perintöriita

Anonyymi-ap

Näin kävi, kun tarjosin perikunnalle perintöosuuttani Nimet muutettu.
Jaettava perintö metsätila ja pihapiiri huonokuntoisin rakennuksin. Tila on Pohjois-Suomessa. Olen muuttanut sieltä Etelä-Suomeen v.1974
Perikuntiin kuuluvat, isän ja äidin rintaperilliset, suvun vanhin Eetu, minä Aatu, sisko Leena, nuorin veli Tapani, asui kotitalon vieressä ja v. 2002 kuolleen veljeni jälkeläiset, Armas ja Kaarina. Isän ja kolmen perheettömänä kuolleen veljien perikuntiin kuuluvat, v. 2010 kuolleen velipuolen jälkeläiset Johannes, Maija, (kokouksen sihteeri) Tapio, Liisa ja Sisko. Isän jäätyä leskeksi v. 1932 kuolinpesässä ei ollut jaettavaa omaisuutta, heidän osuutensa on 7,3 %
Perikunnan yhteishallinnon aikana asiat ovat yhteisiä, käsitellään yhdessä ja päätökset tehdään yksimielisesti, ellei ole toisin sovittu. Ei ole sovittu.
Tapani on hoitanut perikunnan asiat v. 1999 lähtien. Perikunnalla ei ollut kirjanpitoa, eikä kukaan osakkaista ole koskaan sitä vaatinut. Eetu suvun vanhin on ollut aktiivisesti perikuntien asioiden hoidossa mukana. On myös saanut kulukorvauksia, esim. 01.11.2017 ilman perikunnan yksimielistä päätöstä. Metsäpalstan rajatarkastuksessa 09.8.2022 Eetu sanoi ”äidin elinaikana käyneen kuukausittain kotipaikkakunnalla, mutta ei enää, kun meni riitelyksi” Äiti kuoli 23.2.2013. Riitelyksi meni vasta 27.7.2019 kokouksessa, kun tarjosin perintöosuuttani perikunnalle.
Perikunnan kokouksessa 27.7.2019 Eetu johti kokousta, kertoi tilin saldon ja tili ja vastuuvapaus myönnettiin 2010 kuolleen velipuolen tyttärien esityksestä. Sain käsityksen, että perikunnan raha-asiat ovat kunnossa.
2001 kesälomallani näin veljeni 6 vuotta vanhan moottorikelkan kotitalon pihavajassa ja siinä oli tunnistekilpi xxx-xx paikoillaan. Kesäkuussa 2019 näin vajassa kelkan romun, jossa ei ollut tunnistekilpeä. En tunnistanut sitä veljen moottorikelkaksi. Kokouksessa toin esille, että moottorikelkka on voitu vaihtaa. Tämän todistaa Eetu sp. 08.9.2019 ”Otetaan selvitysmies ja selvitetään perikunnan kokouksessa Aatun esille nostaman moottorikelkan vaihto ja puhelinosakkeen olemassaolo” (ei osake, vaan Posti-Telen puh-liittymä) Kokouksen muistiota ei ole kirjoittanut kokouksen sihteeri Maija, vaan siskonsa Liisa 2 viikkoa kokouksen jälkeen. ”Eetu haluaa, että kirjoitetaan muistioon, Aatu väitti kokouksessa. Eetu on vaihtanut veljen moottorikelkan uudempaan ja pimittäneen perikunnalta 6 000 € puh-osakkeen” (ei osake, vaan Posti-Telen puhelinliittymä) Eetu ilmoitti sp. on tehnyt Aatusta rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.
Keväällä 2021 tuli haaste oikeuteen. Soitin kotikunnassa, tunnetulle asianajajalle ja pyysin häntä avustajakseni. Laitoin hänelle todisteeksi moottorikelkan rekisteritiedot. Kelkka on poistettu käytöstä vasta 26.8.2016 ja mainitsin, että se on ollut veljien omassa käytössä ilman perikunnan yksimielistä päätöstä. Ja kiistän kaikki syytökset, en ole syyttänyt Eetua moottorikelkan vaihtamisesta uudempaan en puhelinosakkeen pimittämisestä, enkä mistään muustakaan. AA tilasi oikeudesta asiakirjat. Haaste oli varustettu punaisella leimalla salainen. Haaste: Aatu on väittänyt perikunnan kokouksessa, veljensä Eetun vaihtaneen perikunnan moottorikelkan uudempaan ja pimittäneen perikunnalta 6 000 € arvoisen puhelinosakkeen. Tapani (on AA asiakas) ja sisko Leena ovat todistajina. Olisiko asianajajana pitänyt kieltäytyä, kun vastapuolella on hänen asiakkaansa ja ohjeistaa minut ottamaan joku toinen asianajaja. Sitä hän ei tehnyt. Tarkemmin asiakirjoihin tutustuttuaan, AA sanoi, tämä pitäisi sopia ja että Eetu haluaa sopia. Rikosilmoituksessa oli, että ei sovi, vaan vaatii sakko rangaistusta. Sanoin haluan asian oikeuden päätettäväksi, jos oikeudessa häviän, niin hyväksyn ja maksan laskut. AA ei halunnut asia oikeuteen vaan sopia Eetun avustajan kanssa. Ja sopi maksettavaksi Eetulle 1 000 €, joka piti maksamaan heti. AA:ta tuli lasku 1 488 €.
Syksyllä 2021 sain Tapanilta allekirjoitetun lausunnon, että kävi poliisilaitoksella todistamassa, Eetun haluamalla tavalla minua vastaan, kun Eetu ei 27.7.2019 kokouksessa tuonut esille tiedossaan olleita epäselvyyksiä perikunnan varojen käytössä. Leena on todistanut puhelimitse Eetun haluamalla tavalla.

6

961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka jaksaa / viitsii yrittää ottaa selvää tuollaisesta määrästä kirjaimia liki yhteen pötkyyn laitettuna? En minä ainakaan.

    • Anonyymi

      Ei siis kannata alkaa lausumaan mitään vanhoista käyttökelvottomista moottorikelkoista vuosikymmenten takaa tai puhelinliittymistä, jotka ovat muualla jo lakkautettu ja linjat purettu. Jos tämä oli asian ydin ?

      • Anonyymi

        Ei ollut asian ydin. Tarjosin perikunnalle omaa perintöosuuttani pientä korvausta vastaan. Osuuteni oli 1/5 osa yli 100 ha metsätilasta.


    • Mitäpä jos vain vaatisit perinnönjakoa ja lopettaisit riitelyn.

    • Anonyymi

      Kuka tahansa pesän osakkaista saa käyttää kuolinpesän omaisuutta, sen käyttötarkoituksen mukaisella tavalla, ellei se haittaa muiden pesänosakkaiden mahdollisuutta vastaavasti käyttää.
      Sensijaan jos omaisuutta/irtaintakin myydään, lainataan, lahjoitetaan pois pesästä, niin siihen pitää olla osakkaiden suostumus. Esimerkiksi tuo aloituksen moottorikelkka. Sen normaali käyttötarkoitus on olla jonkun haltijansa konkreettisessa käytössä, tai vaikka vuorotellen jokaisen. Ei pesänosakkaan naapurin tai lapsen taikka puolison- vaan osakas saa käyttää pesän omaisuutta. Käyttökulut kuuluvat kulloisellekin käyttäjälle.Esimerkiksi puhelinliittymän irtisanomiseen, tai sähkösopimuksen tarvitaan osakkaiden suostumus.

      Aloituksen teksti oli pitkä, mutta ei normaaleisa käyttöasioista kannata riidellä. Sitäpaitsi esimerkiksi auto, kelkka tms käytössä oleva esine kuluu, ja sen tilalle saa hankkia uuden vastaavan tuotteen, kunhan siitä on osakkaiden kesken sovittu että tämä esim kelkka hankitaan kuolinpesän lukuun, kuolinpesän varoilla.
      Riitely maksaa. Arvaatko mikä taho maksaa? Kuolinpesä ensin pesänjaon kuluja, ja ellei varat riitä, niin pesänjakajan hakija. Ja jos joku ottaa vielä oman lakimiehen, sen maksaa tämän itselleen lakimiehen ottanut.
      Meillä on 2 kuolinpesää. Toisessa vähän rahaa, toisessa kiinteistö. Ositus tekemättä, näiden pesien välillä, ne vähät toisen pesän rahat joko makaavat tilillä ja pankki ottaa joka kk palvelumaksut, tai ovat pesänhoitajalla jo.
      Toista kuolinpesää vaivaa huono rakennusten kunto, syrjässä, mutta luontoarvoiltaan korvaamattomalla alueella, ja hoitamaton metsä. Nätisti pyytäen en saanut sopujakoa käynnistymään, koska pesän hoitaja(eli pesän ilmoittajana toiminut) vastustaa, ja haluaisi myydä kiinteistön.

      • Anonyymi

        Ei kannata riidellä, ei myöskään tehdä rikosilmoitusta jossa kaikki 3 valehtelee. Sopimisen jälkeen saan pää todistajalta kirjallinen lausunto valheelliseen todistuksen antamisen syystä.
        Perikunnan yhteishallinnon aikana asiat ovat yhteisiä, käsitellään yhdessä ja päätökset tehdään yksimielisesti, ellei ole toisin sovittu. Ei ole sovittu. Perikunnan omaisuutta saa yhdessä sopien käyttää, mutta ei edes enemmistöpäätöksellä.
        Kuolinpesät on selvitetty, olen maksanut perusteettomat ennakkoperinnöt ja pankkitilit on lopetettu. Ollaan halkomisen lopussa.
        Huonokuntoiset rakennukset ovat kaupungin keskustasta 6 km päässä 2 ha arvottomalla tontilla.
        En ole ollut pesänhoitaja. Olen vain tarjonnut omaa osuuttani perikunnalle ja esittänyt metsäomaisuudesta saamani tarjouksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe