"Ammattimaiset tuulivoiman tuottajat on velvoitettava rakentamaan korvaava säätövoima"

Anonyymi-ap

Nyt on asiallinen kansalaisaloite, käykääpä kannattamassa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11488

"Teemme kansalaisaloitteen, että Suomen eduskunnan on ryhdyttävä tarvittaviin lainsäädäntötoimiin, jotta ammattimaiset tuulivoiman tuottajat, investorit, lailla velvoitettaisiin rakentamaan korvaava säätövoima samanaikaisesti tuulivoiman rakentamisen kanssa ja huolehtimaan myös säätövoiman kustannuksista itse. Jo rakennettujen tuulivoimayksiköiden tuotantomäärää vastaava säätövoima on myös rakennettava kohtuullisessa aikataulussa."

"Monen sähköenergian tuotantomuodon mahdollisuus toimia sähkömarkkinassa on yhden tuotantomuodon, tuulivoiman saaman suuren julkisen taloudellisen tuen vuoksi vaikeutunut. Kilpailutilanne energiamarkkinassa on häiriöitynyt julkisen tuen vuoksi. Silti moni perinteinen sähköenergian tuottaja on rakentanut myös säätövoimaa, josta aiheutuu suuria pääoma- ja huoltokustannuksia, vaikka tuotantoyksiköt olisivat käyttämättömiä. Siksi sähköenergian tuotannon kilpailutilanteen ja sähkömarkkinan toimivuuden vuoksi tuulivoiman ammattimaisille toimijoille on säädettävä velvollisuus rakentaa tuulivoiman kapasiteettia vastaava säätövoima. Samalla saataisiin tuulivoimalle oikea todellinen hinta, kun tuulivoiman tuottajat joutuisivat itse kattamaan säätövoiman kustannukset.

Tuulivoima on nykyisin lähinnä markkinahäirikkö. Muiden sähköenergian tuotantomuotojen tuotantokustannukset voivat epäreilun kilpailutilanteen vuoksi yhä nousta. Voi jopa käydä niin, että tuulivoiman lisääminen ilman säätövoiman tuotantovelvoitetta on nostamassa energian keskihintaa markkinoilla. "

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuulisähkön huipputuotannon aikana pitää vähentää vesivoiman käyttöä ja antaa veden varastoitua voimalan yläpuolelle. Tyynessä pakkassäässä sitten vesiluukkuja isommalleen.
   Sama pätee fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun sähköön. Vähemmän tuotantoa tuulen aikana ja paljon tyynen sään vallitessa.

   Mutta silti https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11121

  • Anonyymi

   Ei taida aloite saada kannatusta. Sen verran lapsellinen se on. Kokonaiskertymä näyttäisi olevan tällä hetkellä n. 200, kun sen tasaisen vauhdin taulukolla pitäisi olla jo n. 4000 , jotta tavoite saavutettaisiin.
   Ei jatkoon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   421
   1831
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   30
   1437
  3. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   14
   1170
  4. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   972
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   73
   896
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   36
   861
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   93
   759
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   55
   685
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   13
   581
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   35
   532
  Aihe