lukuisista uimarannoista, suomibaarissa parikertaa vuodessa... tosin niitä olen vähentänyt, muutakuin vaikkapa joulu ja uuden vuoden lounaalla, käyn kaksi kertaa kuukaudessa peix nimisessä ravintolassa, jossa on tarjolla hieman thaimaasta poikkeavaa apetta, käyn pari kertaa viikossa jossain lempiravintoista syömässä, yleensä khun toy... joka on yksi hua hinin parhaita, jos ei sinusta ole ei kiinnosta minua, käyn "kuponkiruokaloissa" syömässä kerran pari kuukaudessa, perus safkat tulevat kerran kaksi viikossa, yleensä 10 ateriaa kerralla, osan pakastan osan laitan jääkaappiin, jota syömme vaimoni kanssa tarpeen mukaan.

Mitä ilmastointiin tulee se on makuuhuoneessa päällä 24/7 ainoastaan pidemmät kotona poissaolot suljen laitteen, muualla huoneistossa on tuulettimia yleensä hatari merkkisiä, kymmenkunta kappaletta, jokaisessa huoneessa omansa, yleensä.

Käyn kerran vuodessa bangkokissa, varmasti eläketodistuksen leimaamassa, viivyn reissussa yleensä 5-7 vrk, vietämme aikaa jokiristeilyllä, jopa 8 tuntia, mbk:ssa, käymme myös aikuisten alueella, katsoa saan en koskea tai saan joskus koskeakin kunhan pysyn tietyissä rajoissa, tuona viikkona palaa helposti koko kuukauden eläke, helposti.

Erittäin hieno paikka on eräässä ostarissa oleva akvaario, siellä käymme joka kerta, lippu maksaa 800-1000 bahtia nokka mutta on todella hienoa paikka, samalla ostarilla on vahakabinetti, siellä on ole sisällä käynyt, mutta valokuvia on minusta ja Tom Hanksista, kyseiseltä alueelta.

Vakuutukset on thaimaassa iso ongelma, ne on vaikeita saada ja erittäin kalliita, huonoja korvaamaan, liikenne on perseestä joten täällä täytyy olla kunnollinen vakuutus, ehdottomasti, ja se maksaa tuhansia euroja vuodessa, mitä vanhemmaksi tulet sitä enemmän se maksaa, tietyihin sairauksiin ei vakuutuksia saa lainkaan, esim. syöpien geenihoitoja ei korvata mistään vakuutuksesta, niiden helposti satoihin tuhansiin usd nousevien kustannusten takia... samoin olemassa olevia sairauksia ei korvata.

Hyvä vakuutusyhtiö on britti, bupa... josta minulla on vakuutus, se korvaa vaikka bangkok hopitalin sairaalakulut, jotka voivat olla tähtitieteellisiä, kaverini vaimo kuoli sinne, oli sairaalassa kaksi viikkoa, ukko maksoin 70.000 usd, osan kattoin vakuutus, osan joutui maksamaan itse.

Ihan itsekseni käyn matkoilla kerran pari vuodessa, yleensä pattayalla, kaveri omistaa sieltä ison asunnon, jonne hilaan tavarani, jos hän ei ole maisemissa, voin viihtyä siellä viikon pari, viimeeksi kävin siellä vaimoni kanssa songranina 2019 ennenkuin tämä korona alkoi.

Täällä asuminen vaatii paljon enemmän kuin suomessa asuminen, täällä pitää olla pinkka kunnossa, sinulla ei ole täällä tukiverkostoa jossa pinkka katoaa, lisäksi maassa pysymisen edellytyksen on laissa säädetty tarkoituksella korkeaksi, 800.000 eläke, 400.000 avio extension... se on keskieläkkeellä suomesta liian suuri summa, sinulla pitää olla nettoeläke kuukaudessa 65.000 bahtia eläke ja 40.000 avio, lähetystön vahvistama tulotodistus jostain suomen eläkevakuuttajalta.

By NumBall HHN 61v.

54

1006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerro vielä siitä pohjoisen mielikuvitusystävästäsi.

      • Anonyymi

        Ai senssulista... apinatemppeli on apinatemppeli ja, senssuli on sellainen pikku veitikka vaan, ihan mukava, aina mukana, kuten pukama, kuksa miehiä ollaaan joo joo juu juu ja juustossa löytyy, aivan varmasti, resuperse.


    • Anonyymi

      Voin vakuuttaa että ainoastaan minä ja senssu asutaan thaumaassa.

      • Anonyymi

        Sinä vakuutat ainoastaan tarvetta usealle eri väriselle mielialalääkkeelle.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Syötkö thaimaassa pakastettua ruokaa?????

      • Anonyymi

        En ole missään sanonut että syön, osan pakastan osan laitan jääkaappiin, jota syömme vaimoni kanssa tarpeen mukaan. Jääkaappimme on tehty pipar kakkataikinasta sokeri hunnutuksella, oikein ravitsevaa aivoruokaa ja, maukasta ketzupin kanssa, resuperse.


    • Jahas, litteroidaanpas hieman.

      "käyn joka päivä ulkona useita tunteja, ajelen mopolla jopa 40 kilsan lenkkejä"
      -et käy

      "käyn ostamassa ruokaa ja juomaa joka päivä"
      -et käy, syöt ravintolassa aina etkä tee koskaan kotona ruokaa, näin olet sanonut.
      Vuokrakopissanne tuskin on mikroa kummempaa.

      "käyn kerran kaksi vuodessa pattayalla"
      -et käy, koska sanojesi mukaan sinne mennään vain naimaan

      "kerran kolmessa vuodessa vaimoni kotona, matka on pitkä yli 1000 kilometriä, muutaman vuoden välein saraburissa"
      -7 vuotta olet asunut, joten olet käynyt niissä kahdesti

      "rayongissa jossa on vaimoni siskon likka sairaanhoitajana, ja vakuutusmyyjänä"
      -Kuka vaan voi välittää vakuutuksia asiamiehenä, mutta hän ei ole vakuutusmyyjä. Samaa työtä kuin puhelinmyynti.

      "kerran kuussa käyn sam roy yotissa, kerran viikossa jossain huahinin lukuisista uimarannoista, suomibaarissa parikertaa vuodessa..."
      -et käy, sillä olisit ottanut kuvia ja maininnut asiasta jos olisit

      " joulu ja uuden vuoden lounaalla, käyn kaksi kertaa kuukaudessa peix nimisessä ravintolassa, jossa on tarjolla hieman thaimaasta poikkeavaa apetta"
      -et käy, niistä olisi kuvia. Olet ollut kaikki pyhät tällä palstalla 7 vuotta etkä hetkeäkään pois

      "käyn pari kertaa viikossa jossain lempiravintoista syömässä, yleensä khun toy... joka on yksi hua hinin parhaita"
      -et käy ja ei ole, vaan kyseessä on työmiesten katuruokala

      "kuponkiruokaloissa" syömässä kerran pari kuukaudessa, perus safkat tulevat kerran kaksi viikossa, yleensä 10 ateriaa kerralla, osan pakastan osan laitan jääkaappiin, jota syömme vaimoni kanssa tarpeen mukaan"
      -Pari päivää sitten sanoit kerran kuussa, otit kuvan mutta sitten sanoit että et käy niissä. Pakastat siis kotona kerran kypsennettyjä valmisruokia salaatteineen? Kuulostaa todella herkulliselta ja olette pirteän kiireinen kokkikaksikko.

