Ubuntu sanoo, että päätös "parantaa käyttövalmis Ubuntu-kokemusta" uusille käyttäjille tekemällä selvemmäksi, mitä "Ubuntu-kokemus" on.
He päättelevät, että joku Flatpakia tarjoavaa makua käyttävä saattaa olettaa, että tekniikka saa saman tason tukea, virheenkorjauksia ja kehityshuomiota kuin repo- ja snap-sovellukset Ubuntun kehittäjäyhteisöltä tai itse Canonicalilta.
Flatpak ei ole enää saatavilla "pakkauksesta" missään Ubuntun virallisissa
15
321
Vastaukset
- Anonyymi
Itseäni ei haittaa, on varmaan 7 vuotta kun viimeksi flatpakin asensin!
Ubuntussa pärjää mainiosti Deb ja Snap paketeilla. - Anonyymi
Mitä tulee Ubuntuun, vain deb- ja snap-ohjelmistot ovat olennainen osa "Ubuntu-kokemusta"
- Anonyymi
Snap -pakatut sovellukset on osa Ubuntua, eikä tätä menetelmää uskalla muille suositellakaan.
Tämä olisikin selkeä ero pitää jyvät ja akanat erossa toisistaan. - Anonyymi
Flatpak -tekniikan tuominen Debianin peruskäyttöjärjestelmän antaa vakautta ja joustavuutta heille ja mikä parasta vähentää haavoittuvuuksien esiintymistä järjestelmässä mutta Manjaron käyttäjän tulee visusti pysyä erossa Flatpak- ja Snap- pakatuista sovelluksista, eikä noiden käyttöön ole olemassa mitään syytä joten ensimmäinen minkä teet Manjaron asennuksen jälkeen on se että purat tuen noiden pakkausten käytölle järjestelmässä.
- Anonyymi
Flatpak on Fedoran ykkös muoto
- Anonyymi
Eivät halua tarjota flatpakia koska haluavat tunkea omaa snap viritelmää kurkusta alas.
Canonicalilla toki vapaus käyttää omaa tekniikkaansa mutta esimerkiksi peliala omaksunut jo flatpakin, että näkisin oikeana ratkaisuna vaihtaa pois Ubuntusta ja Ubuntu johdannaisista.
Debian, Linux Mint Debian edition tai Manjaro rolling releasena ovat todennäköisesti koti- ja viihdekäyttäjille parempia vaihtoehtoja.
Itse en ole omassa käytössä Ubuntuun koskenut 14.04 LTS:n jälkeen. 16.04 LTS:lle tein yhden asennuksen mutta Ubuntu vain mennyt niin pa5kaksi että siihen ei viitsi koskea.- Anonyymi
Kovin on vanhat Ubuntu sulla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kovin on vanhat Ubuntu sulla.
En käytä Ubuntua. Se kun meni surkeaksi niin en ole käyttänyt sitä vuosiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kovin on vanhat Ubuntu sulla.
Voi voi sitä yksinkertaisuutta taas vaikeuksia ymmärtää lukemaansa.
- Anonyymi
Mikä / Mitkä em. formaateista (esim. Flatpak) on Googlen hallitsemia ?
tämä olisi arvokast tieto.
Ilmeisesti ainakin .webp on täysin Googlen hallitsema kuvaformaatti.
Aidosti avoimia ovat: BMP (toimii kaikkialla, mutta kuluttaa paljon levytilaa, koska on pakkaamaton), PNG (häviötön pakkaus) sekä JPG (häviöllinen pakkaus).
- Anonyymi
Ubuntun reaaliaikainen ydin on tullut yleiseen saatavuuteen.
Canonical sanoo, että reaaliaikainen Ubuntu on "suunniteltu ilmailu-, auto-, puolustus-, IoT-, robotiikka- ja telealan yrityksille sekä julkiselle sektorille ja vähittäiskaupalle", jossa deterministisen reaaliaikaisen teknologian tarjoama ketterä, matalaviiveinen tietojenkäsittely on mahdollista. aikaydin on, anteeksi sana play, reaaliaikainen vaatimus.- Anonyymi
Tuohan kuulosta hyvältä, joko asensit sen itsellesi?
😂 😂
- Anonyymi
”Pannaan vahinko kiertämään, sanoi entinen tyttö, kun nosti lapsensa karuselliin”
Ja nyt se sitten on tehty, snapcraft-pakettien mukana tulee ylimääräisiä paketteja joiden tarkoitus on alistaa järjestelmä haavoittuvuuksille.
Voi että minä tykkään näistä uutisista, varsinkin kun ubuttajat ovat niin tyhmiä etteivät ikinä kykene selvittämään kuuluuko koko paketin sisältö ohjelmaan.
IIIIHHAAAANAAAAA- Anonyymi
Tuohon lipsahti tuo Debianin sloogan alkuun, ei ollut tarkoitus.
- Anonyymi
Kyllähän sinne pakettiin voi tosiaan komentaa mitä tahansa mukaan. Annetaan kuitenkin esimerkki: Ohjelmasi käyttää libc:tä, mikä on c-ohjelmien peruskirjasto. Luulisi, että siellä on paljon koodia, mitä ohjelmasi ei tarvitse? Näin tietysti onkin. Välissä on kuitenkin dynaaminen linkkeri, joka lataa kirjastosta vain sellaiset koodit, joita ohjelmasi käyttää - et voi saada siis pointteria funktioon jota et käytä! Muistin maskaus-operaatio hoitaa sitten loput eli et pysty arvaamalla saamaan pointteria funktioon, jota et ole käyttänyt - sitä ei ole mapattu muistiohjaimella ohjelmallesi ja näin ollen sen käyttö on mahdotonta.
Käyttäjän ei tarvitse siis tietää onko jokin kirjasto mukana "turhaan", koska sitä ei pääse käyttämään, jos ohjelma ei siitä tiedä. Erityisesti snap-pakettien kohdalla asia on näin, koska millään muulla ohjelmalla ei ole pääsyä tietyn ohjelman kirjastoihin, koska ne on eristetty omille hiekkalaatikoilleen. Linux-ytimestä on lisäksi korjattu ns. spectre haavoittuvuudet tai ainakin niihin on olemassa mitigaatiot mikä tarkoittaa, ettei cpu vuoda pointteria vahingossa muille ohjelmille.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ja taas ammuttu kokkolassa
Kokkolaisilta pitäisi kerätä pois kaikki ampumaset, keittiöveitset ja kaikki mikä vähänkään paukku ja on terävä.726318- 1385722
Helena Koivu on äiti
Mitä hyötyä on Mikko Koivulla kohdella LASTENSA äitiä huonosti . Vie lapset tutuista ympyröistä pois . Lasten kodista.4773585Ovatko naiset lopettaneet sen vähäisenkin vaivannäön Tinderissa?
Meinaan vaan profiileja selatessa nykyään valtaosalla ei ole minkäänlaista kirjoitettua tekstiä siellä. Juuri ja juuri s1192008- 391341
Suomi vietiin Natoon väärin perustein. Viides artikla on hölynpölyä. Yksin jäämme.
Kuka vielä uskoo, että viides artikla takaa Suomelle avun, jos Suomeen hyökätään. Liikuttavasti täällä on uskottu ja ved3961328- 731163
Sydämeni on sinun luona
Koko ajan. Oli ympärilläni ketä oli niin sinä olet vain ajatuksissa ja tunteissa. En halua muiden kosketusta kuin sinun471024Trump ja Venäjä
Huomasitteko muuten... Käytännössä ainoat valtiot, joille Trump EI eilen asettanut typeriä tariffejaan, olivat Venäjä ja110952Jatkuva stressitila
On sinun vuoksesi kun en tiedä missä mennään mutta tunteeni tiedän ainoastaan56940