Hiipivän fasismin oireet ajassamme

Anonyymi-ap

1970-luvulla äärivasemmisto käytti sanaa fasismi niin tiuhaan, että se menetti uskottavuutensa vuosikymmeniksi. Siksi se nykyään on kadonnut julkisesta keskustelusta lähes kokonaan eikä sitä mainita silloinkaan kun kysymys on aivan selkeästi juuri siitä ihtestään: fasismista.

Vartijaväkivalta on arkipäivän fasismia, jolta ummistetaan silmät. Sillä tavoin fasismi on aina noussut. Kun väkivalta kohdistuu ryhmiin, joita kohtaan ei tunne, eikä ole ehkä syytäkään tuntea, kovin suurta sympatiaa, katsotaan toisaalle ja annetaan pahan tapahtua. Ja niin pahasta tulee yhä hyväksytympää, kunnes se alkaa koskettaa myös sivuun katsojien elämää.

Veronmaksajana luin suurella mielenkiinnolla tuon artikkelin:

https://www.ku.fi/artikkeli/4824476-vartijavakivalta-ei-ole-uusi-ilmio-entinen-graffitimaalari-ja-toimittaja-kertovat-kokemuksistaan

On tietenkin jo sinällään kuvottavaa, että muutaman taideteoksen maalaaminen olisi millään tavalla samassa sarjassa ruumiinvamman tuottamisen kanssa. Mutta kun sen lisäksi tässä on myös taloudellinen näkökulma. Grafiittimaalarin tuottama haitta on ollut vain mitätön mielipaha kouralliselle herkkäpeppuja, ruumiinvamman saanut ihminen taas varmasti tulee kuluttamaan terveydenhoidon resursseja, kuten tuossakin jutussa kuvattiin. Ne resurssit maksaa VERONMAKSAJA, vaikka joka ikinen sentti tulisi periä vartijoilta, vaikkapa sitten alaan kohdistettuna erityisverona, jonka suuruus määräytyisi suoraan alan aiheuttamien kustannusten mukaan.

Vartijat tietenkin imputtavat, että he säästävät rahaa kohteita suojaamalla enemmän kuin tuottavat kustannuksia. Voi olla tai sitten ei ole. Ne ovat nimittäin pelkkiä arvioita, joissa varmaa on vain se, että ne ovat rajusti yläkanttiin. Varsinkin kun järjestäytynyt rikollisuus toisinaan käyttää vartijoita osana operaatioitaan, ja silloin vartijat nimenomaan varmistavat sen, että rikolliset onnistuvat tihutyössään ja tappio realisoituu.

Sen sijaan vartijoiden kolhimien ihmisten kohdalla me tiedämme kustannukset aivan tasan tarkkaan. Näemme hoitokerrat ja laskutuksen. Tosin nuo summat ovat alakanttiin, sillä emme tiedä niitä vaikutuksia, joita voimme vain arvioida, esim jos työllistyminen vaikeutuu. Mutta hoitokulut tiedämme sentilleen, ja ne kuuluu AINA, ihan AINA laskuttaa AIHEUTTAJALTA. jos ei löydy yksittäistä vartijaa maksamaan tekojensa seurauksia, niin sitten peritään kulut koko alalta. Eiköhän se töhöily vähene, kun kaikki alkavat kärsiä yksien härsimisestä.

Se, että jräjetön väkivalta hyväksytään ja siihen jopa kannustetaan, ja että sen seuraukset mukisematta maksatetaan yhteiskunnalla, on FASISMIA. Ajatus, että väkivalta on toimiva ja paras ratkaisu ongelmaan kuin ongemaan, on FASISMIA. Se, että järjestys pitää vallita, oli se sitten miten järjetön ja tarpeeton tahansa, on erityisesti FASISMIA.