      "Mitä ilmastointiin tulee se on makuuhuoneessa päällä 24/7 ainoastaan pidemmät kotona poissaolot suljen laitteen, muualla huoneistossa on tuulettimia yleensä hatari merkkisiä, kymmenkunta kappaletta, jokaisessa huoneessa omansa, yleensä"
      -ei ole päällä. "Jokaisessa huoneessa"? Siinä kopissa missä asutte, on maksimissaan kolme huonetta. Mainitsit sanan "huoneisto". Senhän piti olla kolmikerroksinen talo josta näkyy Hua Hin beach.

      "Käyn kerran vuodessa bangkokissa, varmasti eläketodistuksen leimaamassa, viivyn reissussa yleensä 5-7 vrk"
      -Höpöhöpö. Olet kerran tai kaksi tehnyt bussilla päiväretken sinne etkä koskaan suostuisi maksamaan 5-7 vrk hotelleja.

      "Erittäin hieno paikka on eräässä ostarissa oleva akvaario, siellä käymme joka kerta, lippu maksaa 800-1000 bahtia"
      -Höpöhöpö.

      "Vakuutukset on thaimaassa iso ongelma, ne on vaikeita saada ja erittäin kalliita, huonoja korvaamaan, liikenne on perseestä joten täällä täytyy olla kunnollinen vakuutus, ehdottomasti, ja se maksaa tuhansia euroja vuodessa"
      -Ne on ongelma vain perussairaalle itsensä elämäntavoillaan sairastuttaneelle. Perusterveelle ihmiselle ei vakuutukset ole kalliita. Vanhaan Navaraan ei tarvi kuin halvan liikennevakuutuksen ja kotona sinulla ei ole mitään arvokasta, vuokranantaja vakuuttaa talon puolestasi.

      "Hyvä vakuutusyhtiö on britti, bupa... josta minulla on vakuutus, se korvaa vaikka bangkok hopitalin sairaalakulut, jotka voivat olla tähtitieteellisiä"
      -suolihoidossa sanoit ettei vakuutus korvannut jälkitarkastuksia ja lähdit Suomeen riitelemään Kelan kanssa, vaikka sinun ei pitänyt tarinan mukaan kuulua Kelan piiriin.

      "Ihan itsekseni käyn matkoilla kerran pari vuodessa, yleensä pattayalla, kaveri omistaa sieltä ison asunnon, jonne hilaan tavarani, jos hän ei ole maisemissa, voin viihtyä siellä viikon pari, viimeeksi kävin siellä vaimoni kanssa songranina 2019 ennenkuin tämä korona alkoi"
      -Olet ollut jo kauan ihan itseksesi. Sinulla ei ole kavereita. 2019 valehtelit olleesi kaveriporukalla venäläismiehen omistamassa kattosviitissä 260 patia per yö. Nyt oli siis vaimo mukana ja kyseessä kaverin asunto?

      "Täällä asuminen vaatii paljon enemmän kuin suomessa asuminen, täällä pitää olla pinkka kunnossa"
      -Ei vaadi. Riittää minieläke ja pikkuiset talletukset. Kaksi kertaa halvempaa elää kuin Suomessa.

      Riittää tonnin eläke, jos sinulla on pankissa 400.000 patia. Tai voit opiskella, työskennellä, yrittää, olla erikoisviisumilla jne. Nyt kaupitellaan 5-10 vuoden viisumeita lisäksi varakkaille ja puolen vuoden visoja turisteille.

      Keinoja on lukemattomia ja vain nuo 5-10 vuoden visat edellyttää suurempia varallisuuksia. Muutoin joka ikisellä pulliaisella on mahdollisuus asua ja elellä Thaimaassa.

      Esim itse olen Thaimaassa yrittäjä, työntekijä, aviomies, opiskelija ja erikoisosaaja sen lisäksi että olen eläkeläisviisumilla. Minulla olisi mahdollisuus olla täällä kuudella eri syyllä, mutta yksi riittää.

      • Anonyymi

        Litteroidaan hieman kymppiä.
        Sinulla ei ole eedeniä, jos olisi niin eedenistä olisi paljon valokuvia.
        Sinulla ei ole kaunista perhettä, jos olisi niin olisi paljon kuvia.
        Sinulla ei ole avomersua, jos olisi niin siitä olisi paljon kuvia.
        Sinulla ei ole lapsia, jos olisi niin olisi valokuvia sinusta ja heistä.
        Sinulla ei ole edes puumajaa, jos olisi niin siitä olisi valokuvia sinun olle lapsiesi kanssa puussa passisi kanssa.
        Sinulla ei ole ... sinulla ei ole ... sinulla ei ole, sillä mikäli sinulla olisi, niin olisi paljon valokuvia.
        Lista on loputon ....................!!!!!!!!!!!!!!!!...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Anonyymi

        Esim itse olen Thaimaassa yrittäjä,
        Mikä yritys? Jos olisi yritys, niin toiminnasta olisi valokuvia.

        työntekijä,
        Mitä työtä teet? Jos teksiit työtä, niin työluvasta olisi valokuvia.

        aviomies,
        Höpöhöpö haavetinder ilman valokuvia.

        opiskelija
        Puhu pukille.

        erikoisosaaja
        Voi hyvänenaika sentään.

        olen eläkeläisviisumilla.
        Aha, että Neito tyttönen 2010 Bellörffi ryhtyi eläkeläiseksi.

        HAUSKAA.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Litteroidaan hieman kymppiä.
        Sinulla ei ole eedeniä, jos olisi niin eedenistä olisi paljon valokuvia.
        Sinulla ei ole kaunista perhettä, jos olisi niin olisi paljon kuvia.
        Sinulla ei ole avomersua, jos olisi niin siitä olisi paljon kuvia.
        Sinulla ei ole lapsia, jos olisi niin olisi valokuvia sinusta ja heistä.
        Sinulla ei ole edes puumajaa, jos olisi niin siitä olisi valokuvia sinun olle lapsiesi kanssa puussa passisi kanssa.
        Sinulla ei ole ... sinulla ei ole ... sinulla ei ole, sillä mikäli sinulla olisi, niin olisi paljon valokuvia.
        Lista on loputon ....................!!!!!!!!!!!!!!!!...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Keskustelun aiheena oli miksi Punkero-Pasanen pitää Hua Hinia parempana kuin Kuopiota, mutta voin litteroida hieman tuota sinunkin vuodatusta.

        "Sinulla ei ole eedeniä, jos olisi niin eedenistä olisi paljon valokuvia."
        -Olen laittanut noin viisi kuvaa puutarhasta. Parissa kuvassa "todisteet", mikään "Eeden se ei ole.

        "Sinulla ei ole kaunista perhettä, jos olisi niin olisi paljon kuvia"
        -Minulla on kaunis perhe ja olen laittanut useita kuvia tyhmyyksissäni. Saaripasasen parhaaksi en laita enää, koska lasku kommenteistasi menee Pasaselle. Yksityisyydensuoja on tärkeää säilyttää.

        "Sinulla ei ole avomersua, jos olisi niin siitä olisi paljon kuvia"
        -Olen laittanut useita kuvia. Passilla ja ilman, myös viestilappuja laittanut ainakin kolmasti. Jätetään hullu jännitykseen kun tiedetään miten se tapahtuu.

        "Sinulla ei ole lapsia, jos olisi niin olisi valokuvia sinusta ja heistä"
        -Minulla on valtavasti kuvia minusta ja heistä. Mistäs saataisiin sinulle?

        "Sinulla ei ole edes puumajaa, jos olisi niin siitä olisi valokuvia sinun olle lapsiesi kanssa puussa passisi kanssa"
        -Minulla ei ole puumajaa. Se on lapsien puumaja. Voin ottaa majasta kuvan passin kanssa kun se on valmis. Lapsiani et pedari-pervo tule enää koskaan näkemään.

        Viikon papruhommat plakkarissa, luvassa retkeilyhenkinen päivä. Moikka!


      • Anonyymi

        Niin sinä varmaan tiedät minkälainen vakuutus eläkeviisumiin tarvii että riittää.


    • Muistutanpa Saaripasasta vielä siitäkin, että olet uusimmassa versiossa asunut pysyvästi vasta vuodesta 2014 (totuus on 2015) ja koska kelakorttisi toimi vielä 2019, niin asuminen ei ole pysyvää ollut silloinkaan.

      Muistutan myös siitä kuinka kerroit tunteneesi Ile Kokon hyvin. -Et tuntenut sillä Ile kuoli jo kuusi vuotta aiemmin, ennenkuin muutit Thaimaahan. Minäkään en tuntenut, mutta en ole niin väittänytkään.

      Olet niin arka ja sinulla on useita fobioita, pelkotiloja ja kammoja, jotka taistelee pääsi sisällä megalomanian ja skitsofrenian kanssa paikasta. Hitaan älysi vuoksi sinusta ei ole auton rattiin, koska haaveilet aina jostakin, jossa et ole, niin et kykene keskittymään hetkeen.

      99% satusetää ja 1% realismia. Tuskin tarvitsee erikseen muistuttaa majuri-tarinoista ja koelentäjän urasta seikkailuineen suurlähetystöissä ja Las Vegasissa.

    • Anonyymi

      Kertoo kaiken SaariBumban riman korkeudesta, että mielestään Thaimaahan muutto vaatii että "pinkka on kunnossa". Jos kuuskymppisellä äijällä ei ole pariakymmentätonnia rahaa tai reilun tonnin eläkettä, niin ei sillä ole kyllä varaa elää Suomessakaan vaan on takuuvarmasti Kelan tukien piirissä.
      Normaalilla matalapalkka-duunarillakin on jo maksetut kämpät sun muuta jotka realisoimalla pääsee koska vaan Thaimaahan asustelemaan halvemmalla kuin Suomessa.

      • Anonyymi

        Pattayan rakas on normaali matalapalkka-duunari ja nyt ryhtyi myös eläkeläiseksi ennen eläkeikää.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö Chiang Maissa asuva vapaaherra ole koskaan kuullut OA-viisumista? Sillähän siellä Thaimaassa on 90% suomalaisista.
        https://helsinki.thaiembassy.org/fi/publicservice/oleskeluviisumi-tyyppi-o-a-long-stay-visa-50-vuotta-täyttäneille-3?cate=5f520ebc40513118106fefb2

        Chiang Main ongelmastasi en tiedä, mutta kymppisi ryhtyi ensikerran tänään eläkeläiseksi, sekä tiedoksi että 50 vuotta täyttänyt Belörffi ei tarvitsisi internetpuolustajaa, mikäli ei olisi pelkkä internethäirikkö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Chiang Main ongelmastasi en tiedä, mutta kymppisi ryhtyi ensikerran tänään eläkeläiseksi, sekä tiedoksi että 50 vuotta täyttänyt Belörffi ei tarvitsisi internetpuolustajaa, mikäli ei olisi pelkkä internethäirikkö.

        Sensukka. OA-viisumi ei tarkoita eläkeläisyyttä, eläkettä Thaimaassa eikä Suomessa, vaan se on vain viisumimuoto 50 vuotta täyttäneille Thaimaassa. Ravintoloitsijat yli viisikymppiset muun muassa on sillä visalla useimmiten.

        Tietäisit tämän aivan varmasti jos sinulla olisi koskaan ollut aikomusta asua Thaimaassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Chiang Main ongelmastasi en tiedä, mutta kymppisi ryhtyi ensikerran tänään eläkeläiseksi, sekä tiedoksi että 50 vuotta täyttänyt Belörffi ei tarvitsisi internetpuolustajaa, mikäli ei olisi pelkkä internethäirikkö.

        Suomeksi sanottuna mokasit taas kerran, sensukka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sensukka. OA-viisumi ei tarkoita eläkeläisyyttä, eläkettä Thaimaassa eikä Suomessa, vaan se on vain viisumimuoto 50 vuotta täyttäneille Thaimaassa. Ravintoloitsijat yli viisikymppiset muun muassa on sillä visalla useimmiten.

        Tietäisit tämän aivan varmasti jos sinulla olisi koskaan ollut aikomusta asua Thaimaassa.

        Herää kysymys että miten kauan se sensein postimyyntimorsian todellisuudessa jaksoi tätä katsella, kun jutuksi ei ole koskaan heillä tullut Thaimaahan muutto ja oleskeluluvat siellä senseille. Hyypiö ei tiedä mitään Thaimaan oleskeluluvista eikä ole edes koskaan suunnitellut Thaimaahan muuttoa. Haaveillut on kyllä ja kovasti. On selvää että sensein terveys on sillä mallilla ettei muutto Suomesta pois ole mahdollista eikä elämä ilman kelakorttia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomeksi sanottuna mokasit taas kerran, sensukka.

        Olen eläkeläisviisumilla.

        Saisiko nähtäväksi kyseisen kaltaisen eläkeläisviisumin jossa maininta eläke?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Chiang Main ongelmastasi en tiedä, mutta kymppisi ryhtyi ensikerran tänään eläkeläiseksi, sekä tiedoksi että 50 vuotta täyttänyt Belörffi ei tarvitsisi internetpuolustajaa, mikäli ei olisi pelkkä internethäirikkö.

        Eläkeviisumin saadakseen ei tarvitse olla eläkkeellä. Et tiedä mitään thaimaan asioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläkeviisumin saadakseen ei tarvitse olla eläkkeellä. Et tiedä mitään thaimaan asioista.

        Eläkeviisumissa täytyy olla säännölliset tulot, jotka suomen suurlähetystö vahvistaa todistuksella, tai 800.000 bahtia tallennettuna thai pankkiin kolmea kuukautta ennen kuin viisumia jatketaan, (90 vrk)... pankin kirjoittama todistus, talletuksesta.. eli about 25.000 euroa nettona, viisumia anottaessa pitää suomessa olla tilillä tuo 25.000 euroa minimi kuukauden, kolmen kuukauden kuluessa pitää anoa thaimaasta viisumia, jolloin kannattaa siirtää rahaa 25.000 euroa nopeasti thaipankkiin kun on maassa.

        Lisäksi pitää olla riittävä vakuutus, muistaakseni 100.000 usd, sairastumisen varalta joka on voimassa koko maassaolojan,

        Tai ostaa 25.000 bahtilla vuoden jatkon, pimeiltä markkinoilta, jolloin tuo tallletustodistus ja vakuutustodistus on väärennetty, en suosittele, myyjällä ei ole vastuuta asiasta ostajalla on.

        Taisin mainita että Thaimaassa sinulla ei ole mitää tukiverkostoja, sinun pitää parjätä omillasi, joka tapauksessa... ei ole kelaa ei sosiaalitoimistoa... olen pärjännyt jo vuodesta 2013, ja parjään edelleenkin, olen hyvin huolellinen talousasioissa ollut aina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen eläkeläisviisumilla.

        Saisiko nähtäväksi kyseisen kaltaisen eläkeläisviisumin jossa maininta eläke?

        Maininta "eläke" löytyy suurlähetystön sivun ohjeista. Englanniksi retirement.

        Oleskeluviisumi tyyppi O-A ( Eläkeläisviisumi, 50 vuotta täyttäneille)

        วันที่นำเข้าข้อมูล 3 loka 2012 Ohjeet uusittu

        วันที่ปรับปรุงข้อมูล 30 kesä 2022
        | 84 451 katselijaa (sensei ei kuulu näihin)

        OLESKELUVIISUMI TYYPPI “O-A” (Eläkeläisviisumi)

        Eläkeläisviisumi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat 50 vuotta täyttäneitä. Eläkeläisviisumilla voi oleskella Thaimaassa maksimissaan vuoden yhtäjaksoisesti. Työnteko on ehdottomasti kielletty. Eläkeläisviisumin haltijan ei tarvitse poistua maasta viisumin voimassaolon aikana, mutta hänen tulee ilmoittautua paikallisella Immigration-toimistolla 90 päivän välein.

        Hakemusvaatimukset:

        Hakijan täytyy olla vähintään 50-vuotias
        Hakijalla ei saa olla rikosrekisteriä Thaimaassa tai Suomessa
        Hakijan täytyy olla Suomen kansalainen tai täytyy hänellä on oltava oleskelulupa Suomessa
        Hakijalla ei saa olla kyseisiä sairauksia; lepra (Leprosy), huumeriippuvaisuus, elefanttitauti (Elephantiasis), kupan kolmas vaihe (third phase of Syphilis)

        Viisumin voimassaoloaika:

        Oleskeluviisumi tyyppi "O-A" monella maahantulolla on voimassa yhden vuoden. Tämä tarkoittaa, että maahantulon on tapahduttava viisumin voimassaoloajan sisällä. Viisumitarran voimassaoloaika lukee viisumitarrassa kohdassa ENTER BEFORE.

        Oleskelun pituus:

        Kyseisen viisumityypin haltija on oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa yhden vuoden ajan siitä päivästä lähtien, kun hän on saapunut Thaimaahan. Viisumilla voi matkustaa Thaimaahan viisumin voimassaoloajan aikana (viimeinen sallittu päivä saapua Thaimaahan näkyy viisumitarran kohdassa ENTER BEFORE). Toisin sanoen, kun viisumityypin haltija saapuu Thaimaahan viisumin ollessa voimassa, saa hän vuoden oleskeluoikeus-leiman passiinsa. Hänen ei tarvitse poistua maasta viisumin oleskelun aikana, mutta hänen tulee ilmoittautua paikallisella maahanmuutto (Immigration)-toimistolle 90 päivän välein.

        Tarvittavat asiakirjat:

        1. Passi, joka on voimassa vähintään 18 kuukautta Thaimaahan saapumispäivän jälkeen. Passissa on oltava vähintään yksi tyhjä viisumisivu Thaimaan viisumia varten. Passi tulee jättää suurlähetystöön viisumia anoessa. Postin kautta anoessa tulee passi lähettää hakemuksen mukana.

        2. Kopio passin etusivusta

        3. Täytetty viisumihakemus kahtena alkuperäiskappaleena. Lomake tästä

        4. 2 kpl värillisiä passikuvia, jotka on otettu viimeisten 6 kuukauden aikana. Tärkeää: Emme ota vastaan musta-valko kuvia.

        5. Henkilökohtaisten tietojen kaavake kahtena alkuperäiskappaleena. Lomake tässä

        6. Varallisuustodistus (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana)

        - Alkuperäinen todistus varallisuudestasi ( 1 kpl kopioita), joka on käytettävissä säästö- tai käyttötililtäsi. Sijoitukset, rahastot yms. muut vastaavat tilit eivät kelpaa varallisuustodistuksena. Säästö- tai käyttötilin saldon tulee olla vähintään 800,000 Bahtia (vähintään 20,000€). Todistus saa olla korkeintaan 30 päivää vanha.

        Tai

        - Alkuperäinen eläketodistus ( 1 kpl kopioita), jonka kuukausittainen nettotulo on vähintään 65,000 Bahtia (huom. kurssi vaihtelee päivittäin) (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana)

        Tai

        - Varallisuustoditus vuoden eläketulot ovat yhteensä vähintään 800,000 Bahtia (Alkuperäiset 1 kpl kopioita ,englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana) huom. kurssi vaihtelee päivittäin

        7. Rikosrekisteriote. Hakijalla ei saa olla merkintöjä Suomen rikosrekisterissä (alkuperäinen 1 kpl kopioita).

        Oikeusrekisterikeskus,(http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yksityisenhenkilontiedonsaantioikeus/oteesitettavaksiulkomailla.html).Todistus saa olla korkeintaan 3 kuukautta vanha.


        8. Lääkärintodistus siitä maasta, jossa hakemus jätetään. (alkuperäinen 1 kpl kopioita) Lomake tästä.
        (Lääkärintodistuksen tulee olla maistraatin notaarin vahvistama). Todistus saa olla korkeintaan 3 kuukautta vanha.

        9. Postitse viisumianomuksen lähettäessä tulee liittää palautuskuori postimerkkeineen kirjattua kirjettä tai pikakirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä.

        Jos hakija haluaa asua Kuningaskunnassa yhdessä puolisonsa kanssa, mutta puoliso ei voi saada ”O-A” viisumia, hän voi hakea Oleskeluviisumi tyyppiä "O". Hakemukseen tulee lisätä hakijan virkatodistus englanninkielisenä. (saa olla enintään 3 kk. vanha) Virkatodistuksessa tulee näkyä aviopuolison tiedot.

        Tärkeää: Mainittujen asiakirjojen lisäksi suurlähetystöllä on oikeus vaatia lisäasiakirjoja.

        Viisumimaksu: Monta maahantuloa 150 euroa. Maksu vain käteisenä.

        Aikataulu:

        Mikäli anot viisumin itse lähetystöstä, käsittelyaika on 4 arkipäivää siitä päivästä kun kaikki vaadittavat asiakirjat ovat vastaanotettu.

        Hyvin yksinkertaista ja helppoa jokaiselle. Jos ei ole rahaa, on muita viisumityyppejä olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläkeviisumissa täytyy olla säännölliset tulot, jotka suomen suurlähetystö vahvistaa todistuksella, tai 800.000 bahtia tallennettuna thai pankkiin kolmea kuukautta ennen kuin viisumia jatketaan, (90 vrk)... pankin kirjoittama todistus, talletuksesta.. eli about 25.000 euroa nettona, viisumia anottaessa pitää suomessa olla tilillä tuo 25.000 euroa minimi kuukauden, kolmen kuukauden kuluessa pitää anoa thaimaasta viisumia, jolloin kannattaa siirtää rahaa 25.000 euroa nopeasti thaipankkiin kun on maassa.

        Lisäksi pitää olla riittävä vakuutus, muistaakseni 100.000 usd, sairastumisen varalta joka on voimassa koko maassaolojan,

        Tai ostaa 25.000 bahtilla vuoden jatkon, pimeiltä markkinoilta, jolloin tuo tallletustodistus ja vakuutustodistus on väärennetty, en suosittele, myyjällä ei ole vastuuta asiasta ostajalla on.

        Taisin mainita että Thaimaassa sinulla ei ole mitää tukiverkostoja, sinun pitää parjätä omillasi, joka tapauksessa... ei ole kelaa ei sosiaalitoimistoa... olen pärjännyt jo vuodesta 2013, ja parjään edelleenkin, olen hyvin huolellinen talousasioissa ollut aina.

        Muuten eräs asia mitä harva tietää, on se että hyvin tärkeää on anoa oikea viisumi suomesta, minä anoin vuonna 2013 avioliittoviisumia, joka myönnettiin... siihen voi hakea miten haluaa jatkoa, joko eläkeläisenä tai aviopuolisona, tai hakea työlupaa jos sellaista katsoo tarvitsevansa, jos sinä olet hakenut suomesta eläkeviisumia, et voi vaihtaa viisumityyppiä ns. lennosta, tästä lennossa vaihtamisessa on monta. hyötyä, tuo avio jatko on vaikeahko, eläke jatkoon riittää muutama paperi, tuohon avioon tarvitaan valokuvia, pankintiliotteita, puolisolta kaksi eri todistusta thaimaasta, vihkitodistus, joka on käytetty bangkokin lähetystössä sekä thaimaan ulkoministeriössä, samoin rahatodistus pitää käyttää ulkoministeriössä, että suomen suurlähetystössä bangkokissa siitä tulee massiivinen pino paperia kerättäväksi kasaan kerran vuodessa, lisäksi immigration käy kotona tarkastuskäynnillä...
        Tuo ensimmäinen viisumi seuraa mukana passista toiseen, ja aina vaatimukset on sen mukaiset, mitä viisumissa on sillä hetkellä ollut, eläkeviisumi muuttuu paljon useammin.

        Tämä 2010 on täällä kertonut että eläkeviisumia voit jatkaa, niin että sinulla on tulotodistus, ja pankkitilillä erotus 800.000 bahtiin riittävä talletus, tämä on loppunut jo vuosia sitten, lisäksi hän on kertonut että vaimon omaisuudella voit saada oleskeluluvan et voi sinulla pitää olla joka talletustodistus tai tulotodistus siitä että voit anoa jatkoaikaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuten eräs asia mitä harva tietää, on se että hyvin tärkeää on anoa oikea viisumi suomesta, minä anoin vuonna 2013 avioliittoviisumia, joka myönnettiin... siihen voi hakea miten haluaa jatkoa, joko eläkeläisenä tai aviopuolisona, tai hakea työlupaa jos sellaista katsoo tarvitsevansa, jos sinä olet hakenut suomesta eläkeviisumia, et voi vaihtaa viisumityyppiä ns. lennosta, tästä lennossa vaihtamisessa on monta. hyötyä, tuo avio jatko on vaikeahko, eläke jatkoon riittää muutama paperi, tuohon avioon tarvitaan valokuvia, pankintiliotteita, puolisolta kaksi eri todistusta thaimaasta, vihkitodistus, joka on käytetty bangkokin lähetystössä sekä thaimaan ulkoministeriössä, samoin rahatodistus pitää käyttää ulkoministeriössä, että suomen suurlähetystössä bangkokissa siitä tulee massiivinen pino paperia kerättäväksi kasaan kerran vuodessa, lisäksi immigration käy kotona tarkastuskäynnillä...
        Tuo ensimmäinen viisumi seuraa mukana passista toiseen, ja aina vaatimukset on sen mukaiset, mitä viisumissa on sillä hetkellä ollut, eläkeviisumi muuttuu paljon useammin.

        Tämä 2010 on täällä kertonut että eläkeviisumia voit jatkaa, niin että sinulla on tulotodistus, ja pankkitilillä erotus 800.000 bahtiin riittävä talletus, tämä on loppunut jo vuosia sitten, lisäksi hän on kertonut että vaimon omaisuudella voit saada oleskeluluvan et voi sinulla pitää olla joka talletustodistus tai tulotodistus siitä että voit anoa jatkoaikaa...

        Muuten USA greencard on helpompi saada kuin thaimaan vuoden viisumi....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maininta "eläke" löytyy suurlähetystön sivun ohjeista. Englanniksi retirement.

        Oleskeluviisumi tyyppi O-A ( Eläkeläisviisumi, 50 vuotta täyttäneille)

        วันที่นำเข้าข้อมูล 3 loka 2012 Ohjeet uusittu

        วันที่ปรับปรุงข้อมูล 30 kesä 2022
        | 84 451 katselijaa (sensei ei kuulu näihin)

        OLESKELUVIISUMI TYYPPI “O-A” (Eläkeläisviisumi)

        Eläkeläisviisumi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat 50 vuotta täyttäneitä. Eläkeläisviisumilla voi oleskella Thaimaassa maksimissaan vuoden yhtäjaksoisesti. Työnteko on ehdottomasti kielletty. Eläkeläisviisumin haltijan ei tarvitse poistua maasta viisumin voimassaolon aikana, mutta hänen tulee ilmoittautua paikallisella Immigration-toimistolla 90 päivän välein.

        Hakemusvaatimukset:

        Hakijan täytyy olla vähintään 50-vuotias
        Hakijalla ei saa olla rikosrekisteriä Thaimaassa tai Suomessa
        Hakijan täytyy olla Suomen kansalainen tai täytyy hänellä on oltava oleskelulupa Suomessa
        Hakijalla ei saa olla kyseisiä sairauksia; lepra (Leprosy), huumeriippuvaisuus, elefanttitauti (Elephantiasis), kupan kolmas vaihe (third phase of Syphilis)

        Viisumin voimassaoloaika:

        Oleskeluviisumi tyyppi "O-A" monella maahantulolla on voimassa yhden vuoden. Tämä tarkoittaa, että maahantulon on tapahduttava viisumin voimassaoloajan sisällä. Viisumitarran voimassaoloaika lukee viisumitarrassa kohdassa ENTER BEFORE.

        Oleskelun pituus:

        Kyseisen viisumityypin haltija on oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa yhden vuoden ajan siitä päivästä lähtien, kun hän on saapunut Thaimaahan. Viisumilla voi matkustaa Thaimaahan viisumin voimassaoloajan aikana (viimeinen sallittu päivä saapua Thaimaahan näkyy viisumitarran kohdassa ENTER BEFORE). Toisin sanoen, kun viisumityypin haltija saapuu Thaimaahan viisumin ollessa voimassa, saa hän vuoden oleskeluoikeus-leiman passiinsa. Hänen ei tarvitse poistua maasta viisumin oleskelun aikana, mutta hänen tulee ilmoittautua paikallisella maahanmuutto (Immigration)-toimistolle 90 päivän välein.

        Tarvittavat asiakirjat:

        1. Passi, joka on voimassa vähintään 18 kuukautta Thaimaahan saapumispäivän jälkeen. Passissa on oltava vähintään yksi tyhjä viisumisivu Thaimaan viisumia varten. Passi tulee jättää suurlähetystöön viisumia anoessa. Postin kautta anoessa tulee passi lähettää hakemuksen mukana.

        2. Kopio passin etusivusta

        3. Täytetty viisumihakemus kahtena alkuperäiskappaleena. Lomake tästä

        4. 2 kpl värillisiä passikuvia, jotka on otettu viimeisten 6 kuukauden aikana. Tärkeää: Emme ota vastaan musta-valko kuvia.

        5. Henkilökohtaisten tietojen kaavake kahtena alkuperäiskappaleena. Lomake tässä

        6. Varallisuustodistus (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana)

        - Alkuperäinen todistus varallisuudestasi ( 1 kpl kopioita), joka on käytettävissä säästö- tai käyttötililtäsi. Sijoitukset, rahastot yms. muut vastaavat tilit eivät kelpaa varallisuustodistuksena. Säästö- tai käyttötilin saldon tulee olla vähintään 800,000 Bahtia (vähintään 20,000€). Todistus saa olla korkeintaan 30 päivää vanha.

        Tai

        - Alkuperäinen eläketodistus ( 1 kpl kopioita), jonka kuukausittainen nettotulo on vähintään 65,000 Bahtia (huom. kurssi vaihtelee päivittäin) (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana)

        Tai

        - Varallisuustoditus vuoden eläketulot ovat yhteensä vähintään 800,000 Bahtia (Alkuperäiset 1 kpl kopioita ,englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana) huom. kurssi vaihtelee päivittäin

        7. Rikosrekisteriote. Hakijalla ei saa olla merkintöjä Suomen rikosrekisterissä (alkuperäinen 1 kpl kopioita).

        Oikeusrekisterikeskus,(http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yksityisenhenkilontiedonsaantioikeus/oteesitettavaksiulkomailla.html).Todistus saa olla korkeintaan 3 kuukautta vanha.


