Ambassadeur kela kysymys

Anonyymi

Sain jokin vuosi sitten vaari vainaan kalastus tarvikkeet itselleni, ja käytännössä ovat jääneet käyttämättä. Muutama kela kiinnostaisi tietää minkä arvoisia ovat jos myyntiin laittaisin. Ensimmäinen Abu ambassadeur 5001c ilmeisesti vuodelta 72, ja toinen abu cardinal 157 avokela. Molemmat vasenkätisenä. Onko euro arvoa vaiko pidänkö itselläni?

4

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tunnettu uistinliikkeen myyntimies tuo abu hassan tietää.

    • Tuo ambassadeur 5001c on Kiinassa ja USA:ssa arvostettu retro-juttu. Hintapyynnit 100-400 USD.
      Myynti onnistuu vaikkapa ebay-tilisi kautta.

    • Anonyymi

      Voi olla paljon arvokkaampia omassa käytössä. Tietenkin jos ei harrasta kalastusta niin silloin se ja sama.

      Itse ostin torilta joskus 90 luvun tietämillä Shimano 300Q tai sinne päin olevan avokelan toisen samasta sarjasta, pienemmän, sain tutulta. Kuori selkeästi muovia mutta vuosia myöhemmin kun sisukaluja aloin tutkimaan niin puhdasta metallia tyystin kaikki paitsi tietyt ulokkeet sisäpuolella. Sieltä heikkous löytyikin ja se oli kynsikäs joka esti kelaa pyörimästä taaksepäin. Siitä ei kalastuksessa haittaa ole se stoppaa kuitenkin puolet ajasta ihan oikein. Muovi tappi katkesi joten se lenksuaa ja välystää ajoittain ohi. Jos pääsis sorvin varteen siittä voisi tehdä itse porailemalla ja sorvaamalla varmasti ikuisesti kestävän, vaihtamalla tilalle metallisen tapin. Nuin vanha kela eli noin 30 vuotta vanha on minulla käynyt veden alla lukemattomia kertoja ja kaiken jälkeen siellä koneistossa ei ole yhtään ruostetta. Salpa ei välillä toimi ja huoltotoimenpiteet ei ole auttaneet mutta käsin sen pystyy klipsauttamaan takaisin alkuasentoon. Sormiliipaisin tietysti. Jos ajatellaan että ostaisi saman hintaluokan pelin nykyään niin voipi olla ettei nuilla ominaisuuksilla enää pystyisi kalastamana lainkaan. Kalliimman jos ostaa niin joutuu pulittamaan jo tolkusti rahaa ja pitäisi sitten olla satavarmaa ettei siellä ole muovia yhtään jos kelan hinta alkaa liikkua 1000€:ssa. Sen lisäksi nykyvempaimissa koneisto voi ruostua tosi helposti.

      Vavat minulla on mennyt rikki kaikki joten päätin ostaa vain vavan takia abu cardinal classicin tokmanni hyllyltä. Kelaa en ole käyttänyt vaan tänä kesänä toista shimano Q... kelaa jossa taas kampi löytyy jota joutuu kiristämään tasaisin väliajoin samalla reissulla. Siihenkin tottuu kun kela itessään ei muuten hajoa millään. Jotenkin nuihin syntyy tunnearvoa turhaankin ja nurkissa alkaa lojua turhaa tavaraa vaikka käyttökelpoista onkin pienin virhein.

      Kun myyt mieti, haluatko mahdollisesti kestävän kelan joka kestää myös pienin vioin kalastusta vuosikaudet eteenpäin ja saat riesaksi tunnearvoa vai riittääkö kahden vuoden välein 30€ kelasetti tokmannilta ja saat retrokamoista jonkun euron rahaa ja voi käyttää sen johonkin mielekkäämpään asiaan. Tuohon korjaan sen verran että halpiskamatkin kestää pitempään kuin kaksi vuotta mikäli kalastat pari kertaa kesässään etkä käytä kelaa veden alla tai muuten onnistu ruhjomaan kelaa ja vapaa. Jos kalastat 3-5 kertaa viikossa 4-8h per päivä niin itse pitäisin tuon retrokaman itelläni.

    • Anonyymi

      Molemmat kelat ovat laadukkaita, eikä niistä kannata luopua ilmaiseksi. 150-sarjan avokelat ovat viimeisiä "oikeita ja kunnollisia" Abuja, noita 5000-sarjan hyrriä kyllä löytyy enemmän. Toki siinäkin asiassa vuosimalli ratkaisee, ja joissain tapauksissa kammen sijoitus vasemmalle puolelle nostaa kelan arvoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe