yliopisto on tarkoitettu rikkaiden lapsille

Anonyymi

köyhät, pyydän, älkää vaivautuko
menkää te köyhät ammattikouluun
älkää pyritkö yliopistoon
varsinkin helsingin yliopistoon
jossa suurin osa viroista on varattu suomenruotsalaisille

ja jos vaikka pääsisitte teoriassa, niin ette työllisty
koska työpaikkojen kanssa on ihan eri asia
eivätkä ne ole jaossa kenellekään
jonka ei ole tarkoituskaan saada se työpaikka

tietäkää se ja tulkaa tolkkuihin ajoissa

7

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomenruotsalaissaksalaisille eikä suomenruotsalaisille.

      Sitäpaitsi, ammattikouluissa ja ammattiopistoissa on myös paljon linjoja, joista ei työllisty.

      • Anonyymi

        Aina on ollut tötä j a saanut jopa palkkaakin enkä ole käynyt kansakoulu kuin 6 vuotta


    • Anonyymi

      Opiskelu kannattaa aina pitkällä tähtäimellä, mutta se on tehty Suomessa hankalaksi taloudellisesti . Paljon puhutaan kynnyksestä työelämään ja tuossa suhteessa opiskelun mahdollistaminen mataloittaa työllistymiskynnystä sillä ammattitaito on yksi niistä asioita joka takaa matalan työllistymisen kynnyksen sekä toimii kannustimena myös työelämään sillä sen kautta on hankittavissa parempi tulotaso.

      Erikoista on lainsäätäjämme toimenpiteet ja se kuinka esim toimeentulotuki on ehdollistettu opintolainaan sitoen ,siten että tuon saaminen edellyttää opiskelijalta opintolainen ottamista joka koituu tulevaisuuden näkymät huomioon ottaen valmistuvalle valmiiksi taloudelliset rasitteet ja kyseenalaistaa myös perus oikeudet toimeentuloon joka on lainsäädäntömme kannalta jo kyseen alista ,sillä tuota kautta ehdollistetaan oikeus toimeentuloon. Opintolaina on hyvä asia sinänsä ,mutta lainsäädännölliset toimet ja tuo ehdollistaminen on enemmänkin kuin kyseenalaista ,eikä huomioi ihmisoikeudellisia näkökulmia vaan pikemminkin kyseen alaistaa ne ,sekä sen myötä myös oikeusjärjestelmämme toimivuuden joka on lakannut tuon myötä huomioimasta erillaiset lähtökohdat opintoihin ,joka myös toimena sulkee osin halukkuutta pidempiin opintoihin. Tuon voi myös katsoa olevan jarru yhteiskunnassa kehitykselle jota opinnot vievät eteenpäin osaamisen kasvattamisen kautta .Tuossa suhteessa lainsäätäjä on ratkaisevassa asemassa opintopolkuja suunnitellessa ja mahdollisuuksia luotaessa.

      • Anonyymi

        onneksi ollaan Suomessa emmekä usa:ssa. Siellä collegen lukukausimaksut ovat tähtititeelliset.
        Etenkin jos haluaa saada tutkinnon tehtyä arvostetussa opinahjossa. Mitä arvostetumpi opinahjo sitä paremman uralähdön saa itsellensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        onneksi ollaan Suomessa emmekä usa:ssa. Siellä collegen lukukausimaksut ovat tähtititeelliset.
        Etenkin jos haluaa saada tutkinnon tehtyä arvostetussa opinahjossa. Mitä arvostetumpi opinahjo sitä paremman uralähdön saa itsellensä.

        Tuossa suhteessa Suomi on houkutteleva ,mutta kehittämisen varaa on .Tuo luo etulyönti aseman meille ja hyvä niin.


    • Anonyymi

      Ja tuossa koulutuksen ,sekä mahdollisuuksien puitteissa aloittajan kannalta asiaa katsoen kouluttautumisen näkökulmaa ja nuorten mahdollisuuksia tarkastelln on sanottava että parantamisen varaa päätöksen teossa on.

      Oppivelvollisuus ikää on nostettu ,muta lapsilisän ikärajaa ei. Taloudelliset mahdollisuudet esim työttömien lapsilla kouluttautumiseen heikkene tuon myötä kuten myös perusturvan heikkouden myötä jo aiemmin ,sillä lapsi osuus nuoren aikuisen toimeentulon suhteen taloudellisesti heikossa olevien suhteen on tuon myötä olematon. Yhteiskunnan tuen ollessa heikko johtaa se pikemminkin tilanteeseen jolloin nuoren on otettava vastuu aikaisin elämästään ja tuo lisää sosiaalisia menoja sen kota muuton vuoksi joka tulee pakoksi tuolloin yhteiskunnan luomien edellytysten myötä . Tuolloin tulee asumistuki ja toimeentulotuki verkko kyllä vastaan ,mutta ei välttämättä kannustavasti opiskeluihin vaan elämisen ehtojen kautta. Tuo ei ole järkevää valtion politiikkaa nuorten tukemiseksi ,sen enempää kui valtion talouden kannalta ,saati yhteiskunnan kehittämisen suhteen, jossa koulutus näyttelee keskeistä roolia.

      • Anonyymi

        Niin, mutta kun kaikki haluavat elää sosiaalituilla ja muilla tuilla, mistä kaikkeen tulee raha? Töitä tehdään muutama vuosi useiden tutkintojen jälkeen tai ei silloinkaan. Kuka kaiken opiskelun ja sen jälkeen joutenolon rahoittaa? Mistä luulet rahaa tulevan elämäntapaopiskeluun ja oleskeluun? Vain muutama ihminen töissä, aika kova taakka näille.

        Jos oikeasti halua ja kykyä yliopistossa opiskeluun on, siihen löytyy kyllä keinot. Nykyään opiskelua tuetaan runsain mitoin, enempään ei yhteiskunnallamme ole varaa. Moneen muuhun maahan verrattuna opiskelumahdollisuudet Suomessa ovat loistavat, myös huonommista lähtökohdista ja olosuhteista käsin voitetaan vaikeudet ja opiskellaan niin pitkälle kuin maailmassa on mahdollista ylipäätään. Vain se joka jää ruikuttamaan olosuhteitaan on olosuhteidensa vanki, tietysti.

        Toisaalta erityisen etevä raivaa tiensä vaativiin työtehtäviin ja koville palkoille ilman yliopistoja. Jos ei sentään ihan kaikki, niin paljon on itsestä kiinni!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      119
      2695
    2. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      70
      1111
    3. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      214
      1098
    4. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      40
      1015
    5. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      941
    6. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      5
      928
    7. 36
      906
    8. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      904
    9. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      123
      873
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      36
      827
    Aihe