        8. Lääkärintodistus siitä maasta, jossa hakemus jätetään. (alkuperäinen 1 kpl kopioita) Lomake tästä.
        (Lääkärintodistuksen tulee olla maistraatin notaarin vahvistama). Todistus saa olla korkeintaan 3 kuukautta vanha.

        9. Postitse viisumianomuksen lähettäessä tulee liittää palautuskuori postimerkkeineen kirjattua kirjettä tai pikakirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä.

        Jos hakija haluaa asua Kuningaskunnassa yhdessä puolisonsa kanssa, mutta puoliso ei voi saada ”O-A” viisumia, hän voi hakea Oleskeluviisumi tyyppiä "O". Hakemukseen tulee lisätä hakijan virkatodistus englanninkielisenä. (saa olla enintään 3 kk. vanha) Virkatodistuksessa tulee näkyä aviopuolison tiedot.

        Tärkeää: Mainittujen asiakirjojen lisäksi suurlähetystöllä on oikeus vaatia lisäasiakirjoja.

        Viisumimaksu: Monta maahantuloa 150 euroa. Maksu vain käteisenä.

        Aikataulu:

        Mikäli anot viisumin itse lähetystöstä, käsittelyaika on 4 arkipäivää siitä päivästä kun kaikki vaadittavat asiakirjat ovat vastaanotettu.

        Hyvin yksinkertaista ja helppoa jokaiselle. Jos ei ole rahaa, on muita viisumityyppejä olemassa.

        Lisättäköön tuohon että OA-viisumiin riittää tuloiksi 1000 euron eläke plus 400.000 bahtin talletus. Niillä täyttyy 800.000 bahtin vaatimus. Oleskelulupa ei edellytä vakuutusta. Korona-aikaan ja Thailand Passin aikaan piti olla. Thailand Passin käyttö loppuu tänään, eikä Thailand Passikaan edellyttänyt enää lopussa kuin 10 tuhannen dollariin saakka kattavaa matkavakuutusta.

        Kummatkin, sensei ja numba puhelevat omiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisättäköön tuohon että OA-viisumiin riittää tuloiksi 1000 euron eläke plus 400.000 bahtin talletus. Niillä täyttyy 800.000 bahtin vaatimus. Oleskelulupa ei edellytä vakuutusta. Korona-aikaan ja Thailand Passin aikaan piti olla. Thailand Passin käyttö loppuu tänään, eikä Thailand Passikaan edellyttänyt enää lopussa kuin 10 tuhannen dollariin saakka kattavaa matkavakuutusta.

        Kummatkin, sensei ja numba puhelevat omiaan.

        Ei riitä tuo poistui jo vuosia sitten 800.000 pankkitalletus tai 65.000 tulotodistus yhdistelmä ei kelpaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei riitä tuo poistui jo vuosia sitten 800.000 pankkitalletus tai 65.000 tulotodistus yhdistelmä ei kelpaa

        Kannattaa huomioida että viisumi ja extensionin hakuperusteet vaihtelevat, alueittain.
        By NumBall HHN 61v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei riitä tuo poistui jo vuosia sitten 800.000 pankkitalletus tai 65.000 tulotodistus yhdistelmä ei kelpaa

        Mitä sekoilet? Luepas taas uudestaan mitä kirjoittelet.

        800.000 bahtin talletus riittää kyllä yksistään tai,
        plus 65.000 bahtin eläketulot riittää yksinään.

        Laitapas linkki siitä ettei 400.000 baht ja 1000 euron eläke riitä yhdessä. Silloin kun viimeksi asian tarkistin tuossa talvella, niin hyvin kelpasi nuo tulorajat ainakin avioviisumiin. Ei ole itselle relevantti asia, mutta yleisellä tasolla. Keronenkin siitä kirjoitti.

        Vajaan tonnin eläke on 400.000 bahtia nykykurssilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuten USA greencard on helpompi saada kuin thaimaan vuoden viisumi....

        Liittyy mihin? USA;ssa et elä 800.000 bahtin tuloilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa huomioida että viisumi ja extensionin hakuperusteet vaihtelevat, alueittain.
        By NumBall HHN 61v.

        "Edelleen on mahdollista tehdä niin, että käyttää pankkitalletuksen ja eläkkeen yhdistelmää sen 800.000 bahtin tulorajan saavuttamiseksi. Tämä hoituu esim. 400.000 bahtin talletuksella ja 1.000 euron eläketuloilla"

        Kirjoitti Keronen 2019. Muuta en ole asiasta kuullut sen jälkeen.
        https://thaimaansuomalainen.com/tag/24-tunnin-ilmoitusvelvollisuus/
        Mainittu teksti lukee alhaalla artikkelissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sekoilet? Luepas taas uudestaan mitä kirjoittelet.

        800.000 bahtin talletus riittää kyllä yksistään tai,
        plus 65.000 bahtin eläketulot riittää yksinään.

        Laitapas linkki siitä ettei 400.000 baht ja 1000 euron eläke riitä yhdessä. Silloin kun viimeksi asian tarkistin tuossa talvella, niin hyvin kelpasi nuo tulorajat ainakin avioviisumiin. Ei ole itselle relevantti asia, mutta yleisellä tasolla. Keronenkin siitä kirjoitti.

        Vajaan tonnin eläke on 400.000 bahtia nykykurssilla.

        Niin siis kummasta puhut viisumista vai extensionista, niissä on eri myöntämisperusteet, lähetystöt myöntävät viisumeja thaimaan ulkopuolella ja immigration jatkoja thaimaassa maleskeluun, siis viisumi on vain maahantulolupa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin siis kummasta puhut viisumista vai extensionista, niissä on eri myöntämisperusteet, lähetystöt myöntävät viisumeja thaimaan ulkopuolella ja immigration jatkoja thaimaassa maleskeluun, siis viisumi on vain maahantulolupa.

        Olen useasti yrittänyt selittää mikä on viisumi ja mikä on extension, tämä viisumi on lupa tulla maahan ei muuta, kun tulet viisumilla maahan poliisi lyö passiisi extensionin joka on leima mihin päivään mennessä sinun pitää poistua maasta, jos et hae uutta extensionia immigrationista, eli kun tulee maahan täytyy ehdottomasti tarkastaa onko extension oikein., siis päivämäärä mihin mennessä pitää hakea uusi leima, tuo viisumin (visa) myöntämisperusteet on erilaiset kuin extensionin, ja ne jopa vaihtelee paikkakunnittain, kaverini asuu udon thanissa siellä on erillaiset vaatimukset kuin hua hinissä, kävin pari extensionia hakemassa saraburista ne oli erilaiset kuin hua hinissä,


        Viisumia myönnettäessä rikosrekisteri suomesta tai thaimaasta rajoittaa viisumin saantia, thaimaahan... erityisesti työlupaan ja eläkeviisumiin, myös perheviisumiin jos on lapsia thaimaassa sillä ei ole vaikutusta mutta ilman pentuja siinä on este, liitto loppuu yleensä sitten siihen toki kannattaa tekaista pari alaikäistä että pääsee maahan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen useasti yrittänyt selittää mikä on viisumi ja mikä on extension, tämä viisumi on lupa tulla maahan ei muuta, kun tulet viisumilla maahan poliisi lyö passiisi extensionin joka on leima mihin päivään mennessä sinun pitää poistua maasta, jos et hae uutta extensionia immigrationista, eli kun tulee maahan täytyy ehdottomasti tarkastaa onko extension oikein., siis päivämäärä mihin mennessä pitää hakea uusi leima, tuo viisumin (visa) myöntämisperusteet on erilaiset kuin extensionin, ja ne jopa vaihtelee paikkakunnittain, kaverini asuu udon thanissa siellä on erillaiset vaatimukset kuin hua hinissä, kävin pari extensionia hakemassa saraburista ne oli erilaiset kuin hua hinissä,


        Viisumia myönnettäessä rikosrekisteri suomesta tai thaimaasta rajoittaa viisumin saantia, thaimaahan... erityisesti työlupaan ja eläkeviisumiin, myös perheviisumiin jos on lapsia thaimaassa sillä ei ole vaikutusta mutta ilman pentuja siinä on este, liitto loppuu yleensä sitten siihen toki kannattaa tekaista pari alaikäistä että pääsee maahan.

        Voi isäkissanvittu kun ensin on puhe eläkeläisviisumista eli OA-Viisumista, joka on vuoden kerrallaan voimassa välitarkistuksineen, niin ensin senssu alkaa riehumaan ja luuli eläkeläisviisumin olevan vain eläkeläisille ja sitten Bumba alkaa sönkkäämään päälle extensioneista joista nyt ei ehditty vielä puhua lainkaan.

        Jatkon ehdot on vaihdelleet viimeisen 10 vuoden ajan, mutta samat ehdot on kaikille suomalaisille samat kaikkialla Thaimaassa, tai kyseessä on asiakkaan tai virkailijan sekoilu tai vinoilu. 2019 voimaan tulleissa ohjeissa tilillä pitää olla 400.000 THB koko oleskelun ajan, myös jatkoajan. Siis jäljellä siitä 800.000 THB stä joka oli edellytyksenä ekalla vuodelle.

        Jos ei sellaista rahaa ole tallessa, kannattaa nauttia savon kesästä, niinkuin sensei tekee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi isäkissanvittu kun ensin on puhe eläkeläisviisumista eli OA-Viisumista, joka on vuoden kerrallaan voimassa välitarkistuksineen, niin ensin senssu alkaa riehumaan ja luuli eläkeläisviisumin olevan vain eläkeläisille ja sitten Bumba alkaa sönkkäämään päälle extensioneista joista nyt ei ehditty vielä puhua lainkaan.

        Jatkon ehdot on vaihdelleet viimeisen 10 vuoden ajan, mutta samat ehdot on kaikille suomalaisille samat kaikkialla Thaimaassa, tai kyseessä on asiakkaan tai virkailijan sekoilu tai vinoilu. 2019 voimaan tulleissa ohjeissa tilillä pitää olla 400.000 THB koko oleskelun ajan, myös jatkoajan. Siis jäljellä siitä 800.000 THB stä joka oli edellytyksenä ekalla vuodelle.

        Jos ei sellaista rahaa ole tallessa, kannattaa nauttia savon kesästä, niinkuin sensei tekee.

        Niinkö sinä et siis ymmärrä se viisumi on lupa tulla maahan, ja kun tulet maahan passiisi lyödään leima joka on se extension, mitä tässä on vaikeaa, jopa sinun ymmärtää...
        voi hakea lisää extensionia kun edellinen loppuu ilman että poistut maasta, kunhan maassa olemisen maleksimisen vaatimukset on hoidossa, kun olet pidemmän aikaa thaimaassa tuo extension on erittäin tärkeä käsittää, 800.000 tai 65000 kuukaudessa vaaditaan edelleenkin, avioextensiossa 400.000 tai 40.000 kombinaatioita ei ole enää... Mitään välitarkastuksia ei edes ole, muutakuin 90 vrk ilmoittautuminen jonka voit tehdä netissä.

        Jos haluat poistua maasta välillä käy hakemassa paluu lupa, maksaa tonnin verran ja on voimassa kolme kuukautta, et tarvitse viisumeja etkä extensioneita, ellei sitten extension on menossa vanhaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö sinä et siis ymmärrä se viisumi on lupa tulla maahan, ja kun tulet maahan passiisi lyödään leima joka on se extension, mitä tässä on vaikeaa, jopa sinun ymmärtää...
        voi hakea lisää extensionia kun edellinen loppuu ilman että poistut maasta, kunhan maassa olemisen maleksimisen vaatimukset on hoidossa, kun olet pidemmän aikaa thaimaassa tuo extension on erittäin tärkeä käsittää, 800.000 tai 65000 kuukaudessa vaaditaan edelleenkin, avioextensiossa 400.000 tai 40.000 kombinaatioita ei ole enää... Mitään välitarkastuksia ei edes ole, muutakuin 90 vrk ilmoittautuminen jonka voit tehdä netissä.

        Jos haluat poistua maasta välillä käy hakemassa paluu lupa, maksaa tonnin verran ja on voimassa kolme kuukautta, et tarvitse viisumeja etkä extensioneita, ellei sitten extension on menossa vanhaksi.

        Tuossa juuri kopioitu linkki lähetystön sivuilta.
        https://helsinki.thaiembassy.org/fi/publicservice/oleskeluviisumi-tyyppi-o-a-long-stay-visa-50-vuotta-täyttäneille-3?cate=5f520ebc40513118106fefb2


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin siis tarkoitat viisumia... siis perustetta millä tulla maahan, kannatta perehtyä myös extension vaatimuksiin jos meinaa maassa pidämpään oleilla.

        Viisumistahan tässä on ollut kyse koko ajan. Sinä saarikyrpå olet vain jauhanut extensionista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viisumistahan tässä on ollut kyse koko ajan. Sinä saarikyrpå olet vain jauhanut extensionista.

        Vaimosi ammattikoulutus? Entä omasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sensukka. OA-viisumi ei tarkoita eläkeläisyyttä, eläkettä Thaimaassa eikä Suomessa, vaan se on vain viisumimuoto 50 vuotta täyttäneille Thaimaassa. Ravintoloitsijat yli viisikymppiset muun muassa on sillä visalla useimmiten.

        Tietäisit tämän aivan varmasti jos sinulla olisi koskaan ollut aikomusta asua Thaimaassa.

        Voisiko joku kertoa O - A viisumiin riittävän matkavakuutuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maininta "eläke" löytyy suurlähetystön sivun ohjeista. Englanniksi retirement.

        Oleskeluviisumi tyyppi O-A ( Eläkeläisviisumi, 50 vuotta täyttäneille)

        วันที่นำเข้าข้อมูล 3 loka 2012 Ohjeet uusittu

        วันที่ปรับปรุงข้อมูล 30 kesä 2022
        | 84 451 katselijaa (sensei ei kuulu näihin)

        OLESKELUVIISUMI TYYPPI “O-A” (Eläkeläisviisumi)

        Eläkeläisviisumi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat 50 vuotta täyttäneitä. Eläkeläisviisumilla voi oleskella Thaimaassa maksimissaan vuoden yhtäjaksoisesti. Työnteko on ehdottomasti kielletty. Eläkeläisviisumin haltijan ei tarvitse poistua maasta viisumin voimassaolon aikana, mutta hänen tulee ilmoittautua paikallisella Immigration-toimistolla 90 päivän välein.

        Hakemusvaatimukset:

        Hakijan täytyy olla vähintään 50-vuotias
        Hakijalla ei saa olla rikosrekisteriä Thaimaassa tai Suomessa
        Hakijan täytyy olla Suomen kansalainen tai täytyy hänellä on oltava oleskelulupa Suomessa
        Hakijalla ei saa olla kyseisiä sairauksia; lepra (Leprosy), huumeriippuvaisuus, elefanttitauti (Elephantiasis), kupan kolmas vaihe (third phase of Syphilis)

        Viisumin voimassaoloaika:

        Oleskeluviisumi tyyppi "O-A" monella maahantulolla on voimassa yhden vuoden. Tämä tarkoittaa, että maahantulon on tapahduttava viisumin voimassaoloajan sisällä. Viisumitarran voimassaoloaika lukee viisumitarrassa kohdassa ENTER BEFORE.

        Oleskelun pituus:

        Kyseisen viisumityypin haltija on oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa yhden vuoden ajan siitä päivästä lähtien, kun hän on saapunut Thaimaahan. Viisumilla voi matkustaa Thaimaahan viisumin voimassaoloajan aikana (viimeinen sallittu päivä saapua Thaimaahan näkyy viisumitarran kohdassa ENTER BEFORE). Toisin sanoen, kun viisumityypin haltija saapuu Thaimaahan viisumin ollessa voimassa, saa hän vuoden oleskeluoikeus-leiman passiinsa. Hänen ei tarvitse poistua maasta viisumin oleskelun aikana, mutta hänen tulee ilmoittautua paikallisella maahanmuutto (Immigration)-toimistolle 90 päivän välein.

        Tarvittavat asiakirjat:

        1. Passi, joka on voimassa vähintään 18 kuukautta Thaimaahan saapumispäivän jälkeen. Passissa on oltava vähintään yksi tyhjä viisumisivu Thaimaan viisumia varten. Passi tulee jättää suurlähetystöön viisumia anoessa. Postin kautta anoessa tulee passi lähettää hakemuksen mukana.

        2. Kopio passin etusivusta

        3. Täytetty viisumihakemus kahtena alkuperäiskappaleena. Lomake tästä

        4. 2 kpl värillisiä passikuvia, jotka on otettu viimeisten 6 kuukauden aikana. Tärkeää: Emme ota vastaan musta-valko kuvia.

        5. Henkilökohtaisten tietojen kaavake kahtena alkuperäiskappaleena. Lomake tässä

        6. Varallisuustodistus (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana)

        - Alkuperäinen todistus varallisuudestasi ( 1 kpl kopioita), joka on käytettävissä säästö- tai käyttötililtäsi. Sijoitukset, rahastot yms. muut vastaavat tilit eivät kelpaa varallisuustodistuksena. Säästö- tai käyttötilin saldon tulee olla vähintään 800,000 Bahtia (vähintään 20,000€). Todistus saa olla korkeintaan 30 päivää vanha.

        Tai

        - Alkuperäinen eläketodistus ( 1 kpl kopioita), jonka kuukausittainen nettotulo on vähintään 65,000 Bahtia (huom. kurssi vaihtelee päivittäin) (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana)

        Tai

        - Varallisuustoditus vuoden eläketulot ovat yhteensä vähintään 800,000 Bahtia (Alkuperäiset 1 kpl kopioita ,englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana) huom. kurssi vaihtelee päivittäin

        7. Rikosrekisteriote. Hakijalla ei saa olla merkintöjä Suomen rikosrekisterissä (alkuperäinen 1 kpl kopioita).

        Oikeusrekisterikeskus,(http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yksityisenhenkilontiedonsaantioikeus/oteesitettavaksiulkomailla.html).Todistus saa olla korkeintaan 3 kuukautta vanha.


        8. Lääkärintodistus siitä maasta, jossa hakemus jätetään. (alkuperäinen 1 kpl kopioita) Lomake tästä.
        (Lääkärintodistuksen tulee olla maistraatin notaarin vahvistama). Todistus saa olla korkeintaan 3 kuukautta vanha.

        9. Postitse viisumianomuksen lähettäessä tulee liittää palautuskuori postimerkkeineen kirjattua kirjettä tai pikakirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä.

        Jos hakija haluaa asua Kuningaskunnassa yhdessä puolisonsa kanssa, mutta puoliso ei voi saada ”O-A” viisumia, hän voi hakea Oleskeluviisumi tyyppiä "O". Hakemukseen tulee lisätä hakijan virkatodistus englanninkielisenä. (saa olla enintään 3 kk. vanha) Virkatodistuksessa tulee näkyä aviopuolison tiedot.

        Tärkeää: Mainittujen asiakirjojen lisäksi suurlähetystöllä on oikeus vaatia lisäasiakirjoja.

        Viisumimaksu: Monta maahantuloa 150 euroa. Maksu vain käteisenä.

        Aikataulu:

        Mikäli anot viisumin itse lähetystöstä, käsittelyaika on 4 arkipäivää siitä päivästä kun kaikki vaadittavat asiakirjat ovat vastaanotettu.

        Hyvin yksinkertaista ja helppoa jokaiselle. Jos ei ole rahaa, on muita viisumityyppejä olemassa.

        Pitäisi vaan saada tietää että minkälainen vakuutus riittää ja mistä se kannattaa ottaa.


    • Anonyymi

      Nyt menee Hua Hinin näkemys-ja kokemusmiehen sihteerillä Chiang Maissa hyvin. Ei tiedä mikä on eläkeläisviisumi. Se siitä Chiang Maissa asumisesta.

    • Anonyymi

      Niuvanniemen sairaalaan valtion mielisairaalana voidaan sairaanhoitopiirin sairaalan esityksestä ottaa hoidettaviksi mielisairaita ja muita mielenterveydenhäiriöitä potevia henkilöitä, joiden hoitaminen on erityisen vaarallista

    • Anonyymi

      "Ravintoloitsijat yli viisikymppiset muun muassa on sillä visalla useimmiten.
      Tietäisit tämän aivan varmasti jos sinulla olisi koskaan ollut aikomusta asua Thaimaassa."

      Ja sinä tietäisit OA'lla EI saa tehdä työtä.....

      • Anonyymi

        Chiang Maissa kello 03:10 pohdiskellaan edelleen viisumiasioita. Ravintoloitsija on ravintolan omistaja. Hän ei saa tarjoilla eikä olla kassalla, mutta hän saa omistaa ravintolan.
        Kyökin puolella myös puuhastelevat, mutta se ei kuulu palvelutiloihin ja sitä ei lasketa työksi.


      • Anonyymi

        Se siitä ravintolakonsernista senssu. Puhelet täällä "Thaimaan valtion kusettajista", pakoilet Suomessa ulosottomiestå ja haaveilit olevasi pimeästi töissä juomakaapintäyttäjänä tietämättä viisumeistakaan mitään.


    • Anonyymi

      Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä = senssu on soittanut 5 kertaa ystävälleen T modelle.

    • Anonyymi

      Tästä kysymys mikä matkavakuutus riittää O - A viisumiin ja mistä se kannattaa ottaa.
      Jokin likkibolisi hyvä,kiitää hän.

      • Anonyymi

        Pahoittelen yhdyssanavirhettä vakuutustodistuksen kohdalla, teksti on kopsattu lähetystön sivulta.

        2010


    • Kirjauduin koska en tiedä miten nämä keskustelu jutskat toimii. Haen O - A viisumia kaikki muut tarvittavat kohdat jotka embassy tarvii on ok mutta tuo vakuutus kohta pitäisi osata tehdä oikein ottaa sen sieltä mistä viisain. Kiitos jos saisin neuvoa.

      • Anonyymi

        Kiljunkeitto Niuvanniemessä ei vaadi vakuuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiljunkeitto Niuvanniemessä ei vaadi vakuuksia.

        Matkavakuutus on ongelma, se toimii ensimmäisen puoli vuotta ja sitten se päättyy, kaikissa matkavakuutuksissa on ehto että vakuutus pysyy voimassa vain voi kelan asiakkuus on voimassa, kelan asiakkuus katkeaa automaattisesti kun olet poissa eu:n talousaluelta tuon kuusi kuukautta, thaimaassa myydään vakuutuksia, mutta ne on huomattavasti kallimpia kuin suomalaiset matkavakuutukset.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      356
      4277
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      281
      2422
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1713
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1504
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1443
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1297
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1275
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      57
      1180
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1094
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      345
      1040
    Aihe