Ukrainan aroilla taistellaan juuri nytkin FASISMIA ja sen kanssa flirttaamisen seurauksia vastaan. Vartijoissa on paljon äärioikeistolaista ainesta, joissa piireissä on avoimesti ihailtu venäläisen fasismin kovia otteita ja maan presidentin kaveeraamista väkivaltalajien harrastajien kanssa. Mitä he ajattelevat idolistaan nyt, siitä he tietenkin tässä hetkessä viisaasti vaikenevat. Mutta me tiedämme, mitä he ovat, siitä miten he toimivat ja mitä he ovat ajatuksistaan paljastaneet jo aiemmin. FASISTI ovat aina FASISTEJA.

Historia ei tunne esimerkkejä mieltään muuttaneista eikä katuvista FASISTEISTA. Jotkut kyllä eksyivät maailmansodan jälkeen äärivasemmistoon ja olivat äänekkäitä siellä, mutta eivät he omia tekojaan katuneet, saati että olisivat halunneet mitään korvata uhreille.

FASISMI on poliittinen sairaus, joka tulee kuristaa kehtoonsa. Jos sitä ei tehdä, ovat tuhota ja kustannukset myöhemmin tähtitieteellisiä. Ukraina on vasta alkua. Me emme tarvitse FASISMIA tähän maahan. Meillä ei ole varaa siihen!

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomalaiset naiset ansaitsevat erityisen kiitoksen!

      Suomalaisia naisia parempia puolisoita saa hakemalla hakea. Suomalainen nainen ei huuda miehelleen, eikä huutamalla pyri perheen pomoksi. Olen sitä mieltä, että suomalaiset naiset ovat valtaosaltaan erittäin kohteliaita, miellyttäviä ja huolehtivaisia. Heidän seurassaan miehet tuntevat olonsa kotoiseksi ja eheäksi persoonaksi. Mieheltään suomalainen nainen odottaa vain rakkautta, matkustelua, omakotitalon tai osakehuoneiston ja tietenkin uuden auton ja kesämökin lisäksi vain muutamia kukkasia merkkipäivinä ja ainoastaan kolme Louis Vuitton laukkua, niin ja tietenkin hellyyttä ja hyväksyntää. Parempi tietenkin on naisen fiilis jos mies osoittautuu herrasmieheksi, joka tarjoaa kunniaa paitsi itselleen myös naiselleen. Eikä kunnon mies vilkuile muiden naisten perään. Ei, ei riippuimattoa, nyt kuulit väärin. Vain riippumatonta päätöksenteko-oikeutta! Mutta…, eihän se koske vain naisia? Kyllä. Miehiä koskevissa päätöksentekotilanteissa….Tarkoitan siis tilanteita, joissa kaikki miestä koskeviin tulkintoihin ja päätöksiin osallistuvat ovat naisia.

      Entä mies, mitä hän naiselta / vaimoltaan odottaa? Kerro sinä!

      Minä ainakin kehuisin nykyistä hallitusta, jossa naiset ovat tehneet hienoa ja arvostettavaa työtä Suomen parhaaksi. Sitä on ollut mukava seurata. Täh? No no, pidäppä nyt suuta soukemmalla. -–Jos Suomi ei olisi velkaantunut, Suomi katsottaisiin pihistelyjen jälkeen EU:ssa vauraammaksi kuin esim. Etelä-Euroopan maat, noin suhteellisesti. Ja suhteellisesti parhaiten pärjääviltä nyhvetään sitten ns. köyhempien maiden tukemiseen suurempi osa bruttokansantuotteesta. Se on velan korkoprosenttiin nähden paljon suurempi summa. Nyt tehdyt päätökset ovat siis kansakunnan hyväksi velkaantumista? Niin se vain on, vaikka sitä on vaikeaa uskoa.

      Ihan oikeasti suomalaiset naiset ovat keskimäärin kerrassaan upeita ihmisiä ja kansalaisia. Eikä nykyinen hallitus kellisty missään vertailussa. ”Suomessa naiset ovat rautaa ja miehet puuta hiiohoi, hiiohoi…” vai oliko se: ”Ennen oli miehet rautaa, naiset oli puuta, hiiohoi. Nyt ovat naiset rautaa, miehet putin, hiiohoi, hiiohoi..” ”Tuli on kuitenkin hyvä renki, mutta riippumattomana huono isäntä.” ”Riippumattomaksi itsensä julistanut tuli polttaa tuhkaksi kaiken vaivalla rakennetun hyvän perheissä ja yhteiskunnassa. Hallituksestako puhut? -No, hallitus, siis hallituksesta kun puhutaan, se on toki ollut tällä kertaa myös hyvä emäntä. Se on ollut hyvä sekä miehiä, että naisia kohtaan. Oikeasti! -Mitä mieltä sinä olet?

      ULKOOMAAT
      Olena Zelenskalta koskettava twiitti puolisostaan: ”Jotain on muuttunut…”
      Volodymyr Zelenskyin vaimo juhlisti miehensä syntymäpäiviä koskettavalla julkaisulla.

      Олена Зеленська


      @ZelenskaUA

      I am often asked about how you have changed this year. And I always answer: "He haven't changed. He is the same. The same guy I have met when we were seventeen." But actually, something has changed: you smile much less now. For example, like on this photo... ½
      -Ei ole huolet vähäiset nyt myöskään Ukrainassa. Yhdessä toimien kaikki on helpompaa ja hymyilyttää enemmän.

    • Anonyymi

      niin anarkismi jokaisella on oikeus toteuttaa itseään ?
      rikollisille sterilisaatio 3 rötöksestä ja vakavammista lopetuspiikki 🙂

    • Anonyymi

      Putin on narkomaaninatsi !

    • Fasismilla on vahva yhteys konservatismiin, yhtenäiskulttuurin korostamiseen ja nationalismiin. Ne luovat pohjan meihin ja toisarvoisiin tai arvottomiin heihin. Liberalismin ja suvaitsevaisuuden sekä internationalismin suosio ovat taas vastavoima fasismin leviämiselle. Usein on vaan niin, että kaikenlaiset agitaattorit asettuvat polarisaation ääripäihin. Suvaitsevaisuus on taas maltillisuutta ja sen puolestapuhujat eivät ole kovaan ääneen huutaja eivätkä osaa käyttäytyä sivistymättömästi.

      Hyvä esimerkki fasismin kehityskulusta nähdään Venäjällä. Konservatismi, yhtenäiskulttuuri ja nationalismi ovat vähin erin hiipineet yhteiskuntaan step by step. Nyt siellä ollaan täydellisessä fasismissa. Samanlaista fasismia esiintyy kaikissa autoritaarisesti johdetuissa maissa sekä islamistisissa ja yksipuoluevaltioissa. Konservatismi, nationalisimi ja diktatuuri sekä mielivalta kulkevat käsikädessä. Niiden vastavoimana on liberalismi, internationalismi ja demokratia sekä oikeusvaltioperiaate.

      • Anonyymi

        Harmi vain , että SDP demarikommarit on demokratiaa vihaava puolue.


    • Anonyymi

      Käykää katsomassa Berliinin Stasi-museota. Stasilaiset kutsuivat itseään aluksi antifasisteiksi. Antifa Jenkeissä kutsuu itseään samoin. Lisäksi lippu on suora kopio Euroopasta. Meidän vihervasut haluavat hallita koko kansaa ja mistä se puhuu ja miten. Lihan syömisestä puhumattakaan. Se kun muuttaa ilmastoa kaikissa aurinkokunnan kaasukehän omaavilla planeetoilla. Niissä kun on tapahtunut jo suuempia muutoksia, kuin maassa ilamastonmuutoksen muodossa. Plutokin (ei planeetta enää) menetti kaasukehästään 30% muutamassa vuodessa lämmönnousun takia. Ainoastaan Ukrainassa ei ole fasisteja näiden antifasisitien mukaan. Antifasistejahan nämä eri maiden natsit ovat aina aluksi olleet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe